Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2016 13:26 - Масова магия за 1-ви март
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 4216 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 06.03.2016 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Различните народи имат обичаи и традиции, някои добри, други лоши, а може би някои са неутрални. Има хора, които си задават въпроси и не правят нещата, като стадни животни. Този постинг е за търсещите истината в тази област. Част от празниците имат неутрален характер, като национални празници и чествания или Деня на будителя, а други имат религиозна страна. При тези, които имат религиозна страна те са два вида - християнски и окултно демонични с езически или сатанински произход. Християнски празници са Великден и псевдохристиянските именни дни1, а останалите, като св. Валентин2, Трифонзарезан3, Първи март, Осми март4, Първи май5 или Хелоуин6 и Коледа7 имат езически, окултно-магически и сатанински характер. 

Господ мрази езическите традиции и не иска неговите хора да имат нищо общо с тях. Няма как човек хем да иска да е благословен и да върви с Господа, хем да върши езически мерзости. Човек или е с Господ или с дявола. Средно положение няма:

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвате в Господната трапеза и в бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)

Господ забранява магията и в Стария завет заповядва да се отмахне и занимаващите се с това да бъдат убивани, за да не се разпространява тази зараза (в християнството не се убива, но подобни могат да се покаят и променят и да поемат пътя към Господа):

"Магьосница жива да не оставиш" (Изход 22:18)

Когато Господ дава десетте заповеди на Синайската планина, а след това и останалите напътствия и заповеди специално забранява на тези, които Го следват да правят неща, както езичниците и да се учат на техните ритуали и традиции:

 "...внимавай на себе си да не се впримчиш след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог; защото те са вършили за боговете си всяка мерзост, която ГОСПОД мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си." (Второзаконие 12:30-31)

На 1-ви март много несмислени хора се поздравяват с думите „Честита баба Марта”, но повечето от тях въобще не са наясно какво точно си честитят и коя е тази „баба Марта” и въобще има ли такава. Казват нещо, понеже такъв е обичаят и понеже другите го правят. Kажете ми само, че са умни - няма да ви повярвам.
Не е много ясно от кога датира честването на подобен превърнал се вече в комерсиален празник. Някои изследователи твърдят, че честването на първи март с правенето на мартеници е сравнително скорошен обичай, други, че е от древността. Споменава се вероятността да е измислен по времето на социализма, може би основаващ се на някакъв регионален обичай, но нищо със сигурност не се знае. Едно нещо мога да кажа, че първи март до времето на Юлий Цезар е била римската Нова година, когато той я премества на 1 януари в чест на езическото божество Янус. Повечето народи са чествали Нова година на 1-ви март. А територии от България са били в рамките на Римската империя, дори един от римските императори е роден в Средец (София). 
Според някаква версия, вярна или не - Марта е жена магьосница направила първите мартеници. А според логиката идва от името на месец март наречен по името на римския бог на войната Марс8.

Мартеницата е амулет, форма на масово разпространена народна магия за протекция. Целта е да донесе здраве и щастие през годината на хората. Тъй като в миналото повечето народи са отбелязвали тяхната Нова година в началото на пролетта вероятно и този обичай е свързан с това. Много хора в България си слагат мартеници, а някои не. Това е обичай, който се среща единствено на балканския полуостров. В доброто пожелание някой да е здрав и щастлив през годината няма нищо лошо - дори е добре, но нали все пак не сте толкова глупави да си мислите, че два конеца бял и червен могат да ви донесат щастие и здраве? Сами можете да се убедите, че тези, които носят мартеници продължават да боледуват и не са по-щастливи от тези, които не носят. Но пък за сметка на това си нанасят и духовно проклятие с този езически архаизъм. Ако някой иска да бъде здрав и щастлив просто трябва да спазва някои елементарни правила. Не може примерно някой да живее нездравословен начин на живот и да иска да е здрав - това са две противоположности. 
В християнството начинът е молитвата, праведен живот и Божието благословение. Научете се сутрин да се молите макар и за няколко минути и ще имате благословен от Господа ден - това е начин на духовно и всякакъв вид благословение.

Според разпространените в страната легенди и митове се разказва, че Ахинора, съпругата на българския кхан Аспарух или Исперих е направила първата мартеница. Кхан Исперих бил преминал река Дунав в търсенето на земи за заселването на българите и докато Ахинора чакала своя любим, му изпратила два конеца – червен и бял, символизиращи прегърнати влюбени, за да предаде по този начин посланието си за любов на кхана. Според преданието тя ги завързала на крачето на лястовица. Също така се разказва, че Ахинора по езически обичай е била принесена ритуално в жертва за кхана и изгорена близо до нос Емине, но някои съвременни български историци подлагат под въпрос въобще нейното съществуване. Има и друга легенда, според която първата мартеница е направена от Хуба – сестрата на Исперих.

image

Мартеница с форми на мъжкото и женското начало. Това символизира семейството и началото на живота, а с това и плодородието. Ако не беше форма на магия, поне е добър символизъм.


С мартениците се извършват различни магически гадания (забранени от Бог) и част от магията на мартениците е символичното връзване на мартеници по полодни дървета.

image

Част от магията с мартеници, за да хване е да бъде вързана на клоните на плодно дръвче 

Бъдете благословени следвайте Господа!

Вие сами избирате съдбата си да бъдете благословени или проклети. Всичко зависи от вас самите!

--------------------------------------------------------------


1 Имените дни не са съществували до появата на християнството. В Новия завет няма споменаване за необходимостта от подобни чествания. Имените дни възникват от така наречените dies natalis. В дните, когато били убити различни християнски мъченици имало обичай на гробовете им да се събират християни и да пеят хвалебствени песни. От тези дни на тяхната смърт по-късно възникнали имените дни. Когато през IV век възникнала римокатолическата институция всеки ден от църковния календар бил посветен на един или няколко светци*.

* Според Новия завет, всички които спазваме Божиите повеления и се молим сме светци. 

2 Наскоро отминалият "св. Валентин" е древен ден на смъртта и канибалски празник, а по-късно на плодовитостта в Рим, по време на който вдигали оргии. Съответно денят на тези, които го честват е под действието на два демона. Този ден няма нищо общо с любовта! Когато човек обича трябва да е за цял живот, а не за един ден. Също така може да се отбележи, че всеки ден е добър, за да се покаже, че някой обича някого (включително и 14 февруари). Ако някой влага смисъл в 14 февруари и примерно иска да види някого, когото обича и има сантименталност - това е нещо лично и зависи само от неговото отношение. Същият любовен символизъм може да изиграе всеки ден значение за дадения човек - примерно да види някого на определен ден с някакво значение.

http://ernest.blog.bg/history/2016/02/09/14-fevruari-kanibalski-praznik-i-den-na-myrtvite-na-smyrtta-.1428615

3 Трифонзарезан е измислен персонаж натъкмен в някои християнски църковни среди, който произлиза от езическите Дионисиеви мистерии.

4 8 март е масонски празник и е по датата на създаването на първата женска масонска ложа във Франция. За първи път е въведен в СССР през 20-те години на ХХ век и после се разпространява в социалистическите страни. От много хора е считан за комунистически празник и подобен не се отбелязва в други страни по света.

5 Първи май е денят на създаването на баварските илюминати. Това е древен езически празничен ден. Като остатък от него в англосаксонската традиция е така наречената "майска кралица" - демоничен остатък от тези времена. В миналото на места на този ден се принасяли човешки жертвоприношения. Майската кралица, която била младо неомъжено момиче била убивана.

6 Ако можем да степенуваме по най-лошо и проклятие всички менте празници, които тук споменавам най-зле е Хелоуин произлизащ от келтската Нова година наричана Самейн, по време на която се принасяли в жертвоприношение хора и е посветена на викането на демоните. Това е основен празник за изповядващите сатанизъм. 

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/10/26/ima-li-oshte-niakoi-koito-da-ne-znae-che-helouin-e-sataninsk.1402333

7 Коледа или "Рождество Христово" няма почти нищо общо с християнството. Това е древен езически ден на зимното равноденствие при различните народи посветен на различно божество. Исус Христос не е роден нито на тази дата, нито през декември, нито през зимата. В Новия завет няма нито едно споменаване за необходимост от честването на подобен ден. В раннохристиянската литература се споменава, че отбелязването на подобен ден започва през IV век, когато един папа го въвежда. Но в продължение на повече от 800-900 години не се е правело никакво честване, а единствено е имало меса в църквите. По някое време се смесили езическите традиции посветени на демоните с отчитането и празнуването на този ден. Няма лошо, в който и да е ден от годината да се събере семейството, както и да се почете Исус Христос, но просто Исус не е роден тогава...  

http://ernest.blog.bg/history/2013/12/12/izmamite-za-koleda-i-nova-godina.1218439

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/03/ot-kyde-proizliza-koleda-rojdestvo-hristovo-i-kakvo-naistina.1027037

8 Повечето от имената на месеците при езическите народи са наименовани по техните божества. За повече подробности четете демо изданието на книгата ми Измамата за Коледата от 2009 г.
 

image

За повечето езически празници в овчи кожи наречени "християнски" и истината около измамите свързани с тях търсете и четете книгата "Езическите празници и чествания в християнството". Книгата е сериозно изследване по темата и се състои от 205 страници с цена 6 лв. За поръчки можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg



Тагове:   мартеници,   Първи март,


Гласувай:
1



1. skarif - :)
02.03.2016 17:13
Мартеницата е древен символ с източен произход, олицетворяващ ин и ян, мъжкото и женското, земята и небето, плътта и духа, началото на пролетта и плодородието.
Легендите за Аспарух и оная история с гълъба, лястовицата или каквато и да е друга птица, чието краче се разранило и кръвта му обагрила конеца, та оттам- цвета му, може би, са измислици, но е сигурно, че този символ има връзка с прабългарите, доказателство за което са конците, които връзват в Тибет по дърветата, съвсем еднаква с нашата традиция на завързване на мартеницата (макар че имаме и вариант на слагане на конеца под камък, под който, ако има мравки, се гадае, че годината ще бъде плодородна). Още: вълната, преждата, изделията от плъст (сплъстена вълна) са от бита на прабългарите номади. Червено конче със синьо мънисто и до днес се слага на ръчичките на дечицата против уроки.
Дали тези вярвания ще бъдат етикетирани като езичество или християнство е без значение. Амулетите имат апотропейна, защитна сила. Те отразяват вярванията на българите и да, имат магически смисъл, което е една пространна и дълбока тема, за да я започвам тук.
Исках само да кажа, че не съществува разлика между езичество и християнство. Те са просто етапи на една и съща Традиция, част от нейната еволюция- от еволюцията на човешкото съзнание. Та какво е Христос, ако не жертвен агнец за курбан като в езическите времена? Християнството е преосмислено езичество- негова висша октава.
С интерес следя публикациите в блога Ви и исках само да внеса известно уточнение. С уважение! :)
цитирай
2. ernest - Имаш право на собствено мнение
04.03.2016 13:33
Но някои неща никак не са така, както казваш. Езичеството и християнството нямат почти нищо общо - те са противни религии от различени произход. Религиите и култовете имат три вида произход. Създадени от хората, създадени и контактуващи с духове (демони ниско ниво) и от Създателя на Вселената - Бог. Така например будизмът създаден от Сидхарта Гуатама не ф точно религия, но филосовско учение имащо черти на религиозен път, което малко или много се е превърнало в религия. Религиите в района на Тибет са създадени от "спящите хора" - живи йоги на хиляди години, някои на 10 000 години, други на 1000, които стоят в специални пещери в състояние на самадхи и създават енергийни полета от няколко нива, до които само определени хора имат достъп един път в месеца, за да отидат и да ги почистят, а има и такива, където никой няма достъп. В самия център на тибетската столица Лхаса има врата, която води до такова подземие и всички го знаят и дори го снимат, но никой не може да премине, ако се опита да влезе умира. В района на Китай, Индия и Тибет има хора знаещи техники на огромно дълголетие или още и на подмладяване. Така например има тайна китайска техника, чието название дори не можете никъде в интернет да намерите наричана шао-дао, с помощта на която може да се живее и човек да е млад стотици или може би хиляди години, в Индия също има друга или по-точно други такива, като техниката кая-калпа, а също и в Тибет има. Използват се енергийни методи, а разбира се има и тайни билкови комбинации с подобна цел.
Ще приведа още няколко примера за създадени от хората култове.
По време на възникването на Рим един мореплавател, вероятно финикиец пътувайки първо спрял в Аркадия (местност в Гърция), а след това по Тибър стигнал до мястото на Рим и научил хората на земеделие и направил първите римски монети с неговия лик - от едната страна на монетата неговия образ, а от другата - кораба му, с който дошъл. Хората били много щастливи и кралят му дал половината от царството си. Когато починал му издигнали храм и го направили бог на земеделието и в храма му започнала да се съхранява монетната хазна.
цитирай
3. ernest - Продължавам
04.03.2016 13:57
Един типичен пример за култ е по време на Втората световна война на островите Папуа, Нова Гвинея, където американците си правели временни бази. На един обитаван от първобитно племе остров, където хората нямали връзка с цивилизацията и нямали представа за околния свят дошли американски войници със самолети и си направили временна база. Туземците, които не били виждали представители на съвременна цивилизация и нямали ни най-малка представа за тях ги мислели за богове. Дошлите не ходили на лов и не ловели риба, но винаги имали храна. Летели с огромни птици в небето. Когато преди известно време някой отново посетил острова открили, че примитивните туземци са направили от слама доста точно копие на самолетите, а под тях олтар и принасяли жертвоприношения.
Християнството е възникнало като клон на юдеизма и е поклонение на Един Бог създател, чийто пратеник е Исус Христос и става жертва за греховете на човечеството. Юдеизмът възниква с даването на десетте божии заповеди на планината Синай. Между християнството плюс юдеизма и езичеството има много големи и съществени разлики.
В езичеството и шамано-магьосническите религии се контактува с духове низшо ниво, наричани в западната магия елемнтали. Те са част от йерархия, на която най-отгоре има друга сила известна под стотици имена, но най-познати в европейската кулура, като сатана и Луцифер. В повечето езически религии се извършвали жертвоприношения на хора към техните божества - Вавилон на празника Загмук, Рим - на Коледа наричана Сатурналия, на Хелоуин, наричан от келтите Самейн, в 4-та книга на Галски войни на Юлий Цезар струва ми се някъде от 3 абзац нататък са описани човешките жертвопринощения на галите. По време на разкопки в картаген (Северна Африка) в един кладенец открили труповете на двеста деца от 1 до 3 г, възраст, които били принасяни в жертвоприношение. През III век Квинтий Тертулиан в произведенията си споменава, че войниците на баща му (в рамките на Римската империя) все още макар и не публично извършвали принасяли в жертвоприношения хора. Ацтеките и всички народи по мексиканската долина постоянно, ежедневно извършвали човешки жертвоприношения. Това са хиляди хора всяка година. По времето на Чокойотцин (дядото на Монтезума) в Теночтитлан (днешно Мексико сити) столицата на мехиките били жертвани 80 000 души и това жестоко зрелище траяло няколко дни, без да спира, като пленниците чакали в редици докато им дойде редът. Телата принесените в жертва хора след изваждането на сърцата им били търкулвани от върховете на пирамидите, а ръцете и краката изяждани. Всичко това се правело по желание на духовете, с които контактували жреците.

http://ernest/history/2010/05/05/istinata-za-2012-g-i-prorochestvata-na-maite.539881

В Индия на богинята Кали до ден днешен се извършват човешки жертвоприношения. Преди няколко години беше засечен случай на човешко жертвоприношение. Кали е почитана и от феминистките в движението ню ейдж.

Прабългарите и славяните също са извършвали човешки жертвоприношения. В миналото на Перун се принасяли човешки жертвоприношения. В хрониките на Киевска Рус, известни като Повесть временных лет (Началната руска летопис) се споменава, че военнопленниците се принасяли в жертва на Перун. Византийският историк от X век Лъв Дякон споменава за жертвоприношението на военнопленници от Светослав княза на Киевска Рус по време на Руско-Византийската война. Известно е и едно от последните човешки жертвоприношения на територията на Киевска Рус. Когато на 11 юни 978 г. на престола се възкачил Владимир I Святославич (по време на който през 990-991 г. било прието християнството) подстрекаван от жреците в чест на езическите божества принесли двама души – християните Феодор-варяг и сина му Иоанн, които станали първите руски мъченици. Княз Владимир станал християнин около 988 г. повлиян от баба си княгиня Олга, която приела християнството през 955 г.

Във връзка с темата на древните българи, които са извършвали човешки жертвоприношения може да се спомене, така нареченото "свещено цареубийство". В книгата Енциклопедичен речник на Българската митология на стр. 292 е написано:

„Свързани със свещеното цареубийство са и човешките жертвоприношения, за които също има свидетелства, че са били практикувани от прабългарите. Така Неизвестният автор, описвайки похода на хан Крум към Цариград, споменава за жертвоприношение на хора, които той извършил пред стените му: „И Крум според обичая си принесъл в жертва вън от Златните врата много хора и добитък. След това потопил нозете си във водата край брега на морето, умил се, поръсил войниците си и приветстван от тях, преминал между наложниците, които му се поклонили и го възхвалявали. ” (CVIII, col. 1071= ГИБИ, IV, c. 20)”
цитирай
4. ernest - Като заключение
06.03.2016 11:10
Предполагам че успях да покажа с написаното, че езичеството е лошо (атеизмът също е много лошо нещо), а християнството добро. Относно носенето на различни неща има безобидни или неща нямащи религиозен оттенък, извън религииите и култовете, но не всичко е така. Примерно някой отива на лов и убива глиган и взима бивника му и си го носи или използва за направата на нещо. Това е трофей, спомен за победата му над това животно. Когато някой убие мечка и си направи огърлица със зъбите на на мечката това както символизира победата над силното животно, но символизира сила и мощ. Когато става въпрос за вълк - това символизира, както вече някои от споменатите неща, така и вярност, любов за цял живот, тъй като вълците имат двойки за цял живот. По тази причина това е изключително добър символизъм и дори и да не си го е убил сам човек е предпочитан от някои хора трофей.
Относно мартеницата - както казах не е много ясно как е възникнала мартеницата, но представлява форма на имитативна магия и често се правят допълнителни неща, като връзване на клон на плодово дърво или гадания с магически характер (описвам тези неща в демо изданието на книгата Измамата за Коледата), символизмът при традициооната мартеница е добър, но ако човек е избрал Господа и иска да не залита е добре да стои настрана от тези неща. За да има благосповение е добре човек да се моли дори няколко минути на ден и да спазва основните правила в живота. Всички хора не са наясно с всичко казано и аз точно по тази причина ги описвам - за да могат хората да придобията правилно мнение и да се предпазят. Аз самият не съм бил наясно с мартениците и когато разбрах престанах да си слагам мартеници.
цитирай
5. skarif - :)
10.03.2016 13:09
Разбира се, всичко това е така. Мартеницата е атавизъм, но е част от традицията ни, която ни прави българи. В нея е съхранена идентичността ни- напомня ни кои сме, отличава ни от другите, пази спецификата ни.
А иначе, вярата е естествена потребност на хората и през хилядолетията тя и символите, чрез които се изразява, еволюират. Сменят се само външните форми, средства и образи, посредством които тя се отразява във външния свят.
Християнството е религия, която се оформя в течение на векове, но не е създадена от Христос (като него е имало мнозина, но той е останал в историята, така да се каже, а защо- Никос Казандзакис и "Последното изкушение на Христос") и главната й цел е подчинението на хората- вярващи в едно и също много по-лесно могат да бъдат управлявани. Такава е била и идеята на БорисІ- да обедини трите субстрата, покланящи се на езически богове: траки, прабългари и славяни, чрез въвеждането на една общодържавна религия- християнството. Целите му са били чисто политически. В решението му прозира изключителна далновидност и визионерство. Прекрасно е разбирал, че християнството е религията на новото време и, за да бъдат българите част от света, е потребно да се покръстят, в противен случай сме щели да продължаваме да бъдем като орела, рака и щуката от прочутата басня и, вероятно, да не се състоим като държава и народ.
С всичко искам да кажа, че дали е философско учение или религия, в основата стои вярата. (Религия- от религаре- свързвам отново.) Времето променя само обектите и обредите на поклонение. Главното е обединяването на хората и упованието в единение, което наричаме Бог, Аллах, Вселена, Космически Разум и прочие..., с което се свързваме, за да ни направи завършени същества, творящи добро.
Желая приятен ден! :)
цитирай
6. ernest - Този постинг
20.03.2016 17:53
е за тези, които искат да научат малко повече и да разберат духовната страна на нещата. Ти си имаш някаква позиция, но постингът не е написан за теб. Има много хора, които имат нужда да прочетат написаното и да научат нещо повече по въпроса. Всички не сме се родили научени. Както споменах и аз по-рано съм носел мартеници и то не една, а по няколко, но в даден момент от съзнателния ми живот взех решение да се променям и да отстранявам неправилните неща. Всеки човек, който се развива и израства духовно в даден етап започва да осъзнава определени неща. Използвах по-драстични примери в подредията, за да станат по-ясно видими нещата. Дори в Римската империя по времето на император Константин християнството е въведено по политически причини, за да бъде силна империята, а не разединена и да има силна войска (една трета от хората вече са били християни). Основното нещо е поклонението към Бог по угоден Нему начин и спазването на морално-ценностна система.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673770
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930