Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 10:32 - Защо няма да празнувам Коледа
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 16338 Коментари: 23 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вероятно хората, които не са чели мои материали и книги ще бъдат очудени на това заглавие. Вече от доста години не чествам Коледа или "Рождество Христово". До преди 2-3 години посещавах семейството на баща ми (от втория му брак) през периода на времето обявено за Коледни празници, тъй като тогава бяха свободни дни в които те не работеха и можех да се видя с него и да пообщуваме, а не заради така наречената Коледа, която вече не приемах. Още преди около 6-7 години разбрах, че този празник е наместен и произлиза от култа към слънцето и отбелязвания в Рим рожден ден на демоничното божество Sol Invictus1 в чиято чест се принасяли човешки жертвоприношения. Култът в Рим е въведен от хомосексуалния император Елгабал (218-222) и след неговата заслужена насилствена смърт с меч в задника и идването на братовчед му на власт, култът за известно време бил премахнат. Седемдесет години по-късно култът отново се разпространява в империята, а император Константин Велики по времето на когото римския епископ (папата) обявява, че 25 декември трябва да се чества като ден на раждането на Исус Христос е бил върховен жрец на култа Sol Invictus и върховен жрец на жреческите колегии в Рим носещ титлата Pontifex maximus. Тъй като той е носел тази титла, всички съществуващи култове в империята са му били подвластни, а в това число и християнството и не е очудващо, че разпространеното мнение на някои християнски апологети от III век, което не се основава на никакви исторически факти и изследвания на Новия завет, че Исус е роден в края на декември се налага от подвластния нему римски епископ.
 Абсолютно всички съществуващи традиции от украсяването на иглолистното дърво (ашера) поизлизащо от култа към Астарта, което наричат "коледна елха" до тези като размяната на подаръци и традициионни ястия (коленето на прасе) и свързаните обичаи са езически и посветени на демоните и на дявола. Те просто са приели ново име, но нищо не се е променило. Исус не е казал да честват неговия рожден ден, а рождени дни в юдеизма не са се чествали, тъй като не са позволени от Бог. През този период един от най-разпространените символи, който може да видим както на върха на елхата на Астарта, така и сред украсата, а на всичкото отгоре дори и в църквите е магьосническата пентаграма. Пентаграмата е един от задължителните атрибути необходими при викането на демони в ритуалната магия.
 На всичкото отгоре Божия Син Исус Христос не е роден през зимата. Това, което веднага прави впечатление е, че в Евангелие от Лука се казва, че овчарите дори са спели на открито в полето:

  „И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)

Но обичаят бил през първата или втората седмица на ноември когато падал така наречения „ранен дъжд” да прибират добитъка за през зимния период и да го изкарват през пролетта, едва след „късния дъжд”.        

Аз първоначално се канех да напиша статия, но след няколко години направо написах една книжка озаглавена "Измамата за Коледата" в която описвам основните неща свързани с фалшивото рождество Христово на 25 декември и поизхода на много от традициите. Все още не съм отпечатал второ допълнено издание, но дори и първото, така да се каже демонстрационно издание, което не e редактирано и съдържа 58 цветни илюстрации е за препоръчване. Тъй като книгата е самиздат позволих си да я разпространявам на смешно ниска цена. Желащите да си я поръчат може да се обърнат на следния е-mail: e.h.books@abv.bg , а също могат да получат и автограф.
 

image

----------------------------------------------------------  

1Името на божеството означава "Непобедимото слънце" или "Всепобеждаващото слънце" произлиза от култа към Ваал. Когато император Marcus Aurelius Antoninus, известен като Елгабал или Хелиогабал разпространил култа пренесен от Емеса то ноело името Ел габал, но римляните го романизирали на Deus Sol Invictus.




Гласувай:
7



1. анонимен - Демоните ли събуждаме с Коледа?
08.12.2011 10:51
Значи комунистите са били прави, като са забранили да се чества
Коледа?
цитирай
2. анонимен - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
08.12.2011 13:25
ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
http://www.bethanykazanlak.com/index.php/archives/54

Произходът на Коледа и Великден
http://www.ccg.org/bulgarian/S/P235.html
цитирай
3. ernest - Ха, ха
08.12.2011 15:55
анонимен написа:
Значи комунистите са били прави, като са забранили да се чества
Коледа?


Комунистите са искали да изкоренят християнството и са считали тези празници за християнски, но не са били достатъчно умни, за да са наясно с нещата.
цитирай
4. ernest - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ...
08.12.2011 16:08
анонимен написа:
ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
http://www.bethanykazanlak.com/index.php/archives/54

Произходът на Коледа и Великден
http://www.ccg.org/bulgarian/S/P235.html


Да, добере е, че има и други хора, които да са се освестили. Исус е роден през септември. Някои месиянски евреи считат, че е около времето на Празника на шатрите. Аз пиша за тази хипотеза в първото издание на книгата, но не съм включил обясненията със службите в Божия Храм и авгиевата смяна, все още не бях ги проверил, но съм го добавил към бъдещото. Заедно с доста изследвания на раннохристиянска литература.
цитирай
5. анонимен - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
08.12.2011 16:25
1. А колко струва книгата и как мога да я поръчам?
2. Ернест, ти към коя деноминация си?
цитирай
6. ernest - 1. А колко струва книгата и как мога ...
08.12.2011 17:13
ernest написа:
анонимен написа:
1. А колко струва книгата и как мога да я поръчам?
2. Ернест, ти към коя деноминация си?


Книгата в книжарниците се продава на 7.90. В църквите, ако не взимат процент само за 5 лв. От мен в момента можете да поръчате на 5-6 лв. Тъй като има и някакви транспортни разходи предполагам, че 6 лв. при една бройка. Ако поръчате 2-3 книги, то ще бъдат по 5 лв плюс 1 лв за транспорт по пощата. Така примерно 3 книги ще са 16 лв. За поръчка може да пишете на e.h.books@abv.bg
Отдавна съм извънденоминационен или ако мога така да се нарека - аз съм раннохристиянин. Говоря на езици, имам пророчески дар, а в същото време спазвам съботата - неща, които са правели първите християни. Чета раннохристиянска литература и се старая да бъда като първите християни и да не правя неща, които те не са правели.

цитирай
7. maranatha - Интересна религия
08.12.2011 18:51
Истина е, че ранните християни, а след тях големи християнски общности през всички векове са спазвали съботата, но не е верно, че са говорили на езици в харизматичния смисъл на думата. В Деяния става въпрос за говорене на действителни и реални говорими езици, а не за екстатично бръщолевене. Такива езици ли говориш като човека на посочения клип?
http://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

цитирай
8. ernest - Истина е, че ранните християни, а ...
08.12.2011 21:27
maranatha написа:
Истина е, че ранните християни, а след тях големи християнски общности през всички векове са спазвали съботата, но не е верно, че са говорили на езици в харизматичния смисъл на думата. В Деяния става въпрос за говорене на действителни и реални говорими езици, а не за екстатично бръщолевене. Такива езици ли говориш като човека на посочения клип?
http://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

Не съм си правил запис и да го пусна на някой, който да изследва това. Но в Новия завет апостол Павел споменава и ангелски езици. Не става въпрос само за човешки езици:

Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. (1 Коринтяни 13:1)

Има и демонично говорене на езици, което е съществувало векове преди възникването на християнството. Още в края на 40-те години на XIX век в самия зародиш на адвентното движение е имало случаи на говорене на езици, някои от които фалшиви. Има и един случай дори на дух, който излъгал пазителите на съботата за известно време, докато разбрали от евреите, че шабата започва от залез слънце. Има и истински случаи, но все пак от адвентното движение за всеки случай се дистанцират от това. Илейн Уайт дори предупреждава, че когато за в бъдеще дойде Святия Дух няма да Го разпознаят. Доста тънка материя е този въпрос. Говоренето на езици и пророческия дар се пазели от монтанистите. Около 10 века по-късно при камизатите отново се появил пророческия дар, при шейкърите, като че ли е имало говорене, но те са имали някои отклонения и едва през XIX век се срещат различни случаи, за да се стигне до ХХ век, когато виждаме както истинско говорене и пророкуване, така и харизматична лудост, на хора които дори не искам в момента да кометнирам.


цитирай
9. ernest - Да обърна внимание на една грешка
08.12.2011 21:49

Произходът на Коледа и Великден
http://www.ccg.org/bulgarian/S/P235.html[/quote]

Към посочения линк материала е доста интересен и аз също научавам някои неща, но да отбележа, че при преводите вероятно се е получила една гришка. В текста пише: "Първоначално Сатурналиите се падали на 14-ия ден от календите на януари." Но тук е допусната грешка. Става въпрос за 14-ия ден преди януарските календи. Ще цитирам един пасаж, който е към добавките на книгата ми и е от Макробий:

„Нашите предци са ограничавали Сатурналия на един единствен ден, на четиринадесетия ден преди януарските календи, но след като Гай Цезар добавил два дни към декември, деня в който се състоял фестивала станал шестнайсетия преди януарските календи и в резултат на това точният ден не бил общоизвестен – някои чествали добавките, които Цезар направил към календара и други следвали старото отбелязване – фестивала започнал да се счита за продължаващ повече от един ден.” (Сатурналия)
цитирай
10. maranatha - Истината за езиците
08.12.2011 22:14
Посоченият по-горе линк показва какви са тези "ангелски езици". Те са набор от десетина срички, които се повтарят до безкрай. Ако това е ангелски език, значи ангелите са същества с много по-ниско ниво на комуникация от човешкото. Проф. Уилям Самарин е изследвал хиляди записи на глосолалия и не е открил дори един-единствен случай някой да е говорил действителен език. Винаги става въпрос за едно и също - бръщолевене, което няма нищо общо с човешки, а още по-малко с ангелски език. В Библията е описан случай на говорене на действителни езици, но няма нито един случай, нито едно описание на бръщолевене. Всъщност, такива описания има, но там се говори за жриците в храма на Аполон, който изпадали в състояние, при което се изпълвали с някакъв дух и говорели "непознат" език.
Ето едно прекрасно изследване на явлението глосолалия и ангелски езици - тема № 13, Харизмата на духа, в следния линк:
http://thelastnews.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=37:2010-11-19-16-52-07&Itemid=27
цитирай
11. estirbg - maranatha, здравей, приятелю!
09.12.2011 12:13
Не всички езици са фалшиви и не бива да се отрича една от изявите на Святия дух. Заклеймявайки ги така категорично, всъщност отричаме цели пасажи от Словото, отнасящи се за този дар на Святия дух.
Мога да ти разкажа, как моя приятелка, учила древни езици, "преведе" точно такъв "ангелски" език на една сестра. Приятелката ми не е вярваща и в случая е безпристрастен преводач. Беше удивена и разказа, че този език, който говореше вярващата, спадал към латинската група и е сравнително лек за превеждане. Тя "преведе", как Божият син ще дойде и ще прибере своите Си. Определено може да се каже, че Святия дух "говореше" в стихотворна форма в рима и стъпката на поезията присъстваше във всяка изговорена строфа.
Между плявата има и зрънца, така че нека не бъдем крайни!
Поздрави от мен!
цитирай
12. ernest - Посоченият по-горе линк показва ...
09.12.2011 16:33
maranatha написа:
Посоченият по-горе линк показва какви са тези "ангелски езици". Те са набор от десетина срички, които се повтарят до безкрай. Ако това е ангелски език, значи ангелите са същества с много по-ниско ниво на комуникация от човешкото. Проф. Уилям Самарин е изследвал хиляди записи на глосолалия и не е открил дори един-единствен случай някой да е говорил действителен език. Винаги става въпрос за едно и също - бръщолевене, което няма нищо общо с човешки, а още по-малко с ангелски език. В Библията е описан случай на говорене на действителни езици, но няма нито един случай, нито едно описание на бръщолевене. Всъщност, такива описания има, но там се говори за жриците в храма на Аполон, който изпадали в състояние, при което се изпълвали с някакъв дух и говорели "непознат" език.
Ето едно прекрасно изследване на явлението глосолалия и ангелски езици - тема № 13, Харизмата на духа, в следния линк:
http://thelastnews.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=37:2010-11-19-16-52-07&Itemid=27


Все още не съм гледал линковете и като имам повечко време ще го направя и ще ги коментирам. В Несебър преди около 40 години горе-долу е имало една жена от вярващите, която била шивачка и се молела. Веднъж дошла една германка (вероятно източно-германка) и тя започнала да говори на езици - оказало се, че тя говори на немски. Не си спомням добре цялата история с този случай, но ми го разказаха в Несебър преди повече от 11-12 години. Мисля, че го разказа някаква възрастна жена, която е познавала тази шивачка.

Действително има много хора, които говорят разни срички. Това най-често говори, че не им е разработена дарбата и не са се молели достатъчно. Има и разни фалшиви проповедници имитатори, но те могат да заблудят само някой, който не е наясно с тези неща. Аз говоря най-често чисто и на много езици и мога да си ги сменям, както когато поискам, така и Светия дух може да Го оставя да го прави, но като цяло аз контролирам положението. В езичеството хората не контролират положението, когато са обладани и говорят на езици. Те изпадат в транс или е екстатично. В някои ню ейдж култове го има.
цитирай
13. анонимен - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
10.12.2011 12:49
http://www.av1611.org/othpubls/santa.html Santa - tge Great imposter

Ако се преаранжират буквите в името му от Santa - Санта ще получим Satan - Сатан. Санта има същият буквен състав като Сатан. Това подробно ще разгледам в “Окултизъм”, сега само искам да спомена най очебийното - Блаватска, майката на “Ню-Ейдж” движението в нейната книга "Тайната доктрина, том 2 стр. 350 казва: "Името не е важно, важни са буквите в него" (!!!). До тук добре, първата дума е очевидна, остава втората – Clause - Клаус. И тук има тайно значение. Пак да преаранжираме – Клаус = Lucas.
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=124

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Other%20Pagan%20Mumbo-Jumbo/christmas.htm The Plain Truth about Christmas

"So our Christmas tree -- and our yule log -- have
tremendous meaning, but not a Christian meaning.
The yule log is the dead Nimrod, human ruler of
ancient Babylon, who was eventually deified as the
sun incarnate, and hence a god. The Christmas tree
is mystical Tammuz, the slain god come to life again."
http://babylon-the-great.xanga.com/554683845/item/

Important History About Ancient Babylon
http://www.gilead.net/bibletopics/holidays/christmasorigin1.html

History of Christmas - It's Hidden, Secret Origins and Mystery Religion"
http://mystery-babylon.org/christmas.html

http://www.goodnewsaboutgod.com/studies/holidays2.htm Christmas: Is it "Christian" or Pagan?

ERNEST, Коледа, и другите "християнски празници" (без Съботата) нямат нищо общо с Исус и водят началото си (както ни кзва и Библията) от Вавилон. Санта = Сатан. Клаус има друго значение. Моля ползвай каквото намериш за добре за Второто издание на книгата и Бог да е с теб.

THE VERY FIRST "XMAS" BEGAN WITH NIMROD AND BABYLON
http://christmasxmas.xanga.com/682535672/item/
цитирай
14. ernest - Да
10.12.2011 16:10
Да, благодаря, аз тези неща поне повечето съм ги писал още в първото издание на книгата. То е повече от ясно, аз отдавна бях забелязал, че Santa е анаграма на Satan. Не ми беше нужно да го прочета от някой, който също го е забелязал. Анаграмите са често срещано явление в окултизма. Но пак ще прегледам линковете. Чел съм и Балватска, някои неща на български, други определени глави на английски.
цитирай
15. ernest - Посоченият по-горе линк показва ...
10.12.2011 19:25
maranatha написа:
Посоченият по-горе линк показва какви са тези "ангелски езици". Те са набор от десетина срички, които се повтарят до безкрай. Ако това е ангелски език, значи ангелите са същества с много по-ниско ниво на комуникация от човешкото. Проф. Уилям Самарин е изследвал хиляди записи на глосолалия и не е открил дори един-единствен случай някой да е говорил действителен език. Винаги става въпрос за едно и също - бръщолевене, което няма нищо общо с човешки, а още по-малко с ангелски език. В Библията е описан случай на говорене на действителни езици, но няма нито един случай, нито едно описание на бръщолевене. Всъщност, такива описания има, но там се говори за жриците в храма на Аполон, който изпадали в състояние, при което се изпълвали с някакъв дух и говорели "непознат" език.
Ето едно прекрасно изследване на явлението глосолалия и ангелски езици - тема № 13, Харизмата на духа, в следния линк:
http://thelastnews.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=37:2010-11-19-16-52-07&Itemid=27


Гледал съм филма (13 от списъка) преди година, не е лош, но за езиците малко някои неща не ги разбира брата.

"Желал бих всички вие да говорите на езици, а още повече да пророкувате; а който пророкува, е по-горен от този, който говори на езици, освен ако тълкува, за да се изгражда църквата." (1 Коринтяни 14:5)
цитирай
16. maranatha - Не всички езици са фалшиви и не бива ...
11.12.2011 17:48
estirbg написа:
Не всички езици са фалшиви и не бива да се отрича една от изявите на Святия дух. Заклеймявайки ги така категорично, всъщност отричаме цели пасажи от Словото, отнасящи се за този дар на Святия дух.
Мога да ти разкажа, как моя приятелка, учила древни езици, "преведе" точно такъв "ангелски" език на една сестра. Приятелката ми не е вярваща и в случая е безпристрастен преводач. Беше удивена и разказа, че този език, който говореше вярващата, спадал към латинската група и е сравнително лек за превеждане. Тя "преведе", как Божият син ще дойде и ще прибере своите Си. Определено може да се каже, че Святия дух "говореше" в стихотворна форма в рима и стъпката на поезията присъстваше във всяка изговорена строфа.
Между плявата има и зрънца, така че нека не бъдем крайни!
Поздрави от мен!

Съжалявам, но този път си позволявам да не се съглася. Когато човек отиде на петдесятна седянка, винаги чува как един човек се молел на турски и в този момент влязъл турчин и повярвал. Когато попиташ къде се е случило това и как се казва човекът, за да провериш случая, тогава ти казват, че една жена е казала, че леля й имала стринка, която чула, че това се е случило в някакво село в другия край на България. Една моя близка роднина твърдеше, че е чула истински немски, а когато я попитах откъде знае, че е немски език, след като знае не повече от двайсетина думи, тя само сви рамене и каза, че била сигурна. Мога да ти изпратя книгата Духът чука на вратата, в която се описват изследванията на Уилям Самарим и на други лингвисти. До този момент няма нито един регистриран случай на говорене на действителен чужд език. Става въпрос за набор от срички и тоналност, която силно напомня даден език, но няма нищо общо с него. Възможно е човек да проговори реален чужд език под влиянието на Св. Дух само ако има конкретна нужда от това - например, мисионер в чужда страна, който не знае езика и няма преводач. Всичко останало е от Агенция ЕЖК - Една Жена Каза.
цитирай
17. ernest - Зависи
12.12.2011 02:35
Аз имам "Духът чука на вратата" и е добра книга, но някои неща около езиците са написани тенденциозно, като определени стихове са подминавани, за да отговарят на теологията на автора. Така или иначе тази книга е общо взето ранна - от 1972 или 1973 г. и проучванията едва ли са много. Чел съм преди години за други проучвания, които пък говорят обратното. А и както споменах в нашия град е имало интересен случай. Може да пробвам да го проверя някой ден, тъй като не съм запомнил подробностите и името на шивачката. Аз говоря на много езици и мога някой ден направо да хвана някой чужденец, който говори някой от тях да проверя.

Една интересна подробност за която се сетих. Тъй като повечето време всъщност Светия Дух ми говори (което при мен е поне два-три пъти повече от говоренето на езици, а понякога въобще не идват езици, а само ми говори) то Той се е случвало да ми говори на различни разбираеми за мен езици. Тъй като най-много говоря български - най-често Светия Дух ми говори на български. Но понякога се случва и ми говори на родния ми език. Също така има големи периоди когато Светия Дух ми казва по няколко думи сутрин или вечер на езика на моите предци - немски. Но почти винаги, когато Го прави са само тези две думи, които разбира се знам и разбирам.
цитирай
18. estirbg - "Агенция ЕЖК - Една Жена Каза..."
13.12.2011 21:47
maranatha, съжалявам и аз не мога да се стърпя и да не те попитам
- ти на кого вярваш? На апостолите ли, които толкова място и време са отделили в писанията си, за да ни обяснят същността на Святия Дух и Неговите прояви или на ЧОВЕШКИТЕ УЧЕНИЯ на Уилям Самарин?
Исая 29:13
"Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По ЧОВЕШКИ УЧЕНИЯ..."
цитирай
19. анонимен - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС НЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?
15.12.2011 15:53
ernest написа:
ernest написа:
анонимен написа:
1. А колко струва книгата и как мога да я поръчам?
2. Ернест, ти към коя деноминация си?


Книгата в книжарниците се продава на 7.90. В църквите, ако не взимат процент само за 5 лв. От мен в момента можете да поръчате на 5-6 лв. Тъй като има и някакви транспортни разходи предполагам, че 6 лв. при една бройка. Ако поръчате 2-3 книги, то ще бъдат по 5 лв плюс 1 лв за транспорт по пощата. Така примерно 3 книги ще са 16 лв. За поръчка може да пишете на e.h.books@abv.bg
Отдавна съм извънденоминационен или ако мога така да се нарека - аз съм раннохристиянин. Говоря на езици, имам пророчески дар, а в същото време спазвам съботата - неща, които са правели първите християни. Чета раннохристиянска литература и се старая да бъда като първите християни и да не правя неща, които те не са правели.



Хубаво,
искам да поръчам 4 броя от теб. Моля да ми пишеш на anton_b@@abv.bg

Впрочем надявам се, че не говориш езици, по начина по който го правят и петдесятниците. Ако искаш мога да ти пратя няколко статии от 1 приятел - Христо Цанков.
Бог да е с теб
цитирай
20. ernest - 1. А колко струва книгата и как мога ...
16.12.2011 20:43
анонимен написа:
ernest написа:
ernest написа:
анонимен написа:
1. А колко струва книгата и как мога да я поръчам?
2. Ернест, ти към коя деноминация си?


Книгата в книжарниците се продава на 7.90. В църквите, ако не взимат процент само за 5 лв. От мен в момента можете да поръчате на 5-6 лв. Тъй като има и някакви транспортни разходи предполагам, че 6 лв. при една бройка. Ако поръчате 2-3 книги, то ще бъдат по 5 лв плюс 1 лв за транспорт по пощата. Така примерно 3 книги ще са 16 лв. За поръчка може да пишете на e.h.books@abv.bg
Отдавна съм извънденоминационен или ако мога така да се нарека - аз съм раннохристиянин. Говоря на езици, имам пророчески дар, а в същото време спазвам съботата - неща, които са правели първите християни. Чета раннохристиянска литература и се старая да бъда като първите християни и да не правя неща, които те не са правели.



Хубаво,
искам да поръчам 4 броя от теб. Моля да ми пишеш на anton_b@@abv.bg

Впрочем надявам се, че не говориш езици, по начина по който го правят и петдесятниците. Ако искаш мога да ти пратя няколко статии от 1 приятел - Христо Цанков.
Бог да е с теб


Здрасти брат, нещо и-мейла, който си написал го дава невалиден по-добре направо ми пиши на моя: e.h.books@abv.bg

Аз посещавам рядко петдесятен тип църкви, но също и адвентна, понеже съм от пазителите на Божия ден - съботата. Но в града нямаме такава, а ако аз започна да водя подобна, ще взема малко да изляза от каноните (но не много).
цитирай
21. анонимен - Ernest,
19.12.2011 16:17
Съботно-училищен урок има тук: http://sdabg.tv/addon/ss/page.php?st=lesson.
Тук е на живо предния http://vvv.bg/tv/videos/2011-t4-n12-jivot-chrez-duha/. А има и доста видео материали http://vvv.bg/tv/archive/all

Относно говоренето на езиците - виж това: http://www.facebook.com/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/permalink/283363088370322/#!/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/doc/283363071703657/
и http://www.facebook.com/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/permalink/250620058311292/#!/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/search/?query=%D0%90%D0%9D%D0%93%D0%95%D0%9B%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%98%D0%9B%D0%98%20%D0%94%D0%95%D0%9C%D0%9E%D0%9D%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%95%D0%97%D0%98%D0%A6%D0%98%3F

Аз бих те посъветвал да помолиш Бог да ти открие истината, тъй като Той знае какви са тези езици и каква ти е проро.
цитирай
22. ernest - OK
20.12.2011 09:13
antoninus написа:
Вече се регистрирах (анонимен 2, 13, 19 и 21 са мои мнения).


Добре. Ами то с езиците положението е съвсем ясно, но някои хора просто не го разбират. Има както и аз споменах демонични проявления на места както доста добри примери са посочени в "Духът чука на вратата", а аз обяснявам това в една от главите (Чудесата) в новата ми книга прeдстояща да излезе до около седмица, в която разобличавам голям брой лъжедоктрини. Такъв е случаят с движениението на "Светия смях" свързано с демонични действия стартирало от Торонто, поради което е известно като "Блаегословението от Торонто". Но с това не може да се характеризират всички петдесятници. Не е правилно някой като говори на езици да не спазва Божиите заповеди. Ако не ги спазва - съгрешава.
цитирай
23. ernest - Да
22.12.2011 21:52
antoninus написа:
http://www.facebook.com/#!/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/doc/308301615876469/


Добър материал!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666266
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031