Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 13:13 - Защо се срещат папата с руския патриарх след 1000 г. отлъчване?
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.05.2016 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има няколко скъсвания на взаимоотношения поради еретизми между православната и римокатолическата църква. По времето на Михаил Цирулай през 1054 г. в Константинопол настъпва пълното скъсване на взаимоотношенията с римокатолическата институция, в която римският епископ нарекъл се еретично "папа" твърди, че е наместник на Исус Христос на земята. Но според Библията единственият между Бог Отец и хората е Исус Христос:

"Аз съм пътят, истината и животът. Никой не отидва при Отца освен чрез мене." (Йоан 14:6)

Дори изразът "папа", което означава "отец", "баща" специално е забранен да се използва от последователите на Исус Христос. Исус забранява на своите последователи да наричат, когото и да било на земята така и това е своеволие и еретизъм в римокатолическата институция:

 "и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, Който е на небесата" (Евангелие от Матeя 23:9)

Още преди 500 г. протестантските апологети, като Мартин Лутер, Улрих Цвингле и др. високоерудирани експерти във вярата са определяли папата и римокатолическата институция, като антихристка. 

Папите и папската институция са отговорни за над 500 милиона души убити през Средновековието, а да не забравяме, че папа Пий V (канонизиран за "светец") дори заповядва през 1568 г. всички хора в Холандия да бъдат избити от испанските му лакеи, но както знаем дори и след 30 години война, въпреки че загиват два милиона души, а за 80 г. цифрата достига 3 милиона, не успяват да ги унищожат. Не много по-различно е положението и с 50-годишната война в Германия, където хората просто са решили да си преведат и да си напечатат Библията. До този момент римокатолическата църква е издала над 40 декрета - забрани за притежаването и четенето на Библията и едва през 1969 г. официално разрешава това. А, да не забравяме, че в римокатолическата йезуитскаБиблия има над 400 преправени текстове, което много добре се вижда и контрастира при десетте божии заповеди. 

http://ernest.blog.bg/history/2012/10/15/desette-bojii-zapovedi-koi-sa-te.1009852

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/01/29/desette-bojii-zapovedi-ii-chast.1047502

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/04/12/otkriite-razlikite-manipulaciite-na-hristiianskite-bibleiski.1099888

http://ernest.blog.bg/history/2013/04/14/otkriite-razlikite-manipulaciite-na-hristiianskite-bibleiski.1100428

Ето ви няколко линка показващи зловещото лице на папите и римокатолическата институция:

http://ernest.blog.bg/history/2011/03/28/za-orgiite-i-mashinaciite-na-papite-1.717527

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/11/za-orgiite-i-mashinaciite-na-papite-2.726909

http://ernest.blog.bg/history/2010/08/22/mashinaciite-na-vatikana-dokato-papite-sa-se-samoobiavili-za.594518

http://ernest.blog.bg/history/2013/02/17/papa-benedikt-xvi-si-dade-ostavkata.1054232

Какво е положението сега? В момента за глава на римокатолическата институция е папа Франциск, който е представител на йезуитския2 орден създаден по времето на контрареформацията с цел да бъдат унищожени всички, които не са римокатолици. А предишният папа Папа Бенедикт XVI беше представител на организация представяща се през XX и XXI век под името "Конгрегация на вярата", сменила си на няколко пъти името през двайсти век, но по-рано се е наричала "Света инквизиция" и е измъчвала и убивала хора, чиито жертви се изчисляват на десетки или стотици милиони.

По-долу включвам линк за постинг относно последният папа Франциск:

http://ernest.blog.bg/history/2014/06/03/posledniiat-papa-i-kraia-na-sveta.1270211

А ето и за двуличния Йоан Павел II и неговия икуменизъм:

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/29/istinata-za-kanoniziraneto-na-papa-ioan-pavel.737875

За да ви стане ясно какво представлява йезуитския орден ще включа няколко цитата от молитвата – клетва на йезуитите по встъпване, такава, каквато е била записана в библиотеката на Американския Конгрес в началото на XX век в САЩ:

  "Аз... сега, в присъствието на Всемогъщия Бог, света Дева Мария, свети архангел Михаил, свети Йоан Кръстител, светите апостоли Петър и Павел, всички светии и цялото небесно войнство и на теб, изповеднико мой, издигнати ръководителю на обществото на Исус... заявявам и се заклевам, че негово светейшество папата е Христовия заместник и е истинският и единствен глава на католическата или световната църква по цялата земя и че въз основа на ключовете за връзване и развързване, дадени на Негово Светейшество от моя спасител Исус Христос, той има силата да сваля от власт еретически царе, принцове, щати, държавни общности и правителства, бидейки всички те незаконни без неговото свято одобрение и че те могат да бъдат със сигурност унищожени. Ето защо до крайния предел на моята сила аз ще защитавам тази доктрина и правото и обичаите на негово светейшество от всички узурпатори на еретическа или протестантска власт... и всички последователи във връзка с това, че те са узурпирани и еретически, противопоставяйки се на светата Църква - майка на Рим."

  "... Аз обещавам също така и заявявам, че няма да имам собствено мнение или воля, или каквото и да било мислено възражение, дори като мъртвец или труп, но без
колебание ще се покорявам на всяка заповед, която ще получа от моите началници от милицията на папата и от Исус Христос."

  "... Освен това аз обещавам и заявявам, че когато имам предоставена възможност да предизвиквам и да водя безмилостна война, тайно или открито, срещу всички еретици, протестанти или либерали, аз ще постъпя така, както ми е наредено, за да ги изтребя и унищожа от лицето на цялата земя... Аз тайно ще използвам отровната чаша, пристягащата струна, въжето за удушаване, отровния кинжал или оловният куршум, независимо от репутацията, ранга, титлата или властта на човека или хората, каквото, и да е общественото им или лично положение в живота, тъй като по всяко време може да ми бъде наредено да го направя от всеки агент на папата или началник от братството на Светата вяра на обществото на Исус."

  “В потвърждение, на което по този начин аз посвещавам моя живот, моята душа и всички мои физически сили и с този кинжал, който сега получавам, аз ще изпиша името си със собствената си кръв в потвърждение на това и ако се окажа неверен или колеблив в своята решителност, нека моите братя и другари воини от милицията на папата да ми отрежат ръцете и краката и да ми прережат гърлото, да разпорят корема ми и да изгорят там сяра, да бъда наказан с всяко наказание, което може да бъде наложено на мен на земята, и душата ми да бъде мъчена от демони във вечния ад завинаги!”

image


На 12-ти февруари религиозните водачи на двете църкви  се срещат на неутрална територия (която не е под властта на САЩ) на летището в Хавана с цел да обсъдят и подпишат обща декларация срещу насилието над християни в Близкия Изток и в защита на християнските ценности в целия свят.

Ако се срещат с тази цел е добре, стига да не става въпрос за икуменизъм3. Подписали са документ от 20 страници и едва, когато можем да го прочетем целия ще стане напълно ясно за какво става въпрос, но почти всички православни християни и сериозни служители гледат на срещата, като на предателство от страна на руския патриарх. Вече е дадена анатема на патриарх Кирил от руски православни служители. Някои гледат на тази среща по-скоро, като на политическа, а не на духовна. Аз първоначално не избързвах с даването на мнение, докато не проверя и не бъда абсолютно сигурен, но вече мога да кажа, че срещата е икуменична и е предателство с цел в по-следващ план да предаде православието на папската институция.
На 29 юни 2014 г. в Страсбург е подписан меморандум за промените в църковните служби, които напълно променят християнството и го превръщат в ерес и пълна противоположност на първоначалното християнско учение:
Съобщава се, че в едно от последните си интервюта папа Франциск обявил, че "Русия може да направи много" за световния мир. Разбира се това е истина, но някои хора (свръхбогатите, интернационалните банкери и корпорации) искат други неща от Русия:

1 Премахване на иконостаса.

2 Замяна на византийските икони с ренесансови картини.

3 Въвеждане на музикални инструменти по време на службите в църквите.

4 Премахване на свещеническите одежди на църковнослужителите.

5 Подстригването на косите и брадите на свещениците.
 
6 Премахване на бденията в църквите и манастирите.

7 Премахване на антисемитските икони на светиите в църквите.

8 Въвеждането на антирасистки проповеди в църквите.

9 Премахване на антисемитските химни в църквите.

10 Премахването на утреней (тази руска дума не я разбирам, ако някой знае да каже) от службите.

11 Въвеждането на нови неща в църквите.

12 Въвеждането на празник за холокоста.

13 Премахването на всички национални празници в църквата.

14 Реформиране на всички християнски празници.

15 Промяна на всички религиозни училища в църквата.

16 Въвеждането на общи служби за всички вярващи от всички религии.

17 Премахването на религиозните погребения и изгарянето на мъртвите.

18 Премахване на задължителното кръщаване на деца.

19 Разрешаване на хомосексуалните бракове и разрешение да си осиновяват деца.

20 Премахване на патриаршеството в Ерусалим, Александрия и Антиохия.

21 Да се оставят три патриаршества Римското, Константинополското и Руското.

22 Приемането на Ватикана на първостепенна (водеща) роля в християнството.

23 ООН да ръководи християнската църква и да я консолидира (обединява).


Линк към постинг за плановете за унищожението на Русия: 

http://ernest.blog.bg/history/2014/09/26/planyt-za-unishtojavaneto-na-rusiia.1300071

Още в пророчествата от XIX-XX век или от преди стотици години се казва, че в Русия е последната надежда за човечеството (и няма да бъде победена). Предсказва се, че в Русия ще има голям духовен подем и ще се запазят моралните ценности. Като гледаме моралната деградация с въвеждането на различни закони узаконяващи противоестествените неща в Европейския съюз и САЩ, човек може да се замисли, но виждаме че и в Русия напъват. Трябва да се има предвид, че важни са библейските пророчества - тези, които са дадени от Бог в Библията. Другото може да е измама.
Линк за пророчествата за Русия, с които не се обвързвам, но са интересни:

http://ernest.blog.bg/history/2014/09/05/prorochestva-za-bydeshteto-kakvo-e-miastoto-na-rusiia-ako-im.1294467

Още линкове по темата:

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/05/08/teoriiata-za-gendyra-myj-li-ste-ili-jena-ili-quot-neshto-quo.1359881

http://ernest.blog.bg/history/2014/10/16/konspiraciiata-za-seksualnata-revoliuciia-i-depopulaciiata.1305136

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/07/03/uroci-za-oralen-i-analen-seks-i-proklamirane-na-incesta-v-uc.1373645

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/09/06/promiana-na-cennostnata-sistema-na-horata-tainite-poslaniia-.1294821

Интригуващо е, че на Рождество през 2015 г. папата е казал, че това може да е последното Рождество, което е по-скоро манипулативно изказване. През 2014 г. пък правят меса на латински в присъствието на папата, на която хвалят Луцифер и по този начин Луцифер (сатана) се обявява за Бог. Можете да видите запис на това в третия клип. Цитатът от превода на латински е на английски.

В наши дни е от особено важно значение, човек да е наясно с духовните неща и да заеме позиция. Всеки трябва да заеме позиция.

Молитва за приемане на Господа:

Татко небесни аз се покайвам за моите грехове и те моля в името на твоя възлюбен син Исус Христос да ми простиш, да ме ръководиш към праведен живот вършейки твоята воля и да ме направиш достойна личност. Благослови ме, както и моето семейство. Амин!

 
С начина на живот, който живеете вие избирате да бъдете благословени или проклети...

----------------------------------------

1 След като Мартин Лутер прави предодът на Библията на немски в Европа започва, така наречената реформация. За да може римокатолическата институция да се противопостави на това е свикан Трентския събор, който продължава няколко години и се провежда в различни градове, единият от който е Трент. Това е един вид контрареформация и опит да се ограничи и спре протестантската реформация заляла Европа. По това време е създаден Орденът на йезуитите от Игнаций Лайола на принципите на тайните общества със степени на посвещения. По времето на Трентския събор йезуитите правят техен превод на Библията, известен като преводът Douey-Rheims от 1582 г. В този превод има 421 промени в текстовете на Библията, за да отговарят на римокатолическите доктрини и да бъдат промивани мозъците на хората под римокатолическо влияние.

2 Eдин от най-радикалните католически ордени, който много прилича на тайно общество е заслужено получилият лоша слава йезуитски орден. Малко след като на папския престол с измама застанал бившият свинар Феличе Перети (вероятно от славянски произход) повече известен като кардинал Монталто и името папа Сикст V (24 април 1585 г. – 27 август 1590 г.) натоварил кардинал Алдобрандини да проучи всички оплаквания срещу йезуитите и резултатът бил описан със следните думи:
 
"В Италия не намерихме нито един манастир, където монасите да не пиянстват, да не безделничат и да не се занимават със содомия и други гадости. След като посетихме сто двадесет и два мъжки и женски манастира в Австрия, открихме в мъжките манастири сто двадесет и девет проститутки и петдесет и пет момченца и момиченца под дванайсет години; а в женските манастир и четиристотин четиридесет и пет мъже, изпълняващи ролята на слуги и любовници." 

  Когато през август 1590 г. Сикст V заявил за ордена на йезуитите, че е кощунство орденът да се смята за монашески и че за напред последователите на Игнаций Лайола трябва да престанат да се наричат йезуити, което идва от Йезус (Исус), а игнацианци и че орденът се нуждае от радикална реформа на следващия ден върху постамента на една римска статуя бил намерен надпис: "Папа Сикст е уморен от живота".

  Няколко дни по-късно папата бил отровен. Народът така го мразел, че в деня на смъртта му 27 август 1580 г. било вдигнато въстание, били изпотрошени всички статуи на папата и обсадили Латеранския дворец, за да вземат тялото му и да го хвърлят в Тибър. А същия ден от амвона един йезуит заявил:

  "Господ ни освободи, братя от един гнусен папа. Ако той не беше умрял, ние щяхме да бъдем принудени да го отлъчим от църквата, защото беше прелюбодеец, магьосник, педераст и еретик: Господ сам унищожи увенчания с тиара сатана."

  Орденът на Йезуитите стои зад отравянето на не само един папа. Сред техните жертви се нареждат Сикст V, Урбан VII (от 15 дo 27 сeптeмври 1590 г.), Григорий XIV (5 дeкeмври 1590 г. – 16 oктомври 1591 г.), Инокентий IX (29 октомври 1591 г. – 30 дeкeмври 1591 г.), Климент VIII (30 януaри 1592 г. – 3 мaрт 1605 г.), Лъв XI (от 1 дo 12 април 1605 г.), папа Климент XIV (19 мaй 1769 г. – 22 сeптeмври 1774 г.). През 1773 г. папа Климент XIV издал указ, с който бил сложен край на йезуитския орден, но като отговор от последователите на Лайола той бил отровен. Йезуитите стоят зад организирането на голям брой убийства, понякога неуспешни, като "барутния заговор" – хвърлянето на английския парламент във въздуха задено с кралското семейство, когато е заловен Гай Фокс, опит за убийството на английския крал Карл II Стюарт, няколко покушения на френския крал и най-накрая убийството на Хенрих IV Наварски на 14 май 1610 г. от Раваляк, опитът за убийството на френския крал Людвик XV с кинжал от Робер Франсоа Дамиен, опитът за покушение върху португалския крал Хосе I, след което йезуитите били прогонени от Португалия, а главният виновник Малагрида кралят предал на ордена на домениканците, които от край време се конкурирали с йезуитите и го изгорили на клада.
  Преди всяко едно убийство (или опит за убийство) йезуитите изпълнявали тайнствен ритуал известен, като "Благославянето на камата", който се изпълнявал в така наречената "Килия на размишлението" в която на малък олтар, обграден от червени фенери се намирала картина, покрита с воал. В "Килията на размишлението" на маса била поставяна кошница, в която се намирала кама увита в ленено платно, която ръководещия ритуала висшестоящ йезуит първо целувал, после поръсвал със "светена вода" и след като я окачвал на шията на избраника съобщавал коя е предстоящата жертва.

3 Икуменизмът е движение създадено от задкулисни играчи, членове на тайни общества, чиято цел е да обедини всички религии в един бълвоч, в който да бъдат включително вуду магьосниците и сататанизма и начело да застане предреченият в последната книга на Библията - Откровението на Йоана - Антихрист, чието царуване ще бъде 3 години и 4 месеца. А някое време след това ще дойде Второто пришествие на Исус Христос и Страшния съд. 

4 Eднополовите бракове са факт вече в десетина страни в Европа. През юни 2015, Върховният съд на САЩ разреши еднополовите бракове и американски учени настояват да се отърсим от предразсъдъците спрямо педофилията, която вече трябвало да се нарича "интимност между поколенията". В Германия и други страни се опитват да узаконят инцеста (сексуалните взаимоотношения между хората от семейство, като майки с децата им или бащи с дъщери и синове и т.н.). В Скандинавия отнемат деца от родителите им, ако не ги възпитават според новите ценностни системи и има детска полиция - ювенална юстиция, която постоянно слухти и дебне чие дете да отнеме стартирала от "Комитет по правата на децата". Ювеналната юстиция е просто инструмент за унищожаването на семейството. В Австралия обсъждаха закон, който да позволи  “конфиденциално стерилизация на деца на всякаква възраст по тяхно желание, стига психолог да прецени, че са достатъчно зрели за това решение”. 










Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2677813
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930