Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2019 13:08 - Твърди се, че пастор в Африка съживил човек, a друг пастор се обажда на Господ по телефона
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2188 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.09.2020 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди известно време се появи твърдението, че африкански пастор по време на негова служба съживил човек. По случая доста се говори, но така и не е изяснено всичко. Стига се до там, че в Южноафиканската република министри се обръщат към народа заявявайки, че това е измама. Къде е истината? За какво става въпрос?

Пасторът на чиято служба се случва дадената случка носи името Alph Lukau от Alleluiah Ministries.

image

image

Исус Христос казва на своите последователи:

"И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." (Матея 10:7-8)

Има много случаи на възкресени. Но за тези неща умишлено не се говори. Преди години има известен случай на човек в Африка, на когото направо огромен кол му минава през гърдите. След смъртта на дадения човек е направен преглед от лекар, аутопсия, издаден е смъртен акт, но жена му не искала да го погребе и го взима на служба. Моли се за него. Молят се за него и той възкръсва. Аз също познавам един човек, който умира и жена му се моли за него и след около повече от час се връща към живота и от пияница изведнъж става образцов християнин.
Тъй като има различни хора в християнството е трудно да се каже със сигурност веднага какъв е случаят с този пастор Алпф. Да погледнем, какъв е той.

image

Оказва се, че всъщност това е най-богатият пастор в Африка, а вероятно и в света. Той има поне един милиард долара. Живее, като царско дете - лафът на американските просперитетни лъжепроповедници. Само няколко от колите му струват над милион долара, а човека си има и самолет.

                                                    imageimage

image

                                            Ролс Ройсът на пастора за 450 000 долара

     image

image

На тази снимка се вижда и охраната на пастора, докато се движи напред назад с Ролс ройса си.

image

Самолетчето на Южноафриканския пастор. Известна е наглостта на подобни пастори. Един известен американски пастор измамник на име Кенет Копланд преди няколко години казва, след като си купува от дарения пореден нов самолет, че Господ му казал, че и жена му Глория трябвало да има отделен самолет и християните трябва да увеличат даренията си, за да може и тя да си вземе! Същият този Копланд, който е летец има частно летище с пет самолета и като се сдобил последно през януари 2018 г. с Gulfstream V трябвало от служението му да дадат още няколко милиона за разширение на хангара му за самолети. А пастор Джеси Дуплантис от Луизияна в края на март миналата година си харесал модела Falcon 7X и казал на дарителите си, че му трябват още 54 милиона да си го купи, че предишния самолет вече му омръзнал. Това ще е четвъртия му самолет. Явно някои проповедници се състезават, кой ще има повече самолети от другия.


Исус Христос казва:

"Който има две ризи нека даде на този, който няма; и който има храна нека даде на този, който няма." (Лука 3:11)

Този пастор, обаче явно няма намерение да раздаде колите (или парите) си на бедните и да си остави само една или от мен да мине две, но предпочита да прибира пари от дарения в църквата. Нека припомня, че милиони хора в Африка гладуват и над 153 милиона бедни деца на черния континент нямат, достатъчно храна и умират от глад. Но на този пастор явно не му пука и си събира милиард и нагоре пари.

image

На нашата планета има преизобилие и свръхпроизводство на храна. Всеки ден се изхвърлят по над 200 тона храна само от ресторантите. Дори в една малка България годишно ресторантите и заведенията за бързо хранене изхвърлят над 320-330 тона храна, а да не говорим за складовете, борсите и дори недостигналата до там храна. В някои страни големите магазински вериги дават безплатно храните 2-3 дни преди изтичането на срока за годност пo етикетите на различни християнски организации за хранене на бедните, докато в България за сега понеже никой още не е алармирал по въпроса номера минава и я смачкват, за да не може да се ползва и я изхвърлят (вероятно по 60-80 тона на година). Също така понякога се преправят датите на годност в някои магазини. Може да се каже, че огромни количества храна по света всеки ден бива изхвърляна. Става въпрос за цифри над 500 тона храна на ден (вероятно над хиляда тона на ден) по света бива изхвърляна. А измамната организация UNICEF е създадена с цел икуменизъм и обединение и дори и там има скрити финансови измами и съвсем не е това, за което се представя.
Освен че съществуват йога методи да не се яде и да се живее без храна, обнадеждаващо е откритието на финландските учени за производство на храна от въздуха, нещо като манна. Първият завод за Solar foods - храна от въздуха ще бъде пуснат през 2021 г. и ще произвежда годишно храна достатъчно за изхранването на 5 милиона души.


Друг въпрос е че на планетата ни от двайсетина години има масово прекаляване с храната и проблемът с дебелите хора вече според СЗО е много по-голям отколкото с недохранените. Дори в повечето от бедните страни е пълно с дебели хора (тези с по 5-7 излишни килограма не ги смятаме) с по 25-30-40-100 излишни килограма. Страни с много голям % дебели хора са: САЩ, Мексико, Русия, Германия и въобще по-голямата част от Западна Европа. Причина за това явление са: липсата на спорт, многото ядене, вредните вещества в храните и напитките, липсата на постене с гладни дни. За съпоставка може да се доизясни, че в християнството се пости поне по един ден седмично, а в ранното християнство се е постило по два дни седмично (изповядвам ранно християнство и не ям, постя два дни седмично). При практикуващите йога е почти същото - поне ден - ден и половина седмично не се яде и се правят пречиствания.

image

Toва нещо в ляво е белгийската министърка на здравеопазването Mаggie de Block, която самата себе си не може да излекува (с недоразвитата западна медицина) и както може да се види заема място за двама - трима души. Дори и прасетата за кланницата могат да й завидят. Като е била на 17-20 г. е била 60 кг., а сега е 130 кг. и нагоре. Oсвен че външният й вид е отвратителен и смешен и й се подиграват хора от цял свят и измислят вицове за нея, това е признак на няколко заболявания.
Защо в Белгия от здравната служба проверяват по два пъти прасетата в кланниците?
- За да не си направи някой шегаджия майтап и да вкара Maggie de Block между прасетата.

                       image

                               Същата на 20 г., когато се омъжвала.


Да, християнин може да има пари, дори в някои случаи и по някой и друг милион (при някои видове дейности или бизнес), но не и да е милиардер с милиард или милиарди долари и да се пъчи с тях. Християнството не се фокусира върху парите, но спасението на човешките души. За такива Исус Христос казва:

"Колко трудно ще влязат в Божието царство онези, които имат голямо богатство!" (Марк:1-:4)

А също не всеки, който върши чудеса, това е от Господ. Исус предупреждава:

"Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно и избраните. " (Матей 24:24)

"Не всеки, който ми казва Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на моя Отец, който е на небесата. В онзи ден мнозина ще ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име демони изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много чудеса?
- Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от мен, вие които вършите беззаконие." (Матей 7:21-23)

Aпостол Петър също казвa:

"Но е имало лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните дела, поради които хора пътят на истината ще се похули. От алчност те ще ви мамят с присторени думи, но тяхната присъда отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме." (2 Петрово 1-3)

Църквата на този Южноафрикански пастор бизнесмен в Джоханесбург е  20 000 души и освен другото постоянно му снася златни яйца.

Друг африкански пастор-измамник от Зимбабве на име Paul Syniangore по време на служба направо набира с джи ес ема си Господ и разговаря с него по телефона пред наивните вярващи. Когато го питат за телефонния номер на Господ в телевизионно предаване отказва да им даде номера...

image

                     Пастор Пол Синиангоре си говори с Господ по телефона

image

Пастор в Гана карал хората от църквата Mofeti да "посяват" пари и им обещавал с това да им дойде благословение. След като наглецът си купил джип Range rover с парите на измамените от лъжедоктрината за сеенето, хората от църквата го набили и си искали парите обратно.

Повече за лъжедоктрините и измамите в съвременното християнство можете да научите от книгата Кой е Бени Хин

                                     За поръчки e.h.books@abv.bg  цена 9лв

                            image

                             image












Гласувай:
1



1. debeloto - Браво, добре си ги разобличил тия ...
07.03.2020 20:44
Браво, добре си ги разобличил тия изроди мръсни, дето изопачават Божието Слово и мамят хората за пари. Твари нещастни. И сега е пълно с мизерници лъжливи, които, подобно на индулгенциите лъжат хората с десятъци, а се возят в скъпи коли и са потънали в лукс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2662377
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031