Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2015 15:57 - Наближава Великден
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3242 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.11.2015 05:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Великдкен е един от най-свещените Християнски празници. Божият Син Исус Христос е разпънат на кръст и възкръсва на третия ден.Това е времето, през което лицемерните (самозалъгващи се духовно) хора временно стават набожни и се сещат за това, че има Господ. Най-скорошен пример е вкарването на закон озаконяващ "третия пол", което е в пълна противоположност с написаното в Библията и хората, които се съгласяват със съществуването на тези неща и с взимането на подобни закони (без да протестират) според Библията са грешници, които ще отидат в ада.

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/04/02/bylgariia-legalna-travestitna-dyrjava.1351079

Има два вида християни. Едните са симпатизантите, които не познават добре Библията или си избират само това, което им харесва от нея, не се молят всеки ден и не изпълняват написаното в Свещените писания на Библията, някои от тях може да се случи да посещават и църква. Такива понякога биват наричани "Ве и К християни" - тоест два пъти в годината - на Великден и Коледа. Така или иначе, ако не се променят и не станат истински християни те са пътници към Ада. Когато настъпи някой ден считан за християнски празник такива веднага се сещат и стават хрисими овчици - за подобни фарисеистващи хора Исус Христос казва: "Рожби ехидни, как ще избегнете осъждането в пъкъла?". Другите са сериозните и истински християни, които си четат Библията и спазват Божииите духовни и морални стандарти и всекидневно се молят.
Така може да се каже, че много хора живеят неморално,

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2015/04/10/.1311629


правят езически неща и в същото време в бълвоча си не подминават Великден, който  разбира се са омърсили с практики дошли от езичеството посветени на демоните. По-глупавите и неразумни хора правят различни неща по вече "установените традиции", докато по-умните и съзнателни хора си задават въпроси и внимават, кое от къде е дошло и избягват езическите традиции, които са мерзост в очите на Бог.

 "Когато ГОСПОД, твоят Бог, отсече пред теб народите, които отиваш да завладееш, и ти ги завладееш и се заселиш в земята им, внимавай на себе си да не се впримчиш след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог; защото те са вършили за боговете си всяка мерзост, която ГОСПОД мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си." (Второзаконие 12:29-31) 

Всяка една традиция, която не е описана в Библията и се прави от някого през така наречените "християнски празници" е гнусна пред Бог. Като такива могат да се споменат: боядисването на яйца, обикалянето на църквата, влизането и преминаването под масата в църквата, великденския пост с неяденето на месо (християнския пост е без пълно ядене и обикновено без вода, а този пост е от езическия култ към Тамуз), великденския заек разпространен в САЩ и немскоговорящите страни и тн. 

Ще срещнете поне 3-4 различни версии откъде произлиза "християнското" боядисване на яйца, които са просто начини да забаламосат нездравомислещите и неуки хора. Боядисването на яйца произлиза от култа към езическата богиня Астарта или наричана още в някои райони Ищар. Яйцата, като символ на плодородието се боядисвали червени с човешка кръв от тримесечни бебета родени от жриците на богинята заченати по времето на демонична оргия олицетворяваща инцест връзката между богинята и сина й Тамуз. Тя се изпълнявала всяка година през пролетта (от там идва и идеята за женски празник посветен на Богинята - 8-ми март). От тази практика чрез приемственост в различни култове се разпространява боядисването на яйца. Така например в зороастризма (който е по-ранен от християнството) в Персия новата година се отбелязвала (и все още се чества) с езически празник наричан Ноуруз по време на пролетното равноденствие през март и се боядисвали яйца.
 

image

Червеното яйце - символ на плодородието и на Астарта


Заекът, който днес наричат "Великденски" се появява в една немска приказка съчинена от окултисти, тайни поклонници на езичеството, а може би и на дявола със завоалиран окултен характер. Заекът се считал за свещено животно на богинята Ищар или Астарта, позната още като "Кралицата на небето" във Вавилон и Месопотамия, в чест на която се извършвала свещена храмова проституция и през пролетта се правели оргии.
Ще се самоцитирам с цитат от книгата ми Езическите празници и чествания в християнството:

"Според някои легенди Ищар представляваща лунна богиня дошла от луната като рано сутринта в неделен ден през първото пълнолуние след пролетното равноденствие кацнала в река Ефрат в огромно лунно яйце и нейни символи са яйцето и заека. Заекът се счита за нейно животно, тъй като зайците най-често нощно време излизат да си търсят храна. Според някои твърдения яйцата боядисани в човека кръв на принасяни в жертва кърмачета се оставяли половин година до зимното слънцестоене и в деня на раждането на Тамуз се очаквало да се излюпят. Според други до следващата година до времето на следващия подобен ритуал. По тази причина боядисваните яйца първоначално са били единствено червени и едва по-късно е въведено боядисването в различни цветове и рисунките върху самите яйца. Тогава символизирайки плодородието със светлите цветове на пролетта на принципа на имитативната магия се боядисвали яйца и се поставяли в заешко леговище. През същото годишно време, когато сега се прави Великден в миналото в чест на Ищар се ядели яйца и зайци. Правели се и сладки и краваи с кръст в средата символизиращи женската плодовитост. В Библията се споменава, че езическите народи в Месопотамия и Ханаан са принасяли децата си в жертвоприношения:

„защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази; понеже за боговете си са изгаряли с огън и синовете си и дъщерите си.” (Второзаконие 12:31)

 „И проляха невинна кръв, кръвта на синовете си и на дъщерите си, които пожертваха на ханаанските идоли; и земята се оскверни от кръвопролития.” (Псалми 106:38)

Зa човешките жертвоприношения в Римската империя християнският апологет от Картаген - Тертулиан пише в Апологетика на християнството:

"В Африка невръстни деца се принасяха публично в жертва на Сатурн чак до проконсулата на Тиберий. Той повеси живи жреците като на оброчни кръстове по същите тези дървета, които скриваха престъпленията им в сянката си. Призовавам за свидетели войниците на баща ми, които изпълниха тази заповед на проконсула. Но това кощунствено жертвоприношение тайно се извършва и до днес." (Apologetiqum IX, 2-3)

Има и библейски стих, в който се споменава както принасянето на деца към демоничните езически божества, така и оргиите, които правели езичниците под дърветата:

„които сте разпалвани от похот към идоли под всяко клонесто дърво, които колите деца край потоци, между скални пукнатини?” (Исая 57:5)"

image

Лунната богиня Астарта с лунен сърп на главата, чието символично животно бил заекът, тъй като излизал нощем
 

Създателят на порнографското списание Playboy e евреинът Хю Хефнър, който членувал в сатанинска секта с жертвоприношението на зайци към дявола, но заради убийството на млада жена вкарват ръководителя в затвора, а сектата се разпада. Дори първата от жените на Хю Хефнър (който е защитник на хомосексуализма) е членувала също в сектата. Неслучайно емблемата на Плейбой е заек, а проститутко-моделите на списанието се правят на зайчета.
Момичетата избрани за момиче на всеки брой на Плейбой първо трябва да преспят с Хю Хефнър, ако му откажат трябва да напуснат. В главната квартира, където са моделите на Плейбой неслучайно се организират развратни партита за елита с присъствието на известни личности и богаташи, където за да спи някой с модел на Плейбой трябва да си плати 200 000 долара.

"Защото корен на всички злини е сребролюбието" (1 Тимотея 6:10)

Именно на такова парти Джон Кенеди се запознал с Мерлин Монро1, която по-късно става една от 6-те му основни любовници докато е женен (докато жена му разбира се му била вярна). - По този начин постъпват единствено нечестивите грешници, които нямат страх от Бога.
По време на партитата, които организира Хю Хефнер момичетата нямат право да отказват нищо на гостите, в противен случай веднага трябва да напуснат къщата и край с големите пари. За да присъстват на такова парти богаташите заплащат по 3 милиона долара. Изследователите забелязват и още един странен факт за 60 години от съществуването на Playboy са умрели 50 модела и почти всички под 30 годишна възраст. Някои считат това за проклятие, което те са си нанесли, което съвсем не е далеч от истината.


image



Блудницата (не е много ясно дали е била проститутка или само курва) Норма Джийн позната под псевдонима Мерлин Монро на корицата на първия брой на Плейбой. Тя едновремено поддържала сексуална връзка с президента Кенеди (женен) и Антон ЛаВей създател на Църквата на Сатаната и участвала с него в някои сатанински ритуали (продала си душата, нормалните хора не участват в сатанински ритуали) преди официалното създаване на Църквата на сатаната в Сан Франциско.

image


Заекът на Астарта - емблема на порно списанието Playboy

image

Една от блудниците на Playboy, като сексуално зайче държаща магическа пръчка в ръка


За повече информация четете книгата Езическите празници и чествания в християнството. За поръчки можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg

image 


Относно времето за Великден - разпъването на Исус Христос (по Божия календар даден от Него, а не езическия римски Юлиански или поправен Григориански календар, който използват, някои хора) Той е разпънат на 14 авив, а възкръсва на 16 авив. Така тази година преведено на Григориански - Възкресението на Христос се пада на 5 април.   

В заключение ще кажа. Всеки сам си избира пътя, по който да върви. Но един и тесен е пътят към Господа:

"Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират." (Матея 7:14)

"Да се отклонява от злото, е пътят за праведните; който пази пътя си, опазва душата си" (Притчи 16:17
)

"А нечестивците, както са умували, тъй и ще понесат наказание, задето са презрели праведника и отстъпили от Господа. Защото, които презират мъдрост и поука, са нещастни, и тяхната надежда е суетна, и трудовете - безплодни, и делата - безполезни. Жените им са несмислени и децата им лоши, проклет е родът им." (Премъдрост 3:10-12)

"Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат,
наближаващи да получат заплатата на неправдата - люде, които считат за удоволствие  да разкошествуват денем. Те са петна и позор; наслаждават се с примамките си, когато са на угощение при вас; очите им са пълни с блудство и с непрестанен грях; подмамват неутвърдени души; сърцето им е научено на лакомство; те са предадени на проклетия" (2 петрово 2:12-14)  

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)


Бъдете благословени, а не проклети. Изберете Господа, живейте праведно и не следвайте езически традиции!


Още статии за Великден:

http://ernest.blog.bg/history/2013/05/05/isus-vyzkrysna-chestito-vyzkresenie-koga-e-vyzkresenie-tazi-.1107106

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/04/18/hristiiani-li-sme.1258169

http://ernest.blog.bg/history/2012/04/09/chestito-vyzkresenie-hristovo-koga-e-vyzkresenie-tazi-godina.937367

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/19/koga-e-istinskoto-vreme-za-razpyvaneto-i-vyzkresenieto-na-is.732389

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/21/isus-vyzkrysna.733275

-------------------------------------------

1 От дълги години конспиратолозите твърдят, че Мерлин Монро е убита от ЦРУ заради вероятност да дава информация на СССР, което едва съвсем наскоро се порвърди официално когато на смъртното си ложе един от убийците агент на ЦРУ - Norman Hoges си призна.  



Тагове:   великден,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665705
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031