Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 15:59 - Подмладяването и дълголетието - мит или реалност 4 част, хора, които не стареят
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 4036 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2017 14:19


Има доста хора дълголетници, които използват всевъзможни техники и рецепти, с които се запазват дълги години млади и живеят от по 200-300 години до неизвестно колко години (има и на хиляди години1, но са в състояние на съзнателна анабиоза, а не в активно състояние), но вече се срещат и такива, които са преживели нещо и престават да стареят. Днес ще опиша два такива случая.

Когато били на 16-години Вячеслав Климов от Москва и негов приятел през зимата пътували в автомобил по Щелковско шосе със 150 км в час и катастрофирали. Той получил наранявания и 70 % изгаряне, от които 30% изгаряне първа степен и 40% втора степен. Прекарал три седмици в кома. По време на операцията за подмяна на кожа Климов преживял 4 минутна клинична смърт, а след това прекарал половин година в болницата.

 

image

Климов като младеж

След години забелязват, че Климов не старее (почти не старее), а той дори започнал да се занимава със спорт, започнал да бяга - джоггинг. В момента Вячеслав Климов е на 51 години и казват, че като го видиш дори не можеш да му дадеш и 30 г. Веднъж след доста години като правели сбирка на съученици, когато го видели неговите съученици не могли да го познаят и го питали "Къде е баща ти?", като мислили, че той е сина си (той има две дъщери от първата си жена). Но Климов си има и проблеми* - жена му преди известно време започнала да изглежда все едно, че му е майка, а младите момичета го заглеждат. И по някое време жена му го оставила, понеже й било много неловко постоянно да я мислят за майка му.

image

Климов с бившата му жена, едната от двете жени на снимката е жена му, май тази отляво 

Изследванията показват, че и вътрешните му органи са като на младеж. Някои наблюдатели изказват мнение, че по време на клиничната смърт Климов е получил рестартиране на биологичната възраст в пораснало тяло и той ще продължи да остарява, но по-бавно с някаква разлика от около 16 години. Други лекари имат хипотеза, че на всяка минута от спирането на сърцето следва да се добавят десет години живот. Докато учени преди известно време са изказали предположение, че може би по време на клиничната смърт гените, които отговарят за стареенето са престанали да функционират. Така единственото, с което го занимават е през определен период от време да го изследват.

image

Климов в наши дни на младежки лагер 
 

* Мога и да ви кажа какво се случва при такива случаи като Климов, ако някой продължава да изглежда така. Както е известно и Вячеслав Климов разказва в посочения по-долу линк в интервюто -  на бившата му жена не й харесало, че той изглежда млад, а тя остарява и го оставила, а Вячеслав си намерил една тинейджърка с 24 години по-млада (показват я в телевизионното интервю). Когато се запознали жена му не знаела на колко години е и когато по някое време все пак се стигнало до въпроса на колко години е, за да не я шокира той й казал, че е на 29 г. Тя си го обича и си го харесва такъв, какъвто е без да я интересува на колко години е. По време на телевизионното интервю новата жена на Климов е на 18 години (само три години по-възрастна от по-голямата му дъщеря, вероятно, когато са започнали да ходят е била на 17), а той е на 42 г.

image

Новата 18 годишна жена на Климов

image

Вячеслав Климов навършил 42 г. по време на интервюто

image

Паспортът на Вячеслав Климов

Както Климов разказва, по някое време престанал да се среща с неговите съученици - те станали дебели чичковци, а съученичките му започнали да изглеждат като лелки. В един документален филм Климов разказва, че първоначално за определен период е изглеждал с около 15 г. по-млад от връстниците си. 
В момента Климов се занимава с журналистика, изследване на аномални явления и разследване на конспирации.

image

Климов в едно документално предаване от края на 2011 или началото на 2012 на 48-49 г.

image

Климов в предаването Тайните на света 96 серия през май 2013 на 50 г. и изглежда като на тридесет-тридесет и няколко години

 През определен период от време да си взимат нови млади жени е обикновена и редовна практика при повечето от дълголетниците и тези, които умеят техники на подмладяване и дълголетие. Обикновено, ако жените не правят също тези техники през около 50-60 години като починат жените съответните хора си взимат нови в репродуктивна възраст от 16 до 20 годишни. Има случаи на дълголетници, които са надживявали по 13 жени, какъвто е случаят с Ли Чун Юнг (четиринайстата жена го надживява и когато умира на 256 години тя е на 60 години, бил е малко над 210 годишен, когато са се оженили). А също някои от тях често си сменят през 50-100 години местата където живеят и държавите, за да не ги забелязват обикновените хора. Но има и някои случаи, когато не се крият или се скриват едва след 150-200-300 години. Срещат се случаи на семейства, които по над 250 години са живели заедно. Но за това огромно влияние оказва и любовта между тях. При това в древни индийски текстове се споменава и за техники при семейни двойки, които се обичат как да развият тяхната енергия и да живеят стотици години. Според текстовете мъжката енергия се развива по-бързо, а женската по-бавно, но когато се развие те и двамата живеят стотици години. Има мъже и жени, които по някакъв необикновен начин си въздействат и просто са един за друг и при тях това е много лесно. Те и да не ги знаят техниките просто от любовта между тях тези неща започват да се развиват и тези хора, както отбелязват учените като се обичат истински живеят по-дълго (15-20 г. повече). 

По-долу включвам линк към 10 минутно появяване на Климов по телевизията преди около 9 години.


 Друг подобен случай е на Яков Циперович, който тази година навършва 61 г., но не можеш да му дадеш и 31 г. Той е роден през 1953 г. и също както Вячеслав Климов е преживял клинична смърт. Когато бил на 26 години през 1979 г. бившата му жена от ревност започнала да се опитва да го трови (някои жени направо полудяват от ревност) и той влязъл в болница, където след клинична смърт траеща почти час2 прекарал доста време в реанимацията. В продължение на половин година не можел да говори, а след това гласът му се изменил. Той изгубил спомените си. А температурата на тялото му останала ниска - не се вдига над 33 градуса. Предметите му се стрували много по-леки. Циперович започнал да усеща мислите на другите хора, както и местата, на които имали болки. Първоначално не можел да спи и дори да легне. Нещо направо го оттласквало и изправяло. И така 17 години карал без никакъв сън, а по-късно научил йога техники и започнал да спи по 2-3 часа. Но дори и при тези кратки моменти на сън той чува и усеща всичко, каквото се случва наоколо. В третия видеофилм можете да го видите от 14-та минута.


image
 

Яков Циперович преди около 30 години   

image

Снимка на Яков Циперович на около 60 години

image

Яков Циперович 
 

Така може да се предположи, че при някои хора преживели екстремни обстоятелства близки до смъртта и върнали се към живота се случва да се задействат определени механизми (вероятно с енергийните центрове), спират да остаряват или тези процеси са дотолкова забавени, че не могат да се забележат в кратки периоди от време, като 30-40 години.

При практикуващите йога има много хора, при които стареенето е значително забавено, а също и такива, които знаят техники на възстановяване и възвръщане на младежкия вид, срещат се и такива, които не стареят. Ще цитирам световноизвестния етнограф и културовед Мирча Елиаде, който в книгата Образи и символи Размисли върху магическо-религиозната символика не скрива удивлението си от йогите с думите:

"Без изобщо да съм компетентен в тази област, аз самият бях поразен в Ришикеш и на други места в Хималаите, от великолепното физическо състояние на йогите, макар че те почти не се хранеха. Един съсед на моя kutiar в Ришикеш беше naga, гол аскет, който практикуваше едва ли не всяка вечер pranayama и никога не изяждаше повече от шепица ориз. С тяло на най-съвършен атлет, никой не би могъл и да си помисли дори, че той е недохранен или уморен."

"...доколкото зная, още никой не е дал задоволително обяснение на учудващата младост на йогите."


image  

Снимка на йогинът Махарши Картикея на 305 години

image

Рисунка на Бабаджи от преди няколко века, който в момента е на 1811 г. (хиляда осемстотин и единайсет години) и има вид на младеж.

image

А ето и още един човек на 52 г. - това съм аз на 4 май 2014 г. на гости в някакъв познат. Не знам дали съм като Климов или Циперович, но последните 2 години чувствам, че се подмладявам3, чувствам се като на двадесет и няколко, само дето съм много по-силен (започнах да ставам по-силен).

image

Снимка в същата или съседната стая от 1995 г. на 33 г. със същото рокерско яке, съвсем ново и тениска на AOR групата Slaughter

image

Снимка от юли 2016 на 54 г. с книгите ми. На тази снимка направо изглеждам, като тийнейджър

image

И като съм започнал ето и моя паспорт със снимка, от същия период като клипа за Климов от времето когато съм бил на 39 г. да не помисли някой, че си измислям за годините ми и външния ми вид

Един забавен и весел линк:

https://www.youtube.com/watch?v=dcbKcJ8GXck

Друг човек, който по собствено желание не остарява и е млад е професорът, доктор по философия, доктор по биологически и енергоинформационни науки Альберт Венедиктович Игнатенко. Той е разработил негов метод на йогически принцип за постоянна (вечна) младост и дълголетие (оказва се, че имаме около 30% общо с измислената от мен техника). През 2015 г. той стана на 70 г. и не се различава много от когато е бил на 30 г. Игнатенко е роден на 4 март 1943 г.

image

Альберт Венедиктович Игнатенко

image

Игнатенко в неговия кабинет

image

Игнатенко в телевизионно предаване

image

Игнатенко на 30-годишна възраст


image

Игнатенко на 69 години 

---------------------------------------

 

1 За повече информация посетете следващия постинг:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/17/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-5.1248487

2 Според науката след 7 минути умират клетките на мозъка и би трябвало да е невъзможно човек да се върне към живота след повече време, но както виждате Циперович си е доста по-жив и по-здрав от много хора. 
 

3 От доста години някои хора забелязаха, че биологическата с календарната ми възраст не отговарят и изглеждах по-млад, но аз въобще се интересувам от здравословен живот. От известно време вече владея техники на подмладяване и дълголетие и т.н. и се вижда, че се променям. Тялото ми започна да функционира по-добре от преди и на около 51 г. изведнъж започнах да ставам 3 пъти по-силен, да правя неща, които никога по-рано не съм си и мислел, че ще мога да правя. Когато станах на 53 г. започнаха да ми се развиват и екстрасенсорните способности както Игнатенко и сега разбрах как може да се влияе и да се подмладяват и околните, (без дори те да го знаят) за което той споменава. Имам познати с които се имам и приятели на всякаква възраст, но почти нямам приятели на моята възраст (май само един), нямаме какво да си кажем (отдавна ми се виждат дъртаци), нямаме общи интереси и бързо се изчерпва, това което можем да си кажем, но пък иначе се уважаваме и си правим услуги, ако се видим (което е рядко). Не ходех на общите срещи на съученици (за 30 г. два пъти). Веднъж отидох преди 4 години и доста от тях ме питаха какво правя, за да съм млад (сега изглеждам доста по-добре от тогава). Отговарям, че правя йога упражнения. Моите съученици се срещат през 2015 г., но аз се отказах да ходя. Веднъж преди години срещнах някакъв човек, който се занимаваше с фалшифицирането на паспорти и той имайки набито око за такива неща ми каза, че ако някога искам да си вадя фалшив паспорт трябва да бъде с възраст около 15 години по-малка от моята, понеже иначе никой няма да повярва. Но вече разликите между биологическата с календарната ми възраст все повече се увеличават и през 2015 г. вече започнаха да ме мислят за около 20 г. по-млад. В някои държави има опция да може да си сменяш датата и годината или имената на личната карта (паспорта), в моята страна не може да се сменят имената и датите по официален ред* (както споменах в такива случаи, ако човек иска се сменя държавата, а може и континента). В България всеки когато си поиска може да си смени имената. Има един известeн случай с някакъв човек, който харесвал индианците от книгите и филмите на Карл Май и се прекръстил на Винету - Винету Келешев. Има един виц по този повод със смяната на имената по желание. Един човек се казвал Петко Шкембеджиев и отишъл да си сменя името, че не си го харесвал. Сменил го на Драган Шкембеджиев. За разлика от Климов имах щастието да не бъда с някаква с близка възраст до моята (90% вече са баби с внуци). Извадих късмет, както се казва и без да съм го замислял и да е било нарочно, просто съм прескочил неговия първи етап (Климов с лелката-връстничка). Докато Климов са го питали дали е син на себе си, мен на 55 г. хора, които ме познават по-отдавна, но са ме виждали на дълги периоди от време ме питаха за името и после дойде признанието, че са считали, че имам по-млад брат и съм брат ми.
* Това е редовна практика на владеещите техники на подмладяване и обикновено се прави през 50-100 години, но откакто вече има снимки на документите за самоличност е добре да се прави на 20-30 години, след като някой мине 50 години. Нo от няколко години в някои страни вече взимат биометрични данни от хората - за личните им документи взимат отпечатъци от пръстите и за момента в тези страни (а и мойта е една от тях) и подмяната на документите и данните за такива хора отпада(ако някой иска може просто да се направи временно да изглежда по зле като за снимките за документите, но и това не е толкова съществено). 
 Както вече споменах по-горе - редовна практика е да се взимат нови жени през 50-60 години, като се гътнат (ако не пият билки или не правят съответните упражнения, ако се поддържат с техниките и пият билки е по-добре), но преди са се взимали от 14 до 20 годишна възраст, докато сега от 16 до 21-22-23 години, заради възрастовите ограничения при сватбите наложени в повечето "цивилизовани" страни през ХХ век.










Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2676958
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930