Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2012 14:23 - Прорчеството на Нил от V век за последните дни
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 4077 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 03.09.2014 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наскоро според ортодоксалния календар на 12 ноември се отбеляза денят на св. Нил. Нил Постник е отшелник, християнски автор и аскет роден в IV век в Константинопол и починал около 450 г. Той е ученик на Йоан Златоуст. Нил и съпругата му решили да се отдадат на монашеския живот и раздали имота си и освободили притежаваните от тях роби. Нил със сина си Теодул заминали за Синай, а неговата съпруга с дъщеря им се оттеглили в един от египетските манастири. Нил се заселил в една пещера на планината Хорив и прекарал там 40 години, като само веднъж пътувал до Емес, тъй като сина му бил заловен от сарацините и бил откупен от емеския епископ. Емеския епископ ръкоположил него и сина му за презвитери.

Интересно е прорчеството за последните дни дадено от Бог, което написва Нил и е напълно актуално за сегашното положение на нещата:

След 1900-та година, по средата на 20 век, хората по това време  ще станат неузнаваеми. Когато времето на идването на Антихрист наближи, съзнанието на хората  ще се замъгли от плътски страсти, нечестие и беззаконието силно ще се увеличи. Тогава светът ще стане неузнаваем. 

  Външният вид на хората ще се промени и мъжете няма да може да се различават от жените, поради техните безсрамни облекла и вид на косата
1. Тези хора ще са жестоки и ще са като диви зверове поради изкушенията на Антихрист2. Няма да има уважение към родителите и по-възрастните и любовта ще изчезне3 и християнските пастири, епископи и свещеници ще станат празни хора, никак не правещи разлика между правилно и неправилно.
  През това време моралът и традициите на християните и на църквата ще се променят. Хората ще отхвърлят скромността и развлеченията (разпуснатостта) ще царуват. Лъжата и алчността ще достигнат големи размери и горко на тези, които си събират съкровища.
4 Похот, прелюбодеяния, хомосексуализъм, тайни деяния и убийства ще царуват в обществото.
  През това бъдещо време, със силата на големи престъпления и безнравственост, хората ще бъдат лишени от благодатта на Светия Дух, който те ще получават в Свето кръщение и наравно с разкаяние (или "по време на покаяние" може би е по-правилния превод).
 Църквите на Бог ще бъдат лишени от богобоязливи и благочестиви пастири и горко на християните живеещи в света по това време; те напълно ще изгубят своята вяра, понеже те няма да имат възможността да видят светлината на знанието от никого
5.  Тогава те ще се отделят от света в святи убежища в търсенето на осветляването на техните духовни терзания, но навсякъде те ще срещат пречки и ограничения. И всичко това ще е резултат от факта, че Антихрист иска да бъде господар на всичко и да стане господар на вселената и той ще създава чудеса и фантастични знамения.
  Той също ще даде покварено познание на нещастен човек
6, който ще открие начин, чрез който един човек ще може да разговаря с друг от единия край на света до другия. По това време хората ще летят във въздуха като птици и ще се спускат до дълбините на морето като риби.7 И когато те достигнат всичко това, тези нещастни хора ще прекарват животите си в комфорт (уют) без знанието, бедни души, че това е измама на Антихрист.  И неблагочестивия! - той толкова ще запълва науката с празнота, че ще излезе от правия път и ще води хората по погибелна вяра за съществуването на Бог в три форми8.
  Тогава вседобрият Бог ще види падението на човешката раса и ще съкрати дните в името на малцината, които са спасени, понеже врагът иска да подведе дори избраните в изкушение, ако е възможно... тогава мечът на даващият наказание внезапно ще се появи и ще убие Заблудителя и неговите служители.


Кoлко вярно е това пророчество...
----------------------------------------

1 От 1966 г. жените масово започват да носят панталони, което е резултат от манипулиране чрез модата плюс филмите и телевизията. В продължение на 116 г. жените все не приемали масово носенето на панталони, въпреки опитите да ги накарат да направят това. В продължение на хилядолетия мъжете и жените се отличавали в дрехите си и погледнати още от далече е можело веднага да се каже какъв е пола на дадената личност, но вече това е невъзможно. Носенето на панталони (мъжки дрехи) е въведено умишлено, тъй като е нарушение на Божия заповед:

 "Жена да не носи мъжко облекло, нито мъж да се облича с женска дреха; понеже всички, които правят така, са мерзост на Господа твоя Бог." (Второзаконие 22:5)

Как е извършена тази манипулация с жените можете да научите от последната глава на книгата ми: "Лъжата за св. Валентин Поглед назад към брачните церемонии и сватбените тържества" от поредицата ми "Световните манипулации".
Косата - през ХХ век се появяват и жени, които започват да се подстригват късо, което се считало за срамно за жените в миналото и е тенденция подета от лесбийките и бисексуалните жени. Мъжете, които са се обрекли на Бог за назареи според Библията са носели дълги коси и не са се подстригвали въобще. През Средновековието селяните и робите в повечето страни в Европа се отличавали по косата. Крепостните селяни се подстригвали голи глави или съвсем ниско, а представителите на аристокрацията си оставяли малко по-дълга коса отколкото е прието днес, но не и както жените, които имали дълги коси падащи на раменете (две-три педи дължина). В началото на ХХ век изведнъж масово мъжете в Европа и Америка започват да носят много къса коса и това се налага като модел за повече от 50-60 години. Това обаче е резултат на леко психическо изкривяване получено от Първата и Втората световна война, тъй като докато са били войници са ги принуждавали да носят къси войнишки прически. По време на хипи движението през 60-те години на ХХ век мъжете хипита започват да носят прекалено дълги коси подобно на жените. Аз примерно през повечето време (лятото се подстригвам) нося малко по-дълга от съвременните стандарти в църквите коса (които са като при крепостните селяни в Средновековието), но не и както жените, но по-скоро като от модата на благородниците от Средновековието.  
 Друга промяна във външния вид на хората е метросексуалността, която се разпространява от около 12-14 години. Това е бръсненето на космите под мишниците и около половите органи, както и на други места по тялото, като ръце и крака. Отдавна по телевизиите се рекламират "дамски епилатори" и "дамски самобръсначки" за крака... Какво наистина представлява метросексуалността и от къде произлиза можете да научите от книгата ми "Лъжата за св. Валентин".

2 Увеличаването на изкушенията с падението на морала и увеличаването на пороците и масово деградирал начин на живот са в резултат на порнографията, която след хипи движението през 70-те години е заляла света, разпространението на наркоманията по време на хипи ерата през 60-те и увеличаването на престъпността в резултат на тези неща. Доста показателно е, че след 60-те години в САЩ на всеки двайсетина минути става по едно престъпление. 
  Ще дам един пример, което е доста често явление в САЩ. Мъж и жена се развеждат поради неморалния живот, който живеят. Детето остава при майката. Ако примерно е момче останало без баща и майка, която постоянно е на работа, за да се издържат, то остава само и за да се почувства някой става член на банда. От бандата казват: "Ние сме твоето семейство". Бандите се занимават с търговия с наркотици и така вече момчето е попаднало в порочния кръг, от който трудно се излиза.

3 Става въпрос за общочовешката любов, а не за сексуалната и семейната между съпруг и съпруга. В гръцкия език има различни думи за различните видове любов. Тоест хората масово ще станат егоисти и ще гледат само себе си и собствените си интереси, без да се интересуват от другите, към които няма да имат междучовешка братска любов. Ще дам един пример. До преди 150-200 години, когато някой пътник преминавайки стигнел до някое селце или не голям град нещо напълно обикновено било, когато някой местен човек го срещне да го приюти за вечерта и да го нахрани, но в наши дни това е рядкост.

4 През втората половина на ХХ век, през 50-те години в САЩ започва да се разпространява лъжедоктрината за просперитета със създаването на деноминацията "Бизнесмени на пълното евангелие" и по-късно възниква дори измамата за "сеенето" на пари, от която се възползват голям брой лъжепроповедници, и е особено характерна за телеевангелистите, които точат милиони долари от наивниците, които не си познават Библиите. Препоръчително е да прочетете още по темата:

http://ernest.blog.bg/novini/2012/04/02/izmamite-v-hristiianskata-televiziia.932851

http://ernest.blog.bg/novini/2010/03/03/nai-izvestniiat-lyje-propovednik-pastor-beni-hin-se-razvejda.503538

5 Факт е, че лъжедоктрините до такава степен са залели църквите, че масата от хората са направо с промити мозъци. Препоръчително е да прочетете книгата ми Кой е Бени Хин, която е единствената книга в България обясняваща лъжедоктрините.
Погледнетe и постинга ми:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/02/20/kak-da-razgranichavame-cyrkvite-ot-sektite-i-kultovete.905425

6 В пророчеството се казва, че откривателя на технологията за разговаряне е "нещастен човек, който ще открие начин, чрез който  един човек ще може да разговаря с друг от единия край на света до другия". Alexander Graham Bell е откривателя на телефона през 1876 г. и е бил нещастен човек. Неговите майка и съпруга са били глухи. Майка му оглушава, когато той е на 12 години. Двамата му братя умират от туберкулоза съвсем млади на 19 и 25 години. Раждат му се четири деца, две от които момчета умират невръстни в същите години когато се раждат Edward през 1881г. и Robert през 1883 г. Той се е чувствал до толкова нещастен с това, че майка му и съпругата му не чуват и не може да комуникира с тях нормално, че е искал да създаде устройство, за да започнат да чуват и да не използват езика на знаците или на разпознаването по устните (техника, която измислил баща му Александър).  

7 Това са много правилни описания на телефоните, джи ес емите и скайп, с които всеки може да разговаря до другия край на света, самолетите и хеликоптерите,  с които хората летят във въздуха, подводниците и водолазните костюми с помощта на които хората достигат дълбините на океаните.
 Първият самолетен полет е осъществен от братята Райт на 17 декември 1903 година. Въпреки че идеята и опитите за правенето на подводница са доста по-раншни първото използване на подводница е по време на гражданската война в САЩ през 1864 г. Първите опити за спускания на водолази под кораб са с уред съдържащ въздух имащ с формата на камбана през 1535. През XIX век е създадено устройство за подаване на въздух от повърхността и водолазите вече са обличали кожени костюми, но едва през 1943 г. е изобретен акваланга и започва истинското и ефикасно изучаване на морското дъно. Така че с помощта на тези изобретения както е казано много точно в пророчеството хората през ХХ век вече могат да летят във въздуха и да достигат до дълбините на океаните.

8 Бени Хин проповядва, че Бог се състои от три личности Бог, Син и Светия дух и, че всяка от тези части се състои от три личности като казва, че те са общо девет:

„Всеки един от Тях е триединно същество за себе си... те са девет” (Benny Hinn, TBN, 3 октомври 1990 г.)

  „Бог Отец е личност, отделена от Светия Дух. Тотално отделена... Знаете ли, че Светия Дух има душа и тяло, отделено от това на Исус и на Отец? ...Тогава Бог Отец е триединен сам за себе си. Той е личност, той има душа... Душата е интелектът... Бог мисли... отделно от сина и отделно от Светия Дух... Бог Отец е отделен индивидуално от сина и Светия Дух, който е триединно създание, което ходи в духовно тяло и Той има коса... има очи... има уста... има ръце” (Orlando Christian Centre, 13 октомври 1990)

„Хора, чувствам знание по откровение, което идва сега. Издигнете ръцете си. Нещо ново ще се случи днес. Чувствам се, като че ли ходех там долу. Свети Душе поеми ръководството в името на Исус... Бог Отец, дами и господа е личност и Той Самият е триединно същество отделно от Сина и Светия Дух. Казвате: „Какво казваш?”. Чуйте това, чуйте това, чуйте това. Вижте Бог Отец е личност, Бог Син е личност и Светия Дух е личност. Но всеки от тях е триединно същество само за себе си. Ако мога да ви шокирам  и може би трябва – те са деветима. Уф, какво казваш? Нека да обясня: Бог Отец дами и господа е личност със свой собствен личен дух, със своя собствена душа и свое собствено духовно тяло. Вие казвате: „Уф, никога не съм чувал това.” Добре, вие мислите, че сте в тази църква да слушате неща, които сте слушали през последните 50 години? Вие не можете да противоречите със Словото, може ли? Всичко това е в словото.” (TBN 3 October 1990)

В книгата си "Добро утро, Святи Душе" Бени Хин постоянно използва еретичния израз "Бог Святия Дух".  
Повече информация във връзка с тази лъжедоктрина и откъде произхожда тя можете да научите от книгата ми "Кой е Бени Хин".

Държа да отбележа, че когато започнах да пиша книгите си и да обяснявам промяната и падението на съвременното християнство с езически практики и лъжедоктрини, и промяната на външния вид на хората през 60-те години и как точно се извършва това, аз не бях чел това пророчество на Нил, но имах своето водителство от Бог. В момента, в който попаднах на пророчеството в петък веднага започнах да го превеждам и го постнах на части, когато имах време да го допреведа и дори първоначално имах и правописни грешки, понеже нямах време да си го прочета и проверя.



Тагове:   пророчество,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2679806
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930