Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 09:57 - Какво стана покрай идването на Бени Хин в България на 11 септември
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 2531 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.09.2014 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ами дедо Бени дойде и за срам на християните проповядва срещу билетче за вход от 10 лв. и посетителите в НДК са били над 4 000 души, а отпред имало изтипосани около 40-50 български пастора, които го подкрепят. В Америка се е стигнало до парадокса да плащат по 850 долара за билет за проповед на Джоел Остийн1, което първо няма нищо общо с християнството, а второ се проповядва леко изопачено Божието слово с лъжедоктрини, чешещи ушите на незадоволените духовно пишман християни. Ами, че аз за 850 долара ще отида на 20 концерта на Reckless Love и още на 20 на Stryper. Когато Исус разпраща своите ученици казва:

"И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." (Матея 10:7-8)

Но на някои съвременни проповедници не им харесва какво говори Исус и те считат, че по-добре разбират нещата от Него и тряба да правят всичко наопаки. За тях Божият Син неслучайно казва:

"В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие." (Матея 7:22-23)

image

Поръчки на билети за представленията-проповеди на Джоел Остийн от църквата Lakewood Church наброяваща над 47 000 души

image
Някои от билетите както може да се види официално достигат до 280$, но има и по-скъпи

image

Реклама на шоуто на Остийн "Нощ на надеждата". На снимката е заедно с жена си.

image

Джоел и Виктория Остийн в действие

image

Църквата Lakewood Church в Хюстън, щата Тексас в която пастирува Джоел Остийн с посещение от около 43 500 души на службата на снимката 


Ако все още не сте започнали да ходите на църква побързайте, че скоро време може да трябва да си плащате билетчета на входовете на църквите. За сега в България повечето проповеди в евангелските църкви все още са безплатни. Побързайте за църква.

Но да се върна на темата. Аз все пак се повразумих и не тръгнах по телевизиите преди идването на Бени Хин и не станах причина да се организира побой над посетителите на Бени Хин, както е било при посещението на Шамбак през 1994 г. Гледал съм кадри по телевизията и знам какво можех да предизвикам. Трудно е да се каже дали съм постъпил добре, но ми е жал за тези нещастни и излъгани хорица. На седалките направо са ги чакали празни пликове, за да има къде да си слагат парите - даренията, които извратените еретици наричат "посяване" - практика нямаща нищо общо с ранното християнство и учението, което е проповядвал Исус Христос.
Аз като бивш молитвен партньор на служението на Бени Хин мога да кажа, че от служението на Бени Хин това с празните пликове си е редовна практика. Изпращаха ги на половин месец. Само да има някой будала да посее. Аз, въпреки че бях станал молитвен партньор никога не съм бил глупав и наивен, но просто го следях зорко какво пишат в различните материали, които разпращаха и какви ги мъдрят. Въпреки че по онова време още не бях наясно с различните задкулисни игри и интриги, все пак не приемах всичко както другите лапнишарани.
Интересно, но в рекламните си материали, които се разпращат за молитвените партньори няма упоменаване за България. Ами още постоянно ги получавам. Явно корпорацията2 за проповядване на Бени Хин не цени много високо България. Те знаят, че не могат да измъкнат много пари от тук, но просто около половин-един милион са възможностите. Последната тема от 13 септември, която разпращат от служението на Бени до молитвените партньори е както винаги манипулативна и се казва Unlock the Ancient Secrets to 7 Blessings (Отключете древните тайни на 7-те благословения).

image 

Илюстрацията, която е включена към тази манипулативна тема, чиято крайна цел е да измъкнат от някого повечко пари, ако е по-тъпичък и не си познава Библията

Като добавка все пак мога да отбележа, че след десет дни в и-мейла си от 21 септември към молитвените партньори Бени споменава България между другото:

"I’ve just finished services in Bulgaria, Armenia, and Ukraine. Even with all the changes and dangers throughout Europe..."

Аз току що привърших службите си в България, Армения и Украйна. Въпреки всички промени и опасности в Европа..."

Доброто от всичко това е, че след идването на Бени Хин вече някои пастори започват по малко да включват и да отварят полугласно уста против лъжливите антихристиянски неща, които говори Бени Хин. А, аз забелязах, че вече първият ми постинг относно Бени Хин е посетен над 30 400 пъти и над 3 000 пъти за месец и половина. Което е добре понеже все повече хора ще започват да си отварят очите.
Дори председателя на Обединени евангелски църкви (ОЕЦ), пастор Николай Неделчев прави изявление3, в което с леки извъртания все пак ясно казва:

 "поканването му (на Бени Хин) в България смятам за неразумно и историческа грешка. Съжалявам, че се случва и се надявам да стане повод мнозина да си вземат поука."

Разбира се на организаторите замаяни от лъжедоктрини еретици смятат, че той не е прав и смятат, ако могат догодина да докарат пастор Бени Хин във Варна (е това вече или няма да успеят да го направят или горко им, направо не ми се мисли как ще съжаляват). 

image

През 2010 г. Бени Хин беше заловен в издънка в Рим заедно с "проповедничката" (според ранното християнство няма такова нещо като проповеднички, на жените според Библията е забранено да проповядват в църквите, в православните църкви попадиите не проповядват) Пола Уйт и започна да лъже. Подробен постинг по темата:

http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225

image


Циркът наречен "препосвещаване" играещ ролята на втора сватба с наличието на бракосъчетаващ проповедник - в ранното християнство през първите векове не е имало бракосъчетания от църковни служители, никой няма право да бракосъчетава друг човек, единствено Бог е бракосъчетаващ. За повече информация четете книгата ми "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към брачните церемонии и сватбените тържества"



Аз и още някои други като мен може да сме първите, които разкриват истината за Бени Хин и лъжедоктрините от които страда съвременната църква, но идва време да се увеличаваме. Разбира се търсенето на прословутата и уникална за България книга, която съм написал преди 2 години, в която много добре описвам лъжедоктрините и произхода им в съвременното харизматично християнство, както и други схеми вече се увеличи. Аз лично никога не съм гледал на тази книга като на комерсиална, но начин да помогна на хората да открият истината и да се освестят от замаяното си състояние на заспали и контролирани християни и да застанат сериозно на местата си, каквато е волята на Всевишния.


 image

Ако искате да знаете какво наистина се случва в християнските среди, без прикриване и заобиколки. Това е книгата, която ви трябва! Ако искате да не бъдете лъгани и мамени от проповедници, които се страхуват да кажат истината или те самите са жертви на лъжедоктрини - това е книгата, която може да промени живота ви. Всички поръчки можете да правите на:

e.h.books@abv.bg

 
--------------------------------------------------------------------

1 Както Джоел Остийн, така и Бени Хин със своето проповядване и доктрини се причисляват към "движението на вярата", но докато при Джоел Остийн отклоненията са малко (4-5) и по-същественото е, че не се акцентира на святостта (християните трябва да живеят свят живот) и като че ли има склонност към икуменизъм, то при Бени Хин лъжедоктрините са изключително много, над 16-17 на брой. Интересното е, че самият Бени Хин упреква Джоел Остийн в отстъпничество във вярата и е негов противник, след като Остийн в едно телевизионно предаване на Лари Кинг през 2008 г. запитан дали мюсюлманите, евреите и хората от другите религии ще отидат при Бог казва, че не знае. В една своя проповед съвсем недостойно Хин заявява, че искал да удари Джоел Остийн в лицето и включвам видео записи на това по-долу. Но той просто използва тази тактика за своето шоу да настройва християните, които са против това изказване на Остийн към себе си, тъй като е видял отзивите на много християни по този въпрос. 
В Библията е написано:

"Но всеки, който се отрече от Мене пред човеците, ще се отрека и Аз от него пред Отца Си, Който е на небесата." (Матея 10:33)

"Защото, ако се срамува някой от Мен и от думите Ми, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в славата Си и в славата на Отца и на светите ангели." (Лука 9:26)

"Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий
Син." (Йоана 3:18)

2 Служението на Бени Хин не е направено на християнски принцип с молители и съвет от молитвени братя, които да се съобразяват с волята на Бог и Неговото водителство, а е корпорация с борд на директори, в която Хин избира участващите и е президент с название "World Healing Center Church, Inc." и функционира под названието Benny Hinn Ministries, но то има клонове-корпорации в различни части на света с цел разпространение на книгите му:

Benny Hinn Ministries Asia, Inc.
Benny Hinn Ministries Australia,
Benny Hinn Ministries Africa
Benny Hinn Ministries, Ltd.
Benny Hinn Ministries India
Benny Hinn Ministries Canada

3 Този човек казва открито, но повечето (98%) от проповедниците по църквите, които са жертви на лъжедоктрини и манипулиране ги е страх да кажат истината, а заявяват: "не знам, Господ ще съди". Тях ги е страх да кажат истината, те са жертви - Библията съвсем ясно казва, че трябва да се изобличава и, че ако не се изобличава съответния човек се натоварва с грях, но те обикновено дори не са забелязали и не знаят тези стихове от Божието слово понеже са под действието на дух на заблуда и духовна слепота:

"Онези, които съгрешават, изобличавай пред всички, за да имат и другите страх." (Първо послание към Тимотея 5:20)

"да изобличиш смело ближния си, за да не се натовариш с грях заради него." (Левит 19:17)

Забележете, че тук се натяква смело да се изобличава, а сегашните проповедници се спотайват като в миши дупки и ги е страх да кажат нещо! 

"Понеже намразиха знанието и не избраха страха от ГОСПОДА, не приеха съвета ми и презряха цялото ми изобличение, затова ще ядат от плодовете на своя си път и ще се наситят от своите си измислици. Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, и безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие" (Притчи 1:29-32)

"не участвайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте" (Ефесяни 5:11)

"Пътят на нечестивия е мерзост Господу, но Той обича този, който следва правдата. Има тежко наказание за ония, които се отбиват от пътя; и който мрази изобличение ще умре. Адът и погибелта са открити пред Господа, – Колко повече сърцата на човешките чада! Присмивателят не обича изобличителя си, нито ще отива при мъдрите." (Притчи 15:9-12)

"Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата" (2 Тимотея 3:16)

Писано е, че когато дойде Светия Дух, Той ще изобличава за правда и за съд (да бъдат съдени нечестивите човеци), но повечето от тези, които не си познават Библите и са с промити мозъци и ги е страх за изобличение не ясно къде им е Светия Дух или не искат Той да изобличава и се опитват да Го държат като в клетка - когато някой, който е изпълнен със Светия Дух и започне да изобличава, мислят в страх че не трябвало да се изобличава (жертви на лъжедоктрина). Библията обаче казва:

"А когато Той дойде, ще изобличи света за грях, за правда и за съд" (Евангелие от Йоан 16:8) 

Истинските християни, които сме изпълнени със Светия Дух трябва да изобличаваме!
   





Тагове:   бени хин,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2679806
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930