Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10 11:04 - Във Финландия са изобретили производството на храна от въздуха
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 187 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 08.11 08:54


В йога съществуват методи човек да може да се храни със слънчева светлина или приемайки жизнена енергия наричана прана от другаде, включително и от въздуха. За момента бретарианците, които се хранят със слънчева светлина наброяват около сто хиляди души по света и малко по малко се увеличават. Някои от хранещите се с прана, като Хира Манек, Прахлад Джани или Михаел Вернер са били изследвани от учени. Включвам, като трети клип лекция на Дмитрий Лапшинов в България, който в продължение на 4 г. от края на 2011 г. се храни по енергиен метод. Някои от тези хора само за известен период от време не се хранят с традиционна храна, примерно 1-2 или повече години, докато други въобще нямат необходиомост от храна. Примерно Бабаджи от стотици години не се храни, но когато е сред обикновените хора и го почерпят яде по някой плод. Хира Манек не яде в продължение на дълги периоди, след което отново се връща към храната. По време на вторият от няколкото периода, когато не яде е изследван. Първият му период е 211 дни, а вторият 411 дни. А Прахлад Джани, който също е изследван в продължение на десет дни в клиника не се храни от 12 годишен, вече 75 години. Малко или много всеки от споменатите си е различен и сам си преценя, как да живее.    

                image

          Дмитрий Лапшинов по време на конференция след 2-3 години енергийно хранене

Като изключим тези, които вече са овладели техниките да се зареждат енергийно от слънцето или природата, дните на пости, диети или пречиствания на организма, когато не се яде, то през останалото време се налага хората от време на време да се хранят. Повечето хора се хранят по три пъти на ден, има и такива, които по 6-7 пъти на 3 часа, но като изключим децата и отделни поводи най-правилно е човек да се храни един до два пъти дневно, с поне 7-9 часа разстояние от хранене до хранене, както доказа преди няколко години получилият за откритието си нобелова награда Йошинори Осуми и се популяризираха сред здравословните поддръжници 60 часовите гладувания. Тогава се включват механизмите организма да се регенерира. От време на време е желателно да се правят пречиствания на оргзнизма с няколко дена без храна, когато тези процеси обновяват организма - аутофагия на клетките. (В християнството има минимум един ден седмично пост, когато не се яде, а в ранното християнство през първите векове е било два пъти седмично.) На хората, които са като прасета и не постят и никога не са гладували може и да им е криво казаното, но това е част от здравословния живот и добро поддържане на организма.

Финландски учени изобретиха производството на храна от въздуха, един вид манна и първият завод ще бъде пуснат през 2021 г. и за една година ще произвежда храна за изхранването на 5 милиона души в продължение на година.

image

Изобретената храна наречена Solar foods от финландски учени от ЛТУ Университет

Идеята за производството на храна от въздуха идва още от 60-те години с навлизането на нашата цивилизация в космическата ера, но едва сега става възможно да се реализира. Идеята е съвсем елементарна. Въздухът на нашата планета се състои от Кислород (О), Азот (N), Въглероден двуокис (СО2) и водни частици във формата на пара (Н2О). Именно от тези частици се състои и всеки белтък! За целта единствено е необходима електрическа енергия, а във Финландия тя е евтина. Стойността за производството на 1 кг. храна от въздуха струва 6 евро, но при масово производство ще поевтинее. Вече проектът за производство на храна от въздуха е включен при предстоящите космически мисиии до Марс. Такава храна може да се произвежда и в космоса.
Професор Питканен обяснява, че вкусът на хараната от въздуха е нещо, като пшеничено брашно. От нея може да се прави хляб или някакви други продукти.

image

Професор Юха Пекка Питканен - сътрудник в Университета ЛТУ, един от основателите на Solar Foods 








Тагове:   храна от въздуха,


Гласувай:
1
0



1. nikolay61 - Относно Лапшинов
09.10 11:06
Дмитрий не е слънцеяд а се храни с прана. Той е от Санкт Петербург а там слънцето е оскъдно. Всъщност той говори за вътрешното слънце. И така 4 години. В момента яде плодове и зеленчуци. В България също има такива хора, които не са яли и дори вода не са пили за няколко години. Когато организма е чист цялата финландска фабрика се пренася в тялото на човек. Най големия проблем при такова хранене е, че човешките неща престават да те интересуват.
цитирай
2. ernest - Вероятно си прав
10.10 06:21
Мислех че Лапшинов започва като слънцеяд, слушал съм по-раншно дълго негово интервю преди 3-4 години, когато търсех точната техника за слънцеядство (повече от ясно ми беше, че е на принципа на упражнението тратака). А това, което съм постнал от гостуването му в България тепърва ще го доизслушам. Така или иначе слънцеяденето също е част от пранахраненето. Просто с прана може по различни начини, не само със слънце. Най-стандартното приемане на прана е от въздуха.

Има дни, когато е лошо времето или облачно и не може да се хване изгрева. Аз вече съм наясно как се преминава на слънчево хранене, но до момента малко съм се страхувал напълно да се откажа от храната. Трябва първо да се пробва за по продължително време и човек да се чувства добре и да има сила. То при кратки периоди от една седмица нищо не се усеща. Всичко си е все същото независимо дали ядеш или не ядеш. На мен това със слънце зареждането ми липсваше една година след приключването на сезона, когато правех сутрин тратака (упражнение за подобряване на зрението и още някои способности). Май беше през 2016-та и така реших да пробвам и със снимки на изгреви. Горе-долу става, ама е същото, като самите изгреви - слънцето не е еднакво всеки ден. Като свикнеш с тратака след известно време може по минута или малко повече да гледаш слънцето, но има дни дори 15-20 секунди не може - прекалено е силно слънцето, това го има и на фотографиите, всяка една не става, някои са прекалено силни. Сега правя за кратко гледането в слънцето. Приема се енергия. Да, умея и друг начин на вътрешно увеличаване тази енергия и е нещо много, много силно, но бях спрял да го правя няколко години понеже започвам да придобивам и свръхспособности, като го правя. Тогава имам много сила и почти не се нуждая от храна или поне много малко, по-малко отколкото консумират другите хора. (Още като ученик забелязах, че другите деца ядат много повече от мен.)
Че то, като човек прави йога е несъвместим с повечето хора. Въпреки че по определени въпроси може да намерим някакви допирни теми, то те живеят по-различно и естествено техния начин на живот не ни интересува, но при по-напредналите явно съвсем. Примерно много се различаваме от тези, които пият или пушат. Или дори факта, че не се яде един ден (или ден и половина, два) седмично. Или, че се спазват някои правила. В християнството също е така. Аз от съвсем малко дете съм християнин, а от седми клас правя йога по мой личен избор (и по-рано по малко съм правил), като начин на здравословен живот, дълголетие и т.н.. Някъде пък от десети клас редовно всяка седмица започнах да правя йогийски пречиствания с гладуване ден, ден и половина (в християнството това се нарича постене). И обичам да правя йога, да постя и да правя пречиствания на организма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 1769913
Постинги: 506
Коментари: 1006
Гласове: 973
Архив
Календар
«  Ноември, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930