Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2018 11:12 - Първият национален поход за семейството
Автор: ernest Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1571 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2018 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Свидетели сме на какви ли не опити да се измени обществото и да се превърне в маса от дебили, които не различават добро от зло, правилно от неправилно и се получава рязко разделение между моралните и неморалните хора. Такива които държат на неща, като първа любов, моногамия, създаване на семейства (с девствени жени1, по първа любов), раждане на деца и от друга страна индивиди без морално-ценностна система. Въпреки всички извратености през последните години в световен план виждаме трикратно увеличаване на девствените жени, които се пазят до брака. С възникването на различни движения (религиозни и не религиозни) за запазването на моралните ценности в обществото и семейството.
Eдно от първите движения за запазването на девствеността до брака с последователи в много страни (поне 17 държави) е основано преди около 20 г. с организирането на първия Бал на Чистотата през 1998 г. в Колорадо Спрингс от Ренди и Лиза Уилсън за техните деца.

image

Ренди и Лиса Уилсън

image


Семейството на Уилсън

По-рано в САЩ е имало училищни групи и кръжоци с аналогична насоченост - запазването на девствеността и моралните ценности до брака. От 10-11 г. в САЩ има над 10-11 милиона момичета от това движение с Баловете на Чистотата, наричани на английски Purity Balls, които са станали изключително популярни. Това означава всяка 5-6-та млада американка. (В същото време около един/ една от 3-4 души в САЩ пък са джендъри - така е при неморалните, нещата ескалират.) Аналогично на моминските Purity Balls, за мъжете има също нещо подобно, когато обещават да се запазят чисти до брака за своите бъдещи съпруги.
Освен запазването на девствеността момичетата обещават (сключват завет), че ще запазят дори първата целувка за бъдещите си съпрузи.

image

Снимка на момиче с баща си отиваща на Бал на чистотата


image

Баща с дъщеря си се молят по времето на Бал на чистотата

В Европа държавата с най-малко разводи е Полша. В Полша от около близо 30 г. насам 80% от младежите се женят девствени и имат здрави бракове.
В България младежите, които сключват църковни бракове в православните църкви половината са девствени, а в евангелските църкви около 90%.

Срещат се и държави, където над 90 или 95% от хората, които се женят са девствени.  Встъпването девствени в брак, като че ли се превръща в мода. В различни страни непорочността (девствеността) се поощряват. Taкa например може да се спомене страната Угандa. През 2002 г. Министърпредседателят на Уганда въвежда закон, по който жените, които се омъжват девствени получават големи суми пари и скъпи подаръци. А момичетата, които са завършили средното си образование и са се запазили девствени могат да продължат да учат във висшите учебни заведения.

Относно темата за брака, различните обичаи и традиции и какви са били браковете в християнството през първите няколко века преди самото християнство да се превърне в институционно и да започнат измененията и как са станали те ще можете да научите повече по темата от книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества"

image

За поръчки на книгата e.h.books@abv.bg

Миналата седмица в София е имало гей парад (не съм им обърнал внимание, кой ден е било), но същия ден в София е имало таман три различни похода за запазване на семейните ценности. 

На 9-ти юни хиляди поддръжници на семейните ценности участват в първия Поход за Семейните ценности състоял се в градовете: София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, като по-специален интерес се забелязва, към двойки облечени в техните сватбени костюми. По време на похода в петте града е подпечатана "Декларация в подкрепа на семейството" адресирана до управляващите с призив за запазване на брака и семейството и защита на децата от джендър политиката на ЕС (Евро-гейския Съюз).

Целта на похода е да се превърне в празник за семействата и семейните ценности и да даде възможност за изразяване на граждански позиции по актуални теми свързани с брака, семейството и децата.

---------------------------------------------------------------------------

1 Сред много народи е прието жената да е девствена до брака или годежа. При индианците дакота (известни още, като сиукси) примерно мъжете обикновено са се женели над 30-32 г. възраст, когато вече са били доказани ловци и войни, които могат да имат семейство, а жените са били девствени от 14-15 г. до 18-20 г. Те можели да имат повече от една жена, и обикновено след време някои от тях са си взимали още жени, но са нямали право да напускат първите си жени. Това се е считало за безчестие и ако е имало такива случаи, направо са прогонвали негодника от племето.
В арабския свят, ако случайно се окаже, че някоя не е девствена направо я убиват. Според законите в Тората (Петокнижието на Моисей в Стария завет) в юдеизма (и приемствено в християнството) жената трябва да е девствена. Разбира се и млада до около 20 г. (в наше време може да удължим с 2-3 г. до 22-23 г.). Според законите дадени от Бог, ако се окаже, че някоя не е девствена трябва да бъде убита, за да се отмахне злото и разврата и да няма осквернено потомство:

"... и момата не бъде намерена девица, то нека доведат при вратата на бащината й къща, и градските жители да я пребият с камъни до смърт" (Второзаконие 22:21)

Има и специална заповед за Божиите служители да се женят единствено за девици:

"И той да вземе за жена девица; вдовица или напусната да не взима; но девица да си вземе за жена. И тъй да не осквернява потомството си между людете си; защото Аз съм Господ, Който го освещавам." (Левит 21:13-15)

И се казва, че Бог ще съди покварените блудници:

"Женитбата нека  бъде на почет у всички и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците" (Послание към евреите 13:4)

Според еврейската традиция момата може да се омъжва след бат мицва (на 12 г.) След бат мицва имат правото да се сгодяват и 1-2 г. след това да се омъжват. Най-често от 15 г. до 19-20 г. Така например Дева Мария според няколко различни неканонични текста ражда Исус на 15 г., а Йосиф се предполага, че е бил на 50 г. (до възникването на  феминизма през ХХ век и времето на бейби бума в САЩ такава разлика във възрастта е била нормална).
Повече относно смисъла на девствеността и ефекта телегония и защо жената трябва да е девствена и съпругът й да е по първо влюбване за момата можете да научите от постингите ми: "Има ли вечна любов 2 част" и "Има ли вечна любов 7 част".




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - 9 юни е много добра дата за целта-
11.06.2018 13:45
на тази дата през 1923 година България е била пречистена от дружбашките боклуци!
цитирай
2. barin - Здравей, ernest. Мисля, че датата ...
11.06.2018 21:55
Здравей, ernest. Мисля, че датата не е избрана подходящо, защото 9 юни се свързва с първия преврат и разединява нацията. Може би, защото е събота националния поход беше на тази дата. Иначе е положително начинание.
Поздрави!
цитирай
3. ernest - Aз мисля, че
12.06.2018 07:19
Датата е избрана подходящо от гледна точка на контрапункт на гей-прайда в София. А не от исторически съображения. Не знам в кой ден е бил, но сигурно или предния ден или същия ден.

По-късно софиянци ми казаха, че имало 1000 джендъра - LGBT-та и 3 000 полицая, които ги пазели. Срамна работа. Как са се обърнали критериите на някои хора за правилно и неправилно а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665612
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031