Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2014 14:19 - Манипулирането на пушачите - битката за здравето
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 5144 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.04.2015 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Много хора са обект на различни видове манипулиране над тях. Вероятно всички хора биха искали да бъдат здрави, а не болни... или може би греша? Дали човек ще бъде болен или здрав зависи от начина на живот. Не може някой да пуши и да си въобразява, че може да бъде здрав, след като по този начин съзнателно уврежда здравето си - изследванията са направени доста отдавна и го доказват. И е единствено въпрос на време, независимо дали за 50-60 години или 5-10-15 години някой да умре от това. А на всичкото отгоре в повечето държави на цигарените кутии отгоре има поместени надписи гласящи ясно и точно, че тютюнопушенето предизвиква рак, а също, че намалява живота. Аз ли греша или пушачите искат да умрат по-рано? Но както и да е.

Преди известно време публикувах една разследваща и предупреждаваща статия от опасността от тютюнопушене и какво грози пушачите. Ето и линк към нея:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/09/10/pusheneto-i-problemite-na-pusheneto-i-na-pushachite-kak-da-s.1147201 

Би трябвало всеки да е наясно, че тютюнопушенето е вредно. Ако някой даде примерно пет пирона на произволно избран пушач и му каже забий си ги в гърдите - пушачът няма да се навие да вземе чук и да си ги забие, но пък си забива цигарите. Тютюнопушенето в повечето случаи не се явява форма на избор, но резултат от манипулиране от страна на производителите на цигари. Повечето пушачи са жертви на манипулиране, но не го осъзнават или го осъзнават късно, след което искат да се отказват да пушат. Така например до 30-те години на ХХ век жените не са пушели. Това е било много рядко явление срещано единствено сред определени групи от хора. Но в резултат от кампания манипулации от страна на свръхбогатите производители на цигари членуващи в тайни общества в САЩ и други страни се разпространява тютюнопушенето и сред жените. Един от триковете е създаването на "цигари за жени" и опита да направят това модерно. В наше време вече не е модерно хората да пушат. Аз като непушач много не обръщам внимание на тези неща, стига да не е около мен и отдавна не ми прави кой знае какво впечатление дали някой пуши или не - то си е за него. Но все пак в страните, където има повече пушачи ние непушачите имаме приятели, познати, близки или хора, които обичаме пушачи и бихме искали да им помогнем да превъзмогнат и да се избавят от тази вредна зависимост. По тази причина написах предната статия и пиша тази. Дано да им помогне.  

Вече повече от 60 години се води битката за здравето между корпорациите производители на цигари и хората.

През 1950 г. Morton Levin публикува неговото първо сериозно изследване доказващо, че тютюнопушенето води до рак на белите дробове. Като отговор на това през следващата година с цел реклама и промиване на мозъци с договор към телевизионния комедиен сериал "I Love Lucy", спонсориран от тютюневия производител Philip Morris успяват да наложат преди всяко стартиране на този топ сериал да показват цигари Philip Morris с някой от участниците в сериала. През следващата година от сериала Good Housekeeping отказват да рекламират цигарите.

image 

Телевизионният сериал "I Love Lucy"

 image

Сериалът Good Housekeeping, в който отказват да рекламират цигарите

През 1952 г. в изданието на Readers Digest е публикувана статия Cancer by the Cartoon (Рак от цигарената кутия), в която се изяснява, че тютюнопушенето води до рак, което наплашило доста народ и започнали да се отказват да пушат. Като отговор на това, с цел да бъдат манипулирани хората и да увеличават своите клиенти и печалби производителите на цигари измислили хитър номер - към цигарите прибавили филтър и заявили, че това намаля опасността от рак, за да успокоят потребителите и да заблудят повече хора. Всичко това е направено от производителите на цигари не за здравето на хората, а за да задържат клиентите си (жертвите си), като по този начин се опитват да забаламосат хората и да създадат илюзия, че с филтър тютюнопушенето не е толкова вредно. И наистина хората от онези времена са вярвали в това. Друга по-късна заблуда са цигарите с намалено количество никотин. През октомври 1953 г. от Readers Digest публикували отново статията Cancer by the Cartoon (Рак от цигарената кутия) на Roy Norr.

image

 Readers Digest от 1953 г., в който се намира препечатката на статията

След статията в Readers Digest масово хората започнали да се отказват от тютюнопушене и спаднала продажбата на цигари.

През 1954 г. британския лекар епидемиолог Sir William Richard Shaboe Doll1 и епидемиологът статистик и пионер в клиничните изпитания Sir Austin Bradford Hill публикуват съвместна статия за тютюнопушенето предизвикващо рак на белите дробове. (Може би е редното да изясня, че непушачите не хващат от рак на белите дробове) Като отговор на това производителите на цигари организират диспут "A Frank Statement to Cigarette Smokers", опитвайки се да заблудят хората. Същата година цигарените производители Philip Morris, които през 1924 г. манипулативно създават "цигари за жени" наречени Marlboro2 измислят идеята за рекламиране с мъже каубои и вкарват израза "Delivers the Goods on Flavor", като превръщат уж женските цигари в мъжки. Първият каубой е Дейвид Милър Младши, който разбира се умира от рак на белите дробове.

image

Реклама на първия каубой на Marlboro от 1954 г., който умира от рак на белите дробове от пушене през 1987 г.

Вторият каубой е Дейвид Маклин. Разбира се и той умира от рак на белите дробове от пушене през 1995 г. През 1955 г. фирмата Marlboro отбелязва продажби на стойност 5 милиона долара и в резултат от рекламирането на Дейвид Маклин през следващата 1956 година продажбите нарастват на 20 милиона долара. Съпругата на Дейвид Маклин съди през 1996 г. (след разкритията за манипулирането от страна производителите на цигари) фирмата Philip Morris за смъртта на съпруга си и за това, че е трябвало да пуши цигари във филмите, в които са го снимали, за да манипулират зрителите. През последните години на живота си Дейвид Маклин става поддръжник на непушенето и се обръща към Philip Morris да ограничат рекламите.
Третото и най-известно рекламно лице на Marlboro е актьорът Уейн Макларън избран от Лео Брунет и първоначално вкаран от него във филмите, а през 1976 г. в рекламите на Marlboro. Умирайки през 1992 г. на 52-годишна възраст от рак на белите дробове в болницата Уейн Макларън казва:

"Завършвам живота си в кислородна маска. Казвам ви пушенето не си заслужава."

 

 image

Уейн Макларън, който умира от рак на белите дробове предизвикан от тютюнопушене на 52 годишна възраст

Другият каубой рекламно лице на Marlboro е Dick Hammer, който разбира се също умира от рак на белите дробове през 1999 г. Следващият е Eric Lawson използван от Marlboro през периода от 1978 дo 1981 г., който умира от рак на белите дробове на 72 години през 1995 г. За разлика от другите наети лица за рекламиране на цигари Eric Lawson, който е пушел от 14-годишна възраст по-късно излиза в телевизионна кампания против тютюнопушенето.

 image

Рекламен билборд на Eric Lawson, който умира от рак на белите дробове четиринайсет години след поставянето на тази реклама 

В много от филмите в миналото фирмите производители на цигари съвсем официално са плащали много пари, за да бъдат показвани някои от артистите как пушат. Имало е дори договори по колко цигари на колко минути трябва да изпушат с цел промиването на съзнанието на тези, които гледат дадения филм. Можете да видите постинга ми за манипулирането чрез филмите на следния линк:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/01/23/manipulaciite-na-mediite-i-hristiianskite-filmi.888034

Като пример мога да посоча, че през 1980 г. при снимките на филма Супермен II фирмата Philip Morris плащат 42 000 долара за 22 показвания на цигари Marlboro във филма. Още на времето в САЩ са успели да изчислят, че всеки втори млад човек, който започвал да пуши прави това заради някой филмов или телевизионен герой. Вече не може да се рекламира по същия начин и явно използват сценариите да са пригодени за тази цел. В момента компаниите производители на цигари наблягат на скритата реклама във филмите и сериалите предназначени за тийнейджъри.

За да могат да влияят на тийнейджърите от тютюнопроизводителната фирма R.J. Reynolds през 1987 г. измислят образа на анимационно нарисувана камила облечена като човек, която пуши - "Joe Camel", но след национална кампания против тютюнопушенето сред децата през 1996 г. в САЩ през следващата година от R.J. Reynolds се съгласяват да прекратят рекламите с анимационния образ на "Joe Camel".

През 1964 г. в САЩ 50% от мъжете са пушели, а общо 46% от жителите на страната са били пушачи. Навсякъде се е пушело и не е имало никакви забрани, дори анимационните филмчета по телевизията са били спонсорирани от компаниите производители на цигари.
През 1965 г. година изследванията от Изследователския комитет показват, че жените пушачки раждат по-малки бебета и пушенето крие опасности от преждевременно раждане. На следващата 1966 година за първи път на цигарите е поместен предупреждаващ надпис от опасността за здравето. Като отговор на това две години по-късно през 1968 г. по време на хипи движението Philip Morris насочват мерника си към жените отново правейки "цигари за жени" под названието Virginia Slims. 

 image

Гнусна реклама на цигари за жени от 1978 г.   

За да могат да накарат жените и момичетата да пушат през 90-те години компаниите произвеждащи цигари започват да правят опаковките за цигари с повече цветове, за да изглеждат по-красиви кутиите. Разработват се нови дизайни на кутии. За да изглеждат по-фини, някои са в по-малки разфасовки и в по-тънки кутийки. По-тънки цигари. Но както и да замаскират отровата - тя си остава отрова. Една от целите е по този начин да се опитат да направят цигарите модерни и по-лесно възприемчиви. Сред нежеланите дефекти получаващи се при тютюнопушене при жените е безплодие или раждането на болни деца.

 image

Деца родени с патологии от майки пушачки

През 1971 г. за първи път в самолетите пасажерите са разделени на пушачи и непушачи. През 1972 г. от Marlboro обещават да намалят количеството на никотин и катран в произвежданите от тях цигари. Тук е и момент да припомня един от хитрите трикове-измами предлагани на хората - цигарите с намалено количество никотин въведени през 80-те години. Много хора са достатъчно разумни, за да не искат да умират от пушенето на някакви си там цигари и предпочитат, ако трябва да пушат, то поне да са цигари с намалено количество никотин. Но в това има уловка - хитра уловка от страна на производителите на цигари. Всичко това е измислено с цел производителите на цигари да не изтърват клиентите си, които са решили да се грижат за здравето си и имат намерение да не се тровят и да се откажат да пушат - те им предлагат удобно за производителите на тютюн решение - да намалят приемането на дневното количество никотин, като пушат цигари с намалено количество никотин. Но това е една голяма заблуда и манипулация както за редовните пушачи, така и за начинаещите тийнейджъри, които да бъдат зарибени, надявайки се, че всичко това не е толкова вредно. Изследванията показват, че истинското положение на нещата е доста по-различно и не са намалели случаите на умиращи от рак от пушене на цигари с ниско съдържание на никотин. Привикналият пушач е като наркоман. Той се нуждае от определена дневна доза никотин. При положение, че пушат цигари с намалено съдържание на никотин привикналите пушачи са измамени от компаниите производители по два начина. Първо те спокойно пушат, вече без да се страхуват, но се оказва, че "случайно" пушат по-голям брой цигари, за да си набавят дозата никотин и второ - пушейки повече цигари с намален никотин те дават повече пари на компаниите производители на цигари.
Друга съвременна измама са електронните цигари - те отново са за успокоение или под предлог, че така по-лесно пушачите ще се откажат да пушат. Но те са също толкова вредни както цигарите от тютюн и други добавени химикали в тях. В електронните цигари има никотин и вредни съединения, които предизвикват рак. Някои експерти заявяват, че електронните цигари са измислени само и само, за да не се отказват пушачите от пушенето.
 
На повечето от продуктите продавани в магазините можете да намерите описание на съдържанието от какво са направени, но на цигарените кутии не пише какво съдържат. Дали случайно не са ГМО или дали са обработвани с някакви химикали, които може да се окажат вредни за здравето на хората. Това е поредната уловка на компаниите производители на цигари. Учените отбелязват, че в цигарите (цигареният дим) могат да бъдат открити около 4 000 различни вредни съединения, включително и радиоактивни изотопи калий, радий предизвикващи генетически мутации. Изчислено е, че има поне 50 различни съединения предизвикващи мутации. Всички тези неща с течение на времето се натрупват в организма и го прецакват. Токсините предизвикани от пушене се натрупват в организмите, а в това число и в яйчниците на жените и тестисите на мъжете - по тази причина пушачите не могат да дават добро поколение, а понякога това води и до безплодие. Женските клетки при момичетата се оформят в телата на бебетата още преди раждането им и когато се повредят с токсини повече не могат да се възстановят по обикновен начин (трябва чудо). Така както вече казах пушенето води до раждането на болни деца или до безплодие. Като се има предвид, че илюминатите3 умишлено поставят вредни вещества довеждащи до рак или безплодие (за да се намалява населението на света) в храните и дамската козметика (в над 200 вида от известните дамски козметични фирми в мазилата, шампоаните и парфюмите, за повече информация четете разкритията на Skin Deep) в комбинация с пушенето наистина се получава нещо страшно.

http://www.ewg.org/skindeep/

или на български:

http://otrova.org/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b8-parabens-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0/

image

Женската яйцеклетка когато се увреди от токсини никога повече не може да се възстанови

На пушачките може и да им се иска да имат здрави деца, но ако са пушили достатъчно дълго преди да родят, това няма как да стане - тe вeче са пpецакани и почти всички такива деца се раждат с генетични или патологични отклонения, независимо от това дали са видими или не или дали се проявяват само при определени условия. За повече информация по темата гледайте документалния разследващ филм Секреты манипуляции. Табак (Тайните на манипулациите. Тютюн) от 2014 г.

Пушачките по-рано влизат в менопауза и се появява остеопороза. Някои пушачки по-трудно забременяват. А при пушачките се забелязва и поява на рак на матката.
Учените изследователи отбелязват и още един проблем при момичетата и младите жени пушачки - те не са приемани на сериозно от мъжете непушачи. Ако някоя пушачка си харесва, влюби се и иска да бъде с някой непушач в над 90% от случаите се натъква на това, че не я приемат на сериозно. Мислят я за лека жена (независимо от това колко е сериозна) и непушачите не гледат на пушачките като на жени за сериозна връзка4. Пушенето е грозно и вредно нещо, пушачите вонят на цигари5 и имат много гаден дъх (особено след години) и нормалните жени не са харесвали пушенето. В миналото пушачки са били единствено циганките, индианките, проститутките, кабаретните актриси с леко поведение и около края на XIX и началото на XX век някои по-глупави жени в аристокрацията, които са се опитвали да изглеждат модерни.

При мъжете мутагенните съединения на цигарения дим повреждат генома на сперматозоидите и с пушенето броя на повредените сперматозоиди се увеличава. Така цигарите се явяват един вид генетично оръжие. За ролята на този вид генетично оръжие са знаели още по времето на Хитлер и той, за да запази генофонда на немската нация обявява пушенето за враг на здравето и на бъдещето на Германия. В същото време за завоюваните територии Хитлер прави план-директива озаглавен Основа на окупационната политика и в него влизат три неща: "Славяните трябва да бъдат доведени до езика на жестовете. Никаква хигиена. Само водка и тютюн."

image

Основа на окупационната политика на германците състояща се от един лист, която се отнася до завоюваните славянски страни

В Руската федерация в наше време са изчислили, че планът на Хитлер има успех, но прилаган от други, тъй като годишно в тяхната страна умират 400 000 души от тютюнопушене.

Има едно интересно и поучително правило. Хората пушачи, които започнат да работят във фирмите производители на цигари виждайки какво се добавя в тях до няколко месеца се отказват да пушат. В цигарите умишлено се поставят вещества, които не намалят, но увеличават действието на никотина. В цигарите се поставя  животинска пикня. Използва се тази на овце или крави. Животинската пикоч предизвиква по-бързо пристрастяване към тютюнопушенето. Благодарение на пикнята никотинът по-бързо влиза в кръвта и предизвиква по-голяма зависимост от тютюнопушенето. Ако им дадеш на пушачите животинска пикня да я изпият повечето ще откажат, но да си я вкарват, макар и в минимални количества под формата на дим могат...

Джефри Уайганд е вицепрезидент от една от най-големите фирми тютюнопроизводители, който разкрива някои от гнусните номера, които правят производителите на цигари (подобни на гореспоменатия) и в САЩ възниква скандал и производителите на цигари са принудени да отворят папките с документацията си. По случая е заснет и игралния филм The Insider (Вътрешен човек) от 1999 г. Заемащите важни постове в цигарените компании са принуждавани да подписват договори за конфиденциалност и да не излиза информация, какво наистина се случва в тази промишленост. Освобождаването от фирмена тайна може да стане при призоваване пред Щатски съд. Джефри Уайганд след много смъртни заплахи и борби да се излъчи записа (самата телевизия получава заплахи) е показан по телевизията в предаването "60 Minutes", където разкрива, че за усилване на силата на никотина компаниите използват химикали от рода на амоняка. Използва се веществото кумарин, коeто наподобява карциноген, влияещ на белите дробове.


image
 

Jeffrey S. Wigand , който работи за Brown & Williamson и разкрива много от гадните номера на производителите на тютюн

След възникването на скандала през 1996 г. в разсекретените документи на R.J. Reynolds и други се отбелязва, че те специално са насочени към младежите между 14 и 18 години:

"Очевидно е, че 14-18 годишните подрастващи са растящия елемент от популяризирането на пушачите6. Ние сме длъжни да пуснем нов успешен продукт за този пазар, ако искаме да се задържим в тази индустрия. Подрастващите - са потенциал и наш постоянен утрешен клиент."  (документ от 1981 г. на Philip Morris)

image

Част от разсекретените документи на Филип Морис 

Производителите на цигари поместват надписи на цигарените кутии, че тютюнопушенето е предназначено за навършили 18 години. Но както разбираме от различните разсекретени документи това не се прави защото на тях много им пука за здравето на младежите, но това е хитър манипулативен трик. Производителите на цигари организират така наречените "профилактични кампании" с младежите в училищата и там казват неща от сорта: "Вие сте малки, тютюнопушенето е за възрастни", "това е въпрос на избор за възрастните", "решението да пушат или не е въпрос на избор за възрастните, а вие сте деца" и тем подобни неща, като наблягат на това, че пушенето е въпрос на избор за порасналите, а те са малки. В края на краищата това в много случаи изиграва обратен ефект и децата искат да се почувстват големи и да взимат решения и да имат право на "въпрос на избор". Ами помислете си реално за какво им е на производителите на цигари да карат някого да се отказва да пуши - нали те ще загубят от това, а тяхната фирмена политика не е колко да загубят, а колко да спечелят. Друг е въпросът, че през ХХ век умишлено са въведени и закони за пълнолетието. В САЩ за пълнолетни се считат навършилите 21 години, така останалите в известен смисъл са деца, което е пълна глупост. По време на Войната във Виетнам през 60-те години младежите на 18 години примерно са били изпращани и са загивали на фронта, а в същото време, когато е имало избори не са имали правото да гласуват, което с демонстрации е променено едва в началото на 70-те години. Това е обикновена манипулация.

Прави впечатление, че в световен план процентът на пушачите сред хората с по-добро място в обществото и заемащи по-добри професии е около три пъти по-малък, отколкото при тези заемащи по-ниско място сред ниско квалифицираните. 

С течение на времето след години пушенето оказва влияние не само на вътрешните органи, но и на външния вид - пушачите погрозняват. Това се отразява на различни части от тялото. През 1985 г. в British Medical Journal за първи път се появява терминът "лицето на пушача". Това се характеризира с пожълтяването на лицето, косата става по-мазна и по-отпусната. Под влияние на цигарения дим и тн. се получават спазми на кръвоносните съдове и капилярите, които стигат до кожата и имат трудност да извършат необходимите процеси,  клетките започват да изпитват кислороден глад и всичко това става причината пушачите по-бързо да се състаряват и да погрозняват. Кръвоносните съдове на лицето и на краката се разширяват (и това е само част от погрознителния процес). Пръстите пожълтяват от държенето на цигарите, дори цветът на зъбите се променя и стават по-жълти, а след това и по-тъмни и от устата на пушачите започва да излиза постоянна неприятна миризма. Косата както споменах се променя - доставянето на витамини и минерали към косата е недостатъчно и косата става по-слаба и чупеща се, при някои хора доста по-бързо побелява и се състаряват към 38-45 години (тези неща са и до ген, майка ми примерно на 75 г. нямаше нито един бял косъм, но разбира се не пушеше).
Една-единствена цигара кара кръвоносните съдове да не могат да функционират правилно в продължение на час и половина. Така, ако някой пуши веднъж на час и половина или по-често - това означава, че кожата му има постоянен кислороден глад. Пушенето намаля количеството колаген и кожата намаля своята еластичност и след време това води до появата на бръчки, погрозняване и състаряване. Една минута след започването да пуши някой, това води до спазми на кръвоносните съдове. В клетките в кръвоносните съдове настъпва локална некроза на клетките (умират клетки - това е нещо като бавно самоубийство). За покриването на тези умрели клетки възникват отлагания и след време те се увеличават. Постепенно всички тези процеси водят до появата на атеросклероза. Според изследвания всеки седми пушач боледува (преди още да е хванал рак) от сериозни заболявания.

image

British Medical Journal за първи път използват термина "лицето на пушача" в този брой от 1985 г.

Осезателните рецептори на повечето пушачи започват да не функционират както трябва и те неусещат след време добре миризмите. 
Ракът на гърлото, който хващат пушачите от пушене се хваща без симптоми и е много коварен. Пушачите разбират това едва когато е прекалено късно. Пушенето променя и гласа. Така на много певци им падат гласовете от пушене на цигари след години и вече не могат да пеят както трябва и да взимат необходимите тонове. Един пример за известен хард рок вокалист, на който му е паднал гласа от пушене е David Coverdale от Whitesnake. В същото време мога да спомена като противоположност най-добрият AOR вокалист на всички времена Steve Perry от супергрупата Journey, който не пуши и е с прекрасен глас. Така някои от ей оу арите имат повече акъл и не пушат.

Учените отбелязват още един факт, че част от цигарения дим е невидим за окото и става причина за тровенето на околните, които виждат само част от дима. Изследванията показват, че хората, които са пушачи и пушат по една кутия цигари на ден децата им стават пасивни пушачи и поемат на ден такова количество, като че ли са пушили 2-3 цигари. Такива деца са лесно податливи на инфекциозни заболявания. Според изследванията, ако единият от родителите е пушач децата са податливи към болести с 60% повече от другите деца, а ако и двамата родители са пушачи - те нямат здрави деца (или да кажем процентът е толкова малък, че не може да се отбележи). Различните хора имат различни организми и някои хора издържат малко повече на цигарен дим и пушене, други не. Някои може да пушат 50-60 годни преди да се разболеят (говоря за по-ранните условия, когато не е имало толкова много химия в купешките цигари, съвременните нови пушачи не могат да издържат толкова дълго7 ), а други 20-30 години. Щастлив съм, че съм непушач8и, че съм по-здрав от повечето хора. 

Статистиката показва, че всеки четвърти пушач ще умре преждевременно от пушенето. Учените еднозначно заявяват, че пушенето е форма на самоубийство.

 image

Руска статия озаглавена "Как ни карат на самоубийство"


image

В САЩ също тютюнопушенето от много хора се счита за бавно самоубийство

image
image

Пушещите цигаpи сами си копаят гpобовете

Ще цитирам др. Атанас Гълъбов:

"Българският пушач, употребяващ редовно по 20 цигари на ден, за 20 години поема 880 смъртоносни дози никотин и 2,2 кг катрани. Не трябва да се забравя и за радиационното облъчване, което се получава от полоний 210 (разпаден продукт на радия), съдържащ се в значителни концентрации в тютюневите продукти. Облъчването на човек, който пуши по кутия и половина дневно, е по-високо, отколкото при някой живеещ в близост до атомна централа! Според данни от Националния онкологичен център 3000 български пушачи умират от рак на белите дробове всяка година, като случаите се увеличават непрекъснато."

В духовен аспект тютюнопушенето също е лошо нещо и е свързано с демонично действие (хората, които не могат или не искат да се откажат да пушат имат демони). Тютюнопушенето произлиза от езическите народи населяващи Америка, известни като индианци и е пренесено в Европа от екипажа на корабите на Колумб. Пушенето на тютюн при индианците произлиза от окултно магически практики и е свързано с демонично действие. По време на някои ритуали в езическите култове са извършвали възлияния с различни ароматни треви към техните демонични божества, така е било и при индианците. От тези треви за възлияния към демоните са започнали да вдъхват и да пушат.

За момента на пушачите се гледа като на второ качество хора и вече в много страни е забранено пушенето на публични места, а в Япония планират през 2040 г. напълно да забранят пушенето в страната.

След всичко изписано по темата може да се каже, че пушещите цигари са жертви и са много гадно прецакани. Малцина осъзнават колко зле наистина е положението им и как си прецакват живота. Дано този постинг помогне именно за това и да вземат правилните решения как да живеят. (Да не говорим за животинската пикня в цигарите и другите вредни химикали. Това съвсем не е шега работа! За една година истинските пушачи все едно, че изпиват по десетина литра пикня, ако пушат фирмени цигари, а полупушачите половин-един литър. Такова е количеството пикня, което се съдържа в цигарите, освен, ако не си купуват тютюн на килограм от събирачите-производители, предимно турци, както правят не малко хора в България и вече се е развил сиво-черен пазар от 25 до 35 лв за кг.) Единствено бих добавил: Всеки сам избира какво да прави през живота си, но по-добре тези, които пушат на време да се откажат, докато не е късно за здравето им.

В предишния постинг давам някои съвети как пушачите по-лесно да могат да се откажат. Тук ще спомена два. Считам, че мога да помогна на тези хора как да стане това сравнително лесно. Сипват се четири лъжички сода в чаша топла вода и съдържанието се изпива. В зависимост, кой колко е пушел и има проблем с това може по няколко пъти на ден да повтори процедурата. Другият начин е билката кудзу корен. Кудзу корен e билка от традиционната китайска медицина, подпомагаща отказването от алкохола, тютюнопушенето и възстановяването на организма от вредните им последствия. 

Препоръчвам още на бившите пушачи поне малко джоггинг, за да си изчистят дробовете от замърсяванията причинени от пушенето.  

----------------------

1 Като виден британски епидемиолог Ричард Дол още през 1950 г. отбелязва в British Medical Journal (Британски медицински журнал):
 
"рискът от хващането на зараза се увеличава с количеството на пушенето. Може да бъде 50 пъти повече при хора, които пушат по 25 или повече цигари на ден отколкото при непушачите." 

Самият Ричард Дол е бил пушач, но се отказва да пуши.

2 След като вече станало ясно през 50-те, че цигарите водят до рак на белите дробове от компанията веднага превърнали рекламите на цигарите Marlboro в "мъжки цигари" - идея дадена от бизнес консултанта Leo Burnett масон член на чикагската масонска ложа. И започват да рекламират символа на мъжествеността - каубой, който пуши.

image

Leo Burnett

Ако сте чели предишната ми статия - там споменавам за скритите масонски символи. При цигарите Marlboro има завоалирана масонска пирамида.

 image

Кутия цигари Marlboro - над надписа се образува пирамида, която е масонски символ, но забележете, че дори на мястото, където се отваря кутията се образува пирамида (капстоуна) - всичко е точно пресметнато

image 

Чикагската масонска ложа, която посещавал Лео Брунет. Обърнете внимание, че архитектурата й е така направена, че да се образуват пирамиди на покрива.

3 Илюминатите са тайно общество с поклонение към Луцифер, които контролират повечето неща в света с хора членуващи в тайни общества. Те организират войни (Първата и Втората световни войни, войната в Сърбия от по-ново време през 90-те, a това, което се опитваха да направят в Украйна се подготвяше няколко години и им струва 5 милиарда долара, парите доставяни по дипломатични пътища идват от връзката Сорос-Рокфелер), бедствия, промени в обществото за отделяне хората от Бог, вкарване на различни токсини и отрови в бита на хората както в храните, лекарствата, козметиката, водата и тн с цел депопулация. Сред тях са финансовия елит на света - така наречените международни банкери, най-известните от които са фамилиите Ротшилд и Рокфелер. Тези две фамилии притежават повечето от половината от парите в света.

4  Има три вида непушачи. Непушачи, които никога не са пушили, непушачи, които при определени случаи се е случвало да запалят цигари, и бивши пушачи, които са се отказали да пушат. И някои от посочените групи имат различно отношение към пушачките. Голяма част от непушачите (които са наясно с повечето неща написани в статията) считат, че пушачките не стават за жени. Въпреки че не е много ясно, след колко време една жена се прецаква от пушене (учените могат да кажат) вероятно, ако е пушила 7-8 години по половин-една кутия на ден вече няма да може да даде наистина добро поколение (в миналото периодът е бил по-дълъг). Трябва да се има предвид още, че в наши дни много вредни вещества умишлено се поставят в храните, козметиката и тн. специално с цел да увреждат организма и комбинацията от всичко това с пушене е фатална за пушачките. Изследователите отбелязват, че само 1% от децата в много от страните по света се раждат наистина здрави (това са обобщаващи данни, в някои държави процентът на здравите деца e голям). Повечето от децата се раждат с патологии и лоша наследственост. Според официални данни на Unicef през 2007 г. умират 9 700 000 деца от заболявания под 5-годишна възраст (това са само регистрираните, но вероятно те са повече, около или над 10 милиона). Повечето непушачи сме склонни да приемаме полупушачките, но в интерес на истината и те са застрашени и предразположени към болести след време. Разбира се, че има и доста моми, които се отказват да пушат заради любимите си, тези които харесват, за да стане работата. При влюбване или редовни занимания със спорт се увеличава нивото на допамин в организма и човек лесно може да се отърве от зависимостити, включително и от тютюнопушене.

5 Някои от пушещите, за да прикрият цигарената воня използват парфюми и дезодоранти, но обикновено прекаляват и стават малко смешни за околните. Така те също започват да се прецакват от вредните химикали в тях вкарвани с цел да предизвикват болести и безплодие. През Средновековието във Франция и на други места в Европа масата от хора се къпели много рядко (обикновено веднъж на 1-2 месеца, а през зимата 1 или 2 пъти) и за да прикрият миризмата се парфюмирали много.  

6 Повечето хора като станат на по 25-35 години осъзнават, че тютюнопушенето е много глупаво и вредно нещо и се опитват да спрат да пушат.

7 До 1930 г. в бита не е имало токсини, но от тогава насам те стават все повече. В градовете хората са заобиколени отвсякъде с отрови. Отрови се поставят в храните, във водата, в лекарствата, а от някои големи западни самолетни компании направо пръскат с отрови. Така пушачите в наши дни са в много по-неизгодно положение отколкото пушачите в миналото и те нямат шанс да могат да пушат толкова дълги години, както това е било преди.

8 Освен моето лично мнение и правилна констатация стотици пъти различни хора, както познати и приятели, така и случайно срещнати хора, пушачи и бивши пушачи са ми казвали, че съм щастлив, че не пуша. Мога да отбележа, че за около 40 години по-малко от 10 пъти съм бил по някаква причина за нещо на лекар. Аз не ходя по лекари (в много случаи аз съм в състояние тях да ги лекувам), почти от нищо не боледувам, имало е години да хвана грип (има начини човек да не хваща грип) и ако другите хора боледуват седмица, аз 2 или 3 дни. От много години не пия лекарства за нищо, а дори и да е имало случаи да хвана грип обикновено никакви лекарства не пия. 








Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665590
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031