Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 10:24 - Майкрософт обявяват, че на 8 април прекратяват поддръжката на Windows XP
Автор: ernest Категория: Технологии   
Прочетен: 2433 Коментари: 4 Гласове:
2



Майкрософт1 обявяват, че на 8 април прекратяват поддръжката на Windows XP. Ако не сте наясно (както повечето хора) и попитате някой истински хакер ще ви каже, че най-добрият Windows е Windows XP. Повечето простосигнални и незадълбочаващи се хора използват разни нови версии на  Windows, но те са жертви и дори не го осъзнават. За какво става въпрос? Въпросът е следене и събиране на данни за всеки човек. Новите версии обикновено съдържат разни "удобни" допълнителни функции, от които вие всъщност нямате кой знае каква нужда и можете да минете и без тях. Примерно за по-мързеливите при инсталирането на операционна програма на компютъра си Windows, когато се използва някоя нова версия няма нужда да търсят и да си инсталират драйвери. Няма нужда да си пазят някъде оригиналните дискове с драйверите или пък да ги търсят в интернет. Повечето хора не са на ясно и дори не знаят, че когато се инсталира операционна система на компютъра от типа Windows има много функции, които могат да бъдат спрени, като примерно функцията, с която Майкрософт могат да си влизат в компютъра ви и освен, че ви следят непрестанно какво правите, ако поискат дори са в състояние да изтриват разни неща. Те могат да влязат в компютъра ви през няколко функции, като Remote Registry, Automatic updates, Background Transfer, Netmeeting, Remote Desktop и Telnet. Automatic updates и Background Transfer са конкретно и специално предназначени за Майкрософт точно за тази цел, докато останалите са за отдалечено администриране на компютъра. При Windows XP тези функции лесно могат да бъдат спрени, при Windows 7 също има вариант да бъдат спрени, но идеята е при новите версии на Windows вече тези неща да бъдат правени, така че да не могат да се спират и на всичкото отгоре, когато отидете да си купите нов компютър или лаптоп (повечето хора дори не са наясно, че лаптопите са много по-скапано нещо от истинския компютър), вече има инсталирана нова версия на Windows и, ако искате да я махнете по обикновен начин не можете. При някои си има начин да се махне, като се влезе в биоса и се намери функцията изключване на SATA контролера. При всеки отделен компютър тази функция се намира на различно място в биоса. Много нови компютри са направени, така че, ако се инсталира нова версия да не си разпознае драйверите. Тоест опитват се да ви прецакат да не можете да ползвате по-стари версии. Но не при всички нови компютри е така.

Така става въпрос за събиране на данни за всеки човек. Всички разговори се записват и се пазят. Всички, които не са много умни и използват Джи ес еми с камери и връзка с интернет или смартфони са следени не само в техните разговори, но те постоянно дори са снимани, всичко каквото правят, където се намира съответния предавател било Джи ес ем или смартфон. Цялата информация за вас се събира, не само докато сте живи, но и след смътртта ви. Така е и с всеки, който има елетронна поща - за всеки има електронно досие. Ако случайно вече започнахте да разбирате ситуацията би трябвало вече да сте наясно, че най-хубави реално са старите джи ес еми - онези с антенките и джи ес еми без връзка с интернет. А съвременните смартфони, въпреки че имат доста добри приложения са просто поредният начин да ви следят по-зорко. Цялата информация се събира на специален сървър. (Те са и доста по-неудобни понеже трябва всеки ден да се зареждат. Няма начин, по който дори и да ми подарят смартфон да ползвам такова нещо - не съм толкова глупав.) Когато Стийв Джобс2 започва да рекламира създадените от неговата фирма айфони заради високата им цена манипулативно казва, че са въпрос на престиж - но това е уловка за малоумни. Притежателите на смартфони вече нямат личен живот - те са следени постоянно и навсякъде, във всеки момент се знае тяхното местонахождение.   
Така аз имам познати, които отказват да взимат Джи Ес емите си, когато отиват в тоалетната, за да не ги снимат и да не ги гледат. Ако има толкова глупави хора, които да държат Джи Ес емите или Смартфоните си в банята докато се къпят - винаги могат да се извадят компрометиращи голи снимки на съответния човек. Лаптопите с камери, таблетите и други подобни устройства с камери също следят и записват всичко, дори когато уж са изключени. С всяко ново устройство, което уж е направено за ваше удобство просто ви контролитат. 
В някои вериги западни магазини, каквито има вече доста в страната се вадят карти. Тези карти не са за удобство на хората, които ги използват, но за да се следи кой какво купува и да се води електронно досие за всичко, което купува съответния човек. Друг момент е ползването на кредитни карти, което е много лошо. Освен че това е удобен начин да ви следят какво купувате и какво притежавате, това е пътят към безкасовото общество. Всяка година се отчита колко хора ползват кредитни и дебитни карти и до колко се приближават до възможността да се стигне до безкасово общество с поставянето на биочипове. В кодовете на всички стоки в магазините с баркод има вграден номер 666.
Друг добре известен начин на следене и контролиране е Фейсбук. Фейсбук е социална мрежа имаща две основни цели тотално следене и манипулиране. Регистрирани са над 900 милиона души и всички, които не са наясно с истинското положение на нещата доброволно предоставят своите лични данни, включително и религиозното си ориентиране. Това е, което винаги са искали тайните служби. Всички данни и разговори се събират и никога не се изтриват, дори при закрит профил. С информацията собствениците си правят каквото си поискат. Собственикът на Фейсбук има присъда за продажба на лични данни на потребителите на тази социална мрежа. Основателите съсобственици на Фейсбук Марк Зукерберг, Едуардо Саверин, Дъстин Московиц са евреи, а четвъртият им съквартирант от Харвард Крис Хюс е още и гей. Те са членове на младежкото еврейско полу-тайно общество в Харвард Alpha Epsilon Pi3. Фейсбук заменя всички видове програми на ЦРУ и Операция Фейсбук се ръководи от Марк Зукерберг. Още преди години от екипа на администрацията на Джордж Буш влиза човек в борда на Фейсбук. Преди известно време таен агент на ЦРУ с кодово име "Повелителят" бе удостоен с орден за заслуги в разузнаването за работата си по програмата "Фейсбук", която той нарича: "най-мощният инструмент за обществен контрол, създаван някога".

По един или друг начин много от хората се принуждават да използват нови версии на програмите. В един момент старите версии спират да функционират правилно и ползвателите на интернет се принуждават да започнат да ползват нови версии. А с това може да се стигне до положението и да се използват по-нови версии на Windows.
Какво можем да направим? Много е просто. Ще имаме по два компютъра. Един, с който ще влизаме в интернет и може да има новите версии и програми и още един, в който ще си държим информацията и важните неща, до който те няма да имат достъп. Друг вариянт е ползването на Linux.

Какви са дългосрочните планове на Майкрософт? Както е добре известно те искат да направят операционна система, при която ползвателите, за да може да използват компютрите ще си поставят чип4 в главата. Ами и да измислят, то си е тяхна работа, ако ще и чип в задника да измислят да си сложат - ние няма да си слагаме. Ще си ползваме старите версии.
 

-----------------------

1 Майкрософт са създадени от Бил Гейтес. Още като студент в Харвард Бил Гейтес измисля план как да бъде завладян света посредством компютрите, които да навлязат в бита на хората. От плана се заитересува шефът на ЦРУ (Централното Разузнавателно Управление) Джордж Буш Старши (който години по-късно става президент на САЩ) и създаването на Майкрософт е финансирано от него.
.

2
Oще от самото създаване на фирмата Apple (Ябълка) Стийв Джобс открито използва антихристиянски и сатанински символизъм. Името не е избрано произволно, но умишлено като символизмът е първичният грях. Отхапаният забранен от Бога плод. А първите компютри, които започва да продава са на цена 666 долара. Като това е цифрата на номера на звяра от книгата Откровението на Йоана 13 глава.
 

image 

Логото на фирмата Apple

image

Първата реклама на компютри Apple за цена 666 долара и 66 цента

3 В САЩ и още някои страни по света в училищата, колежите и университетите са си разпростряли пипалата над 100 вида с още поне 100-150 разклонения младежки тайни общества създадени на масоно-илюминатски тип.

4 Чиповете са измислени като средство за тотален контрол. Както контрол на съзнанието така и превръщането на хората в зомбирани роби биороботи. За целта се представя идеята за трансхуманизма. От дълги години се правят филми за полу-хора полу-роботи - трансхуманизъм.
 
Биочиповете са най-голямото зло измислено срещу хората откакто съществува света. Дpуга от целите им е да пpемахнат парите в наличност и да останат само виртуалните и който има чип той да може да купува. Точно както е написано в книгата Откровението на Йоана, след като направят Световно правителство и дойде на власт Антихрист:

"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." (Откровение 13:16-17)
 

image


Мой постинг от преди година и половина по темата:

 http://ernest.blog.bg/novini/2012/10/26/iskat-da-postaviat-chipove-na-horata-ot-mart-2013.1013784



Тагове:   Майкрософт,


Гласувай:
2



1. cell - Hi !
08.04.2014 19:09
Олелей ..."ами сега" ,бъди още малко добър ,уважаеми ernest ,напиши ,моля- какво следва за прост потребител на Windows XP ,какъвто съм - след 8 април 2014 !С хакерството съм на "вие" и с нещастни комп.познания !
цитирай
2. ernest - Олелей. . . "ами сега", ...
08.04.2014 23:00
cell написа:
Олелей ..."ами сега" ,бъди още малко добър ,уважаеми ernest ,напиши ,моля- какво следва за прост потребител на Windows XP ,какъвто съм - след 8 април 2014 !С хакерството съм на "вие" и с нещастни комп.познания !


Аз също не съм хакер, но моето скромно мнение е с това на по-разбиращите, което е залегнато по-горе в постинга. Всеки сам решава каква операционна система да ползва, но просто, ако не са спрени посочените функции не само Майкрософт, но и всеки по-в час може да влезе и да си прави каквото ще с компютъра на дадения човек. Някои използват втори буферен компютър за защита. При тези, които са с по-стари компютри дори при някои не може да си инсталира някоя най-нова версия понеже параметрите са по-слаби и не позволяват, а една от ползите е, че отдавна не се правят вируси за Windows XP.
Има хакерски форуми там си дискутират всякакви неща.
цитирай
3. ernest - Да добавя по въпроса ти
08.04.2014 23:04
Просто някои сайтове по някое време няма да ги отваря. Ще изисква нови версии на програмите, които пък вървят комплект с по нови версии Windows. Зависи кой за какво ползва интернет.
цитирай
4. cell - Hi !
09.04.2014 08:04
ernest написа:
Просто някои сайтове по някое време няма да ги отваря. Ще изисква нови версии на програмите, които пък вървят комплект с по нови версии Windows. Зависи кой за какво ползва интернет.

Благодаря,сърдечно :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678039
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930