Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2018 20:25 - Зимното слънцестоене, Рождество христово, Измамата за Коледа
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2339 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 07.01.2019 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Част от хората живеят, като овце и вършат всичко свързано с традициите, без да се замислят, докато други се замислят и преди да направят нещо се замислят дали да го направят. По това годишно време от хилядолетие се отбелязва с църковна меса раждането на Исус Христос, а от по-късно и във формата на празник.

В съвременната християнска традиция възникнала постепенно през последните 700-800 г. се счита, че може би Исус Христос се е родил на 24 декември и са възникнали куп традиции, повечето от които до 90% нямат нищо общо нито с християнството, нито с написаното в Библията. За много лицемерни традиционалисти това е времето, когато временно да станат набожни и "да спазват традициите". Неофициално от не малко хора се знае, че Исус Христос не е роден на 24 - 25 декември, но незаинтересованите да знаят истината не изследват темата и живеят в заблуди. От девет години пиша книги и в няколко от тях изобличавам и обяснявам този въпрос.
А това, че в юдеизма и християнството не се честват рождени дни и че честването на рождени дни произлиза от езическите владетели, които се считали за богове и че подобно на боговете трябва да им честват рождени дни е другата страна на въпроса. Важна подробност е, че съвременното честване на рождени дни разпространено в масовата култура сред невярващите произлиза от сатанизма и окултни сатанински секти по времето на Ренесанса преди 500 г. В наръчника по сатанизъм наречен Сатанинска Библия пише:

"След собствения рожден ден, двата най-главни сатанински празника са Валпургиевата нощ и Халоуин (или нощта на Вси светии)." (The Satanic Bible)

image

Не трябва да се взима нищо от езичеството, което е мерзост пред Господ. Апостол Павел в посланията си до една от църквите, където се влияят от езическите традиции пише:

"Но тогава, когато вие не познаваахте Бога вие робувахте на онези, които по природа не са богове; а сега, като познахте Бога, или по-скоро, като бяхте познати от Бога, как се връщате отново назад към слабите и безпомощни първоначални неща, на които отново желаете да робувате? Спазвате специални дни, месеци, сезони и години. Боя се за вас! Страхувам се, че целият ми труд е бил напразен." (Галатяни 4:8-11)

Не може някой едновремено да прави неща от езичеството, които първоначално са посветени на демоните и в същото време да служи на Господа! Още в Библията е писано:

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или ще се привърже към единия и ще презира другия. Не можете да служите на Бога и на Мамона." (Матея 6:24) 

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша, не можете да участвате в Господната трапеза и бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)


В началото на III век видният християнски апологет Квинтий Тертулиан е предупреждавал християните в „De Idololatria” да се пазят от езическите празници и свързаните с тях практики, представляващи богохулство, сред които споменава сатурналиите, новата година и рожденните дни на идолите. Той пише за задължителните за езичниците празници:

„Минервалиите са на Минерва, както сатурналиите на Сатурн, които трябва задължително да се празнуват дори и от малките роби по време на Сатурналия. Подаръците за Нова година също така трябва да са включени, и Септимониума спазван...” (De Idololatria, раздел 10)

„Същото нещо става на рождения ден на идола; всяка пищност е посветена на дявола.” (De Idololatria, раздел 10)

В Римската империя на зимното слънцестоене се отбелязвал рождения ден на слънцето Dies Natalis Solis Invicti, по време на който се извършвало човешко жертвоприношение.
Този празник се празнувал официално до 354 г., но дори и през V век все още имало Сатурналии, които траели няколко дни преди "Рождения ден на слънцето".

За езическите традиции, които са мерзост пред Бог в Божието слово е писано:

"и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

"...каквото принасят в жертва езичниците, принасят го на бесове, а не Богу; пък аз не искам да бъдете съобщници на бесовете. Не можете да пиете Господня чаша и бесовска чаша; не можете да участвувате на Господня трапеза и на бесовска трапеза." (1 коринтяни 10:20-21)

През IV век по времето на римския император Константин Велики се появява институционната църква. Тази вече леко променена църква заменя много от вече съществуващите в Римската империя езически празници с други по същото годишно време с нови названия. По този начин постепенно навлизат различни отклонения и смесвания с езичеството в християнството, което все повече, ако го сравним с написаното в Библията започва да изглежда на цирк и диво сектантство. В същото време обаче странно дадените от Бог в Библията празници не се честват???
С течение на времето и промените настъпили в различните религиозни течения и в обществото за част от хората много от така наречените "празници" са се превърнали в нещо като циркаджийско шоу имащо религиозен уклон включващо различни щуротии нямащи нищо общо с християнството и това, което е проповядвал Исус Христос и е написано в Библията. Oколо една четвърт от хората живеещи на земята независимо от тяхното религиозно отношение честват Коледа - Christmas на 24 декември и Нова Година на 31 декември вечерта, но за сериозните последователи на Исус Христос има оставени наставления и никъде в Библията не пише за необходимостта от подобно честване.
Когато се ражда Исус мъдреци от изток идват да му се поклонят:

„А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на крал Ирода, ето мъдреци от Изток пристигнаха в Ерусалим.” (Евангелие от Матея 2:1)


Тези мъдреци носят подаръци на Исус. Сега много хора дават подаръци на близки и познати все едно, че те са Исус Христос. А на всичкото отгоре обичаят е подаръците да стоят под елха, което е езически обичай. В древността за езическия празник Юле се отрязвало борово дърво. При някои народи дори дървото било украсявано с човешки вътрешности на принесени в жертва врагове. В района на Вавилония по времето на тяхната Нова година през пролетта през март пред украсено борово дърво се извършвало чевешко жертвоприношение на три месечно бебе, правела оргия. В резултат на заченато бебе по време на оргията на следващата година се принасяло в жертва и така в кръговрат.
Сега, ако някой няма подаръци не е добре видян по време на Коледа... А самото име Коледа на български произлиза от езически времена, когато по време на зимното слънцестоене (22-24 декември) слънцето получавало това название.

Няма нищо лошо в това някое семейство да се събере за Рождество (така наречената Коледа), ако човек има семейство, но това е редното да се прави по-често.

Дори датирането на годината за раждането е неясна за почти всички християни и нехристияни, а да не говорим за някаквата датата.

Датирането на годините в Рим до приемането на християнството е било Аb Urbe condita (Anno Urbis conditae) – „от създаването на града” (Рим) основан през 753 г. пр. Хр., което в документите било означавано с първите три букви от тези думи AUC. Римските историци употребявали за датировките си абревиатурата AUC, но някои императори изисквали също по времето на царуването им да се използва годината на тяхното възкачване на трона, което се възприема във Византийската империя след Юстиниан, който постановява да бъде въведено от 537 г. (десетата година на неговото владичество). Християнското датиране, което ние използваме днес Anno Domini или A. D. – „Годината на Господа”, е направено по изчисления на абатът Дионисий Малки (Dionisius Exiguus) от скитски произход през 525 г. и започва да се въвежда през VII-VIII век в страните в Европа, като последната европейска страна, която го приема, е Португалия през 1422 г. (Като не броим в това число Русия, която е наполовина в Европа, наполовина в Азия. Русия приема датирането по времето на Петър Велики)

image

Дръвчето Yule на върха на което странно виждаме задължителната за ритуалната магия и сатанизма пентаграма


image

Магьосническа пентаграма от книга по ритуална магия от XIX век (в същото време в Стария завет Господ строго забранява практикуването на магия и е заповядано
магьосниците да се убиват: "Магьосница жива да не оставиш." Второзаконие 22:18)


За повечето християни, с изключение на някокло деноменации, които малко повече са внимавали в написаното в Библията на Коледа се яде свинско и свински продукти, но в Библията е забранено от Бог да се яде свинско, то е наречено нечисто. В главата за чисти и нечисти храни е записано:

"свинята, защото има раздвоени копита и е с напълно разцепени копита не преживя - тя е нечиста за вас. Дане ядете от месото им и да не се допирате до мършата им - те са нечисти за вас. "(Левит 11:7-8)

Въпреки че би трябвало Коледата да е християнски празник и да се чества рождението на Исус Христос много често започваме да срещаме по това годишно време друга личност. - Това е Дядо Мраз или както е известен повече в англоезичните страни Санта Клаус с когото много хора лъжат децата и е по-правилно да бъде наречен нордически бог или Сатан Клаус. Той се появява за първи път преди около 190 години в едно произведение с езически подтекст. А преди около 120 г. рисуват вече външния му вид и измислят джуджетата елфи, които също произлизат от езическите вярвания и са митични езически божества разпространени сред нордическите и различни други народи. В англоезичния свят в някои среди още се опитват да налагат и израза Xmas, което е игра на думи, като под Х се разбира неизвестен... и се подценява и въобще отхвърля божия син Исус Христос. Дори неща свързани с християнството и потвърждаващи Библейски истини умишлено са прикривани.

image

Пръстенът на Пилат открит преди 40 г. едва наскоро стана ясно, че е бил открит

Този постинг е част от поредица постинги поствани в това годишно време през последните 9 години, чиято цел е да развенчаят заблудите и да покажат истинското духовно положение на нещата, с което като че ли почти никой не си дава сметка и с правенето на езически традиции и различни неща нямащи нищо общо с Библията и божиите повеления да дразнят Господ и после да получават наказания в живота и да се чудят "защо така им се случва" !

image

image

image

image

image

image

image

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто"

"На Онзи, който може да ви пази от препъване и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава, на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, да бъде слава и величие, и преди всички векове, и сега, и до всички векове. Амин" (Юда 24-25)


image

image

Желаещите да научат повече около измамите свързани с подмяната на християнските празници и налагането на езически могат да потърсят книгите ми. За поръчка
e.h.books@abv.bg



Гласувай:
2



1. barin - Здравей, ernest. Празниците около ...
24.12.2018 08:48
Здравей, ernest. Празниците около Коледа идват от езически традиции.Имало е български празник Еднажден на 21 декември, който е българската нова година. Прилича по звучене, а и по традиции на Игнажден, но нашият е по-стар. Тази година четох, че в Хасково се е празнувал.
Приятно изкарване на празниците!
цитирай
2. ernest - Здравей, ernest. Празниците около ...
24.12.2018 09:38
barin написа:
Здравей, ernest. Празниците около Коледа идват от езически традиции.Имало е български празник Еднажден на 21 декември, който е българската нова година. Прилича по звучене, а и по традиции на Игнажден, но нашият е по-стар. Тази година четох, че в Хасково се е празнувал.
Приятно изкарване на празниците!


Благодаря, но от десет години не празнувам! Не чествам нито Коледа (или фалшива дата на Рождество), нито Нова година на 31 декември, нито рождени дни (в истинското християнство не се честват рождени дни)! Не съм лицемер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672956
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930