Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2016 17:03 - Има ли вечна любов? 5 част Видове любов.
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 3538 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2016 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През 1931 г. немският естествоизпитател Адолф Бутенант открил, ако се оставят две гъсеници на един километър разстояние една от друга в пшенично поле, те намират най-краткия път, за да се достигнат. По този начин били открити феромоните, но феромоните не са любов и ако можем да кажем, че за някои низши видове това е достатъчно, то има доста представители на животинския свят, където нещата като че ли не опират само до това.   
Aко всепак обърнем повече внимание на версията с феромоните, то трябва да се знае, че спортуващите мъже отделят много повече феромони от другите и би следвало те да са много повече желани от момичетата и младите жени (които би трябвало да отделят повече феромони от другите, които са над 21-22 г.). Добре известно е, че при нормално спортуващите мъже се отделя повече тестостерон и те са по-силни полово (по-изразено е при леката атлетика). Разбира се това не е всичко и влюбването и истинската любов се основават на различни неща.
В този постинг се споменават различни неща, като основната цел е поука. Всеки разумен човек може да си направи съпоставка и да се промени на по-добра личност.

image

Адолф Бутенант - професор и директор в Института по органична химия в Данциг (Гданск), носител на Нобелова награда по химия за 1939 г.

Въпреки че има такъв термин, като "животинско привличане", което се отнася до сексуалната страна ("сексуално привличане") и се обяснява с феромоните на практика виждаме, че много животни имат партньори за цял живот и никога не си ги сменят. Ако пък им умрат партньорите, никога не тръгват с други. По тази причина много хора се възхищават от такива животни. Сред моногамните животни, които са за цял живот с един партньор могат да се споменат: гълъбите, черните лешояди, гургулиците, белоглавите орли, албатросите, пойните птички, папагалите, гъските, прерийните полевки, вълците, гибоните, термитите, скалариите, паразитните червеи шистозома, ангелските риби, китовете и др. Около 10% от птиците са моногамни с един партньор за цял живот. В древността северните славяни почти са обожествявали лебедите, които имат партньори за цял живот и ако някой дръзнел да убие лебед, бил убиван.

 

image

 

  Любовта на лебедите за цял живот, от която толкова много хора се възхищават 

  Така може да се каже, че някои хора, които излизат с различни или си сменят партньорите или си изоставят първата любов, първото влюбване са много по-зле и по-долни от някои животни.

При дългогодишни експерименти при хора с феромони учените в крайна сметка вдигат ръце и казват, че по химичен път не могат да предизвикат влюбване, но единствено възбуда. Заключението на антроположката Helen E. Fisher професор в Rutgers University и авторка на книгата Why We Love (Защо обичаме) от 2004 г., след дълги експерименти с феромони и т.н. е: "Любовта е нещо повече от химия!"

В проучване от 2011 г. са наблюдавани, кои области от мозъка се активират при хора в дългосрочни романтични партньорства (женени средно 21 години, които се обичат) и са сравнени с хора, влюбени от скоро време. Но никакви съществени разлики не са открити. Резултатите показват сходна мозъчна активност при двете групи. Въпреки че учените са на различни мнения относно изводите, които могат да се направят, това доказва, че нещата не са толкова прости и не зависят само от активизиране на определени мозъчни центрове, но "вероятно има и още нещо" (което вече аз мога да обясня и ще стане въпрос по-късно - това е кодирането в биополето).

Въпреки че от времето на манипулираната сексуална революция започнала в Америка през 60-те години на ХХ век, целта на която е унищожаването на семейните ценности и се прави опит да се излъжат хората, че всичко е похот или дългосрочно обвързване, те продължават да искат любов. Във връзка с тази тема:

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/05/08/teoriiata-za-gendyra-myj-li-ste-ili-jena-ili-quot-neshto-quo.1359881

http://ernest.blog.bg/history/2016/01/04/.1305136

Едно американско проучване разкрива, че 91% от жените и 86% от мъжете в САЩ са категорични, че не биха встъпили в брак с някого, който притежава всички важни за тях качества и изисквания, но в този, в когото са влюбени.

На много хора им се иска да изживеят голяма истинска любов, но за да има голяма и истинска любов и хората трябва да са морални и безрезервно готови да изживеят такава любов. Те трябва да живеят с мисълта, когато се влюбят за пръв път да бъдат с дадения човек за цял живот и да не ги интересуват обстоятелствата. Във Верона в пасажа на къщата на Жулиета и на стената на къщата на Ромео всекидневно стотици хора поставят листчета с бележки с желания за истинска любов за цял живот. Това са около милион хора годишно. Също така десетки милиони са посетителите на Таджмахал в Индия - своеобразен паметник на любовта между принц Джахан и принцесата Мумтаз Махал.    

image

Любовни писма с желания за любов в предверния пасаж (коридор) към къщата на Жулиета - Casa di Giulietta

 

image

 Любовни бележки с желания за любов на стена към къщата на Ромео - Casa di Romeo

Но за да има истинска любов за цял живот си има своите условия. Да започнем с това, че любов има единствено за моралните хора. А неморалните развалени хора, които не държат на такова нещо, като любов за цял живот и не живеят с идеята, като се влюбят за първи път да живеят с обекта на любовта си цял живот, но с лека ръка се срещат с различни или си сменят гаджетата - за такива няма любов, но единствено връзки, а това, което те правят е курвалък (момичетата и жените, които се срещат с различни или си ги сменят са "общи" - или курви, или кандидат курви и кандидат проститутки). Според библейските стандарти проститутка и курва е горе-долу едно и също (все са грешници) и за двете се използва изразът "блудница". Както един виц гласи:

- Каква е разликата между проститутката и курвата?
- Първото е професия, а второто е морална характеристика...

За малка част от тези, които си ги сменят има временни краткотрайни чувства, които след известно време изчезват (така нареченото "курвенско влюбване"). Това може да бъде след 1-2 дни, след няколко седмици, месеца или най-много до 1-2 години, в по-редки случаи до около 3 години. Твърди се, че в повечето подобни случаи става въпрос до 3 месеца. Те сами са се прецакали с неправилното си поведение и лош морал и за такива няма любов, но курвалък и връзки. А истинската любов за тях е недостижима или въобще не вярват, че има такова нещо (понеже за тях - няма). Сигурно сте забелязали колко много такива двойки (където за момичетата не е първо влюбване) се разделят след 1-2 години връзки. Повечето от споменатите дори не вярват в такова нещо, като любов, но те се движат от други неща. А тези от тях, които все още вярват в съществуването на любов, след известно време се разочароват, понеже виждат, че за тях няма такова нещо като истинска любов - те сами са се прецакали с поведението си. Такива не стават да бъдат обичани, но единствено използвани (за компания или нещо друго) от нечестиви момчета и мъже. То, ако можеше така, проститутките щяха да са най-обичаните, ама не са! Поведението и моралът определят, кой какъв е! Споменатите също не са подходящи (повечето) за съпруги и ако имат деца не могат да дадат добър личен пример и съвсем малка част от тях е в състояние да възпитава децата си правилно.

На някои жени цял живот им се иска да изживеят голяма любов, ама няма. И понеже са били неморални, изтървали са си първата любов или са започнали да излизат с различни и да създават връзки с надеждата любовта да дойде и са си ги сменяли, те са се прецакали. Ще разкажа един такъв случай. Една жена, без любов (или изтървала първата си любов), но след известно ходене с някого се омъжва и имат едно дете. След около 22-24 години брак, на около 45-46 г. среща някакъв мъж, инженер. Той, за да я вкара временно в леглото си й казва, че "много я обича". Тя отива при мъжа си и му заявява, че иска да се разведе и му казва, че оня инженерът много я обичал. Мъжът й, който е наясно, че всичко това е фарс казва, че оня не я обича, но просто й говори това, за да я предразположи и да я ползва временно. Тя не му вярва и се развеждат. След половин година, докато още правят подялбата на имуществото се срещат във връзка с този въпрос и тя му казва, че оня, инженерът я оставил след два месеца и си намерил някаква млада. И така тя се прецаква от всякъде - хем мъжът й я зарязва, хем любовникът й вече не я иска и си остава сама. Истината е, че никой не се интересува от жени дори и на 25 г. за любов, но за други неща.
Ако погледнете известните случаи на истинска любов за цял живот ще видите, че няма такива, където жените да са по на 25-26 г. Като изключим редките невероятни случаи на влюбване от детска възраст, известните случаи на големи любови за цял живот са, когато момичетата се влюбят да са на 12-14 годишна възраст. Индианката Покахонтас, която приема християнството и името Ребека се влюбва в Джон Ролф на 12 години (той е на 28) и го спасява. Жулиета е влюбена в Ромео от 13-годишна, а се омъжва за него, около времето, когато навършва 14 години. Нефертари е влюбена в Рамзес от 13-годишна. Мумтаз Махал е влюбена в принц Джахан от 14-годишна. Бьорте е влюбена в Темюджин (Чингис Хан) от 10 годишна (подобно на Рамзес и Чингис Хан по-късно има различни допълнителни жени наложници, но признава за свои наследници единствено децата си от Бьорте). Просто в случаите, където е било необходимо да се изчакат са се чакали, колкото е необходимо. Дори и да вземем шантавия случай с втората съпруга на Сталин, тя пак е влюбена в него от някаква ранна възраст. Не е много ясно на колко е била. Когато Сталин и Надежда Алилуева се оженили през 1918 г. тя била на 16, а той на 38 г. Сталин бил близък приятел на семейството. Когато тя била на 3 годинки и били на плаж заедно, за малко щяла да се удави в морето и Сталин, който бил на 24 я извадил. Сталин в никакъв случай не е бил хубав. Той имал сраснати средния и безименния пръст на левия крак и имал травма на лявата ръка. След като през 1885 г. го ударил файтон лявата му ръка останала по-къса от другата, но Надежда Алилуева го обичала и много го ревнувала. Има един известен случай, когато веднъж бил събрал на една маса 6-7 от любовниците си и те се конкурирали една друга, коя обичал Сталин. Въпреки всичко Сталин по някакъв негов си начин все пак е обичал Надежда Алилуева и за него тя е била единственият човек, с който си е споделял нещата, които прави. Когато Надежда се самоубива от ревност, Сталин се ядосва, нарича я "предателка" и започва репресии и стартира чистката и избива сума народ, започвайки със семейството й. Това е шантав случай, но тя го е обичала за цял живот и от ранна възраст и по тази причина го споменавам. От голямо значение е вътрешното усещане за правилно и неправилно и в страните, където има повече благочестиви, религиозни хора с добър морал се срещат повече случаи на истинска щастлива любов за цял живот.  
За момичетата и жените, които искат любов за цял живот има един много важен принцип, това е първото влюбване, първата любов. Единствено при първо влюбване за момите се получава истинска любов за цял живот. 
При първото влюбване за момичетата любовта е истинска и на място - който, за когото си е. До 12-13-годишна възраст при момичетата е по-развита интуицията и когато те се влюбят до такава възраст или на такава възраст за първи път те усещат най-правилно, кой е за тях. При първото влюбване при момичетата се отделят не само разни вещества в мозъка, но и се запечатва (кодира) информация за любовта им в биополето1 им за цял живот. При първото влюбване настъпват промени в биополето и те се запазват за цял живот. По тази причина в шантавите случаи, когато те са си изтървали или са се отказали от първата си любов, често се случва отново да се влюбят, като видят тези, в които са били влюбени и дори, когато не ги искат да преследват обектите на първата си любов. Обикновено първата фаза е да се дразнят, да се мусят или да им е криво, като видят обекта на първата си любов - това е естествена реакция, понеже са гузни и им е криво (това е признак, че наистина са обичали дадения мъж), но след известно време това отминава и отиват на втора фаза - да се върне любовта и дори да преследват първата си любов, включително и когато ги игноритат. Има всякакви откачени случаи, които следват. Примерно като по-крайна форма в някои случаи да ги пребиват и в момента да са ядосани, а после пак тръгват след тях. (Веднъж в една църква се молехме за една такава жена, нейният като се напие я пребива и на нея й е криво и болно, ама тя го обича и после пак сама отива при него.) А пък, ако мъжете ги поискат, винаги пак се връщат при тях и това е повод за много гнусни сапунки.

Момичетата са по-силно влюбчиви от мъжете в 70-80% от случаите. Около половината или повечето от мъжете (в България) не са много влюбчиви и не държат на такова нещо като любов, но за разлика от момичетата, които се развалят, ако започнат да се срещат с различни или си изтърват първата любов и после голяма любов при тях не става, то някои мъже (20-30%) са способни да обичат силно и истински за цял живот и при някое поредно влюбване, но пак си има морални изисквания. Не може някой мъж или момче постоянно или от време на време да си ги сменя и хоп на 5-тата или на 20-тата голяма любов. Обикновено се изисква да мине време.

Сред тази част от мъжете, които силно обичат (както споменах това се отнася за около 20-30%) повечето от тях също така и силно мразят. Те си имат свои принципи, които при различните хора се различават. Като пример ще използвам споменатият в Библията персийски владетел Асуир (предполага се, че става въпрос за Артаксеркс II Мнемон), владетел от династията Ахемениди, управлявал от 465 до 424 г. пр. Хр. Артаксеркс имал красива съпруга на име Астин и веднъж по време на пир я повикал да дойде при него, за да я покаже пред подчинените си - седем други краля, но тя не дошла. Той толкова се разгневил и я намразил, че отнел кралските й почести и решил да ги даде на друга жена, която да стане негова кралица.

"А на седмия ден, когато сърцето на царя бе се развеселило от виното, той заповяда на Меумана, на Визата, на Арвона, на Вигта, на Авагта, на Зетара и на Харкаса, седемте скопци, които слугуваха пред цар Асуира, да доведат царица Астин пред царевото лице с царски венец, за да покаже хубостта й на народите и на князете, защото тя беше много хубава. Но царица Астин не пожела да дойде според царевата заповед, съобщена по скопците." (Естир 1:10-11)

За да си намери нова жена Артаксеркс постъпил по следния начин. От всички части на неговата империя избирали красивите моми и ги довеждали в специален дом в столицата Суза, където след като били подготвяни дванайсет месеца, като ги мажели със специални масла и ги обличали се явявали пред него. Абсолютно всички били красиви и отбрани, но сърцето му не трепвало при вида им докато ги оглеждал, но когато зърнал Естир-Хадаса се влюбил и разбрал, че тя е за него:    
  
"И царят възлюби Естир повече от всичките жени; и тя придоби неговото благоволение и милост повече от всичките девици; и той тури царската корона на главата й, и направи я царица вместо Астин." (Естир 2:17)

При тези, които не създават семейства по първа любов какво се случва?
Ако не създават семейство по любов, но просто така, за да имат семейство, понеже смятат, че им е време - те могат и да имат добро семейство, ако се придържат към морална ценностна система, но няма такова нещо като "голяма любов", а просто връзка по взаимосъгласие.
За тези, които не се женят за първата си любов, първото си влюбване има два различни варианта.
Първият е когато и мъжът и жената са си ги сменяли, ако в началото са изпитвали чувства, след известно време те изчезват (обикновено след 1 година) и остават просто привързаност или навик да се живее с някого. Те най-често имат няколко кризисни периода на връзката си. Първият кризисен период е около третата година. А като минат между 8 и 11 години хората си омръзват. (При истинската любов не си омръзват!) Те вече си знаят всички навици и недостатъци. Ако са направили още и грешката да са в близка възраст - това в малко повече от половината случаи (в световен план), когато мъжете станат на 40-50 г. се развеждат. Жените на 39-40 г. вече не са привлекателни, към 42-45 г. повечето не могат да раждат и влизат в менопауза и мъжете си намират някоя млада.
Mомичетата (жените) са повече от мъжете и по тази причина сред много народи в миналото е било разпространено многоженството, сега е само сред половината от населението на света. Може да се отбележи, че в наше време от различни вещества в храните, пластмасовите опаковки за пакетиране на храните и течностите за пиене и т.н. в Европа, Америка и други страни вече повече от 15-17 г. се раждат по-голям брой момичета от момчета. Сред народите, където мъжете едновременно се женят за повече от една жена (ако сирийците и другите бежанци от Изток се заселят в Европа за постоянно, в тези страни ще бъде разрешено многоженството) следващите жени са винаги по-млади.
Дори и собственият ми баща, след като се развеждат с майка ми си взима 19 години по-млада от нея, която истински го обича за цял живот2 и продължава да го обича дори и след смъртта му. Сред рок музикантите е често явление да имат много по-млади съпруги или ако се наложи да си ги сменят - с млади. Рудолф Шенкер от Scorpions, когато след 37 г. брак жена му поискала да се разведат, понеже й щумнало, че иска да направи нещо в живота си, той си намира една 20 годишна красавица фотомодел и двамата наистина се обичат.

image

Рудолф и новата му съпруга (много по-красива от предишната)
При другият вариант - те не търсят любов, но са решили да създадат семейство. Там могат да съществуват всевъзможни продължения с всякакви резултати. Примерно в миналото е имало династични бракове с цел увеличаване на богатството и не ги е интересувало нищо, освен пари и имоти, а хората са били без значение (отврат). Има различни случаи сред тези, които просто са решили да създадат семейство, някои направо казвали: "тя любовта после ще дойде", ама така не става и е единствено въпрос на техният псевдоморал и цели. 

В западната култура, сред тази част от обществото, които не живеят според християнския морал, много от зле възпитаните хора (и тези без ясна представа за правилно и неправилно) създават връзки не с идеята при първо влюбване да направят семейство и да живеят до край с дадения човек и да се обичат. При тях цифрите показват ясно и точно положението на нещата - 50% от хората в тези страни се развеждат. Техните връзки най-често са на основа похот, да си имат просто някой или понеже смятат, че им е време и имат желание за дълготрайна връзка наричана семейство.

Ако за жената (момичето) е първо влюбване просто зависи какъв тип, какъв вид е мъжът. Ако е от влюбчивия вид - е възможна голяма любов. А, ако е както повечето мъже (имам предвид България - тук повечето мъже са такива) и не е влюбчив и не държи на такива неща, като любов - има само връзка. В такива случаи жената може да е влюбена и да го обича, а на мъжа много да не му дреме, но кара, според както му отърва или е възпитан. Добре е да се има предвид, че по-сериозните момчета създават връзки над 19-20 г. възраст.
Когато някоя изпитва истинска любов към един мъж, тя е само с него за цял живот. Тя не тръгва на срещи с различни, не си сменя гаджетата и не се курвее. Когато някоя може да обича, тя чака любовта си! Ако има някакви пречки - не се отказва, но държи до край - това е истинската любов. Има момичета, които само като видят някаква пречка се отказват и си намират някой друг - такива не могат да обичат, но те търсят изгодата, а не любовта. Ако не могат да са верни на първата си любов и да се постараят да бъдат с обекта на първата си любов, как биха могли да бъдат верни на следващите? - Ами не става! Не са им верни или просто живеят с тях без любов! Жените не са верни единствено, ако са изтървали първата си любов или са курви-нимфоманки. Установено е, че на 100 мъже, които изневеряват се падат само две жени, които правят същото. Добре е да се има предвид, че ако някоя е била влюбена, но по някаква причина не е с първата си любов, с първото си влюбване, а е с някой друг, то тя вече му е изневерила, понеже е била влюбена в друг преди него и го е искала в сърцето си. Ако някой следващ е с нея и до някаква степен я обича - то той ще я ревнува от първата й любов, а ако не му пука че е била влюбена по-рано, тогава ще й изневерява (абсолютно винаги е така 100%). Те са с нечестивци, на които не им пука и след това започват да им изневеряват. Най-правилно е жените да са с първата си любов! 

Тези, които обичат истински (хора първо качество) са готови почти на всичко, както да живеят до края на живота си с първата си любов, така и ако се налага да умрат заедно или заради него.
Ако искате истинска любов, можете ли да обичате така с първото си влюбване?
Ако Жулиета се беше отказала от Ромео, понеже не са й разрешавали и са имали пречки - нямаше да я има тяхната голяма любов. Ако принцесата, известна като Мумтаз Махал се беше отказала от принц Джахан, нямаше да го има Таджмахал и великата им любов вдъхновяваща милиони почтени хора. Има момичета, които държат на първата си любов до край и те изживяват истинска любов за цял живот, докато паплачта от другите - не!

image

Таджмахал - всепризнат символ на любовта и приеман за 8-то чудо на света
 Да спомена на кратко историята на Принц Курам, който по-късно е наречен Шах Джахан с неговата любима, с която са се обичали цял живот. Той е наследник на Тимур хан и Чингиз хан. Когато принц Курам срещнал своята голяма и истинска любов и двамата се влюбили лудо един в друг, но принцът все още нямал право да взима самостоятелни решения и против волята му го оженили за друга, а след това и за още една. Но щом имал възможност сам да разполага с живота и съдбата си като начинаещ владетел след 5 години чакане се оженил за своята любима принцеса Аджурманд Бано Бегум, която също неотменно го е чакала и става известна под името Мумтаз Махал. Бракът им предизвикал бурни дебати, тъй като след сватбената церемония, принц Курам зарязал полагащия му се харем от другите две (които никога повече не пожелал да види) и се отдал единствено на любимата си жена, която нарекъл Мумтаз Махал (Възвишената в двореца). Те били заедно през целия си живот и никога не се разделяли. Мумтаз Махал придружавала своя възлюбен съпруг дори по време на военните му походи. Тя пътувала с него навсякъде, и освен любима била неговият най-доверен съветник, както и най-верният му поддръжник във всички негови начинания. В чест на тяхната безпрекословна любов е издигнат Таджмахал.

Освен първото влюбване (което е изключително важно за момичетата), друг основен принцип е, когато е необходимо да се чакат. Както току-що споменах принц Джахан и Мумтаз Махал са се чакали 5 години, докато стане възможна любовта им. В библейския разказ за Яков и Рахил са минали 7 години (тя е била около 12-14 г., а той е бил над 40 и няколко годишен). Той до толкова обикнал Рахил (и тя го е обичала), че когато работил дълги години при баща й, за да му я даде, те му се стрували като няколко дни:

"И Яков, понеже обикна Рахил, рече: Ще ти работя седем години за по-малката ти дъщеря, Рахил." (Битие 29:18)

"И тъй, Яков работи за Рахил седем години; но, поради любовта му към нея, те му се видяха като няколко дни." (Битие 29:20)

  
В Полша в Гдиня има известен случай на голяма любов на двойка (вече женени, семейство), където те не са се виждали "найсетина" години, което означава поне 11 или 12 години и са си били верни и са се обичали през цялто време до края на дните си. Мъжа се наложило да отиде да работи в чужбина и нито времето, нито разстоянието е оказало някакво въздействие на тяхната любов. Хората им се възхищават и преди няколко години са им издигнали паметник - дърворезба.  

Навсякъде по света има случаи на любов за цял живот. Двойки, които да се обичат за цял живот, но винаги за жената това е първа любов. Дори и в моя град знам няколко случая на хора, които са влюбени и се обичат за цял живот.

Има различни видове момичета. Има добри момичета, а има и лоши момичета. Има по-кротки и по-темпераментни, но важното е моралът, морално-ценностната система. Моралните, правилно възпитани добри момичета държат на такова нещо, като любов и морал, включително първа любов, първо влюбване, а други - лошите, развалени и неправилно възпитани, без вътрешно чувство за лично достойнство - не. Моралните имат шанс да изживеят голяма истинска любов за цял живот, докато неморалните, лошите - не. Примерно сред най-добрите са така наречения тип "пепеляшка", а сред най-лошите са тип "фурнаджийска лопата".
От тези момичета, които могат да обичат за цял живот почти всички могат да се влюбят само веднъж в живота, докато други - курвенски тип влюбване могат да се влюбват по повече пъти - това са леките жени. Но при курвенския тип влюбването е за кратко - докато се отделя окситоцин в мозъка и после търсят някой следващ. Те не могат да бъдат с един мъж, но си ги сменят през известен период от време. Някои от тях са като наркоманки окситоцинозависими - веднага, след като престане усещането за поредното кратко влюбване с преставането да се отделя окситоцин в мозъка си търсят някой нов и това е постоянно, докато могат и им връзват, но през това време междувременно са се развалили и по-нормалните мъже не им връзват. По тази причина можете да видите, как някое момиче първоначално излиза с различни и си ги сменя, (половината от този сорт малко или много си ги подбират, докато другата половина още от самото начало карат на ред), а след време, след няколко години, като започнат да не й връзват тръгва с каквото падне и дори с изпаднали цигани.
Сред този вид развалени момичета, които се срещат с различни се среща и едно доста рядко състояние, веднъж на около 100 000. При живеенето на неморален живот се отваря врата за действието на демони. Нещата могат да бъдат различни при проявата на демонично действие. От това да не им пука за първа любов и смяна на приятели и съпрузи, до постоянната нужда от някой нов. Ще се спра на редките случаи на такива, които са под силно въздействие на демони, когато някое момиче всяка седмица се влюбва за по 2-3 дни в ново момче или мъж и обикновено това е по двама души седмично. Подобно състояние няма оправяне по нормален начин, единственото е гонене на демоните. Има и такива по-незабележими случаи на демонизирани момичета, които си ги сменят с фалшиво демонично влюбване на няколко седмици, месец или няколко месеца. Сред различните подобни демонизирани, които си ги сменят или направо излизат с различни примерно има такива, които демоните много ги глождят и още, когато са под опеката на родителите си чакат техните да заспят вечер и после излизат да мърсуват. И такива не могат да са с един. Ако се омъжат пак правят такива номера. При някои от тези случаи, ако не могат да правят тези неща или се тровят, или се бесят или се давят, a може и да скочат от някъде. Примерно 5-6 дена не могат да излязат и да направят това, поради някакви препятствия и оп се гътнали.
При демонизираните загубили усет за благочестие, достойнство и правилно, някои подобно на проститутки се радват на собствения си позор (проститутките се радват, като имат повече клиенти), когато си ги сменят, хващат си ново гадже или нов съпруг или се срещат с различни. - В повечето случаи (освен липса на морал и възпитание) това е признак на демонично действие.  
 
Ще изброя някои от лошите сортове момичета. Като начало трябва да се знае, че едно момиче може да не е лошо по характер, но да е лошо и неморално и некачествено като личност в любовта, но комбинации всякакви.  Лошо и некачествено (II-III качество) е когато си ги сменя или се среща с различни. Лошо е, ако си е оставила първата любов, лошо е, ако гледа парите. Лошо е, ако се движи на компании и иска на всички да угоди и всички да я харесват. Така не може някоя да иска всички да я харесват, особено когато се отнася до тези, които живеят в неморално общество (в морално общество това не е проблем, а също и ако момичето е силно морално). Ако някоя иска всички да я харесват може да си свали гащите и да застане в центъра на града и всички от мъжки пол, като минат да я прекарат, ама дори и ако направи така, пак ще има разни, на които, след като са я минали нещо да не им хареса.
При тези момичета, които са много зле има дори такива, покрай които постоянно има по някое момче и те искат това. - Те не могат да останат сами. Както споменах някои от тези, които са най-зле се движат на компании. Около 25% от по-развалените момичета се движат на компании. Примерно 2-3-4 момичета и 3-4 момчета. Въпреки че тук-таме има и по-нормални компании (където не се свалят), като цяло повечето са много зле.
Сред най-лошите са купонджийките, които постоянно гледат къде има купони и с кого да се съберат и да се забавляват. Те са безотговорни, непостоянни и не стават за семейство (повечето от тях не смятат да създават семейства, но карат ден за ден, а някои от тях се сещат за семейства, като им мине времето и станат около или над 30-годишни и са с увредени организми). При купонджийките също има няколко вида - зле и много зле. Много зле примерно са тези, които взимат наркотици. Независимо от това дали взимат леки или силни наркотици те все са наркоманки и такива обикновените хора не ги харесват и бягат от тях. Ако случайно хванат някой, като ги разберат, че са наркоманки ги зарязват. Такива създават връзки единствено с наркомани, търговци на наркотици и в редки случаи, като изключение пияници и изпаднали цигани. Взимащите наркотици не стават нито за жени, нито за майки. Има един известен случай, когато семейство наркомани, като се надрусали си изяли детето, майката го сготвила.
Някои от лошите, алчни момичета, които гледат парите се движат единствено с момчета и мъже, които имат пари и нищо друго не ги интересува - това са интересчийките. Ако нещо свършат парите или се случи да срещнат по-богат - те се прехвърлят на следващия. Това е редовно явление при такива. (В същото време, като съпоставка може да се спомене, че има добри момичета и жени, които носят просперитет и финансово благословение на своите любими3.)
Срещат се силно изявени проститутко-курвенски тип момичета и жени, които не само, че постоянно си ги сменят, но и постоянно искат до тях да има по някое момче или мъж и те не държат на такива неща, като първа любов, но просто да има там някой за гадже (приятел) или просто за компания и при определени условия част от тези момичета стават проститутки - това са възможно най-лошите жени. Единствено лошите, неправило възпитани или пропаднали момичета и жени излизат на срещи с различни или си сменят гаджетата (приятелите). Те карат на принципа: "Хвани си там някой". Въпреки че и при тях се забелязват няколко различни подвида, общото е, че са без чувство за лично достойнство и чест. - Те, като че ли не разбират, че това, което правят е нередно, или просто не им отърва, за да си го признаят, защото са морално деградирали. По тази причина повечето от този сорт пропадат и морално и духовно. Хем в личните им животи е бъркотия пълна с различни момчета и мъже, хем отиват в ада. Има такива примерно, които само се срещат с различни момчета и мъже и се опитват да си изберат някого. Но по този начин разбира се и дума не може да става за истинска любов. Те просто се опитват да си хванат някого (който обикновено не е за тях) и понеже живеят с грешни, неправилни представи за живота, не са възпитани правилно, повечето продължават да си ги сменят и дори и да създадат семейства, никога не се знае дали няма да се разведат и да продължат да си ги сменят, което е често явление (над 60%). 
Има и случаи на момичета, на които не им върви в любовта и по тази причина започват да се срещат с различни. Те не са лоши като цяло, но по този начин се опитват да си избият комплексите, че са си изтървали първата любов и им е криво (понякога това е въпрос на грешки и неправилно поведение от тяхна страна и ако не успеят да си върнат първата любов на време, карат така цял живот, а други успяват да си върнат първата любов и се оправят). Някои от тези момичета, понеже са възпитани неправилно и са много глупави е възможно и да искат любов, но такава по този начин в 98-99% не намират, а единствено създават връзки. Евентуално при около 10-20% от тях има краткотрайни, повърхностни влюбвания, за които споменах. Повечето стават блудници, но и при тях има степенуване - средно зле, зле, по-зле и най-зле. Този лош вид момичета обхваща над 30% от момичетата в България. Такива, дори когато се омъжат, ако нещо не им отърва се развеждат (около 70-80% от тях се развеждат) и имат прецакани животи.
Другият подвид са още по-зле - това са тези, които спят, с който им падне и гледат само сексуалната страна - коментарите за такива блудници са излишни.
Най-общо казано тип "фурнаджийски лопати" са тези, на които не им пука за първа любов, но си ги сменят или излизат и се срещат с различни. Някои от тях сами си казват, че са курви, на други им е неприятно да ги наричат така, но след време така или иначе започват да си го признават, че са такива и малко или много свикват с това обръщение към тях.
Както споменах има различно ниво на развалени. Ето няколко варианта на зле и по-зле. Около 20-25% от по-развалените момичета се движат на компании с момчета. Някои от най-лошите момичета се движат на компании по няколко души на двойки и от време на време си ги сменят вътре в компанията и след 1-2 години всеки е бил с всякого. Това е гнусно и много зле, но както казах от зле винаги има по-зле и така - по-зле са примерно тези, които не само са били с всички от компанията от мъжки пол, но дори и с приятелките си, а разбира се има и още по-зле - най-зле - дето правят групов секс (има го в сатанизма и някои клонове на вещерството от типа wicca, в Америка е разпространено сред слушащите рап, в Норвегия сред слушащите сатанински блек метъл, има го и сред слушащите готик в различни страни). Има случаи, когато в компанията има и братя и сестри и те са били и с тях. Или всякакви сексуални девиации, които си правят едни други, като примерно препикаване, биене, ядене на ла*нaта на партньора и т.н. Извинявам се за споменаването на тези гнусотии, но сред развратените ги има такива неща. Единствено зависи, кой до какво ниво е пропаднал, развалил и развратил. Всичко се започва с това да започнат да се срещат и да излизат с различни момчета или мъже. Около 15-20% от тези, които се събират по компании са сравнително нормални, около 20% стават малко или много престъпници и около 20% от момичетата стават проститутки.  
Докато част от момичетата направо тръгват да се срещат с различни, без да е имало случай да се влюбят, то по-зле от тях са тези, които са били влюбени с първо влюбване, но просто са си зарязали първата любов и са тръгнали по различни - за такива няма любов. Не може някоя да си зареже първата любов и пак да дойде истинска любов (която да трае цял живот) - не става и почти всички хора с опит могат да го потвърдят, а и дългогодишните изследвания го доказват. В природата си има закони и закономерности. Ето няколко: ако някой реже клона, на който е - ще падне, ако се стои достатъчно дълго под някое дърво ще падне някой плод, ако се спусне някой по надолнище все някога ще стигне дъното и т.н. и ако някоя тръгне да се срещна с различни - ще стане курва или обща, ако някоя си изостави първото влюбване и си потърси следващ вече е обща (общите също са няколко вида). В България, понеже жените са забелязали, че след първото влюбване, вече няма истинска любов (за повечето въобще повече няма любов, около 70% престават да се влюбват) са казали един лаф:
 "Любовта е като ПИН-код, объркаш ли три пъти, блокирана си!"
Разбира се с тази разлика, че са блокирани на тема любов още след първия път. Лафът е актуален и за ненормалните, които още от начало направо започват да се срещат с различни - за тях няма любов, но това, което те правят е блудстване (съвременния термин - курвалък). 
Както моите изследвания по въпроса, така и много учени, които са правели дългогодишни изследвания са доказали, че жените се влюбват истински само веднъж в живота. Линк към американско изследване: 
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4866

Във Великобритания може да се спомене изследването на проф. Гордън, резултати от което са публикувани в "Дейли мейл". То обхванало 1 500 мъже и жени на възраст между 16 и 86 години и е установило, че англичаните се влюбват средно 3 пъти в живота си, докато дамите на Острова - само по веднъж. Тук аз пак мога уточня, че в подобни изследвания взимат участие какви да е хора, но както аз обяснявам има различни типове хора. Също така в различните държави, региони и културни общности преобладават различни видове манталитет, култура и морално-ценностна система. Така например сред доста от североамериканските индиански племена е имало строг морал. Момичетата са можели да видят своите избраници (любими) единствено по случайност. Мъжете е трябвало да се покажат, като ловци и войни и повечето са се женели над 30-32 г., а жените са били най-често около 15-17 г. Сред сиуксите и чернокраките мъж е можел да си вземе втора жена (при повече от половината случаи по-млада и правeли това, когато първата стане на по над 30-32, предимно сред по-силните войни, които искали си взимали втора жена), но е нямал правото да напусне някоя от жените си. Ако някой дръзнел да постъпи така го изгонвали от племето и той бил обричан на смърт, тъй като сам трудно би могъл да оцелее в природата, а никое племе не би го приело. В Индия пък хората са разделени на касти (има 33 касти) и обикновено не се смесват представители от различни касти. Индийците вярват, че когато сключат брак са свързани заедно не само за цял един живот, но за седем живота. Според християнството се живее само веднъж (после всеки отива на съд) и мъжът и жената стават едно цяло за цял живот. Ако християни се обичат, това не е само за цял живот, но за винаги, за вечността.

Друг известен лаф е "курвенски номера". Под "курвенски номера" се разбират развалените момичета, които излизат и се срещат с различни, тези, които си сменят гаджетата и т.н. и не са постоянни с един човек цял живот. По тази причина някои, които използват цинизми в речника си (аз не ползвам такива цинизми) казват този лаф за калпавите хора, които не са постоянни в нещо и един път кажат едно, друг път друго и не държат на думата си и на това, което са обещали да направят.
 
Редното е всеки да си има своята половинка. Истината е, че момичетата и жените, които излизат с различни или си сменят гаджетата (приятелите) са "общи". Всяка една, която не е с първата си любов, малко или много е обща. Както споменах "общите" също са няколко вида, някои средно зле, други много зле, но няма да се спирам подробно върху този въпрос. Такива си нямат половинки в живота, но според броя от момчетата и мъжете, в които са се влюбвали, срещали, ходели, спали и развеждали - шестинки, осминки, десетинки, двайсетинки, трийсетинки, стотинки и т.н. Единствено при първо влюбване някой е половинка. При втория вече са шестинки, при третия осминки и т.н. В повечето случаи те дори не могат да си ги чувстват като техни, а тези, които имат усещане за "техни" е само временно - до следващият. Само при първото влюбване някой е наистина техен. След това имат по върволица от няколко души на опашка, бивши "техни", което говори много зле за кое да е момиче или жена. Такива развалени момичета и жени не могат да обичат истински. Те гледат просто да имат там нещо за в момента. Ако го няма известно време - намират си друг. Така са свикнали и такъв им е манталитетът. Ако не бяха такива, не биха започнали да си ги сменят, но щяха да са с първият си, с първата си любов, първото си влюбване. Щяха да държат на първата си любов и нейното запазване. Те са по-зле от повечето животни. Дори при част от животните, които са полигамни, женските никога не са общи, а само на един мъжки индивид. Когато някой лъв си има свой прайд с няколко женски - те са само негови, той не позволява друг лъв да се доближи до тях. Така е при хората. Ако някой мъж е от този сорт, който може да обича истински за цял живот, той не може да бъде с жена, която вече е била влюбена в някого или е ходила с друг, той я ревнува, няма й доверие и т.н. Обикновено такива мъже презират, гнусят се или се отвращават от подобни момичета. По тази причина такива шантави момичета и жени са единствено с аморални, развалени момчета и мъже, на които не им пука за морал и любов и ако тези момичета и жени държат повечко на такива неща, като любов - имат прецакани животи и страдат цял живот и това оправяне няма. За такива има две добри поговорки: "Всяка жаба да си знае гьола!" и "Каквото си надробиш, такова ще сърбаш!"  В същото време, като съпоставка могат да се споменат отново и моногамните животни. Те не тръгват да се срещат с различни, както правят някои развалени хора, но като си намерят някого (първи партньор, не петдесети) живеят с него цял живот. При вълците, които имат партньори за цял живот вълчицата не си сменя вълка, но е с първия и единствен за нея вълк, а ако умре (ако го убият) никога не отива при друг вълк - вярна му е докато е жива! Същото важи и за вълка - той не си търси нова вълчица, когато тя умре. При качествените хора е същото - те не си сменят гаджетата и не излизат с различни, но чакат и като си намерят половинка са за цял живот заедно, както вече някои от споменатите по-горе личности.
 
image

Вълците имат партньори за цял живот

Някои от развалените момичета, които са тръгнали от това да се срещат с различни до такава степен изперкват и не различават какво е правилно и какво не, че има ненормални случаи, когато се омъжат да искат мъжете им да се срещат с други жени и да им изневеряват или направо се срещат с други подобни на тях развалени двойки и си ги сменят за кратко. Обикновено за такива, които си ги сменят (срещат се с различни или си сменят гаджетата) казват, че са като прасета. Подобни създават връзки единствено с нечестиви момчета и мъже, на които не им пука дали те вече са били влюбени по-рано в някого, дали са ходели с някого, дали са спали с някого или са се развеждали. В случаите, ако са запазили усета за нещата и им се иска любов страдат, понеже създават връзки единствено с развалени момчета и мъже, на които не им пука много и след време, рано или късно те започват да им изневеряват, а в около 70% от случаите ги бият. Много редки са случаите на момичета и жени от този сорт, които никога да не са ги били - като си ги сменят все някога се случва някой да ги понатупа, но повечето ги е срам и си траят и не казват на другите, за да не им се подиграват. А има и още нещо. Момичетата и жените, които са общи (започвайки от това, че се срещат или излизат с различни) моралните хора не само, че не ги приемат, но част от тях дори им се подиграват. Но и това не е всичко. Част от тези, които вече са били с тях също им се подиграват, но в повечето случаи зад гърба им. Още една поговорка за подобни: "На каквото си постелиш, на това ще легнеш" или още един лаф: "Това, което ти си направиш, никой не може да ти го направи!"  
Освен елементарната логика и морал, дори в Библията се споменава, че Господ мрази хората, които са си изоставили първата любов и това се използва като нарицателно в пророческата книга Откровението на Йоана:
 
"Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов." (Откровение 2:4)

В миналото много от хората и без този стих са знаели много добре, че не е правилно да си ги сменят или да си изоставят първата любов. Освен идеята за правилно и неправилно в любовта всеки сам трябва да се замисли и да си реши дали иска Господ да е против него или не!
Някои учени твърдят, че на мъжете им е вложено да могат при определени условия (и необходимост) да се влюбват по няколко пъти в живота. За щастие на жените немски учени наскоро са открили лекарство за мъжете (които вече са се влюбили за първи път), като го вземат да могат да се влюбват само по веднъж в живота. И темата става все по-популярна. Така ще следва въпросът: "Колко мъже са готови да вземат лекарството?" 

Но и сред развалените има различни степени на разваляне, както вече споменах. Между тях има такива, които са по-зле. Тези момичета, които са си зарязали или изтървали първата любов са два вида. Едните превъртат и стават бисексуални или лесбийки, а другите само си сменят момчетата и мъжете, но вече се срамуват, че някога са били влюбени в първата си любов, а някои, които са най-зле дори отричат това, че са били влюбени - това е отричане от любовта. Те не го знаят, но това води до самопроклятие в любовта и животите им, стават проклети на тема любов. Примерно хващат си някой, ама все нещо се случва след известно време и нещата не потръгват, а има случаи дори те да умират. Има един известен случай през 30-те години на ХХ век в България (някъде в югозападна България, но тъй като не съм се опитал да запомня случая и града, за момента не мога да посоча точно къде, ако го открия ще добавя имената). Една такава, която се омъжва. Първият й съпруг мисля, че беше французин. Умира веднага, след като се омъжва. Вторият и третия също. Не съм сигурен колко бяха трима или четирима, но всички след сватбата умират и накрая тя се отказва да се омъжва, за да не умират хората заради нея и си живее и умира сама.
За разлика от посочения пример на някаква, която си е изоставила първата любов и после живота й е прецакан, редното е да изясня, че независимо от всичко, има хора, които са си един за друг, които се привличат (при първа любов на жената), а има и такива, които си въздействат и дори случаи, когато те са специално запазени. Във връзка с това ще спомена един случай включен в Товита - една от неканоничните старозаветни библейски книги, която е включена в православната Библия. В книгата Товита се разказва за красива девица на име Сара, която седем пъти се омъжвала и всеки път мъжете й умирали в брачната стая, преди някой от тях да може да бъде с нея поради действието на демон, който в случая не е изпратен от дявола, но от Бог с конкретна цел:
 
"В тоя същи ден се случило и на Сара, Рагуилова дъщеря, в Екбатана Мадийска, да търпи укори от бащините си слугини, задето я давали на седем мъжа, но злият дух Асмодей ги умъртвявал, преди да бъдат с нея като с жена." (Товита 3:7)

Сара си нямала и най-малка представа, че съдбата й е предопределена свише и дори за момент се замислила да се самоубива, но е била специално запазена по този необичаен начин за точно определен мъж, когато им дойде времето и понеже тя е бързала и не го е чакала са се случвали тези неща:
 
"Като чула това, тя твърде много се нажалила, тъй че решила да се лиши от живота, но размислила: аз съм една на баща си; ако направя това, ще бъде за него безчестие, и ще сваля старостта му с печал в преизподнята." (Товита 3:10)

В книгата Товита се изяснява, че тя е запазена за Товия - синът на Товита. Ангелът Рафаил разкрива на Товия, че тя и нейното наследство са предназначени за него и че ще имат деца:
 
  "Не бой се, защото тя ти е предназначена отвека, и ти ще я спасиш; тя ще дойде с тебе, и аз зная, че ти ще имаш от нея деца. Като изслуша това Товия, обикна я, и душата му се крепко прилепи към нея." (Товита 6:18)
Има случаи на двойки, които по някакъв странен начин си въздействат или им се случват някакви необикновени неща и такива са си един за друг. Ако по някаква причина нещо не стане в такива случаи за жените е фатално.
 
Причина някои да се развалят са както липсата на възпитание, морал и вяра, но и това, че са безлични, че гледат само какво правят другите и нямат ясно изразено собствено мнение. Докато други си имат не само собствено мнение, но и държат на определени неща, като по-качествените държат включително на първата любов.
Има и момичета с леки или по-тежки психични проблеми, които просто решават, че са на някаква възраст и непременно трябва да си имат "приятел" и започват да се срещат на поразия с различни и да си сменят момчетата, с които излизат надявайки се да дойде любовта, но по този начин не идва любовта, а идва курвалъка. Такива обикновено казват: "Искам приятел, искам да си имам приятел" и нищо не ги интересува, или "Искам мъж, искам го сега". Постинг за обсебващата любов: http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2016/03/20/.1273245
В един комедиен филм (Holiday in Handcuffs от 2007 г.) някаква такава с леки психически проблеми направо отвлича един мъж. Когато някое такова изперкало момиче реши, че обезателно иска да си има приятел на някаква ранна възраст (най-често се случва между 14-16), това в повечето случаи означава, че иска да става курва, понеже няма намерение да се омъжва, а и не може (понеже ходи на училище) и като не става въпрос за първа любов, която да си чака или вече да започне да се развива, но просто иска да има някого - след известно време така или иначе в 99% си ги сменя и деградира морално. Съвсем друго е положението, когато някое момиче е влюбено от продължително време (примерно 1-2 г.) и иска да бъде с обекта на първата си любов и има намерение да прекара живота си с него и тук няма значение дали е на 16-17 или 18. Смисълът да се създава връзка е, когато някоя е влюбена (с първа любов), а не да тръгне зорлян да търси, кой да хване, като проститутка, която се опитва да хване клиент или да се остави да тръгнат да й се редят на опашка неморалните, като клиенти в бардак. При религиозните и моралните също няма значение дали ще създадат връзка на 16 или 19, тъй като имат намерение да бъдат цял живот с някого. В моята родина 83-84% от момичетата са вярващи и около 80% се омъжват девствени, повечето за първата си любов. На 17-18 г. до около 80% още си нямат приятели, но когато някоя се влюби и ако създаде връзка по-рано, ходи 5-6 г. и след това се омъжва, обикновено към 21-22 г., ако са с близка възраст или по-рано, ако мъжа е по-голям. Според ранното християнство, което аз изповядвам момичетата от 14 до 19 г. се сгодявали, а известно време след това се женели. Момите се женели до 20-годишна възраст. Онази работа понякога ставала и след годежа. При владетелските родове в района на теократичния Израел след годежа се чакала момата първо да зачене и след това следвала сватбата.
Някои от тях са така наречените "еднодневки", докато други карат по-продължително време, но също си ги сменят. Независимо дали са еднодневки или на по-продължителен период си ги сменят, те все са много зле и са от проститутко-курвенския тип. Те нямат правилна позиция за добро и зло и като гледат развалените хора, които правят така си мислят, че това е в реда на нещата, но свършват зле. Такива обикновено не гледат добрите хора, какво правят и как живеят и да имат за пример доброто, но гледат развалените и лошите неща и се влияят повече от лошите неща, не от добрите или рядко от добрите. Постоянно, ако имат възможност за нещо да се прекарат или прецакат, все объркват нещата. Ако имат примерно пет варианта и от тях два да са грешни - все на някой от неправилните варианти попадат. Ако им се случи да имат първа любов и имат вариант да бъдат с първата си любов, все нещо ще объркат и ще изтърват, ще се издънят. Докато в същото време може да се каже, че се срещат момичета, които почти не грешат и не правят фатални грешки и държат на първата си любов, на първото си влюбване за цял живот и са щастливи да я изживеят.
Шантавите, неморални момичета, които изоставяйки първата си любов мислят, че могат да правят каквото им падне понякога казват: "Ще обичам, който си искам", но това е невъзможно. Такива просто не държат на такова нещо като първа любов (на истинска любов и романтика) и не могат да обичат истински за цял живот, а това, което те правят вече не е любов. Не може някоя да зареже първата си любов, нещо което й е дадено отгоре и след това да дойде истинска любов в живота й. Няма как да стане! Ако можеше така, то и проститутките щяха да се влюбват и да обичат истински, ама няма такива! Момичетата от този сорт сами са се прецакали! Единствено сред този сорт момичета, които си ги сменят и излизат с различни стават проститутки. Около от 11-12 до 18-20% от този сорт момичета след време стават проститутки, a около 90% стават курви (другите оставащи 10% така или иначе са общи). Най-разпространено е между 19-20 г. възраст да стават проститутки, когато те вече са се развалили и са свикнали да си ги сменят и смятат това за нормално.

Част от момичетата държат на любовта, на първото си влюбване и не си ги сменят и създават щастливи семейства - това са добри момичета. Има момичета със силно чувство за отговорност и морал. При някои това е направо, като вградено от малки (без някой много да им обяснява), а също и които могат да обичат много силно и държат на любовта си до край. С едно изречение може да се обобщи, че качествените момичета се влюбват само веднъж в живота и държат на първата си любов.
 Добрите момичета са различни видове. Сред добрите момичета още са вече споменатите, които са като тип "пепеляшка", добри домакини и държащи на семейството. (Помислете си примерно, колко млади момичета, не някакви лелки на по 30-40 г. чистят в тях или отиват да изхвърлят боклука, без да ги карат родителите им? Не всички добри момичета са луди по чистенето, но просто това е един от видовете. А тези, които пък не чистят определено не да са добри.) Сред тях са и романтичките, които държат на любовта за цял живот и когато се влюбят за първи път да са с мъжът на тяхната любов. Както вече вероятно ви става ясно единствено сред тези се случват големите истински любови.
Има различни видове влюбвания. Но основното е за тези, които искат голяма любов да имат правилна позиция в живота и да са готови, като се влюбят за първи път да бъде до край. Това са първо качество хора!

Поради недостатъчно пространство постингът продължава в подредието по-долу.


Тагове:   любов,


Гласувай:
3



1. ernest - Tъй като след добавките подредията не се събират в постинга са включени по-долу
30.01.2016 07:28
Най-общо казано има два вида влюбвания. Едните са, когато от малки са се влюбили и вторите, когато се запознаят с някого или срещнат някого. При момичетата не става голяма любов, когато някои са се познавали като малки, ама не е имало привличане (примерно на споменатата възраст до 13 или максимум 14 г.) - при по-късни създавани връзки в такива случаи дори и да се явява нещо подобно на първо влюбване, то вече няма сила и е повече някаква форма на приятелство, харесване или сексуална похот, но не и истинска силна любов.
Вторият вид има няколко подвида. Примерно след виждане на някого, който силно въздейства или привлича или просто по някакъв начин импонира на другата личност. Това е така наречената любов от пръв поглед. Въпреки че под класически случай за любов от пръв поглед се разбира нещо друго и е много, много рядко явление. При класическите случаи на любовта от пръв поглед се случва следното. Двама души, които са чисти (или никой от тях да не се е влюбвал или ходел с някого, или да е само мъжът, но трябва да е минало много време, за да се е изчистил) се погледнат в очите по случайност и се разгаря някаква невероятна любов. Това се случва само при хора, които не се познават. Това е един от феномените в любовта.
Друг феномен е вече споменатата детска любов, влюбване от детска възраст. То се среща най-вече сред момиченцата. Това е чиста любов. Трудно е да се обяснят причините за подобно явление, но вероятно те предусещат, с кого могат да имат истинска любов за цял живот и усещат, кой е подходящ за тях. Понякога вероятно усещат, кой е добър човек и т.н.
Има два вида детско влюбване. Едното е когато са на приблизително една възраст и им е по-лесно и когато пораснат създават връзки и семейства заедно, а другото, което като че ли е по-честото срещано явление е, когато се влюбят в по-голям мъж (като Покахонтас). При този вариант важното е да уцелят, кога да направят опит да бъдат с обекта на любовта си. Обикновено такива момичета, когато пораснат намират начини да бъдат с мъжете, в които са влюбени от малки. За по-нагледно, като пример ще спомена един филм с влюбване от детска възраст. В класическия приключенски слашбуклер (жанр - шпаги) Le Bossu (адаптация по роман на Пол Февал) момиченцето на име Аврора (в книгата е Орор) от някаква ранна възраст е влюбено и като пораства казва: "Вече не съм дете" и се обяснява в любов на Анри дьо Лагардер, който е доста години по-възрастен от нея.
Филмът Назад в прошлое показва много хубаво, какви шантави неща могат да се случат, ако хората не са морални и не си следват първата любов и в случаите на влюбвания от детска възраст, че в крайна сметка това са правилните хора и, че когато момичетата обичат от такава възраст рано или късно любовта си идава на мястото (разбира се става въпрос до някаква нормална възраст, не повече от 25-30 г. понеже на жените им минава времето). Създателите на филма явно са забелязали значението на първата любов и случаите на влюбени момичета от ранна възраст и че е най-правилно да бъдат с обекта на първата си любов (разбира се това е до хората, които си падат по такива неща, като истинска любов, за боклуците, които са като прасета това не важи):
https://www/watch?v=t8-5mW2Q834

Има различни случаи. Когато са били влюбени достатъчно дълго оказва влияние на целия живот. Примерно, ако момиче е влюбено с първо влюбване повече от 2 г. или 3 г. от ранна възраст. Когато е влюбена в продължение на 3 г., или повече никога, никого другиго не може да обича, дори да й се иска.

Още един филм по истински случай ask tesadufleri sever:
http://www7/play:d9fb5f23?p=playlist&id=1438670&order=date

Има доста двойки, които да са влюбени едни други живеещи някъде наблизо. Така да се каже по съседски. Това може да бъдат съседни къщи, съседни имения, съседни вили, а за тези, които живеят в блокове някъде във входа или в съседен вход. Във връзка с това ще спомена един интересен случай, който се разказва. Известният предсказател Едгар Кейси бил влюбен4 в неговата съседка. Тя трябвало да замине с родителите си за Европа, но Кейси влязъл в тях и скрил куфарите и те не могли да заминат. Те трябвало да пътуват с кораб, който по време на пътуването потънал.
Мога да посоча още един пример на мой приятел в Полша. Те живеят в съседни къщи една до друга. Поради често срещаната ситуация на влюбване на близко живеещи двойки на английски изразът "Girl Next Door" е станал почти пословичен и може примено да се види във филма Captain America: The Winter Soldier (2014). Taкава любов по съседски е възпята в песента "Не знаеш ли" от 2014 г. (в стил AOR) на Tony Niva:

http://ernest/muzika/2014/12/04/ne-znaesh-li-rok-poeziia.1319758

Понякога има комбинации хем примерно влюбване от детска възраст, хем по съседски (живееща някъде наблизо).

Фаталното влюбване. Има няколко различни варианта на фатално влюбване. Ще се спра на добрите фатални влюбвания. При единия, който се отнася до мъжете, това са тези, които постоянно си сменят момичетата и жените, но срещат такава, в която се влюбват фатално и тя променя живота им. В такива случаи подобни мъже създават семейства. При момичетата е по-различно. Но като цяло се отнася до първо влюбване, при което момичето буквално полудява (в добрия смисъл) от любов. Това е тотална любов, която променя живота й (в добрия смисъл.)

Може да се обобщи, че истинската любов за цял живот е реална, но се отнася единствено до моралните хора.

Два добри постинга:

http://ernest/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334

http://ernest/tq-i-toi/2015/06/25/ima-li-vechna-liubov-4-chast.1371598

1 Биополето на човека се състои от частици по-малки от електроните наречени микролептони. То има седем пласта или седем вътрешни биополета отговарящи за различни неща. Казват че в биополето се съхранява информация за целия живот на човека. При влюбване биополето е розово. Има хора, които могат да "прочетат" всичко за някого. Те са два вида. Едните, когато видят някого и прочитат, а другите са с така нареченото далечно виждане - слипъри. И в двата случая се чете кодираната информация в биополето. Повече за биополето:
http://ernest/drugi/2015/05/03/ima-biopole-okolo-vsichki-jivi-organizmi-lekuvane-s-bioenerg.1358543

2 Чрез хората в семейството, родителите си или други (баби и дядовци, прабаби и прадядовци) хората могат да имат представа как трябва да бъде или как не трябва да бъде за поука.
В моя род сред мъжете е често явление жените им много да ги обичат. Жените винаги са верни на мъжете си, каквото и да се случи.
По време на Втората световна война убиват дядо ми. Баба ми, да е била някъде около 31-33 г. и повече никога няма друг мъж в живота й - вярна му е докато е жива. Един мъж, една любов за цял живот - първо качество жена! Още преди 900 г. при основателите на единия от родовете, от които произхождам е било така - по любов за цял живот.

3 Освен носенето на просперитет, сред много народи, тъй като всяко семейство се нуждае от начини на препитание и живот има обичай родителите на булката да дават зестра.

4 Не се знае дали случаят е истински. Най-вероятно не. Едгар Кейси се влюбва само веднъж в живота - в Гертруде Еванс. Известно време след това те се сгодяват, а шест години по-късно се женят и са цял живот заедно. Нито той, нито Гертруде са имали някого другиго и общо са се чакали десет години, за да бъдат заедно като семейство, а иначе разбира се са се срещали. Възможно е да му е била съседка, но останалата част от разказа не се знае дали е истина.

Кейси е предсказал много неща, като началото на Първата световна война, датите на започването и края на Втората световна война, крахът на фондовата борса, създаването на държавата Израел и независимостта на Индия, земетресението в Турция в август 1990 г., при което загиват 20 000 души, земетресенията в Испания през периода 1965-1971 и Чили през 1960г,, което е почти 10 бала, това че в края на ХХ век премиер министър на Великобритания ще стане жена (Магдарет Татчър) и др.

Той самият не е приемал пророчествата си за напълно точни, но е казвал, че много зависи от свободната воля на човека и на хората и ако се проявява добра воля и се старае да се живее в съгласие със законите на Господа ще се сбъдне само най-доброто от всички възможни варианти на бъдещето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672430
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930