Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 18:06 - Опиум и електрически кон - странен багаж "Титаник"
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Опиум и електрически кон - странен багаж "Титаник"

Източник превод за mixstuff - Евгений Яковлев

image


Трагичната история на "Титаник", който потъна след сблъсък с айсберг, бе обект на безброй книги и филми, един от които дори спечели "Оскар". Повече от хиляда души са загинали 15 април 1912 г., Но малко хора знаят, че с тези мизерни отиде на дъното на океана много странни и необичайни неща.

Electric баня

image

В началото на електрическа баня на 20-ти век - прототип на съвременния солариума - смята последната дума в областта на медицината. Те бяха толкова популярни, че дори една такава баня е поставен на борда на "Титаник".Жените могат да използват банята сутринта, а мъжете през втората половина на деня. Пътниците, които желаят да окъпе тялото си в мощни ултравиолетови лъчи, трябваше да си купите билет на стойност $ 1.

опиум

image

На борда на "Титаник" е четири кутии с опиум - да, с едно и също, че наркотично вещество. През 1912 г., на опиум е вече забранен в Съединените щати от Конгреса, но продължава да бъде част от много медикаменти.Фармацевтичните компании са длъжни да поставят на такива препарати, за да отбележи присъствието на опиум в състава. Във връзка с новите правила и използването на вноса на опиум падна, но не спря напълно.

Мед картина

image

Един от най-скъпите продукти на борда на "Титаник" не бе блестящ и не бижу, картина на френския художник Merry-Joseph Blondel "черкезки в басейна." Собственикът на картината, шведски бизнесмен Мориц Bёrnstrёm-Хакан Стефансон, оцелял след катастрофата и след това предава искането на застрахователната компания за компенсация от 100 хиляди долара, което по днешните времена ще възлиза на около 2,4 милиона $.

Машината за производство на мармалад

image

В началото на 20 век, много хора в производството на домашен мармалад използват специална машина за много внимателно почистване и рязане на зеленчуци. Любовница на машината, потопени заедно с "Титаник" е бил 27-годишен Силия Едвин пъстърва. По време на прилив на зареждане на лодката, тя е принудена да напусне любимата си кола. По-късно тя заведе дело за нанесени щети.

парна баня

image

"Титаник" е оборудван с най-новата мода на времето, така че е естествено, че на борда на луксозна турска баня, която допуска само първа класа пътници.

Cat Джени

image

Много кораби от това време, от товарните кораби до луксозен пътнически лайнери, държат една котка, чиято задача е разрушаването на мишки и плъхове. Cat Джени бе счетено за официален талисман на "Титаник".

Electric кон

image

Басейн на луксозен кораб изглежда съвсем естествено. Въпреки това, някои видове оборудване фитнес "Титаник" е доста необичайно. Например, имаше устройство "електрически кон" е симулатор на езда.

Ръкописът на Джоузеф Конрад

image

"Титаник" се транспортира от Англия до САЩ около седем милиона бройки на пощата. Един от тези елементи е ръкопис, озаглавен "Karain: A Memoir" с автор на популярната викториански писател Джоузеф Конрад. Ръкописът с бележки Conrad е проектирана адвокат от Ню Йорк, Джон Куин, събиране на ръкописни литературни произведения.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 40004006
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31043
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930