Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 11:32 - Световно известният телеевангелист Бени Хин заснет с любовницата си и лъже
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 11830 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2014 13:16


    На 2 август 2010 г. американският ежеседмичен таблоид National Enquirer публикува статия озаглавена TV evangelist Benny Hinn caught in Torrid Affair (Телевизионният евангелист Бени Хин заловен в пламенна любовна връзка). В материала пише, че той е имал любовна авантюра с 44-годишната евангелизаторка Паула Уайт и са включени снимки на двамата хванали се за ръце на излизане от скъпия петзвезден хотел Hassler, където Бени Хин отседнал в президентския апартамент под лъжливото име David Salomon по време на частното им пътуване до Рим на 13 юли 2010 г.

image

 Paula White е евангелизаторката и младша пасторка към Without Walls International Church, прокламираща евангелието на просперитета и е от обкръжението на Бени Хин често рекламирана от него, която от 2007 г. е подложена на сенатско разследване за злоупотреба с финанси. Сенатското разследване се води от Charles Ernest "Chuck" Grassley сенатор на щата Айова.

image

      Сенатор Charles Ernest Grassley 

    На 18-годишна възраст Паула ражда извънбрачно дете и се омъжва за първия си съпруг скоро след раждането му, но не след дълго се развежда. Междувременно повярва и започва работа като портиерка на църквата, където се запознава с втория си съпруг Randy White, който също има предишен брак и три деца от него.

image

      Paula White

   През август 2007 г. Паула Уай се развежда и с втория си съпруг, с когото създават South Tampa Christian Center преименуван на Without Walls.

image

Paula и Randy White

image

Централата на църквата Without Walls

image

Oбърнете внимание на окултното лого на църквата, в което е вкаран масонския символ

image


 
За да разберем как живее пасторката и проповедничка Paula White от Движението на вярата ще трябва да проверим какво пише в Библията и дали жената има право да се развежда и да напуска мъжа си когато й кефне:

  „А на жените заръчвам, и то не аз, но Господ: Жена да не оставя мъжа си; (но, ако го остави, нека остане неомъжена, или нека се помири с мъжа си;) и мъжът да не напуща жена си.” (I Послание към коринтяните 7:10-11)

 

 

  „Жената е вързана, до когато е жив мъжът й; но ако мъжът умре, свободна е да се омъжи, за когото ще, само в Господа.” (I Послание към коринтяните 7:39)

 

 

 

  „Защото омъжената жена е вързана чрез закона на мъжа, до когато той е жив; но когато мъжът умре тя се освобождава от мъжевия закон. И тъй, ако при живота на мъжа си тя се омъжи за друг мъж става блудница; но ако умре мъжът й, освободена е от тоя закон, и не става блудница, ако се омъжи за друг мъж.” (Послание към римляните 7:2-3)

 

   Според Библията жените, които се развеждат и отново се омъжват са блудници. Такава е и Paula White. А още по-интересното е, че в Библията няма такова нещо като пасторки, епископки или презвитерки, но на жените е забранено да говорят в църквите и да поучават. Но съвременните еманципирани пасторки (срещат се и пасторки-лесбийки и пасторки-стриптизьорки) предпочитат да не четат някои стихове от Божието слово, които не им изнасят:  

„Жените нека мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят; а нека се подчиняват, както казва и законът. Ако искат да научат нещо, нека питат мъжете си у дома, защото е срамотно за жена да говори в църква.” (Първо послание към коринтяните 14:34-35)


  След появата на изобличаващия материал Бени Хин наивно казва по неговото телевизионно шоу
This is Your Day, че дори не са го питали и не са разговаряли с него когато от списанието National Enquirer са написали статията. Все пак той си признава по християнската телевизия TBN, че е пътувал заедно с Paula White до Рим и заявява, че целта на пътуването била да спонсорира различните образци на изкуството във Ватикана, които го поканили да стане техен „Patron of the Arts” (покровител на изкуството), но отрича да е имал сексуална връзка с Паула и твърди, че е чист. Неговите думи пред телевизията в предаването This is Your Day са:  

"The Vatican did invite me a few days ago. They made me a Patron of the Arts in the Vatican two weeks ago. And that"s a fact! A Patron of the Arts means you support the Vatican so they can maintain all the work of Michelangelo. I"m one of the guys now that supports what they do. And that is a fact. I was there, and we were taken around by a man named Wilhelm Kramer. And they asked me, literally they said, "Do you know people that can help us financially?" I said, "Alright."

Now here"s where I made my mistake: I let her come with me to Rome so she can donate money. That was stupid on my part. And for that, I do ask forgiveness, but that was an innocent mistake – nothing to do with stupid stuff.” „Ватикана ме поканиха няколко дни по-рано. Те ме направиха Покровител на изкуството във Ватикана преди две седмици. И това е факт! Покровител на изкуството означава да подкрепяш Ватикана да могат да запазят всички творби на Микеланджело. Аз съм един от тези хора които сега подкрепят това което те правят. И това е факт. Бях там и ни разведе наоколо мъж на име Вилхелм Крамер. И те ме попитаха, буквално казаха: „Знаеш ли хора които могат да ни помогнат финансово?” аз казах: „Добре.”  Ето сега къде ми е грешката: Аз й позволих да дойде с мен до Рим за да може да направи дарение. Това бе глупаво от моя страна. И моля да ми простите за това, но това беше невинна грешка няма общо с  глупостите.”

  Оказва се обаче, че това съвсем не е някаква безобидна грешка и поредно пътешествие с пари от дарителите за служенията им, но, че думите на Бени са още една негова лъжа. Всъщност и двамата не са посетили Ватикана както установяват разследващите християни от Christian Reserach Service. Директорът на музеите на Ватикана Fr. Mark Haydu разкрива, че Бени Хин и Паула Уайт не са били канени и не са давали дарение за предметите на изкуството във Ватикана.

 image

  Mark Haydu


Бени Хин въобще не е канен от Ватикана за покровител на изкуството за „Patron of the Arts”, както твърди пред милиони хора гледащи неговото телевизионно шоу в което проповядва еретизми. Включвам линк към проекта Patron of the Arts на Ватикана:

http://www.vatican-patrons.org/home.html 

  Сами можете да се обадите до Ватикана и да проверите дали Бени Хин и Паула Уайт са били там и дали са покровители на изкуството:

Patrons Office in the
Vatican Museums

Palazzo Apostolico,
V-00120 Vatican City State, Europe
Tel: 011-39-06-698-81814
Fax: 011-39-06-698-82147

А ето ви и личния и-мейл на Mark Haydu:
mark.haydu@patrons.va 

Federico Lombardi, който е официален говорител на Ватикана също отрича Бени Хин да е посещавал Ватикана през споменатите дни.
 

image

Federico Lombardi

    
 Включвам линк към страница, където е включен и видео запис на изказването на Бени Хин излъчено в предаването This is Your day по телевизия TBN от 5 август, където той ЛЪЖЕ, че е patron of arts (покровител на изкуството): 

http://www.benedictionblogson.com/2010/08/05/benny-hinn-national-enquirer-article-pure-lie/

  Цялото това изказване в продължение на повече от месец (или два) е поместено в писмен вид в официалната страница на Бени Хин. 

  Eто няколко стиха от Библията показващи какво мисли Бог за лъжата и за лъжците, какъвто е Туфик Бени Хин:

„Който говори лъжа няма да устои пред очите ми.” (Псалми 101:7)

„Ще погубиш онези, които говорят лъжа. ГОСПОД се гнуси от човек кръвожаден и измамен.” (Псалми 5:6) 

„А колкото за страхливите, невярващите, нечистите, убийците, блудниците, чародеите, идолопоклонниците и всичките лъжци, техният дял ще бъде в езерото, което гори с огън и сяра. Това е втората смърт.” (Откровение 21:8)

  Докато говори за случая с Паула Уайт в предаването This is Your Day от 5 август (запис от 30 юли в Оукланд, Калифорния) няколко минути по-рано Бени споменава за молбата за развод на съпругата си Сюзън и си признава, че те имали проблеми от дълго време и когато той я питал: „Ще се разведеш ли с мен?”, тя му отговаряла: "My covenant is with God, not you" (Моят завет е с Бог, не с теб). Тук е редното да включа и няколко цитата от Божието слово:

  „Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е отначало мъжко и женско, и е казал: “Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?” Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.

Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?

Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 19:4-9)

  „Още е било казано: „Който напусне жена си, нека й даде разводно писмо.“ А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен поради блудство, я прави да прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, той прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 5:31-32)

 
Дори в наставленията си говорейки за епископите апостол Павел казва:

„Прочее, епископът трябва да бъде непорочен, мъж на една жена, самообладан, разбран, порядъчен, честолюбив, способен да поучава, не навикнал на пияни разправии, не побойник, а кротък, не крамолник, не сребролюбец; който управлява добре своя си дом и държи чадата си в послушание с пълна сериозност” (I Тимотея 3:2-4)
 

 

 Без да се интересува какво пише в Библията и какво казва Исус лъжепроповедника Бени Хин, който е дядо (има три дъщери, един син и няколко внуци) още заявява:

“I don’t care how strong you are. I don’t care if the anointing of God is mighty on you. Nobody wants to be alone. I don’t care who you are. I am a human being just like you.” 

„Не ми пука колко силни сте. Не ми пука дали помазанието на Бог е мощно върху вас. Никой не иска да бъде сам. Аз съм човешко същество също като вас.”

  Въпреки различните увъртания по време на изказванията по телевизията на Бени едно нещо си остава факт, че на излизане от хотела в Рим той държи интимно за ръка Паула Уайт, но той ловко пропуска да каже нещо по този въпрос пред зрителите.  Снимките са достатъчно компрометиращи...

Да не забравяме думите на Исус Христос:

 Слушали сте, че бе казано на древните: "не прелюбодействай". Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си.(Матея 5:27-28)

------------------------------------------------------------------------------

От горенаписаното става ясно, че Бени Хин е невероятен лъжец, но и следва да задам въпросите:

1. Какво общо има Бени Хин с папата и Ватикана?
2. Нали Бени Хин постоянно се оплаква пред молитвените си
 
партньори за пари и заявява, че служението му може да отмени негови походи поради недостиг на средства и защо му е да прави дарение на Ватикана, след като и той няма според неговите твърдения?

3. Ренесансовите форми на изкуството, които Бени Хин казва, че подкрепя са еретизми и грубо нарушение на Божиите заповеди. По времето на Ренесанса във Флоренция по времето на Савонарола са били събрани всевъзможни картини и статуи и са били изгорени на клада в центъра на града, тъй като са езически и са мерзост в очите на Бог. Защо Бени Хин подкрепя Ренесансовото изкуство свързано с окултизма и култа към човека?

4. Защо Бени Хин продължава да лъже своите последователи, след като е разобличен, а не се покае? 
 




Гласувай:
3



1. debeloto - Шапка ти свалям за бруталния мат...
28.11.2018 21:22
Шапка ти свалям за бруталния материал!
цитирай
2. ernest - Да добавя още за Бени хинското твърдение за патрон по изкуството към Ватикана
05.11.2020 10:45
Освен че много от изкуството и картините във Ватикана са с антихристиянски характер, то има и такива, които възхваляват убийствата на протестанти. Бени Хин сигурно ще каже, като обяснение, че е прост и не знае нищо по въпроса...
Да припомня една малка историческа случка, известна като Клането през Вартоломеевата нощ спретната от заговор между Катерина Медичи и папата Григорий ХІІІ (повече известен с промяната на календара наречен григориански). А има и други, макар и по-различни в Нидерландия, Гремания, Чехия, където години се водят войни, а папата от Ватикана дори обявява цялото население на Нидерландия (три милиона по онова време) да бъде избито (но не успяват, въпреки че за 80 години водени войни с папистите все пак стават жертва три милиона нидерландци). По време на Вартоломеевата нощ в Париж са убити няколко десетки хиляди протестанта, чиято бройка не е известна. В другите градове в продължение на два месеца папските поддръжници продължават да организират кланета и като цяло се предполага, че общо бройката с благословение на папата достига около 50 000 души. Хенри Уайт описва "радостта" във Ватикана от случилото се в Париж със следните думи:

„Когато вестта за клането достигна до Рим, ликуването сред духовенството бе безгранично. Кардиналът на Лотарингия награди вестителя с хиляда крони; оръдието на Свети Анджело даде радостен залп; а камбаните биеха от всеки църковен купол; огньове превърнаха нощта в ден.“

Опиянени от кървавата касапница, извършителите на убийствата решават да изпратят, като подарък на папата главата на адмирал Колини (първият убит преди клането), но тя стига до Лион и не продължава по-нататък. Освен това папата възлага на художника Джорджо Вазари да изрисува три стенописа в главната зала, наречена кралска зала на ватиканския дворец, посветени на Вартоломеевата нощ. Според него това събитие се равнява по важност на прочутата битка при Лепанто спряла мюсюлманското нашествие към Европа по море, състояла се година по-рано.

Ето и линк към тези огромни изображения на Вазари, които Бени Хин няма, как да не види, ако е бил там:

https://commons.wikimedia/wiki/File:Vasari_-_Massacre_de_la_Saint-Barth%C3%A9l%C3%A9my._Assassinat_de_Coligny,_entre_1572_et_1573.jpg

https://en.wikipedia/wiki/St._Bartholomew%27s_Day_massacre#/media/File:Giorgio_vasari,_seconda_storia_della_notte_di_san_bartolomeo,_1573,_01.jpg

https://en.wikipedia/wiki/St._Bartholomew%27s_Day_massacre#/media/File:Giorgio_vasari_e_aiuti,_terza_storia_della_notte_di_san_bartolomeo,_1573,_01_il_parlamento_di_Carlo_IX_approva_l%27uccisione_del_grande_ammiraglio_coligny_2.jpg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2671474
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930