Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2018 12:00 - Чудесата на дълголетието 4 част Китайски дълголетник доживял до 256 години
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.01 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 В един виц от ерата на "строенето на социализма", който чух преди 3-4 години се разказва следната история:

Някакъв човек правел разни изследвания и открил начин на подмладяване, обаче Държавна Сигурност го усетили и го закарали при бай Тошо1.

Той му дал лекарството. Казал му да внимава, като го пие и да не пие по много, а да взима по една капка на ден и да се подмладява по малко, понеже има опасност, ако го изпие на веднъж да стане малко момченце, след което си заминал. По едно време обаче Бай Тошо тук, бай Тошо там, няма го. Волгите2 тръгнали да обикалят и да го търсят и от тайните служби пак отиват при оня човек с лекарството и му казват, че Тодор Живков изчезнал. И човека им съобщил, че като дал шишенцето на Тодор Живков го предупредил да пие по малко, понеже, ако го изпие наведнъж има опасност да стане малко момченце. Тръгнали от Държавна Сигурност да претърсват детските градини и от една детска градина им се обадили, че при тях има едно малко момченце, което "много прилича на нашия вожд". Отиват там и какво да видят; същото като Тодор Живков, ама малко момченце и яде закуска. Един агент отишъл при него потупал го по рамото и му казал: "Айде папай, папай, че бубуто3 те чака." 

Шегата настрана, ама наистина има начини човек да се поддържа млад и да се подмладява, а на всичкото отгоре има и случай в Тибилиси на един човек, който с течение на времето за около 15-20 г. се превръща в малко момченце.

Ще разкажа и още един виц за подмладяване.
Открили нова технология за подмладяване и на възрастна дама й правят операция за подмладяване. Тя обаче започва да става все по-неспокойна и накрая започва да плаче.
- Защо плачете, скоро ще свършим?
- Аз не плача от операцията. Страх ме е да не закъснея за часа по аритметика!

В същото време важно е кой как се чувства. Ще разкажа една смешна истинска история в моя град от тази година:
Две момичета на 14-15 г. си разговарят и едната казва:
- Помниш ли като бяхме млади, как си играехме на пясъка в детската градина?
 
Днес ще се заема с един от любимите ми дълголетници, за когото съм споменал вече в други постинги. Това е китайският професор-херболог, таоист и учител по тай чи чуан Ли Чинг-Юн (или Ли Чинг Юен), който доживял до 256 години и починал през 1933 година. Приема се, че е роден през 1677 г. (или 1678 г., тъй като е по китайския календар) в Чи Джиянг Хсиен, провинция Сичуан и умира на 6 май 1933 г. Съществуват твърдения, че може би годината не е точна и е малко по-млад, но това са спекулации. Действителните му години са 256, което се потвърждава от различни факти и исторически източници. Известно е, че той е роден по време на 17-тата година от владението на императора Ксангси. Имперските записки показват, че той е роден в Chyi Jiang Hsie, провинция Сичуан през 1677 г. Според някои твърдения е имал 24 съпруги, но неговият ученик Да Лиу казва, че съпругите му са били 14 на брой и единствено последната го е надживяла и останала вдовица. Когато той починал тя била на 60 години. Може би ще се учудите, но принципно напълно е възможно и двете цифри да са верни. В Китай до преди около стотина години е била разпространена практиката на конкубината4.

Така освен официалните примерно 14 съпруги, той може да е имал по същото време и допълнителни съпруги конкубини и да се получи по-голямата цифра. От друга страна обаче според мен най-вероятно точната им бройка да е 14, като в тази цифра да влизат и конкубините, като на 50-60 години, след като му умрат да си е взимал нови5 съпруги и конкубини.

Когато учителя Ли Чинг-Юн починал имал около 200 деца, внуци, правнуци и т.н. Според неговия ученик, когото вече споменах точната им бройка е 180. Когато професорът бил на 200 години според описанията на студентите посещавали неговите лекции в университета в Синк янг на външен вид изглеждал, като на около петдесет години, а когато починал казват, че изглеждал като около 60-годишен мъж. Не е ясна причината за неговата смърт. Дали си е отишъл по естествен начин или го е предизвикал, тъй като му е писнало от живота. Но се знае, че е престанал да прави упражненията си (чигонг), които изпълнявал абсолютно стриктно всеки ден в продължение на 120 години според ученика му Да Лиу. Към края той самият е казвал:

"Направих всичко, което е трябвало да направя на този свят. Отивам си в къщи."

Както е добре известно жителите на японския остров Окинава са дълголетници. Много хора са на по над 100 години, които обаче съвсем не изглеждат като на толкова и си живеят спокойно подобно на 50-60-годишните в другите страни, но постоянно спортуват и се поддържат. Те най-често умират по тяхно желание, когато те решат да умрат.

В Южен Китай, провинция Гуан Си в селцето Ба повечето хора живеят по около 150 г. Примерно Ло Ма Сен е на 130 г., всеки ден ходи на работа и смята да живее до 200 г. В момента има още 30 души в голямото селце, които да са на подобна възраст до около 150 г. и живеят пълноценен живот (не са грохнали). След като става известно за микроклимата, благодарение на който хората живет дълго броят на преселилите се там през последните 20 г. се е увеличил и вече е почти като малък град - двеста хиляди души. След години изследване учените от Хамбургския университет установяват, че това се дължи на дължината на инфрачервените лъчи, които се установява че в тази точка на земята е най-голяма в добавка от йонизирането на въздуха (аз използвам в домашни условия йонизатор за въздух - това подмладява организма и удължава живота).

Дори и най-елементарното гладуване с
йогийско пречистване подмладява, регенерира тъканите и увеличава силата на организма удължавайки живота.  

От край време има хора, които знаят билкови методи и различни техники и способи да се може да се удължава живота и да се подмладява, не само с десетки години, но и със стотици. Има много известни и документирани случаи, а и някои превърнали се в легенди, поради отдалечеността назад във времето. Сред доказателствата за съществуване на известен брой хора над 300 г. при северо-източните славяни говори дори един указ
на Петър I по време на реформите на Руското царство, който издал - всички хора над 300 г. да бъдат убивани. (Казваш им, че си само на 270 г. и след 20-30 г. царя се гътнал и продължаваш да живееш.)
В предхристиянски времена, както е записано в хрониките за Русколан владетелят Дажень-яр, когато бил над 100 г. изглеждал, като току-що встъпил в силата си. Живял 200 г. Предците му владетели използвали диетата със
същите плодове, когато се отделял за известно време и се хранел само с един определен плод. Неговият дядо Богу-мир живял хиляда години, а баща му Вресень-яр двеста години.
През 1795 г. в Едо (древното название на Токио) по покана на първия министър се явил селянинът Мамие. През това време той бил на 193 г. и от своите предци знаел една акупресурна точка, с помоща на която се живее много дълго. Цялото семейство правело споменатата техника по осем дни месечно. Жена му по това време била на 173 г. , сина бил на 153 г., а внука бил само на 105 г. Мамие получил в подарък пари и ориз и си заминал. След  48 години отново го поканили в Едо. През това време той навършил 241 г., жена му била на 221 г., сина на 201 г., внука на 153 г., а жената на внука на 138 г. и никой от тях не изглеждал стар или болен.

В Новия завет е споменат Симеон, известен като Симеон Богомолец. За него е писано и пророкувано, че няма да умре докато не види Исус Христос. Той е живял 360 години.

"И ето, имаше в Ерусалим един човек на име Симеон; и тоя човек бе праведен и благочестив, и чакаше утехата на Израиля; и Светия Дух беше в него. Нему бе предсказано от Духа Светаго, че няма да види смърт, докато не види Христа Господен." (Лука 2:25-26)


Препоръчителен постинг в блога ми включващ статистика на дълголетници от по-раншни времена ще намерите под заглавието Чудесата на дълголетието.

Правенето на йога упражнения удължава живота и забавя процеса на стареене или напълно го спира. Има дори специален йога термин за хора (същества) постигнали безсмъртие.
Както е добре известно има йоги на хиляди години. Някои са в състояние сомати, а други са активни. Преди около 7 години в Хималаите намериха двама йоги в една пещера на по 700 г. Според учените само времето необходимо да им пораснат брадите е 120 г. Преди 2-3 години от някаква телевизия се опитаха да заснемат един йога на 5 хиляди години, като знаят къде се появява, но той като не иска да го заснемат няма как да стане, няма как да стигнат до него. А дори Бабаджи е вече на 1814 г. и е роден през 203 г. от тази ера (твърди се, че преди известно време се е превърнал в енергийна сфера - някаква друга форма на съществуване). Неслучайно за доста йоги се счита, че до 60 години са все още като в пуберитета.

Съхранени са снимки на Ли Чинг-Юн, но най-разпространена е снимката от 1927 г. когато бил официално поканен да се срещне с губернатора на областта Сичуан и той го фотографирал.

image

Най-популярната снимка на Ли Чинг-Юн сниман през 1927 г. във Вансян, когато се срещнал с губернатора на областта Сичуан (лично на мен от снимката ми изглежда, като около 75-80-годишен, но на живо може и да е изглеждал по-добре, все пак последните снимки са правени, след като той е спрял да прави упражненията си и вече не е бил както преди това, но не трябва да забравяме факта, че вероятно по онова време 60-65 годишните са изглеждали сравнително подобно)

По-късно ген. Ян Сън описал своя 250-годишен гост със следните думи:

"Притежава добро зрение и бодра стъпка. Висок6 е, има много дълги нокти и румено лице."

След смъртта на херболога, който търгувал с билки ген. Ян Сън, известен военноначалник от онова време, се заел да изясни действителната възраст на госта, който е оставил у него такова голямо впечатление. През 1933 г. били анкетирани много жители на Сичуан. Те разказали, че виждали Ли още като малки деца. През цялото време, докато го познавали, той не се бил изменил. Някои твърдели още, че странният мъж бил познат и на техните дядовци. Още през 1928 г. журналист от Ню Йорк Таймс посетил областта, където живеел Ли Чинг Юн и възрастните хора му разказали, че откакто били малки все другал с възрастните хора, които отдавна не са между живите  и от тогава не се бил променял.

image

Генерал Янсън

През 1930 г. проф. Ву Чъндзъ от университета в Чънду се натъкнал на документи на императорското правителство на Китай от 1827 г., в които имало поздравления за 150-годишния юбилей на Ли. Друг документ от 1877 г. отбелязвал навършването му на 200-годишен юбилей. За него още е известно, че когато бил на 71 години през 1748 г. се присъединил към провинциалната армия предвождана от Йеух Йонг Чуи (Yeuh Jong Chyi), като учител по бойни изкуства и военен съветник.

Питър Келдър споменава история, разказана от Да Лиу ученик на Ли Чинг-Юн. Според него, когато учителят му бил на 130 г., в планините срещнал възстар отшелник, който му предал тайните на древния боен стил ба гуа джан и на специалната медитативна система чигун. Ли разказвал на ученика си, че дълголетието си дължи на "редовното, правилно и всеотдайно" изпълнение на упражненията. Според други източници Да Лиу разказал, че отшелникът от планините, който предал специалната система, която включвала упражнения с издаването на определени звуци7 бил над 500 годишен.

Относно чи гун ще цитирам китайския автор И-Шен от неговата книга Чи гун за здраве и дълголетие:

"Чи гун дава възможност жизнената сила да се натрупва, да се разпределя правилно, отстранява отрицателното въздействие на заобикалящите ни неща, предпазва от стареене и уравновесява Ин и Ян." (Чи гун за здраве и дълголетие, стр. 25) 

Един от лафовете на Ли Чинг-Юн, които са записани, когато го попитали за начина на живот, за да се постигне дълголетие е:

"Пази сърцето си спокойно, седи като костенурка, ходи бодро като гълъб и спи като куче."

Но иначе по въпроса за причината на негово дълголетие е казал, че от съществено значение за това е вътрешното му спокойствие.

В интернет пише, че се е хранел с ориз и вино, но аз от книгите знам, че предимно е ядял зеленчуци с ориз, а когато го поканели на гости или някакъв прием не отказвал месото. Да отбележа, че при китайската традиция виното се използва в съвсем малки дози, като лекарство. Една особено важна съставка към храната, която ползвал цял живот е годжи-бери. Пиел е билки и като по-млад се е интересувал от различни билки и е пътувал извън Сичуан да търси билки. Като навършил 10 г. вече можел да чете и пише и имал знания свързани с билките. Около това време или малко по-късно тръгнал да пътува в съседните страни да търси и изучава билките. Първоначално посетил северозападната провинция Гонсу, след това северната Шонси. Продължително време (години) се задържал в планинските райони на Тибет. След това посетил Сиам (днешен Тайланд) и Анам (Сeверен Виетнам), където продължавал да изучава различните видове билки. Именно след смъртта му става известна билката женшен, която е пиел и по-специално на пролет. Друга използвана от него билка е готу кола. Както днес е известно от изследванията, че за удължаването на живота е повлияло и редовното приемане на антиоксиданти. При опитите с животни е установено, че животът на приемащите витамини се удължава три до три пъти и половина пъти. В едно развлекателно предаване преди десетина години дори забелязах, че един човек, който беше коткар и гледаше котки е имал котка доживяла 40 години, а имаше друга на около 32 (струва ми се), която си беше жива. Когато го попитаха, какво прави и какво им дава, за да живеят толкова дълго човекът каза, че просто им дава витамини. Така, ако приемем, че повечето хора, които не се поддържат по специални начини живеят около 75-80-85 години, като приемат антиоксиданти при утрояването се получава 240-255 години, а ако кажем три пъти и половина цифрата достига до около 280-290. Но, тъй като има много хора, които живеят и доста повече от 80-85 години при обикновени условия може да се каже, че лесно може да се постигне живот до около 300 години. Съвременните герентолози са абсолютно единни в мнението си, че човешкият организъм при нормални добри условия може да живее 150 -200 г. Взимам антиоксиданти от около 10 години, а билките, които е пиел известният херболог от около 3 години, а друга билкова комбинация с която се живее над 150 г. от 3-4 г. Може да се отбележи още, че при хора, които имат дълголетници в рода, те също са предразположени към дълголетие. Счита се, че има и ген на дълголетието.

Във вас е потенциалът, от който зависи животът и физиката ви и винаги можете да решите и да тръгнете по правилния път и да си го подобрите и дори удължите!

-----------------------------------------------------

1 "Бай Тошо" са наричали тайно Тодор Живков.

2 По времето на социализма службите са използвали руските автомобили марка Волга.

3 Малките деца понякога викат "бубу" на автомобилите.

4 Конкубините най-често са съпруги с по-нисък социален статут. В Китай обаче те били почти равни на истинските съпруги и дори децата от конкубините получавали равно наследство. 

5 До 130-годишна възраст примерно е имал 2 съпруги, но по-нататък следващите съпруги явно не ги е учил на неговата техника за дълголетие, която са му показали. И така грубо сметнато за 256 години е имал да кажем пет първостепенни съпруги, които средно са живели по около 70-85 години и той си ги е взимал около 16-20 годишни и последната петата го е надживяла, а другите примерно девет са били конкубини.
 
Аз, като си имам жена ще си я обичам (мога да се влюбвам на рефлективен принцип - когато някоя е влюбена в мен и ми харесва). Единствено по любов бих започнал връзка и oсвен, че условието е да отговаря на някои изисквания, сред които девственa, дo 20-21 г. и да ми харесва на външен вид, трябва да е луда по мен, за да стане работата). Техниката ми не е окултна и я измислих съвсем малко (около месец) преди да прочета за Ли Чинг-Юн в една книга преди 14 години), но е малко по-трудна за изпълнение и не е за всеки. (Oт беглите споменавания в древните текстове дванадесет години по-късно разбрах, че в древността, преди хиляди години йогите са знаели подобна техника и са живеели много дълго) Изисква се предварителна подготовка. Желателно е човек да прави йога вече от повечко време. Понякога става бързо, когато е усвоена. В началото отнема доста време. Някъде около или над 2 часа. За разлика от тази на Ли Чинг Юн не е задължително да я правиш абсолютно всеки ден, можe понякога да се прескача (когато човек направи упражнението нацяло ефектът от упражнението трае повече от ден или два). Но не трябва да се прави след 14.30-15 часа следобед, понеже от многото сила на упражнението не може да се заспи през следващите над 32-33 часа, дори и да тренирам над 4 часа. Продължително време не бях правил упражнението на цяло (около 3-4 г.), но само на половина и доста рядко, тъй като пробвах и други техники и исках да видя ефекта (оказа се обаче че едва от края на май 2016 г. правя някои от техниките, както трябва (плюс това от 4 г. изпълнявам и акупресурната точка на Мамие). Използвам и звукова, но мисля, че е по-различна от тази на Ли Чинг-Юн). Моята техника е много добра и вече смятам да започна да си правя упражнението на цяло. Предимството на моята техника е, че ако иска човек може да има много сила със съвсем малко храна и не само да се спре процеса на стареене, но направо да се подмладява на клетъчно ниво и почти всичко в организма да бъде, като на съвсем млад индивид. Усещането, когато човек овладее нещо подобно е невероятно - не ти пука за времето. Можеш да направиш всичко в живота си и ако нещо си искал да направиш, винаги можеш да го направиш. От гледна точка на жените винаги можеш да имаш млада жена (каквато ти харесва) или да си ги подменяш, като умрат. За разлика от Ли Чинг-Юн аз предпочитам една съпруга, отколкото да си ги сменям на някакъв период от време (гадничко е да ти умират през 50-60 години жените, като ги взимаш на някаква възраст до 20-21-годишни, но пък, ако не е по любов не бих могъл да издържа някоя, като стане вече към 35-37 г. и не съм с нея от млада). Пък колкото време продължи да съществува света, дали ще е 20 или 100 години няма значение. ("А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матея 24:36) Най-вероятно да няма 100 г., но пък може би има повече от 30 г.
Съществуват различни хора, които имат забавени процеси на стареене и хора, чиято биологична възраст не отговаря на календарната. За темата можете да прочетете постинга Подмладяването и дълголетието - мит или реалност, 4 част, хора, които не стареят
Така може да се спомене, че съществуват различни тестове показващи действителната биологична възраст на организма. През есента на 2016 г. си направих шест-степенен тест, по шест различни показателя и според тях биологичната ми възрат е между 18 и 22-23 г. Не, като 25, но между 18 и 23 при различните тестове.
Между другото истинската и силна любов между двама души също дава сила и може да въздейства положително върху хората, примерно да лекува, но също може да удължи живота на мъжа и жената (липсата на любов и омразата пък може да има деструктивно действие). Авторът J.C. Glass, за когото вече съм споменавал в други постинги в книгата си изследване на дълголетието Why grow old: Live to be 180 (Защо да остаряваме: Живеене до 180 години) публикувано през 1961 г. пише за случай на мъж и жена, които са живели щастливо заедно 147 години и най-интересното е, че според разказите на очевидци когато те били по на около 150 години изглеждали като 50-годишни. Любовта има невероятна сила. А има и друг случай на мъж и жена със съвместен брак повече от 220-230 години (Случаят е споменат в книгата Чудеса в биологията на човека). Ако тези хора се мразеха или бяха безразлични един към друг не биха живели и 40-50 години заедно. Когато двама души се обичат между тях има енергообмен и биоенергията в тях се увеличава, но тези неща се получават само при първо влюбване на  жената. Това е една от тайните. Тази подробност се отнася само за жените - това да е тяхна първа любов, първо влюбване, за да се получи правилен биообмен и засилване на биоенергията. При второ, трето и т.н. (временно) влюбване при жените това не се получава.
Вижте постинга:
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334

6 В интернет пише, че бил висок 2 метра. Но добре е да изясня, че китайците са били дребна нация и казано "висок" преди 80 години означава човек с ръст над метър и 60.

7 Счита се, че звуковите вибрации са в състояние да лекуват от различни болести. Според последователите на цигун и древната система дао болестите са свързани с различни органи и съответно на различните органи съответстват различни звуци, посредством които могат да бъдат лекувани хората и да се продължи младостта. Така например: агресията възниква в Черен дроб, депресията в белия дроб, безпокойството в далака, страха в бъбреците, а жестокостта и припряността в сърцето. Според тази система има шест лековити звука. Съвременната наука потвърждава всичко това с различните вибрации на органите.


Тъй като в този постинг става въпрос за дълголетие за по-младите читатели ще е редното да изясня и един въпрос. Струва ми се, че беше май месец 2000 г., когато американският президент излезе и направи официално изявление излъчено по телевизиите по света, че са открили начин да се живее до 1000 години, но много бързо престанаха да говорят по въпроса и настъпи пълна тишина, все едно, че никой нищо не е казал. А записите на изказването на американския президент, което е било пускано в нета са изтрити. Ако случайно попадна на запис все пак ще добавя линк.
По едно време (около 2000-2001 г.) се твърдеше, че два изследователски института са работили и двата са открили начин да се спре стареенето и да се живее до 1000 години. Въпреки всичко лабораториите в различни страни на света продължават да търсят начин да се живее дълго. Работещите в тази област са на мнение, че основно методите са два биохимични методи и на електромагнитно излъчване. По втората технологията работи професор Юрий Захаров, който е създал устройство за прехвърляне на електромагнитно излъчване и прави експерименти.
Учените в университета в Норингам във Великобритания са стигнали до заключението, че съществува ген на безсмъртието. В природата има организми, които са безсмъртни. Правени са опити този ген да бъде изолиран и да бъде вкаран генетичен материал от тези организми в човешка клетка, но до този момент не е имало успех.
Още преди 100 г. Alexis Carrel e oткрил и доказал научно, че човешката клетка може да  бъде безсмъртна и през 1912 г. е получил за това Нобелова награда за това. напревен бил експеримент с клетка от сърце на кокошка и експериментът траел 34 години и клетката продължавала да е млада. По-късно просто прекъснали експеримента, който би могъл да продължи стотици години и да продължават да поддържат клетката. 
Според изследванията на учените се доказва, че безсмъртни са морската актиния, която не умира и може да съществува вечно, ако не бъде нападната и изядена от някой друг морски обитател, лапстерите, които не остаряват. Сравнително подобно е положението и с медузите. Преди няколко години в Якутия откриват мамут датиран на 12 000 г., а по него и бактерии, които са живи и според учените са на 3 милиона години (въпреки че годините повече от явно не са точни, фактите са, че те са на хиляди години и са живи и учените ги наричат вечни). Направени експерименти с вкарването на тези бактерии в плъхове и мишки увеличило живота им три пъти. Бегонията също е почти безсмъртна. Също така е известно, че стволовите клетки не се променят и много от учените са на мнение, че обикновено такива се използват за подмладяване от свръхбогатите, като за целта са се убивали зародиши (деца) на възраст от 14 до 20 седмици. Според компетентните в тази област учени става въпрос за убиването на няколко милиона неродени деца на година. Но трябва да се знае, че има случаи, когато стволовите клетки дават различен ефект, като примерно развитието на рак. Технологията със стволовите клетки според специалистите все още не е изучена. А вече има и развита технология да се взима стволова клетка от дадения клиент и да се клонират, колкото са необходими стволови клетки.
От 2018 г. в Джаксънвил, Флорида частната клиника Маьо пуска автоматизиран био реактор за производството на около милиард стволови клетки на денонощие.
Друг съвременен метод за удължаване на живота до 200 г. създадоха преди няколко години с удължаването на теломерите на хромозомите. Вероятно малко хора знаят за това. Първите експериментални опити се свеждат до Лиз Периш работеща завеждащ отдел в тайна лаборатория. (имам постинг по темата в блога от преди 2 г.). Има и йогийски начини да се постигне подобно нещо.
Някои видове храни също имат подмладяващо действие. Мога да спомена някои от тях: охлювите, ягодите, доматите (лейкопин) и някои видове гъби.

 Разбира се те не искат да предоставят тези възможности на всички хора на земята, но това е само за малка група избрани. Е, ние нямаме техните възможности, но пък и някои от нас също знаят как да живеят, макар и до около 250-300 години.

 

--------------------

Свободни разсъждения, ако човек може да живее много дълго:

Едно от нещата, което неминуемо настъпва е когато поколението от хора, които те познават от малък, тоест твои набори или приблизителни започнат да остаряват и да умират. В такъв случай мисля, че един от добрите варианти е когато станат на по около 60-70 години човек да се премести да живее някъде другаде за около 20-тина или 30 години докато измрат. Разбира се, ако човек има приятели в съответното населено място и му харесва да живее там няма смисъл да го прави. Аз нямам нито един-единствен приятел в моя град, който да е точно мой набор, някой с който се имам да, но приятел - не (много рядко се срещаме по улиците, понякога веднъж на 5-6 г. и единствено се уважаваме и взаимоотношенията ни са до толкова, ако можем да си помогнем или направим някаква услуга). Нямам какво да си кажа с такива хора или твърде малко, те още преди 20-25 години ми се виждаха дърти и бяха с различни разбирания и интереси. Разбира се за приятелите възрастта няма значение, но аз почти нямам приятели мои набори (повечето са по-малки) - мислим по различен начин, имаме различни интереси и възгледи. Може би само един от някакъв друг град, но имам и няколко дори по-големи (иначе през лятото понякога се движа и с разни наематели). За да имаш приятели от значение са някакви общи интереси или нещо общо. В моя случай това са: религия (християнство), музика и здравословен начин на живот или още към това да кажем спортуване. По едно време дори двама мои приятели, които са по около 9-10 години по-малки от мен бяха решили да ми завещаят колекциите си от музикални дискове, когато умрат.
Така когато вече измре поколението, което те помни от малък, другите вече гледат по друг начин на теб. Когато човек е мъж винаги може да си намери млада жена в репродуктивна възраст и да има семейство и деца и да прави това през 20-30 или 50-60 години, но при жените номера не става. Над 40 години (примерно 45) една жена общо взето не става за никъде. Нито може да ражда (ако все още може е рисково), нито пък някой ще я хареса, но вече посочих примера от книгата "Защо да остаряваме: Живеене до 180 години", което е, ако двама души се обичат. - Препоръчителни постинги за истинската любов в блога ми са: Има ли вечна любов 2 част, 6 част и 7 част.
В наше време обаче повечето от жените не стават за раждане при възраст над 27-28 години - телата на повечето вече са прецакани от вредните вещества в храните и други медикаменти (включително и ваксините) или малоумните, които се тровят, като пушат, в другите държави рязко са намалели,  тук не знам, а да не говорим за ранната менопауза на 25-30 г. Като родят прехвърлят болести към телата на децата или те направо от малки са болни или на умиране.
То иначе човек, като си намери жена по любов според мен е добре на време да си я научи на техниките и тя да може да живее дълго, което вече споменах. Според мен възрастта, при която си заслужава да я научиш е някъде над 25 години, преди още да започне да се скапва, на 30 вече е малко късно.

* Според твърдения при китайската система шао дао човек може да живее вечно (или да кажем много дълго) и се счита, че има хора, които живеят стотици години 300-400 години. Но те не се афишират и се опитват да се слеят с останалите, като на около 100 години (вече на малко по-малко) в миналото са си сменяли документите за самоличност и държавата, в която живеят, или дори континента. В наши дни това трябва да се прави на 30-40 години, понеже вече има снимки в документите за самоличност. 

** През 2012 г. в Пакистан започват ваксинация и известно време, след това са убити един доктор и два дни по-късно още девет души извършващи ваксинациите. На мястото намерили бележка с текст: "Няма да се дадем". При разследването се оказало, че ампулите с прeдполагаемата ваксина всъщност съдържат вещества, чиято цел е да направят хората стерилни.
В 13 страни от Африка по таен проект разработен от Хенри Кисинджър се провежда "хуманитарна" програма с много ваксини. Странно, но са ваксинирани жени и то от 14 до 45 г.  След време се оказва, че всички жени, които са били ваксинирани стават безплодни.

В България примерно са увредени поколението на родените около 1992-1993 г. Може би дори отчасти 1994 г., като са получени 500 000 ваксини, чиято цел е предизвикването на стерилитет при първо и второ поколение.

Още постинги във връзка с дълголетието:
    
http://ernest.blog.bg/drugi/2013/03/20/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-2-chast.1066164

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/08/25/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-1-chast.991917

      


Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 1615151
Постинги: 485
Коментари: 946
Гласове: 925
Архив
Календар
«  Май, 2019  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031