Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2013 18:43 - Открийте разликите, манипулациите на християнските (библейските) филми - 7 "Исус от Назарет"
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 5465 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.03.2014 18:58


Вече е ред на филма "Исус от Назарет" от 1977 г. Минисериалът излъчен по българската телевизия се състои от четири части, които ще разгледам поотделно в различни постинги.

Както вече съм споменавал на други места в поредицата от постинги на тема библейски филми много често ролите в тези филми се играят от всевъзможна долнопробна паплач. Хора, които не са християни и живеят живот на грешници, интимният им и личен живот е пълен с грях, някои от тях дори са окултисти или членове на тайни общества. Много от тези артисти същевременно се снимат и в антихристиянски окултни филми и отвратителните филми на ужасите, които са създадени от сатанистите. Така например Donald Pleasence, който играе ролята във филма за единия от тримата влъхви наречен Мелхиор още през 60-те години се снима във филма Eye of the Devil (Окото на дявола). В този филм участва и Шарън Тейт1, която 3 години по-късно докато е бременна е брутално убита от сатанинската хипи секта Семейството на Чарлс Менсън. Има съмнение, че става въпрос за сатанински ритуал.

Ролята на Исус като възрастен се играе от Robert Powell, който е сиентолог. Колко още сиентолози участват във филма само един Бог знае... Още на времето Пауъл бил изобличаван от християни наричайки го "жив грешник", поради връзката му с танцьорката Барбара Лорд, която участвала в телевизионната денс група Pan"s People (Хората на Пан), като за сведение на читателите на блога ми - Пан е името на древногръцко езическо божество, което стои в основата на изобразявания в Средновековието дявол с рога и копита.

Ролята на апостол Петър се играе от James Farentino - наркоман, който никак не живее християнски живот. Три пъти се е развеждал и четири пъти се е женил (няма да изреждам и другите артисти от филма, които също като него да се развеждали и женили по 3-4 пъти). През 1991 г. по време на снимките на филма "Miles From Nowhere" във Ванкувър е заловен от канадската полиция за притежание на кокаин.

Ролята за единия от тримата влъхви на име Балтазар се изпълнява от James Earl Jones, който е окултист.

Известната италианска актриса Клаудиа Кардинале, която играе блудница във филма е известна дългогодишна застъпница за правата на гейовете и лесбийките и същевременно се снима и в подобна насоченост филми.

Артистът Laurence Olivier, който играе ролята за Никодим според биографите му е бисексуален.

Ролята на Йосиф Каяфа се играе от артиста Антъни Куин. Антъни Куин като млад е посещавал фалшивата Лос Анжелиска църква на двуличната проповедничка Ейми Семпъл Макферсън, която в даден момент зарязва църквата си заради афера с женен мъжи, след време пак се връща като лъже последователите си, че била отвлечена, но разследването доказва противното. Тя умира обладана от демони като известно време се лекува във лудница преди това. Първата съпруга на Антъни Куин е Katherine DeMille, която е осиновена дъщеря на масона артист и филмов продуцент Cecil B. DeMille. Информация за Cecil B. DeMille ще намерите в постинга ми:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/04/12/otkriite-razlikite-manipulaciite-na-hristiianskite-bibleiski.1099888

Ще започна с годежа между Йосиф и Мария.

Равинът казва:

"Нека този годеж между вас Йосиф и Мария да бъде благословен и осветен според закона на Моисей и Израил!"

Вярно е, че обичаят бил най-често от годежа до сватбата да мине една година, както казват това във филма малко преди годежа. Такъв е и случаят с Мария. Думите на равина също са много добри, но много съжалявам нито по времето на Исус, нито дори сега в юдеизма се изисква по време на годежа да присъства равин. Годежите, както и сватбите са изключително семейни събития. Това във филма са тинтири-минтири!

image  
Еретичният годеж на Йосиф и Мария с присъствието на равин
След това във филма виждаме Мария, която би трябвало да й се яви ангела, който да предрече раждането на Исус, но той се появява единствено във видение и тя си говори с него, а друга възрастна жена, която е наблизо (вероятно нейна майка) я гледа и нищо не вижда.

 
image
  Мария, която си говори сама с видението, което единствено тя вижда

Но в Библията съвсем не пише подобни неща и няма други хора, които да наблюдават това.

"А на шестия месец бе изпратен от Бога Ангел Гавриил в галилейския град, на име Назарет, при една девица, сгодена за мъж, на име Иосиф, от дома Давидов; а името на девицата беше Мариам. Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените." (Лука 26-28)


Възрастната жена във филма дори я пита:

"С кого говориш?"

Мория казва: "Има вест за Елисавета."

Възрастната жена: "Каква вест?"

Мария: "След три месеца ще има син. Заченала е детето преди шест месеца. На деветнайстият ден от тишри."


image   Възрастната жена наднича към Мария

Възрастната жена: "Но Елисавета винаги е била безплодна, а сега е твърде стара2. Какви са тия измислици дете?"

В това се получава невероятен миш-маш и бълвоч. Първо Елисавета много добре си знае, че е бременна и Мария няма никакво съобщение за никого, но ангела лично на нея й обяснява, като дава за пример Елисавета казвайки:

"Чуй и това – твоята роднина Елисавета е бременна въпреки възрастта си. Всички мислеха, че е безплодна, но тя е бременна вече шести месец и ще роди син." (Лука 1:36)

Второ по време на шестия месец Мария е на гости при Елисавета. Трето Елисавета съвсем не е забременяла през месец тишри, а през месец сиван.

Когато Мария се среща с Елисавета, тя й казва, че знае, че е бременна от пратеник на Бога и още добавя:

"Каза ми и друго."

Елисавета пита: "Нещо още по-прекрасно?"

Това са съвсем малки отклонения, но скоро след това продължават вече разговора по Библията.

По някое време дават сватбата на Йосиф и Мария. Тук е пълно с невероятни разминавания.

1 В Новия завет никъде не пише, че Мария се е омъжила за Йосиф и, че е имало сватба. Исус се ражда докато те още са годенци:

"И тъй, отиде и Иосиф от Галилея, от града Назарет, в Юдея, в Давидовия град, който се нарича Витлеем, (понеже той беше от дома и рода Давидов), за да се запише с Мария, която беше сгодена за него, и беше непразна." (Лука 2:4-5)

2 На сватбата Йосиф слага пръстен на Мария. Това са пълни глупости. Това е езически обичай от Египет символизиращ техните божества и подобна практика не е съществувала при евреите в миналото. Дори и сега при еврейските сватби пръстените не са задължителни. (за повече информация около сватбите прочетете книгата ми "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества")

image       Йосиф слага халката на Мария

3 На измислената сватба отново присъства равин и казва, а Йосиф повтаря след него: "С този пръстен се посвещавам на теб според закона на Моисей и Израил.", но нищо подобно не се е случило.

image
  Халката символизираща египетските божества на слънцето и луната, но обърнете и внимание на още една подробност в следващия кадър показан отблизо във филма - дори пръста3
не е този, на който се поставят брачните халки и това отново е подигравка с хората, които гледат филма, но не виждат и не разбират как ги правят на две стотинки (на мен обаче ми е дадено от Господа да ги виждам тези неща и да ви ги обяснявам)

Както вече споменах по ония времена никой никого не е бракосъчетавал. Това е отвратителен еретизъм, който започнал да навлиза първо в християнството от бивши езичници не по-рано от IV век, които на езическия принцип искали свещениците (вместо жреците) да ги благославят, но рядко бил разпространен и по-късно през XII век е наложен с цел контрол и точене на пари от хората от папа Григорий VII.  Брачните халки нямат нищо общо със закона на Моисей и никъде подобни неща не се споменават нито в Тората, нито където и да е в Библията. Около 99% от съвременните християни са измамени със сватбите и са бракосъчетавани от хора (единствено Бог има правото да бракосъчетава) както и да носят езическите халки. Много се радвам, че не съм измамен (че не съм се оженил по-рано4) и, че Господ ме е предпазил от тази лъжа докато успях да направя проучванията си през 2009 г. и да напиша книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества", която препоръчвам на всяко момиче и жена да прочете (ако иска да не бъде измамена, 99% от жените и момичетата са измамени, но те просто не го знаят).
 
Когато Мария ражда дотътря някаква възрастна жена и дори във филма взима детето. Такива неща не пише в Новия завет, но никак не е изключено да имало някоя жена, която да е помагала при раждането. Единствено се споменава, че по това време овчарите спели на открито и им се явили ангели и отишли да видят Исус:

"И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си. И ангел от Господа застана пред тях, и Господната слава ги осия; и те се уплашиха много.
 Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ. И това ще ви бъде знакът: ще намерите Младенец повит и лежащ в ясли. И внезапно заедно с ангела се намери множество небесно войнство, което хвалеше Бога, казвайки: Слава на Бога във висините, и на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение. Щом ангелите си отидоха от тях на небето, овчарите си рекоха един на друг: Нека отидем тогава във Витлеем, и нека видим това, що е станало, което Господ ни изяви." (Лука 2:9-15)


Във филма спомената жена, която акушира при раждането дори нахоква първо овчарите, които отиват да се поклонят на Исус.
 
image
  Някаква жена дори взима бебето Исус, когато се ражда

Във филма Ирод пита за мъдреците, които са влезли в Израел защо не са отишли при него и къде са:

"Преминаха границите ми, а още никой не ми е изпратил приветствие. Въоръжени ли са?"

Някой от неговите подчинени отговаря: "Не много добре. Били са подготвени за дълго пътуване."

Ирод: "Но не са идвали насам. Ако не тук, къде са?"

Подчиненият отговаря: "Във Витлеем ваше величество. Следвали са звезда. Новата звезда."

След като цитират с леки грешки библейски цитат за раждането на Исус във Витлеем Ирод заповядва:

"Наблюдавайте пътниците през цялото време. И ми донесете имената на всички новородени във Витлеем."

Но според Новия завет мъдреците първо пристигат и се явяват при Ирод и едва след това отиват да се поклонят на Исус. Ирод дори ги моли на връщане да му се обадят и да му кажат къде е новороденото с хитрата цел да го открие и да го убие, но те предупредени на сън от Бог се връщат по друг път, без да му се обадят:

"А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. И казаха: Къде е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним. Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него. Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, къде трябваше да се роди Христос. А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: -
"И ти, Витлееме, земьо Юдова,
Никак не си най-малък между Юдовите началства,
Защото от тебе ще произлезе Вожд;
Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"
Тогава Ирод повика тайно мъдреците и внимателно научи от тях времето, когато се е явила звездата. И като ги изпрати във Витлеем, каза им: Идете, разпитайте внимателно за детето; и като го намерите, известете ми, за да ида и аз да му се поклоня. А те, като изслушаха царя, тръгнаха си; и, ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и спря над мястото гдето беше детето." (Матея 2:1-9)


"А, понеже бяха предупредени от Бога насън да не се връщат при Ирод, те си отидоха през друг път в своята страна." (Матея 2:12)


И най-важното Ирод си няма ни най-малка представа къде са мъдреците, едва по-късно той научава и заповядва да бъдат избити децата до 2-годишна възраст, тъй като вече е минало доста време и Исус вероятно е на около една годинка:

"и прати да погубят всичките мъжки младенци във Витлеем и във всичките му околности, от две години и по-долу, според времето, което внимателно бе изучил от мъдреците." (Матея 2:16)

Във филма още Ирод Велики заповядва по време на преброяването да записват имената на новородените и малките деца, което е отново измислица.  

Когато във филма мъдреците се покланят на Исус и му носят своите дарове ги предупреждават за Ирод.

Най-възрастният казва: "А сега ви предупреждаваме. Напуснете, колкото се може по-скоро."

Друг продължава: "Войниците на Ирод ни преследват с надежда да ги доведем при вас. Той знае за Неговото раждане. Ще издири детето и ще го убие."

Третият завършва: "Отидете в Египет. Може да не е за дълго. Дните на Ирод са преброени."

Но в Библията никак не пише те да са казали нещо подобно, но пише, че точно след като те са си заминали ангел Господен се явил и ги предупредил:

"А след отиването им, ето, ангел от Господа се явява насън на Иосифа и казва: Стани, вземи детето и майка му, и бягай в Египет, и остани там докато ти кажа, защото Ирод ще потърси детето за да го погуби. И тъй, той стана, взе детето и майка му през нощта и отиде в Египет, където остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва:
"От Египет повиках Сина Си".
Тогава Ирод, като видя, че беше подигран от мъдреците, разяри се твърде много, и прати да погубят всичките мъжки младенци във Витлеем и във всичките му околности, от две години и по-долу, според времето, което внимателно бе изучил от мъдреците." (Матея 2:13-16)


Във филма отново следва измислена сцена. Ирод Велики пита своите хора:

"Пътниците отново са прекосили границите ми?"

Подчинените му отговарят: "Да, ваше величество."  

Ирод Велики продължава: "Но детето би трябвало още да е тук. Убийте всяко момче на възраст до една година! До две години!"

След като се обръща към еврейските свещеници, които са в неговата стая продължава: "По-добре невинният да умре, отколкото виновният да избяга."

image
    Ирод Велики бълва заповеди за избиването на децата, а под краката му окултна форма на пода във вътрешността, на която има магическа фигура, а външността е септагон

 Известно време по-късно във филма показват как 12-годишния Исус чете от Светото писание стиха Исус Навиев 1:9 в синагога в Назарет. След това равинът казва:

"Сега вече си истински мъж. Исусе син на Йосиф, като нов възрастен член на нашата общност имаш право да четеш и да размишляваш над Светото писание. То е твое наследство. Наследството на всяко дете на Израил, но помни, че Божието слово се чува и във време на радост и във време на мрак и гонение. Нека винаги да четеш Закона във време на радост."

image
Малкият Исус в синагогата
След това Исус заедно с баща си отиват в Ерусалим. Йосиф дава на Исус агне без недостатък и той отива в Храма за ежегодното жертвоприношение. Исус говори в Храма и майка му Мария отива да му каже, че го е търсила.

Къде е разминаването? Тук врътката е много хитро направена и само човек като мен би могъл да я хване. Нека да обясня. Исус е на 12 години когато отива в Храма и родителите му, след като си тръгват и го забравят се връщат да го вземат:

"И когато Той беше на дванадесет години, като отидоха по обичая на празника, и като изкараха дните и се връщаха, Момчето Исус остана в Ерусалим, без да знаят родителите Му. А те, понеже мислеха, че Той е с дружината, изминаха един ден път, като Го търсеха между роднините и познатите си. И като не Го намериха, върнаха се в Ерусалим и Го търсеха. И след три дни Го намериха в храма, седнал между законоучителите, че ги слушаше и ги запитваше. И всички, които Го слушаха, се учудваха на разума Му и на отговорите Му. И като Го видяха, смаяха се; и рече Му майка Му: Синко защо, постъпи тъй с нас? Ето, баща Ти и аз наскърбени Те търсехме. А Той им рече: Защо да Ме търсите? Не знаете ли че трябва да се намеря около дома на Отца Ми?" (Лука 2:42-49)

Но във филма когато майка му го намира Исус не е седнал както пише в Новия завет, а е прав. Думите които тя отправя към него не са точно по Новия завет, но са променени, но това още не е нищо...

image   
Исус говори в Храма изправен, а не седнал както пише в Библията
В Храма Исус показва невероятна мъдрост и познания по Божието слово и го слушат и се учудват на знанието му и отговорите му. Във филма всичко е представено като нещо нормално след четенето в синагогата и казаните думи Исус да може да говори и да "размишлява Светото писание", както казва равина, но има уловка. Първо никъде в Библията не пише нещо подобно да е имало, като четенето на Исус в синагогата в Назарет. Както вече споменах това е направено за да се подцени Исус. В юдеизма момчетата преминали през бар мицва на 13 години започват да изучават Божието слово и вече имат правото да се оженят. Съвремената практика е те да четат на 13-годишна възраст от Тората в синагогата, но Исус дори не чете от Тората, а от по-късен стих от Танакх (Библията) от книгата Исус Навин, което е подигравка, тъй като хората (християните) не са много умни. Момичетата влизат в периода на бат мицва на 12-годишна възраст. Именно Исус показва мъдрост по Божието слово една година преди неговите връстници да започнат да изучават Божито слово и закони и в това се състои неговата божествена гениалност и смисъла тази случка в Храма да бъде описана в писанията на Новия завет! И една подробност когато искали да заснемат сцената за измислената бар мицва или по-скоро да го кажа със скритата подигравка от създателите "бат мицва" (честването на момичетата на 12 години) на Исус в синагога на остров Джерба равинът Albert Friedlander, който трябвало да им помогне в пресъздаването на този епизод с четенето в синагогата ги предупредил, че тази практика не е съществувала до XV век. Тоест те много добре са знаели, че преиначават нещата, но нарочно са го направили

По-късно във филма показват Ирод Антипа, който преминава покрай Йоан Кръстител и Йоан започва да го изобличава, че е взел братовата си жена (изоставена от брат му Филип):

"Ироде, Ироде скрижалите със закона говорят ясно: "Можеш да се ожениш за жената на брат си, ако той е мъртъв, но не и докато е жив." Жената Иродиада е съпруга на брат ти Филип, а Филип е жив. Писано е: "Видях прелюбодействата и гнусотиите ти и ги проклех". Няма ли да се пречистиш? Върни тази жена на брат си. Покай се!"

Тук обаче отново има разминаване. Господ не позволява, ако някоя жена е била зарязана и е отишла при друг мъж отново да се върне при съпруга си и за това има дадена забрана със заповед. А прелюбодейството и блудството се наказват със смърт.
 
Библейските заповеди и стихове, които заповядват, ако на някой умре брат му да вземе неговата жена за да не се изличи името на рода на съпруга й са:

 "Ако братя живеят заедно и един от тях умре и няма син, жената на умрелия да не се омъжи навън за чужд мъж; братът на мъжа й да влезе при нея и да си я вземе за жена, и да изпълни към нея дълга на девер." (Второзаконие 25:5)
 
 "И първородният, когото тя роди, да наследи името на умрелия му брат, за да не се изличи името му от Израил." (Второзаконие 25:6)


Други стихове свързани с темата:

"А на жените заръчвам, и то не аз, но Господ: Жена да не оставя мъжа си; (но, ако го остави, нека остане неомъжена, или нека се помири с мъжа си;) и мъжът да не напуща жена си." (I Послание към коринтяните 7:10-11)

"Защото омъжената жена е вързана чрез закона на мъжа, до когато той е жив; но когато мъжът умре тя се освобождава от мъжевия закон. И тъй, ако при живота на мъжа си тя се омъжи за друг мъж става блудница; но ако умре мъжът й, освободена е от тоя закон, и не става блудница, ако се омъжи за друг мъж." (Послание към римляните 7:2-3)

"Когато някой вземе жена и се ожени за нея, и стане така, че тя не намери благоволение в очите му, защото той намира нещо лошо в нея, и той й напише разводно писмо, и го даде в ръката й, и я отпрати вън от къщата си, и тя излезе от къщата му и отиде, и се омъжи за друг, и ако и вторият мъж я намрази и й напише разводно писмо, и го даде в ръката й, и я отпрати вън от къщата си или ако вторият мъж, който я е взел за жена, умре, тогава първият й мъж, който я е отпратил, не може да я вземе пак за жена, след като е станала нечиста; защото това е гнусота пред ГОСПОДА" (Второзаконие 24:1-4)


Учениците на Исус Го питат:

"Тогава защо Моисей заповяда да й даде разводно писмо и да я напусне?" (Матея 19:7)

На това Исус Христос отговаря с думите:

"Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е позволил да си напускате жените, но отначало не е било така. А казвам ви: който напусне жена си, освен поради блудство, и се ожени за друга, той прелюбодейства; и който се ожени за напусната, прелюбодейства." (Матея 19:8-9)

Бог заповядва хората да живеят чист морален живот:

"Женитбата, нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците." (Послание към Евреите 13:4)

Бог мрази напускането в семейството. Бракът е за цял живот.

"Затова пазете се в духа си и никой да не постъпва невярно към жената на младостта си! Защото мразя напускане, казва ГОСПОД, Израилевият Бог" (Малахия 2:16)

"А на жените заръчвам, и то не аз, но Господ: Жена да не оставя мъжа си; (но, ако го остави, нека остане неомъжена, или нека се помири с мъжа си;) и мъжът да не напуща жена си." (I Послание към коринтяните 7:10-11)


Ако случайно се окажело, че някоя жена преди брака не е девствена и е била с някой мъж има заповед да бъде убивана:

"Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, за да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си." (Второзаконие 22:20-21)

Препоръчителен постинг за християнското семейство:

http://ernest.blog.bg/history/2012/11/21/21-noemvri-den-na-hristiianskoto-semeistvo.1022485
)

image
  Йоан Кръстител изобличава Ирод Антипа  

За този откачен филм представляващ манипулативен бълвоч, не бих дал и 5 стотинки. Предпочитам да гледам примерно Chavalier de Pardallian или Зона Замфирова (последния мога да го гледам всеки ден). Щом гледам останалите части от филма Исус от Назарет ще следват и другите постинги по темата.

-------------------------------------

1 Актрисата Шарън Тейт е съпруга на кинорежисьора Роман Полански талмудист и развратник от еврейски произход (бивш приятел на баща ми от младежките години, баща ми е живял в тях няколко години в Кракув и ако поискам мога да се свържа с него и да се снимам в някой по-нормален негов филм). Тя участва в различни окултни и сатанински филми, включително и в отвратителния филм "Детето на Розмъри" (1968) за раждането на антихрист направен от Полански. Консултант за филма "Детето на Розмъри" е създателя на църквата на сатаната Антон ЛаВей, който се снима на няколко кадъра, но така, че да не се вижда главата и лицето му, за да не го познаят. Препоръчителен линк: 

http://ernest.blog.bg/history/2012/10/31/shto-e-to-takova-neshto-kato-halouin-ili-helouin.1015378  

Споменатият по-горе филм "Окото на дявола" е направен с цел популяризирането на магията и е създаден със съдействието на основателя и висш жрец на едно от магьосническите движения (александровската традиция) Алекс Сандерс.

2 Елисавета не е твърде стара. Тя е на някаква възраст над 35 години. В Библията е използван израза "напреднала възраст", като под това би трябвало да се разбира жена между 35-40 години. Дори мъжа й Захария е на не повече от 45 години, тъй като службата му приключвала на 50 години. Също така мъжа почти винаги е по-голям от жената. Дали ще е 2-3 или 30 години няма значение. При Авраам с третата му жена разликата във възрастта е била около 120-125 години. Жените най-често са се омъжвали от около 14-15 до 17-18 години и започвали да раждат от около 15-16-годишни и обикновено раждали до трийсет и няколко години. По тази причина Елисавата на 35-36 години, когато е била бременна е изглеждала доста изостанала в сравнение с тях и от петнайсетина години са я считали за безплодна. Така в очите на другите и според тях тя била в "напреднала възраст". А мъжете се женели на по-голяма възраст. Имало е обичай спазван от около половината или повече от хората по времето на Исус мъжете да се женят до около 20-годишна възраст, но някои се женели доста по-късно. Взимайки под внимание факта, че по онова време (пък и сега) една жена, която не е раждала след 40-годишна възраст вече колкото и да й се иска не може да ражда понеже й се срастват сухожилията на таза, следва че Елисавета няма как да е била примерно на 43 години. Да раждат на 40-45 години (в изключително редки случаи до около 50-52) могат само тези, които вече са раждали и имат разширение на таза и сухожилията. Няма физическата възможност някоя да роди на 43 години, без преди това да е раждала! Има и една подробност. Захария съпругът на Елисавета явно наистина е бил почтен човек. След като дълги години не е имал деца според Моисеевия закон той е имал правото да я остави и да си вземе друга жена, или просто да си вземе втора допълнителна жена, но той не го е направил, което означава, че наистина са се обичали.  

3 Според поверието (не съм сигурен, но мисля, че е египетско) още от езически времена се вярвало, че от безименния пръст до сърцето има артерия (вена), която се считала за "артерия на любовта" и от там произлиза обичаят да се поставят брачни халки на безименния пръст. Но това са пълни простотии. Всички вени стигат до сърцето, няма такава вена, която някъде там да си кръжи и да не отива до сърцето. А когато една мома и един мъж се обичат не им са необходими разни там изрязани шайбички по пръстите, за да се каже, че се обичат. Любовта не е в халките!  

4 Всички бракосъчетания по църквите са направени по езическите правила и нямат нищо общо с ранното християнство и са мерзост пред Бог. Аз съм истински християнин, който се старае да живее точно по правилата и изискванията на Господ. По тази причина се радвам, че съм научил истината преди в живота ми да дойде времето за любовта на живота ми, сватба и семейство (според Божиите принципи и написаното в Библията в юдеизма и ранното християнство изискването е мъжът и жената да са девствени до годежа или сватбата). Още преди публикуването на книгата ми "Лъжата за св. Валентин" през 2009 г., когато открих истината докато правех моите проучвания реших, че когато му дойде времето ще се оженя по раннохристиянски модел пред Господа и никога няма да се подписвам в обредна зала или женя в църква, които са грях и еретизъм, но единствено така както е било през първите няколко века на християнството, преди да започнат да манипулират сватбите.

В продължение на доста години Господ не ми е позволявал дори да си имам приятелка и да може да развия взаимоотношения, за да се оженя и да имам семейство. По някое време, след като бях кръстен със Светия Дух и започна да ми говори (а аз увеличих моленето си средно по около два и половина до три часа на ден, рядко повече) Той направо ми забрани и не ми позволяваше да си търся приятелка (за съпруга). През последните няколко години Светия Дух ми казваше да чакам, а от тази, като че ли вече започва да ми разрешава и ми казва (многократно) да не бързам, но имаше и момент, когато ми каза, че ако искам вече мога да си имам приятелка, но по-добре да изчакам още малко. Когато Господ каже нещо то рано или късно става!  То ще си му дойде времето за всичко, Бог знае най-добре кога и какво е най-добро за мен (има достатъчно хубави, свестни и добри момичета, а винаги е имало такива, които да ме харесват, да се влюбват или дори да изперкват по мен, просто по-рано още не ми е било дошло времето, аз съм млад, независимо от календарните ми години и до края на живота си ще бъда такъв, колкото и да живея, въпреки че другите хора не умеят този таен трик и понякога някои, които ми знаят годините се чудят как изглеждам), (преди две-три години дори взех решение, че ако някоя трябва да бъде с мен, тя не само трябва да ме обича, но да е готова да умре за мен, ако е необходимо).
Вероятно всичко това е било свързано с факта, че Бог е искал от мен да събера знания като изчета доста литература (около 200 000 страници, половината от които във формата на книги) и да напиша определен брой книги, след което да се занимавам с друго. В продължение на около 6 години четях и пишех средно по около 12 часа на ден, без никакъв личен живот, с редки прекъсвания от по 1-2 дни когато отида някъде на гости. А от две години насам вече през топлите месеци работя доста по-малко и отделям време и за други неща (през лятото по около 8-9 часа).
Сами можете да се убедите в знанията и качествата ми по този въпрос дори от този постинг. Въпреки че филма само през първата година са го гледали над 300 милиона християни, а до сега над милиард, абсолютно никой за 35 години не е разбрал и хванал измамите и хитрите врътки, които аз сега като го гледах обяснявам, а Господ не е безразличен, че лъжат хората и Той си издига хора, които да разобличават измамите. Ако трябва пак го прочетете и си помислете върху всичко, което казвам и обяснявам. Как така от около милиард души християни никой не е успял да разбере всичко това и да го обясни? Явно Господ наистина си има план за някои хора? В началото, когато обявили как ще направят филма някои християни (пo-специално проповедника Боб Джоунс от университета Bob Jones University в Южна Калифорния) се възпротивили (което споменавам във втората част за филма), но когато го гледали въобще не хванали измамите и повече никой, нищо не казал против филма. Докато аз го гледах сега! Ами какво да кажем за двата хубави постинга за филма Десетте Божии заповеди, който излиза преди 54 години и за толкова години никой нищо не казва против него? Масата от хора са обект на социално инженерство (промиване на мозъците и създаването на определен начин на мислене и поведение чрез манипулиране) и все някой трябва да каже истината!
 Да ме прощавате, ама понякога ми се струва, че на другите хора, които не виждат нещата, които аз виждам ми се струва, че мозъците им не им работят както трябва. Но поне бъдете доволни, че Господ е издигнал такива хора, като мен, които да казват истината.
В предишния вариант на подредието, което беше прекалено дълго пишех твърде много лични неща. Който е трябвало вече ги е прочел и ги изрязах.
Препоръчителен линк към много добър мой постинг за християнското семейство:

http://ernest.blog.bg/history/2012/11/21/21-noemvri-den-na-hristiianskoto-semeistvo.1022485 

Още един интересен линк на друга тема:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/10/.1243784


Тагове:   исус от назарет,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666021
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031