Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2011 08:26 - Извънбрачно дете ли е Исус Христос?
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2545 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 14.02.2011 18:06


 През последните 900 години бракосъчетанията и сватбите в християнството са се променили неимоверно много. От 1700 години църквата постоянно се променя. Най-големите промени са направени през IV век, но с течение на времето почти всеки втори папа прави по нещо. Сватбите също не остават на заден план. Едни от най-големите манипулации са направени от папа Григорий VII - невероятен измамник обявил непогрешимостта на папата, който е канонизиран от римокатолическата църква за "светец". Въпреки че днес някои историци се опитват да спорят дали 27-те точки за абсолютната папска власт Dictatus papae от 1075 г. са написани от него ще си позволя да ги изложа:

1. Само Римската църква е основана от Господ.
2. Самo папата има право да се нарича вселенски.
3. Единствено папата има право да назначава и да отстранява епископите.
4. Легатът на папата в катедралата в неговата позиция е по-високо от всеки епископ, дори ако той е с по-нисък ранг, той също притежава право да отстранява епископи.
5. Папата може да вземе решение относно пристрастия и безследно изчезнали лица.
6. C отлъчените от папа от църквата лица е забранено дори да се стои в една и съща къща.
7. Единствено папата може, в съответствие с изискванията на времето да издава нови закони, да сформира нови епископства, архиепископствата да превръща в абатства, както и обратното, да разделя богатите епархии и обединява бедните.
8. Само папата може да носи имперските регалии.
9. Всички князе трябва да целуват краката на папата.
10. Самo името на папата да се споменава в църквите.
11. В целия свят само той има право да носи името папа.
12. Папатa има право да сваля императори.
13. Папата има право, ако има нужда да превехвърля епископите от едино епископство на на друго.
14. Пo негова преценка папата може да премести всеки свещеник  в която друга църквата поиска.
15. Toзи, когото папата е посветеил в сан, може да бъде поставен и в друга църква, но той не може да заеме по-ниска позиция. Toзи, когото папата е посветеил в сан друг епископ не може да ръкоположи в по-висока длъжност.
16. Без заповедите на папата не може да се свика Вселенски събор.
17. Нито една глава и книга не може да се счита каноническа без авторитета на папата.
18. Никой няма право да промени решението на папата и единствено той може да направи необходимите промени.
19. Никой няма право да съди папата.
20. Никой не може да съди някого който се обръща към Апостолическия престол.
21. Най-важните неща, за всяка църква трябва да се представят до папата.
22. Римската църква никога не е направил грешка, нито някога ще сгреши, според свидетелството на Писанието тя винаги ще бъде непогрешима.
23. Ако римския папа е бил избран в съответствие с каноните, по заслугите на Св. Петър "е сигурно, че ще стане светец, както бе потвърдено от епископа св. Ennodius от Павия  като свидетел и съгласните с него много от светите отци, това може да се намери в постановления на св. Симакх.
24. По заповед и чрез пълномощници на папата може да бъде позволено да бъдат повдигнати обвинения на лица от духовенството с по-нисък ранг.
25. Папата може да премахне или да се възстанови в длъжност епископ, без свикване на събор.
26. Този който не е в единство с римската църква не може да се счита за католик.
27. Папата може да освободи поданиците си от клетва за вярност към човек, който е извършил грях.

  И така именно този хитрец папа Григорий VII прави първите официални промени в бракосъчетанията и сватбите на християните с цел да бъдат манипулирани, контролирани и да им точат парите разбира се.

 Над 99% от християните по света не са наясно с въпроса за сватбите и бракосъчетанията. Съвременния модел на бракосъчетания в църквите е направен на установените от римокатолическата църква принципи от папа Григорий VII на събора в Уестминстър и по-късния Трентския вселенски събор (1545-1563) по време на контрареформацията. Днес всички бракосъчетания правени в църквите са еретични и нямат нищо общо с това, което са практикували ранните християни и хората от времето на Исус Христос.

Като малка закачка с вашето невежество и незнание ще ви задам въпроса на който да се опитате сами да си отговорите: Извънбрачно дете ли е Исус Христос?

  Тъй като този въпрос може да шокира някого, който не си е чел внимателно Библията ще трябва да изясня и факта, че когато Исус Христос се ражда във Витлеем Мария и Йосиф все още не са били вдигнали сватба и са били годенци:

"Тръгна и Йосиф от Галилея, от град Назарет, за да отиде в Юдея, в града на Давид, който се нарича Витлеем, защото беше от дома и рода на Давид, и да се запише с Мария, която беше сгодена за него и беше бременна. И когато бяха там, се навършиха дните й да роди." (Лука 2:4-26)

Според съвременните критерии, ако се роди дете на хора които не са още женени то се счита за извънбрачно. Наистина ли Исус е извънбрачно дете?

Ако искате да разберете какви са били раннохристиянските сватби и бракосъчетания и взаимоотношения можете да намерите информация в книгата ми "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества" от поредицата "Световните манипулации". Книгата е препоръчителна за всички християни и за църковните библиотеки.
 

image




Гласувай:
4



1. vandela007 - Поздравления! Папската инст...
11.11.2011 09:34
Поздравления!
Папската институция е най-големият враг на чистото християнство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665649
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031