Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2019 13:08 - Малко снимки от пътуване
Автор: ernest Категория: Забавление   
Прочетен: 685 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 21.11.2019 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малко снимки от пътуването ми до Германия. В миналото до времето на намесата на Бисмарк немските държави-княжества са били 52. Oт смесен произход съм българо-полско-немско-австрийски. Прадядо ми е бил германец, така че една разходка да разгледам по-отблизо не пречи. (Бил съм за кратко над 30 и няколко пъти в Берлин, като живеех в Полша един път месечно ходех да си пазарувам в Берлин музика, 9-10 пъти годишно.) Като изключим факта, че икономиката на страната и финансовото ниво за момента са малко (не много) по-високи предпочитам и харесвам много повече моята родина Полша, която има бъдеще, а Германия - не. (Едва ли сте чули от телевизията и новините, че преди две години през пролетта военните подготвяха в Германия преврат и бяха арестувани над 20 000 души, предимно военни и полицаи.) А и Полша е по-чиста. Хората са по-добре понеже над 80% са вярващи, а в Германия са само 30% и повечето от църквите им са паднали и манипулирани. Най-великата личност през цялото съществуване на немската нация в духовен план е Мартин Лутер, но сега са се отметнали напълно от неговите думи, поучения и предупреждения. Забравили са трийсетгодишната война през XVI век опустошила цяла Германия, заради отстояването на протестантската позиция и опитите на римокатолическата църква отново да ги подчини. A по немската телевизия в така наречените християнски канали покават, как папата се подиграва с Мартин Лутер и преобръща всичко наопаки и няма един единствен човек, който да застане и да каже, че това е подигравка.
В блока, където живях два месеца бяха много вежливи. Всички поздравяват. (Веднъж първите дни, още никого не познавам и отивам към центъра и някакво момиченце, минувачка около 12 г. , което явно нещо си ме хареса и ме вижда за пръв път ме изненада и хоп ме поздравява на улицата. При момичетата на по-нормална възраст (като за мен) между 18-22 г. пак си го има това. Тя една рокаджийка-метълка с руси коси около 20-21 нещо си ме беше харесала, а една друга много стройна около 22 г., където ме види и винаги ме поздравява, без да е от блока или да ме познава. Предпочитам полските момичета пред германските. (Около 80% от момичетата в Полша са вярващи и 80% се омъжват девствени и най-важното голям % от най-хубавите полски девойки ме харесват, влюбват се в мен и често ме свалят) А пък българките повечето са грозновати и 65-70 % са развратени - общи, боклуци, неспособни да обичат, които са били с повече от един човек в живота или са излизали на срещи с повече от един човек в живота си (по-зле са от повечето животни), най-голям % проститутки в Европа, много рядко се омъжват (предимно свестните и моногамните) и голям % се развеждат, като са с неморални възгледи и са общи. Голям % сa безбожни идиотчета - атеистчета. Ами грозновата и пропаднала нация са. Като махнем грозноватите, пълничките, развратените (общите, които карат с различни) и гнусните пушачки, едва около 25% от българките между 16-22 г. стават. Около 65-70% слушат мангалска музика - чалга или музиката на американските мангали от гетата с гнусните и развратени текстове - рап и RnB и са неприятни въобще за комуникиране. Почти не се интересувам от българки (с редки изключения), но тук-таме трябва да призная, че и сред българските девойки има, които да стават: свестни, моногамни, хубави и качествени, като за мен между 17 и 22 г. (може би около 20-25%) и затова казвам "почти".
Много от българите харесват Германия заради по-високия стандарт в тази страна и ниския в България, но истината е, че Германия отдавна е прецакана джендър държава. Прекалено са толерантни, аз не съм, смятам, че подобните не заслужават да живеят. Въпреки че има много противници на всичко това на германците постоянно им промиват мозъците. Тъй като неонацистите по принцип са противници на джендъризма (понеже това се ръководи от свръхбогатата част от евреите) последно дори започнаха да разкриват, че Хитлер е бил бисексуален (наричали са го "мъжът с поличката") и е имал няколко мъже любовници, както след като приключва с рисуването, така и на фронта по време на Първата световна война и по-късно, като лидер с Рудолф Хес. Германия е първата страна на джендърите - травестити. Първият случай на смяна на пола в света е в Германия през 1926 г. на лесбийка, която се чувствала мъж. А в наше време кметът на Берлин е педераст. В училище от мънички учат децата по джендър програма, че хората не се раждат мъже и жени, но като пораснат сами решавали какви да бъдат и сексуалното образование е от около 8 г. На семействата, които изпращат децата си на училище на дете дават по 400 евро на месец - тоест купуват ги и за тези пари им промиват мозъците. Преди няколко години 8 г. момиченце се погнусило и отвратило в училище, като започнали да им преподават сексология и на другия ден родителите не пуснали детето на училище и родители са вкарани в затвора, но поради протести на родителите от цялото училище все пак ги пускат след няколко дни. Така че има свестни и непропаднали хора навсякъде. А относно темата за създаване на семейство условията са добри, но да кажем до 8 годишна възраст на детето, после по-добре в друга държава.

През свободните дни понякога в градинката пред блока комшиите от блока и съседните блокове изкарват по едно барбекю сгъваеми маси и столове и по 20 или повече души, понякога цели семейства се черпят и си разговарят (не пия алкохол, да подчертая, че не пия и бира, не я понасям). Като стане по-късно отпращат децата по домовете. Комшиите ме навиваха да оставам, че при тях било хубаво и хората са готини, но нямам намерение да се заселвам в Германия (преди 20 г. е било хубаво), ако съм искал вече щях да го направя, бил съм над 33-34 пъти в Германия, имам други цели и намерения в живота си.

image

                                                     Гарата на някакв град по пътя

image

image

                                                            По пътя из Германия

image

                                                            Центърът на Бон

                         image

                                        Голямата катедрала в центъра на Бон

                         image

                                                   В по-близък план

                        image

                          image

                          image

                                                     Още няколко църкви

                           image

Забележителността на Бон е, че там е живял Бетовен. Паметникът на Бетовен в центъра на града.

В наше време от десетина или повече години в Бон живее белорусинът Яков Циперович (човек, който почти не старее и има силно забавени процеси на стареене), но никой не знае за него и той се опитва да се слива с обикновенните хора.

                         image

image

                                    Паметник със скрита окултна символика

image

image



image

В страната се слуша всякаква музика. По телевизията има няколко реклами с метъли или с метъл музика. Има и детски приказки-анимации с рокаджии и метъли, като примерно Малкият Елвис, някоя от сериите на Miraculous, Барби (момичетата в Барби слушат и свирят мелодичен рок, примерно серията Една принцеса рокясва) или началото на Phineas and Ferb. В страната има около 8-10 милиона души, които слушат рок или някаква форма на метъл. Из центъра мярнах няколко стройни момичета по на 20-22 г. с тениски на глем и хард н хеви групи, ластични дънки и рокерски якета - начина по който аз се обличам (аз слушам AOR и малко глем метъл, 90% нови групи от новата вълна). С увеличаването на интереса към АOR и Глем метъла през последните 1-2 години и организирането на голям брой фестивали в тези стилове с много нови групи в Европа, тази година се очаква в Германия да бъде организиран за първи път голям няколко дневен глем метъл фестивал,а по-малки не се знае колко има. (Глем метълът е мелодичен рок/метъл стил възникнал с групи, като Бон Дожови, Юръп, Рат и др., като постепено част от по-хитово ориентираните изпълнителите в глем метъла биват класифицирани, като AOR и има вътрешни подстилове, някои по-поп или мейнстрийм ориентирани, примерно Брайън Адамс или Роксет, първите албуми на Майкъл Болтън и Ричард Маркс, докато за по-стандартен AOR се счита, че свирят Сървайвър, средните албуми на Юръп, а групи, които са глем метъл, но не са AOR примерно са: Rough Cutt, Motley Crue, Dokken.)
В града има голям парк и освен другите платени концерти по залите през лятото организират безплатни концерти на немски и чуждестранни рок и метъл изпълнители. Най-известаната в световен план немска група са Scorpions в стил Hard n Нeavy. (Братовчедка ми полу полякиня-полу германка е добра приятелка със Скорпионс и дори по едно време си беше купила къщата от единия от музикантите. В момента е някаква шефка на социалните служби на Германия (вероятно в нейния район, Германия е раделена на 56 района - държави със собствена администрация и закони), но нямам никакъв контакт с нея и не съм я виждал откакто бяме деца.) Някъде из Германия имам и богата полусестра, сигурно вече е станала германка, едва ли е толкова умна да си запази полското поданство (читателите няма да разберат какво искам да кажа, за нас поляците има пророчество да се прибираме в Полша, а не да ходим в други държави и да живеем или да работим там). То такива роднини, като не ги виждаш и не се интересуват теб все едно, че ги нямаш.

Понякога по улиците може да се видят млади хора на по 17-23-24 г., които ходят и едновременно четат книги. Вижда се, че наистина има смисъл да издам 2-3 от книгите ми и в Германия.

image

Костюмиран карнавал. По целия град се виждат хора облечени във всевъзможни костюми. Примерно можете да видите цар с корона и още някакъв негов прислужник да чакат на трамвайната спирка или десетки деца излизащи от училище и повечето от тях нарисувани по лицата или костюми, най-често на горски животни, гъбки и т.н. и всичко това в продължение на няколко дни или седмица.

image

image
По време на карнавала минават, като официално шествие по някои улици в продължение на няколко часа различни костюмирани хора на групи и хвърлят на наредените отстрани бонбони, сладки, малки шоколадчета, пуканки, топки и др. На снимките една от улиците, която е затворена и преминава шествието.


Тагове:   Германия,   Бон,


Гласувай:
3



1. pando - Имаш ли акцент
28.04.2019 15:56
Като говориш немския?
цитирай
2. ernest - Не
28.04.2019 16:15
Но говоря слабо. Само с 500-600 думи. Пети език ми е, с другите четери съм добре и чета книги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2662374
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031