Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2018 16:19 - Загадките на Антарктида. Древните карти с изключителна точност. Тайни и загадки
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1074 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.01 21:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ние живеем на планетата Земя и понякога поглеждаме нагоре към звездите в търсене на отговори за обкръжаващия ни свят и вселена, но ние дори не познаваме собствената си планета и не знаем какво представлява тя. Много от нещата, които се изучават в училищата и университетите са просто недоказуеми хипотези, без потвърждения. Нека да бъдем по-разумни и да потърсим някои отговори, абстрахирайки се от създаденото статукво по някои въпроси.

Различни източници сочат, че в миналото е имало високоразвита или високоразвити цивилизации. Някои технологии на предишните цивилизации  до ден - днешен не могат да бъдат постигнати. Една от загадките са древните карти показващи света, какъвто е бил преди много хиляди години. Карти направени на принцип с правенето на снимки и данни от въздуха.
През втората половина на XIV век в Европа се появяват различни карти наричани портолани показващи все още неизследвани и непознати земи, които като че ли произхождат от един и същ първоизточник - карта условно наричана Imago Mundi.
Eднa от загадъчните карти е така наречената "Картата на Пири Рейс" направена от кожа от газела. Пири Рейс е турски мореплавател живял през XV-XVI век, който в началото на XVI век рисува и изготвя атласи и карти на света по древни карти, някои на повече на 3 000 г., тоест от второто-третото хилядолетие преди Христа. В увода си към "Книга за морското дело" Пири Рейс отбелязва, че "карта от този вид не притежава вече никой днес", и подчертава, че за "изобразяването на земите на целия населен свят" е използвал 20 стари карти и 8 световни карти, начертани в епохата на Александър Македонски.
Според Пири Рейс Колумб притежавал подобна древна карта, от която се ползвал, когато прекосил океана откривайки Америка под предлог да открие по-пряк път към Индия. Мнозина изследователи считат, че такава карта е имало в Александрийската библиотека в Древен Египет. От там тези карти са попаднали в ръцете на асисините, а от тях са ги придобили и тамплиерите, които поддържали контакти с тях. Съществува и период, през който тамплиерите и асисините имали намерение да обединят двата ордена, но пратеникът на асисините е убит от един тамплиер, след което идейният проект се разпаднал. Доказано е, че много от древните карти на различни картографи, като Хаджи Амед, Меркатор и т.н. са създадени по един и същ източник - карта майка наричана от изследователите Imago mundi.

image

Пири Рейс
Една от картите на света направена от Пири Рейс открита по време на преустройството на двореца Топкапъ в музея през 1929 г. предизвиква неспирен интерес от страна на изследователите1. Уникалното е, че на тази карта присъстват континентите, които все още не са открити или току-що са открити и все още не са изследвани заедно с реките и планинските вериги, като Америка. Най-голямата загадка от тази карта, която шокира изследователите е Антарктида, която е обозначена без ледове, така както е изглеждала преди потопа, преди да замръзне заедно с реките и езерата и точни изображения. Американски изследвания пред ХХ век заявяват, че картата е по-точна отколкото са съвременните карти на Антарктида. 

image

Фрагмент от втората "Карта на света" на Пири Рейс от 1928 г. (първата карта е съставена през 1513 г.) 

Изключително сериозен въпрос е, че подобна карта може да бъде направена единствено на принципа на еквидистанционната проекция, тоест единствено като се взимат данни от въздуха. Подобни карти са започнали да правят едва през ХХ век, като се използват самолетите. Картата на Пири Рейс не е единствената карта от онази епоха изобразяваща Антарктида, каквато е била преди хиляди години. Срешат се няколко карти на европейски картографи, които също изобразяват Антарктида.
Мога да посоча френският картограф Филип Бюаш (Philippe Buachе), кoйто през 1737 г. изобразява Антарктида без ледената й покривка. Изненадващ е фактът, че някои от детайлите са били открити или потвърдени едва през XX век.

image

Карта на Урбано Монте от 1587 г. направена с изключителни детайли на слабоизучени и неизучени части на планетата, като че направена по снимки от космоса

image

image
 
Една от картите на Phllippe Buache от 1754 г.

image

Карта на френския математик и картограф Оронций Финеус (Oronce Fine) от 1531 г. с изключителна точност изобразяваща Антарктида без ледниково покритие - континент с реки и планини

image

image

Хаджи Ахмед е арабски географ и картограф от Дамаск, който е живял през XVI век. Картата му от 1559 г. изобразява света в проекция характерна за арабската картография. На нея присъства и Антарктида, като континент.

Според древни предания и карти нашата планета има два отвора на двата полюса, които представляват входове за вътрешността на планетата, където има друга паралелно съществуваща с нас цивилизация. Тази теория е доста разпространена през XVIII-XIX век и дори намира отглас във фантастичната книга Пътешествие до центъра на Земята на Жул Верн. 
 

image

Древна тибетска карта даваща указания за входовете към вътрешността на земята


В древността арабски пътешественици отбелязват, че на юг се намирал континент, до който успели да достигнат и там имало високоразвита цивилизация. А на споменатата карта на Пири Рейс на континентите има нарисувани хора, включително и на Анрарктида, които представляват жителите на дадените местности.
Според късноренесансовия картограф Герардус Меркатор цивилизацията на Антарктида съществувала по времето на появата на Египетската цивилизация.

Съществува теория, че в Антарктида има проходи към подземна цивилизация (древна цивилизация или може би база на извънземни) и немците от Третия Райх са искали да се свържат с нея. Германците придобили древни карти от Тибетците показващи входовете за подземния свят. Още през 1929 г. руското съветско разузнаване засекло от немците (по сведения от съветския шпионин Яков Блюнкен), че от Тибет получили сведения за свръхтехнологии и скрити подземни градове от предишни цивилизации преди стотици хиляди години. В този документ се споменава за летателни апарати, които могат безшумно да се придвижват с огромна скорост плюс супер оръжие, което може за секунди да унищожи цели градове. През 1938 г. германците правят експедиция до Антарктида със споменатата цел. Третата експедиция Нова Швабия под ръководството на Алфред Ритшер започва на 17 февруари 1938 г. приключила през февруари 1939 г. по претекст "охрана на немската китобойна станция в Антарктика". Според намерени документи през 1944 г. на Антарктида имало немска база 211, която наброявала от 100 до 200 души.


image

Немският кораб Schwabenland напуснал на 17 декември 1938 г. Хамбург, на който бил екипът на експедицията Нова Швабия състоящ се от 33 души плюс 24 души помощници.

image


Логото на немската експедиция

image

Надземната територия на Нова Швабия, на която не била построена дори и една сграда

По време на проучванията си немците успели да открият под ледовете цяла система от подводни пещери, които отивали на някъде и температурата в тях била около 20 градуса целзий. Създадени били специални огромни подводници, вероятно транспортни за пренасянето на оборудване и материали за подземната база под Антарктида. На 11 юни 1945 г. по време на обиските на Военно Морския Флот на Германия от съветското разузнаване попаднали на секретни документи "само за капитаните на подводните лодки" и 38 карти на морските дълбочини на Антарктида и подводни коридори към "тайнствената подводна страна Асгарта". Според един от документите вход към подземната немска база се намирал на дълбочина 450 метра под водата в тунел дълъг 1500 метра. 
В наши дни Генерал Леонид Ивашов разкрива, че още през 1938 г. по времето когато германците си сътрудничели със СССР германците разкрили на руското разузнаване и по-специално на капитана на вътрешната безопасност Савелиев (бъдещ академик), че са открили проход за влизане във вътрешността на земята, където има всички необходими условия за живот. Те му показали и кораба Швабенланд и разказали за строенето под земята на Нова Швабия, Нов Берлин.
Били отбирани най-добри войници, без право за завръщане в родната им Германия. Подводниците към този секретен проект били направени да използват за гориво спирт и се движели по сложно маневрени лоцмански карти. През 1945 г. били заловени хиляда ллоцмански карти на Антарктида, Нова Швабия и вътрешността на земята в тази зона изготвени в концлагера Заксенхаузен, а използваните за направата им затворници всички били разстреляни. През ноември 1945 г. три от най-добрите съветски подводници ползвайки пленените карти се насочили към вътрешностите на Кралица Мод и съответно Нова Швабия, но не изпълнили задачата си. Те били атакувани от някакви непонятни неща и непонятни средства на въоръжение, които работели под водата с огромна скорост и рязко сменяли ъгъла на атаката и в това положение било взето решение операцията да бъде прекратена.    
Съществуват твърдения и за отправена военна американска част след края на Втората световна война към Антарктида да провери за наличието на немска военна база. Така или иначе факт е, че американците отправят военни кораби самолетоносачи към Антарктида, като операцията е наречена High Jump и се ръководи от контраадмирал Ричард Е. Бърд. Под негово командване са 4 700 души включваща и самолетоносач със самолетна ескадрила. Операцията започва на 26 август 1946 г. и завършва в края на февруари 1947 г. (приключва половин година по-рано от предвиденото). Причина за приключването на операцията е нападение от страна на дисковидни летателни машини излизащи изпод водата. След нападението от дисковидните летателни устройства американската ескадра изгубила 1 кораб на име Pine Island, който бил зачеркнат, без обяснение и посочена дата от корабните регистри, 13 самолета и общо 40 души загинали. А американците просто не можели да направят нищо с тяхната допотопна техника в сравнение с тази на нападателите. След преживяното контраадмиралът, който ръководил ескадрата изчезнал - отишъл на лечение в психиатрична клиника. Преди да почине през 50-те той написва в мемоарите си преживяното в Антарктика с летящите чинии
.

 

image

Военноморска нашивка на участниците в операция High Jump

През 1956 г. съветска експедиция в Антарктида основала полярната станция Мирный. През 1959 г. група от 8 изследователи направили експедиция във вътрешността на континента за да достигне до южния магнитен полюс. Върнали се трима от тях и след години Юрий Коршунов разказал какво се е случило. Според неговите думи те били нападнати от НЛО и фотографът бил убит заедно, а апарата за правене на снимки унищожен.

При съвременно проучване на Антарктида от Руски учени преди 1-2 години, те са на мнение, че вероятно по-раншната теория, че във вътрешността на земята има магма е погрешна. Новата теория е, че е твърде възможно да е пълна с вода и да има форми на живот. А във вътрешността има бяла дупка играеща ролята на слънце. За момента проучванията в тази насока се правят много внимателно, тъй като изследователите се страхуват на какви форми на живот ще попаднат.

През 2000 г. американските Управлението на националната сигурност на САЩ връща в страната всички научни експедиции намиращи се в Антарктида и ги заменя със специалисти подчинени на военните, завявайки, че е свързано с безопасността на страната. Подобно нещо правят и руснаците. 


-----------------------------------------------------------------------------------

1 Както може да се прочете и в Уикипедия първоначално откритите карти на Пири Рейс били дадени за изследване на американския картограф Арлингтън Малери. Той съобщил, че е поставил всички географски координати на картите, но не успял да намери истинските местоположения на обектите и се обърнал за помощ към американския флотски картограф Уолтърс. След дълги проучвания Уолтърс и Малери успели  да наложат картите към съвременния атлас. Резултатите тотално шокирали хората от научните среди - оказало се, че тези карти са начертани изключително точно и Пири Реис изобразил на тях не само Средиземно море и околностите на Мъртво море, но също и Северна Америка и Южна Америка, включително и бреговата линия на Антарктида. Най-стряскащ бил фактът, че картите на Пири Реис изобразяват не само бреговата линия на континентите, а с голяма точност и планинските вериги, върховете, островите, реките и равнините. Всяка карта си има и център и при изучаването на една карта от Чарлз Хапгуд открил, че картата е с център около Кайро (вероятно става въпрос за древния град Мемфис).
През 1957 г. картите на Пири Рейс са предоставени на директора на Уестънската обсерватория и на йезуитския свещеник Линехам, картограф на американския военен флот. След обстойни проучвания Линехам съобщава, че картите са до смайваща степен точни и показват ясно области, които в онези дни още не са били проучени. Смайващо било, че на картите се виждали и планините на Антарктида, но тези планини са открити едва през 1952 г. чрез ехолокация. По-рано съществуването им не е било известно, тъй като Антарктида е покрита с ледове още от 6000 г. пр. Хр.
Последните проучвания на проф. Чарлз Хапгуд и математика У. Срейхан ни предоставят и още по-смущаващи факти. Съпоставяйки сателитни снимки на Земята с картите на Пири Реис, се получава изумително сходство. Учените стигат до извода, че тези карти би трябвало да се основават на фотографии, заснети от голяма височина - това е единственият начин по който те биха могли да бъдат съставени. Опитите доказват, че снимки, направени от сателит, могат да станат ясни и точни, само ако обхващат район, побиращ се в 5000 километрова окръжност. Районите извън тази окръжност стават несъразмерни и не представят реалните форми на обектите. Именно този феномен се наблюдава и в картите на Пири Реис и ги прави толкова уникални, защото са направени от снимки извън земята от орбита.


Тагове:   Антарктида,   загадки,


Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Големи загадки крие Антарктида, ...
09.05.2018 15:04
Големи загадки крие Антарктида, ernest. Точните очертания от отдавнашни времена, липсата на сняг, картите на Пири Рейс, късното откриване. Сега се зародиха и нови, на които не вярвам: нацистите да са отишли на Антарктида, свързани неща с извънземни и други.
Поздрави!
цитирай
2. ernest - Мога да сумирам нещата така
12.05.2018 16:46
За съществуването на развити цивилизации има прекалено много доказателства, артефакти (примерно ядрения реактор на 1.8 милиона години в Окло, Габон, Африка или изображенията на хеликоптер и други летящи машини, включително нещо, като самолет в храм в Абидос на 3500 г.), легенди и писмени документи от различни краища на земята.
Относно темата на този пост:
Съществуването на древни карти е факт.
Създаването на немска база на Антарктида през 30-те години е факт. Друг е въпроса с какво са се занимавали и до къде са стигнали техните начинания.
Руските историци твърдят, че след превземането на Берлин са намерили документи, които показвали някакви входове и тунели в Антарктида и проекти за малки транспортни подводници предназначени да могат да минават през споменатите входове.
Имайки предвид всичко това преди година и половина руски учени отиват до Антарктида с цел да започнат изследване на въпроса. Едно от първите неща, които правят е взимането на сонди от леда, който е занесен в лаборатория. Достигнати са нива на заледени пластове, които са от хиляди години и е възможно да съдържат форми на живот (бактерии) от онази епоха. Учените странно спират изследванията и завяват, че ако стигнат до входове във вътрешността може да се окаже опасно за нашата цилизация и не се знае на какви форми на бактерии може да се попадне или какви животински форми. И въпреки че не е засекретено, просто за момента престават да правят, каквото и да е по въпроса. От тази година се чу слуха (ако е вярно - научих го в научно предаване), че вече се забранява (или ще се забрани) посещението на Антарктида за 30 г. и, че единствено военни ще имат достъп. - Не твърдя, дали е вярно или не, но така казаха.
Операция High Jump също е исторически факт. С какво са се занимавали и до какво се е стигнало в действителност е недоказуемо и само се въртят конспиративни версии, какво се е случило.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 1615204
Постинги: 485
Коментари: 946
Гласове: 925
Архив
Календар
«  Май, 2019  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031