Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2018 15:22 - Сто години от независимостта на Полша. Предсказанията на францисканския монах Чеслав Анджей Климушко
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.01.2019 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 11 ноември се навършиха сто години от независимостта на Полша, която от най-голямата страна в Европа в продължение на векове за период от около 130 г, престава да съществува на картата.


Преди 2-3 г. започнах да се интересувам от различни пророчества и покрай това имам един добър постинг:

http://ernest.blog.bg/history/2014/09/05/prorochestva-za-bydeshteto-kakvo-e-miastoto-na-rusiia-ako-im.1294467

Има хора с пророчески дарби, които каквото предсказват1 се сбъдва и това по-специално се отнася до духовните личности. Taкa например през 1888 г. епископ Ян Чиеплак написва пророчество във формата на стихотворение дадено му от ангел от Бог за Полша и половината неща вече са се сбъднали и останалите предстои в наше време да се сбъднат.

"Наистина Господ Бог няма да направи нищо, без да открие тайната си на слугите си пророците." (Амос 3:7)

Днес ще включа предсказанията на полския францискански монах Чеслав Анджей Климушко.

image

  Чеслав Анджей Климушко е роден през 1905 г. и умира през 1980 г. В първите три години на служението си той е бил в Гниежно (древната полска столица). Монахът Климушко лекувал хората с билки, лекувал нелечими болести, имал е вроден усет за билките и техните лековити свойства (написал е няколко книги съдържащи билкови рецепти и е оставил след себе си още записки), молил се за тях, а също, когато отидели при него със снимка и му я покажели предсказвал за хората. На своите приятели казвал за бъдещето и няколко пъти на журналисти към края на живота си. Написал е и книга за визията си за бъдещето Moje widzenie świata (Моите виждания за света).Способностите си към ясновидство открил в сън през август 1939 г., като видял нацистките войски и виждал как убиват полски2 войници и после унищожават цяла Европа.

image
 Способностите си да лекува с билки открил случайно още като малък през 1916 г. Когато деца с едно момиченце били в гората да събират ягоди и изведнъж завалял дъжд. Скрили се от дъжда, но все пак се намокрили. От водата по ръцете на момиченцето той забелязал, че има брадавици на ръцете и веднага без да се замисля отишъл и взел някаква билка и й натъркал ръцете. От това изчезнали брадавиците след няколко дни и той се замислил за станалато. Усещал е кои билки имат положителна енергия и кои отрицателна, но се е страхувал да сподели това с някого. Едва по-късно когато отишъл да учи в гимназията в Гродно му попаднала книга за билките и се потвърдили усещанията му към билките и се оказало, че тези, които чувствал, че имат положителна енергия са лековити, а другите отровни.  
 
image
По времето на социализма, въпреки че на религията се гледало от страна на държавата с недоброжелание към вярващите (до преди да дойде полския папа са били около 40-45% вярващите, после стават изведнъж 80%, както са си до днес) от милицията от криминалния отдел понякога отивали при него да им каже къде да намерят нещо. През 1948 г. при него отишъл един човек да го пита къде се намира синът му. Климушко описал между кои селища е катастрофирал сина на този човек, който след казаното му се извинил и заявил, че понеже не вярвал заедно с приятели решили да го изпитат, а той познал всичко. По времето на едно политическо убийство през 1958 г. когато изчезнал Богдан Пиалсецки син нa политически деец и семейството му се обърнали към него той казал, че търсят мъртвец и им обяснил, къде се намира трупът. Когато нa 4 февруари 1974 г. американска радикална група наричаща се Symbionese Liberation Army отвлекли Патриция Харст (дъщеря на издателския магнат Уйлям Рандолф Харст) и след известно време от американското посолство отишли при него за помощ той им казал точно, къде се намира и те я освободили. Дали му карта и нарисувал мястото където се намира и казал. че им сътрудничт двама полицаи от Лос Ангелис и трябва да внимават с тях, за да могат да я освободят. Благодарение на него операцията по освобождаването е успешна. Подобно е положението с италианския министър-председател Алдо Моро, който след като изчезнал италианската полиция го търсела 56 дни и тогава от италианското посолство се обърнали към него и той им казал къде се намира и ги посъветвал да не използват карабинери при опита за освобождаване, но те не го послушали и опепрацията била неуспешна. След известно време пак отишли при него и Климушко им казал на тази и тази улица в Рим, в еди си какъв автомобил ще намерите останките му. Той посочил, че автомобилът се намира в близост до печатница, което някои считат за негова "грешка". Но бил някакъв склад, където се държали печатарски машини (така, че пак доста подобно, а не е изключено от време на време все пак да са печатали нещо). Това са само няколко от десетките хиляди случаи, където е помогнал Климушко.
В деня, когато избрали за папа Йоан Павел I Климушко казал, че ще умре след 30 дни (отровен е от масоните във Ватикана). Неговите приятели попитали кой ще бъде следващият папа и той им казал, че ще изберат полския кардинал Карол Войтила (папа Йоан Павл II) и хората помислили, че си прави майтапи, но после всичко се изпълнило. Още в началото на 60-те години го посещават професори да изследват способностите му и се потвърждава и доказва, като феномен. 

През 2008 г. за него излиза книгата Ojciec Klimuszko - życie i legenda (Oтец Климушко - Живот и легенда) от Krzysztof Kamiński. Включил съм по-долу и клип на полски с автора, който разказва за Климушко.

image
 Има нации, на които за бъдеще им е предопределена някаква важна роля една от тях според Климушко е Полша3. От това, на което въобще съм попадал пророчествата са, че славяните ще окажат влияние върху духовното възстановяване на Европа (след нейното падение и частично унищожение).

Климушко казва:

Będzie jakaś wojna w Europie, ale to nie przejdzie przez teren Polski.

Ще има някаква война в Европа, но няма да премине през територията на Полша.

За Италия (където се намира престолът на папа) има лоши пророчества.

Widziałem domy walące się i dzieci włoskie, ktуre płakały. To wyglądało jak atak niewiernych na Europę. Wydaje mi się, że jakaś wielka tragedia spotka Włochy.

Видях къщи, които падаха и италиански деца, които плачеха. Изглеждаше, като атака на неверници срещу Европа. Струва ми се, че някаква голяма трагедия ще обхване Италия.  

"Widziałem żołnierzy przeprawiających się przez morze na takich małych, okrągłych stateczkach, ale po twarzach widać było, że to nie Europejczycy. Widziałem domy walące się i dzieci włoskie, ktуre płakały. To wyglądało jak atak niewiernych na Europę. Wydaje mi się, że jakaś wielka tragedia spotka Włochy. Część buta włoskiego znajdzie się pod wodą. Wulkan albo trzęsienie ziemi ? Widziałem sceny jak po wielkim kataklizmie. To było straszne".

Видях войници преплуващи през морето на такива малки кръгли корабчета, но по лицата им виждах, че това не са европейци. Видях къщи, които падаха и италиански деца, които плачеха. Изглеждаше на атака на неверници срещу Европа4. Струва ми се, че някаква голяма трагедия ще се случи с Италия. Част от ботуша на Италия ще влезе под водата. Вулкан или земетресение? Видях сцени, като след голям катаклизъм. Беше страшно.

Добавя, че половината от Италия ще изчезне (потъне) и посочва точно до коя река - река Пад:.

Wojna wybuchnie na Południu wtedy, kiedy zawarte będą wszystkie traktaty i będzie otrąbiony trwał pokоj (…) Potem rakiety pomkną nad oceanem, skrzyżują się z innymi, spadną w wody morza, obudzą bestie. Ona się dźwignie z dna. Piersią napędzi ogromne fale. Widziałem transatlantyki wznoszone jak łupinki... Ta gуra wodna stanie ku Europie. Nowy potop! Zadławi się w Giblartarze ! Wychlupnie do środka Hiszpanii! Wleje się na Saharę, zatopi włoski but, aż po rzekę Pad. Zniknie pod wodą Rzym ze wszystkimi muzeami, z całą cudowną architekturą (…) Nasz narud powinien z tego wyjść nie najgorzej. Może pięć, może dziesięć procent jest skazane. Wiem, że to dużo, że to już miliony, ale Francja i Niemcy utracą więcej. Italia najwięcej ucierpi. To Europę naprawdę zjednoczy. Ubostwo zbliża."

Войната ще започне на Юг, тогава когато бъде сключен постоянен мир. След това ракети ще се издигнат над океана, ще се кръстосат с други, ще паднат в морето и ще се събудят бесовете. Ще се издигне от дъно. Напред ще тръгнат огромни вълни. Видях трансатлантически лайнери подхвърляни, като съчки... Ще изчезнат под водата Рим5 с всички музеи, с цялата интересна архитектура. (...) Нашият народ трябва да излезе от това не зле. Може пет, може десет процента са обречени. Знам, че това е много, че това вече са милиони, обаче Франция и Германия ще изгубят повече. Италия най-много ще се мъчи. Това наистина ще обедини* Европа. Нищетата наближава.

(*Няма предвид Европейския съюз, което е масонска измама и след време ще се разпадне, но тогава хората ще бъдат "обединени в нещастието" от случилото се и различните народи в Европа ще се разбират, ще си съчувстват и помагат. Архиепископ Хлонд предсказва, че за в бъдещи времена германците ще се срамуват от най-изтъкнатия си поет Гьоте, понеже е бил масон, от което става ясно, че за в бъдеще тази организация
няма да съществува и ще бъде презирана.)

 "Zniknie pod wodą Rzym ze wszystkimi muzeami, z całą cudowną architekturą. Morze pokryje archiwa, wszystkie dokumenty opatrzone pieczęcią tajności już będą na zawsze utracone. […] Te wody [w wizji] szły przez Niemcy aż tutaj. Sięgnęły Polski. Tu, gdzie jesteśmy dziś, będzie morze. Woda pokryje mуj cmentarzyk…"

Ще изчезна под водата Рим с всички музеи, с цялата интересна архитектура. Морето ще покрие архивите, всички документи с печати на секретност вече за винаги ще бъдат изгубени. Тези води (във видението) идваха през Германия, чак тук. Достигнаха Полша. Тук, където сме сега днес, ще бъде море. Водата ще покрива моя гроб...

Той умира в Elbląg, който се намира на десетина километра от Балтийско море.

Климушко казва, че е видял унищожението на три големи народа:

"widziałem zagładę trzech wielkich narodуw"
"видях унищожението на три големи народа"

Относно Полша Климушко казва, че тя ще пострада най-малко. Тя ще бъде от страните, които ще пострадат най-малко в Европа, като казва, че само 5 или най-много до 10 % ще бъдат засегнати. И казва, че това наближава.

Nasz narуd powinien z tego wyjść nie najgorzej. Może pięć, może dziesięć procent jest skazane. Wiem, że to dużo, że to już miliony, ale Francja i Niemcy utracą więcej. Italia najwięcej ucierpi. 

"Нашият народ трябва от това да излезе не зле. Може пет, може десет процента са дадени за наказание. Знам, че това е много, че това са вече милиони6, но Франция и Германия ще изгубят повече. Италия най-много ще пострада."

Преди да умре той казал на свой приятел:

"Kraj ten oczekuje lata świetności. Jest to obecnie szczęśliwe miejsce. Gdybym miał się drugi raz narodzić, chciałbym przyjść na świat tylko w Polsce. Niech Polacy z całego świata wracają nad Wisłę. Tu się im nic nie stanie".

Това е страна, която я очакват години на святост. Това е щастливо място. Ако трябваше да се родя отново, бих искал да дойда на този свят единствено в Полша. Нека поляците от цял свят да се върнат при Висла3. Тук нищо няма да им се случи. 


Той предсказва климатичните промени и войните, като казва, че Полша е страната от страните в Европа, която най-малко ще бъде засегната от тези неща. Той казва, че в Полша ще може да се отглеждат южни плодове. И казва поляците да се върнат в Полша, понеже там ще им е добре. 

В една от неговите книги "Moje widzenie świata" (Моето виждане на света) Климушко е написал:

"Jeśli chodzi o nasz narуd, to mogę nadmienić, że gdybym miał żyć jeszcze pięćdziesiąt lat i miał do wyboru stały pobyt w dowolnym kraju na świecie, wybrałbym bez wahania Polskę, pomimo jej nieszczęśliwego położenia geograficznego. Nad Polską bowiem nie widzę ciężkich chmur, lecz promienne blaski przyszłości (…) Nadchodzi czas Polski i upadku jej wrogоw. Przed Polską widzę jasność i wstępowanie do gоry. Będzie bardzo dobrze".

До колкото става въпрос за нашия народ, то би трябвало да кажа, че ако трябваше да живея още петдесет години и имам избор да остана за постоянно в добра страна в света, без да се замислям ще избера Полша, въпреки нейното нещастно географично положение. Над Полша не виждам тежки облаци, но светлина на блясък на бъдещето (...). Идва време за Полша и падението на нейните врагове. Пред Полша виждам светлина и издигане на горе. Ще бъде много добре.

 image

Когато от един вестник журналистката Wandа Konarzewskа го посетила й казал:
 
"Polska będzie źrоdłem nowego prawa na świecie, zostanie tak uhonorowana wysoko, jak żaden kraj w Europie (...) Polsce będą się kłaniać narody Europy. Widzę mapę Europy, widzę orła polskiego w koronie. Polska jaśnieje jak słońce i blask ten pada naokoło. Do nas będą przyjeżdżać inni, aby żyć tutaj i szczycić się tym".

Полша ще бъде основата на новия закон на света, ще бъде толкова високо почитана, както нито една страна в Европа (...). На Полша ще се покланят народите на Европа. Виждам картата на Европа, виждам полският орел в корона7. Полша свети, като слънце и блясъкът й се стели наоколо. При нас ще идват от другаде, за да живеят тук и да се гордеят с това.


----------------------------------------------

1 Има различни видове пророчества. Пророчествата са верни не само, когато се сбъдват. Някои се дават, за предупреждение, да може хората да се опомнят при дадена ситуация и да изберат правилния път, който не води към погибел. Но има и неща, които на нас ни се струват, като че ли са предварително предначертани. Ако се погледне дори Библията в Стария завет Господ винаги, когато дава някакво пророчество дава и изходен път, като казва, ако го слушат хората и вървят по Неговия път, че дадените лоши неща няма да се случат.

Друг голям полски предсказвател е Stefan Ossowiecki, който още през 1938 г. предсказал, че Германия и СССР ще си поделят Полша, което става след договора Рибентроп-Молотов от 23 август 1939 г. и после и двете страни нападат Полша. По това време Осовиецки бил най-големият предсказвател в Европа и един от най-големите в света (другите големи по това време са били Едгар Кейси в Америка и Волф Месинг* в Полша). В Последните години станал направо като Нострадамус. Можел и да левитира, включително и си слагал тежък товар. Осовиецки също говори за великото и невероятно бъдеще на Полша при възстановяването на света и ще бъде, като пример за другите народи. Полският стигматик Andrzej Gwiazda също предсказал подобни неща (забележете, че те едни други не са знаели, кой какво е предсказал), като казал, че ще има промени, при които голяма част от Северна Америка ще потъне и части от Европа, катаклизмите ще траят кратко време. Счита се, че става въпрос за смяна на полюсите. Вече е започнал процесът според учените, но кога ще настъпи смяната и до какво ще доведе не се знае. Той е виждал голяма няколко километра вълна от вода. Анджей Гвиазда казал, че след това Полша ще се превърне в своеобрзен център за света. 
Францисканският монах и пророк Ludovic Rocca през 1849 говори същите неща за Полша:

От праха и пепелта ще се издигне Полша и най-после ще се успокои и установи с вътрешните работи. Ще си има собствен крал от прастар княжески род, със славянска кръв с голяма мъдрост и дух, а полският език ще се изучава във всички учебни заведения в света.  

Рока още предсказва, че Поша ще създаде някакво християнско славянско царство, в което ще влизат още няколко държави ще стане силна държава и ще стига до Черно море (има подобно пророчество и от други хора) и споменава за "Европейска война".

На 15-ти септември 1850 г. по време на молитва пред олтаря в гората около Граблин на пастира Миколай Сикутко се появява Дева Мария. Тя му казва, че ако Полша се поправи ще се превърне в щастливо ново начало за целия свят и ще издигне доброто и светлината. Тя също предрича, че след време в селцето Лихен ще бъде построена много голяма църква. Дева Мария на гърдите си носела полския орел, което се счита за символ на специална благосклонност към Поша, която предстои много да се издигне духовно и да стане за пример пред другите народи. От няколко години в Лихен, който се намира в близост до Граблин е построена най-голямата църква в Полша и една от най-големите в Европа и в Света.

В записките на кардинал Аугуст Хлонд е открито пророчество в което се казва, че силата на Полша е молитвата, покаянието и молитвената верига. Казва се още, че докато другите народи ще понесат своето наказание поради неверието си, това ще спаси Полша. (Интересното е, че част от това пророчесво вече започва по малко да се изпълва. В края на 2017 г. в Полша направиха за първи път молитвена верига около цялата страна, като излязоха няколко милиона хора, които се молеха за страната. Споменах за това в постинга озаглавен: Най-голямата църкова построена през последните 15 г. в Европа) Той казва че Полша е избрана свише (в духовен план) и ще изпълни своята духовна задача пред Бог. Още като съвсем млад Хлонд пророкува в началото на ХХ век, че Полша отново ще се появи на картите и след време ще стане голяма и сила държава. Около 12-13 години след пророчестото Полша отново възниква като държава с "Чудото над Висла". Според Хлонд, а и други пророчества именно сега. Това поколение. Не преди 10 г., не след 20 г., а сега ще започне издигането на Полша. В стихотворното пророчество на Ян Чиеплак от 1888 г. също се казва за издигането на Полша, което се отнася до нашето време.
Казано е в няколко пророчества, че в сегашно време ще се издигнат и ще станат световно известни хора родени в Полша. Очаква се такъв човек евентуално сега (от 2019 г. нататък) да блесне със знанията си. Няма да е политик или учен, но ще има невероятни знания.

Rozalia Celakуwna има видение и Господ й говори пет месеца преди Втората световна война да каже на отеца, който да напише до епископството, че Полша трябва да приеме интронизация на Исус Христос (цялата страна, всички, както религиозните там дейци и правителството да извършат акт на отдаване на страната на Исус Христос) и тогава страната ще бъде запазена, като Господ й показва какви лоши неща ще станат, ако страната не го направи и й показва как ще бъдат убивани хората, включително и децата. Тя умира през 2007 г. но има видения и са й показани неща за бъдещето, като Господ й говори за интронизация да каже на хората, че трябва да бъде направена интронизация с приемането на цялата страна на Исус Христос (не е много ясно дали става въпрос след Третата световна война, за която Господ й говори или преди това, въпреки, че общо взето се говори, че вероятно става въпрос за преди нея) и се казва, че Полша ще бъде за пример на другите народи, които ще направят същото. Тя вижда, как се издига голям паметник на Исус Христос и хората включително и от правителството идват да се поклонят пред Господ и да дадат цветя, като принос на Господа. Различни чуждоземци визионери, като примерно шведския Islrmayer са виждали във виденията си, че малка страна в Централна Европа ще стане духовен център и ще бъде издигната някаква духовна кула към Господа и хората от целия свят ще могат да я виждат. (Въпреки че Полша в сравнение с България изглежда голяма, тя е малка** в сравнение с големите страни в Европа, като Русия, Германия, Италия, Франция, Испания, а страните в Централна Европа са само три - Полша, Чехия и Словакия. А между другото според предсказанията за в бъдеще тези три страни ще сключат някакъв съюз (славянски съюз) и вероятно ще се обединят. За това говорят още няколко пророка от различни страни, включително и францисканския монах и пророк Lodovic Rocca през 1849 г. Той също предсказва, че Полша ще се обедини с няколко славянски страни в християнска страна и след война в Европа ще прогони турците (мюсюлманите) от Европа. Да припомня, че по онова време Полша не съществува на картата, тя възвръща формата си на суверена държава през 1918 г. Rocca предсказва революцията в Италия започнала 12 г. по-късно,, а също че голяма част от Италия ще потъне. Предсказва обединението на големия брой немскоезични княжества в една държава, което става благодарение на Бисмарк през 1871 г., победата над нацизма, унищожаването на Германия, болшевишката революция и отделянето на различни държави от Русия (след разпада на СССР - Литва, Латвия, Естония, Украина, Беларусь, Казахстан, Армения и др.).
В момента в Полша има движение за интронизация и приемането на Исус Христос за владетел на Полша, но духовните власти отхвърлят това и не искат да го правят. Полша е разделена на две, но много от вярващите хора искат да направят това и рано или късно ще стане - Полша е дадена от Господа за пример сред европейските народи за духовно пробуждане и обръщане към Господа на цели народи.

* Месинг избягал в СССР, като започнала войната. Той предварително знаел датата, на която ще свърши Втората световна война, но не е знаел годината (или не го е казал, като са го запитали). Предсказал смъртта на Сталин, собствената си смърт и предпазил сина на Сталин, да не пътува. Сталин наредил синът му да пътува с влак, а все пак не отменил полета - самолета се разбил. 

** В миналото за много векове Полша е била най-голямата (XV век) или една от най-големите (първата Жечпосполита) страни в Европа. А в продължение на три хиляди години в предхристиянски времена е била огромна страна наричана Лехи (конфедерация от 12 племена от арийско-сарматски призход ръководени от войеводи и на всеки 4 години бил избиран един ръководител). Oт войеводите до ден днешен е останало названието на областите в Полша наричани войевудства, а в другите славянски страни е останал термина войвода (предводител).

image

Карта на Полша през XV век, когато Полша е най-голямата страна в Европа и Унгария се е присъединила към нея (за увеличение можете да кликнете върху илюстрацията). В Полша влизат; Литва, Беларус, части от западна Русия и по-голямата част от Украйна (провинция Литва), Латвия и Естония (провинция Инфланти), Унгария, Далмация, Хървация, Славония, Рашка, Ленчица, Шерадз, Куявия, части от България и др. През XVIII век към Полша влизат дори части извън Европа, като Нова Курландия (Тобаго) и острова Кунта кинта* Гамбия, Мундавия, съвсем за кратко Мадагаскар, чиито поданници не са били третирани, като роби, но като равноправни поданници и партньори на Полша.

* Поляците търгували с местните хора и ги третирали равноправно. Направили форт. При битките, когато дошли англичаните с полския губернатор останали само няколко души. Те ги обстрелвали от различни места оставайки с впечтлението, че са много хора. През деня губернаторът се договорил с местния вожд да помагат и им казал, че англичаните няма да са като поляците, но ще искат да ги направят роби.

3
В Полша около 80% са католици и въобще около 82% са вярващи. Но трябва да се има предвид, че въпреки, че хората са вярващи е възможно полският католицизъм да се отдели от римския. Така е било предвидено в първата конституция в Европа - полската. В полската конституция от 3 май 1791 г. се споменава, че религията е католицизъм, но никъде не се казва Рим. Уловката е, че са имали предвид да има полски католицизъм, който да не е подвластен на Рим и на папата, а да е нещо, като англиканската църква в Англия. Отделна полска църква.

4 Висла е много голяма полска река, минаваща през почти цялата страна. 15 полски средновековни историци - хроникьори споменават, че от 1800 г. пр. Хр. се наричала Вандала.

5 Единствено Полша и Унгария гледат на вълната на арабските емигранти, като на нашествие на неверници. 

6 Дори и в Библията пише, че ще падне градът на седемте хълма. Рим, където се намира Ватикана е построен на седем хълма и е известен като "градът на седемте хълма". В Библията в книгата Откровение на Йоана 17 и 18 глава е представен град на седем хълма окачествен, като "блудница" и "Вавилон" и е предречено, че ще бъде унищожен в последните времена.

7 Полша е 40 милиона и 5% са два милиона, а 10% вече 4 милиона.

8 По времето на социализма полският герб - орелът е бил без корона. Вече е с корона и предстои да се изпълни и останалото.

 

 
Тагове:   Полша,   климушко,


Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 1834146
Постинги: 509
Коментари: 1012
Гласове: 987
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031