Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 19:42 - За съдателя на сектата на Мун
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1758 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2012 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди няколко дни на 3 септември почина на 92-годишна възраст създателя на сектата мун - Сън Мюнг Мун (1920-2012). Той е известен с лъжетвърденията си, че Исус не си бил свършил мисията на земята и Мун щял да я завърши, като се обявява за "истински родител" и в извършването на бракосъчетания на хиляди мъже и жени, които взаимно не се познават в една зала. Понякога по 20 или 30 000 души.

image Коронацията на Мун
Според Библията никой няма правото да съчетава някого, но съчетаващият е единствено Бог1. По този въпрос Исус Христос казва:

"Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е отначало мъжко и женско, и е казал: “Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?” Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." (Евангелие от Матея 19:4-6)

Сън Мюнг Мун се е самообявил за месия и "второто идване на Христос". Има трети брак и със съпругата си се окачествяват за "истинско семейство", "свято семейство" и "съвършено семейство", което ще спаси света от първородния грях.

image
Странно, но животът на Мун съвсем не е за пример и той живее противно на християнския морал. С първата си съпруга Сън Кил Чой се развежда още през 1953 г., а в същото време бъдещата му втора жена Мюнг Хи Ким вече била бременна, което напълно противоречи на всички норми на християнския морал. Според заповедите в Стария завет, ако живееше преди повече от 2000 г. направо биха го убили с камъни. Първо Библията не позволява на човек да се развежда за каквото му падне, но единствено при прелюбодейство и второ когато се разведе е длъжен да не се жени до смъртта на бившата си половина. Третата съпруга на Сън Мюнг Мун - Хак Джа Хан му ражда 14 деца (едно от тях умира), които биват наречени "истински деца" (като че ли другите са му били фалшиви).
      Ето с каква глупост се опитва да мъти главите на хората преподобния Мун, като се обявява за "Господар на Второто пришествие":

"Исус не успя да срещне своята съвършена другарка и да установи Божието царство на земята. Исус беше възкресен като духовен човек. Заради неговия живот Бог може да претендира за душите на хората в духовно отношение, но Той не може да претендира - на базата на делото на Христос - и физическото освобождение на хората... Нашите човешки тела са все още обект на първородния грях, който влиза в нас в момента, в който ние биваме създадени чрез половото сливане на нашите родители. Затова трябваше да дойде друг месия - "Господарят на Второто пришествие", за да завърши цялостната цел на Бога за творението и да освободи физически човечеството."
Исус Христос неслучайно предупреждава:

"Пазете се да не ви подмами някой. Мнозина ще дойдат в Мое име и ще рекат: Аз съм Христос и ще подмамят мнозина." (Марка 13:5-6)

"Тогава ако ви каже някой: Ето, тук е Христос, или: Ето там! не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните." (Марка 13:21-22)


Апостол Павел също казва:

"Чудя се как вие така бързо се отвръщате от Онзи, който ви призова чрез Христовата благодат, и преминавате към друго благовестие, което не е друго благовестие, а е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. Но ако и самите ние или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. Както казахме и преди, така го казвам и сега пак: ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет." (Галатяни 1:6-9)

   Освен, че залъгва хората, които да дават пари и да му приписват притежанията си преподобния Мун в миналото е използвал сексуално дори тези, които той е съчетавал. Извратеният Мун е въвел в сектата си правото на първата брачна нощ. Той хитрувайки заявил, че хората са грешни, а той е свят и като прави секс с булката (вместо съпруга й) през първата брачна нощ той я освещава и я пречиства и така "осветена", след като тя бъде със съпруга си ще "освети" и него. По този луд начин Мун се стараел да спи с всяка жена от сектата. Според християнството и юдеизма (по Стария завет) мъжът и жената трябва да са целомъдрени до сватбата, и само в някои редки случаи се приема, че може да бъдат до годежа, като последното се практикувало при владетелските фамилии с цел булката да не е ялова и да осигури наследник. В Библията пише за блудници като Мун:


"Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците2, нито мъжеложниците,
нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство." (1 Коринтяни 6:9-10)



Невероятната глупост за първата брачна нощ Мун практикувал в началото, но после когато неговите последователи сектанти станали десетки и стотици хиляди, които той бракосъчетавал вече и да искал не е можел да продължава и се е отказал от тази гнусна практика. Той твърди, че специално избира всяка двойка, но когато съчетава по 30-40 000 души познайте дали наистина стои и си губи времето в това.

image
В Библията по повод чистите брачни взаимоотношения се казва:

"Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците." (Евреи 13:4)

   Мун на моменти използва неща от Библията и ги изкривява, за да може да подвежда по този начин хората с християнски наклонности, но непознаващи добре Библията. Самият той веднъж сам заявява, че използва Библията доколко е необходима за завършването на мисията в християнската църква - разбирайте извъщането на християните от правия път, което той е правел умишлено и с пълно съзнание:

"Докато не завършим мисията си в християнската църква, ние трябва да цитираме Библията и да я използваме, за да обясняваме. След като получим наследството на християните, ще бъдем свободни да поучаваме без Библията." (Говори Учителят, март-април 1965 г.)

Сън Мюнг Мун е роден в презвитерианско семейство. През годините около края на Втората световна война Мун се включва към едно крайно петдесятно движение в Пйонг Янг в Корея, в което се набляга на свръхестественото и мистични откровения и хитро започва да проповядва, че наближава появата на нов месия, който щял да бъде кореец, като по този начин си подготвя път към бъдещите си твърдения за "Господар на Второто пришествие". В книгата си "Божественият принцип" той описва предполагаемо преживяване, което определило по-нататъчния път в живота му, което се случило през 1945 г. Той пише, че се борил сам с хиляди сатанински сили, както в духовния, така и във физическия свят и в крайна сметка победил всички. След всичко това той станал "абсолютният победител на небето и на земята" и "Господар на творението на което се поклонил целият духовен свят". Всичко това е абсолютно недопустимо и богохулно. През 1954 г. Мун основава негова собствена църква в Сеул3, която носи съмнителното икуменично4 име "Асоциация на Светия Дух за обединение на световното християнство".

Заради измами Сън Мюнг Мун е вкаран в затвора, но странно че е подкрепян от повечето известни евангелски пастори лъжепроповедници в САЩ, които проповядват в така наречената "християнска" телевизия, които дори създават специални организации с цел да му помагат.

На специална богохулна церемония във Вашингтон пред представители на официални лица от различни религии (включително и от протестантски църкви) и представители на различни правителства Мун и съпругата му са короновани като "свято семейство" и Мун е признат като месия и "второто идване на Христос".
 -------------------------------------------------

1 За повече информация относно Раннохристиянските бракосъчетания ще ви препоръчам да си потърсите книгата ми: Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества. Можете да я намерите в много от библиотеките или да си я поръчате.

2 В някои преводи се използва "содомитите", в други "хомосексуалистите", но при втория случай би означавало, че се повтаря със следващата дума от текста "мъжеложниците". По-правилният превод на български е содомитите. Има се предвид - тези хора, които правят анален секс. В най-нови времена има дори хора, които бъркат с ръце в задниците на партньорите си и си въобразяват, че правят секс - тази част от текста се отнася и за тях!  Независимо от това дали са прелюбодейци или съпруг и съпруга и правят тези мерзости в семейството си те са обречени на огнения пъкъл.

3 В Сеул се намира и най-голямата протестантска църква в света - тази на лъжепроповедника Йонги Чо състояща се от един милион души. Тъй като всички не могат да посещаават църквата по едно и също време имат определени дати (по един или два пъти в месеца), когато могат да отидат на църква. Йонги Чо твърди, че Исус му се явил като пожарникар и, че му казал да смени името си. Той на два пъти се прекръства на Павел (по апостол Павел) и Петър (по апостол Петър), в книгите си поучава магьоснически техники, които твърди, че Господ му дал специално за християните и оставя празен стол в църквата си "за да имало къде да седне Светия Дух". Повече информация около лудите ереси на Йонги Чо ще намерите в книгата ми "Кой е Бени Хин".

4 Движение създадено от тайните общества с цел за обединение на религиите и довеждането на антихриста, който да застане начело.


Тагове:   мун,   секти,


Гласувай:
1



1. watchtowerman - През 1947г. Мун се труди като пристанищен докер.
06.09.2012 22:48
През 1953г. вече е милионер. Българският Преход е прекрасен пример как може да стане това...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2671356
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930