Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2014 07:53 - Подмладяването и дълголетието - мит или реалност 6 част - Йога, за когото някои твърдят, че е на 700 години, а друг тази година ще навърши 1811 години
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 6016 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2015 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 
Преди няколко години учени откриха двама йоги в Индия в някаква пещера. Когато ги попитали на каква възраст са, те казали, че са на по 700 години. Имали дълги бради около метър и двайсет сантиметра и по мнението на учените само да може да пораснат толкова брадите им (ако не ги подрязват от време на време) са необходими повече от 100 години. Но докато тези йоги са останали неизвестни за обществото през дългите години на отшелничеството си, то има един, който в Индия са го познавали много хора през последните 150-200 години и той все си е бил много възрастен още от тогава. Първият президент на Индия става Dr. Rajendra Prashad през 1947 г.

image

 Раджендра Прашад

Раджендра Прашад е роден на 3 декември 1884 г. Когато баща му Махадев Сахаи бил на 73 г. в началото на ХХ век Раджендра Прашад разказва, че веднъж отишъл с баща си при йогата Девраха Баба. Това бил един от поредните пъти, когато баща му отивал при него. Махадев Сахаи от малък вече бил ходил няколко пъти при него и за Девраха Баба още тогава било известно, че е изключително възрастен.

image

Девраха Баба

Някои считат, че Девраха Баба е живял 250 години, тъй като за това време се намират данни за него, но има хора, които твърдят, че той бил казал, че е на 700 години. Истината е, че на такива йоги не им пука точно на колко години са. Дали са на 250 или 700, то все си е доста и когато човек умее тези техники (по принцип има и билкови начини1, но там не е ясно дали може повече от 250 години, поне за толкова има доста хора, които са живели) може винаги да живее много, много дълго. Често, когато го питали на колко години е, Девраха Баба казвал: "Аз нямам години."
 

image

 Девраха Баба

Девраха Баба живеел на дървена платформа в Махура край река Ямуна2. Той не ядял и не пиел нищо, но се къпел в реката. По-рано е обикалял из Индия.

image

Девраха Баба от неговата дъpвена баpака се обръща към посетителите си и им маха с ръка

При Девраха Баба в продължение на повече от 150 години се стичали хора, както обикновени, така и политици и известни личности някои просто да го видят, други да бъдат благословени от него или изцелени.


image


Девраха Баба от платформата поставил крак на журналист, а от дясно преводача му 

image

Девраха Баба не напускайки неговата платформа поставил десния си крак върху главата на журналист и по този начин го благославя

Девраха Баба можел да разговаря с животните, да предсказва съдбата и бъдещето не само на отделни хора, но и на цели нации. Веднъж дори го вкарали в затвора в Бомбай и Индира Ганди го извадила от там. Той й предсказал бъдещето и тя като разбрала, че няма да живее дълго написала статия, в която казвала, че е обречена и си подготвила завещанието3.

image

Индира Ганди

В регистрите на Allahabad High Court Barrister е отбелязано, че 7 поколения хора са сядали пред краката на йогата Девраха Баба. През 1990 г. Девраха Баба напуснал по негово желание тялото си (махасамадхи4). Той предрекъл това пет години по-рано.

 image

 Allahabad High Court

Изключително рядък архивен видео запис на Девраха Баба:

http://www.youtube.com/watch?v=WriHelqxdK4

В интервюто Девраха Баба предсказва на руските журналисти, че от СССР ще се отделят три прибалтийски републики, но ще им бъде по-зле.


Друг йога, който твърди, че може да живее 1000 или 2000 години "в това тяло" е Прахлад Джани. Прахлад Джани е на 85 г. и от 12-годишен не яде и не пие нищо. Той се храни със слънчева светлина5. Прахлад Джани казва, че понякога може да медитира по няколко месеца (без да прекъсва).


image 

Прахлад Джани, който живее в пещера-храм. Сниман по време на 10 дневно изследване от учени.

Включвам кратък документален филм за него със субтитри на полски:

http://www.youtube.com/watch?v=DMLFLhw3UGs


През февруари тази година "откриха" индиец на 179 г. И тъй като повечето хора не са наясно с дълголетниците и това, че има много дълголетници, но повечето не дават гласност за това и последно време се пише доста за него. Това е Махаща Мураси, който живее в град Варанаси и е на 179 години. Той е роден през януари 1835 в Бангалор (административен център на южния щат Карнатака). От 1903 г. Махаща Мураси живее във Варанаси, където  работил като обущар до 1957 г., когато станал на 122 години. 

image

Махаща Мураси на 179 години


Един от най-известните йоги на Индия е Бабаджи. Той е роден на 30 ноември 203 г. в семейството на брахмини и вече e на над 1800 години. Бабаджи понякога се появява при хората и има вид на младеж6. В по-ново време през XIX и XX век има няколко срещи с него описани от авторитетни йоги в техни книги7. На всеки 14 години в Индия се събират големи групи от йоги и мъдреци на събрания наричани Кумбха-мела и се случва Бабаджи да отиде на такива събори инкогнито. В САЩ има и общество на Бабаджи и той понякога се появява при тях. Бабаджи живее в Хималаите в Бандинараян. В 27 глава в книгата "Автобиография на един Йогин" Парамаханса Йогананда пише: "...отишъл в Бандинараян, намиращ се в Хималаите, където се е присъединил към групата на светците около великия Бабаджи."

Радхе Шиам е автор на книгата "Аз съм хармония", в която пише за Бабаджи. Той живеел в Америка и сънувал Бабаджи, след което заминал за Индия да се срещне с него и написал книгата. Бабаджи има и сестра, която е няколко години по-малка от него и е също като него - жива и млада.



image


Рисунка на легендарния индийски йога Бабаджи роден на 30 ноември 203 г. сл. Хр., който сега е на 1811 години

image

Книгата на Радхе Шиам, който заминава за Индия около началото на 90-те години, среща се с Бабаджи и написва тази книга за него


Забележка!

Този постинг няма религиозен характер и единствено целта е да отбележи интересни прецеденти свързани с дълголетието. Хиндуизмът и йога практиките не са път към Бог, но йога упражненията са изключително полезни за здравето и дълголетието. 

 

"Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." (Евангелие от Йоана 14:6)

PS

Вероятно този постинг се явява предизвикателство за границите на ума на някои хора, които не познават света, в който живеят и ще им е трудно да възприемат по-голямата част от написаното, тъй като те са свикнали с идеята, че повечето хора живеят кратко и не умеят да контролират телата си.

-----------------------

1 Има различни видове билки. При пиенето на някои човек може да живее до около 90-100-110 години. Но съществуват и по-силни билки или билкови комбинации, които са много полезни и при определени условия може да се живее по над 200 години. Китайският херболог Ли Чинг Юен е живял 256 г. и от него стават известни няколко билки и специално мога да спомена женшен, която пиел на пролет. Има и някои по-тайни комбинации от билки, с които може да се живее по над 200 г. Знам една такава комбинация от един изолиран тибетски манастири хората, които са я ползвали са живели по около или над 200 г., но тъй като не е имало кой да ги документира, не се знае колко над 200. При над 150 г. хората са силни, могат да бягат, да извършват физически дейности изискващи сила и на външен вид изглеждат като на около 50 г. Билковата комбинация е много древна. Според монасите, които са я пазили тя е останала от предната цивилизация на земята (това означава преди потопа - преди повече от 7-8 000 години). Чаках да дойде пролетта, за да си досъбера съставките и вече започнах да пия отварата. Щастлив съм да ползвам тази отдавна доказана рецепта. За да се усети ефекта по-цялостно и всичко в организма да започне да функционира много по-добре трябва да се пие поне няколко месеца, а след десетки години се вижда голямата разлика с другите хора, когато 20-30-40 години по-младите остаряват, а ти почти не. Тя дава възможност вътрешните органи на дадения човек, който я ползва да функционират по-добре и това може да се отрази до известна степен и на външния му вид. Ако някой не е много възрастен когато започне да я пие може дори да започне да изглежда малко по-млад, но така или иначе и на 20-30 г. да е когато започне да я пие след 5-6-7 десетилетия вече започва да изглежда на около 50 години. При всички положения тя удължава неимоверно живота (поне два пъти и половина повече). Но може да се спомене, че има йога начини човек цял живот да е млад, независимо колко живее и в комбинацията с подобна отвара е много добре.
 * В Тибет някои от манастирите са съвсем малки. Примерно в тях може да има 5 -10 човека. Манастирите в християнството са ерес дошла от будизма през IV век. 

2 Река Ямуна се влива в Ганг. Едно от забележителните неща е, че на един от бреговете на Ямуна се намира Тадж Махал.

 image

Красива гледка на символа на истинската любов в Индия Тадж Махал на река Ямуна


3 Индира Ганди е министър-председател на Индия от 1966 до 1977 и от 1980 до 1984 година. Тя е убита от нейните телохранители сидхи на 31 октомври 1984 г.

4 Махасамадхи е състоянието, в което съзнателно адептът напуска физическото си тяло, за да не се завърне повече в него. (Ако ме питате мене - луда работа.)

5 Това се прави на принципа на упражнението тратака, което е за подобряване на зрението (правя го на определени периоди). Сутрин се гледа слънцето по няколко секунди и постепенно се увеличава и се стига до 1-2 или повече минути. Това се прави само през първите 20 минути при изгрева, после гледането на слънцето може да бъде вредно за нетренирано око. Понякога го правя през топлите месеци, когато ходя на джогинг на морето и действително не ми се яде през повечето време, но все пак хапвам салати или по някой плод и имам много сила, когато спортувам. Тъй като човек невинаги е на морето при изгрева или пък има облаци не правя упражнението всеки ден. Може би повечето хора са забелязали, че през лятото, когато времето е слънчево и се поема слънчева светлина с кожата или по друг начин на човек не му се яде и това не е случайно. Дори и сред християнските така наречени светци има случаи на хора, които са се хранели със светлина. Швейцарският светец Николас фон Флуе през последните 20 години от живота си се хранел с божествена (слънчева) светлина. Вече има доста хора, които се хранят със слънчева енергия. От десетина години са над 200 души по света и постоянно се увеличават. В Индия в Бодхавад живее йога на име Хира Ратан Манек. Жена му казва, че понякога му прави да пие кафе или нещо друго, но повечето време не яде и не пие, а се храни със слънчева енергия. Тя казва, че понякога се е случвало 2-3 пъти в годината и да изяде по няколко бисквити. В България също има няколко души, които твърдят, че умеят слънцеядство. Но с подобно нещо трябва да се внимава. Човек, който не умее йога не трябва да си мисли, че само ей така ще отиде, ще гледа слънцето и ще стане работата - няма да стане! Аз правя йога от дете и пак съм много внимателен към тези неща. Ако някой не яде трябва въпреки всичко да има сила, а не да е отпаднал. Не съм си поставил слънчевото хранене като първостепенна цел, но така или иначе от време на време правя упражнението (всеки ден не е възможно, понякога човек има работа, друг път не успява да е на време в 5.50 (през юли изгревите са около 5.40) на плажа и може да е късно, случва се и да има облаци или слънцето да е много силно и 5 минути след изгрева вече да не може да се гледа и човек, ако не е точно при самия изгрев не е подходящо да прави упражнението). При всички положения имам добро зрение, много по-добро зрение от преди 25 г. Ще има постинг, в който да обясня по-подробно как можете да придобиете перфектно зрение, a също и малка книга. 

6 Има два вида възраст. Календарна и биологическа. Понякога при някои хора тези възрасти не отговарят и не са еднакви. Това по-специално важи за хората, които използват техники на подмладяване и при някои йоги. Така някой може на календарни години да е на 50-60 години, а биологическата му възраст да е на 30.

Можете да видите постинга:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/02/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-4-chast-hora.1243784

Упражненията от йога дават възможност за забавяне на процесите на стареене, но има и начин да се възвърне младежкия вид (както е ясно от Бабаджи), но тези техники се знаят от много малко йоги. Единици хора и не се предават (дори техниката кая калпа много рядко се предава) примерно и не са записани никъде. Обикновено всеки сам трябва да си ги открие.

7 Така например в книгата "Автобиография на един Йогин", понякога на български се среща и като "Автобиографията на един йога" на Парамаханса Йогананда публикувана през 1946 г. са описани някои от срещите му с Бабаджи, който е наречен от индийците "Махаватар" Бабаджи. "Махаватар" означава "велик аватар" ("аватар" в хиндуизма означава "въплъщение на божество в телесна форма на земята"), а "Бабаджи" означава "почитан баща". 
 

 



Тагове:   йога на 700 години,


Гласувай:
1



1. debeloto - това е духовно учение и никак не е ...
06.04.2014 22:25
това е духовно учение и никак не е безобидно. зад него стоят тъмни, опасни сили. самият факт, че учението му прокламира прераждането в широки граници е достатъчен, за да накара всеки християнин да стои далеч от йога и различните й разновидности.
цитирай
2. ernest - Почти съм съгласен
07.04.2014 10:38
debeloto написа:
това е духовно учение и никак не е безобидно. зад него стоят тъмни, опасни сили. самият факт, че учението му прокламира прераждането в широки граници е достатъчен, за да накара всеки християнин да стои далеч от йога и различните й разновидности.


В Индия си вярват в разни фалшиви неща и няма как духовната страна да не е измамна или демонизирана. Една муха да падне в благовонното миро го вмирисва. Има и физическа йога, без духовна страна и упражненията са много полезни, стига някой да е достатъчно разумен да разграничава нещата. За съжаление повечето хора са толкова ненаясно с духовните неща и възприемат всякакви учения. Мисля, че достатъчно ясно съм казал, че този постинг няма религиозен характер - Исус е единственият път към Бог!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672073
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930