Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 10:13 - Има ли вечна любов 4 част
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 3256 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2015 06:34


 Вече имам няколко постинга по темата. И като цяло обяснявам много от нещата. В този постинг ще продължа още малко.

Преди да се насоча към разглеждането на любовта трябва да се изясни, че истинска любов има единствено за моралните хора. А неморалните развалени хора, които не държат на такова нещо, като любов за цял живот и не живеят с идеята като се влюбят да живеят с обекта на любовта си цял живот, но с лека ръка се срещат с различни или си сменят гаджетата - за такива няма любов, но единствено връзки (за малка част от тях има временни краткотрайни чувства, които бързо изчезват). Те сами са се прецакали с неправилното си поведение и лош морал. Именно поради такива пропаднали морално хора лъжат, че нямало любов.

Господ не е създал мъжът и жената да си сменят гаджетата и да си сменят партньорите в живота. Той е създал мъжа и жената, за да създадат семейство и да бъдат едно цяло и към това е дал и любовта. Но когато хората живеят неморално те не само, че съгрешават спрямо Него и повелите му, но и за тях вече няма любов. - Може да се разгледате около вас и вашите познати и сами ще видите, че сред хората, които са си сменяли партньорите (това особено важи за момичетата и жените, при мъжете се получава) и не са с първата си любов - няма любов, но те създават връзки без истинска любов и семейства, в които основата не е любов, но други неща. Съвсем неслучайно съществуват всевъзможни начини, по които световните контрольори се опитват да измамят хората, включително и като обявиха любовта за "болест". Любовта не е болест, но едно от най-хубавите неща на земята, но когато хората са неморални не могат вече да обичат истински - живеят по други правила. Включвам линк към постинг за това, как обявиха любовта за "болест":

http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/25/liubovta-klasificirana-ot-uchenite-kato-quot-bolest-quot.841395

При измамните теории може да срещнете всякакви глупости. Ето ви една. Когато хората обичали много силно и пламенно любовта бързо изгасвала и се изтощавала. Към подобна теория винаги може да се приведат примери, но никога няма да говорят за морал и ще дават примери с неморални хора. Чудо да му се невиди, ама аз много добре мога да обясня, какво се случва. При неморалните хора и това особено се отнася до жените, които вече са ходели с някого или с различни - те при втори, трети и пореден път не могат вече да обичат продължително време, но единствено за кратък период докато се отделя окситоцин в мозъка, като вторичен признак, а повечето дори не могат въобще да се влюбват повече и тъй като те създават връзки единствено с неморални мъже, така наречената "любов" (фалшива любов) бързо угасва. Приключва отделянето на окситоцин в окситоциновите рецептори в мозъка и вече няма любов. Това е така наречената от някои "курвенска любов", която трае от няколко дни, седмици или месеца и рядко до година или две. Може би сте забелязали колко много хора се разделят след две-три години връзки... В България жените са забелязали, че като си изтърват първата любов вече не е същото и по някое време любовта за тях престава да съществува и са пуснали един лаф: "Любовта е като пин код, объркаш ли три пъти повече оправяне няма" - Оправяне обаче няма още след първия път. 
Ако някое момиче е било влюбено в продължение на 3 години или повече при първо влюбване, повече не може да обича никого другиго, дори и да й се иска. И ако по някакви причини не може да бъде с обекта на първото си влюбване - никога няма да й върви в любовта. Ако създаде връзка с някого другиго, дори и да си устрои живота по начин, който я задоволява, винаги ще й липсва любовта. А, ако види обекта на първата си любов или й е криво или любовта й ще се върне със сила. А дори и да е имало период, когато й е било криво идва момент, когато се връща любовта й. И такива понякога съвсем пощуряват.
Има и едно много, много рядко състояние при някои момичета (около веднъж на 100 000), които са под силно въздействие на демони, когато някое момиче всяка седмица се влюбва за по 2-3 дни в ново момче или мъж и обикновено това е по двама души седмично. Подобно състояние няма оправяне по нормален начин, единственото е гонене на демоните.
 
Има различни видове момичета и жени. Ще спомена само малка част от многото видове. Така например има момичета купонджийки, които гледат само къде има купони и с кого да се съберат и да се забавляват, това са едни от най-лошите. Има момичета, които гледат парите и се движат единствено с момчета и мъже, които имат пари и нищо друго не ги интересува - това са интересчийките. Срещат се силно изявени проститутко-курвенски тип момичета и жени, които не само, че постоянно си ги сменят, но и постоянно искат до тях да има по някое момче или мъж и те не държат на такива неща, като първа любов, но просто да има там някой и при определени условия част от тези момичета стават проститутки - това са възможно най-лошите жени. Единствено лошите жени излизат на срещи с различни или си сменят гаджетата. Те са на принципа: "Хвани си там някой". Но и при тях има няколко различни вида, но като цяло са без чувство за лично достойнство и чест. Има такива примерно, които само се срещат с различни момчета и мъже и се опитват да си изберат някого, но разбира се не става и дума за истинска любов, но просто да си хванат някого и понеже живеят с грешни, неправилни представи за живота повечето продължават да си ги сменят и дори и да създадат семейства, никога не се знае дали няма да се разведат и да продължат да си ги сменят. Срещат се случаи на момичета, на които не им върви в любовта и по тази причина започват да се срещат с различни. Те не са лоши като цяло, но по този начин се опитват да си избият комплексите, че са си изтървали първата любов и им е криво. Някои момичета, понеже са възпитани неправилно и са много глупави е възможно и да искат любов, но такава по този начин в 98-99% не намират, но единствено създават връзки. Евентуално при около 10-20% от тях има краткотрайни влюбвания, повечето стават блудници, но и при тях има степенуване - средно зле, зле, по-зле и най-зле, но няма да се спирам подробно. Този лош вид момичета обхваща над 25% от момичетата в България. Такива дори когато се омъжат, ако нещо не им отърва се развеждат (около 70-80% се развеждат). Другият подвид са още по-зле - това са тези, които спят с който им падне и гледат само сексуалната страна - коментарите за такива са излишни.
Част от момичетата държат на любовта и на първото си влюбване и не си ги сменят и създават щастливи семейства - това са добри момичета. Сред добрите момичета още са тези, които са като тип пепеляшка, добри домакини и държащи на семейството, а както вече бегло споменах сред тях са и романтичките, които държат на любовта за цял живот и когато се влюбят за първи път да са с мъжа на тяхната любов - излишно е да казвам, че единствено сред тези се случват големите истински любови.
Не може примерно някоя да зареже първата си любов, това което й е дадено отгоре и да дойде истинска любов в живота й. Такива сами са се прецакали. Има момичета със силно чувство за отговорност и морал, а също и които могат да обичат много силно и държат на любовта си до край.
Специално внимание обръщам на жените, тъй като между мъжете и жените има известни разлики, включително и в любовта и в семейството. 

Когато Господ създава мъжа, той специално за него прави и жената. Той не създава жената и към нея да нагоди мъжа, но мъжът е първи и към него е оформена жената, която му е дадена за подкрепа и помощница:

"И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник." (Битие 2:18)

При момчетата и мъжете също има различни видове. Примерно на половината, а и повече въобще не им пука за любов, но просто да хванат нещо. Като едни от най-лошите са свалячите - те се опитват да хванат нещо, което в 80% от случаите не им принадлежи и не им е дадено отгоре (а и е грях пред Господа). В наше време свалячите и гларусите вече не са много, както е било през 70-те и 80-те, свалячите са поне три пъти по-малко, а гларусите 20 пъти по-малко, вече почти няма гларуси от по-новото поколение. При любовта обикновено няма нужда от това - те хората взаимно се привличат. Ако трябва примерно да се запознаят и след това нещата се развиват спонтанно. Почти всички свалячи имат прецакани бракове, най-малкото понеже продължават да ходят по жени или проститутки и трябва да го крият, а доста повече от половината се развеждат. В повечето случаи (над 80%) при свалячеството не се създават трайни връзки -това дори го пише в книгите. Казват че на свалячите им е трудно да задържат едно момиче.
Когато двама души се харесват или имат чувства един към друг не е редното някой да се меси и да сваля или да прави опити да излиза с някоя от страните. Ако има такива случаи, това правят единствено мръсници и нечестиви хора, докато свестните хора евентуално биха им помогнали, ако е необходимо. Дори при така нареченото сваляне има разлика между мъжете и жените. Момчетата и мъжете свалят, или когато искат да направят бройка или когато не ги харесват момичетата и нямат шанс по нормален начин да се развият нещата. Аз никога през живота ми дори и на ум не ми е идвала глупостта да свалям някоя - когато някое момиче изпитва нещо към мен сама ще намери начин да ме достигне или нещата ще се развият спонтанно. Също така сериозните християни никога не се занимават със сваляне. Докато момичетата тръгват подир някой, само ако много го харесват или са влюбени и искат да бъдат с него. Така че, ако трябва да има нещо като сваляне в любовта, то е правилно да е от страна на момичетата.  
Има и мъже, които силно обичат, но повечето от тях също така и силно мразят. Те си имат свои принципи, които при различните хора се различават. Като пример ще използвам споменатият в Библията персийски владетел Асуир (Артаксеркс II Мнемон), владетел от династията Ахемениди, управлявал от 465 до 424 г. пр. Хр. Артаксеркс имал красива съпруга на име Астин и веднъж по време на пир я повикал да дойде при него, за да я покаже пред подчинените си седем други краля и тя не дошла. Той толкова се разгневил и я намразил, че отнел кралските й почести и решил да ги даде на друга жена, която да стане негова кралица.

"А на седмия ден, когато сърцето на царя бе се развеселило от виното, той заповяда на Меумана, на Визата, на Арвона, на Вигта, на Авагта, на Зетара и на Харкаса, седемте скопци, които слугуваха пред цар Асуира, да доведат царица Астин пред царевото лице с царски венец, за да покаже хубостта й на народите и на князете, защото тя беше много хубава. Но царица Астин не пожела да дойде според царевата заповед, съобщена по скопците." (Естир 1:10-11)

За да си намери нова жена Артаксеркс, от всички части на неговата империя избирали красивите моми и ги довеждали в специален дом в столицата Суза, където след като били подготвяни дванайсет месеца като ги мажели със специални масла и ги обличали се явявали пред него. Те всички били красиви и отбрани, но сърцето му не трепвало при вида им докато ги оглеждал, но когато зърнал Естир-Хадаса се влюбил и разбрал, че тя е за него:       

"И царят възлюби Естир повече от всичките жени; и тя придоби неговото благоволение и милост повече от всичките девици; и той тури царската корона на главата й, и направи я царица вместо Астин." (Естир 2:17) 
 
Най-правилно е един мъж да бъде с една жена, но дори по времето на даването на божиите заповеди на завета на Моисей е разрешено един мъж да има две жени:

"Ако си вземе още една жена, да не лиши онази от храната й, от дрехите й, и от съпружеско съжитие с нея." (Изход 21:10)

Но дори и в такива случаи при бигамни бракове често мъжете си имат любими жени и обичат някоя повече от друга:

"Ако има някой две жени, едната любима и другата нелюбима, и му народят деца - любимата и нелюбимата, и ако първородният син е на нелюбимата, тогава в деня когато дели между синовете имота си, не бива да направи първороден сина на любимата наместо на нелюбимата, който е истинският първороден; но да признае за първороден сина на нелюбимата, и да му даде двоен дял от всичкия си имот; защото той е пръв плод на силата му; нему принадлежи правото на първородството." (Второзаконие 21:15-17)

Така, че пак стигаме до положението, че е по-добре един мъж да има една жена.
Като някаква под функция (като резервен вариант) все пак съществува възможност мъж да обича силно и истински при някое поредно влюбване, а това се потвърждава както от живота, така и от историята и виждаме, че съществуват такива големи любови.

Като още един исторически пример ще използвам известната история на Ромео и Жулиета. Преди да се влюби в Жулиета Ромео е бил влюбен в Розалина, за което споменава и Шекспир, който преразказва трагедията за пореден път (той е седмият или осмият, който преразказва историята).

Бeнволио казва на Ромео:

"На този празник твойта Розалина ще бъде роза сред една градина"

Брат Лоренцо пита Ромео:

"И, значи, в миг изстина безумният ти жар към Розалина?"

Дори когато владетелите са имали много жени, което понякога е било не само право, но и задължение1, те са си имали любими жени, а понякога и истинска любов за цял живот. Египетският фараон Рамзес II имал близо сто жени, но само една е обичал истински за цял живот - Нефертари. Нефертари много го е обичала и подобно на принц Джахан от историята за Тадж Mахал, Рамзес II й е имал пълно доверие във всичко. Като символ на тяхната любов фараонът издига два храма в Абу Симбел - един за него и втори, малко по-малък за Нефертари, което е нечувано и няма аналог в египетската история. Името Нефертари означава "прекрасна другарка" или още "възлюблена другарка". Тя е била много красива и както тя е обичала много силно Рамзес (за нея той е бил първо влюбване), така и той я е обичал.

 image

image 

Храмовете в Абу Симбел на около 3200 г., които представляват своеобразен символ на тяхната любов. Левият е на Рамзес II, а десният, който e по-малък е на красавицата Нефертари.На по-горната илюстрация е храмът на Нефертари.

image

Тадж Махал - символът на любовта между принц Джахан и неговата любима, която нарекъл Мумтаз Махал (Възвишената в двореца)

В животинското царство има различни варианти. Много от животните са моногамни, но има и полигамни, но става въпрос за мъжки индивиди, които имат по няколко самки. Примерно елените или лъвовете. Но дори, когато някой лъв си има свой прайд с няколко женски - те са само негови, той не позволява някой да се доближи до тях. Така при хората, ако някой мъж е от този сорт, който може да обича истински за цял живот, той не може да бъде с жена, която вече е ходила с друг, той я ревнува, няма й доверие и т.н. По тази причина такива жени са единствено с мъже, на които не им пука за морал и любов и ако тези жени държат повечко на такива неща като любов - имат прецакани животи и страдат цял живот и това оправяне няма. Каквото и да правят, ако ще и християнки да станат оправяне няма - те не са спазвали основните принципи в любовта (както и моралът даден от Бог). Ако не са затънали много в л****та и е на време могат да се молят за изтърваната си любов, но гаранция няма, че ще се върне, всеки случай е различен. Понякога, ако не е много късно може и да стане. 

Взаимоотношенията между хората са сериозно нещо. Всеки носи отговорност за това, което прави (а понякога и за това, което не прави). Неслучайно има и Божии заповеди, които дават насока на хората как да живеят, за да са наред животите им. Човек единствено може да има полза, ако ги спазва.
 
Дори при полигамния строй при животните женските никога не са общи, а само на един мъжки индивид. Другите животни са моногамни. А от някои видове животни можем само да се поучаваме. Едни от моногамните животни, които като си намерят партньор са с него цял живот са гълъбите и неслучайно в миналото при някои народи, като символ на любовта са били използвани гълъбите. Моногамните животни не тръгват да се срещат с различни както правят някои развалени хора, но като си намерят някого (първи партньор, не петдесети) живеят с него цял живот. Друго животно, което ще спомена това са вълците, които имат партньори за цял живот. Вълчицата не си сменя вълка, но ако умре (ако го убият) никога не отива при друг вълк - вярна му е докато е жива! Същото важи и за вълка - той не си търси нова вълчица, когато тя умре. При качествените хора е същото - те не си сменят гаджетата и не излизат с различни, но чакат и като си намерят половинка са за цял живот. Поне десет процента от птиците са моногамни за цял живот и ако им умрат половинките никога повече не си търсят нови, а другите не по-малко или над 80% също са моногамни, но ако им умрат партньорите си намират нови. Пингвините, въпреки че живеят на големи групи, общности са моногамни за цял живот. 

image

Семейство пингвини

image
 

 Вълк с вълчица

image

Семейство папагали

image

Косатките също са моногамни

При различните култури в миналото е имало различен морал, но като цяло се е държало изключително много на семейството. Така например при индианците дакота, известни още като сиукси момичетата са можели да погледнат и да разговарят само с мъже от семейството. Евентуално при общи племенни церемонии са имали възможност да разговарят с някого извън кръга на роднините. Момичетата са се заглеждали и влюбвали като са имали възможност да видят по случайност своите любими или върховното блаженство да разговарят с тях, когато били извън бивака. Примерно когато отидели за вода или да изперат нещо до реката или езерото или когато събирали съчки и дърва за огъня, плодове и билки. Момичетата са се омъжвали над 14-годишна възраст, а мъжете обикновено са били доста по-големи. Трябвало е да се докажат като сериозни мъже и ловци и най-често те са били над 30-32 г. Имало е и бигамни бракове на мъже с две жени, когато някой е имал вече една жена и след петнайсетина-двайсет или двадесет и две-три години жената започне да остарява (на 36-38) и той си взима още една млада жена, която да му ражда още деца. (В наше време се забелязва подобно нещо. Около 90-95% от разводите в световен план са, когато мъжете станат от около 40 и няколко до 50 и няколко и са се оженили без любов за жени с близка разлика до тяхната. Те се развеждат и си взимат млади жени.) Жените винаги са били повече от мъжете и е имало необходимост тук-таме някой да има повече от една жена. Мъжете са ходели на война и жените са били повече от мъжете.
В същото време, ако някой по някаква причина оставел жена си, вече нямал право да си взима нова жена, а ако все пак се появели подобни хора - те били прогонвани от племето. И такива хора в дивата пустош и прерията били обречени, когато дойдела зимата те не можели да оцелеят сами.
Мога да препоръчам хубави индиански уестърни с любовни истории: Lakota Moon, Broken Arrow и White Feather, за който имам постинг:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/05/02/ima-li-vechna-liubov-3-chast.1261552 

Още Windwolker, за който също направих постинг:

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/07/11/hodeshtiiat-po-viatyra.1375428

При народите, където се практикува полигамия с многоженство първата съпруга е най-стара, а другите са по-млади и обикновено, примерно в миналото в Ямайка при някои свободни негри или мулати първата съпруга е играела ролята на управителка и е обучавала по-младите жени. Тя ги учела и е разпределяла длъжностите и повинностите в дома, за да може всяка да си знае мястото. Счита се, че когато в една къща живеят две семейства или има повече жени, ако жените не си знаят мястото жените обикновено се изпокарват. Ще разкажа две истински истории. Двама индианци от племе от прерията (дакота или blackfoot) били много добри приятели. Те имали обичая от време на време да излизат на излети в околностите на бивака на племето и евентуално да ловуват. Единият имал една жена, а другият две жени. Понякога с тях идвала жената на единия приятел. Веднъж този, който имал една жена попитал приятеля си защо някой път не вземе жените си с тях, на което неговият другар отговорил, че ако ги вземе ще се изпокарат. Двама индианци от племето пиегани (известни още като Blakfoot) били много добри приятели. Единият се казвал Невестулчената опашка, а другият Говори с бизона. Те имали млади хубави жени (по една жена). Един техен приятел дори ги попитал като са толкова доби приятели и са постоянно заедно защо не живеят направо в едно типи и казал своите доводи: "Така ще имате по-малко багаж за прибиране, ще изморявате по-малко коне по време на преходите, ще влагате по-малко труд за събиране на топливо, за издигане и прибиране на палатките." На което индианецът с име Говори с бизона казал неговото мнение по въпроса: "Запомни, приятелю мой — двама мъже могат дълго и мирно да дружат, но две жени — никога. Няма да минат и три дни, и те ще започнат да се карат за нищо и никакво, ще се опитат да намесят в разправиите и мъжете." Трудно е да се каже дали наистина е така (може при индианките от тяхното племе да е било така), но те все пак били добри приятели, а жените им били добри съпруги.   

В Западна, Централна и Южна Европа от Средновековието до XIX век понякога сред някои аристократи се ползвала следната практика. Когато княгинята или графинята била бременна тя специално избирала куртизанка за мъжа си, която да удовлетворява нуждите му в продължение на година. Това не е правилно и е грях според християнството и Библията, но понякога, не много често са го правели. 

Християнският морал още от самото възникване на християнството сред истинските християни е безупречен. Във връзка с това Квинтий Тертулиан пише през III век:
 
"Ако пък отправят обвинения срещу целомъдрието ни, ще ви прочета един пасаж от присъдата на Сократ в Атина: "обявява се за развратител на младежите". А християнинът не сменя дори съпругата си. Знам, че куртизанката Фрина изгаряла от страст по легналия връз нея Диоген. Чувам, че някой си Спевзип от школата на Платон бил убит, докато прелюбодействувал. А християнинът се ражда като мъж само за съпругата си. Като се самоослепява, защото не можел да гледа жените, без да ги пожелае, и защото страдал, ако не можел да ги притежава, Демокрит всъщност признава необуздаността си чрез това самонаказание. А християнинът със здравите си очи изобщо не вижда жените -той в душата си е сляп за похотта." (Apologetiqum XLVI, 10-11) 

 Желанието на християнина е единствено към неговата съпруга, годеница или кандидат годеница - възлюбена (все пак и християните могат да си харесат някое момиче, да се влюбят и да изпитват привличане, така се създават повече от половината християнски семейства). Сериозните християни като си харесат или се влюбят в някого създават семейства и са заедно цял живот. При по-романтичните се обичат за цял живот. Такава любов е вечна - тя има стойност за вечността и тъй като обещанието за праведните е вечен живот и любовта им е вечна. Като цяло случаите на големи истински любови са по-често срещани в страните, където има повече религиозни и морални хора. 

Може още да се спомене, че в Новия завет апостол Павел нарежда мъжете да обичат съпругите си с безпрекословна любов:

"Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея" (Ефесяни 5:25)

А има и още една подробност, която си заслужава да се спомене. В началото, когато още християнството не е било изопачено - мъж може да се ожени на всякаква възраст, но изискването е жената да е в плодовита възраст, което означава до около 20 или 21-22 г. (но жените не са се омъжвали над 20-годишни), за да може да роди децата си до 30-32 г. Ранните християни не са се женели за разведени (което е грях) и вдовици и не са се женели за жени над 20-годишна възраст. Въпреки че повечето съвременни християнки въобще не ги мислят тези неща, в наше време вече те са дори по-актуални от преди и умният християнин не си взима съпруга над 21-22 г. Дори да се абстрахираме от християнството най-правилно е (според мен) когато се започва сериозна връзка момичето да е от около 16-17 до 19 г.

Волята на Бог е всеки да има своята половинка, като е писано, че мъжът и жената стават една плът ("Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и двамата ще бъдат една плът. Така че те не са вече двама, а една плът" Матея 19:5-6), но когато примерно някое момиче или жена е с проститутко-курвенски манталитет и самосъзнание, че е обща и започне да излиза с различни или да си ги сменя - тя вече няма половинки, но според броя от момчета и мъже, с които е ходила, спала или омъжвала - някакви временни. Така първото момче, първият мъж за едно момиче в което се влюби за нея е първа любов и единствено той се явява за нея половинка. Съответно, ако някоя, която се среща с различни за нея няма такова нещо като "любов", но търсене на нещо, което така и няма да намери, а някои дори не търсят любов. И повече такава няма половинка в живота. Вторият мъж или второто момче, с което ходи или се среща с цел връзка е вече четвъртинка, третият е шестинка, четвъртият осминка, петият десетинка и т.н. И за такива вече няма половинки в живота, но просто временни някакви там десетинки, шеснайсетинки, петдесетинки и т.н. Сами можете да си отговорите, ако Жулиета се срещаше с различни дали Ромео щеше да я хареса и да се влюби в нея така - той щеше да я презира! Но пък този сорт момичета се харесват на момчета и мъже, които са неморални и си падат включително и по проститутки и никак не им пука, че вече била ходила с някого или пък била влюбена, те греховно искат да имат нещо, което не е за тях и не им е дадено отгоре. Връзките често се разпадат и си сменят партньорите и ако случайно създадат семейства, след това те са кретащи и 40-50% от тях се развеждат. В наше време някои подобни от неморалните момичета направо се подиграват с такива като Ромео и Жулиета. Те просто биха си сменили техния Ромео с някой друг, четвъртинка или шеснайсетинка - за тях няма значение. Също така се подиграват и с принц Джахан и неговата любима Мумтаз Махал, понеже толкова силно са се обичали, че са се чакали цели 5 години и тъй като те не могат да обичат - не искат да чакат някого. Те считат това за утопия. Тe въобще се подиграват с любовта и романтиката и не приемат такива неща, някои от тях стават проститутки, а около 75% от този лош вид не искат да се омъжват и да създават семейства, а тези които създават - семействата им са калпави. В същото време нормалните хора се възхищават на примерите на истинска любов и хората, които са си били верни и са се чакали, колкото е необходимо. В Полша има известен случай на голяма истинска любов, когато са се чакали повече от 10 години и хората са им направили паметник. Те са им издигнали паметник - дърворезба в град Гдиня - точно срещу къщата, където са живели.


image 


Жената толкова много обичала съпруга си, че с нетърпение го чакала всеки път, когато бил в морето и гледала от прозореца на най-горната стая на къщата. И във връзка с това на дърворезбата от джоба на мъжа са направили да се подава парче хартия, на което пише: "Якуб, ако ми направиш на последния етаж стаичка, ще виждам, когато се връщаш от морето - Елжбиета" 


Милиони хора годишно посещават Верона (къщата на Жулиета) и Тадж Махал в Индия и се прекланят на самоотвержената безпрекословна любов, почтеността, лоялността и човешките достойнства на тези двойки.

image

Къщата на Жулиета във Верона посещавана годишно от милиони хора

При истинската любов, ако имат някакви пречки или недоразумения - те не се примиряват и не се отказват от любовта си, но се борят, за да бъдат с любовта си. Когато принудили принц Джахан да се ожени (за две жени), принцесата не се е отказала и да тръгне с някой друг, но вярна до смърт е чакала момента, когато да може да бъде с любимия си! Всички можем само да се поучаваме и възхищаваме на самоотвержената им честна любов нямаща граници.

Eдин от най-баналните начини, по който се развалят лошо възпитаните неморални момичетата (обикновено това се отнася до невярващите атеистки) е когато просто две или три момичета си уреждат общи срещи с две или три момчета и една друга се навиват, примерно коя кого да хване - такива търсят всичко друго, само не и любов. Тъй като те не чувстват любов към някого и нямат усещане за морал те продължават да се срещат с други и т.н. Когато те нямат чувство за лично достойнство подобни се срещат с различни. Малка част от тези момичетата се оправят на време и се променят, а другите карат по инерция и си ги сменят. В такива случаи и дума не може да стане за любов. А някои направо се движат на компании. Въпреки че има и такива, които са по-нормални и не се свалят едни други в повечето компании хората са доста зле.

За този сорт развалени момичета, които си сменят гаджетата и се движат по няколко правейки си общи срещи има един кратък виц - "Курвите са като хлебарките, където има една има и още."

Като цяло момичетата са тези, които повече се влюбват и по-силно. На тях им е дадено да обичат, но когато те са си изтървали, не са си дочакали първата любов или са започнали да се срещат с различни, без любов, но с надежда, че любовта ще се появи - такива вече не могат да обичат истински. Те са прецакани на тема любов. А това, което те правят е курвеене.
Има случаи когато някои момичета, които са си зарязали или изтървали първата любов се опитват да изхитряват и с надеждата да имат любов си хващат по някое по-малко от тях момче с надеждата, че като за момчето са първи ще се получи любов, но така става още по-зле. Той по-бързо я зарязва, а дори да е по-малък те могат да си хванат единствено макар и малък неморален с нечестиви представи за живота, за да бъде такъв с подобна. Единствено неморалните, на които не им пука дали някоя е била влюбена по-рано в някого или е ходила вече с някого или пък направо се е срещала с различни (тези са най-зле) създават връзки с такива момичета. А между другото мъжът и жената са създадени от Бог мъжът да бъде по-голям. Господ създава Адам, след това казва, че не е добре да бъде сам и прави животните, човекът им дава имена и когато след доста години Създателят вижда, че животните не са достатъчни създава Ева.

"И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери. Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека." (Битие 2:18-22)
 
Трябва да се спомене, че хората имат енергийни биополета и в биополетата2 им е установено със специализирана апаратура, че има отражение на техните емоционални състояния. Така при първото влюбване на едно момиче завинаги докато е жива в биополето й се запазва информация за първото й влюбване с любовта й. Именно това е причината за много гнусни сапунки при тези, които са си изтървали или изоставили първата любов. Никога не се знае кога някоя, ако е била наистина влюбена пак ще й мръдне и ще се обърне към обекта на първата си любов. Абсолютно винаги, ако някой мъж желае някоя, която вече е била влюбена с първа любов в него - при нея се отключва, това, което е закодирано в нея и в биополето й и тя не може да се въздържа. Може и да е малко тъпичко и гадно, ама има случаи, когато по някакви причини не са се развили нещата от първото влюбване, което е било силно и продължително и след време тези хора при някакви обстоятелства се срещнат или нещо от сорта и изневиделица се разразява любовта, но това са редки изключения. Това е показано във филма Ask thesadufleri sever, който е по истински случай. Понякога се среща и още един вариант при калпави хора - момичета и жени, които виждат, че не им върви в любовта и нямат такава любов и чувства, както е било при първото им влюбване или пък още нещо и като срещнат обекта на тяхната първа любов се задвижва нещо в тях да започнат да го преследват, дори и той да не ги желае и се случват невероятни циркове при подобни ситуации. Може дори да се случи мъжът да я нагруби с най-жестоки думи или набие, тя да си тръгне ядосана, а на другия ден като послушно кученце пак тръгва след него и го преследва. Тотални циркове и хората от страни не могат да разберат какво й е на това момиче или жена. Известен лаф при някои ситуации (не само споменатата) е хората да казват: "Веднъж го видя и какво й стана?". Такива случаи нямат оправяне, единствено, ако двамата могат да превъзмогнат някои неща и да бъдат заедно, но всеки случай е индивидуален и различен. Колкото и да е странно, но при такива шантави ситуации също понякога е възможна любов за цял живот, ако се уталожат нещата и започнат връзка.
Единствено глупавите неморални момчета и мъже и тези, на които не им пука за такива неща като любов тръгват с момичета и жени, които вече са били влюбени някога по-рано.
В миналото хората най-често са се женели или по договаряне с родителите или по първа любов и почти всички са били наясно, че не е правилно някоя да си сменя годенците. Сред покланящите се на Господ не е имало такова нещо, като ходене и смяна на "приятелите" и "приятелките", както постъпва развалената и пропаднала морално част от обществото - всеки е бил наясно, че подобно нещо е грях пред Господа и е неморално. Съвсем неслучайно в Новия завет, макар и в друг контекст се казва: 

"Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов." (Откровение 2:4)

Основният принцип, който се следва в Библията е, че булката трябва да бъде девствена. Мъжът, който си взима жена да е първият и единствен мъж, който да бъде с нея.
Ако не е девствена и е опозорена - трябва да се убие както мъжа, който е извършил това, така и момичето.

Може да се каже, че истинска или вечна любов е възможна, когато става въпрос не само за елементарно отделяне на окситоцин в мозъка, но когато това е първа любов и нещата се развиват цялостно с любовта, която остава в биополето.

Любовта е едно от най-хубавите неща в живота, като не броим Бог и свързаните с него духовни неща - любовта е най-хубавото нещо. Нeслучайно в продължение на хилядолетия най-много песни са се пеели за любовта. А и още има съвременни музикални стилове, в които се пее само за любов. За любовта, като дарба в Новия завет пише:

"Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат." (1 Коринтяни 13:4-8)

При експерименти на влюбени, когато им показвали снимки на техните половинки учените наблюдавали промени в мозъка. Забелязва се дейност в определена част на мозъка (подкорната зона на мозъка), която доколкото е известно отговаря за пиенето на вода, храна, приемането на кислород и т.н. Това са жизненонеобходимите неща на човека. Любовта също е необходимост. Въпреки изследванията любовта винаги малко или много ще си остане тайна, велика тайна на създателя.

Според изследванията окситоцинът е хормонът, който отговаря за любовта и така да се каже за свързването на двойки. Изследванията показват, че животните, които правят моногамни двойки развиват в себе си хормона окситоцин. 

Учени решили да направят експеримент може ли да накарат някой да се влюби като се използват феромони и хормони? Но се оказало че - не могат. С каквито и да е комбинации от вещества единственото, което може да се постигне е възбуда, но не и влюбване. И в крайна сметка учените, които експериментирали трябвало да отбележат, че нещата са невъзможни за контролиране от тяхна страна и работата не става с вкарването на феромони и хормони. Антроположката Helen E. Fisher след експериментите заявява: "Любовта е нещо повече от химия!"

Докторът по биология Andreas Bartels заявява, че е установено, че хората (семействата), които се обичат живеят по-дълго. Аз мога да добавя също, че хората, които оценят любовта и вярват в любовта или вече живеят с истинската си любов са по-здрави от другите хора. 
Има и един малко известен факт от древните текстове, който се среща при влюбени мъж и жена (за жената е задължително да е първо влюбване), когато се задвижат енергиите между тях. Женската енергия се задвижва по-бавно от мъжката, но когато стане - могат да живеят стотици години (200-300 г.). При техниката жената отдава от своята енергия (енергия на биополето) и така прави живота на съпруга си по-ползотворен и щастлив. При някои от китайските императори се женели жени от определен род, които знаели такива техники и ги пазели в тайна. 
Професор Константин Коротков3 прави експерименти изследвайки енергетичното поле и резултатите са наистина впечатляващи. Той правел изследване на биополето с неговите уреди на влюбени двойки и се показвали сини елипсовидни кръгове. Един на жената и втори на мъжа. Дори самата мисъл за възлюбления предизвиквала по-интензивно излъчване на изследваното поле. Но веднъж той бил шокиран - направо не можел да повярва. Биополетата на тази двойка се свързвали и ставали едно. Според стандартната физика се счита, че подобно нещо е невъзможно. Той казва: "От гледна точка на физиката това не би трябвало да бъде." Моят коментар е: "Има си хора, които са си един за друг." В библейската книга Товита се споменава за случай когато красива девица на име Сара била специално запазена от Бог за Товия - те просто били предназначени един за друг и това била тяхната съдба. А в Индия в миналото е имало случаи на влюбени двойки, които са си един за друг и са живяли по 200-300 г., като за това специално допринасяла и силата на любовта им. 

image

Константин Коротков

Забелязан е един интересен случай. Невероятен феномен. Мъж се снимал в едно фото и след година или повече фотографът, който имал копие на снимките в неговия архив като разглеждал снимките забелязал, че направо на снимката до мъжа се появил образът на момиче. Оказало се, че мъжът вече щял да се жени и именно образът на неговата възлюбена се е показал върху снимката. Тя толкова силно го е обичала, че от енергийното й поле, от силата на любовта й направо започнали да се случват необясними неща. Разбира се става въпрос за първа любов, за нея това е било първо влюбване. Подобни неща могат да се случат единствено при първо влюбване при момичетата!
  
Има различни феномени в любовта. Ще спомена два от тях. Eдиният е известен, като любов от "от пръв поглед". Другият е детската любов (влюбване от детска възраст). Среща се и комбинация от двата феномена хем детска любов, хем любов от пръв поглед (първо виждане). При любовта от пръв поглед се забелязват два напълно различни варианта. Единият е когато двама души (които не се познават) по някаква случайност се погледнат в очите и става някакво докосване на енергийно ниво с преминаване на енергия между двамата като се получава невероятно влюбване, което е много, много рядко явление. Вероятно се получава при някаква форма на съвместимост между двамата. Обикновено колкото и да се поглеждат различни хора нищо не се получава, но все пак има такъв рядък феномен (сред запазените, морални хора). Другият вариант е сравнително често срещан, когато някой види някого и от първия миг в който го види много го хареса и се влюби и силно го привлича (става въпрос за морални хора).
Детската любов (детското влюбване) е рядко явление и се среща предимно сред момиченцата. При детската любов също има два варианта. Единият, който като че ли е по-честият е когато момичето се влюби в по-голямо момче или мъж. Тя може да е на 7-8-9-10 г., а може а когато вече навлиза в пубертета - тийнейдърска любов. Другият е когато са горе-долу на една възраст и там нещата при първоначалните взаимоотношения са по-лесни. Обикновено в такива случаи когато пораснат момичетата следват любовта си и тогава са най-щастливи. Единствено при неморалните, лошо възпитани може понякога да се срещнат случаи, когато момичетата да не следват любовта си. 
Когато момичетата са влюбени в някой по-голям, което като че ли е по-често срещано трябва да показват любовта си и единствено е въпрос да хванат правилното време, за да бъдат с обекта на любовта си.

  Другият вид по-често срещан при така нареченото детско влюбване е точно при преломния период между 12 и 14 г., когато момичетата се превръщат в жени. При този вид понякога влюбването е двустранно4 или при мъжа идва малко по-късно. (При първия вид когато момичето е още малко просто трябва да изчака някоя година, за да може и мъжът да започне да изпитва нормално любовно влечение към нея.) Забелязано е от изследователи, че именно в преходния момент, когато момичетата се превръщат в жени между 12 и 14 и по-често между 12 и 13 при тях се развиват феноменалните свръхспособности. Използвайки това в миналото сред много от езическите народи са избирали за предсказвателки тези момичета, при които са се развили тези качества. Също така изследванията показват, че до 12 г. при момичетата е по-развита интуицията. На базата на всичко това може да се предположи, че в такива случаи на детско или юношеско влюбване те интуитивно усещат, кой е подходящ за тях и могат да имат добра любов. При всички положения те усещат кой е добър човек. При детското влюбване любовта е чиста - няма нагласени неща, няма фалш.

При тези случаи на детско влюбване обикновено влечението към обекта на първата им любов е много по-силно изразен, отколкото при другите любови. Така например при посочения случай с Нефертари - тя е влюбена в Рамзес от 13-годишна. Жулиета също е влюбена в Ромео от 13-годишна, а се омъжва за Ромео таман като става на 14 години. Покахонтас, която приема християнството и името Ребека се влюбва в Джон Ролф на 12-13 години. В редките случаи на такъв вид детско влюбване не е много ясно защо се случва това. Има не малко филми в които са показани подобни случаи. От по-старите филми има един тежък филм с Ричард Чембърлейн - Птиците умират сами (аз не го харесвам, но е поучителен). Има и поне един уестърн. В драмата с уестърн елемент с Брад Пит Ledgends of the Lost едно малко полуиндианче (от племето кри) от малка е влюбена в бял каубой на име Тристан, по някое време той има там някаква, но момиченцето не се отказва и след години, когато порасва се омъжва за него и имат две деца. Тя още на 13-годишна възраст, когато се запознава със Сузана Финканън й казва: "Ти ще се омъжиш за Самюел, аз ще се омъжа за Тристан!" В класическия приключенски слашбуклер Le Bossu (адаптация по Пол Февал) момиченцето също от някаква ранна възраст е влюбено и като порасва казва: "Вече не съм дете" и се обяснява в любов на Лагардере, който е доста години по-възрастен от нея (при истинската любов тези неща нямат значение). Преди 5-6 години по телевизията даваха един испански сериал от 23 часа и там имаше един китарист и едно момиченце около 9-10-11 годишно се беше влюбило и пощуряло по него.

С вече казаното вероятно читателите са наясно как може да се постигне истинска любов за цял живот, ако са морални и отговарят на изискванията, но има и още една възможност - тези, които са вярващи могат да молят5 Господ да им даде такава истинска любов за цял живот, като искат Бог да им даде правилната половинка в живота.

 За повече информация по темата четете другите постинги от поредицата. Включвам линк към първия постинг:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334

-----------------------------

1 През по-голямата част от съществуването на Египет единствено фараоните са имали правото да имат повече от една жена. Египет в течение на дълги векове понякога не е воювал с никакви държави, за което способствало до голяма степен географското разположение на страна. Но фараоните сключвали и различни договори с различни държави. При този вид дейности, като владетелите сключвали договори със съседните държави при договорите обикновено кралете на съответните страни им давали техните дъщери за съпруги.

2 Биополетата могат да бъдат наблюдавани и изследвани с помощта на уреди. Първият уред с който по случайност е открито биополето е Кирлиановият апарат, Кирлиановата камера. Това е устройство създадено по случайност през 1939 г. по време на ремонтиране на апарат за електротерапия от физиотерапия в градската болница в Краснодар, когато докоснал с ръка оголен електрод Семён Давидович Кирлиан. Toй решил да провери ефикасността като направил фото снимка. Кирлианов сложил монета и я свързал с електрод, който включил на висока честота, след като видял резултата с откритието продължил да снима различни неща.


image
 

Семён Давидович Кирлиан

Кирлиановата фотокамера заснема плътната аура-обвивка около живите организми в невидимия за човешкото око спектър на принципа на така наречения метод на ГВР - метод на газоразредената визуализация. Това става на базата на изследванията на Тесла. Въпреки че откритието е направено през 1939 г. едва през 1957 г. научната общност научава за това откритие с издаването на брошурата “В мире чудесных разрядов".

image
Различни видове устройства за наблюдаване, снимане на биополето, при грв камерите от ново поколение по метода на Коротков може да се изследват и чакрите (енергийните центрове)

3 Константин Георгиевич  Коротков е един от най-авторитетните учени на Русия – доктор на техническите науки, професор в катедрата по проектиране на компютърни системи в Санкт-Петербургския държавен институт по точна механика и оптика (Техническия университет), професор в университета Холос (САЩ) и Гринуич колидж (Австралия). Президент е на Международния съюз по медицинска и приложна биоелектрография. Коротков е директор на Международния институт по биологични системи. Той е станал световноизвестен с неговите изследвания на енерго-информационното състояние на човека. Разработил е негов метод ГИВ (газоизпразваща визуализация или газоразрядна визуализация – ГРВ), който дава възможност в реално време да се наблюдава енергийното поле на човека (така наречената аура) и неговите реакции при различни въздействия. 

4 Като известен пример мога да посоча споменатата история в Библията на Яков и Рахил. Яков е бил някъде около 50 годишен, вероятно около 45-48 годишен, когато среща Рахил, която е в някаква тийнейджърска възраст, около 13-14 (момичетата са се омъжвали от 13 до 18 и по-рядко до 20-годишна възраст). Той се влюбва в нея и я иска за жена (тя също го е обичала и искала) и баща й се договаря с него Яков да му работи за нея 7 години и тогава да му я даде. Той толкова силно я е обичал, че не е забелязал кога са изминали седемте години.  

5 Исус Христос казва:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!" (Матея 7:7-11)

 

 



Тагове:   любов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665649
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031