Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2017 19:15 - Марджо - Детето проповедник Как се печелят мръсни пари от мошениците-проповедници
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3108 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 04.02.2017 22:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наред с различните видове християнски църкви, чиито разновидности многократно са се увеличили от около 150-200 г. насам са се увеличили лъжедоктрините и спекулите в християнството, а и наличието на мошеници инфилтрирани по църквите също е факт. Някои от тези неща се правят целенасочено и в САЩ съществуват цели институти стремящи се да създават методи за умствен контрол.
Ще използвам цитат от книгата ми Кой е Бени Хин помазан Божии служител или грабител в овча кожа:  

"Показателен е случаят с детето проповедник Hugh Marjoe Ross Gortner, повече известен като Marjoe Gortner, който обучаван от баща си (проповедник трето поколение) започва да проповядва от съвсем ранна възраст и здравата обира християните. Още на 4 годишна възраст баща му урежда малкия Марджо да участва във филм в който е представен като “най-малкия проповедник“ и венчава една двойка. Той е ръкоположен официално в деня на езическия празник на мъртвите и демоните Хелоуин, 31 октомври 1948 г. на 4 годишна възраст. Заучавайки библейски цитати и различни трикове, на които го научили родителите му Марджо заедно с тях обикалял из Щатите в продължение на години и участвал в проповядването превърнало се в артистично шоу, чиято истинска цел е набирането на пари, а християните го приемали за чудо от Господа. Той разказва, че в малкото му костюмче имало специално направени допълнителни джобове, за да има къде да прибира парите, които му давали. Родителите му казвали на оглупялата публика, че всеки който даде по 20 долара ще получи целувка от малкия проповедник и хиляди хора се хващали.

image


По времето, когато малкия проповедник говорел майка му му давала скрити сигнали и го направлявала. Така например, ако тя кажела: "О Исусе" означавало, че говори бавно и ако каже: "Слава на Бога" трябвало да увеличи темпото. Когато майка му кажела: "Хвалете Господа" това означавало, че е време да се събират пари.

image


За да го научат да изпълнява всичко без да го бият, тъй като това можело да се види на подиума майка му използвала други наказателни методи като да захлупва главата му с възглавница и да го души. Когато той станал на 15 години и половина след проповед в Лос Анжелис, обаче Марджо казал на майка си, че повече няма да проповядва и заживял с една по възрастна жена, която срещнал на плажа и го поканила в дома си, при която прекарал две години и половина. В продължение на години той живеел като хипи пиейки, пушейки и взимайки наркотици в Сан Франциско, но след като за известно време останал без пари решил да се върне към проповядването и да се възползва от даренията на харизматичните християни, които лесно се връзвали на номерата му.

image


Марджо Гортнър, който е четвърто поколение проповедник по бащина линия никога не е бил вярващ. Преди напълно да се откаже от двойствения си живот, който му писнал и да обяви, че въобще не е вярващ по време на последното му обирджийско турне през 1971 г. са заснети различни кадри от събрания с проповеди и как той събира пари от наивните християни плюс интервю в хотела му. Всичко това придружено от архивни кадри като дете се превръща в документален филм озаглавен Marjoe, в който той разкрива начини, с които се мамят християните. Филмът печели наградата за 1972 г. за най- добър документален филм, но никога не е показван в много от щатите (по специално южните) страхувайки се каква ще бъде реакцията на християните. В по късния си живот той става, това което умее най добре: актьор и се снима в редица филми.

image

image


В документалния филм Марджо разказва пред смеещите се хора от снимачния екип как примерно не си е хващал никога момиче от църквата за да спи с нея, въпреки че има изключително красиви християнки, тъй като това трябва да се избягва (би се разчуло) и други важни подробности за да поддържа имидж, като това че не трябва да се пуши, пие и взимат наркотици или да се пуска дълга коса. На събранията атеистът Марджо разказва за видения от Господа, моли се за хората, като полага ръце, изцерява и разказва, че Бог чрез него е извършил много изцерения и чудеса, и дори тук таме на земята има изпопадали хора, които “събират помазание1“.
 
Ето и едно от виденията, които той разказва пред зажаднялата за чудеса наивна тълпа, включено в документалния биографичен филм Марджо между 30 и 32-та минута.
“Този следобед не беше по различен, освен че имах посещение от Исус. Слава на Бога. Тя ме положи да спя. Не знам колко дълго съм спал , но си спомням, че се събудих. Когато се събудих видях видение. Спомням си, погледнах от моето малко легълце и видях тълпа от хора. Те бяха измъчени и викаха за помощ: “Някой да направи нещо“. Спомням си бях 4 годишен. Спомням си, че погледнах нагоре от моето малко легълце и казах: “Някой да помогне на тези хора“. Тогава гласът ми каза толкова чист, като че ли се намираше на ръба на моето легълце. Гласът каза: “Марджо ти можеш да ми помогнеш“. Спомням си погледнах надолу и си помислих: “Аз съм просто малко момче. Аз съм само 4 годишен какво въобще мога да направя? Какво въобще мога да кажа?“ И знаете ли, този глас ми проговори и ми каза: “Както бях с Давид, така ще бъда и с теб. Както бях с Еремия, така ще бъда с теб!“ Тогава Господ ме попита: “Ще проповядваш ли словото?“ Точно на 4 годишна възраст трябваше да взема решение. Аз казах: “Да Господи аз ще го направя“ Алелуя ! Аз посветих живота си на Господа. Слава на Господа!“

image 


Марджо разбира се имитира и говоренето на езици и обяснява пред камерите, че за християните това е доста важно да се прави. Във филма е показано лъжливо свидетелство на баща му Върнан, който лъже хората, че Марджо бил кръстен със Светия Дух на 5 годишна възраст, и започнал да говори на небесни езици. Докато брои пред камерите парите от даренията вече порасналият Марджо разказва как пробирали от хората пари, докато обикалял с родителите си и споменава, че когато бил 14-годишен от един град измъкнали около 3 милиона долара, но не знаел какво станало с тези пари, тъй като родителите му не ги използвали за него и образованието му. Марджо каза, че евангелските проповедници си имат свои трикове, които наричат служения. Така примерно някой пророкува, друг полага ръце и това по неговите описания се нарича “служение“. Според него всеки прави нещо, за да привлича тълпите и той допълва: “Това е трик“.
Веднъж Марджо се намазал с някакво специално мастило и направил кръст на главата си. Мастилото имало способността, когато след известно време стане реакция с потта на кожата да се оцветява червено. Така по време на службата кръста се показал и хората започнали да говорят за него и си мислели, че са свидетели на чудо от Господа и тълпите заприиждали на събранията му и това увеличило даренията. В наши дни се правят различни подобни трикове, като примерно златния прах, небесни диаманти, стигми и др. Сред заловените до момента са Glenn Smith ot Shem Ministries i Lusy Rael. Луси Раел, която е подкрепяна от Джон Остийн (1921-1999) и многократно е проповядвала рамо до рамо още с Орал Робертс, Кенет Хегин, Кенет Копланд и Т.Л. Осбърн показва редица фалшиви стигми и чудеса. По собствените й свидетелства по рано се занимавала с магйосничество и докато била вещерка тя и хората от нейния ковен посещавали римокатолическата църква. Заслужава си да се отбележи и още едно “чудо“ от близкото минало. По време на един поход на Орал Робертс на подиума поставили ковчег с една жена, която пред очите на хората била “възкресена“ и сама излязла от ковчега. На следващия ден, обаче се оказало, че тази жена всъщност изпълнявала поръчки срещу заплащане, работейки най-старата професия, тя била проститутка.
Марджо разказва как веднъж един друг хитрец, проповедник, който бил приеман за голям пророк му разказал как се въртят номерата с пророкуването и със събирането на пари от християните. Така според неговите думи той му казал, че когато си по радиото или телевизията казваш, че Бог ти открива, че някой има скрити долари в буркан и Господ казва, че трябва да ги изпрати като дарение. Когато съответния проповедник е слушан от хора в 40 щата доста хора приемат, че това е откровение за тях и изпращат парите. Въпреки че той не споменава имена и не се знае за кого става въпрос много вероятно е това да е Орал Робертс, който от края на 50-те и през 60-те години наистина проповядвал по радио предавания излъчвани във всички щати. Проповедниците чрез списания или радио според думите на Марджо набират дарители, като казват че се нуждаят от пари за служенията си, но в същото време отиват на Хаити и харчат стотици хиляди долари. Марджо твърди че това е голяма игра и бизнес. В края на филма той казва, че всичко това е като воденето на два живота и понякога му идва направо да им каже какво наистина мисли за тях (християните) и това е от две години и повече не може да продължава така. От две години е размишлявал върху решението си да се откаже и заради парите не го е правел. Марджо казва пред камерата, че с направата на филма вече трябва да се откаже и че това са последните му събрания."

(Кой е Бени Хин, помазан Божии служител или грабител в овча кожа)

image

Желаещите да придобият знания във връзка с лъжедоктрините или да научат повече по въпроса за подмолните неща, които се случват в християнството могат да си поръчат книгата на e.h.books@abv.bg цена от автора с отстъпка 7 лв. Това е единствената книга в страната разкриваща тези тематики.


------------------------------------------

1
Това е една от многото лъжедоктрини, които обяснявам в книгата.

image


Снимкa с петте ми книги oт лятото на 2016 (в момента временно съм се подстригал късо и няма да си правя снимки няколко месеца, докато порасне косата)








Гласувай:
1



1. rozasaronova888 - Супер постинг!
05.02.2017 16:00
Позволих си да го копирам и пусна в християнският сайт. За съжаление не зная как да сложа снимките в сайта, но дадох линк към блога ти. Много интересни факти! Затова и много хора се разочароват от такива „евангелизатори“. Ние българите си имаме много хубава поговорка за тези случаи - Не е луд, който яде баницата, а който му я дава! Бог да ни дава мъдрост да отсяваме заблудите от Истината! Ето линк там, където съм го постнала: http://www.hristiqni/forum/viewtopic.php?f=11&t=11449
цитирай
2. ernest - Благодаря
05.02.2017 21:06
Цитата от книгата вече го има на още две места в интернет.

Да, много добре знам, че тази книга с написаното в нея е страхотна и е от Бога. Стана чудо по време на издаването й. И сред истинските християни имам много върли поддръжници, понеже разбират, колко важно е това, което пиша и че Господ наистина иска да се разкриват всички тези неща описани вътре. Maрджо е само един от многото описани вътре, не съм сигурен колко са, но поне около 40-тина ще ги има с различни измами или лъжедоктрини подлъгващи хората.

За да запаметиш снимките кликаш с ляв бутон и снимката излиза на отделен прозорец от там с десен бутон на мишката даваш и ти се отваря поле и отивап на save picture as и си избираш къде да сейваш снимката на компютъра си. А за самото поставяне всеки сайт си е различен, като не ти е ясно просто се обръщаш към админа.

Има и един начин да се сейва постинга директно заедно със снимките. Отиваш на File (най-горе в левия ъгъл) и като кликнеш се отваря поле и даваш на Save as
цитирай
3. rozasaronova888 - Мерси за
06.02.2017 01:03
обяснението. Следващият път ще пробвам. Благословения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665841
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031