Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2014 11:45 - Демонизирането, музика, картини и тн.
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2528 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.06.2015 08:18


Преди известно време бях написал някаква обикновена музикална развлекателна статия и споменавах някои неща в едно подредие за енергийния заряд в музиката и картините1 и тяхното въздействие, но просто в онзи постинг не му бе мястото, премахнах го и тук е време да обясня тази тема по-както трябва.

Различните форми на изкуството имат определено влияние и въздействие върху хората. Така те могат да имат естетическо въздействие, като положителните форми на красота и наслаждение, но също понякога и негативно и да дават съответен оттенък върху част от хората, които имат досег с дадената форма на изкуство. В някои езически култове е имало направо божества за различните форми на изкуство. Примерно божества на музиката, на поезията и тн. Дори сред творците често се използва думата "муза", което би трябвало да означава "вдъхновение". Тази дума обаче означава богини на изкуството и произлиза от древните гръцки езически вярвания и култове - девeтте музи. Още по времето на окултния Ренесанс започнал през XV век много от художниците, скулпторите, композиторите участвали в тайни общества с различни степени на посвещение, но дори да не достигнат крайната точка, която е падналия ангел Луцифер, те са под окултно-демонично действие. Така някои картини са рисувани с помощта на демони, някои музикални композиции са писани с помощта или дори директно от демони. И това продължава до ден днешен. Тази практика с духовете е известна като чанелинг. Не рядко при чанелинга доброволно демонизираните контактьори заявяват, че контактуват с "висши духовни същества", "просветлени същества" или пък "извънземни" форми на живот. Най-ниското ниво демони, известни като елементали представяйки се за "приятелски духове" имат за цел да подмамват хората да контактуват с тях (което е грях) и те да дават нещо на хората, което обаче им струва прекалено скъпо - душата. 

Духовете - демоните имат за цел да мамят хората и да ги отделят от Бог и да ги вкарат в Ада. При спиритизма има една доста разпространена измама и това е идеята за "прераждането" - голяма глупост. Пастирът на бургаската адвентна църква повярвал, след като в продължение на месец му се явявал починалия му дядо, което е демонична измама и той потърсил начин да се отърве от това. При друга измама от демон - той направо се материализирал. Синът на някаква жена починал и директно се явил и ял на масата с нея (това разбира се бил демон, който приел образа му). Майка му го попитала: "Как е там?" И той й казал че се оженил (тинтири-минтири, там никой не се жени). Той й казал някакав адрес и майката на починалото момче отишла в Плевен на адреса и на вратата видяла некролог на някакво младо момиче. Всичко това е демонична измама, която цели да отдели хората от истината на Библията и истинската вяра в Бог.  

В различните езически култове с форми на шаманизъм контактуват с демоните и получават някаква информация от тях. А съвремените форми разпространени в западното общество през XIX и ХХ век са медиумите и екстрасенсите. Най-елементарен пример за контактуване с елементали е Ванга, която казва, че информацията, която получава не е от Бог (а като не е от Бог, то е ясно от кой е), но от някого, но когато дойдел неговият началник "става страшно". Така различните контактьори всъщност контактуват с демони от ниско ниво (в ада също си има йерархия). Много хора практикуващи различни форми на окултизъм приемат и доброволно обладаване от демони. Това е разпространено в ню ейджа. Така след всичко казано по въпроса трябва да се има предвид, че определени хора занимаващи се с окултни практики предизвикват действието на демони, а в изкуството има и различни произведения направени от тях и те имат определено въздействие върху хората. Така мога да спомена, че има филми и цели филмови сериали, които са снимани под ръководството на демони. Още през 80-те години в САЩ има един сериал, за който е известно и официално си го казват, без да крият, че е сниман с помощта на дух, с когото контактирала едната актриса нюейджърка играеща в сериала, както и още някакъв неин гуру. 

Човек има възможността да избира дали да бъде с Господа и да живее според Неговите изисквания, или да бъде от другата страна. Средно положение няма! Когато не се спазват божиите повеления се стига до грях и се отваря възможност за действието на демонични сили, а хората попадат под духовно проклятие. 

В изобразителното изкуство има картини, които се счита, че са носители на нещастия и след като са били изложени са се случвали странни неща (примерно една картина постоянно я закачали в музея и тя постоянно падала от мястото и се случвали странни неща) и се съхраняват в подземните хранилища на картини към музеи, без да са излагани. Има случаи на картини, върху които след време се появяват допълнителни образи2, които не са били рисувани. Срещат се картини, чиито собственици скоро, след като ги купят до половин-една година умират. Има такива картини, които като ги гледат хората се чувстват лошо. Eдна от по-известните съвременни картини, за които се твърди, че са демонизирани е The Hands Resist Him нарисувана през 1972 г. от художника Бил Стонхем. Има няколко случая на картини, които предизвикват пожари. Ще разкажа единият. Една от картините е "Плачещото дете". Създателят й италиано-испански художник известен с много имена (истинското му е Bruno Amadio) нарисувал поредица от картини на плачещи нещастни деца. Според непотвърдените твърдения за целта на повечето от тях той рисувал деца сираци от сиропиталище в испански град. На споменатата картина нарисувал сина си и за да го накара да плаче подпалвал клечки кибрит пред лицето му, което го плашело и детето започвало да плаче. След около 2 седмици къщата и художника се запалили и изгорели. През 80-те години във Великобритания във верига от магазини пуснали евтини фотокопия на картината и през 1985 г. последвала огромна вълна от безпричинни пожари. Разследването установило, че във всички къщи имало копие от споменатата картина и пожарите започвали именно от там. Най-странното е, че картините никога не изгаряли. След направеното разследване събрали всички копия на картините и през ноември публично на един площад ги изгорили и пожарите престанали.
Сравнително подобно би могло понякога да бъде и положението с хора търсачи на проклети съкровища или езически култови предмети. В статията "Рок изложба на кмета на Каварна" в подредие 5 обяснявам случая със Steve Lee от хард рок групата Gotthard пpез 2010 г. При някои от езическите и др. съкровища се извършвали проклятия с извикването на демонични сили, които да пазят съкровището. Но поради някаква причина, след като се случило нещо и собствениците са загинали и не са могли да си го приберат проклятието остава през вековете. И когато някой умишлено търси такива проклети съкровища (не всички съкровища са проклети) и открие такова съкровище и не знае какво да прави проклятието се обръща срещу него. В такива случаи казват експертите изследователи по-добре е човек да намери съкровището случайно, без да го търси и да има желание към него и тогава даденият откривател остава жив, без то да му въздейства. Известно е, че при някои случаи с цел да накарат духа на някого да охранява съкровището се принасяли посредством мистични ритуали хора в жертва. Има и други случаи, когато съкровището направо си търси на кого да се даде. В такива случаи хората най-често сънуват къде е даденото съкровище и то е благословение за тях. 

Има роли в театъра и киното, които никой не иска да играе понеже над тях има проклятие примерно при играещите ролята на Юда често се самоубиват или умират и има няколко случая направо на сцената докато играли ролята артистите се обесили. Роли, които се считат за проклети са Офелия, Юда Искариотски, Супермен и тн. Има пиеси и книги, които за много хора дават негативно отражение. Това са окултни книги. Но те не влияят така при всеки човек.
Има странни съвпадения на названия, които са проклети, така например се счита, че всички класически произведения носещи названието "Симфония N 9" са проклети. Всички кораби от XVII век насам носещи името Andre Adoria са потънали. Andre Adoria е генуезки адмирал от XV-XVI век.

Въздействието при различните хора на различни неща е различно. Единственият абсолютно сигурен начин на изолираща протекция за християните е спазването на божиите заповеди и силата на Светия Дух. Една такава духовна практика е покриването с кръвта на Исус.

Има и музика/песни, които също дават силно отражение върху слушателя, особено, ако се вживява. Някои текстове са хубави и със съдържание за любов, които имат положително и добро отражение върху слушателите. Така при някои песни можете да срещнете двойки, които ще ви кажат: "това е нашата песен" и определена песен е изиграла по-специална роля в живота на дадената двойка (това го знам от филмите и доколкото ми е ясно се срещат доста такива случаи). Понякога една песен повлиява на деца от малки. Един мой приятел, който слуша AOR още от дете (пети или шести клас) чул песента The final Countdown на Europe и много я харесал. Музикантите от една от най-любимите ми групи Reckless Love, когато били 5-годишни чули песента Just Like a Paradise по радиото и това била причината след години да искат да направят група. Разбира се има и двойки, които харесват доста подобна музика и имат много общи песни. 
Любимите ми нови групи са H.E.A.T и Reckless Love. От 2010 г. от издаването на първия аблум на групата постоянно слушам H.E.A.T, а преди година когато чух за първи път Reckless Love направо пощурях, толкова много ми харесаха и ме радват и направо не мога да им се наситя да ги слушам, но най-много ми харесват (харесваха, вече има и още нови песни, които направиха и издадоха) две песни Fantasy и Push. Push ми е любимата и съм я слушал по цели дни и винаги пак мога да го правя, но по едно време, като слушах Fantasy имах (имам) усещането сякаш направо за мен са я написали и дори написах постинг с текста:

http://ernest.blog.bg/muzika/2013/05/19/bezrazsydna-liubov-rok-poeziia.1111766

Групата свири смесица между AOR и някаква по-хубава форма на мелодичен Glam Metal, но те наричат стила си Merry Metal, което може да се нарече "щастлив метъл", "радостен метъл" или "метъл за женене". И толкова много се надъхах, че направо започнах да искам да си правя група3 (AOR с елементи на Glam-Merry Metal). Обличам се доста подобно на вокалиста (по същата AOR/Glam Metal/Merry Metal мода) и на един мой приятел приятелката като й показах следния линк и понеже ме е виждала как се обличам ми каза, че той бил същия като мен:

http://ernest.blog.bg/muzika/2014/03/27/bezrazsydna-liubov-3-svatbata-na-oli.1251607

 Дори и да се вживявам малко в музиката, то поне текстовете на песните, които слушам (наблягам и най-много ми харесват) са хубави (повечето са романтични), на другите много не им обръщам внимание и не ме жегват така.

Може да се каже, че някои текстове или поезия направо оживяват и се превръщат в реалност при някои хора. И ако някой има добър вкус и умее добре да подбира и набляга на песни с хубави текстове или пък да пише хубави стихове с положителна насоченост може да си прибави добри неща и щастие към живота. (В християнството има лъжедоктрина, известна като "положителна изповед", но това няма нищо общо с нея.)


Според една теория, вярна или не някои от хората на изкуството, като музиканти, писатели и поети понякога се докосват до част от бъдещето и пресъздават това в творбите си. Някои учени изследователи, както и окултисти наричат това "информационното поле на земята". Някои произведения съдържат по-специална стойност в това отношение. Така например Морган Робертсън през XIX век написва книга, в която описва потъването на Титаник, чийто строеж още дори не е започнал. Той написва книгата Futility, or the Wreck of the Titan (на български известна като "Потъването на Титан") през 1898 г., а Титаник потъва 14 години по-късно. Робертсън разказва, че видял всичко това на сън. В Библията има доста случаи на сънища от Господа. Примерно Йосиф, който сънува, че слънцето и луната и единадесет звезди му се покланят, което символизира баща му, майка му и братята му и след като той става пръв след фараона в Египет и те отиват в Египет без да го познаят наистина му се покланят:

"А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха." (Битие 37:9)

Сънищата могат да бъдат от Бог, от дявола или от собствени преживявания и вероятно неопределени. Така, ако някой по цял ден нещо чука с чук и като легне да спи може да продължи да сънува, че чука с чука.

Поетите, музикантите и др. хора на изкуството по време на създаването на своите творби често са в някакво емоционално или душевно състояние и част от него остава закодирано в даденото произведение. Понякога състоянието е малко особено или по-силно и това дава своето отражение. Това по-специално като че ли важи за поезията и музиката. Освен енергетично и информационно (с даденото послание, което е в съответното произведение) има и някаква форма на вибрационно съдържание. 

През 1933 г. унгарския композитор Реже Шереш написва песента Szomoru vasarnap, която на английски е позната, като Gloomy sunday и се превежда, като "Тъжната неделя". Тази песен довела до вълна от самоубийства и по-късно след над 100 инцидента в Унгария през 1936 г. станала известна по света като "песента на унгарските самоубийци". В началото на 30-те години композиторът седейки в един ресторант първоначално написал текст за обречеността на света, а по-късно го променил с текст написан от унгарския журналист и поет Laszlo Javor за мъж отхвърлен от любовта на някаква жена, при което описвал случая с Реже Шереш и така започнала вълната от самоубийства (и от двата пола, но повечето са жени), като се твърди, че е имало над 100 самоубийства. Но самоубийствата съвсем не свършили с Унгария. В Берлин млад човек, който слушал песента се прибрал в къщи и се застрелял, а момиче, вероятно негова позната се обесила. В Ню Йорк една секретарка пуснала газта и се отровила и до нея била намерена партитурата на песента, във Великобритания жена се отровила с барбитурати, а до нея намерили партитурата на песента, в Рим момиче, което чуло песента скочило от мост и тн. Самият композитор се самоубива през 1968 г. като скача от прозореца, а любимата му, за която била написана песента се самоубива, като се отравя, а до нея била намерена нотната партитура на споменатата песен. Самият композитор се самоубива като скача от прозореца през 1968 г., а любимата му, същата, за която написал песента и се разделили преди венчавката се самоубива, като се отравя, а до нея била намерена нотната партитура на споменатата песен.

Защо се е случило всичко това? Принципите при подобни неща са елементарни. При грях се отваря врата за действието на демонични сили. Разбира се има толкова много случаи, когато това не се забелязва при грешните хора (но винаги има негативно отражение върху живота им). В даденият случай вероятно става въпрос за първа любов. При такива случаи на раздяла и хора, на които им е дадено отгоре да са заедно, но заради някакви причини се разделят им се случват тези неща. Има хора, които ако не са заедно никога не могат да бъдат щастливи. По принцип има разлика между мъжа и жената и при подобни случаи винаги жената е в много по-лошо положение. Това е свързано и с енергетичното поле на жената, в която за цял живот се пази информация от първата любов, първото влюбване и това не може да се промени. Вижте следния линк във връзка с темата:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/03/18/ima-li-vechna-liubov-2-chast.1248830

Има случаи на млади жени, които по някаква причина са пропуснали първата си любов и полудяват (това се случва единствено при момичета и млади жени, при мъжете и момчетата не се случва, но това е само при жените). А жените са най-щастливи единствено с първата си любов. Господ е създал мъжа и жената да бъдат едно цяло и е най-правилно мъжът да си има една жена, но на мъжете дори според Стария завет в Библията има заповеди, ако някой иска да има две жени:

"Ако си вземе още една жена, да не лиши онази от храната й, от дрехите й, и от съпружеско съжитие с нея." (Изход 21:10)

"Ако има някой две жени, едната любима и другата нелюбима, и му народят деца - любимата и нелюбимата, и ако първородният син е на нелюбимата, тогава в деня когато дели между синовете имота си, не бива да направи първороден сина на любимата наместо на нелюбимата, който е истинският първороден; но да признае за първороден сина на нелюбимата, и да му даде двоен дял от всичкия си имот; защото той е пръв плод на силата му; нему принадлежи правото на първородството." (Второзаконие 21:15-17)

 Има опция мъж да може и втори път да се влюби по сравнително подобен начин, както първата любов (за да си обича и втората жена, а ако има две жени паралелно при случаи свързани с тази заповед, едната винаги обича повече от другата), докато това определено не е дадено на жената (жените, които са с повече от един мъж са блудници, съвременния термин е курви или още проститутки). Както казах най-правилно е мъжът да има една жена4. В края на краищата когато Бог създава Адам, Той не му прави харем, а една жена - Ева, която е негова половинка:

"А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът." (Битие 2:23-24) 
 
Господ не разрешава хората да си сменят партньорите и да си изоставят първата любов (Откровение 2:4). Такива случаи на грешен живот отварят действието на демони. В дадения случай поради голямото eмоционално преживяване от страна на Реже Шереш става въпрос за тези на мъка, отчаяние и нещастие (няколко вида демони са навързани). След като се разделят точно преди сватбата се отваря врата към демони на мъка и нещастие, които от своя страна са свързани с този на самоубийство. А при жената има демон на отхвърляне, който пък по-късно предизвиква при нея друг демон на нещастие в любовта (и да се омъжи и да не се омъжи все си остава нещастна в края на краищата) и вероятно още на демон на неудовлетвореност. Както мъжа, така и жената са били невидимо свързани по някакъв начин. Както виждаме, дори и разделени те са си въздействали, както и съответните демони. Така жената след години се самоубива. Освен че и двамата са били прецакани на тема любов, когато вече тръгва демона на самоубийство върху тази песен и композиция, той въздейства и на двама им.

Така може да се каже, че човек трябва да внимава какво слуша, ако някой харесва песни с текстове за любов, това най-често е хубаво, но ако друг слуша за някакви шантави неща не се знае до къде може да стигне. Има музикални стилове, които карат човек да се радва, а има и такива, които го карат да се чувства депресиран. Така сред някои от тъмните стиловe има хора, които искат да им е гадно, да се чувстват депресирани и това е философията на тяхната музика и те така си живеят. Аз вече съм написал няколко такива постинга обяснявайки тези неща.    
Повечето от определените стилове дори са носители на различни неща. Така например чалгата е носител на простотия, изпростяване на индивида и разврат - повечето от чалга певиците са проститутки. Характерното за блекметъла е сатанизма. Характерното за AOR рока е любовта. 

Както вече стана въпрос има песни и изпълнения, които се считат за проклети и имащи отрицателно въздействие върху хората, които ги слушат. Такава примерно е 9 симфония на Бетовен, а също има и други 9 симфонии на различни класически композитори, които се считат за проклети и свързани с негативни неща.

А сега да се заема със споменатия случай с картината:

Както вече казах, за да се получи някакво проклятие трябва да има нарушение на Божия заповед, чрез което се отваря врата за демонично действие. Бащата ненужно е плашел детето и го е измъчвал с огън и това предизвиква действието на такива демони. Според Библията задължение на родителите е да научат децата си на вяра в Господа, а не да ги измъчват. Освен това според Библията има забрана да се рисува и да се правят изображения. Всичко това в комбинация отваря врата на действие на демони. Започвайки от демони на нарушение на божии заповеди, които си стоят в самия художник. В книгата Изход 20 глава са включени 10-те Божии заповеди, едната от които е:

"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."(Изход 20:4)

"да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена, подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето, подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята" (Второзаконие 4:16-18)

"Проклет да е оня, който направи изваян или излеян кумир, мерзост на Господа, дело на художнически ръце" (Второзаконие 27:15)

Въпреки че в така наречените "християнски" страни в училищата се изучава рисуване и дори се насърчава, то е грях. Никъде в юдейска синагога няма да видите вътре каквито и да е изображения. В мюсюлманството също няма такива. В ранните векове на християнството също е нямало изображения. В повечето от евангелските църкви също няма никакви изображения.

Някои хора имат демони или само са подложени на демонично действие, без да имат вътре в тях демони. Демони имат много хора. Къде по-леки, къде по-тежки, но малко хора са наясно с въпроса. Демоните имат за цел да държат дадения човек с нещо, което не е добро за него или води до грях. Обикновено, когато хората чуят демон си представят някой, който се тръшка и ръмжи, но това съвсем не е така - в подобно състояние може да изпаднат единствено обладани.
Често демоните са групирани и вървят заедно по няколко. Както вече споменах в случая с картината от демона на страх и този на нарушение на божия заповед и от самия акт на палене на клечки кибрит започват пожари и това вече е демон на огън и демон на пожар, които са свързани. Някои от демоните примерно са свързани с нарушение на божии заповеди, но има и такива, когато не са свързани с това. Когато не са сериозни християни и не се молят ежедневно някои са подложени или на демонично действие или имат демони. Има демони на лъжеучения и фалшиви религии, лъжедоктрини, на атеизъм и неверие в Бог, на прелюбодейство и блудство5, на алкохолизъм, тези, които не могат да се откажат да пушат - на тютюнопушене6 и тн. Така повечето хора се нуждаят от освобождение, което става с молитва - гонене на демоните. На нас християните ни е дадена власт над демоните.

"Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." (Матея 10:8)  

"И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват." (Марк 16:17-18)

"ето, давам ви власт да настъпвате на змии и скорпии и на всяка вражеска сила; и нищо няма да ви повреди; обаче не се радвайте на това, че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата." (Лука 10:19-20)

По принцип християните, които са кръстени със Светия Дух, чиито признак е свръхестественото говорене на ангелски езици (Деяния 2:4) придобиват сила:

"Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух" (Деяния 1:8)

След кръщението Със Светия Дух при практикуването на говоренето на езици някои християни получават и духовни дарби (аз примерно имам няколко) описани в Послание към Коринтяните 12 глава7, но и другите християни в името на Исус Христос могат да гонят демони. Аз съм гонел демони още преди да бъда кръстен със Светия Дух и е много лесно.


--------------

1 После премахнах подредието, в което обяснявах това, което поради многото обяснения стана по-голямо от останалата по-важна част от статията. Тук в този постинг мога да обясня нещата по-цялостно и по-добре. Eто и линк към този постинг, за който става въпрос:

http://ernest.blog.bg/muzika/2014/03/12/direktno-za-tvoeto-syrce-rok-poeziia.1247077

2 Такива неща са забелязали някои професионални фотографи, че понякога рядко се случват със снимките. Има различни случаи на промяна на неща във фотографиите. Ще разкажа и един по-странен случай, който излиза от контекста на темата за демоните, но въпросът е доста интересен и си заслужава да се спомене. Става въпрос за силна истинска любов между двама души, която започва да се изразява и показва направо в бъдещ план. Вероятно на хора, които са си един за друг и са се уцелили. Някакъв мъж се снимал и след година или малко повече време фотографът, който имал копие от снимката забелязал, че на снимката се появява допълнителна фигура на млада жена (девойка) и след известно време се оказало, че човека на снимката ще се жени и неговата годеница била точно девойката, която преди това се появила на снимката. Обяснението е, че енергетичното поле на момата от много силната любов, която така силно го е обичала направо започва да се съединява с неговото и така се появява този феномен.  

3 Току що си взех и соло китара, на нивото на китарите, каквито използват повечето от моите групи, каквито слушам и каквато винаги съм искал да имам. Китарата ми е рядък модел и е по-добра от за каквато съм си мечтал. От половин година се чудех дали ми трябва китара, за да си купя и не бях решил (музиката не ми е приоритет), но като започнах да пиша текста на една песен (в стил AOR) и ми дойде моментално и мелодията разбрах, че трябва да си купя и така когато човек има вдъхновение и идеи трябва да има китара. По някое време може и микрофон да си взема.

4 В християнството още от самото начало не се толерира двуженството, но през периода II-V век е имало доста християни, които са си имали по две жени. Но в по-стриктното и правилно християнство от този период това не се приемало. В юдеизма двуженството е било редовна практика до XII век, когато един равин в Германия подема идеите за промяна и се налага едноженството. В момента през последните 15-17 години в повечето страни по света* се раждат много повече момичета, отколкото момчета поради различните вещества поставяни в храните и от пластмасите (в бита и опаковането на храните и течностите) и ако това продължава и не се промени рано или късно ще се стигне до необходимостта да разрешат двуженството или многоженството. Май в две от европейските държави вече отдавна е разрешено двуженството. То дори и да бъде разрешено двуженството всеки няма да се юрне да си взима втора жена, но в определени случаи някои хора ще го направят. В Казахстан където живеят както мюсюлмани, така и християни е разрешено мъжете да имат по три жени и всеки сам си решава дали да има една, две или три жени. По принцип си има баланс в природата. Трябва да се спомене, че също през последните няколко години има и страни, в които се раждат и повече момчета примерно в Китай на 100 момичета се раждат 120 момчета, в Индия положението е подобно. Но също преди Втората световна война са се раждали много повече момчета (тъй като е трябвало да умрат много мъже). 
* В България жените са повече от мъжете с над милион или милион и половина, но това започва по друга причина. Много мъже и младежи емигрират. От два милиона напуснали страната за 24-25 години около или повече от милион и половина са мъже. Но може да се спомене, че има и страни, където жените са пет пъти повече от мъжете като примерно Естония.

5 Тези два демона се отнасят за хората, които нарушават божиите заповеди и живеят неморално. Те могат просто да са свързани с хора, които са правели секс с повече от един човек в живота или дори и да е един, ако не е тяхната съпруга или съпруг. Другите сексуални демони са много видове. Примерно могат да бъдат на порнография, на хомосексуализъм (всичките варианти), на педофилия* и другите форми на извратеност.
* Педофилията е правене на секс с малки деца, които не са встъпили в полова зрялост. Както всички форми на отклонения в този случай става въпрос за хора, които нарушават божиите заповеди. Господ е дал на мъжа и жената да създадат семейство и да са заедно за цял живот. Когато това не се спазва се отваря врата за демонично действие. Хората не могат да създадат семейство преди настъпването на полова зрялост. Целта на секса е жената да ражда деца и хората да имат набожно поколение. В повечето страни има закони, като се казва от каква възраст някой може да прави секс, но ако някой прави секс без да е сгоден или семеен и да има намерение да създаде семейство - това е грях наречен блудство. Според божиите заповеди такива хора трябва да бъдат убивани. Сексът е предназначен единствено за хора, които имат намерение да създадат семейство и се счита, че най-правилно е да е след годежа или самата сватба. Ако е по-рано така или иначе нямат право да се разделят цял живот: 

"Ако някой намери млада несгодена девица и като я хване да лежи с нея, и ги намерят, тогава оня, който е лежал с нея, да даде на бащата на момата петдесет сребърни сикли; и тя да му стане жена понеже я е обезчестил; не бива да я напуска през целия си живот." (Второзаконие 22:28-29)

Линк към постинг за християнското семейство:
 
http://ernest.blog.bg/history/2014/05/22/.1022485

В някои европейски страни вече се опитват да узаконят педофилията, което е поредната форма на узаконяване на греха и нарушението на божиите заповеди.  

6 Тютюнопушенето не е грях, но вреден навик. Тъй като човешкото тяло според християнството се явява "храм на Светия Дух" всяка форма на съзнателно увреждане и разрушаване на тялото е лошо и неправилно нещо. Тютюнопушенето произлиза от езическите народи населяващи Америка, известни като индианци и е пренесено в Европа от екипажа на Колумб. Пушенето на тютюн при индианците произлиза от окултно магически практики и е свързано с демонично действие. По време на някои ритуали в езическите култове са извършвали възлияния с различни ароматни треви към техните божества, така е било и при индианците, от където те започнали да вдишват дима на тези треви посветени на демоните.
Демони имат тези хора, които или не могат да спрат да пушат и са се превърнали в зависими или тези, които не искат. Обикновено демоните свързани с тютюнопушене са два: демон на тютюнопушене и демон на пристрастяване. Но в началото първите няколко години преди тютюнопушенето да се превърне в рутинен навик при някои хора има и демон на удоволствие от пушене, обикновено след време той изчезва и е заменен от по-твърдия демон на пристрастяване. Така когато се гонят демони свързани с тютюнопушене понякога демоните лесно излизат, но ако има проблем и някаква причина да ги държи трябва демоните да се назовават поименно. Примерно при началните пушачи, които пушат само от няколко години (по принцип при тях по-лесно излизат демоните) трябва да се изгони именно този демон на удоволствие от пушене. Но обикновено такива пушачи лесно сами се справят с отказването. А много от полупушачите, които само понякога пушат балансират и не може да се каже нещо по-специално за демони.
Понякога дори не е необходимо да се гонят демони, а просто да се помоли човек. Веднъж един мой приятел ми се обади и ми каза, че се чувствал отпаднал и започнал да пуши и ме помоли да се моля за него. Не знам дали някой друг се е молил за него, но аз се молих (един или два пъти) и може би след около месец когато го видях вече почти беше забравил, че е пушил.
Два сериозни постинга, с които се опитвам да помогна на пушещите хора и обясняващи как повечето пушачи са измамени, как са манипулирани и как могат със собствени сили да спрат да пушат: 

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/09/10/pusheneto-i-problemite-na-pusheneto-i-na-pushachite-kak-da-s.1147201  

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/31/manipuliraneto-na-pushachite-bitkata-za-zdraveto.1252764

7 Включвам два цитата:

"А за духовните дарби не искам, братя, да не знаете. Знаете, че, когато бяхте езичници, вие се влачехте при немите идоли, като да ви водеха.  Затова ви уведомявам, че никой, като говори с Божия Дух, не казва: Да бъде проклет Исус! и никой не може да нарече Исуса Господ, освен със Светия Дух. Дарбите са различни; но Духът е същият.
 Службите са различни; но Господ е същият.
Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките човеци. А на всеки се дава проявяването на Духа за обща полза. Защото на един се дава чрез Духа да говори с мъдрост, а на друг да говори със знание, чрез същия Дух; на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух; на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг да говори разни езици; а пък на друг да тълкува езици.
 А всичко това се върши от един и същи Дух, който разделя на всеки по особено, както му е угодно." (Послание към коринтяните 12:1-18)

"И Бог е поставил някои в църквата да бъдат: първо апостоли, второ пророци, трето учители, други да правят чудеса, някои имат изцелителни дарби, други с дарби на помагания, на управлявания,на говорене разни езици. Всички апостоли ли са? всички пророци ли са? всички учители ли са? всички вършат ли велики дела?
Всички имат ли изцелителни дарби? всички говорят ли езици? всички тълкуват ли?
 Копнейте за по-големите дарби; а при все това аз ви показвам един превъзходен път." (Послание към коринтяните 12:28-31)



Тагове:   демони,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673856
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930