Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2012 17:50 - Подмладяването и дълголетието - мит или реалност 1 част
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2014 13:52


Когато погледнете едно малко 5-годишно дете можете да кажете, че след 10 години то ще порасне и ще стане голямо, но когато става въпрос за някой голям човек примерно на 35-40 години не можете да кажете как ще изглежда след 20 години. Можете само да си мислите там нещо си и да се опитвате да предполагате, но това не означава абсолютно нищо и няма никаква стойност. Има твърде много условия от които зависи. Така например за хората, които се хранят неправилно и постоянно ядат месо (от време на време яденето на месо1 не е проблем) и не се поддържат със спорт има един куп средно предвидими болести. Повечето от харизматичните християни са преживели свръхесъествени изцеления при молитви от Господа2 (в това число и аз), но по-добре е човек да си поддържа тялото правилно. 
 Липсата на витамини при рядкото ядене на плодове и зеленчуци също оказва голямо влияние.
 Приемането на храни в които умишлено са поставяни вредни вещества като аспартам, флуор или полуготови храни в които при надписите със съдържание има много Е и разбира се където има генно модифицирани храни (обикновено идващи някъде от чужбина, въпреки че в България са много малко) също оказват влияние и при много от индивидите, които ги приемат дори не е сигурно, че ще достигнат споменатата възраст около 60 години. Към това трябва да спомена и вредните вещества, които са умишлено включени в козметиката (особено дамската), поради което често явление е появата на рак на гърдата при жените около 35-37-годишна възраст.
 При хората с високо наднормено тегло3, примерно от 25 до 40 кг. след години се развиват: сърдечносъдови болести, тъй като организма се мъчи с излишните килограми (до 5-7 кг. не е проблем за повечето хора), високо кръвно налягане и увеличаване на кръвната захар с развитието на диабет. Ако имате 30-40 кг. излишни споменатите болести са ви гарантирани. Освен това, при много от хората с голямо наднормено тегло се появяват и ставни проблеми или дори шипове. Най-често шиповете са някъде по краката, тъй като тежките килограми, които е подложено да носи тялото оказват своето негативно влияние. За гъвкави и здрави стави единственият по-сериозен начин на поддържане са йога4 упражненията (аз правя йога от 35 години с малки прекъсвания). 
  Още една важна подробност свързана със сърдечната дейност е, че сърцето расте до 20-годишна възраст и съответно килограмите и спорта на дадения човек оказват влияние до каква степен да се развие и да порасне. Когато обаче след години някой качи 30 килограма над тези, които е имал на възрастта, до която расте сърцето започва задължително да има проблеми. Това разбира се важи и за културистите5, ако по-късно са качили 20-30 килограма мускулна маса. Така, че, ако случайно сте имали късмета да качите 4-5 килограма за 3-4 месеца докато растете и после сте ги свалили през останалата част от живота си сърцето ви ще работи по-добре и от швейцарски часовник. Хитро нали? Аз го направих на 19-20 години за около 4 месеца.
В продължение на хилядолетия до началото на ХХ век жените са се омъжвали средно между 14 и 17-годишна възраст и съответно са раждали първите си 1-2 деца преди 20-годишна възраст. Така през време на бременността увеличавайки своето тегло и сърцето им се е развивало и е било в състояние да работи по-добре.
Обяснение защо е въведена съвременната възрастовата граница при браковете можете да намерите на:

http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/25/liubovta-klasificirana-ot-uchenite-kato-quot-bolest-quot.841395

  Ако пушите и пиете пък се развиват други болести. При пиенето черния дроб след време отива на кино. Дори малките количества алкохол, ако се пие често също прецакват черния дроб. Някои хора са по-издържливи (пият до 70-80 години), но общо взето това важи за по-голямата част от хората.
 Пушенето развива също всевъзможни болести. Някои пушачи издържат по-малко, други повече, но винаги това оказва негативно влияние върху организма. Ще дам един интересен и малко нестандартен пример с едната ми прабаба. Тя умира преждевременно на 96 години, тъй като е била пушачка. Някои хора може би биха й завидяли на годините, но тя наистина би могла да живее поне 120, но заради цигарите си отива доста по-рано. Тъй като й забранявали да пуши и вече имала бронхит от цигарите, тя ставала сутрин рано докато всички спят и отивала до гарата, която е от другата страна на улицата. Къщата на чичо ми, който ми разказва тази история се намира точно срещу гарата. Така една сутрин през зимата
, когато имало лед тя станала и на връщане се подхлъзнала и паднала. При повечето от жените при висока възраст костите са по-чупливи (от колкото при мъжете) и тя си счупила крака. Трябвало да лежи продължително време на легло и като се залежала починала от неща свързани с обездвижването.
   
 Много се говори за здравословни начини на живот, здравословно хранене и тн., но част от хората или не им се вярва или въобще не им пука и карат както им падне. Но другите хора, към които и аз се числя правят пречиствания на организмите си, спортуват и в по-голямата част от времето си се хранят според определени здравословни критерии.
Много хора са чували за здравословното гладуване, но малцина са наясно с малките тънкости и така да се каже "тайни" на тази тема. Така например съм виждал хора, които правят 20 дни гладуване, но въпреки това не правят всичко както трябва. Гладуването може да бъде и доста по-кратко и да има 5 пъти по-голям ефект, но въпросът е да знаете как! Тук ще ви разкрия една малка, но изключително важна подробност.
  Преди започването на гладуването трябва да си пречистите стомаха и дебелото черво. Хората, които не могат да направят упражнението с въртенето на коремните мускули6 (ако имате шкембе номера не става, първо сваляте килограмите), както аз го правя и не са в състояние да направят свързаните с това допълнителни процедури за пречистване по естествен начин се нуждаят от различни вещества за тази цел. Най-разпространено е взимането на английска сол. Ако никога не сте си пречиствали по този начин организма (аз правя такива от 17-годишен младеж) в дебелото черво имате полепен няколко килограма слой, който развива различни вредни микроорганизми и бактерии, който между другото води до стареене на организма, както показват някои изследвания. Ако не си пречистите организма преди гладуването, организма ви доста време продължава да приема вещества от стомаха и червата и по тази причина ефектът е доста по-слаб.   
  Друга малка подробност е, че по-големи от 1-2 дни гладувания не е желателно да се правят през горещото лято и зимата, а през преходните сезони - пролетта и есента.
  Съществуват различни видове пречиствания на организма, упражнения с особено полезен ефект и други неща, като приемането на антиоксиданти, които подмладяват и поддържат организма млад изключително дълго време. Изследванията при животни показват 3-4 пъти по голяма продължителност на живота, което обърнато върху хората и човешките години означава 200-270 години.
 
Във връзка с вече посочените по-горе причини не можете да сравнявате хората по години и външен вид, това правят само по-елементарните индивиди. През 1986-87 година съм виждал снимка на човек около 126 годишен, на която беше заедно с дядото на мой познат. Дядото беше на около 80-82 години, но си беше с бяла коса и брада и си личеше, че е на тази възраст според установените общи стандарти, докато йогата индиец имаше черна брада и коса, като около 35-38 годишен човек. Аз дори в първия момент не повярвах и казах на моя познат, че сигурно е измама, но той съвсем сериозно ми обясни, че не е. Индиецът идвал в София, където се срещнал и между другото с дядо му и имал паспорт, в който настина били написани годините. Трудно за вярване нали?
  Понякога младежите в цветуща възраст 20-30 г. не са в състояние да се мерят с хора, които се поддържат и се стараят да живеят правилно доста по-големи от тях. Или пък хора да постигнат нещо физическо, което не са можели да направят години по-рано. Така например аз мога да правя упражнението лотос, без да използвам ръце, но повечето хора на 20-25 г. и с ръце не са в състояние да го направят. Преди 2 години открих, че мога да плувам по 1 километър (а и повече) и от миналото лято постоянно си плувам по толкова, но когато съм бил на 20 години не съм можел дори да си мечтая за подобно нещо.
   Можете да видите хора, които на 35-40 години носят очила и в същото време такива, които са на 70 и не носят очила. На моменти е желателно приемането на витамин А и това всеки го знае, освен това важно е и приемането на Лутеин за подобряването на зрението и дейността на очите. Но също така има упражнения, които поддържат очите или ги поправят и възстановяват. Най-важното от тях е гледането на слънцето първите 20-30 минути при изгрев слънце или фокусирането на погледа в тъмна стая върху свещ. Аз често правя гледането на слънцето сутрин рано първите 20 минути около изгрева през летните месеци, но трябва да предупредя, че има дни когато слънцето е силно и след около десетата минута е невъзможно и неразумно от обикновен човек да се прави това. Също така увеличаването на времето се прави постепенно, ако аз мога понякога да гледам около 4 минути, то вие като начинаещи трябва да го правите 10-15 секунди. Слънчевата светлина преминаваща през очите спомага на мозъка да развие невралната химия и въздейства положително на емоциите. По този начин примерно слънчевата енергия помага за за отстраняване на депресията. Съществува и идеята за слънчево хранене (хранене със слънчева светлина). В някой от свързаните с темата постинги по-нататък ще включа снимка на двама души единият под 110 години, без очила и другият над 150 с очила.

 Така, че ако при някои хора на дадена възраст се случват някои неща, това съвсем не означава, че при всички е така, не само това - дори е невъзможно да се предвиди, кой как ще изглежда на определена възраст.

  Може да се каже, че хората, които живеят здравословно, като спортуват, пречистват телата си, пият билки и взимат антиоксиданти не боледуват или почти не боледуват и са много по-здрави от другите и разбира се живеят по-качествено и по-дълго от другите. Какви сте вие зависи единствено от вас самите!  


   Във вас е потенциалът, от който зависи животът и физиката ви и винаги можете да решите и да тръгнете по правилния път и да си го подобрите и дори удължите.


Един линк към мой материал от преди година във връзка с темата:

http://ernest.blog.bg/recepti/2011/10/11/ima-li-bylgarska-bilka-protiv-raka.833220

----------------------------------------------------------

1  Като казвам месо имам предвид месо, а не месни продукти, като гнусните кренвирши, в които не се знае какво слагат или повечето от саламите. Така или иначе, ако твърде рядко ги приемате може и да не е проблем. Понякога организма сам си казва какво не е добро, но просто трябва да умеете да се вслушвате в него. На мен например още преди години ми ставаше много неприятно, след като ядях кренвирши и просто си знаех, че не е добра храна.   

2 Изцеленията с молитви са доста често явление в харизматичното християнство. Виждал съм стотици. Именно това е причината някои мошеници-лъжепроповедници да се възползват от християните и да възникнат изцелителните култове. Сред по-известните са: Орал Робертс, Уйлям Бранхам, Кенет Хегин, Кенет Копланд, Питър Попоф, Бени Хин и тн.

3 При мъжете и жените има разлика в представата за наднормено тегло и правилно телосложение. Така например, ако вземем мъж и жена с еднакъв ръст често жената трябва да е с 5-8 кг. по-ниско тегло от мъжа, но и двамата са в нормални граници.

4 Упражненията от йога са изключително полезни за поддръжка и възстановяване на здравето. Много хора отписани от съвремената медицина са били излекувани от различни болести чрез тези упражнения. Но държа да отбележа, че системата йога произлиза от страна, в която хората вярват в глупости и демонични учения. По тази причина философията и ученията в йога (като примерно лъжата в прераждането, наричана в будизма самсара) са омразни на Бог. Ако искате можете да правите упражнения, но стойте далеч от лъжите на дявола.

5 Прави се комбинация от две упражнения, като предварително се пие топла подсолена вода в точно определена поза с цел да не влезе в кръвта и да послужи за процеса на очистване на стомаха и дебелото черво.
Ако се научите да правите това упражнение никога през живота си няма да боледувате от болести свързани със стомаха, червата и органите разположени в коремната кухина. Това не са празни приказки - доказано е от хилядолетна практика!  Трябва обаче да изясня, че при някои видове пречествания като примерно на черния дроб по време на процедурата за пречистване се използва английска сол, а не посоченото упражнение.

По някое време ще запиша клип как правя упражнението и ще го добавя с линк.

6 Бодибилдинга също е полезен спорт (дори и за сърцето), стига да не се прекалява, както праваят над 30-40% от хората.
 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678453
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930