Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2013 08:18 - Култът Слугини и служители на последното време
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3494 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2013 20:06


Преди няколко дни на 13 януари най-после почина (отиде по дяволите1) създателката на ню ейдж култа „Слугини и служители на последното време” Гуен Шоу. В България този култ е напълно неизвестен, но в САЩ е дал доста поражения и то предимно сред жените.
 

image
Гуен шоу през 2008 г.


Във връзка с култа аз пиша в книгата си "Кой е Бени Хин", тъй като съпругата на известния проповедник Бени Хин членува в този култ. Ще използвам възможността да включа цитат от първа глава на книгата ми:

 „От 2000 г. Сюзън е последователка на християнския култ-движение The End Time Handmaidens and Servants (Слугини и служители на последното време) в който се практикуват изтощителни гладувания2. Идеята на основателката Gwen Schmidt (сега Gwen Shaw) дошла по време на хипи движението през 1966 г. докато се намирала в Буенос Айрес, Аржентина и култът стартирал в началото на 70-те години в САЩ под името End-Time Handmaidens (Слугини на последното време) профилиран сред жените. По-късно когато в култа влезли и мъже към името добавили „and Servants” (и служители), но тази вредна секта е разпространена предимно сред жените. Името на този култ се базира на стиха Йоил 2:29 гласящ: „Също и на слугите и на слугините ще изливам Духа Си в ония дни.” От 1974 г. култът е с международен център Джаспер, Арканзас. Централата се казва Engeltal, което е на немски и произлиза от думата „Engel” (ангел) и означава „Долината на ангелите”. Дори лидерката в този християно-хиндуистки ню ейдж култ с окултни практики Гуен Шоу е проповядвала в църквата на Бени Хин на няколко пъти и е гостувала в неговото предаване This is Your Day в християнската телевизия TBN. Тя е подкрепяна от Рийк Джойнър, който много я уважава и неведнъж са проповядвали заедно. Гуен работи заедно с Питър Уейгнър и е членка на неговия Apostolic Council of Prophetic Elders (Апостолски съвет на пророците стареи). Сред говорителите на организираните от нея конференции срещаме: Бени Хин, Сюзън Хин (2001 г.), Питър Уейгнър3, Cindy Jacobs, Дерек Принс, Чък Пиърс, Рут Хелфин, и дори Робертс Лиардън4, който беше разкрит, че е хомосексуалист.
    Гуен Шоу, която има по-големи от нормалното влечения към Индия, където е прекарала доста време през 60-те години на страница 184 в автобиографичната си книга „Unconditional Surrender” (Безусловно предаване) разказва, че веднъж когато проповядвала в Морадабад, Индия пред огромна тълпа се появило видение на око на стената на палатката зад нея и всички го видели, след което много от тях хукнали към храма (става въпрос за хиндуистки храм). Всевиждащото око е окултен символ и едва ли видението е от Бог. Бивши членове разказват, че когато някой от ръководството на култа се нуждаел от съвет Гуен просто се появявала на сън и давала необходимите съвети. Често, когато някой влезел в култа „Слугини и служители на последното време” на сън се появявала Гуен и го целувала по челото, където в хиндуизма се вярва, че се намира третото око или окото на Шива и понякога си рисуват точки. На последователя се казвало, че това е бил „ангелът на Гуен”. Логото на култа е женски ангел, и дори в него нещата не са Библейски. В Библията никъде не пише за съществуването на женски ангели, докато в окултната и езическата традиция положението е по-различно – там има богини с крила.
      В писанията си Гуен Шоу цитира книгата на мормоните и е силно повлияна от теософията на ню ейджърката Annalee Skarin и метафизиката. В първата си книга „Ye Are Gods” (Вие сте богове) публикувана през 1952 г. Annalee Skarin, която e отгледана в мормонската църква пише, че получила прославено тяло (а по-късно и съпруга й Reason Skarin) и можела да пътешества извън рамките на телесното си тялото. В ню ейджърските среди се говорело, че Annalee Skarin можела да се материализира и появява на различни места, както и да се дематериализира. Но от друга страна се твърди, че просто става въпрос за измама. Тя е разобличавана включително и от собствената й дъщеря Hope Hilton. Annalee Skarin инсценирала своята свръхестествена смърт, изчезвайки, но се оказало, че тя всъщност избягала заедно с втория си съпруг Reason и първоначално се установява в Орегон, а по-късно в Калифорния, където заживяла под фалшивото име Nansela Matthews. Бивши членове на „Слугини и служители на последното време” разказват, че Гуен Шоу разпространявала книгите на Annalee Skarin в отбран кръг сред по-напредналите и много внимателно подбирала на кого да ги даде. Дори заглавието на книгата „Love: The Law of the Angels” (Любов: Законът на ангелите) на Гуен Шоу публикувана през 1979 г. е взето от названието на глава в книгата „Ye Are Gods” на Annalee Skarin, от която е силно повлияна и нейната книга. Това важи и за останалите й книги, където словосъчетанията се срещат в писанията на Annalee Skarin. На всичкото отгоре на своите последователи Гуен казва, че това, което пише е продиктувано от Светия Дух и че посещавала „небесната библиотека” откъдето черпела информация за миналото. Гуен Шоу се придържа към еретичната окултна традиция, според която Бог е бисексуален:

     „God is not only "male", He is "female". One of His names is El-Shaddai, which means "Mother-God"…He is both male and female…So when God created Adam, He made him like himself, creating in him the male and female characteristics.” (Love: the Law of the Angels, pg. 67)
    „Бог не е само „мъж”, Той е и „жена”. Едно от неговите имена е Ел-Шадай, което означава „Майка-Бог”... Той е едновременно мъж и жена... И когато Бог създаде Адам, Той го направи като него, създавайки в него мъжки и женски характеристики.” (Любов: Законът на ангелите, стр. 67)

    „If God created man male and female, it was because bisexuality somehow belongs to His own nature.” (Love: The Law of the Angels, pg.165)
    „Ако Бог е направил мъжа и жената, това е, защото бисексуалността по някакъв начин принадлежи на Неговата собствена природа.” (Любов: Законът на ангелите, стр. 165)

    Mark Scheiderer, с когото се свързах е християнин напуснал култа, който през периода 1981-1990 е бил в него и е участвал в централата. Той споменава случай, когато Гуен Шоу им разказала, че духът на бивша членка на „Слугини и служители на последното време”, която починала я посещавала три поредни дни и разговаряла с нея, което е форма на некромантия, забранена от Бог. Марк ме помоли да включа в книгата неговата интернет страница http://www.eth-s.com, в която разказва своето свидетелство. В разпращаното писмо наричано „Prayer Letter” (молитвено писмо) от централата на култа Гуен съобщава също, че се срещала и разговаряла с духа на нейния втори съпруг James von Doornum Shaw починал на 5 март 2007 г. На последователите си тя казвала да не съдят хората, които виждат аури и ореоли и приема култа към светците разпространен в римокатолическата и православната църква. Според Гуен Шоу всеки християнин е член на „едно от 12-те духовни племена на Израел”, твърдение, което обаче няма потвърждение в Библията. Гуен поучава последователите си да вършат това, което чувстват отвътре, че Бог ги призовава да правят, независимо от написаното в Библията и насърчава жените да влизат в служения и да проповядват, в резултат, на което зачестяват разводите сред вярващите. Самата Гуен е разведена. Докато през 60-те години обикаляла из Индия и други части на света и проповядвала своето изопачено благовестие тя изоставила тримата си сина и мъжа си David Schmidt в Хонг Конг, а след като се върнала в началото на 1970-те години в САЩ получила документите за развод. А между другото синът й Томи, който заедно със съпругата си Mannah живее в централата в Джаспер, Арканзас през август-септември 2009 г. е разследван по твърдения за психическа, физическа и сексуална злоупотреба на жени и поставянето им в неудобно положение, но тъй като всичките случаи са извън щата според юрисдикцията на Арканзас до момента не е наказан.” (Кой е Бени Хин, стр. 8-11)
 

image
Бени Хин и Гуен Шоу проповядват на една сцена

След смъртта на Гуен Шоу както обикновено става в култовете се очаква той да бъде оглавен от сина й Томи Шмид. Срещу него са отправени три обвинения от две жени за сексуална злоупотреба и едно момиче на 13 години. Да се надяваме, че ще бъде подведен под отговорност за действията си и, че култът ще се разпадне.

-----------

1 Според Библията хората (нещастниците), които живеят грешно, лъжат, мамят, прелюбодействат, правят извънбрачен секс и тн., покланят се на други божества и религии или разпространяват лъжливи доктрини в християнството са пътници към ада.

2 Гладуванията могат да бъдат изключително полезни, ако се правят както трябва, но за да направи човек подобно гладуване, той трябва първо да се подготви с няколко по-малки. Първо след като е усвоил спокойно да прави по 2-3 дни (което е много лесно), без това да му прави впечатление следва да направи 4-5 днии, после 7-8, а когато е готов 10-15 дни, докато привикне организъмът с това и едва тогава може да се пробва на 20 или 21 дни, но "Слугини и служители на последното време" съвсем не се подготвят. В този култ акцентират върху поста от 21 дни, като лъжат хората, че по този начин те ще получат "левитско помазание", което разбира се няма нищо общо с Библията, а е измишльотина базирана на вярвания от източния мистицизъм.

3 Измамникът Чарлз Питър Уеигнър е създател на икуменичното движение Нова Апостолска Реформация, чиято цел е създаването  на "апостолско правителство", което да се обедини с Ватикана,  римокатолическата църква и останалите религии и култове към една световна религия. Апостолското движение, направено на принципите на тайните общества се състои от вътрешен кръг от "апостоли" носещ названието Apostolic Council of Prophetic Elders (Апостолски Съвет на Пророческите Стареи), в който влизат дванадесет души и не се допускат нови хоpа. Едната от "апостолките" в този вътрешен кръг е Гуен Шоу. Интересно, кой ще заеме мястото след смъртта й? За да накара християните да се подчиняват на неговите "апостоли" Уейгнър упорито разпространява лъжедоктрината за лидерството и създава "лидерски институт". Във връзка с тази тема можете да прочетете още:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/02/20/kak-da-razgranichavame-cyrkvite-ot-sektite-i-kultovete.905425

4 Робертс Лиардън е бисексуален автор на поредицата от книги "Божиите генерали". През 2002 г. беше заловен за хомо-връзка с младежкия пастор (такава длъжност няма в Библията) от неговата църква, но бързо покриха скандала и за това не се говори много в християнските среди, а в България евангелистите дори не го знаят.

За повече информация относно култовете, сектите, измамниците в църквите и лъжедоктрините в християнството прочетете книгата "Кой е Бени Хин". 
 

image

 



Тагове:   култове,   гуен шоу,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673124
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930