Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2015 11:15 - Най-хубавото време в годината
Автор: ernest Категория: Забавление   
Прочетен: 2988 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.02.2016 15:25


Пролетта настъпи малко по-бавно, както е характерно за нашия край, но късната пролет с наближаването на лятото е прекрасна. За мен това време и лятото са най-хубавото време в годината. Когато миналата година дойде есента по едно време се чувствах така странно, сякаш не съм на мястото си и ми се искаше да съм си в моята родина (все пак обичам родината си и нещо като макар слаба носталгия е нормално и на човек му се иска макар и за кратко да отиде до там) и това трая няколко месеца, но сега и тук е супер. Това е времето, когато природата се е съживила, дните вече са топли и сутрин може да се ходи при изгрев слънце и да се зарежда1 слънчева енергия. А в сутрешното бягане2 край морето винаги си има доза романтика (неслучайно бягащите момичета и жени са 10-20 пъти повече). Когато се спортува на здравословен принцип основното е човек да се вслушва в организма си. Не се бяга, както тези които ходят по състезания, но човек си спортува, според както си чувства организма. Един ден може 5 км. друг 9, следващ 7, някой път 4, а после 10 или 12. Но като си бяга човек вече редовно горе-долу си знае. Примерно3 между 5-10 км или между 9 и 12 км. 

Сега докато още не е станало горещо е подходящо времето за правенето на пречиствания и профилактични лечебно-здравословни пречистващи гладувания. Вече започвам да правя и слънчево зареждане4. Прави се сутрин първият половин час след изгрев само, а по принцип може и при залез (това е и упражнението за придобиване и поддържане на перфектно зрение). И откакто вече тази година задвижвам действието на енергийните центрове на тялото си съм наясно как точно да го правя, но дори и да напредна, първоначално няма напълно да отказвам храната. Но няколко пъти седмично може и да ям нещо. С тези неща трябва да се внимава. А вече знам и още един начин на зареждане с енергия от природата и открих, че като заредя не изпитвам необходимост от храна и в същото време имам сила5. Когато е облачно не става за слънчево зареждане, но пък другото винаги мога да го правя.
Така или иначе сега е времето да се премине на лятно хранене предимно плодове и зеленчуци (само когато съм на гости понякога правя изключения с нещо готвено или скара). От нашенските прекрасни плодове в момента са черешите, ягодите и черниците, а от вносните хубави неща има доста, но примерно си падам по годжи-бери, чиа и др. От месото екологично чисти продукти - живи миди (много са полезни), които си набирам понякога сутри, рапани (дори си правя буркани с миди или рапани за зимата), охлюви (полезен деликатес във френската кухня) и нашенска местна риба6

За спортуващите хора през различните сезони е препоръчително и полезно да се спортува различно. Така през сезона от май до есента е времето за  изчистване, сваляне на килограми и орелефяване7 . Всеки може да се орелефи, единствено зависи за колко време. Повечето от спортуващите ползват и хранителни добавки, за да става по-бързо и по-лесно.

 Това лято ще живея пълноценно и ще се радвам на добрите и правилни неща, като си спортувам, ще чета и пиша, ще си продавам от моите книги. Ще ходя на плаж, но ще съм винаги под чадър и пак ще си плувам по километър и отгоре. Със спортовете нормално ще си тренирам от 2 до 3 часа и половина на ден. Предимно йога, бягане и когато морето е гладко и плуване.

--------------------------

1 Навсякъде около нас има енергия. За това говорят много от полу-забравените открития на барон фон Райхенбах. В това число в слънчевите лъчи и слънчевата светлина има такава (както е открил и не само доказал, но и събирал чрез метални плочи фон Райхенбах). Човешкият организъм има способността да се "зарежда" от светлината. В различните часове на деня има различни видове лъчи.

2 В началото не се бяга всеки ден и не се бяга по много. По принцип човек трябва да чувства организма си. Не е необходимо от първия път веднага 10 км. Аз още от първия ден преди няколко седмици бях готов, ама като се оказа реката беше придошла и не можах да я прекося, а в началните дни на май беше и хладно още за бягане по шорти, за да я пресека (вече си е добре) - аз такива до 2 км ги нямам реално за бягане, а за разходка и следващите 4 пъти бягах по малко, по 4.5 до 5.5 км докато свикне организма. Направих си и едно три дни и половина очистване на организма (като за начало), както пречистване на червата, така и гладуване (по йогийски метъод*), което е изключително полезно и като проядох на следващия ден вече бягах 5 км, а на по-следващия 10, но вече чувствам, че 10 км ми е малко и някои дни трябва да увеличавам. Вероятно на 12 км. От две години насам откакто организма ми започна да работи много по-добре от когато и да е било по-рано започнах да бягам по 10 км. Преди това бягах по 2 км. Но вече 10 км не са ми достатъчни.

* Oт известно време всяка седмица правя пречиствания (понякога с един ден почивен от храна - точно по йогийски метод, а друг път хапвам вечерта), което е изключително полезно и препоръчително. Подобни гладувания с пречиствания дават добро здраве и удължават живота, което е доказано още през древността, а също и пред Господа е добре да се прави пост. Аз започнах да правя йогийски пречиствания всяка седмица на 17-годишна възраст, но съм имал и периоди, когато по-рядко съм правел пречиствания. Примерно 5-10-25 пречиствания годишно. Последната половин година правех само веднъж месечно, което усетих, че не е достатъчно, но вече си влизам в правилен режим (поне докато се храня с храна и не съм преминал само с енергия е необходимо да се правят пречиствания, което не е изключено да стане).

3 В моя град съм единственият, който бяга такива големи разстояния от по 9-10-12 км., а при това не съм бил и спортист. Като кажа, че бягам 10 км някои хора ми се кефят, особено силните и спортуващи мъже и културисти, но има и обикновенни, които или не им се вярва, понеже те дори не могат да си го представят и никога в живота си не биха могли да направят подобно нещо или не знам какво, а се срещат и такива, хора които да казват, че на младини (като имат предвид като тийнейджъри) били бягали някакви там километри 5-6-7, ама аз и сега съм млад и моето тяло е такова, че спокойно с кеф си ги бягам по толкова и въпреки че само веднъж преди две години бях бягал 11 или 12 км. и ми дойде много, сега вече започва да ми е нормално (Светия Дух ми беше казал, че ще започна това лято да бягам по 12 км и вече усещам, че е така).
Добре е да се направи пречистване на кръвоносната система преди да започнат да се бягат големи разстояния. Поне аз го препоръчвам. Понякога в началото или ако има прекъсване се усеща след около 1.5-2 км вдървяване на прасците и човек не може да бяга много. В такива случаи се отделя някаква киселина в мускулите и е признак на недостатъчно количество магнезий в организма и се пие магнезии и може да се почива или да се бяга през ден, докато човек вече е в пълноценна форма. По-рано не пиех никакви добавки - тренирах чисто, единствено витамини. Oбикновено един ден седмично почивам и не бягам.
Веднъж един дядо казал на някакъв лекар, че бягам по 10 км на ден и лекаря му казал, че аз вече не мога и трябва всеки ден да бягам по толкова, понеже не знам какво там. Да, ама - не. Мога и да бягам, а мога и да не бягам - лекаря, който не ме познава и никога не ме е виждал не позна! Ха, ха, ха. Просто организма ми започва да работи по друг начин и се чувствам невероятно, когато започна редовно всеки ден да бягам приблизително по толкова.

4 Днес се събудих в 5.45, но вечече слънцето беше напекло и не ставаше за слънчево зареждане (има и дни когато слънцето е много силно при изгрев, друг път е по-нормално) и вече просто ще ставам около 5.20-5.35, за да съм на време. През август и септември изгревите са по-късни и може вече да се става от 5.40 до 6 часа. Пък и за бягане е по-добре докато не се е напълнило с хора на плажа и постоянно да ги прескачам и подминавам, че 10 или вече 12 км ми отнема повече от 2 часа и като си направя и по една почивка (аз бягам за удоволствие, но ако няма време и е късно, примерно да съм след 7 и 15 на Виктория палас се e случвало и без почивка) до 8 часа и 15-20 да мога да се върна. За самото бягане да се зареждат йодни пари е добре да се бяга първите 2 часа след изгрев.

5 За да има човек сила не е необходимо да се храни, но да умее да възприема енергията от природата (това по-примитивните хора не могат да го проумеят - мозъците им дават на късо). Много от йогите са силни, но почти не се хранят или съвсем малко. Тук-таме се срещат разни хора, които не ядат или почти не ядат и карат на слънчева светлина, но вече има и случаи и на цели семейства (мъж, жена и деца, като примерно Акахи и Камила, които пет години са се хранели само със слънчева светлина преди да им се роди детето), които не ядат, но се хранят с енергия от природата. Наскоро ми разказаха за индиец учител по йога, който е идвал в България и зарежда слънчева светлина и в същото време няколко пъти семично хапвал нещо по малко. А Бабаджи, който живее без да се храни, понякога когато го почерпят яде по някой плод.  

6 Почти всичката замразена риба, която идва от чужбина е много вредна. За да може да има много лед при продажбата на замразена риба и да съдържа 20-30-40-50% лед рибата се инжектира или се поставя в разтвор от Е452 и така рибата започва да попива и задържа влага, като гъба и започва да тежи почти на половина повече. Най-лошото е, че освен тежестта при обработката с Е453 от рибата се премахват белтъчините и витамините и тя се превръща в безполезен псевдо-хранителен продукт. При храненето с такава риба се нарушава балансът на фосфор и калций. Може да се увеличи холестерина, а също така може да се стигне и до остеопороза. Изчислено е, че годишно умират 5 милиона души от храненето със замразена риба, а няколко милиона стават инвалиди от отравяне с риба (става въпрос за продукцията на хонконгската компания на Нг Джо Сианг имаща монопол в света с около 40% от търговията с морски продукти, норвежките и американски фирми, но нашите местните стават).

7 Хората с нормално телосложение имат известен процент подкожна мазнина, което е нормално. Когато процентът е много нисък 25-30-35% те са релефни. Прекалената липса на мазнини е опасна, но лекият релеф е нормално състояние за някои хора, особено когато човек спортува (като изключим пълните хора, които имат примерно от 10-14-15 до 50-60 кг. излишни), При нас нормалните обикновено повечето имат от 4-5 до около 6 кг. а при по-едрите 185-1.90 см до 7-8 или 9 кг,, които, ако се свалят по правилен начин, човек може да се орелефи (припомням, че се отнася до хора с нормално телосложение, има разлика между мъжете и жените, мъжете имат мускули). Това може да се постигне с правилна диета и намаляне на приеманите мазнини, сол и захар за определен период от време или карайки повечето време на принципа на Зоната на Бари Сиърс с приемането на правилно, балансирано количество мазнини, белтъчини и въглехидрати плюс взимането на спортни добавки за изгарянето на мазнините. Или дори и двете заедно - намаляне на приеманите мазнини, сол и захар и взимането на добавки и спортуване. Така абсолютно всеки с нормално телосложение може след известно време да се орелефи малко.
Трябва да се спомене, че съществува вредна теория, създадена по идеите на Бантинг за приемането на огромно количество мазнини, което противоречи на здравословнорто хранене. Освен че човешкият организъм е индивидуален, трябва да се знае, че организма при спиране и намаляне на приемането на мазнини може да се чувства добре известно време, но прекаляването на тяхното приемане, ако е продължително време е вредно, но не е изучено за момента достатъчно. Човек трябва да се научи да си чувства организма. И още една подробност - вредни мазнини са трансманините - изкуствените мазнини, като маргарин, а полезни са растителните и ако щете дори животинските (но в малки количества) и в тях се съдържа полезния холестерол.    
 При по-усилено спортуване с изгарянето на повече калории човек и да не си го е поставил за цел, след известно време започва леко да се орелефява.
Както казах става въпрос за хора с нормално телосложение. Заставате пред огледалото и се оглеждате - имате ли три реда релефни коремни плочки? - не? - Е значи дори и да изглеждате много добре, да имате стройна фигура, все пак имате 37-42% мазнини в най-добрия случай, което означава няколко килограма (от около 4 до 7-8), които ако ги свалите правилно бихте могли да имате релеф. Разбира се между мъжете и жените има разлики и не е необходимо жените да имат релеф - изглежда грозно, ако разгледате момичетата, които се явяват по конкурсите за красота няма релефни. Ето какви глупости се получават:

https://www.youtube.com/watch?v=N4_5IteG5lM

Също така дори и при йогите релефът е рядко явление - не е необходимо някой да има релеф, за да може да прави наули.



Тагове:   лято,


Гласувай:
2



1. kasnaprolet9999 - . . . . но късната пролет с наближа...
18.06.2015 22:21
....но късната пролет с наближаването на лятото е прекрасна. -най-после да ме оцени някой:)))
Продължавай с тези режими, много са интересни и здравословни. Аз обикновенно идвам през септември на морето, когато слънцето не е толкова силно и редко стоя под чадър, повечето плувам и тичам сутрин по брега.
цитирай
2. ernest - ха, ха
21.06.2015 09:37
Е, да мисля, че повечето хора харесват пролетта и лятото. Ама някои дни вали. Днес станах рано, ама като видях какво е никакво времето реших за после евентуално да бягам (ако е облачно не е необходимо човек да ходи много рано на морето да бяга), ама някои дни просто не става, то има и по-големи вълни и е за други спортове през такива дни.
Да има много повече бягащи момичета и жени, но повечето бягат по-късно към 7 часа. От местните има май две жени, които бягат до центъра на Сл бряг и двама трима мъже, които бягат по толкова. Само аз бягам до Виктория Палас или до санаториума.
В южното черноморие есента е хубава и дълга. При нас си е много добре, но аз от две години нещо ми се иска да си видя родината, да видя поне за няколко дни как е там и миналата година есента имах нещо като носталгия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673069
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930