Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2012 14:09 - Какво представлява съвременната музикална култура: рок, метъл, денс, рап
Автор: ernest Категория: Музика   
Прочетен: 4115 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 05.05.2013 00:13


Тъй като имам намерение понякога да включвам текстове на някоя и друга хубава AOR група, преди това бих искал да изясня някои неща на тази тема и сътоянието на съвремената музикална сцена.
  В абсолютно всички съществуващи  музикални стилове понякога се среща манипулиране, окултизъм и тн., които са духовно блудство пред Господа. Започвайки от класическата музика и оперите, където повечето от известните композитори са членове на тайни общества и включват манипулативни приказни истории, често наблягащи на магията, която е забранена от Бог:

 "Магьосница жива да не оставиш." (Изход 22:18)

   "И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към магьосници, за да блудства след тях, Аз ще насоча лицето Си против онзи човек и ще го изтребя изсред народа му. И така, осветете се и бъдете свети, защото Аз съм Господ, вашият Бог." (Левит 20:6-7)

Някои от известните музиканти занимаващи се с окултизъм и магия сами си признават, че докато са на сцената са обладавани от духове, като Ричи Блекмор от Дийп Пърпъл1 и Рейнбоу2 или Карлос Сантана. За да изглежда по-приемливо в обществото Карлос Сантана казва, че това са "ангели", но пропуска да спомене, че те са паднали ангели, тоест демони. В клип на Селин Дион пък направо се показва как тя прави магьоснически ритуал. 
   В един неотдавнашен постинг вече засегнах въпроса какво е манипулативното деморализиращо влияние на хипи движението през 60-те години със сексуалната революция 3. В началото на 70-те години директно от гей клубовете произлиза диско музиката и дискотеките. Дори участниците в повечето диско групи в началото са били гейове и бисексуални извратеняци. В някои групи като Village People всички са гейове, докато в Hot Choсolate само някои. Amanda Lear пък е диско певица, която по-рано е "била" мъж и си е сменила пола - травестит. Много от текстовете в диско и техно музиката наблягат на деморализирането на младото поколение. Това е използвано от сатана и неговите поклонници (и е разпространявано както от поклонници на дявола, така и от хора, които не са вярващи и не разбират духовната страна на живота) с цел хората да бъдат отделени чрез греха от Бог нарушавайки Неговите заповеди и да отидат в ада:

 "Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, за да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си." (Второзаконие 22:20- 21)

 "Женитбата, нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците." (Послание към Евреите 13:4)

 Диско и техно звездите също имат изграден имидж нарушаващ Божиите заповеди. Да вземем бисексуалната Мадона, която е окултистка-кабалистка, или Лейди Гага, която направо навлиза в сатанизма. Или руската група Тату с две бисексуални лесбийки. Съвсем неслучайно в дискотеките постоянно стават сбивания, често в тях или около тях има изнасилвания, а в поне в половината от дискотеките или в близост до тях има и убийства. Там също се разпространяват наркотици. Същите неща са характерни и за чалгатеките. Чалга музиката е под въздействието на демони на блудство и простотия. Дискотеките са инкубатори на порока и те са под демоничен контрол и са омразни на Бог. Поне 95% от момичетата, които ходят на дискотеки стават курви. Преди около 5-6 години някъде в София имаше дискотека на име Индиго, която се запалила и починаха 6 момичета от 12 до 14-годишна възраст. Чудеха се кой е виновен за инцидента. Всъщност родителите са виновни и би трябвало да бъдат съдени за безотговорното си отношение към децата си и поради това, че въобще са ги пуснали да отидат на дискотека. Народната поговорка гласи: "Ако бе мирно седяло, не би чудо видяло".
  В същото време повечето родители не правят най-важното нещо за децата си - от малки да ги научат да се молят всекидневно. Не е много сложно, просто се молите и казвате на Господ, това което имате да му кажете, прославяте Господ и искате Той да ви води да живеете праведен живот. Един пример: "Слава на тебе Господи. Моля те Господи да благословиш деня ми. (ако примерно ви предстои контролно по нещо си може да добавите) Моля те Господи да благословиш предстоящото ми контролно да го направя възможно най-добре. Благослови Господи деня ми и ме води в праведен живот да върша Твоята воля през всичките дни на живота си. Да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята."
Не си спомням дали майка ми ме е учила, май че не, но когато бях първи клас или малко по-голям (втори, трети клас) по време на междучасията, докато другите деца крещяха като луди и подскачаха насам натам, аз се молех на Бог. 
 
 Съвременната мода на татуировки и пиърсиг също произлиза от гейовете. Един от известните гейове отваря първите татуировачни студия в Англия и Америка, където също извършват и пиърсинг. Първоначално това е била мода разпространена сред гейовете, а по-късно се разпространява цялостно благодарение на някои музиканти от различни стилове: диско, рок, рап и метъл. А като цяло е добре да се изясни, че татуировките произлизат от езичеството.
 В рап музиката е пълно с насилие, пее се главно за секс, купони, бързи гангстерски пари и наркотици. В нея също има окултизъм и някои от така наречените "звезди" (звезди има само на небето) са членове на тайни общества. Голям брой рап изпълнители са убивани и напускат света с куршум в тялото.
 В рок и метъл музиката има различни групи. От такива, като Slayer, които изповядват директен сатанизъм и дори описват в една от песните си сатанински ритуал с човешко жертвоприношение и има фенове, които са убивали и жертвали хора по описания ритуал (имаше процес по случая) или Dream Theather, двама члена, от които още като студенти влизат в младежка ложа, а по-късно групата настъпва по-надълбоко и направо приветства очаквания от тайните общества Нов Световен Ред в песента А Rite of Passage, до съвсем безобидни младежи, които просто се забавляват или християнски групи. Разбира се някои от така наречените християнски групи съвсем не са толкова християнски, колкото се очаква да бъдат. Това важи за една от най-известните "християнски" неометъл (мразя този стил) групи в САЩ P.O.D. или "християнската" госпел певица Ейми Грант, която всъщност още от студентка е членка на младежко тайно общество.
  Нямам намерение изцяло да проследявам падението на обществото свързано със съвременната култура, която малко или много е свързана и под въздействието на музиката, но ще отбележа, че блудството и извращенията в много среди се приемат за нещо нормално. Така например готик метъл феновете, сред които има доста сатанисти си организират купони, на които си правят оргии. В готик културата се приема и харесва садо-мазохизма (B.D.S.M.). В не малко други метъл стилове подкрепят садомазохизма и дори тук-таме го рекламират във видеоклиповете си. Сред по-известните подрепящи садо-мазохизма групи могат да се споменат: Metallica, Manowar, Ramstein, W.A.S.P. и тн. Не само това, но има и такива, които направо правят секс на сцената. Има групи с жени лесбийки и бисексуални, които правят секс на сцената пред очите на оглупялата публика. На някои концерти на сатаниста с прякор Мерлин Менсън се е случвало той да прави хомосексуален секс на сцената.  
  Повечето от музикантите са нискокултурни и говорят цинизми и псуват публиката. Както примерно Джеймс Хетфийлд от Металика на концерта в Пловдив постоянно псуваше България (аз не бях там, но гледах записа по телевизията), а публиката след всяка негова псувня му се радваше, но някои групи направо пикаят и хвърлят своите екскременти върху публиката, която си пази "спомените" от тях. Така например групата GWAR си е направила лайномет, с който обстрелва почитателите си.
  В различните музикални стилове има и наблягане на различни неща, което формира определен мироглед на съответния човек, който най-често се причислява към определена група от неформални движения, като рокаджия, пънкар, хеви метъл, трашер, грънджар, хипар, неометъл, готик, блекметъл, детъджия, кораджия, грайндкоръджия, дискар, уейфър, трансманиак и тн. В текстово отношение например в 95% от групите свирещи дет и бляк метъл се пее за сатанизъм, убийства, изнасилвания, разчленявания, похулване и поругаване на християнството, Господ и Исус Христос. Така например хитът на Ню Йоркската дет метъл група Cannibal Corpse, на която е фен често играещия роли на полуидиот холивудски актьор Джим Кери носи името "Убита, изнасилена и разчленена". Това харесват, и на такива неща се радват този вид хора. Същите тези фенове на тази музика примерно харесват филми на ужасите и порно. Дори не одобряват по-праволинейното порно (пред Господ всичкото порно е греховно), но всички най-извратени форми на порното, които няма да коментирам, тъй като са прекалено гнусни. Те мразят комедиите, любовните филми, приключенските филми и уестърните. 
  Освен че немалко групи понякога манипулират слушателите си с текстовете, в някои записи се използват скрити подсъзнателни съобщения и допълнителни думи (послания), които са включени допълнително към записите на песните, но не се чуват и въздействат на някои хора. Преди време по тази причина се опитаха да съдят Ози Осбърн, който си призна, че в песните му има такива съобщения. Има и песни написани при демонично обладаване и дори при някои от тях се откриват шокиращи неща. Така например при някои песни просвирени отзад напред има призоваване на дявола, хваление на дявола и други демонични прояви. Това важи както в хард рока, като групата Led Zeppelin и най-популярната им песен Starway to heaven (Стълба към небето, но би трябвало да се нарича "Стълба към ада"), така и за рапа и дискотечните стилове. В случая с Led Zeppelin китариста на групата Джими Пейдж още от младеж е член на ложата Златната зора, и поне още един член си е продал душата на Луцифер. Включвам линк с част от песента, нормално и отзад напред:

http://www.youtube.com/watch?v=BwHg5sCvs0M
http://www.youtube.com/watch?v=OR2plbj7Gio

Още един линк с няколко песни:  

http://www.youtube.com/watch?v=YI_dqSO30Mg

Ако сами искате да проверите можете да ползвате програми за обработка на файлове и сами да видите какво е положението.  Примерно можете да използвате cool edit pro.

Един линк към кънтри-рок песен казваща много истини:

http://www.youtube.com/watch?v=AC9Lb9J8aMg     
   
 Въпреки всичко държа да отбележа, че не цялата рок музика е непременно зло. Може би едни от сравнително най-нормалните хора се срещат в стила AOR, който лично аз харесвам. Разбира се и те не са съвсем идеални. Ако човек не живее с ежедневна молитва към Господ и не спазва Неговите повеления жив е закъсал и е като умрял.
  В някои AOR групи, които са считани за светски и никъде не се пее специално за Бог съм срещал по обложките на оригиналните дискове да изказват благодарности на Господ. И въпреки че това не са специално посветили изцяло живота си на Господ хора, те все пак имат своето почитание и уважение към Него.
 В музикалния стил AOR, който е производна от хард рока, а от 80-години и от мелодик хеир метъла в текстовете се пее предимно за любов. Друг е въпросът дали дадена песен е позитивна, или негативна пееща за любовна раздяла. Когато хората не са вярващи и живеят светски начин на живот, без да се съобразяват със заповедите на Бог се случват и такива неща. Господ не желае хората да си сменят гаджетата или партньорите в живота. По тази причина Господ не разрешава разводите и разводи са позволени единствено при прелюбодейство и след развода мъжа и жената нямат право да се оженят повторно до смъртта на другата половина. Исус Христос казва:

 "Още било казано: "Който си напусне жената, нека й даде разводно писмо". А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен по причина на прелюбодейство, прави я да прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде, той прелюбодействува."(Матея 5:32-33)

 "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?" Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.
 Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?
 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната прелюбодействува." (Матея 19:5-9)

Но така или иначе по-добре е някой да пее за любов, отколкото разни други глупости. Зависи и какво влага даден човек в песента, която слуша. Има изключително голям брой хубави AOR песни и те не са грешни!    


---------------------------------------------------------------------------

1 Името на групата "Тъмно лилаво" произлиза от символизъм за наркотично състояние.

2 Името на групата Rainbow (Дъга) се твърди, че е по верига от барове, но дъгата е също символ на ню ейджа. Създателят на групата Ричи Блекмор твърди, че така нарекъл групата понеже в Рейнбоу бар срещнал и се запознал с певеца Рони Джеймс Дио, но хората, които се интересуват малко повече като мен са наясно, че това не отговаря изцяло на истината. Ричи и Дио са се познавали от няколко години по-отрано и не веднъж са ходели по баровете още от времето на Deep Purple. Групата на Дио ELF е свирила вече от 2 години като предгрупа на Дийп Пърпъл по време на турнетата им.
 

image
Ето ви и билет на Elf и Deep Purple от 1974  г., които свирят заедно много преди създаването на Rainbow


3  Единствената причина за създаването на порно индустрията е да бъдат промивани мозъците на хората и да бъдат накарани да живеят в грях и нарушение на Божиите закони за непорочност. По същата причина е направена и въведена лъженауката сексология от поклонниците на падналия ангел.  
 



Тагове:   рок,   метъл,


Гласувай:
2



1. skarif - Здравейте!
28.01.2015 12:24
Зная за тези скрити послания в някои рок парчета, но ми е интересно как точно става това четене наобратно? Явно, не става въпрос за буквално разчитане на думите една по една отзад напред, а за нещо друго. Бихте ли дали някакво разяснение? Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665355
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031