Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 09:26 - Римокатолическата църква и Втората световна война
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3588 Коментари: 1 Гласове:
1



Не е никаква тайна, че по време на Втората световна война Ватикана и папа Пий XII подкрепят фашизма и нацизма. Ще използвам цитат от книгата "Тайните общества, шифърът на Леонардо и християнството":

 "В книгата си "Хитлер говори" Херман Раушнинг – един от приближените на Хитлер твърди, че фюрерът е бил обладан от демони. По същата причина има несериозни твърдения, че папа Пий XII (1939-1958) се опитвал да изпълнява екзорцизми срещу него от разстояние, а Хитлер имал намерение да организира неговото отвличане. Въпреки всичко по време на хитлеровия режим в Германия и изстъпленията в концлагерите католическата църква като цяло запазва неутралитет. А католическият кардинал на Германия Людвиг Мюлер, който става лидер на създадената през 1933 г. от Хитлер църква Reichskirche разделена на 28 региона напълно подкрепя режима на Хитлер и дори официално присъства на паради с вдигната дясна ръка, което прави и папският нунций архиепископ Цезаре Орсениго, който се среща с Хитлер. Истината е, че папа Пий XII с рождено (женско) име Maria Giuseppe Giovanni Eugenio Pacelli е  ешкенази евреин и е свързан с така наречената „Черна аристокрация” и е имал сключен таен конкордат (съгласие), ако Хитлер спечели войната папата да оглави религията в Новия Световен Ред. Разказват, че Пачели започнал духовната си кариера след като дама на име Лучия не отговорила на любовта му. Твърди се, че за да застане на папския престол първо трябвало да отровят предшественика му папа Пий XI. Пий XI подготвял конференция на италианския епископат за 11 февруари 1939 г., но умира неочаквано ден преди това и 40 г. след смъртта му кардинал Тисеран в спомените си за него твърди, че е отровен от доктор Петачи, който е агент на Хитлер и Мусолини, а също така баща на Клара любовницата на Мусолини. За смъртта на Пий XI Мусолини казва: "Най после този твърдоглавец опъна краката".
 Приживе духовните апологети описват Пий XII като мистик. Когато бил болен през 1953-1954 г. папата твърди, че му се явил Исус и му дал сили и още това, че му се явил духът на папа Пий Х, който му казал: „Дръж се, сине мой” с което направо навлиза в забраненото от Бог контактуване с духове. Кардинал Федерико Тедескини публично оповестил, че през  1950 г. папа Пий XII таман на четири пъти видял Дева Мария. Папата изскочил с невероятното еретично обявление на Дева Мария за „кралица на небето”, което всъщтност е термин от култа към богинята Кибела в чиято чест са правели оргии, а също така противно на всичко написано в Библията иска да се приеме, че Дева Мария е възкръснала телесно. Дали папата е луд еретик или може би по-скоро окултист вълк в овча кожа, който се опитва да прокара лъжедоктрини в църквата? Определено ще да е второто! А да не забравяме, че и папата се казвал Мария... През 1957 г. двама души от обкръжението на Пий XII са замесени в убийството на проститутката Монтези. Това са двамата Галеаци – личният лекар на папата и губернаторът на Ватикана. Доктор Галеаци-Лизи дава под наем вилата си на Монтаня, който е обвинен в убийството. Както се оказало в процеса на следствието в оргиите във вилата участвали Монтаня с неговата любовница Мария Калио, ватиканските перелати Анджелини и Бернардини и разбира се двамата Галеаци. Въпреки че д-р. Галеаци-Лизи е замесен в оргийния скандал и това е обществено достояние никой не посмява да му направи нещо. Някои хора са над закона. Той си остава личен лекар на папата до края на дните му, а после следва нов скандал.   
  Без да се съобразява с традицията по канонизиране на светци Пий XII издига няколко папи за такива и според негови приближени още приживе смятал да се самопровъзгласи за светец. Пачели поддържа контакти с мултимилиардерите и подкрепя фашистките режими. След победата на диктатора Франко в Испания на 17 април 1939 г. той се обръща с реч на испански по радиото в която казва:


  „С голяма радост се обръщаме към вас, най-скъпи синове на католическа Испания, за да ви поздравим бащински с благословения мир и победата, с които Господ благоволи да ви увенчае...”

  В обръщението папата не казва нито една дума против масовите убийства и насилия включително и на католически свещеници – баски. Не само това, но награждава Франко с един от най-високите ватикански ордени и на 11 юни 1939 г. на тържествена аудиенция във Ватикана приема 3 000 души участници във войната фалангисти и възхвалява техните заслуги. Още докато бил папски нунций в Бавария от 1917 до 1929 г. Пачели е бил не само много добре запознат с нацизма и на къде духа вятърът, но докато е бил папски посланик в Германия е дарил ватикански пари на Хитлер за стартирането на нацистката партия, а след като става папа през март 1939 г., изпраща поздравително съобщение до фюрера в което пише:

  „Към прославеният г-н Адолф Хитлер, водач и канцлер на Германския райх!

  Ние си припомняме с голямо удоволствие многото години, които прекарахме в Германия като апостолски посланици, когато направихме всичко по нашата сила да установим хармонични връзки между църквата и държавата. Сега... колко повече ние пламенно се молим да достигнем тази цел...”


  През пролетта на 1940 г. главният равин на Палестина Isaac Herzog се обърнал с молба към ватиканския държавен секретар Cardinal Luigi Maglione (1877-1944) папата и католическата църква да се намеси и да спре депортирането на евреите от Испания към Германия. За сведение на читателя испанските евреи са предимно сафарди – наследници на библейските евреи. По-късно главният равин отправил подобна молба по отношение на латвийските евреи, но папата не направил абсолютно нищо. Прави чест, че в България евреите (сафарди) са били предпазени от православен свещеник от изтребление и изпращане в концлагерите. През август 1942 г. когато били избити 200 000 украински евреи украинският митрополит Андрей Септицки написал писмо до папата, но само получил писмо-отговор, в което папата изпращал цитати от псалми и му пишел да има "търпение". През септември американският представител във Ватикана Myron Taylor обърнал предупреждение срещу неутралитета на папа Пий XII във връзка с безчинствата на нацистите, при което папата заявил, че това са само недоказани слухове. Берлинският епископ и полското правителство в изгнание в Лондон писали на папата за това което става в пределите на третия райх и холокоста, но папата отново не им обърнал внимание и се направил на разсеян като отказал да приеме, че стават такива неща, въпреки че бил добре осведомен за всичко. След войната обаче ватиканските перелати не осъждат фашизма и нацизма, но хиляди военнопрестъпници намират покровителството на Ватикана откъдето са снабдени с фалшиви паспорти и намират убежище в Латинска Америка, Испания и Португалия."




Гласувай:
2



1. germantiger - ...
08.12.2011 12:02
Никакъв проблем, че наричаш национал-социализма - нацизъм?!

Проблема с тънката книжица (без ирония) на Херман Раушнинг е фундаментален, а именно, че заявеното от него, не е потвърдено от друг и че книгата е дело на автор бежанец в Щатите и писал следвайки американския "мотив" във войната.

Иначе казано книгата не е солиден аргумент!

За сношенията между църквата и не само Римо-католическата с режимите през ВСВ, разбира се си прав, такива сношения тя е имал и с демократите, които използваха нуки-атома, с тези които ликвидираха германски градове с бомбърите на Харрис итн...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665474
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031