Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 21:36 - Има ли глобално затопляне или може би глобално застудяване?
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 3302 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.04.2010 14:53


  Преди известно време хакери влязоха в сървъра на катедрата по изучаване на климата на Университета на Източна Англия и от и-мейлите установиха измама и фалшификация на данни. Така например, в писмо на известния климатолог проф. Фил Джонс се казва, че той „току що е направил трикът на Майк от списание Нейчър и е увеличил температурата за всяка серия за последните 20 г., за да скрие факта, че тя се понижава.” Всичко се оказа поредната конспирация преследваща скрити цели.
 От няколко години правителството на САЩ отделя по 2 милиарда долара годишно върху проучвания за доказване на глобалното затопляне. Голям брой от учени работи по въпроса с "глобалното затопляне" и ако не докажат по някакъв начин, че има затопляне няма да получат следвашото финансиране на програмата, с което ако искат да имат пари и съответното назначение просто трябва да продължат по някакъв начин да доказват теорията.
  Въпросът е защо Алан Гор (масон, а вероятно и илюминат) иска да изкара, че има глобално затопляне? Лъжата за глобалното затопляне се използва за политически цели. Глобалното затопляне изисква глобални мерки и разбира се зад всичко това стои идеята за Глобално Световно правителство, което да реши "проблема".
Една от най-старите схеми на илюминатите е Промбелем-Реакция=Решение популяризирана от Хегел. Така се създава въображаем или истински проблем, който изисква или създава обществена реакция и неусетно се достига до предложеното от илюминатите решение. Така идеята е разлчните държави да се откажат от суверинитета си в решаването на "проблема". Ал Гор, който е автор на манипулативния филм An Inconvinient truth още заявява, че повече данъци ще помогнат на икономиката и включването на данък-такса за въздуха (карбонова такса), като по този начин целта е да накарат хората от цялата планета да си плащат, а парите за какво ще бъдат използвани - това вече е друг въпрос. Ал Гор се явява като проповедник на нов вид религия и който не вярва в това бива приеман за неверник или еретик.
 

image

   Когато метеоролъгът Джон Колеман (създател на американската метеороложка телевизия The Weather Channel през 1982 г.) предлага на Ал Гор да се направи дебат (в присъствието на учени, метеоролози и професори по климатология) той отхвърля хитро тази възможност като казва, че дебатът е приключил. 
Метеорологът Джон Колеман заявява ясно на всеослушание: "Нито е имало, нито има, нито се очаква за в бъдеще да има повишаване на температурите в световен мащаб в резултат от дейността на човека." Той още казва: "Напротив през последните години се забелязва понижаване на температурите с 1-2 градуса." Може би метеоролозите са луди и незнаят какво говорят??? 
  На 10 януари тази година от студа и снега затвориха летищата в Швайцария - нещо което  не се е случвало. В Китай отбелязват най-студената зима от 30 години насам. Бохайско море замръзна. В България в Добрич на 25-26 януари са отбелязани най-ниските температури от 100 години насам.  През изминалите 3-4 дни до 26 януари в Албания умират от студ 31 души. На 1 феврури поради снега и заледяванията в Холандия възниква 570 км задръстване на превозни средства. На 8 февруари в новините бе съобщено, че в столицата на САЩ Вашингтон от 1870 г. насам само няколко пъти е имало случаи когато е падал сняг до 30 см., но сега навсякъде има 60 см. снежна покривка и правителството дори не се е събрало. В много щати има бедствено положение поради студа и снега и ситуацията е наречена "снежен Армагеддон". Изминалата зима 2009-2010 г. бе отбелязана като най-студената от 100 г. насам в Латвия.  
  От няколко десетки години над някои големи градове наблюдаваме явлението смог, но противно на очакванията от теорията за парниковия ефект няма покачване на температурите. Тази теория се оказа поредния мит без покритие. Да си припомним как учените очаквали след откритието на автомобила предела на човешките възможности при 45 км в час, но това се оказва просто една заблуда и смешна теория.  
  Нека и аз да припомня, че промените в климата на земята са нещо естествено. В някои райони е нормално да има периоди на затопляне, а на други на застудяване. Понякога това се отнася за по-големи райони на нашата планета. Така например през XIV век в почти цяла Европа настъпва замръзване и падане на температурите известно като Малката ледникова епоха и едва с появата на течението Гълфстрийм през XVI век настъпва затопляне. Обикновенно манипулативно се показват кадри от летните месеци в Антарктида и се говори за топенето на снеговете. Целта на това е просто да ви сплашат с предполагаемото "глобално затопляне". Така ако случайно погледнем причината за великите географски открития - карти наричани портолани, чийто произход е неизяснен, но се предполага по изказване на Пири Рейс, че са части от копия на карта на света направена на принципа на еквидстанционната проекция наричана Imago Mundi, на които откриваме, че Антарктида не е замръзнала. От изследванията на портоланите, които показват топографията, включително и реките на континента разбираме, че климатът на Антарктида никак не е бил подобен на сегашния. Съвременните изследвания на Антарктида доказват невероятната точност на средновековните карти. Предполага се, че така както е изобразена Антарктида на картите е представлявала земята преди потопа преди 6000 години.          
 Разобличаващи глобално затопляне документални филми: 
 
 The Biggest Scam In History 49.57 мин филм от конференция на 12 юли 2009 г. в Меса, Аризона с участието на известния американски метериолог Джон Колеман основател през 1981 г. на телевизионния канал The Weather Channel : http://video.google.com/videoplay?docid=-6763913684263458299#

1.20 мин филм Global Warming or Global Governance разобличаващ лъжата за затоплянето  http://video.google.com/videoplay?docid=4860344067427439443&hl=en

43.59 мин документален филм Global Warming: Doomsday Called Off (CBC)  http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295&hl=en#

1.13 мин документален филм The Great Global Warming Swindle http://www.garagetv.be/video-galerij/blancostemrecht/The_Great_Global_Warming_Swindle_Documentary_Film.aspx




Гласувай:
2



1. malinko69 - едното е следствие на другото. . . и ...
25.01.2010 21:57
едното е следствие на другото...и следват обикновено едно след друго...:P
цитирай
2. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
05.12.2011 17:06
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/russian/disneevskie-skazki-v-rossii.html>skazki zolushka</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/zavtraki-v-raznykh-stranakh.html>завтрак в разных странах</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/japan/cosplay.html>винсент валентайн</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/japan/cosplay.html>костюми для косплея по украине</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672295
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930