Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2016 16:27 - Хелоуин - древен езически празник с човешки жертвоприношения, днес основен празник в сатанизма, опити за узаконяване на канибализма
Автор: ernest Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3880 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.01.2017 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всяко честване или празник си има своя произход. Празниците могат да имат етнически, държавен или религиозен произход. В това отношение таченият от сатанистите и вещерския култ уика Хелоуин има келтски езически произход, в миналото наричан Самейн.

Целта на популяризирането на подобни празнувания от задкулисните играчи е привличането на демоните и ако може отделянето на част от хората от Бог и довеждането им до духовно падение и погибление. Нещата се правят малко по малко. И някои хора, които не са наясно с духовната страна на нещата трудно отличават добро от зло. И в някакъв момент дори някои хора не само прокламират неща, които са пълен абсурд, непристойни или извратени, но се опитват да ги налагат, като норма в обществото и останалите трябва да ги приемат и да се съобразяват с тях. Така се е стигнало вече да се задава въпросът канибализмът трябва ли да бъде разрешен или не. В Норвегия в едно предаване по телевизията директно пред зрителите от един човек отрязват парче месо, сготвят го и друг го изяжда. А във Великобритания професорът от Оксфордския университет Richard Dawkins оглавява движение за легализирането на канибализма, като идеята е да бъде позволено да се ядат деца до 1 г. възраст.

Деградирането и упадъка на една цивилизация настъпва, когато ненормалните неща започват да стават норма и да се приемат масово, а нормалните неща да се приемат за глупост и ненормални!

image

Професорът дарвинист Ричард Даукинс


Така един от основните празници в сатанизма се рекламира и вече приема от не малко хора не само в англоезичния свят:

"След собствения рожден ден, двата най-главни Сатанински празници са Валпургиевата Нощ и Халоуийн (или Нощта на Вси Светии)." (Anton LaVey, Satanic bible)

Това е цитат от основната книга в официалния сатанизъм. Сатанизмът приема официален статут в САЩ през 1966 г., когато в Сан Франциско се появява Църквата на сатаната ръководена от Антон ЛаВей. Сатанинската библия е написана от ЛаВей и публикувана през 1969 г. Други негови книги са
The Satanic Rituals (Сатанински ритуали), The Satanic Witch (Сатанинска вещица - на английски няма родове и може още - вещер), The Devil"s Notebook (Дневникът на Дявола) и Satan Speaks (Сатаната говори).


image

Антон ЛаВей, който ритуално обръснал1 косата си, като посвещение към сатаната

image

image

Главната квартира на Църквата на сатаната наричана The Black House в Сан Франциско


С началото на учебната 2014 г. в щата Флорида се стига до това да започнат по училищата да пропагандират свободно сатанизма и да разпространяват книга за деца запознаваща ги със сатанизма.

image


https://www.youtube.com/watch?v=NAvs_PVrtF4

Дълги години Халоуин се отбелязва сред малката общност на ирландците и някои от наследниците на ирландските емигранти в САЩ, които са римокатолици, като това според католическия календар е Ден на всички светии, а в Ирландия в древността сред келтите на същата дата се чествала тяхната Нова година по езическите правила с поклонение към демоните и мъртвите.

До средата на 80-те години Хелоуин (Haloween) е бил малко известен и неговата популярност нараства след няколко филма на ужасите, в които се споменава. В средата на 80-те години на сцената се появява немската хеви метъл, спийд, пауър метъл група Heloween, които обаче се бъзикат с това и дори името им умишлено е написано с правописна грешка. Така от по-елементарните хеви метъли, които като нямат какво да правят и се чудят, какъв повод да си намерят да се напият в България (в София) през 80-те тук-таме започват да се събират на този ден. Дори някои от метълите си мислят, че това е метъл празник поради наличието на група с подобно име, но всъщност музикантите от групата се бъзикат с Халоуин. Тъй като в България този ден става популярен от хеви метъла, дори не се изговаря и пише правилно Халоуийн (както е в Сатанинската библия), а Хелоуин, като името на групата.


image
 

Дебютният албум на Helloween - “Walls Of Jericho” (1985). За името на албума е използвана библейската история на разрушаването на стените на град Йерихон със звукова вълна.

image

Съвременна снимка на пауър метъл групата Хелоуин

За да излезе от средите на сатанистите и неоезичниците и да започне да се разпространява в англосаксонския свят древният келтски празник на Духовете и мъртвите оказват влияние няколко основни фактора.
След налагането на фалшивата дарвинова теория, отхвърляща сътворението от Бог се способства разпространението на атеизма и освен атеистични идеи, така и прокарването на всякакви други езически, окултни или сатанински практики с постепеното налагане на изроден мироглед и начин на живот, който според Библията е наричан - греховен.
През 1951 г. във Великобритания е премахнат законът против вещиците от 1735 г. (Witchcraft Act), което дава възможност съвсем официално да дават гласност дълго криещите се практикуващи "древната традиция" и да се създават нови вещерски ордени, един от които е Wicca, а друг Александровската традиция. А след това започват да се правят филми и да се пишат книги за популяризирането на магьосничеството, като да кажем Хари Потър.


image
Александър Сандерс създател на вещерския ковен, станал известен като "александровска традиция"

image

Gerald Brosseau Gardner, който членувал в Розенкройцерския мистичен орден и взаимствал неща от масонството е човекът основал ковена Bricket Wood, от който възниква вещерския култ уика, в който днес членуват няколко милиона вещери и вещици

image

Основният символ в ритуалната магия и вещерските ордени е пентаграмата

image

Пентаграмата е и основен символ и атрибут в сатанизма

image

Календарът с празниците на една от магьосническите секти (с магическа пентаграма в центъра), където присъства и келтския езически празник Самейн (Хелоуин) 

  Когато Александър Сандерс бил на 16 години на неговия рожден ден, като се върнал в къщи заварил майка си в центъра на пентаграма гола. Тогава тя му разкрила тайната и му казала, че е потомствена вещица и носителка на "древната традиция" и майка му правила с него секс във вътрешността на пентаграмата и след това го обучила в тайните.

image

Голото хоро на сектата на Сандерс по време на ритуал (преди оргия)


Произходът на съвременния термин Hallowe"en (Хелоуин) се получава чрез транслитерация от Аll Нallows Day (ден за тържествено възпоменание на християнските мъченици) и eзическия Samhain (Самейн), когато се почитали всички християнски мъченици убити заради вярата. Наричан първоначално All hallows (Всички светии) или Hallowmas (по месата правена на този ден за възпоменание на мъчениците християни).

Нощта, станала известна като Хелоуин би трябвало по-точно да се изписва Халоуийн (както е в сатанизма и Сатанинската библия), на английски Halloween.


За Хелуин много хора носят костюми и маски. А това от къде идва? Добре известно е, че при някои тайни общества с поклонение към дявола има сексуални оргиастични (включително и хомо и би) ритуали, при които участниците носят маски, както примерно е показано много реалистично във филма Eyes Wide Shut с участието на Том Круз, който в личния си живот е член на окултната секта на сиентолозите. Филмът е сниман в имението на Ротшилд, където действително има такива ритуали.


image


image

image

Снимки от филма Eyes Wide Shut
Сцена на ритуала във филма:

https://www.youtube.com/watch?v=LgvYfMsKJhE

image

Дъщерята на Ротшилд с маска на подобно парти в замъка Chвteau de Ferriиres  през 1972 г.
Така че, тези които честват този ден или вечер, ако не са християни и не почитат загиналите християнски мъченици и не участват в меса, би трябвало да се поздравяват с: "Честито Нова година!", а тези които са наясно, че всъщност съвременното му честване произлиза от сатанизма, където е основен празник с думите: "Честито на дявола и демоните" или "Добре дошъл сатана".

Първоначално през 609 или 610 г. празникът се чествал на 13 май и бил осветен от папа Бонифаций IV (608-615), но се оказало, че съвпада с езическия празник Лемурия в древен Рим, свързан с култа на весталките и във връзка с това пo-късно папите св. Григорий III (731-741) и Григорий IV (827-844) променят деня на честването на празника на 1 ноември. Официалната промяна става през 835 г. със съгласието на всички епископи. Интересен факт е, че дори терминът "всички светии" е езически и идва от гръцката дума "пантеон" в древно-гръцката езическа култура. Пантеонът бил център, място за почитането на "всички светии".

Древните келти вярвали, че в нощта срещу Нова година (31 октомври) се отваря границата между мъртвите и живите и сенките (духовете) на починалите през изминалата година по това време навестявали земята и търсели живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят от сенките, хората гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат духовете (демоните), на които оставяли храна, за да се нахранят и да подминат дома им. А самите жители се събирали около огньове, които били запалвани ритуално от техните жреци друидите. На тези сбирки се правели предсказания за зимата и принасяли в жертва животни и хора. Извършвали се ритуали за допитване до мъртвите, най-често с ябълки с различни цели, като за кого ще се ожени или омъжи, някой или колко деца ще има. Ябълката заемала специално място в келтската култура и се считала за магически плод, тъй като се вярвало, че светът на мъртвите се намирал на ябълково дърво. На края на събирането всеки взимал въглен от огъня и с него палел огнището си. Символи свързани с Халоуин са тиквата, смъртта, вещиците, черните котки, прилепите, вампирите, духовете, чудовищата, кръвта, огъня и дявола. Тиквеният фенер със свещ, поставена в него е характерен за празника Хелоуин и се нарича Светещият Джак и първоначално бил използван човешки череп. Едва след откриването на Америка от Мезоамерика в Европа се пренася тиквата. Според легендата "Светещият Джак" е кръстен на ирландски митичен пияница, който успял три пъти да надхитри Дявола. След последната им уговорка да живее спокоен живот още десет години Джак внезапно починал. Тъй като бил грешник не можел да отиде в Рая, а заради сделката си с Дявола не можел да отиде и в Ада. На прага, Дяволът му дал въглен от Ада, който Джак поставил в издълбана тиква, след това тръгнал да се скита по света в очакване на Страшния Съд. Всъщност това, което малко е известно е, че другото име на Джак е Джоукър или сатана и това е игра на думи и скрити символи. По време на келтския Самейн също се принасяли и човешки жертвоприношения. В наше време на Халоуийн някои сатанински секти също извършват човешки жертвоприношения. Но по-точни данни не могат да бъдат посочени. В САЩ изчезват от 1 до 2 милиона деца годишно и се предполага, че повечето от тях стават жертва на сатанистите. Във Великобритания от домовете за сираци изчезват безследно по 3-4 хиляди деца годишно.

За необходимостта от човешки жертвоприношения на деца пише в книгите си най-известният и изтъкнат сатанист през ХХ век Алистър Кроули. Член на ордена Golden Dawn и създател на религиозното сатанинско учение Thelema. Така например в книгата To Mega Therion Кроули пише, каква е най-добрата жертва и до какви години да е детето за най-добра жертва.
Той още споменава, че в сатанинските секти трябва да има жени донорки, които да забременяват тайно, без никой страничен човек да знае и после, като напредне бременността да отидат на отдалечено място и да се крият докато родят предопределеното дете за жертвоприношение.

Изтъкнатият британски изследовател сър Джеймс Фрейзър в неговите обширни изследвания отбелязва, че до края на XVIII век в Ирландия и Шотландия, в Уелс до XIX век, а на остров Ман до началото на ХХ век се запазило от езичеството паленето на ритуални хелоуински огньове (в които се принасяли в миналото човешки жертвоприношения). Той пише в началото на ХХ век в мнготомното си изследване озаглавено Златната клонка:

  "Изглежда, че също като Белтейнските огньове, огньовете на Хелоуин са били най-разпространени в планините на Пъртшър. В енорията Каландър те продължавали да пламтят почти до края на XVIII век. Когато огънят загаснел, събирали внимателно пепелта на кръг и отвътре, близо до ръба на кръга слагали по един камък за всеки член на няколкото семейства, свързани с този огън. Ако на следващата сутрин установели, че някой от тези камъни е бил разместен или повреден, хората заживявали с мисълта, че съответният човек е fey, т.е. обладан от свръхестествена сила, и няма да преживее следващите дванадесет месеца. До края на XIX век всяко домакинство в Балкидър имало по Хелоуин своя голям огън, но обичаят бил спазван повече от децата. Палели огъня на високо място близо до къщата; но не танцували около него. Огньове се палели и в някои области в Североизточна Шотлдандия, например Бюкън. Както обикновените селяни, така и чифликчиите трябвало да имат свой огън. По селата момчетата ходели от къща на къща и искали от всички торф, най-често с думите: „Дайте торф, да изгорим вещицата!“ След като съберели достатъчно, те го натрупвали заедно със слама, прещип и други лесногорими материали и запалвали купа. След това един след друг младежите лягали на земята, всеки гледал да е колкото се може по-близо до огъня, без да го опърли и оставал в това положение димът да минава над него. Останалите тичали през дима и прескачали своя легнал другар. Когато огънят изгасвал, се надпреварвали кой да разпръсне най-много пепел.
В северната част на Уелс имало обичай всяко семейство да поддържа голям огън, наречен Coel Coeth. Палели го на най-видно място, близо до къщата, а когато вече догарял, всеки хвърлял в пепелта по един предварително означен бял камък. После, след като си кажели молитвите около огъня, се прибирали да спят. На следващата сутрин, щом станели, отивали да търсят своите камъни и ако установели, че някой липсва, били убедени, че онзи, който го е хвърлил в пепелта, няма да доживее следващия Хелоуин. Според сър Джон Рис обичаят да се чества Хелоуин с големи огньове по височините не е забравен в Уелс и някои хора все още си спомнят как онези, които са помагали около огньовете, изчаквали, докато и последната искра в тях угасне, и после внезапно всички побягвали и крещели колкото им глас държи: „Нека черната свиня с рязаните уши да хване последния!“ Както справедливо отбелязва сър Джон Рис, това показва, че първоначално един от групата съвсем сигурно загивал. До наши дни тази поговорка се употребява широко в Карновоншър, където понякога все още споменават страшната черна свиня, за да плашат децата. Сега вече разбираме защо в Долен Бретан всеки хвърля по едно камъче в летния огън. Несъмнено и там, също както в Уелс и Шотландските планини, от положението и състоянието на камъчетата на сутринта на Всех Святих правят предзнаменования за живот или смърт. Обичаят, установен в три самостоятелни народности от келтската група, вероятно датира от периода преди разселването им или най-малкото от времето, преди чужди народи да забият клиновете, които сега ги разделят."

  Всеки сам избира какъв живот да живее - на благословение от Господа или на проклетия!

Разграничавайте доброто от злото!

Отговорност пред Господа според библейските стандарти носят всички над 12-13 г. възраст.

Хората, които са избрали пътя на доброто (на Господа) трябва да имат предвид, че в Библията ясно е казано:
  "Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)

"Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?" (2 Коринтяни 6:14)

(Аз никога не съм чествал Хелоуин и никога няма да направя подобна глупост, но всеки решава сам за себе си.)

Кажете - Не на Хелоуин!  

image

Подробна информация във връзка с произхода и истинското значение на празниците (Хелоуин в единайста глава) ще намерите в книгата ми "Езическите празници и чествания в християнството".
За поръчки e.h.books@abv.bg


image
 

image


Други постинги на тема Халоуийн можете да прочетете на следните линкове:


http://ernest.blog.bg/drugi/2015/10/26/ima-li-oshte-niakoi-koito-da-ne-znae-che-helouin-e-sataninsk.1402333
http://ernest.blog.bg/history/2014/10/30/oshte-edin-sataninski-praznik.1309204

http://ernest.blog.bg/history/2013/10/23/ezicheskite-i-sataninski-praznici-i-chestvaniia-v-obshtestvo.1196028

http://ernest.blog.bg/lifestyle/2010/10/28/za-praznika-halouin.626264

http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/30/halouin.844083


 

--------------------------------------------------------------------

1 Според Библията в Стария завет дългата коса е символ на святост и посвещение към Бог при назиреите. Исус Христос е бил с дълга коса. По тази причина Антон ЛаВей (името му е псевдоним, с истинско име Howard Stanton Levey) прави всичко наобратното, като се обръсва гола глава за дявола. При тези хора, които са с прекалено къси коси 1-2-3 см. е отклонение произлизащо от крепостното селячество и робството, където мъжете е трябвало задължително да бъдат или голи глави или подстригани 1-2 номер коса, а благородниците имали дълги коси.
Повече информация по въпроса ще намерите в постинга:

http://ernest.blog.bg/history/2014/11/18/ima-li-znachenie-kolko-dylga-e-kosata-pri-myjete-myjkite-pri.1314893

 



Тагове:   Хелоуин,


Гласувай:
2



1. bojinkata - Поредната провокация срещу бъл...
26.10.2016 17:02
Поредната провокация срещу българския народ! Хелоуин е и празник на бандита, рекетьора!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673317
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930