Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2019 21:46 - Папа Франциск в София
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3536 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 10.08.2019 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Каква работа има в България някакъв човек наречен папа, официално лице на римокатолическата църква, което на всичкото отгоре седи и на престол?

Исус Христос казва:

"Царете на народите господстват над тях и тези, които ги владеят, се наричат благодетели. Но вие недейте така; а по-големият между вас нека бъде като по-малкия, и който ръководи - като онзи, който слугува." (Лука 22:25-26)

На всичкото отгоре длъжността папа не е библейска, но обратното - е забранено от Исус Христос някой да се нарича така. Toва е див еретизъм в римокатолическата църква. Папа означава "отец":

„и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, Който е на небесата” (Евангелие от Матeя 23:9)

От гръцката дума „папас”, която също означава „отец” произлиза и названието поп на православните свещеници в България, Сърбия, Македония, Русия и др. православни страни.
Според християнството Исус Христос е посредник между Бог и хората, но папите се обявяват, че те са посредниците между Бога и хората и започват да говорят за себе си в множествено число. Първият обезумял папа, който се изтипосва, че спасението на душите зависело от него е Силвестър I през IV век, но са необходими още стотина години това да се превърне в задължителна доктрина на папската институция.

Още Йероним, преводачът на католическата Библия на латински Вулгата през V век, след като посетил Рим пише:

"Епископите протягат ръка уж за благословия, а срещу това получават пари; те стават роби на ония, които им плащат, оказват им най-долни, най-мръсни услуги, за да могат после да завладеят наследството им."

Още хиляда години преди Мартин Лутер и другите протестантски авторитети да нарекат папата и папската институция антихристка, Йероним намира думи за това в писмото си до Марцел, където пише:

"Разгърнете апокалипсиса и ще видите, че апостолът е предсказал царуването на тази блудница с пурпурни одежди, която носи на челото си печата на светотатството. Вижте края на този великолепен град, в него наистина обитаваше светата църква, в която се пазеха лаврите на апостолите и мъчениците и се изповядваше учението на Исус Христос и апостолите, но високомерието и гордостта на неговия глава отвърнаха вярващите от истинското благочестие."

А тъй като книгата Откровението на Йоана (Апокалипсиса) не пасвала на вече падналата римокатолическа църква те въобще още 4-5 века не искали да я признаят за канонична...

Съвсем неслучайно Православната църква на няколко пъти къса взаимоотношенията си с римокатолическата и след последното скъсване хиляда години не иска да има нищо общо с папите и техния луд еретизъм и мания за власт.

През различните векове на папския престол застават всевъзможни грешници, престъпници и изверги, въпреки че тук-таме все пак има и честни и почтени хора (не повече от 40 души по време цялото съществуване на тази институция състояща се от около 400 папи). Папският престол се е търгувал и давал на който даде повече злато и на него са заставали дори няколко пирати, като Йоан XXIII (Балтазаре Коса) и Юлий II. И има няколко различни периода, когато на папския трон са по двама, трима дори четирима папи едновременно и понякога воюват помежду си. Така например Балтазаре Коса купува титлата кардинал и отравя предшественика си папа Александър V и едновременно има трима папи. Папите през онзи период, които се въртят по едно и също време и воюват помежду си и има по трима едновременно и като умре някой идват нови са: Урбан VI, Климент VII, Бонифаций IX, Григорий XII, Бенедикт XIII, Александър V, Йоан XXIII. И тъй като в наше време тaкива папи са неудобни и твърде срамни за папската институция повечето от тях са наричани от римокатолическата църква "антипапи". Броят на подобните антипапи е някъде около 40-60 души.
Има период, когато по едно и също време има четирима папи, като папската тиара дори се препродава на търг:

                                        image

Teoфилакт от Тускулум, който на 12 г. (да не помислите, че става въпрос за грешка - дванайсет) става папа Бенедикт IX

"Бенедикт IХ - папа (1032-1044)
Възрастта не му попречила да прояви всички пороци, с които се отличавали най-развратните и най-жестоките измежду неговите предшественици.
Бенедикт IX (истинското му име било Теофилакт) получил престола благодарение на мошеничеството на графовете Тосканели: знатните разбойници наложили неговото избиране с помощта на интриги, подкупи и заплахи. 
По политически съображения Конрад II покровителствал тези могъщи феодали: по такъв начин неговото височайше благоразположение се разпростряло и върху новия папа.
Когато народът се преситил от безчинствата на Бенедикт IX и го прогонил от Рим, Конрад II  с готовност се притекъл на помощ на младия първосвещеник и триумфално му върнал тиарата.
Силата възтържествувала над закона - уви не за последен път!
Още няколко думи за Бенедикт IX
Този първосвещеник опетнил апостолския престол с такива чудовищни, престъпления, че християнските писатели дори не се опитват да премълчават или тушират позорните деяния на светия отец.
Кардинал Бено обвинява папата, че съзнателно използвал дяволски средства, че прибягвал до магия и врачуване, като принуждавал наложниците си да пият омайни билки, за да възбуди в тях пламенна страст към себе си. Кардиналът твърди освен това, че папата е принасял жертви на дявола, че е ходил на сборища на магьосници и че неведнъж в гората се сношавал с духове ма мрака.
Тези твърдения са наивни1, карат ни да се усмихваме и все пак дават известна представа за Бенедикт IX. Неговите пороци били толкова безобразни, че за да ги обяснят, историците били принудени да прибегнат до мистиката и да намесят дявола.
Неговата власт ставала все по-тежко бреме за народа и най-сетне, след дванадесет години насилия и убийства Бенедикт IX повторно бил изгонен от Рим.
Но да не се радваме преждевременно: пак ще се наложи да го срещнем. Тиарата му отивала и той не се отказал отново да увенчае с нея августейшата си глава!

Как си прекарвал времето папата в оставка

След "отстраняването" на Бенедикт Сабинският епископ, който вече бил правил опити да докаже правата си върху престола, предприел нова атака. С обещания, подкупи и щедри подаръци той спечелил духовенството и се възкачил на светия престол на 26 декември 1044 година под името Силвестър III. Неговият понтификат продължил три месеца.
                                                   image
                                                       Пaпа Силвестър III

През това време Бенедикт IX подкупил със съдействието на могъщия род Тосканели една разбойническа шайка, която върлувала в околностите на Рим, и започнала по всякакъв начин да тероризира населението.
За да сложат край на пожарите и убийствата на мирните жители, римляните се видели принудени отново да отворят вратите на града пред изпечения нехранимайко. Наистина този път Бенедикт не се задържал дълго на престола. Неговите оргии предизвикали нов бунт и понеже не смеел да рискува повече - гневът на народа бил голям, Бенедикт сам се отказал да управлява църквата.
Но той смята, че подобно самоотричане трябва да бъде възнаградено по съответния начин. Той отстъпвал едно толкова глупаво съблазнително място, че би било непростима глупост да го даде даром. След дълги преговори и пазарлъци Бенедикт продал светия престол на свещеника Йоан за петнадесет хиляди златни ливри.
Читателят греши, ако мисли, че след изгодната сделка мошеникът изчезнал безследно! Папата още не си бил казал последната дума!

Трима първосвещеници на светия престол

Като получил парите за тиарата Бенедикт IX сметнал, че е узаконил съвсем честно с тези действия Йоан ХХ за свой приемник. Но Силвестър III платил скъпо за избирането си: трите месеца на престола не можели да компенсират сумите за подкуп на избирателите. Оскърбен в най-добрите си чувства, Силвестър III нахлул в Рим начело на една въоръжена банда и нападнал папския дворец. Йоан ХХ се съпротивявал енергично и пламнало ожесточено сражение.
През това време Бенедикт IX, който успял да пропилее капиталите си, стигнал до извода, че и той трябва да завладее тиарата, за да я продаде повторно. Без да му мисли много той нахлул с банда негодници в Латеранския дворец и изгонил папата, когото лично бил настанил там. Но Йоан ХХ не пожелал да напусне града; той си платил честно! С една дума в Рим осъмнал една заран с трима папи. Единият се настанил в черквата "Св. Йоан", другият намерил подслон в "Св. Петър", а третият в катедралата "Св. Мария".
Каквото и да приказваме, Бенедикт IX, Силвестър III и Йоан ХХ се наредили великолепно! Почетната троица сключила съюз и разумно си разделила църковните доходи и плодовете от своите шантажи и обири. Всяка нощ веселите разбойници уреждали грандиозни оргии със своите любовници - както жени, така и мъже.
Как бледнеят пред тези пиршества съвременните гуляи! (авторът пише книгата през XIX век) Тези увенчани с тиара сарданапаловци в търсенето на нови забранени наслади се стремели да възкресят нравите на Содом.
Вярна на църковните традиции свещената тройка се отличавала с необикновена щедрост към своите възлюбени и за късо време опустошила съкровищниците на римските черкви. Тримата първосвещеници принасяли в жертва на олтара на Венера скъпоценните предмети на божествения култ. Една нощ на наслади те заплащали със скъпоценен съд, дароносница или разпятие.
Апостолският престол не будел вече в тях никакъв интерес и затова те потърсили начин да се отърват от него. Окончателно фалиралата света троица се събрала на съвещание и папите намерили наистина чудесен изход - те обявили, че светият престол се продава на търг. След смъртта на Йоан ХХ, през понтификата на Бенедикт IX престолът на свети Петър за четвърти път бил обявен за продан като мебелите на стара кокотка!

Светата четворка

Щом се разчуло за откритата продажба на папската тиара, веднага се намерили купувачи, които предложили добра цена.
Можем да си представим, колко оживено е било наддаването! В края на краищата тиарата станала собственост на римския свещеник Джовани Грациано, който могъл да предложи най-голяма сума. Той именно бил провъзгласен за папа под името Григорий VI. 

                           image

Според църковните закони папският сан се получава пожизнено; следователно по онова време католическата църква е имала едновременно четирима свети отци, макар че папските функции са били изпълнявани само от единия.
В началото на своя понтификат лицемерният първосвещеник се престорил на кротък и добродетелен, за да забравят хората историята със скандалното му избиране. Той провел няколко реформи и до известна степен спечелил симпатиите на народа. 
Когато положението му се заздравило, той сметнал, че е излишно да се сдържа повече и решил да навакса пропуснатото. Без да спазва дори външно благоприличие, Григорий VI пускал в ход най-различни средства, включително и конфискация на имота на богати граждани, които изтезавал и избивал, за да им запуши устата. Благодарение на своята предприемчивост Григорий VI с лихва си върнал огромната сума за купуването на престола."  (Свещеният вертеп)

А когато папа Канон I бил на смъртно ложе, без да изчакат да почине свещениците избрали наведнъж таман трима папи. Не им стигал един, а направо трима. Това са: Теодор, Пасхалий и Сергий.

Вигилий шестдесет и първият папа, бил известен като содомит. Освен всичко той убил с жезъла си едно нещастно момченце, което посмяло да му окаже съпротива. Това убийство довело до бунт. Възстаналият народ измъкнал папата от неговия дворец и го влачил, вързан за въже по улиците на Рим, като го подложил на публично бичуване.
 Животът на Вигилий е низ от най-жестоки престъпления; по време на този алчен мошеник, развратник и убиец, духовенството се отдало на безкрайни оргии, манастирите се превърнали в публични домове.
Вигилий бил отровен от приемника си - епископ Пелагий.

                             image
                                                          Папа Вигилий

Поне петдесетина от папите са и изнасилвачи, както на жени, така и на деца (момченца). Така например папа Сикст III считал манастирите за негова собственост заедно с жените вътре и смятал за свое височайшо задължение да ги ощастливява, а ако те не искат със сила. В един манастир монахиня на име Хризоногия му оказала съпротива, но папата доказал, кой владее положението. А когато се разчуло че папата е влязъл и в кръвосмешение бил свикан събор, но на събора участвали и настоятелите на манастирите, които развратничели, като него и застанали на негова страна и бил оправдан. Три месеца по-късно бил отровен главният обвинител свещеника Вас.

През 586 г. по времето на папа Пелагий II епископ Григорий бил обвинен в кръвосмешение с родната си сестра. Папата го извикал в Рим и забранил делото му да се гледа от светски съд. Вместо да си направи труда да изслуша показанията на свидетелите папата просто накарал епископа да се закълне, че не е извършил това гнусно деяние, на което с готовност Григорий се заклел. Така негодникът бил оправдан, а свидетелите, които не позволил да си отворят устата накарал да бият с камшици, да ги влачат по улиците на Рим и ги осъдил на изгнание. Като предал богу дух Пелагий, след като прихванал венерическа болест в един римски публичен дом и душата му се отправила към едно не толкова добро място, кой мислите, че застанал на неговия престол? Разбира се Григорий. И този човек днес е наричан Григорий Велики и е обявен за "светец" от римокатолическата институция. Същият този Григорий първи се светнал, как по още един хитър начин да точат пари от наивните християни, които дори нямали право да притежават Библии на собствените си езици. Папата измислил чистилището и противно на раннохристиянските учения заявил, че като си платят хората на римокатолическата църква и им четат молитви, душите на починалите им близки няма да отидат в ада, за където са си заслужили грешниците, но ще отидат в рая. Той узаконил това нагло учение с була, където пише:

"Душите могат да получат облекчение, ако се четат молитви, докато те са в чистилището. А от чистилището те могат да бъдат освободени чрез литургии, отслужвани специално за тази цел. "

Първоначално след измислянето на чистилището само точели пари с литургии, а по времето на Григорий VII направо започнали да се продават готови индулгенции - плащаш си на църквата за какъвто си грях искаш и си свободен, а ако искаш може да си платиш и занапред. Примерно решаваш, че през следващите 5 години ще убиеш 15 души, ще изнасилиш 20 монахини и ще опънеш още няколко деца, след което си плащаш, дават ти грамота и спокойно можеш да вършиш тези мерзости с мисълта, че отиваш в рая, защото си си платил на светата църква. На всичкото отгоре никой светски съд не може да те съди, за тези прегрешения, понеже имаш документ подписан лично от папата, който ти позволява да правиш всичко това. Не е ли свръх нагло? Само да не си помислите, че времето на индулгенциите е приключило. През XXI век папа Йоан Павел II обявява индулгенция (прощение на греховете) за присъстващите на новогодишна икуменична служба. И индулгенциите са отново на ход.

Тъй като някои християни, свещеници и епископи не били на неговото мнение и епископ Малхус се възпротивил, Григоий спокойно го отровил в деня на обнародването на булата за чистилището и обявил нагло смъртта му за знак свише. 

А ето и една гнусна, но в същото време и смешна история с папа Йоан VIII:

"Йоан VIII умрял в 882 г. Аналите на прочутото Флудско абатство съобщават доста интересни подробности за неговата кончина.
Този злополучен папа внезaпно се влюбил в... един женен мъж.; веднъж той дори се осмелил да похити своя възлюблен, за да се отдаде безпрепятствено на пагубната си страст.
Дали от ревност, или от други съображения, съпругата на този интересен субект решила да си отмъсти на папата и го отровила. Съучастниците видели, че отровата не действа достатъчно бързо, вмъкнали се през нощта в апартамента на светия отец и го ударили с чук по черепа. 
Кардинал Бароний прибавя, към този разказ кратка забележка в духа на надгробните епитафи:
"Такава смърт е напълно достойна за този гнусен папа"
(Свещеният вертеп)

  Според думите на Исус и първите християни изискването за смирение и служение за другите определяли, кой е християнин и Божий служител, но папите, които започнали  да се чувстват, като недосегаеми владетели над светските владетели започнали да издават какви ли не були, половината точно обратно на това, каквото пише в Библията и се практикувало в ранното християнство. Така примерно папа Сергий обнародвал була, в която разрешавал на свещениците да се женят за проститутки. А ето и още една история показваща до къде достигат лъжите на папите, за която важи правилото: "На лъжата краката са къси!"

"Веднъж папата бил обвинен, че е нарушил обета за въздържание. Той отхвърлил това обвинение. Обвинителите настоявали: главата на църквата е прелъстил една млада монахиня, своя духовна дъщеря. Папата продължавал да отрича. Довели му неговата жертва. И Сергий си признал, че наистина е изповядвал монахинята, но категорично настоявал, че дори не я е докосвал. Тогава донесли на светия отец детето, родено от тази монахиня преди няколко месеца; то досущ приличало на папата. Притиснат до стената, светия отец се разсмял, после взел младенеца на ръце, благословил го и заявил на смаяната тълпа: - "Било, каквото било, но аз съм създал християнин, нека благодарим на господа, задето нашата религия се сдоби с още един вярващ" - Паството сметнало този отговор за блестящ, почтително се преклонило пред папата и поискало разрешение да му целуне десницата."

Същият този нагъл хитрец папа Сергий измислил още един начин римокатолическата църква да прибира пари, злато и дарове от миряните. Папата обявил прощение от греховете на този, който отиде на поклонение в Рим. Така от цяла римокатолическа Европа лумнали пълчища от хора с дарове към Рим. Пред катедралата св. Петър стояли двама свещеника и с лопати прехвърляли на огромни купчини даровете. След време папа Бонифаций VIII се сетил за поклонението с прощение от греховете и добавил към него и закупуването на индулгенции пред катедралата св. Петър. Това било наречено юбилей. Първият юбилей бил през 1300 г. Първоначално папите обявявали прощение от греховете с поклонение с дарове и индулгенции в Рим веднъж на 100 години, на кръгла годишнина, но като издухали парите и им трябвали още за оргиите започнали и на 50 г. да правят такива.

Да не пропуснa, че както свещениците, така и на някои папи не им били достатъчни кръвосмешенията, педерастията и малките момченца, но посегнали и на животните.
Мартин I пише, че свещениците правят всички тези прегрешения, включая зоофилия. След като папата се опитал да промени положението в църквата го заточили на пустинен остров, където умрял. Пет шести от свещениците по това време били извратено болни от тези пороци. В посланието до френския епископ Амон в Мааастихт папа Мартин I пише:

"С огромна скръб забелязваме, че почти навсякъде свещениците, дяконите и другите църковни лица затъват в позорните грехове на разврата, содомията и скотоложеството. Тия гнусни негодници, макар и веднъж заловени на местопрестъплението, ще бъдат лишавани от сана си без надежда, когато и да е било."

"Ако някой мъж легне с животно, той непременно да се умъртви и животното да убиете. И ако жена се доближи до каквото и да е животно, за да се съвъкупи с него, да убиеш и жената и животното" (Левит 20:15-16)


Според Библията развратниците трябва да бъдат убивани и всички тези папи са не само грешници, но хора, които не заслужават да живеят. И ако трябва да бъдем честни около или над триста души от папите са сексуално активни грешници, които не би трябвало да бъдат оставени живи!

Според християнството мъжете и жените трябва да бъдат моногамни - само с един човек и да се женят девствени. А ако случайно се разведат, могат само и единствено по прелюбодейство, ако някой от тях е грешник и нямат право да се женят повторно.

Голям брой от папите са педерасти. Поне 40-50 от тях. А в същото време според Библията по заповед от Бог педерастите трябва да бъдат убивани:

"Ако някой легне с мъжко, както с женско, и двамата са извършили гнусота;  непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях." (Левит 20:13)

"Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито  прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите, няма да наследят Божието царство." (Коринтяни 6:9-10)


Среща се и случай на папа педераст прихванал срамна болест от друг папа педераст. Ще цитирам за един такъв случай от книгата Свещеният Вертеп на Лео Таксил, който се позовава на трудовете на историка Антоан Варилас за посочената история:

"Ето какво споменава историкът Варилас за станалото:
Не минали и три месеца, откак кардинал Медичи2 се настанил в двореца си във Флоренция, когато пристигнала новината за внезапната кончина на Юлий II3. Кардиналът веднага решил да се бори за тиарата и тръгнал на път. По онова време много го измъчвала срамната болест, която хванал от папата, чийто фаворит бил. Гнойните отоци му пречели да ходи и да язди на кон и той бил принуден да пътува на носилка, закрепена на две мулета, които едва пристъпвали. Затова той стигнал в свещения град, след като останките на Юлий били погребани и конклавът вече пристъпил към изборите. Джовани Медичи заповядал да му отворят вратите на Ватикана и заел мястото си сред останалите кардинали.

                                       image

Папа Юлий II, който умрял от венерическа болест на 69 г. разпространена сред педерастите по онова време наричана "неаполитанска". Рисунка от Рафаело на папата, когато Юлий II е бил на 67 г. 

 Членовете на свещената колегия, млади и стари енергично поддържали своите кандидати. Всички разбирали, че борбата ще бъде ожесточена и изборите ще се проточат много. Един неочакван инцидент променил становищата и сложил край на разногласията.
Въпреки жестоките страдания, които изпитвал измъченият от болестта Медичи, той развил бурна дейност, за да събере гласове в своя полза. От резките движения гнойниците му се пукнали и в помещението се разнесло ужасно зловоние, от което било непоносимо да се стои в конклава.

                             image

Джовани де Медичи - папа Лъв X - изображение от Рафаел, който също е педераст и в края на дните си направо е живеел с двама студента. Срещу солиден подкуп от страна на баща му (Лоренцо Великолепни) на 13 годишна възраст папа Инокентий VIII го прави кардинал при условие да не се разгласява това, докато Джовани не навърши 16 г.

Старите кардинали се изплашили, че въздухът ще се отрази пагубно на здравето им и поискали съвет от лекарите. Лекарите им отговорили, че кардиналът ще живее най-много още месец, че краят му е близък и ще трябва да го изтърпят.
Присъдата на лекарите потресла конклава: раздорите веднага се прекратили и кардиналите единодушно сложили тиарата на тридесет и седем годишния Джовани Медичи, като го провъзгласили за първосвещеник под името Лъв Х." (Свещеният вертеп)

Именно този папа педераст - Джовани де Медичи, Лъв Х отлъчва Мартин Лутер. 

Дори има период известен, като порнократичен, когато всичко в църквата се контролирало от две блудници. През порнократичния период има дванайсет папи, започващ от папа Сергийй III (29 януари 904 – 14 април 911 г.) и свършващ с папа Йоан XII (16 декември 955 – 14 май 972 г.). През този период папите били изцяло под контрола на блудниците Теодора и дъщеря й Марозия (ок. 892-ок. 937). А пък бисексуални папа Александър VI, освен че минавал синовете си има дете от собствената си дъщеря, но това не е нищо особено, както се има предвид, че има още поне 5-6 подобни и дори един папа пират (Йоан XXIII с рождено име Балтазаре Коса), който освен от дъщеря си се опитал и от внучката си да има поколение. Ето какво пише без много коментари за един от многото дни изпълнени с разврат папският хроникьор Йохан Бухард в "Дневник на папската курия", който старателно записвал всичко, което се случва за Александър VI, включително и моменти от неговите сексуални "подвизи" с дъщеря му Лукреция Борджия, която между другото по това време била наскоро омъжена и била на 13 години:

"Днес негово светейшество, за да достави удоволствие на госпожа Лукреция, накара да доведат в малкия двор на папския дворец няколко кобили и млади огнени жребци. С отчаяно цвилене и пръхтене хергелето от млади коне се пръсна из двора; жребците шумно се хапеха, преследваха кобилите и се качваха отгоре им под аплодисментите на госпожа Лукреция и светия отец, които се наслаждаваха на гледката от прозореца на спалнята. След това бащата и дъщерята се оттеглиха във вътрешните покои, където останаха цял час."

                                         image

Лео Таксил пише, че след като папа Александър VI омъжил дъщеря си Лукреция на брачното й ложе, на сутринта след купона по време на брачната нощ я минали, както папата, така и братята й - цялото семейство:

"Междувременно Борджия омъжил дъщеря си Лукреция за Джовани Сфорца. А тъй като тя още преди това била сгодена с един арагонски аристократ, папата освободил дъщеря си от дадения обет.

                               image

Лукреция Борджия, която на 13 годишна възраст на 12 юни 1493 г. се омъжва за Джовани Сфорца и вече отдавна имала опит по-голям от този на проститутка

По случай този брак пише Инфесура, били уредени тържествени първенства, напълно достойни за Лукреция. Вечерта негово светейшество, кардинал Цезар, брат му Франческо , куртизанки и благородни дами присъствали на пира, по време на който за удоволствие на публиката актьори показвали неприлични сцени. На заранта Александър VI лично се завел младоженците в брачната стая, в средата на която се издигало разкошно ложе без балдахин. Тук, по думите на летописеца, станали такива възмутителни неща, които не може да се опишат. Светият отец изпълнявал до край ложето на дъщеря си функциите на матрона. Лукреция, тази Месалина, която от ранни младини участвала във вакханалиите на баща си и братята си, се преструвала на девственица. Това правело комедията още по-неприлична, и в края на краищата бракът бил осъществен в присъствието на цялото семейство на първосвещеника."

В Библията "случайно" пише:

"Ако дъщерята на някой свещеник се оскверни с блудство, тя осквернява баща си - с огън да се изгори" (Левит 21:9)

За повече по темите четете :

http://ernest.blog.bg/history/2016/12/16/pornokratichniiat-period-na-rimokatolicheskata-cyrkva.1497321

http://ernest.blog.bg/history/2011/03/28/za-orgiite-i-mashinaciite-na-papite-1.717527

Добре известни са лудите твърдения за непогрешимостта на папата, които папа Григорий VII обявява в 27 точки, от които ще цитирам само няколко по-важни и интересни:

1. Само Римската църква е основана от Господ.
10. Самo името на папата да се споменава в църквите.
11. В целия свят само той има право да носи името папа.
12. Папатa има право да сваля императори.
17. Нито една глава и книга не може да се счита каноническа без авторитета на папата.
18. Никой няма право да промени решението на папата и единствено той може да направи необходимите промени.
19. Никой няма право да съди папата.
20. Никой не може да съди някого, който се обръща към Апостолическия престол.
22. Римската църква никога не е направила грешка, нито някога ще сгреши, според свидетелството на Писанието тя винаги ще бъде непогрешима.
23. Ако римския папа е бил избран в съответствие с каноните, по заслугите на Св. Петър е сигурно, че ще стане светец, както бе потвърдено от епископа св Ennodius от Павия като свидетел и съгласните с него много от светите отци, това може да се намери в постановления на св. Симакх.
27. Папата може да освободи поданиците си от клетва за вярност към човек, който е извършил грях4.

Една от най-откачените точки на Хилдебранд (папа Григорий VII) изглежда така:

Папата трябва да носи символите на императорската власт: народите и кралете са длъжни да му целуват нозете. Християните са длъжни да се подчиняват безпрекословно на неговите повели. Те са длъжни дори да убиват своите властници, бащите и децата си, когато това им бъде заповядано от папата. Те трябва да бъдат само оръдие в неговите ръце.

                     image
Властният папа Григорий VII, който нагло е обявен за "светец". В трудовете на безспорния авторитет, доктор на римокатолическата църква, съвременник и свидетел на събитията абата Петрус Дамиани този деспот е наречен "светия сатана"! Животът му изобилства с коварни интриги, предателства и жестокости. Става папа с дребна измама, преди да е погребан неговия предшественик. Неговият избор бил обявен за незаконен по време на църковен събор от император Хайнрих IV. Папата от своя страна организира събор с доверени му хора, на който отлъчил императора. На същия събор се обсъждало дали да се женят духовниците, на което папата заел позиция за целибата и заявил, че предпочита кръвосмесителите и содомитите пред онези, които сключват брак. Той издал анатема срещу женените свещеници и забранил присъствието на вярващи на меси правени от тях. В същото време "светия сатана" живеел доста развратено на принципа  "и майката и дъщерята, а пък, ако може и бабата". Освен различните кратковременни забежки, които имал папата, той си имал три постоянни любовници - Агнес Поатиенска - майката на Хайнрих IV (папата бил и извратен бабофил, тя била 55-60 годишна, по времето на възкачването му на престола е била баба с трима внуци, а през следващите 3-4 години внуците станали 5 от Хайнрих, а от другите й деца още 5 внуци), Беатриса (и тя баба) - лелята на Хайнрих IV и третата - Матилда - дъщеря на Беатриса омъжена за Готфрид Гърбавия.


Папите измислят чистилището и индулгенциите, с които да точат пари от хората, правят задължително присъствието на римокатолически свещеник по време на сватбите с цел контрол на хората и взимането на такси от венчавките и т.н. А за да могат да бъдат лъгани и използвани вярващите просто в римокатолическата църква Библията била забранена, забранена за четене и забранена за притежание. Има над 40 папски декрета през различни години и векове за изземването на Библията и дори за нейното изгаряне. А в месите на римокатолическата църква римокатолическите служители имали Библии само на латински и обикновените хора дори и да успеят по някакъв начин да се сдобият с Библия не биха могли да я прочетат, освен, ако не научат латински. Папа Сабиниан по време на неговия понтификат направо забранил на народа да се учи да чете и пише. Според него това било право единствено на духовенството. С опитите Библията да бъде преведена на различни езици започва духовна война и възниква протестантството, където хората имат Библии. Няколко милиона хора са убити, за да успеят да удържат на своето и да не бъдат манипулирани от папската институция. В Германия се води трийсетгодишната война с над милион жертви. А на 16 февруари 1568 г. папа Пий V осъжда на смърт цялото население на Нидерландия (Холандия), с изключение на няколко фамилии, поради холандския превод на Библията и невъзможността повече да ги контролира и точи пари от тях. Той искал всички холандци да бъдат избити от испанците от войниците на херцог Алба. Така започва осемдесетгодишната война и папите не успяват да избият всички холандци. По време на войната за осемдесет години падат три милиона холандци. Същият този папа Пий V е обявен за "светец". Във Франция е спретната Валпургиевата нощ с избиването на 50 000 протестанти за една нощ. Още с опитите да се ползва и чете Библията и да се реформират някои еретични порядки в римокатолическата църква е изгорен на клада Ян Хус, след като отива на събора в Констанц свикан от император Сигизмунд и му е обещано, че ще може "спокойно да си замине". А на събора в Констанц за нуждите на духовенството и другите участници били поканени седемстотин и осемнайсет проститутки, които да ги обслужват. Още през 1380 г. оксфордския професор Джон Уиклиф превежда части от Библията на разбираем английски език, поради което си навлича гнева на авиньонския папа Григорий XI, който от ярост издава папски були против него. Тъй като приживе римокатолическата институция не успява да му навреди и да го изгори на клада, 43 г. след смъртта му изравят останките от тялото му изгарят ги и така осквернени хвърлят остатъците в близкия поток. На споменатия малко по-горе събор в Констанц през 1415 г. Уиклиф посмъртно е осъден от Кентърбърийския римокатолически архиепископ Арундел, който безумно, противно на всички наставления на Исус Христос да се разнесе Божието слово до всички народи заявява: "онова чумаво заразително зло на проклетата ерес, което измисли нов превод на писанията на своя майчин език".
На 6 септември 1536 г. Уйлям Тиндъл, който превежда Библията на английски е заловен в Антверпен (Белгия) и изгорен на клада, заради преводите и напечатването на Библията. Това става по времето на изключително развратния папа Павел III, който получил папската тиара с подкуп от 50 000 дуката и тези, които преди това го осъждали за развратния му живот - содомия, кръвосмешение и безбожие набързо застанали на негова страна. Папата имал извънбрачни копелета от блудници, включително и от собствената си дъщеря. Неговият син Пиетро Луиджи Фарнезе получава на 14 години титли и църковни длъжности. А внука му Октавио Фарнезе получава за владение Парма и титлата херцог на Парма и командва папските войски, но понеже бил бездарен военоначалник след известно време дава командването на Камил Орсини. Другият син на папата - Гуидо, който едновременно му се падал и внук, понеже бил син от собствената му дъщеря Констанция получил на 16 години кардиналска титла. След получаването на кардиналската титла Гуидо станал любовник на майка си Констанция, която едновременно му била и сестра.
                image
Развратната Констанз Фарнезе извънбрачна дъщеря на папа Павел III, oт която папата имал един син, който му се падал едновременно и внук

Папата заедно с развратния си син Пиетро държали банда разбойници, които по тяхна поръчка с хитрост примамвали във Ватикана или отвличали красиви девойки и юноши и след като ги ползвали ги убивали и изхвърляли в река Тибър. В отбран кръг папа Павел III се хвалел със своя атеизъм. Павел III назначавал хора на църковни длъжности, като се съветвал с дъщеря си Констанция, но веднъж самостоятелно назначил седем кардинали и на упреците на дъщеря си заявил:
"Този път предпочетох интересите на работата пред твоите удоволствия. За мен е важно да разгромя Реформацията, за тази цел са ми необходими способни и образовани хора."
              image
Развратникът хуманист, който получил част от образованието си в двора на медичите Алесандро Фарнесе и станал с подкуп папа Павел III

По времето на този папа през 1540 г. официално е утвърден ордена на йезуитите , а две години по-късно през 1542 г. е създадена Светата инквизиция. Само да не си помисли някой, че тази злощастно известна организация е престанала да съществува. През ХХ век на няколко пъти променя името си и последно се нарича Конгрегация за доктрина на вярата, а папа Йозиф Рацингер през ХХI век е неин "директор", преди да стане папа, но истинското название на длъжността му всъщност е главен инквизитор.
След възникването на протестантството римокатолическата църква прави няколко събора, където да се чудят, какво да правят. Най-известен е събора в Трент през 1545 г. по времето на Павл III, който бил слабо посетен. Така решават щат не щат да напечатат и римокатолическа йезуитска версия на Библията, обаче където не им отърва попроменили малко Библията, включително и десетте Божии заповеди са променени. ...И въпреки че вече имало римокатолическа версия на Библията няколко века, едва през 60-те години на ХХ век официално е разрешено притежаването на Библията от миряни. Веднага след напечатването на първата йезуитска католическа Библия, следващият папа отново забранил Библията, без значение каква. А дори и през XIX век посетителите на Рим трябвало да оставят библиите си преди да влязат в града, където били забранени и се очаквало сурово наказание, ако заловят някого с Библия.

Сегашният папа Франциск е на всичкото отгоре йезуит - организация поставила си за цел да подчини останалите християнски деноменации (не само протестантите, но и православните) на римокатолическата църква. Йезуитският орден е създаден, като опит за контрареформация по времето на Реформацията от Игнаций Лайола през 1534 г. на принципите на тайните общества със степени на посвещения. В молитвата на посвещение в йезуитския орден до ден-днешен се кълнат да унищожават протестантите. Включвам няколко цитата от клетвата, в която се заклеват йезуитите по време на встъпване в ордена, такава, каквато е била записана в библиотеката на Американския Конгрес в началото на XX век в САЩ:

"Аз... сега, в присъствието на Всемогъщия Бог, света Дева Мария, свети архангел Михаил, свети Йоан Кръстител, светите апостоли Петър и Павел, всички светии и цялото небесно войнство и на теб, изповеднико мой, издигнати ръководителю на обществото на Исус... заявявам и се заклевам, че негово светейшество папата е Христовия заместник и е истинският и единствен глава на католическата или световната църква по цялата земя и че въз основа на ключовете за връзване и развързване, дадени на Негово Светейшество от моя спасител Исус Христос, той има силата да сваля от власт еретически царе, принцове, щати, държавни общности и правителства, бидейки всички те незаконни без неговото свято одобрение и че те могат да бъдат със сигурност унищожени. Ето защо до крайния предел на моята сила аз ще защитавам тази доктрина и правото и обичаите на негово светейшество от всички узурпатори на еретическа или протестантска власт... и всички последователи във връзка с това, че те са узурпирани и еретически, противопоставяйки се на светата Църква - майка на Рим."

"... Аз обещавам също така и заявявам, че няма да имам собствено мнение или воля, или каквото и да било мислено възражение, дори като мъртвец или труп, но без колебание ще се покорявам на всяка заповед, която ще получа от моите началници от милицията на папата и от Исус Христос."

"... Освен това аз обещавам и заявявам, че когато имам предоставена възможност да предизвиквам и да водя безмилостна война, тайно или открито, срещу всички еретици, протестанти или либерали, аз ще постъпя така, както ми е наредено, за да ги изтребя и унищожа от лицето на цялата земя... Аз тайно ще използвам отровната чаша, пристягащата струна, въжето за удушаване, отровния кинжал или оловният куршум, независимо от репутацията, ранга, титлата или властта на човека или хората, каквото, и да е общественото им или лично положение в живота, тъй като по всяко време може да ми бъде наредено да го направя от всеки агент на папата или началник от братството на Светата вяра на обществото на Исус."

“В потвърждение, на което по този начин аз посвещавам моя живот, моята душа и всички мои физически сили и с този кинжал, който сега получавам, аз ще изпиша името си със собствената си кръв в потвърждение на това и ако се окажа неверен или колеблив в своята решителност, нека моите братя и другари воини от милицията на папата да ми отрежат ръцете и краката и да ми прережат гърлото, да разпорят корема ми и да изгорят там сяра, да бъда наказан с всяко наказание, което може да бъде наложено на мен на земята, и душата ми да бъде мъчена от демони във вечния ад завинаги!”

Известно мотото на йезуитите е "Целта оправдава средствата" и те използват всякакви средства за постигането на техните цели. Преди всяко едно убийство (или опит за убийство) йезуитите изпълнявали тайнствен ритуал известен, като "Благославянето на камата", който се изпълнявал в така наречената "Килия на размишлението", в която на малък олтар, обграден от червени фенери се намирала картина, покрита с воал. Неслучайно йезуитите са придобили лоша слава. Ще дам един пример.
Малко след като на папския престол с измама застанал бившият свинар Феличе Перети (вероятно от славянски произход), повече известен като кардинал Монталто и името папа Сикст V (24 април 1585 г. – 27 август 1590 г.) натоварил кардинал Алдобрандини да проучи всички оплаквания срещу йезуитите и резултатът бил описан в доклад със следните думи:

"В Италия не намерихме нито един манастир, където монасите да не пиянстват, да не безделничат и да не се занимават със содомия и други гадости. След като посетихме сто двадесет и два мъжки и женски манастира в Австрия, открихме в мъжките манастири сто двадесет и девет проститутки и петдесет и пет момченца и момиченца под дванайсет години; а в женските манастири четиристотин четиридесет и пет мъже, изпълняващи ролята на слуги и любовници."

Когато папа Сикст V искал да реформира ордена, йезуитите го отровили. Орденът на Йезуитите стои зад отравянето на не само един папа. Сред техните жертви се нареждат: Сикст V, Урбан VII (от 15 дo 27 сeптeмври 1590 г.), Григорий XIV (5 дeкeмври 1590 г. – 16 oктомври 1591 г.), Инокентий IX (29 октомври 1591 г. – 30 дeкeмври 1591 г.), Климент VIII (30 януaри 1592 г. – 3 мaрт 1605 г.), Лъв XI (от 1 дo 12 април 1605 г.), папа Климент XIV (19 мaй 1769 г. – 22 сeптeмври 1774 г.). През 1773 г. папа Климент XIV издал указ, с който бил сложен край на йезуитския орден, но като отговор от последователите на Лайола той бил отровен. Докато временно йезуитския орден е разтурен през 1776 г. отгледания от йезуитите римокатолически професор по религиозно право занимаващ се окултизъм и езически мистерии евреин Йохан Адам Вайсхаупт създава ордена на баварските илюминати.

Преди няколко години покрай сексуалните скандали в римокатолическата църква и започналите независими разследвания стана известно за съществуването на тайното сатанинско общество Деветият кръг (от идеята за деветия кръг на ада) в самата римокатолическа институция плюс високопоставени членове в управлението на няколко държави (Великобритания, включително и английската кралица, която плаща гаранция от четиристотин и няколко милиона паунда, Белгия, Холандия и кралските семейства в тези страни) с ритуални убийства и ритуален канибализъм. И разкритията, че всички папи5 през последните 250 г. са членове на това общество, а по време на приемането на нов папа се изпълнява ритуал с жертвоприношението на дете (бебе) в тайна подземна кръгла стая във Ватикана. Oткрити са труповете на хиляди жертви на места на жертвоприношения на Деветият кръг и е създаден Международен трибунал от членове на шест държави, който разследва различните случаи и документация от 250 години насам. Римокатолически служители от няколко века следят случващото се и събират различни данни за Деветия кръг. Главният съдия на Международния трибунал разкрива:

"Документи от Ватикански тайни архиви представят ясно, че от векове йезуитите са имали разработен план за отвличане на новородени деца и консумирането на тяхната кръв."

"Поне от 1773 г. те разкриват, че са изпълнявани от римокатолическата църква, йезуитите и всеки папа."

Eдин от представителите на Международният трибунал е канадският свещеник Kevin Annett, който благодарение на приноса си в тази насока е номиниран с Нобелова награда за мир. В същото време има опити да го игнорират. Само четири пъти са изтривали страницата му в Wikipedia. При опит да влезе в Aнглия и да проведе лекция на тема "Трафикът на деца" на 29 май 2011 г. е спрян и задържан в затвор за емигранти до депортирането му. Достъпът до Великобритания му е отказан поради факта, че английската кралица е замесена в споменатите неща. На 15 юни 2010 г. Арнет създава Международният трибунал срещу престъпления на църквата и държавата. През 2013 г. са извадени доказателства срещу обвинените в канадския геноцид6, сред които са Йозеф Рацингер (папа), Тарцисио Бертони, английската кралица Елизабет, канадския премиер Стивън Харпър и др. 

За повече четете:

http://ernest.blog.bg/drugi/2017/01/05/seksnasilie-nad-deca-i-sataninski-rituali-v-rimokatolicheska.1500853

При станалите пожари през март и април, преди Възкресение в Париж на катедралите Нотрдам и сан Сулпис се носят слухове, че са предизвикани от сатанинско тайно общество наречено златната стрела. При всички случаи Кевин Анет разкрива, че френските епископи в Париж също са замесени с Деветият кръг и трафика на деца.

image

Ето ви го и папа Франциск (с истинско име Хорхе Бергоглио), как прави пред публика сатанински знак с ръка

image

Предишният папа Йозеф Рацингер пък, като младеж е бил в хитлер югент и е участвал, като млад войник във Втората световна война

                                          image

                                           Рацингер с нацистки поздрав

                       image

Папа Йоан Павел II на снимка с членове от еврейската масонска организация Б най Б рит

Има доказателства представени пред Международния трибунал, че сегашният папа Франциск е член и участва в ритуалите на Деветия кръг от 1967 г.
Можем да се запитаме дали е случайно, че полският архиепископ Ян Павел Ленга не приема Франциск за папа???
И най-сетне на въпроса "За какво идва папатa в България?". Много просто всичко е въпрос на икуменизъм и опитите да подчинят другите църкви. Всеки, който отиде да се среща с папата и не го изобличава и не държи на своето е предател на християнството.
Един по-раншен постинг свързан с икуменизма:

http://ernest.blog.bg/history/2016/02/15/zashto-se-sreshtat-papata-s-ruskiia-patriarh-sled-1000-g-otl.1430185

Пост за двуличния Йоан Павел II и неговия икуменизъм:

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/29/istinata-za-kanoniziraneto-na-papa-ioan-pavel.737875

Oще мои постинги свързани с темата:

http://ernest.blog.bg/history/2013/03/28/nov-papa-predatelstvoto-na-kenet-kopland.1069083

http://ernest.blog.bg/drugi/2018/02/06/zmeevidno-zdanie-sys-skrita-simvolika-konferentna-zala-na-va.1592289


----------------------------------------------

 
1 Въпреки че наистина звучи така не се знае наистина какъв е бил папата. Само развратник или още нещо. Всички тези неща съществуват, а някои от членовете на сатанински секти са членували в римокатолическата църква. Въобще целите книги по магия и окултизъм се съхранявали в някои манастири, където имало такива хора. Относно смешно звучащото "сношавал с духове на мрака", добре известно е съществуването на тайно общество, където това се практикува - материализирането на паднали ангели и сношение с тях. Един от членовете на това общество е Жул Верн. Името на това тайно общество е Societe Angelique.

2 Венецианският род Медичи, окултисти и членове на тайни общества спонсориращи разпространението на окултизма в техния дворец са създатели на първата банка. Родът изчезва и се затрива от педерастия. Джовани Медичи с подкупи е лансиран за длъжност в римокатолическата църква с цел борба за власт и закрила на окултните дейности на Медичите и флорентинските тайни общества (езически и сатанински).

3 Юлий II е папа двуполов педераст, бивш пират на име Джулиано дела Ровере, който купил всички гласове на конклава по време на изборите за папа. Бил до толкова луд, че избрал понтификатското име Юлий II по името на римския император Юлий Цезар и станал известен, като "папата войн". Джулиано дела Ровере имал дъщеря от собствената си сестра.

"Ако някой мъж вземе сестра си - дъщеря на баща си или дъщеря на майка си - и види голотата й, и тя види неговата голота, това е срамота, да се изтребят пред очите на народа си" (Левит 20-17)

Юлий имал още много синове и содомитски сексуални връзки с всичките. Любимият му хомо любовник бил кардиналът на Павия. А както разбрахте папата умира от венерическа болест разпространена сред хомосексуалистите и от него прихванал кардинал Медичи.

4 Разбира се папите решават, кое е грях и кое не. Известно е как Григорий VII принудил с интриги Хайнрих IV започвайки от 25 януари 1077 г. три дни пред оградата на замъка Каноса да пости (пости на глад) и на босо в снега да го моли за прошка, за да го избави от отлъчването. Докато през това време папата бил при своята любовница Матилда (омъжена за Готфрид Гърбавия) в замъка. По-късни папи и църковни служители често са използвали тактиката с отлъчването срещу различни владетели и монарси. Така например през 1109 г. Maрчин, архиепископът на Гнежно отлъчва полския крал Болеслав Кшивоусти и той пости 40 дни и раздава пари на бедните, за да му прости и да отмахне отлъчването. А по-късно пък папа Пасхалий II известен, като "верен последовател на Григорий VII" успява да уреди кръстоносен поход срещу Полша. На полска страна застават русите (Киевска рус), унгарците и дори идват парти със своите стрелци пробиващи всяка рицарска броня и следва най-голямата или една от най-големите битки през Средновековието. Това е Битката при Пшим полю около Вроцлав на 21 септември 1109 г., при която поляците побеждават над 20 000-те рицари на обединените войски насъскани от папата от Италия, Франция, Германската римска империя и Чехия (майката на Болеслав Кшивоусти е чешката принцеса Юдита, дъщеря на чешкия крал Вратислав II) под предводителството на Хайнрих V. Някои източници споменават, че е имало и английски рицари. Точният брой на нападателите не е известен, но се казва, че нападателите са били няколко десетки хиляди. Добре е да изясня, че не всички чехи са били на страната на агресорите. По време на битката чешкият княз Свентопелк е убит със стрела от негов стрелец от рода вършовици именно поради това, че е предател на славяните и вражда с рода вършовици.
Папата до такава степен бил обладан от желанието си да унищожи Полша, че във войната, кръстоносен поход срещу Полша изпратил да участват 5-6 негови доверени архиепископа и епископа. Интригата започва с опита на полския трон да прокарат Збигниев. Уж син от наложница на полския крал Владислав отгледан тайно в Шльонск от вроцлавския губернатор Магнус. Според хроникьора Богухфал живеел при Бретислав в Чехия, а според Гал Аноним в Саксония. Но факт е, че бил замонашен и повече от вероятна е версията, че просто папата се опитвал да пробута негов доверен човек и това води до постоянни интриги в Полша. Полският крал Владислав въобще не искал да го признае за син. Заради Збигниев започнала война и чешкия крал Бретислав влязъл в Шльонск и разрушавал градове и села. Чешкият крал и вроцлавяните застанали на страната на Збигниев, приели го в града си и искали да бъде признат за син. Полският крал Владислав, заедно с малкия си син Болеслав отишъл за помощ при унгарския крал - Владислав. Унгария таман била доста ошушкана от война с кръстоносците и кралят не искал война. За да се избегнат военните действия той посъветвал да приеме Збигниев и полския крал неохотно го приема за негов син, като заявява, че Болеслав ще бъде единствен негов наследник. За да се избегнат по-нататъшни интриги или по някакъв неизвестен външен натиск (папата) дори предсмъртно Владислав разделя територията на Полша на две, двете столици Кракув и Гниежно на Болеслав, а Мазовше на Збигниевв. По това време Болеслав бил на 16 г. Последвали битки с поможаните, които още били езичници и Болеслав се отличил със сила и безстрашие и те го нарекли "вълчи син", а се подигравали със страхливия Збигниев и казвали, че той става само за свещеник. Збигниев още докато царувал Владислав кроял заговори против него ("баща си"), като заговора в крепостта Крушовице през 1096 г. и опитите да привлече поможаните на негова страна договаряйки се с техния крал (някои от племената живеещи в границите на Полша от хилядолетия си имали крале), който му занесъл пари, за да помогне на начинанието му. Владислав се справил със ситуацията, като обкръжил замъка, където останали поможаните и водил битка с наемниците на Збигниев. Това е Битва пши Гополем, като изтласкали до езерото предателите и наемниците и ги избили. Мнимият син избягал в замъка и бил заловен жив и вкаран в тъмница в Шиечиеховице. На следващата година на събора в Гниежно по настояване на епископите Владислав освободил Збигниев. След смъртта на Владислав първоначално Болеслав приел мнимия брат и двамата едновременно управлявали различни части от държавата, Болеслав Шльонск, Жиемиа Сандомиежка и Кракувската област, а Збигниев Мазовше. През това време Збигниев започнал да върти интриги против "брат" си и част от аристокрацията застанала на негова страна и след различни събития интриги и войни. При една от войните Болеслав получавайки помощ от унгарците и руснаците Збигниев усетил, че вече е въпрос да оцелее, а не да овладее трона потърсил помощ при киевския княз Швиентопелк да се застъпи за него и едва тогава отишъл в Кракув и в краката на Болеслав го молил, ако може да го приеме за прост войник в неговата войска. Епископът и киевския Швиентопелк се застъпили и пак му отпуснал командването на провинция Мазовше, която е по-далеч от Чехия. По това време Хайнрих V имал желание да използва объркаността в Полша и да нападне с австрийците и чехите Унгария, а чешкия княз Борживой избягал при Болеслав молейки го за помощ. Унгарския крал Коломан се среща с Болеслав и сключват договор за взаимопомощ и той дава дъщеря си Юдита за съпруга на сина му Стефан (или Ищван). През това време Хайнрих се обърнал към Болеслав с искането да даде половината Полша на Збигниев. По време на обкръжението на замъка Волин през нощта Збигниев предателски нападнал Болеслав. Бил преоблечен, но го разпознали сред пленените и въпреки желанието на главнокомандващите да го убият Болеслав просто го прогонил от родината. След много интриги и вероломства от страна на Збигниев най-накрая Болеслав го заловил и ослепил. При ослепяването Збигниев починал и много хора били възмутени, тъй като повярвали на папската измама, че му е брат. Така Болеслав бил отлъчен от епископа на Гниежно и едва след 40 дневния му пост и раздаване на пари на бедните му простил и премахнал отлъчването, а през това време папата организирал кръстоносен поход срещу Полша начело с отдавна точещият се Хайнрих V.
                           image

                       Героят Болеслав, който побеждава нападателите на Полша


5 Има се предвид без Албино Лучани станал папа Йоан Павел I, който започва чистка на масоните във Ватикана, които по онова време са били около 110 души и е отровен, а в ръцете си е държал списък на хората, на които не им е мястото във Ватикана и е имал намерение да махне следващия ден. Погребан е набързо, без аутопсия, но се знае, че е отровен с отрова в кафето. Когато Карол Войтила (полски евреин по майчина линия) приема като папа името Йоан Павел II много хора са потресени и приемат това, като подигравка с честния Албино Лучани, който не е член на тайни общества.

6 Точната бройка на станалите жертва индиански деца в римокатолическите училища за индианчета в продължение на век в Канада не е известна, но се предполага, че е между 50 000 и 100 000 загинали от умишлени зарази и безследно изчезнали за жертвоприношения.












Гласувай:
3



1. barin - Здравей, ernest. Папата е влият...
05.05.2019 08:23
Здравей, ernest. Папата е влиятелна личност и неговот идване в България не е случайно. Независимо, че сме православни все пак сме християни. Мисля, че и Йоан Павел II е идвал у нас. От новото време точно той като че ли е най-успешния папа.
Поздрави!
цитирай
2. ernest - Успешен в какво?
05.05.2019 09:40
Да се разхожда по света и да мами хората и да ги въвежда в заблуждения. Прави икуменични сбирки (забранено от Бог!!!) с представители на различни вероизповедания, сред които и магйосници от различни култове.
цитирай
3. ernest - Направих малко добавки
11.05.2019 09:36
в постинга, за да стане ясно, какво наистина представлява папската институция и какви са папите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665224
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031