Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 09:10 - От ЕС искат да ограничат билколечението
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 3241 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 04.12.2010 09:52


Един горещ апел на шотландската хомеопатка Хайди Стивънсън. Нейния уебсайт е http://gaia-health.com - уебсайт, посветен на концепцията, че нашето здраве не може да бъде отделено от здравето на света.


 

Сделката е почти сключена

Скоро ни предстои да видим как билките изчезват, а с тях ще загубим и способността на билколечителите да ги предписват

 
--------------------------------------------------------------------------------

Биг Фармата е почти на финалната линия на десетилетната битка за ликвидиране на конкуренцията. От 1 април 2011 – след по-малко от 8 месеца – почти всички лечебни билки ще станат незаконни в Европейския съюз. Подходът в САЩ е малко по-различен, но със същите опустошителни последици. Хората трябва да бъдат превърнат в помийна яма, в която Биг Фармата и агробизнесът да наливат всичко, каквото им хрумне, а ние да нямаме никаква друга опция, освен да плащаме каквито цени ни поискат.

--------------------------------------------------------------------------------

Биг Фармата и агробизнесът са почти приключили своя марш към овладяването на всички аспекти на здравето – от храната, която ядем до начина, по който се грижим за себе си, когато сме болни. Не бива да имате каквото и да било съмнение – тази тяхна победа ще ни отнеме и последните следи от здраве, които са ни останали.

Това започва идния Ден на Шегата

Възможно най-противната шега, направена на 1 април, беше Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти, подписана на 31 март 2004 (1). В нея са разписани правилата за използване на билкови продукти, които преди това се предлагаха свободно на пазара.

Тази директива поставя изискване всички билкови препарати да преминават същата процедура, която преминават фармацевтичните медикаменти. Няма значение дали една билка е била широко употребявана в продължение на хиляди години. Разходите за такава регистрация са далеч по-големи от тези, които повечето производители – извън Биг Фармата – могат да си позволят; изчисленията показват, че разходите възлизат на 80 до 120 000 британски паунда за всяка отделна билка, а при комплексните билкови препарати всяка билка се третира като отделна позиция.

Не се държи никаква сметка, че една билка е била прилагана безопасно и ефективно в продължение на хилядолетия. Тя ще бъде третирана, като че ли е медикамент. Разбира се, че билките далеч не са такива. Те са препарати, приготвени от биологични източници. Не е задължително билките да бъдат пречиствани, защото това би променило тяхната природа и ефикасност, също както е при храните. Да се третират като медикаменти е изкривяване на тяхната природа и на природата на билколечението. Това, естествено, не вълнува управлявания от Биг Фармата Европейски съюз, който закова корпоративното начало в конституцията си.

Д-р Робърт Феркерк от Алианса за природно здраве (АПЗ) пише за проблема  с изискването билковите препарати да бъдат регистрирани по процедурата за медикаменти:

„Вкарването на класическото билколечение, идващо от неевропейската традиционна медицинска култура, в регистрационна схема на ЕС е като да се опитваш да вкараш квадратен пирон в кръгла дупка. Регулаторният режим игнорира и така не е в състояние да се адаптира към специфичните традиции. Това адаптиране, обаче, е спешно необходимо, освен ако директивата няма за цел да дискриминира неевропейските култури и следователно да нарушава човешките права." (2)

Законът на търговията

За да разберем по-добре как е възможно да се случва такова нещо, трябва да обърнем внимание, че търговските закони бяха в центъра на стремежа да се поставят всички аспекти на храненето и медицината под контрола на Биг Фармата и Агробизнеса.

Ако сте проследили какво се случи в САЩ със суровото мляко и твърденията на Агенцията по храните и лекарствата (FDA), че храните по някакъв вълшебен начин се превръщат в медикаменти, защото влияят на здравето, сигурно сте забелязали, че Федералната комисия за търговия беше част от процеса.

Вместо храните и традиционните лекарства да бъдат третирани като теми, неразривно свързани с човешките права, те бяха третирани като търговски въпрос. Това породи щенията на едрите корпорации да поставят фокуса по-скоро върху законите за храните и билките, отколкото върху потребностите и желанията на хората. Точно тази врътка доведе до такова скандално абсурдно становище на FDA, каквото е твърдението, че наздравицата и орехите съвсем буквално се превръщат в медикаменти, просто защото се вдигат или ядат за здраве.

Целта на всичко това е светът да бъде направен по-безопасен за мегакорпорациите, за да могат да си продават продуктите напълно свободно. Потребностите и здравето на хората просто не са никакъв фактор в техните съображения.

Как да се борим с това посегателство срещу нашето здраве и благополучие?

Сделката не е приключена, поне не напълно. Ако държите да имате достъп до билки, ако искате да имате достъп до витамини и други хранителни добавки, трябва да преминете към действие. Дори и ако тези теми да нямат никакво значение за вас, помислете за хората, които са загрижени за тях. Следва ли да им бъде отричано правото на медицинско лечение и начини на поддържане на здравето по техен избор?

Алиансът за природно здраве (АПЗ) беше много активен в съпротивата срещу тези посегателства. В момента те влизат в съда в опитите си да спрат въвеждането в сила на Директивата за традиционните билкови лекарствени продукти. Да се надяваме, че тези опити ще бъдат успешни, но най-близката история показва, че никакви законови действия не могат да спрат този валяк. Ние не можем да си позволим да седим със скръстени ръце и да чакаме да видим какъв ще бъде резултатът от усилията на АПЗ. Ние трябва да разглеждаме неговия стремеж като част от едно цяло – в което всеки от нас има своя роля.

Зависи от нас – от всички и от всеки един от нас – да предприемем действия. Ако живеете в Европа, моля ви, изпратете писмо или съобщение до своя депутат в Европейския парламент. Посетете тази страница, за да научите кой е вашият депутат в Европейския парламент и как може да се свържете с него. После му изпратете писмо, в което заявявате недвусмислено, че подкрепяте силно действията на Алианса за природно здраве и опитите му да суспендира влизането в сила на Директивата за традиционните билкови лекарствени продукти и че се надявате, че той –вашият депутат – ще застане на позиции, отстояващи правото на хората да избират билколечение.

Ако ви се стори трудно да напишете такова писмо, ТУК ще намерите образец (в .rtf формат), предложен от АПЗ. Чувствайте се свободни да го използвате.

Денис Дилей беше така любезна да го преведе на испански. Благодаря!

Опитайте се да си представите как се изправяте пред вашите деца или внуци и те ви питат защо не сте го направили. Как ще им обясните, че всъщност не сте били толкова загрижени за тяхното благополучие? Как ще им кажете, че за вас е било по-важно да гледате най-новото изкуствено риалити по телевизията, отколкото да отделите време за написване на едно простичко писмо?

Само чрез активен протест може да спряна тази пародия, насочена срещу благополучието ни. Ако си седим апатично, тя ще се случи. Нашето право да защитаваме своето здраве и това на децата ни виси на косъм. Ако ви е еня за здравето на вашите деца и внуци, трябва да действате.

Говорете, защото сега е моментът на истината. Може да си седите със скръстени ръце и да не правите нищо или да говорите на висок глас.

А после, когато имате време, говорете с всеки, когото познавате. Кажете им, че сега е моментът да се действа. Наистина няма никакво време за губене.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Какво може да се направи?
10.11.2010 12:23
Кажи ! Има ли подписка? :))
цитирай
2. ernest - и аз не знам
11.11.2010 08:00
Не знам, но трябва да се разгледа по-подробно сайта на английски http://gaia-health.com в него има много теми.
цитирай
3. анонимен - подписка
24.01.2011 01:26
подписка:
http://gaia-health.com/articles301/000315-bulgarian.shtml

действайте!
цитирай
4. анонимен - ne e ludost towa koeto predpriemat ...
27.02.2011 22:39
ne e ludost towa koeto predpriemat tezi samozabrawili se idioti w ewroparlamenta.....towa si e genocid qwen sprqmo wsi4ki nas......samozabrawiha se ... nqma lekarstwo koeto da nqm bilki w systawa si....qsno e ,4e monoipolizrat pazara i unistojawat drebniq biznes pre4est im da realizirat kolosalni i nekontroliruemi pe4albi nesrawnimi s tezi na drogata...te se podigrawat s wsi4ki nas da izbirame metoda na le4enie.....GAWRA I NEZA4ITANE NA PRAWOTOP NI NA IZBOR E.
цитирай
5. анонимен - . анонимен - ne e ludost towa koeto predpriemat ...
27.02.2011 22:50
анонимен написа:
ne e ludost towa koeto predpriemat tezi samozabrawili se idioti w ewroparlamenta.....towa si e genocid qwen sprqmo wsi4ki nas......samozabrawiha se ... nqma lekarstwo koeto da nqm bilki w systawa si....qsno e ,4e monoipolizrat pazara i unistojawat drebniq biznes pre4est im da realizirat kolosalni i nekontroliruemi pe4albi nesrawnimi s tezi na drogata...te se podigrawat s wsi4ki nas da izbirame metoda na le4enie.....GAWRA I NEZA4ITANE NA PRAWOTOP NI NA IZBOR E.

цитирай
6. анонимен - дааа, нещата се затягат и няма как да ...
10.03.2011 01:44
дааа, нещата се затягат и няма как да бъде другояче, настъпват все по- мрачни и тревожни времена.
времена, в които да се лекуваш с билки би било подсъдимо, а това, че те тровят здравето ни с алопатични лс, всякакви химии, ваксини, химиотерапии, хлор и флуор във водата и какво ли не, е, това може да им се размине...

но един ден такива хора ще отговарят пред Създателя Си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666021
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031