Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2014 09:08 - Има ли вечна любов 3 част
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 2896 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 31.12.2014 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес ще ви разкажа две истински любовни истории. Наскоро гледах един уестърн, който много ми хареса и е направен по истинска история. Филмът съдържа забавни и весели моменти, както и сериозни сцени. Не съм гледал до момента уестърн с толкова усмихнати индиаци - филмът е прекрасен. Най-любимите ми уестърни до момента бяха Lakota Moon, Miracle in the Wilderness и Mackenna"s Gold. Името на този филм е White Feather (Бялото перо) от 1955 г. препоръчвам го на всички. Ще започна с любовната история от White Feather. Действието се развива през 70-те години на XIX век в териториите на щата Уайоминг (според филма 1877 г.). Млад мъж, малко конте си пада, земемер на име Josh Tanner пристига във форт Ларами. Той е топографски инжинер и проектант с договор с бизнесмени от Сейн Луис, чиято задача е да раздели на парцели Black Hills и да направи проект за града, който да бъде построен. Джош си търси стая, където да отседне и бакалина-търговец на форта му предоставя складова стая, където държи различни хранителни запаси, като боб и др. При този случай Джош се запознава с неговата дъщеря.

image
Джош пита за стая
На другия ден отива на разходка с дъщерята на търговеца, а отвъд реката са териториите на шайените. Джош вече се е преоблякъл с кожено яке уестърн тип с ресни по ръкавите, както е през останалата част на филма. Отряд от патрулиращи млади бойци начело със сина на вожда ги наобикалят. Разменят си няколко думи и ги оставят за кратко време. Но пак отиват при тях. 

image

Синът на вожда взима шапката му и се майтапи

Джош отива бавно на кон към единия индианец (синът на вожда) и изважда сгъваем гребен, сресва се и му го подава. Индианецът много харесва подаръка и веднага се вчесва. Запознават се и стават приятели. Синът на вожда се казва Little Dog (Малкото Куче), а другият индианец е American Horse (Американски Кон). След това се разделят като приятели.

image

Джош подаpява гpебен
 По някое време през деня го викат пред форта и отпред го чака Little Dog и хубава индианка, която му дава подарък кожена завивка. Това е скъп подарък и Джош отбелязва това. Индианката е сестра на Little Dog на име Appearing Day (Появяващ се Ден). Тя още щом го вижда си го харесва. Little Dog го кани да им отиде на гости и леко шеговито добавя: "ако не се страхуваш". Още щом получава подаръка и индианката си тръгва и дъщерята на търговеца Ан отбелязва спрямо индианеца и младата индианка, че Джош си е намерил приятели: "Изглежда, като че ли си си намерил приятел, или би трябвало да кажа два?"

image

Джош получава подаpък
Когато Джош отива в лагера на шайените той вижда дъщерята на вожда Broken Hand (Счупената ръка), която излиза пред входа на типито им. Завежда го при военно тренировъчния полигон, където се упражняват индианците и се намира в това време брат й Малкото Куче. Джош подарява малко по-специален модел ловджийски ножове на Малкото Куче и Американски Кон и после си разговарят. Джош казва на Малкото Куче, че сестра му е много красива. А Малкото Куче отговаря, че тя е много скъпа и за хубавите момичета обикновено давали по 6 понита, а за сестра му баща му иска да се дадат 200. 
 
image

Джош среща Появяващ се Ден пред тяхното типи

image

Появяващ се Ден предлага да закара Джош при брат й, където тренират бойни умения


image

Джош подарява ножове
Малко по-късно Джош и Appearing Day се виждат около реката, където тя бере боровинки (или нещо подобно) и пак се заговарят. Той се измива със сапун. Сапунат е боров и Джош й дава да го помирише. Тя много го харесва и се опитва да го хване. И измисля много хитър номер. 
Джош й подарява сапуна, а тя му казва: "Може ли да те целуна за благодаря?"

image

Появяващ се Ден гледа заинтpигувано как Джош се мие със сапун
image
Джош подаpява сапуна на индианката

image

Появяващ се Ден харесва миризмата на сапуна

Джош в първия момент веднага не включва и пита: "Какво беше това?" 

Появяващ се Ден му казва: "Може ли да те целуна, да ти благодаря?"

Джош: "Не съм сигурен, че те разбирам?"

Появяващ се Ден хитро казва: "Когато бях малка понякога имаше бели момчета в лагера и когато имах рожден ден ми правеха подаръци и те винаги казваха, че за всеки подарък трябва да има целувка1."

Джош: "Те ти казаха, че такъв е обичаят при белите хора?"

Появяващ се Ден леко се будалка с цел да стане работата: "Не е ли истина?"

Джош: "Да, истина е. Много хора целуват, когато получават подаръци." 

Появяващ се Ден направо си изпъва устните и чака Джош да я целуне и става нейната работа, но добавя: "Индианските момчета не целуват момичетата.", след което иска Джош пак да я целуне, но по-дълго. След втората целувка побягва за вкъщи леко засрамена.  

image

Появяващ се Ден изпъната за целувка

image

Появяващ се Ден доволна, че е станала нейната pабота

image

Джош получава подарък кон от Little Dog  

image

Джош и индианците насядали заедно
Джош се прибира във форта с обещание към Малкото Куче, че на следващия ден пак ще отиде при шайените. Когато на следващия ден Джош вижда Появяващ се Ден в индианския лагер тя е тъжна и той я пита защо е тъжна. Тя му казва, че това е денят, когато баща й трябва да вземе решение, и ако има война не е безопасно, а ако има мир трябва да заминат, а тя не иска да замине. Джош й казва, че като заминат ще бъде с брат си и баща си и всичко ще бъде наред, а Появяващ се Ден пита дали дъщерята на търговеца е негова скуоу (жена) и той казва: "Не. Нямам жена.". След това Появяващ се Ден добавя, че е много красива и за нея трябва да се дадат много коне. 

А Джош с момент на лека закачка казва: "До двеста коне ли?"


image
   Джош пита защо Появяващ се Ден е тъжна


image

Отиват на племенния съвет
По някое време когато Джош трябва да си замине Появяващ се Ден отива при него и разговарят. И тя излага разни нейни разсъждения за живота между индианци и бели. И  Джош пита: "Ще бъдеш ли щастлива в света на белите?"

Появяващ се Ден отговаря: "Да, ще бъда щастлива."

image

Разговарят

image

Прекрасна сцена, когато влюбената Появяващ се Ден притиска главата си до ръката на Джош преди той да се качи на коня
На изпращане Джош я целува по бузата и заминава.

image

Целувка за сбогом

За филма са направили и малко сапунка. Свидетел на това някъде отстрани е Американски Кон, който след заминаването на Джош нашамаросва индианката Появяващ се Ден. Джош се среща и разговаря с някого във форта и тръгва да се прибира към стаята си и на открито е нападнат от Американски Кон, който казва: "Тя е моя". Той е заловен и вкаран в килия.

image

Джош нападнат от Американски Кон
Джош се прибира в стаята си и го очаква изненада в леглото му го чака гола индианката и завита с кожите, които са му подарили при първата среща, когато с Появяващ се Ден са се запознали. И започва разговор между тях, като Джош казва на Появяващ се Ден, че тя е била обещана на Американски Кон и това предизвиква проблеми. И тя най-после изплюва камъчето и казва:

"Не ти казах за Американски Кон, понеже, това което е в неговото сърце не беше е в моето. Беше дадена думата на баща ми, но не моята дума."     
   
Джош: "Но Американски Кон мисли, че съм те откраднал и той се опита да ме убие...."

Появяващ се Ден отговаря, че тя го е избрала: "Американски Кон греши да направи това. Аз избрах!" и казва, че ще остане и така иска да бъде живота й. Тя напуснала народа си и казала, че е умряла за племето си и просто няма връщане назад (какви неща прави любовта само). 

Джош я оставя за момента и отива да спи навън. 

image

Появяващ се Ден чака Джош в леглото

image

Появяващ се Ден сияе от радост, когато вижда Джош на вратата

image

Разговарят

image

Джош разговаря с Появяващ се Ден, а до вратата е дъщерята на търговеца

image

В края на филма Джош казва, че ще се ожени за индианката, която се е отказала от племето си заради него  
Любовната история е напълно истинска, но към нея като за филма са доудюрдисали и доизмислили разни неща, за да направят филма. По време на направата на филма техните внуци са били във Военната академия (Уест Пойнт).  

Втората история е съвременна. Всички сме чували за Осама бен Ладен, който още по времето на руско-авганистанската война става американски агент и с пари на ЦРУ2 създава алкайда. Преди 3 години на 2 май 2011 година спец части го елиминираха при кодова операция Нептунов тризъбец на 54 годишна възраст и според официалните данни е използвал жени за жив щит, но войниците убиват на ред, без да се съобразяват жена или мъж. Но историята е повече от интересна. 

През 1974 г. Осама се оженил за неговата братовчедка Наджа (баща й е брат на майка му). За да се ожени за нея той имал семейни разправии с братята си (баща му вече бил загинал), тъй като смятали да го оженят за малката дъщеря на краля на Саудитска Арабия. Тя му родила 11 деца. Но тъй като са от близка родствена линия единайстото му дете се ражда изродено с недъзи (умствена изостаналост). До тогава той си я е обичал. Според ислямската традиция и законите на шириата мъжът може да има четири жени и голям брой наложници. 

image

Нажва Ганем
Осама се жени общо шест пъти. Другите му жени са Кадиджа Шариф, Каириа Сабар, Сихам Сабар, една чието име не е известно и шестата е Амал Ахмед. Втората жена Кадиджа Шариф го напуска през 90-те години и след това той се жени за петата в Хартум, Судан през 1994 г., докато тя е на 15 години и според традицията заплаща 5 000 долара, но бракът е анулиран след 48 часа. Последната шеста жена е Амал Ахмед Ал Садах от Йемен, с която се жени през 2000 г. в Кандахар и разликата във възрастта им е около 30 години, докато тя е на 17 или 18 години. Според традицията Осама заплаща за нея 5 000 долара посредством неговия бодигард, който я взима от Йемен и да довежда първо до Пакистан, а след това в Авганистан. По време на акцията Нептунов тризъбец Амал Ахмед е ранена в крака, но остава жива.

image

Амал Ахмед Ал Садах
От момента когато се родило единайстото дете с недъзи на Наджва, която имала специален статут, като първа жена я намразил и я държал по-настрана. През последните шест години от живота си той живее скрит в една къща в Абудабат. Оказва се, че 16 годишната дъщеря на собственика на къщата Фарида Газави, където живеел Осама била влюбена в него, както и той в нея и Осама имал намерение да се ожени за нея. И не Осама използвал момичето за жив щит, но Фарида от любов по него искала да умре заедно с любимия си. Преди атаката на американския спец отряд майката на Фарида предчувствала опасността и казала на дъщеря си да напусне дома, но Фарида отказала, за да бъде с него на живот или на смърт. 
 
image

Макет на къщата, където живеел Осама

Днес някои спекулират около тази история и казват, че може би първата жена на Осама от ревност го е предала на американците, понеже тя е знаела, че, ако той се ожени за малката, той трябва да я изостави или промени статута й (на наложница) понеже не може да има повече от четири жени. Също казват, че тъй като той е бил влюбен е занижил вниманието си при мерките за сигурност и безопасност. 


PS

Включвам линк към друг мой постинг за хубав любовен филм от преди две години:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/07/31/edin-ot-nai-hubavite-romantichno-prikliuchenski-filmi.984460




----------------------------------------------

1 При индианците моралът е бил толкова строг, че момиче дори не е можело да погледне в очите момче. Още по-малкото момиче въобще да бъде докоснато от момче. Индианците на часа биха го убили, независимо дали е от тяхното племе, а още повече, ако е външен човек. 


2 Семейството на Осама има общ бизнес със семейството Буш. Джордж Буш Старши е бивш шеф на ЦРУ, а след това става американски президент. Джордж Буш Старши твърди, че спечелил първия си милион докато работил за бащата на Осама.  


Тагове:   вечна любов,


Гласувай:
5



1. cell - Hi !
02.05.2014 09:54
Интелигентен пост- встрани от задушаващата пошлост !Мерси ,за удоволствието :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2674006
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930