Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2019 11:04 - Във Финландия са изобретили производството на храна от въздуха
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 304 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.02 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В йога съществуват методи човек да може да се храни със слънчева светлина или приемайки жизнена енергия наричана прана от другаде, включително и от въздуха. За момента бретарианците, които се хранят със слънчева светлина наброяват около сто хиляди души по света и малко по малко се увеличават. Някои от хранещите се с прана, като Хира Манек, Прахлад Джани или Михаел Вернер са били изследвани от учени. Включвам, като трети клип лекция на Дмитрий Лапшинов в България, който в продължение на 4 г. от края на 2011 г. се храни по енергиен метод. Някои от тези хора само за известен период от време не се хранят с традиционна храна, примерно 1-2 или повече години, докато други въобще нямат необходиомост от храна. Примерно Бабаджи от стотици години не се храни, но когато е сред обикновените хора и го почерпят яде по някой плод. Хира Манек не яде в продължение на дълги периоди, след което отново се връща към храната. По време на вторият от няколкото периода, когато не яде е изследван. Първият му период е 211 дни, а вторият 411 дни. А Прахлад Джани, който също е изследван в продължение на десет дни в клиника не се храни от 12 годишен, вече 75 години. Малко или много всеки от споменатите си е различен и сам си преценя, как да живее.    

                image

          Дмитрий Лапшинов по време на конференция след 2-3 години енергийно хранене

Като изключим тези, които вече са овладели техниките да се зареждат енергийно от слънцето или природата, дните на пости, диети или пречиствания на организма, когато не се яде, то през останалото време се налага oстаналата част от хората от време на време да се хранят. Повечето хора се хранят по три пъти на ден, има и такива, които по 6-7 пъти на 3 часа, но като изключим децата и отделни поводи най-правилно е човек да се храни един до два пъти дневно, с поне 7-9 часа разстояние от хранене до хранене, както доказа преди няколко години получилият за откритието си нобелова награда Йошинори Осуми и се популяризираха сред здравословните поддръжници 60 часовите гладувания. Тогава се включват механизмите организма да се регенерира. От време на време е желателно да се правят пречиствания на оргзнизма с няколко дена без храна, когато тези процеси обновяват организма - аутофагия на клетките. От дълги години в България е популярен методът на Лидия Ковачева. (В християнството пък има минимум един ден седмично пост, когато не се яде, а в ранното  християнство през първите векове е било два пъти седмично.) В библейски времена, по времето на Исус и през следващите няколко века сред християните са се хранели два пъти дневно. На хората, които са като прасета и не постят и никога не са гладували може и да им е криво казаното, но това е част от здравословния живот и добро поддържане на организма. Питагор е гладувал по 40 дни и е изисквал всички негови последователи в неговата школа задължително да правят веднъж годишно 40 дневно гладуване. Ганди не яде 72 дни. Исус Христос също прави 40 дни пост в пустинята, през което време не яде. Има няколко случая на християнски служители, които не са ядели по 20 г. Примерно през ХХ век Тереза Нойман, която единствено приемала хостия. В Библията е писано: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божията уста." (Матея 4:4)
Също така различните хранещи се хора имат нужда от различно количество храна. Така за повечето хора е нещо обикновено и нормално понякога да не ядат по 3 дни и нищо особено не се изпитва, докато има странни хора, които никога не са постели и им се струва трудно и един ден да изкарат, но това при тях е неправилна психическа нагласа. Именно заради такива хора в морското право се предвижда, ако екипажа остане без храна да имат право да могат да изядат някой и друг човек "за да оцелеят", което е глупост. В океана и моретата има риба, медузи и водорасли, които мога да се ядат. Няма такива терени от стотици километри, които за 2-3 дни преминава някой кораб, където да няма поне водорасли.

Съществуват няколко основни типа хранене, като вегетарианство, веганство, преобладаващо месно, разнообразно, моно хранене, разделно хранене, сезонно хранене (с различен начин на хранене през различните сезони), суровоядство, на салати, само на плодове, предимно на сокове, с преобладаващо наличие на белтъчини (протеини), преобладаващо на въглехидрати и др., но трябва да се знае, че за различните хора правилният начин е различен. Изследванията по кръвна група показват до голяма степен правилният начин, с правилната храна за всеки отделен човек. Дори между мъжете и жените има разлика, с какви храни е правилно и добре да се хранят.

Финландски учени изобретиха производството на храна от въздуха, един вид манна и първият завод ще бъде пуснат през 2021 г. и за една година ще произвежда храна за изхранването на 5 милиона души в продължение на година.

image

Изобретената храна наречена Solar foods от финландски учени от ЛТУ Университет

Идеята за производството на храна от въздуха идва още от 60-те години с навлизането на нашата цивилизация в космическата ера, но едва сега става възможно да се реализира. Идеята е съвсем елементарна. Въздухът на нашата планета се състои от Кислород (О), Азот (N), Въглероден двуокис (СО2) и водни частици във формата на пара (Н2О). Именно от тези частици се състои и всеки белтък! За целта единствено е необходима електрическа енергия, а във Финландия тя е евтина. Стойността за производството на 1 кг. храна от въздуха струва 6 евро, но при масово производство ще поевтинее. Вече проектът за производство на храна от въздуха е включен при предстоящите космически мисиии до Марс. Такава храна може да се произвежда и в космоса.
Професор Питканен обяснява, че вкусът на хараната от въздуха е нещо, като пшеничено брашно. От нея може да се прави хляб или някакви други продукти.

След казаното по-горе тепърва ще предстои и да се изследва за какви видове хора ще е добра тази храна или е универсална.

image

Професор Юха Пекка Питканен - сътрудник в Университета ЛТУ, един от основателите на Solar Foods 
Тагове:   храна от въздуха,


Гласувай:
1
01. nikolay61 - Относно Лапшинов
09.10.2019 11:06
Дмитрий не е слънцеяд а се храни с прана. Той е от Санкт Петербург а там слънцето е оскъдно. Всъщност той говори за вътрешното слънце. И така 4 години. В момента яде плодове и зеленчуци. В България също има такива хора, които не са яли и дори вода не са пили за няколко години. Когато организма е чист цялата финландска фабрика се пренася в тялото на човек. Най големия проблем при такова хранене е, че човешките неща престават да те интересуват.
цитирай
2. ernest - Вероятно си прав
10.10.2019 06:21
Мислех че Лапшинов започва като слънцеяд, слушал съм по-раншно дълго негово интервю преди 3-4 години, когато търсех точната техника за слънцеядство (повече от ясно ми беше, че е на принципа на упражнението тратака). А това, което съм постнал от гостуването му в България тепърва ще го доизслушам. Така или иначе слънцеяденето също е част от пранахраненето. Просто с прана може по различни начини, не само със слънце. Най-стандартното приемане на прана е от въздуха. В една лекция Лапшинов обяснява и споменава за видовете енергийно хранене. 1 Пранахраненето от слънчевата светлина, 2-ри начин е приемането на енергията от галактиката, 3-ти хранене от първоначалната енергия. Както обяснява самото Слънце приема импулси от центъра на галактиката, а галактиката от центъра на вселената, а тя от центъра на мегавселената. Казва за вътрешното слънце около слънчевия сплит и сърдечната чакра (заедно), която нарича точка на сингулярност.

Има дни, когато е лошо времето или облачно и не може да се хване изгрева. Аз вече съм наясно как се преминава на слънчево хранене, но до момента малко съм се страхувал напълно да се откажа от храната. Трябва първо да се пробва да не се яде за по продължително време и човек да се чувства добре и да има сила. То при кратки периоди гладуване (постене) от една седмица нищо не се усеща. Всичко си е все същото независимо дали ядеш или не ядеш. А при къси гладувания от 1-2 дни почти веднага се забелязва, че организма започва да функционира по-добре и да има повече сила. На мен това със слънце зареждането ми липсваше една година след приключването на сезона, когато правех сутрин тратака (упражнение за подобряване на зрението и още някои способности) преди да бягам 9-10 км. Май беше през 2016-та и така реших да пробвам и със снимки на изгреви. Горе-долу става, ама е същото, като самите изгреви - слънцето не е еднакво всеки ден. Като свикнеш с тратака след известно време може по минута или малко повече да гледаш слънцето, но има дни дори 15-20 секунди не може - прекалено е силно слънцето, това го има и на фотографиите, всяка една не става, някои са прекалено силни. Сега правя за кратко гледането в слънцето. Приема се енергия. Да, умея и друг начин на вътрешно увеличаване тази енергия и е нещо много, много силно, но бях спрял да го правя няколко години понеже започвам да придобивам и свръхспособности, като го правя, а не бях готов за тези неща. Тогава имам много сила и почти не се нуждая от храна или поне много малко, по-малко отколкото консумират другите хора. (Още като ученик в 10 клас забелязах, че другите деца (за другите не знам, но поне аз дълго време продължавах да съм дете, а и по закон в моята родина бяхме пълнолетни на 21, а девойките на 18, сега вече на 17) ядат много повече от мен, а като по-малък все им се чудех защо повечето деца ядат закуски в междучасията.)
Че то човек, като прави йога е несъвместим с повечето хора (които не се развиват). Въпреки че по определени въпроси може да намерим някакви допирни теми, то те живеят по-различно и естествено техния начин на живот не ни интересува, но при по-напредналите явно съвсем. Примерно много се различаваме от тези, които пият или пушат. Или дори факта, че не се яде един ден (или ден и половина, два) седмично. Или, че се спазват някои правила. В християнството също е така. Аз от съвсем малко дете съм християнин, а от седми клас правя йога по мой личен избор (и по-рано по малко съм правил), като начин на здравословен живот, дълголетие и т.н.. Някъде пък от десети клас редовно всяка седмица започнах да правя йогийски пречиствания с гладуване ден, ден и половина (в християнството това се нарича постене) и още тогава се различавах от над 90% от връстниците ми и нямахме нищо общо. И обичам да правя йога, да постя и да правя пречиствания на организма. Сега временно правя пречиствания по метода шанк паракшалана докато пак премина на по другия метод с 10-20 серии с по 20 пъти наули. Ако пък се случи само да не ям 1-2 дни през някоя седмица, не е същото, като с пречистване на дебелото черво.

Включвам линк към лекция на един мой познат от моя град, който има лечебен диетоложки център с лекуване с диети и гладувания. Той самият прави по 2-3 пъти годишно двайсетдневни гладувания.

https://www/watch?v=jKn0W2OyMRw&feature=share&fbclid=IwAR0HO4mo4MCZodIjKK7mncG9GaPzzdQnRyF7QJBrrX2yt0KO6y_ZYy6T7oY
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 1848923
Постинги: 512
Коментари: 1014
Гласове: 993
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829