Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 09:43 - Контролът на данни
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.05.2016 16:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Благодарение на Едуард Сноуден преди няколко години стана известно, че американските спецслужби следят гражданите на своята страна, както с техните телефонни, така и с интернет с Операция Prism. Сноуден е бивш сътрудник на ЦРУ, който разкрива пред журналисти как се извършва това.

За тоталното следене споменава и другият съвременен герой - Джулиан Асанж, благодарение на който са изнесени хиляди секретни файлове и възниква WikiLeaks. Всички, които ползват смартфони казва Aсанж са прецакани и това не е шега работа (пробваха да ми подарят смартфон, но разбира се отказах).

Добре е да се знае, че смартфоните са снабдени с повече системи за следене и наблюдение, дори когато са изключени записват всичко както в звук, така и в картина и всички тези данни се пазят.

image

Едуард Сноуден


В Операция Присм са замесени компаниите Apple, Microsoft, Yahoo!, Google, YouTube, AOL, Skype, Facebook и PalTalk.  
Началото на програмата е положено още по времето на Джордж Буш през 2007 г., когато искали да внедрят програма за вътрешно наблюдение. След излизането на информация по въпроса много от замесените се опитват да си измият ръцете заявявайки, че не са знаели. Така например Стийв Даулинг (Steve Dowling) oт Apple дава кратко изявление и казва наивно, че те никога не са чували за Prism.

image


Има няколко различни операции за следене на хората. Операция Prism е част от програмата Echelon за следене на хората. Глобална система за шпиониране на хората.

Англосаксонската система за следене на различните държави наречена Five Eyes (Пет Очи) е разделена между САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеладия и Великобритания с акроним на страните участници AUSCANNZUKUS. Организацията AUSCANNZUKUS се състои от Наблюдателен съвет, комитетът C4 (Command, Control, Communications, Computers) и работни групи. Създадена е преди още да се появят електронните начини за следене през 1960 г. Така например британските спец служби ежедневно събират информация за 600 милиона души. Следенето в Азиатско-тихоокеанския регион се извършва от Aвстралия. Преди известно време правителството на Източен Тимур публично изрази своето недоволство по време на преговори свързани с нефтодобивната промишленост. От разкритията на Сноудън научаваме, че Канада следи Южна Америка, Бразилия и тяхното Министерство по енергетиката. Следенето в Европа се извършва от Великобритания. Лидерите в Близкия Изток се следят от Британска военна база разположена в Кипър.

За Германия по времето на съществуването на Западна Германия през 1949 г. е сключен договор за контрол от САЩ на немското радио и телевизия до 2099 г. и е включено в така наречения Канцлеракт1

За съхраняването на данните за всеки човек на юг от града Солт Лейк Сити в пустинята е създаден специален комплекс състоящ се от пет сгради. Идеята е да се използват квантови компютри имащи способност да съхраняват огромна база данни, несравнима с обикновените компютри. Според Сноудън, когато бъде пуснат квантовият компютър на света вече няма да може да има защитени файлове. Това, за което обикновен компютър би трябвало да обработва, за да разкодира файл за 300 години, квантовият компютър може да направи за 7 минути. Кодовете за достъп на ядрените електростанции, балистичните ракети и т.н. ще станат достъпни за ползващите квантов компютър за по-малко от минута.

През 2010 г. излиза книгата на Devra Davis Disconnect: The Truth About Cell Phone Radiation, What the Industry Has Done to Hide It, and How to Protect Your Family, в която изобличава вредата от мобилните телефони.
Изследвания направени в САЩ и на други места по света са показали, че за два часа подложени на вълни на GSM главния мозък на мишките е унищожен. Производителите на джиесемите умишлено премълчават резултатите от изследванията твърди Дйвис. Магнитните полета могат да създават мутации и това може да доведе до онкологически заболявания.

Никак не е странно, че най-богатите хора на планетата и техните деца не използват нито джи ес еми, нито смартфони, а единствено старите обикновени стационарни телефони. 

По-раншен постинг свързан с темата:

http://ernest.blog.bg/technology/2014/06/30/kontrolyt-na-danni-za-vseki-chovek.1277393

Проследяващи програми са SilverPush и CarierIQ. Неслучайно след разобличенията на Сноудън започват демонстрации против следенето със смартфоните.

При ползващите програмите Windows. Най-добри са старите, като XP. Всяка следваща е все по-зле и по зле с повече излишни прилощежения, които, ако не се премахнат следят компютърите. Така например, ако не са спрени ъпдейтите Windows 10 сам се инсталира. И тази нова версия на Windows съдържа вградена вирусна програма килогър (keylogar), която следи всяко натискане на клавиша на ползваната от вас клавиатура. Всички данни от време на време се изпращат към сървър на Mikrosoft.

Ето ви един конкретен пример за контрол в системата. На 20 април си направих профил и постнах клип с интервюто от гостуването ми в Националното радио в Youtube. След 10 минути профилът, където беше качен клипът беше закрит! Базата им данни нещо не ме е одобрила. Последно във фейсбук се трият профилите на хората, които не са с истинските си имена, а това вече явно започват да правят и Youtube.

----------------------------------------------------

1 Всеки канцлер на Федералното правителство е длъжен да подпише договора, преди да встъпи в длъжност, а ако се изгуби договорът е задължен да отрича неговото съществуване. Германия подписва договор Канцлеракт 21 май 1949 г. със САЩ, за да помогнат за възстановяването на страната и дава за неограничено време своето злато на американците. След злополучния инцидент преди няколко години, когато се опитаха да измамят китайците със 70 тона слитъци с печати на Националния резерв на САЩ фалшиви слитъци злато състоящи се от волфрам покрит отгоре със злато Ангела Меркел отправи искане да върнат немското злато. На което американците полуотказаха, като казаха, че ще могат да направят това след шест години.
 











Тагове:   контрол на данни,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672288
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930