Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 07:31 - Има ли още някой, който да не знае, че Хелоуин е сатанински празник?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2529 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.12.2015 09:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дори и тези, които не са наясно с духовните неща празнувайки Хелоуин малко или много разбират, че отдават почитание към злото, към всички тези неща свързани с вещиците, вампиризма, смъртта и т.н. Не може някой да се облече като вещица или дявол и да си мисли, че прави нещо добро... или просто не може да разсъждава добре с главата и не различава добро от зло, Господ от сатана! Кой е добрият? Господ или сатана? Как си мислите? Ако смятате, че доброто е Господ, то Той е забранил да се честват неща идващи от езичеството и станизма:

"Когато ГОСПОД, твоят Бог, отсече пред теб народите, които отиваш да завладееш, и ти ги завладееш и се заселиш в земята им, внимавай на себе си да не се впримчиш след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог; защото те са вършили за боговете си всяка мерзост, която ГОСПОД мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си." (Второзаконие 12:29-31) 


"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона." (Матея 6:24)
 
От VIII - IX век на 31 октомври римокатолическата църква отбелязва празника Вси светии, който обаче е на датата, когато в предхристиянски езически времена келтите отбелязвали тяхната Нова година след привършването на жътвата наречена Самейн (Samhain) посветена на демоните и мъртвите, които се вярвало, че ги посвещават вечерта на тази дата. Но дори терминът "всички светии" е езически и произлиза от гръцката дума "пантеон". В древногръцката езическа култура Пантеонът бил център, място за почитането на "всички светии" - на всички езически божества, които според християнството са демони или измислици с демоничен характер. В Ирландия този празник се наричал Pooky night (Нощта на Пуки) по името на демона Puca, което достатъчно ясно говори за какво става въпрос. На Самейн (днес наричан Хелоуин) келтите извършвали човешки жертвоприношения. Римляните идентифицирали Самейн с техния празник на мъртвите наричан Лемурия честван на 13 май, а в съвременната неоезическа магьосническа религия уика Самейн е един от осемте празника наричани от тях шабати, на които е разделена годината.

Така с няколко думи ясно и точно - това е празник на демоните и мъртвите, а не някакъв си маскин бал и всичко е посветено на дявола и демоните. И всичко това носи духовно проклятие върху тези, които го почитат.

image

Календарът на магьосническата секта Уика, където е отбелязан Самейн на 31 октомври

Древните келти вярвали, че в нощта срещу Нова година (Самейн) се отваря границата между мъртвите и живите и сенките на починалите през изминалата година по това време навестяват земята и търсят живи тела, в които да се вселят.
На празника Самейн посветен на демоните се извършвали различни езически ритуали, гадания с допитване до мъртвите (забранено от Бог) и т.н., но също се принасяли животни и хора.

Ето какво казва Библията по този въпрос:

"Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа" (Второзаконие 18:10-12)

Няма никакво значение дали някой е вярващ или не. Извършването на човешки жертвоприношения в продължение на години на една и съща дата насъбира лоша енергия и когато някой повтаря "празнуването" на нещо подобно (Хелоуин) се отваря врата за действие на лошата енергия върху дадения човек.

Относно носенето на отговорност. Всеки достатъчно голям човек носи отговорност за това, което върши. Целта на вкарването на подобен празник е нанасяне на духовно проклятие върху хората, ако е възможно отделянето им от Бог и засилването на интереса и заниманията със сатанизъм, окултизъм и магия. Но така се получава, че много хора не влагат почти нищо в това, не започват да гледат филми на ужасите и не започват да се занимават с магия и сатанизъм. Докато малките не носят отговорност и има време когато започнат да порастват да разбират нещата, то големите носят отговорност пред Бог за това, което вършат. Най-голяма отговорност пред Бог носят тези, които са ги научили и ги подвеждат да "празнуват" Хелоуин. В тийнейджърска възраст вече всички носят отговорност. 

Известни символи свързани с Халоуин са: тиквата, смъртта, вещиците, черните котки, прилепите, вампирите, духовете, чудовищата, кръвта, огъня и дявола. Тиквеният фенер, със свещ, поставена вътре в него, който е така характерен за празника Хелоуин се нарича Светещият Джак и първоначално вместо тиква (която става известна след откриването на Новия Свят от Мексико) бил използван човешки череп.

 От римокатолическото название на английски на Вси светии - All hallow even (ден за тържествено възпоменание на християнските мъченици) и келтското Samhain (Самейн) чрез транслитерация този ден е станал известен като Хелоуин или по-точно Халоуийн, на английски Halloween (както се изписва в сатанизма и сатанинската книга наречена "Сатанинска библия").

Основателят на Църкавата на сатаната в Сан Франциско и автор на така наречената Сатанинска библия предназначена за начинаещи сатанисти Антон ЛаВей пише:

"След собствения рожден ден, двата най-главни Сатанински празници са Валпургиевата Нощ и Халоуийн (или Нощта на Вси Светии)." (Anton LaVey, Satanic bible)

Едва ли има смисъл да се съмняваме в тези редове...

image

Антон ЛаВей, който ритуално обръснал1 косата си, като посвещение към сатаната


Този езически празник, който е един от най-важните в сатанинската религия и вещерството до средата на 80-те години е бил малко известен и неговата полулярност нараства след няколко филма на ужасите2, в които се споменава. В България първите хора, които са си направили Хелоуин са софийски метъли някъде около 1985-1986 г., поради наличието на немска хеви метъл, спийд метъл група с това име -  Helloween 3, чието име обаче е пародия и лека подигравка с вещерския празник. Но метълите просто са използвали повода, за да се напият. 
Хелоуин постепенно започва да се популяризира по света извън от определени общности от нео езичниците и станистите, след като през 1951 г. във Великобритания е премахнат законът против вещиците от 1735 г. (Witchcraft Act) и са създадени първите официални вещерски ордени, един от които е Wicca. Останалото е въпрос на манипулиране и рекламиране, за да се наложи сред неразумната част от хора в обществото, които не знаят в какъв свят живеят и трудно различват добро от зло.

Ето ви и един средно гнусен виц за Хелоуин:

Таксиджия качва монахиня и я пита:
- Искам да ви питам нещо, но не искам да ви засегна.
- Сине, когато си на толкова години, на колкото съм аз и си бил монахиня за толкова дълго колкото аз съм била, със сигурност си имал възможност да видиш и чуеш почти всичко. Сигурна съм, че нищо, което ти кажеш или поискаш ще ме обиди.
- Ами, винаги съм имал тази фантазия, че монахиня ме целува.
- Бих те целунала, синко, но трябва да си ерген и да си католик.
- Да, аз съм неженени католик.
- ОК! Казала монахинята. - Отбий в следващата алея!
Монахинята изпълнила фантазията му със целувка, която може да накара и проститутка да се изчерви. Таксиджията подкарва колата и скоро след това започва да плаче.
- Скъпо дете, казва монахинята, защо плачеш?
- Прости ми, но съгреших. Излъгах и трябва да се изповядам. Аз съм женен и съм евреин.
- О! Всичко е наред! - отвърнала монаханинята. Моето име е Ричард и отивам на Halloween party.

Всички съществуващи религии заявяват, че духовните субстанции съществуват и въздействат на хората, особено, ако им се отвори врата и им се даде възможност за действие. Сатанизирането се прави по различни начини, като целта е отделянето на хората от Господ и превръщането им в жертви и довеждането им до пълноправна собственост на духовната сила, известна под различни названия, едно от които е сатана. Това се прави чрез популяризирането на книги и филми за магьосници (Хари Потър, Властелинът на пръстените и др.), неморален живот, честване на езически и сатанински празници и дори открито прокарване на изучаване на сатанизма в училищата. Така миналата учебна година в щата Флорида започват да разпространяват сатанинска книга за деца, като използват повода за "религиозна толерантност", така че ако може да измамят и някои деца да станат сатанисти.

image


https://www.youtube.com/watch?v=NAvs_PVrtF4

Някои (атеисти) казват: "аз не вярвам нито в сатаната, нито в Господ". - Но тогава да ги питам такива защо, честват сатанински празници? Да си честват неутрални, които не са нито сатанински, нито християнски! 

Няма средно положение - или някой е с Господа или е с Дявола! Вие кого избирате? Аз никога не съм чествал подобно нещо, като Хелоуин, но ако някой го е правил от незнание - може да се промени, колкото по-рано толкова по-добре!

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона." (Матея 6:24)

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)


1 Псалом

 Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ. Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява. Не е така с нечестивите; Но те са като плявата, която вятърът отвява. Затова, нечестивите няма да устоят в съда, Нито грешните в събора на праведните; Защото Господ наблюдава пътя на праведните; А пътят на нечестивите ще бъде погибел.


 

Всеки сам избира какъв живот да живее - на благословение от Господа или на проклетия!

image

Не на Хелоуин!

--------------------------------------------------------------------

1 Според Библията в Стария завет дългата коса е символ на святост и посвещение при назиреите към Бог. По тази причина Антон ЛаВей прави всичко наобратното за дявола. Докато, при тези които са с прекалено къси коси 1-2-3 см. е отклонение произлизащо от крепостното селячество и робството, където мъжете е трябвало задължително да бъдат или голи глави или подстригани 1-2 номер коса, а благородниците имали дълги коси. Повече информация по въпроса ще намерите в постинга:

http://ernest.blog.bg/history/2014/11/18/ima-li-znachenie-kolko-dylga-e-kosata-pri-myjete-myjkite-pri.1314893

2 Филмите на ужасите започват да се правят от сатанистите и членуващите в тайни общества посветени на дявола. Нормалният човек няма нужда от такива филми.

3 При името на гупата се получава игра на думи. На английски се изписва Halloween, а групата го променя на Helloween, което се състои от думата Hell означаваща Ад. Или адски празник. - Празнуващите го, отиват в Ада.

Подробна информация относно празниците, включително и Хелоуин ще намерите в единайста глава от книгата ми "Езическите празници и чествания в християнството".
За поръчки e.h.books@abv.bg


image
 



Тагове:   Хелоуин,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672566
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930