Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2015 15:10 - Рождество Христово, Измамата за Коледа, кога е роден Исус Христос. Искате ли да знаете истината?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3718 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2015 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наближава така наречената Коледа или Рождество Христово. Този празник считан за християнски се отбелязва от близо една пета или една шеста от населението на нашата планета. Някои го честват на 24-25 декември, а православната църква, която кара по Юлианския календар на 6 януари. Покрай празниците някои хора временно стават християни. Но има и много хора, които вярват, че това е времето на раждането на Исус Христос и влагат пълната си сериозност в празнуването на този ден, а не малко хора, които до момента са били неопределени действително се обръщат към Бог по това време (за Бог всяко време е добро човек да се обърне към Него).

През IV век по времето на римския император Константин Велики се появява институционната църква и с това постепенно навлизат и различни отклонения и смесвания с езичеството. С течение на времето и промените настъпили в различните религиозни течения и в обществото за част от хората много от така наречените празници са се превърнали в нещо като циркаджийско шоу с разни щуротии нямащи нищо общо с християнството.
При някакво проучване през последните години направено около Коледа 85% от българите се обявили за християни и само 5% за атеисти. Но истината е, че християнин е този, който живее праведен, морален и религиозен живот. Не може някой никога да не се е молил, да не е ходил на църква и в същото време да е християнин. Евентуално такива могат да бъдат симпатизанти кандидат християни. От изключително значение е живеенето на чист морален живот. Християнството не се състои в това за няколко дни в годината някой нечестив човек да се сети за Господ, но истинският християнин живее сериозен и праведен живот всеки ден с молитва и поклонение пред Бог с Божиите повеления и стандарти спазвайки от любов към Господа божиите заповеди. Както Исус Христос казва:

"Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата." (Матей 7:18-21)

Или посланието на Яков:

"Бъдете обаче изпълнители на Словото, а не само слушатели, да лъжете себе си" (Яков 1:22)

Не може някой да чества езически празници с езически ритуали посветени на демоните и в същото време да бъде и християнин, което е грях пред Господа:

"каквото принасят в жертва езичниците, принасят го на бесове, а не Богу; пък аз не искам да бъдете съобщници на бесовете. Не можете да пиете Господня чаша и бесовска чаша; не можете да участвувате на Господня трапеза и на бесовска трапеза." (1 Коринтяни 10:20-21)

В Новия завет Исус споменава и какво ще каже на тези, които ще отидат при Него в Съдния ден, но са живели в грях и не са спазвали Божиите заповеди и повеления:

"Но тогава ще им заявя: Аз никога не Съм ви познавал; махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!" (Матей 7:23)

Много хора понеже така са научени и се е превърнало в традиция правят украсени елхи и накупуват различни подаръци. По този начин се опитват и да зарадват децата си.   

Един от най-разпространените символи по време на "празника" е петолъчната звезда, което всъщност е тачената от магьосниците и сатанистите пентаграма. Пентаграмата е присъствала в езически времена по време на тяхното честване на 24 декември.   
 

image

 Магьосническа пентаграма от книга по ритуална магия от XIX век


Според Стария завет Господ строго забранява практикуването на магия:

"Магьосница жива да не оставиш." (Второзаконие 22:18)
 
Стотици милиони хора си правят елхи (което произлиза от езичеството) и за целта се изсичат около един милиард дървета, което е лудо унищожаване на природата. Казват че, за да порасне една елха 10 см са необходими две години, а за да стане достатъчно голяма, за да се използва за коледна украса са необходими десет години. Но дори и малко да са завишени тези данни при всички случаи става въпрос за години. В много от случаите поставят на върха на елхата, като украса споменатата пентаграма, като по този начин всичко е под окултен магически контрол.

image

Това, което се вижда на върха на елхата се нарича - магьосническа пентаграма и е символ упортебяван в ритуалната магия при викането на демони или сатана

image

Зa сравнение включвам също корицата на богохулната книга наречена "Сатанинска библия" написана от сатаниста Антон ЛаВей, върху чиято корица има сатанинска обърната пентаграма


От няколкостотин години се отбелязва Рождество Христово, но никъде в Библията не се споменава да се чества подобен ден, нито пък някой знае кога е роден Исус Христос - в Новия завет никъде не пише на каква дата е роден Исус Христос. Нe пише Исус да е роден през декември и въобще през зимата. Напротив може да се прочете, че когато се родил овчарите са спяли на полето. Практиката в Израел била към края на октомври или първата седмица на ноември да се прибира всичкия селскостопански добитък за през зимния (дъждовния период).

"И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си." (Евангелие от Лука 2:8)

За точното време на раждането на Исус можете да прочетете единствено в моите книги.
 
Друга личност, която странно се среща около коледното време е Дядо Мраз или както е известен повече в англоезичните страни Санта Клаус. Този Сатан Клаус се появява за първи път преди около 190 години в едно произведение с езически подтекст. А преди около 120 г. рисуват вече външния му вид и измислят джуджетата елфи, които също произлизат от езическите вярвания и са митични езически божества разпространени сред нордическите и различни други народи. 


image

Дядо Мраз, праз, Santa (или Satan) Claus

image

image

image

Превърнатият в кумир Санта Клаус


"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, което е горе на небето, което е долу на земята, и което е във водата под земята" (Изход 20:4-6)

Аз от около 10 години не приемам нито Коледа (Рождество), нито Нова година на 31 декември срещу 1 януари (православната църква отбелязва по юлианския календар Нова година на 13 януари, а Рождество Христово на 6-ти януари - така е в страните, където православието има здрави позиции като Сърбия, Македония, Русия, Белорус и т.н.). За да бъда точен, просто не влагам нищо в това, ако някой път се случи да се събера с някои мои хора, за мен истинското време на Нова година е по друго време. Когато бях малък нормално е било, като не е наясно майка ми да прави там нещо като коледна украса (понякога не е имало елха, но само елхови клонки), но пентаграми не е имало, а само играчки. Като станах шести клас майка ми каза, че вече съм голям и не ми трябват елхи или някакви елхови украсени клонки и приключихме с елхите, а на мен въобще не ми липсваха и нищо не казах. За мен това бяха излишни неща. По-късно когато разбрах истинската страна на естеството на този "празник" и свързаните с него традиции, което стана преди около десетина години просто ходех на гости на роднини, понеже тогава ме канеха. Но това какво те честват си е тяхна работа, аз просто им бях на гости. Тази година отново ще бъда на гости няколко дни.
През първите един-два века на християнството никой истински християнин не е чествал нито Рождество Христово, нито Нова година на 31 декември - в Библията пише кога да започва Новата година за тези, които следват Господа и това не е януари. Въпреки че за много народи административната година започва на 1 януари, то над 70% от населението на земята чества Нова година по друго време.

 Няма лошо в това да се събере семейството на трапеза, а също и хората да си дават подаръци. Това може да се направи по всяко време на годината, но зависи какъв е поводът и предтекста. Вие сами решавате какво да празнувате, но от мен да знаете - този празник е изцяло езически.

   Желаещите да научат повече по темите могат да прочетат разследващите ми книги "Измамата за Коледата" и "Езическите празници и чествания в християнството", които се продават на символични цени 5-6 лв. За поръчки можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg

 

image


image

 "Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто"

"На Онзи, който може да ви пази от препъване и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава, на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, дабъде слава и величие, и преди всички векове, и сега, и до всички векове. Амин" (Юда 24-25)

Манипулации има включително и във филмите за Исус. Няма нито един истински християнски филм за Исус. Всички са манипулирани и нещата в тях са извъртяни. По-долу включвам линк към един филм за Исус, който е манипулиран:

http://ernest.blog.bg/history/2013/06/04/otkriite-razlikite-manipulaciite-na-hristiianskite-bibleiski.1116997
 




Гласувай:
3



1. balkan1 - КолЕда всъщност е КолАда
11.04.2017 11:42
Няма нищо общо със Санта Клаус или Мери Крисмас и по-точно е ПРАЗНИКЪТ НА КолАда - винителен падеж от Колад - крал илирический - то ест действително съществуващ човек - наш владетел. Когато му се ражда син Болг, той праща хранените си хора колАдарите да пеят по населените места песента "Болг се-е роди Кола-аделе, тойзи-и вечер Кола-аделе ..." НО по-късно християнството омотва името на Болг с БОГ и историята и културата ни отиват на кино -
http://balkan1.blog/politika/2014/11/03/kolada.1310318
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2671514
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930