Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2012 08:42 - Видение за Второто пришествие от 1968 г.
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 4221 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2012 14:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Съществуват различни пророчества за бъдещите времена включващи приблизително нашето съвремие и това, което има да се случи в някакво неопределено, но все пак близко бъдеще. Евангелизаторът Емануел Минос1 докато провеждал служби в Норвегия срещнал една възрастна жена на 90 години от региона на Валдрес (Норвегия). Тя му разказала това, което видяла във видение2 и той си го записал, но му изглеждало доста неразбираемо и след като си го записал го прибрал в едно чекмедже, където отлежало дълго време. Тридесет години по-късно, той разбира, че трябва да сподели видението и с други хора. Видението както е записано се отнася до времето на идването на Исус Христос и в него са включени главно подробности за Норвегия. Включвам текста на това, което е записал Емануел Минос плюс неговите бележки и мои изяснителни подредия:

"Видях времето, точно преди идването на Исус и избухването на Трета Световна Война3. Видях събитията с естествените си очи. Видях света като глобус, видях и Европа - страна след страна. Видях Скандинавия. Видях Норвегия. Видях определени неща, които ще се случат точно преди завръщането на Исус, и точно преди да се случи последното бедствие. Такова бедствие, каквото никога не сме преживявали."
Тя отбеляза четири вълни:

1. "Първо, преди Исус да дойде и преди да избухне Третата Световна Война, ще има такова "разведряване", каквото до сега не е имало. Ще има мир между свръх-силите на изток и запад, и ще има дълъг мир." (Помнете, че това е било през 1968, когато студената война е била в кулминацията си. бележка на Емануел Минос)
 "През този период на мир ще има разоръжаване в много страни, също и в Норвегия, и няма да бъдем подготвени, когато войната дойде. Третата Световна Война ще започне по начин, който никой не е очаквал и от неочаквано място.

2. Несравнимо охлаждане ще обхване Християните, отпадане от истинското, живото Християнство. Християните няма да бъдат отворени за проницателно/остро проповядване. Те няма, както в по-предишните времена, да искат да слушат за грях и благодат, закон и евангелие, покаяние и възстановяване. Вместо това ще дойдат заместители: преуспяващо (щастливо) Християнство.4
Важното ще бъде да имаш успех, да си нещо; да имаш материални неща, неща, които Бог никога не е обещавал по този начин. Църквите и молитвените домове ще бъдат все по-празни и по-празни. Вместо проповядването, с което сме били свикнали с поколения, като да вземеш кръста си и да следваш Исус, развлечения, изкуство и култура ще нахлуят в църквите, където би трябвало да има събрания за покаяние и съживление. Това ще нарасне значително точно преди завръщането на Исус."

3. "Ще има морално разложение, каквото стара Норвегия никога не е преживявала. Хората ще живеят заедно като семейство, без да са сключили брак." (Не вярвам концепцията "съжител"5 да е съществувала през 1968 - бележка на Емануел Минос.)
"Много нечистота преди брака и много изневяра в брака ще станат естествени, общоприети и ще бъдат оправдавани от всеки ъгъл/гледна точка. Това дори ще навлезе в Християнските среди и ние ще го търпим/приемаме - дори противоестествения грях. Точно преди завръщането на Исус ще има ТВ-програми, каквито никога не сме виждали." (Телевизията току що е навлязла в Норвегия през 1968. Бележка на Емануил Минос)
"Телевизията ще се напълни с такова ужасно насилие, което ще учи хората да се убиват и унищожават едни други, ще бъде опасно по улиците ни. Хората ще копират това, което виждат. Няма да има само една "станция" по телевизията, ще бъде пълно с много "станции"." (Тя не е знаела думата "канал", която използваме днес. Затова ги нарича "станции". Бележка на Емануел Минос)
 "Телевизията ще стане като радиото, където има много "станции", и ще се напълни с насилие. Хората ще я използват за развлечение. Ще видим ужасни сцени на убийство и разрушаване един друг и това ще се разпространи в обществото. Също сексуални сцени ще бъдат показвани на екрана - най-интимните неща, които стават в брака." (Аз възразих и казах: ние имаме закони, които забраняват такива неща. Бележка на Емануел Минос) И тук възрастната жена каза: "Това ще се случи и вие ще го видите. Всичко, което сме имали преди ще бъде разрушено и най-неприличните неща ще се случват пред очите ни."

4. "Хората от бедните страни ще тръгнат към Европа." (През 1968 не е съществувало такова нещо като имиграция. Бележка на Емануел Минос) "Те също ще дойдат и в Скандинавия, и в Норвегия. Толкова много ще бъдат, че хората ще започнат да ги мразят и да бъдат груби към тях. Те ще бъдат третирани както Евреите преди Втората Световна Война. Тогава ще бъде достигната пълната мярка на греховете." (Аз възразих по въпроса с имиграцията. Не го разбирах по това време. Бележка на Емануел Минос) Сълзи потекоха от очите на възрастната жена и се стекоха по бузите й.
"Аз няма да го видя, но вие ще го видите. Тогава внезапно Исус ще дойде и ще избухне Третата Световна Война. Ще бъде кратка война." (Тя я е видяла във видението.)
"Всичко, което сме гледали преди за войната е само детска игра сравнено с тази, и тя ще завърши с атомна бомба. Въздухът ще бъде толкова замърсен, че човек няма да може да си поеме дъх. Ще покрие няколко континента - Америка, Япония, Австралия и богатите народи. Водата ще се развали (зарази/замърси?). Повече няма да можем да обработваме почвата. В резултат ще остане само малък остатък. Остатъкът от богатите страни ще се опита да избяга към бедните страни, но те ще бъдат груби с нас, както и ние сме били с тях.
Толкова се радвам, че няма да го видя, но когато наближи времето, трябва да се окуражите и да кажете това. Аз го приех от Бога и всичко от Него е в съгласие с това, което казва Библията.
Този, чийто грях е простен и има Исус за Спасител и Господ е спасен."


------------------------------

1 Dr Emmanuel Minos е норвежки петдесятен проповедник от гръцко-египетски произход роден през 1925 г.

2 По времето на писането Стария завет е имало отделни хора пророци и пророчески училища и това са били хората, които са пророкували чрез Светия Дух. Но господ дава пророчество няколко стотин години преди Христос, че в бъдещите времена преди идването на Страшния съд ще излее духа си върху всички хора, които му се покланят и Го търсат:

"А след това ще излея Духа Си на всяка плът и синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, старците ви ще сънуват сънища, юношите ви ще виждат видения. Също и на слугите и на слугините ще излея Духа Си в онези дни." (Йоил 2:28-29)

През I век след като Исус се възнася според обещаното да изпрати Светия Дух неговете ученици са кръстени със Светия Дух, от който започват духовните дарби описани в Послание към Коринтяните 12 глава. Описание на първото изливане на Светия Дух с говоренето на ангелски езици се намира в Деяниия на апостолите:

"И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място. И внезапно стана шум от небето като фученето на силен вятър и изпълни цялата къща, където седяха. И им се явиха езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях. И те всички се изпълниха със Свети Дух и започнаха да говорят други езици, както Духът им даваше да говорят." (Деяния 2:1-4) 
 
През II век вече само малки части от християните са практикували говоренето на езици от Светия Дух и духовните дарби и след време тази духовна опитност изчезва. През XVII век пророците от Севените започват да пророкуват от Светия Дух, а по-късно през XIX век има различни случаи на подобни проявления. В началото на ХХ век в Лос Анжелис започва така нареченото съживление на Азуса стрийт и това води до възникването на три петдесятни деноминации в САЩ приемащи духовните дарби и говоренето на езици. На съживлението на Азуса стрийт присъствал и един норвежец Т. Б. Брат от методистка църква, който след като се връща в Норвегия донася кръщението със Светия Дух в Европа и създава църква Филаделфия през 1906 г. 
 
В пророчеството на Йоил в следващите редове след посочените по-горе стихове още се казва, че това ще бъде преди края, от което можем да си направим съответните изводи:

"И ще дам чудеса на небето и на земята, кръв, огън, и стълбове от дим. Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, преди да дойде великият и страшен ден Господен. И всеки, който призове името Господно ще се избави; защото в хълма Сион и в Ерусалим ще има избавени, както рече Господ, и между оцелелите ония, които Господ ще повика." (Йоил 2:31-32)

3 Според пророческите думи на Исус когато Го запитват какви ще са белезите на Пришествието и кога ще дойде краят Той споменава:

 "И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове." (Матея 24:6-7)

Също така е известно от писма между Джузепе Мацини и Алберт Пайк, че още през деветнайсти век те са запланували три световни войни. След първата световна война римокатолически епископ от Аржентина пише в негова книга за плановете за тези три световни войни и цитира писмото от 15 август 1871 г. от Алберт Пайк, което е открил в Британската библиотека. В момента това писмо не може да бъде открито със запитване в библиотеката, но единствено когато се посочат детайлите на каталожния му номер.
Интересен материал, на който попаднах на колега блогър отново включващ прорчество с твърдение за Трета световна война:

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/12/14/izvadka-ot-prorochestvata-na-stareca-lavrentii-ujasno-vreme.1031263

4 Евангелието на позитивизма започва да се проповядва още в началото на ХХ век в САЩ с такива представители като Ейми Мак Ферсън и по-късно Кетрин Кулман, но едва през 50-те години навлизат странни доктрини, като така наречената "положителна изповед" и "евангелието на позитивизма", при което не се изобличава, (рядко някой от проповедниците на тази доктрина говори за грях), но се говорят само добри неща. През 60-те и 70-те години се оформя по-ясната доктрина за просперитета започната от организацията на "Бизнесмените на пълното евангелие" (отцепници от християнската харизматична деноминация Асамблея на Бога отделили се през януари 1952 г.) и доразвити с идеята за "сеенето" на Орал Робертс. Тези доктрини се разпространяват в останалата част на света с малко закъснение. По тази причина през 1968 г. тази жена от Норвегия още не е била запозната с тях и не са навлезли в Норвегия. Едва през 70-те години Орал Робертс изкача с неговата доктрина и е било необходимо известно време, за да се разпространи. За повече информация по темата с тези лъжедоктрини прочетете главата за лъжедоктрините в книгата ми "Кой е Бени Хин".

5 Всъщност още след Втора световна война в Швеция излиза закон за плащането на по-високи данъци на семействата, отколкото на несемейните. По тази причина много хора от чисто практични причини, за да не плащат по-високи данъци започват да не сключват бракове и да живеят заедно. Така се появява така наречения "шведски модел" съжителство. Но всичко това е било единствено в рамките на Швеция, а след сексуалната революция започнала през втората половина на 60-те години по време на хипи движението (стартирало през лятото на 1966 г.) се разпространява масовото живеене в целия свят на двойки, които не са сключили брак (както и в домашни условия). Дори по времето на строежа на социализма до края на 80-те години в България се е спазвал поне привидно някакъв морал. Така например мъж и жена, които не са женени не са имали правото да бъдат в една стая в хотел или частна квартира. Може да прочетете предишната ми статия в блога на тема християнските бракове или книгата ми "Лъжата за св. Валентин" за повече информация на тема история на бракосъчетанията и сватбени тържества.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666226
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031