Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 21:22 - Честито ви Дядо Коледа, Бени Хин идва в България на 10 -11 септември
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3471 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.10.2014 13:29



Някои вярват в измисления Дядо Коледа, Санта Клаус или Дядо Мраз, а други вярват в Бени Хин.

Докато Санта Клаус носи подаръци, които са купени от родителите, то Бени Хин прибира парите и подаръците. Той направо си прави скъпи подаръци с парите на дарителите, които му дават пари, за да ходи да проповядва.
 

image 

 

image

Бени Хин - алчен за пари

image

Ето ви самолета на Бени Хин, хубаво подаръче си е спретнал а?

Кой е Бени Хин? - Това е един от най-известните американски проповедници, който е показван по четири пъти на ден на запис по "християнската" по-скоро масонска телевизия разработена от бисексуалния гей теле-евангелист Пол Крауч, който вече хвана пътя към ада, без да се покае за греховете и мерзостите си и постоянно лъжеше хората от централата на неговата телевизия. 

През 2006 г. Бени Хин си поръчва нов самолет модел Gulfstream G4SP с 22 места. През 2007 г. самолетът получава свое собствено име ”Dove One”. Той струва 36 милиона долара, а поддръжката и ползването му коства по 600 000 долара на година и служението незабавно разпраща покани на дарителите да увеличат даренията си, за да може "великия пастир" да живее в лукс и разкош.

В Новия завет пише да се гради на основа Исус Христос, а не на пари, злато, сребро, диаманти или нещо друго и ако някой гради на друга основа ще дойде момент това да стане явно:

 „Защото никой не може да положи друга основа, освен положената, която е Исус Христос. И ако някой гради на основата злато, сребро, скъпоценни камъни, дърва, сено, слама, всекиму работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е.” (1 Коринтяни 3:11-13) 

  В Божието слово е написано да се задоволяваме с това, което имаме и да живеем скромно, но царските деца никак не ги интересува, какво пише в Библията: 

  „Не се впримчвайте в сребролюбието; задоволявайте се с това, което имате, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя” (Евреи 13:5) 

„Зная и в оскъдност да живея, зная и в изобилие да живея; научен съм на всичко и всякак, и сит да бъда и глад да търпя, и в изобилие да бъда и в лишение.” (Филипяни 4:12)
 
Ако човек по честен начин спечели пари - това е нормално, но не може да се превърне в цел на съществуването на християнина. Да, има случаи когато някои християни трябва да имат по-големи суми пари (няколко милиона примерно) по определени причини и нужди. Но това не може да се рекламира и да се развиват теории като задължителен християнски живот. 

От време на време от служението на Бени Хин измислят по някоя зарибявка, която се предлага на молитвените партньори даващи определени суми пари. Примерно Бени Хин предлага молитвени шалове "привличащи просперитета" за по 50 $ с "12 обещания". А по някое време Хин направо предлага макет на неговия самолет срещу само 1 000 долара. Като не могат да си имат самолети, поне да си играят с неговия - този човек направо има християните за наивни малки деца, на които им трябват играчки, за да си играт с тях, докато той им обира парите... 

image


Макетче-самолетче за наивните дарители, които не си познават Библиите

 
В момента от официалната страница на служението на Хин се предлагат различни шалове с различни цени от 35$ до 60$, а комплекта е 120 $, като някои от шаловете биват наричани манипулативно "шалове на протекция". Ето линк към страницата с шаловете, ако на някой не му се вярва в тази измама:

http://www.bennyhinn.org/?s=prayer+shawl&post_type=product

image

Молитвени шаловете "шалове на протекция" от магазина на Бени Хин

През 1983 г. Бени Хин катастрофирал с малък частен самолет във Флорида заедно с още пет души и обявил пред своите последователи, че се разминал без драскотина, но всъщност имал множество наранявания и прекарал два дни в болница, а съпругата му три дни. Той по-късно разказвал, че хората в болницата се изцерявали покрай неговото присъствие, което обаче напълно отричат медицинските работници от болницата. В книгата „Той ме докосна” 15 глава Бени описва лъжливо самолетната си катастрофа през май 1983 г. с думите:
„Вратата на самолета я нямаше и аз изпълзях навън. С изненада открих, че нямам и драскотина. Бях непокътнат. Започнах да тичам напосоки в тъмнината, за да търся помощ.” ( Той ме докосна, стр. 163 към бг. изд.)

Бени Ментето разказва същата история и в предаването PTL по телевизия TBN и казва, че когато излязъл от самолета „нямал и драскотина” по тялото си. Шерифския отдел, болничният екип и транспортният отдел разказват съвсем друга история. Шерифския доклад съобщава, че Бени Хин е имал редица натъртвания, охлузвания и разкъсвания. Вестник Orlando Sentinel също пише, че и шестимата пътници са имали наранявания. Местният вестник Avon Park Paper цитира изказването на Хин след шока от катастрофата:

„Hinn said he was in a state of shock” and he said, “It will be the last time I will ever fly in one of these (single engine airplanes) again.”

„Хин каза, че е бил в състояние на шок” и каза: „Това ще бъде последният път, когато ще летя с един от тези (самолети с един двигател) отново.”

  При катастрофата дясното око на единия от пътниците пострадало и по-късно Бени Хин разказва, че се молил и човекът се възстановил. Но истината е, че едва след голям брой операции които си е направил впоследствие отново започнал да вижда нормално.

image

Бени с непокаяния грешник бисексуален щеф на "християнската" телевизия Пол Крауч

"Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях" (Левит 20:13)

 image
 

Централата на християнската телевизия TBN, която повече прилича на ренесансов палат, отколкото на място предназначено за Божието дело

Туфик Бени Хин е от арабско-армески произход с малко гръцко от прадядо си. Около 65% арабин, 25% от майка си арменско и малко гръцко. Бенедикт Хин използва наивността на християните и проповядвайки изопачено евангелието с голям брой лъжедоктрини иска да му "посяват" пари, за да проповядва и им обещава, като пирамида, че така те ще станат богати и по-глупавите и алчни се връзват и направо го зариват с пари, а той си живее живота. Отива някъде примерно във Великобритания и се нанася в хотел пет звезди в апартамент за 3-4 000 паунда на вечер, вечеря в ресторант за по 700-900 паунда, дава бакшиши като арабски шейх по 100-200 долара, или паунда и после приписва всички тези разходи на служението си, всичко да се плаща с парите от дарителите. Той казва, че е "царско дете" и иска да ходи на тази земя по улици от злато и да се къпе в разкош, но всичко това няма нищо общо с християнството и това, което поучава Исус Христос.

"По дадената мене благодат всекиму от вас казвам: не мислете за себе си повече, отколкото трябва да мислите; а мислете скромно наспоред вярата, каквато Бог е отмерил всекиму." (Римляни 12:3)   

"Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство." (Лука 18:25)|

Не може някой да служи и на "бога" (демона) на парите и на Господа:

"Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона." (Лука 16:13)

Когато отидете на цирк цената за шоуто е 30 лв., за театър варира, може да е от десетина до около двайсетина лева, за представлението-проповед на Бени Хин в НДК вярващите ще трябва да платят по 10 лв. Разбира се това няма нищо общо с християнството и учението на Исус. Исус Христос заповядва на своите ученици:

"И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." (Матея 10:7-8)

Истинските християни имаме задължение да изобличаваме, за да предпазим другите от измами:


"и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; защото това, което скришом вършат непокорните, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, става явно чрез светлината; понеже всяко нещо, което става явно е осветлено." (Ефесяни 5:11-13)

Ние можем да спрем и осуетим идването на Бени Хин в България, В Англия направо не му позволиха да слезе от самолета преди години!

Въпреки че може да бъде осуетено сегашното идване на лъжепоповедника Бени Хин считам, че този път няма да бъде спрян. Най-отдолу ще обясня точно какво е положението и защо.

Борбата със злото и неправдата си има своите имена, едно от тях свързано с християнството е Туфик Бенедиктус Хин. Не може някой да лъже и да мами хората, да пише измислени лъжливи неща в книгите си, да проповядва врели-некипели като това, че Светия Дух, Бог и Исус са 9 личности и че ще заснеме Исус на негов поход и да го изрече по телевизията пред милиони таман в няколко предавания и после нищо да не се случи или да каже, че взимал помазание от мъртъвци от гробовете им и всичко да е наред. Задължение на честните и почтени хора е да изобличават такива като него!

Във втора глава на „Добро утро, Святи Душе” Тоуфик лъже, че баща му Костанди бил кмет на Яфа и по-късно, дори че му предлагали да стане посланик, но това на практика е абсолютно невъзможно, тъй като баща му е арабин, чиито предци са араби и е изключено като такъв да може да стане кмет в еврейска община.

  „My father was the mayor of Jaffa during my childhood. He was a strong man, about 6’2”, 250 pounds, and a natural leader.” (Good morning, Holy Spirit p. 17)   

  „Баща ми беше кмет на Яфа по време на моето детство. Той беше здрав човек, висок над метър и осемдесет, с тегло около 110 килограма и роден за лидер.” (Добро утро, Святи Душе, стр. 28 в бг. изд. и 17 стр. в оригиналното)

В наше време всяко дете може да провери в интернет и да види кои са били кметовете на Яфа в официалния сайт или в уикипедия.

По време на един крусейд Бени казал за едно дете, че е изцелено, но детето почнало след няколко дни. На един поход в Германия излязъл на сцената един италианец с болно дете и Бени го попитал колко пари ще даде за служението и той казал, че няма пари и "великия" пастир отказал да се моли. Веднъж в Канада Бени не отишъл на един негов крусейд на "изцерителна" проповед понеже гледал хокиен мач. На една служба с проповед в Орландо неговата жена обладана пада на земята и започва да бълва глупости за "клизмата на Светия Дух". Само преди няколко дни е последната изцепка на Бени в Бразилия. В Манауш синът му Джошуа и двама бодигрда пребиват глухонемия 21 годишен Хестепеон Араульо и е вкаран в болнца, те са арестувани в местната полиция, а за а не повдигне обвинения му запушват устата с много пари взети от дарителите...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2280403/Evangelist-Benny-Hinns-son-arrested-Brazil-beating-deaf-dumb-man-fathers-events.html

 
Най-четената ми статия в блога е тази за Бени Хин. За четири години посетена 27 900 пъти. Включвам линк към статията:

http://ernest.blog.bg/novini/2010/03/03/nai-izvestniiat-lyje-propovednik-pastor-beni-hin-se-razvejda.503538

За петнайсетина дни откакто пуснах тази нова статия горепосочената статия с линка е посетена още 1400 пъти. А след месец посочената цифра се издигна до 30 500 влизания.
 
Другата статия за него е посетена малко по-малко от 6 000 пъти:

http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225

А ето и статия за ""християнската" телевизия, в която се проповядват само лъжедоктрини и служи за промиване на мозъците на хората:

http://ernest.blog.bg/novini/2012/04/02/izmamite-v-hristiianskata-televiziia.932851
 

image


 Повече информация около измамите и лъжедоктрините както на Бени Хин, така и на останалите главни мошеници - вълци в овчи одежди в християнството можете да намерите в книгата ми Кой е Бени Хин, която можете да поръчате на e.h.books@abv.bg

Въпреки че не бързах за появите ми по телевизиите (смятах към края на годината или догодина да започна изявите си) май вече ще ставам "медийна личност", както казват. Първият ми пробен запис във връзка с тази книга и предупреждение за Бени Хин бе направен на 11 август във варненския клон на АлфаТиВи, но понеже съм по спортен (плажен) потник няма да бъде излъчен (аз бях предвидил това и в раничката си носех няколко тениски при необходимост, но те на момента не прецениха да ми кажат), а евентуално може да има нов запис.

В България в миналото е имало гонение, което престава едва по времето на перестройката в края на 80-те години и през този период не е имало големи експерти в теологията и доктрините в съвременното християнство или да го кажа направо - не имало нито един единствен човек, който да се ориентира в истинското положение на нещата. В началото на 90-те години бързо навлизат фалшивите доктрини в протестантското християнство от западни мисионери и книги и в много от изникналите като гъби нови църкви се проповядват наравно с някои от основните неща от християнството превръщайки се в доктринален бълвоч. Някои протестантски тип псевдо църкви със сектантски характер, като Войни на Христа направо обират своите последователи. Така Любо Бознаков, който ръководел "Войни на Христа" често проповядвал, че християните трябва да си продадат апартаментите и да "посеят" парите в църквата, а той разбира се прибрал църковните пари и духнал за Америка.

За мен писането и напечатването на тази книга беше съпътствана с малки чудеса от Господа, тъй като вършех Неговата воля.


PS

В заключение да кажа, че въпреки съществуването на всякакъв сорт псевдохристияни пропоедници с прегоряла съест, като Орал Робертс, Кенет Копланд, Питър Попоф, Марджо Гортнер, Уйлям Бранхам, Кенет Хегин, Т. Л. Осбърн, Бернард Джордан, Манасех Джордан, Джойс Мейер, Бени Хин, Крефло Долар, Пола Уайт и тн. в християнството има почтени и достойни божии служители. И това от което се нуждаят хoрата е просто да си четат Библиите.

Посещението на Бени Хин в България се организира по инициатива на АХЦ "Ново поколение", както и на инициативен комитет, който остава анонимен. Във фейсбук имаме подписка против този фалшив проповедник (аз не съм инициатор на групата, но просто поканен), в която до момента са се подписали над 160 души и са я разгледали над 600-700 души. Включвам един цитат от позицията на  БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ и коментари: 


От БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ изразяват своята позиция относно Отвореното писмо, с което някои християни изразиха своето безпокойство от поканата на АХЦ "Ново поколение" и инициативен комитет към Бени Хин, който идва в България през Септември. Очевидно визитата на Бени Хин не е само и единствено по инициатива на АХЦ "Ново поколение", а и на инициативен комитет. Не става ясно кой точно е този инициативен комитет, но защо не са сложили имената си под поканата, декларирайки ясно с имената си, че те са в основата в България да дойде един от най - компроментираните проповедници в света.

Подобна анонимност само показва липсата на достойнство на онези, които са отправили поканата към Бени Хин. Това е безпринципност и слабохарактерност, която не би следвало да е присъща на духовните водачи в България.

В своя отговор БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ се мотивира така:

"Смятаме, че въвличането на „Дирекция по вероизповеданията при МС на Република България”, държавните институции и медиите в религиозни или доктринални спорове, не би се отразило полезно за която и да е християнска или религиозна група, служение, църква, движение или на всичките тях взети заедно."

Бих искал да попитам с какво агентурното досие на някои представители от БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ се отрази полезно на която и да е християнска група, служение или църква? Или греша? Може би да си агент на ДС и да мишкуваш 25 години след "промените" е доблестно?

Колкото до въпросният Бени Хин и поканата на инициативният комитет, както и становището на БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ моето лично недоумение е защо толкова лекомислено, наивно, безпринципно и политикантско се пренебрегва факта, че въпросният господин "Бени Йехова" (както сам нарича себе си) е не само мошеник, но и изключително опасен лъжеучител?

Недоумявам и за това защо се пренебрегват множеството предупреждения в Писанията срещу лъжливите учители? Може би защото статуквото се срасна с лъжата?

Становището на БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ изразява духовна слепота, безпринципност, дори арогантност.

Нима думите на апостол Павел остават без внимание:

"Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие; което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет."

Дали Бени Хин проповядва друго благовестие? Дали Бени Хин пророкува лъжливи пророчества? Дали Бени Хин мами относно изцеленията? Дали Бени Хин е замесен в сексуални афери и наркотици? Дали Бени Хин проповядва Евангелието на Христос?

Исус предупреди: "Ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните."

Апостолите също:

"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света."

Това за което Исус и апостолите предупреждаваха вие господа днес приветствате!

Липсата на истина и почтеност в становището на БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ (и на онези, които го подкрепят) показва един тревожен факт, а именно, че религиозната дипломация отдавна е изместила Онзи, на Когото претендирате, че служите.

Вашата позиция: "Ние също не подкрепяме идеята ОЕЦ да бъде цензор, който да определя, допуска или забранява дейността, на който и да е проповедник, църква или религиозна формация" е изключително слабохарактерна и нелепа. ОЕЦ трябва да бъде цензор, защото е религиозен орган, който би следвало да взема отношение по подобни въпроси. Нещо повече, лично Николай Неделчев изразява своята подкрепа на Отвореното писмо, за разлика от мнозина други религиозни водачи в България. Ето какво е написал Ник Неделчев до администратора на блога, в който е публикувано Отвореното писмо:

"Ще го разпратя на всички деноминации и асоциирани членове за мнение за да изработим, ако има консенсус, общо становище на ОЕЦ, ако няма консенсус, всяка деноминация ще трябва да реагира поотделно. Аз и моята съпруга веднага го подписахме."
 

-------------------------------------------------

В България има около 100 000 харизматични християни. Поне около 20 000 са запазени от основните лъжедоктрини от Бог, но вероятно едва около 1000-2000 са горе-долу наясно, че Бени Хин е мошеник и лъжепроповедник проповядващ лъжедоктрини (за обяснение на лъжедоктрините моята книга е най-доброто в България и няма подобна книга, но е единствена по рода си). Хората, които са поканили Бени Хин са нещастни наивници с промити мозъци и си вярват, че Бени Хин е божий служител и на тях не им пука дали подписката против неговото идване е подписана от 100 или 10 000 души, те са решили да го поканят и на всичкото отгоре става въпрос за инициативен анонимен комитет и нямат никакво намерение да се съобразяват с протестите на другите. Единственият начин е те да разберат истинското положение на нещата и да разберат какъв е той наистина и едва тогава биха могли да преразгледат мнението и отношението си към него. Но те самите не знаят в какъв свят живеят и какво наистина е християнството. И така от шоуто в НДК бай Бени като дойде ще обере наивниците и ще отмъкне поне около половин до един милион - техните дарения и "посявания", без да броим билетчетата, които трябва да покажат на входа иначе няма да ги пуснат да влязат да видят "великия пастир", което е парадокс - да плашат за проповядване (друг е въпросът, че е лъжливо). Отговорността пред Бог за всичко това имат пастирите, които са го поканили и един ден ще бъдат съдени!

Аз мога да окажа влияние да се организира такова посрещане (протест) на Бени Хин, че свят да му се завие и да не иска повече да стъпи в България. Но това както казват някои хора, които са наясно с нещата може да се отрази и на общественото мнение за евангелските църкви (в интерес на истината не съм длъжен да се съобразявам с това - много от евангелските християни не могат да вземат позиция и оставят такъв като Бени Хин да дойде в страната, а после ще вземат да недоволстват за лошото мнение за тях - ами те ще са си го заслужили, да си четат пастирите Библията и да разсъждават, а и да четат книгите ми, за да разберат нещата). В края на краищата реших да не прекалявам и само с по едно интервю от моя страна се мина.

Нова статия за моята книга и Бени Хин:

 http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=7328




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2677027
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930