Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 11:55 - Конспирацията за анимационните герои. Санта Клаус, Пепеляшка, Супермен, Батман, Жената котка, Светкавицата и др.
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 4804 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.01.2015 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Santa Claus

Първият създаден анимационен герой е Santa Claus, заедно с неговите джуджета. През 20-те години на XIX век се появява първоначалната идея за Санта Клаус след анонимното пускане на поемата "A Visit from St. Nicholas" през 1823 г., а половин век по-късно образът му заедно с елфите жуджета е развит от Томас Наст. Комерсиалният образ на Санта Клаус пиещ Кока-Кола е направен от еврейския художник Haddon Hubbard Sundblom в началото на 30-те години на ХХ век.

image

Санта Клаус на Хадон Сънблом

В края на XIX и началото на ХХ век в САЩ се появяват и получават популярност, така наречените пълп издания. Авторът Едгар Бъроуз, който е известен масон измисля в началото на ХХ век образа на Тарзан, който за първи път се появява в пълп изданието All-Story Magazine, а в книга Tarzan of the Apes през 1914 г. Идеята за Тарзан е взета от историята за Маугли в Книга за джунглата на Рудиярд Киплинг (приет в масонството през 1885 г. ложа Hope and Perseverance). Друг измислен пълп герой от автор масон е Конан от Robert E. Howard, който е нещо като бегло олицетворение на езическия бог Адонис. Zorro с маска на лицето тип домино наподобяващ разбойник е пълп герой от мексиканска легенда пресъздаден в САЩ през 1919 г. от Johnston McCulley в повестта The Curse of Capistrano. Johnston McCulley разбира се също е масон. Така може да се каже, че образът на Зоро за разлика от другите посочени в постинга вероятно се основава на действително съществуващ човек, въпреки това и при него има известни неголеми манипулации. Във филма Зоро от 1974 г. с участието на Ален Делон примерно се споменава за езическа легенда, според която лисицата (на испански "зоро" означава "лисица") ще дойде и ще си отмъщава на хората заради животните. 

image
 

Първата пълп книжка за Зоро

В началото на ХХ век сред окултните среди в Европа се срещат издания с рисунки смесващи окултизъм и порнография. По-късно в приказките на Дисни1 се прокрадват както окултни, така и завоалирани сексуални инсинуации - подсъзнателни послания, чиято цел е развращение.

 image

image

Надписът в небето Sex 

Не малко от героите произлизат директно от езичеството. Малката Русалка е по езическо поверие за съществуването на русалки и тритони, което обаче в окултизма и сред практикуващите астрална проекция магьосници са известни образи на низше ниво демони, познати като елементали. Тритон бащата на Малката Русалка е езическия морски бог Нептун, чийто отличителен символ е тризъбецът.


image
 

image

Статуя на езическия бог Нептун


Анимационният герой Плуто е по името на римския езически бог на смъртта Плутон, в чиято чест окултистите са нарекли и съответната планета. Героят Скуби Ду е получил названието си по древни вярвания за женски демони изкушаващи мъжете наричани скуби. Различните видове джуджета са свързани с древните вярвания разпространени сред различните народи за божества и демони с малък ръст. Сред различните народи те носят различни названия, като: елфи, гноми, феи и др. Така например смърфовете създадени при френско-белгийски комикси носят сини шапки, но техният предводител Татко смърф, който се занимава и с магия носи червената шапка на персийското божество Митра, точно каквато е ползвана в този култ.

 image

Татко Смъpф

image

Древна статуя на Митpа, който убива бик

Никак не е странно, че царството на Дисни се нарича Magic Kingdom (Магическо кралство).

Пепеляшка

Много от приказките на автори масони или окултисти, като Дисни, Андерсен или имат таен окултен или скрит замисъл. Дори да вземем една от най-известните истории тази за Пепеляшка. По Нова година дори даваха една нова добре направена версия. Но 99.99999999 % от хората въобще не са наясно откъде произлиза историята. Повечето не много умни хора си мислят, че става въпрос за Дисни, Шарл Перо или Братя Грим. В действителност това е история от преди 4500 г. и идва от древен Египет. Става въпрос за времето на Четвъртата Египетска династия. Това е историята за тракийката Родопис или както още според Страбон била наричана Дорих, понякога (вероятно грешно) свързвана с принцеса Нитокрида. Тя била отвлечена като малка от пирати и продадена като робиня на остров Самос на Ядмон, който притежавал също и известния баснописец Езоп. По-късно Ксант от Самос я довел в Египет, за да проституира.
Гръцкият географ и историк Страбон (63 пр.Хр. 27 г. сл.Хр.), който посещава Египет е упоменал преданието за обувката в неговата „География“, книга 17, I, 33, и има връзка със строежа на най-малката пирамида в Гиза. Той пише:

"Веднъж, когато се къпела, орел отмъкнал едната й обувка. Той я пренесъл в Мемфис, където фараонът седял на открито и раздавал правосъдие. Орелът започнал да кръжи над своя господар и пуснал обувката в скута му. Ала фараонът бил толкова възбуден от необичайната случка, както и от изящността на обувката, че изпратил да търсят притежателката й по всички краища на страната."

След голямо издирване притежателката била намерена недалеч от делтата в Навкратис (град известен с пазара си) и след като я докарали в Мемфис тя станала жена на фараона (повече от вероятно става въпрос просто за любовница и не се е омъжила за фараона, но е имала неговото височайшо благоволение, имената на официалните жени на фараоните са известни вм историята). От тези писания не е много ясно дали става въпрос за фараона Микерин (2389–2364 г. пр. Хр.). Така или иначе от Страбон още научаваме, че тя е погребана в Гиза и би трябвало да се намира в малката пирамида, която съвременните египтолози приписват на времето на Микерин. Страбон пише:

"Тази пирамида се нарича "Гробницата на хетерата", построена й от любовниците, с които е била хетерата..."

Така излиза, че прословутата Пепеляшка вместо да е станала "принцеса" просто е била една проститутка-хетера! А преразказваната и доукрасена приказка, която разбира се е преплетена и със забранената от Бог магия е в прослава на една проститутка станала любовница включително и на фараона, който й станал клиент.

Херодот, който споменава във втора книга на неговата История за Родопис явно не е запозанат с историята с обувката, че тракийката Родопис е станала и фаворитка на тогавашния владетел. Той пише:

"Той също оставил пирамида, много по-малка от тази на баща си, на всяка страна и липсват по двадесет стъпки, за да бъде три плетъра, четириъгълна, до средата от етиопски камък. Някои казват, че тя е на хетерата Родопис, но не казват истината. Изглежда, че говорят без дори да знаят каква е била Родопис (иначе нямаше да твърдят, че е построила тази пирамида, за която са похарчени така да се каже безброй хиляди таланта), освен това и че Родопис е процъфтявала по времето на цар Амазис, а не при този."

Ето и какво е мнението на Херодот за Родопис:
 
"Родопис пристигнала в Египет, след като Ксант от Самос я довел; пристигнала, за да търгува със себе си, но била освободена срещу много пари от един митиленец, Харакс, син на Скамандроним, брат на Сафо, поетесата. Така Родопис била освободена и останала в Египет, и понеже била много хубава, спечелила много пари, които са били достатъчни за Родопис, но не и за построяването на такава пирамида."

За това, че братът на известната поетеса лесбийка Сафо я е освободил от робство съобщава и Страбон. Брат й
Харакс отишъл в Египет да продава вино от техния остров Лесбос (египтяните нямат лозя и не правят вино, но тяхното алкохолно питие е била бирата, едва след превземането на Египет от Александър Македонски и издигането на град Александрия в околностите на този град гърците насяват грозде и започват да правят вино, но само там) и я откупил.


 Създаването на анимационни герои във фантастични произведения от научна фантастика имащи свръхспособности отваря нова страница за подрастващото поколение. Първият фензин с научна фантастика (science fiction fanzine) създаден в САЩ е The Comet от 1930 г.
 

Superman

Създателите на първия комиксов герой получил световна популярност Супермен са Jerry Siegel син на литвийски евреи и Joseph Shuster син на баща Julius датски евреин от Ротердам и майка Ida украинска еврейка от Киев. Когато Джери Сийгъл и Джо Шустър измислили през 1933 г. Супермен те се основали на теорията на Фридрих Нитше, който мразел християнството, че няма Бог, но свръхчовек и по този начин се опитват някои хора се опитват чрез налагането на подобни "герои" да изместят Бог от съзнанието на младежите.

 image

 В първия епизод на филма Smalville момичето Лана подава на Кенет Кларк книга на Нитше, след като книгите са се разпилели, когато той се препъва и пада на земята и го пита: "Нитше. Не знаех, че имаш тъмна страна Кларк.", а Супермен отговаря с въпрос: "А нямат ли всички?"

Първоначално Супермен бил плешив - гола глава с телепатични способности, носещ хаос сред човечеството и стремящ се да завладее света, но след като си намират издател в лицето на Vin Sullivan от DC Comics неговият образ е променен.

image

Пъpвият Супеpмен

В края на 30-те години с разпространението на нацизма и началото на войната със злото еврейските автори попроменили същността на Супеpмен, като го направили положителен герой. Така идеята е че няма Бог, но суперчовек и хората нямат нужда от молитви към Господ, но от свръхчовек наречен Супермен. По тази причина има проклятие върху Супермен и много от артистите играещи ролята на Супермен умират и тази роля се счита за проклета. Както е добре известно Адолф Хитлер също приемал философията на Нитше с идеята му за създаването на свръхраса от арийци, споменавана в трудовете на редица окултисти още като шестата раса.

image

Пъpвият бpой на Action Comics, където е пpедставен новият обpаз на Superman

image

Приемната майка на Супермен в 1 брой е Мария
 
Супермен още съмнително напомня както на Исус Христос, така и на боговете от езическия пантеон.

image 

На планетата Криптон на Супермен слънцето се почита, като Рао - Ра е демонично езическо божество на слънцето от древен Египет

Друг анимационен герой от Сийгъл и Шустър носи многозначителното име Doctor Occult създаден през 1935 г. и е включен в New Fun Comics #6.

Superman е супергерой идващ от друг свят надарен със свръхестествени сили. Джак Кърби е художникът нарисувал първия Супермен заявява, че е използвал идеята за Супермен от Библията. По този начин просто Исус Христос е изместен от Суперчовека. Във филма Superman от 1978 г. детето Супермен е изпратено на земята за да спаси хората, което повече от явна заигравка с изпратения от Бог Отец Исус Христос, чиято цел е да спаси душите на хората. Съвсем неслучайно истинскито име на Супермен от Криптон е Кал-Ел, което на еврейски означава "Божий глас" - това са думите използвани за Исус на еврит в Евангелие от Йоана.

image


Според 1 брой на Action Comics от 1938 г. Супермен е изпратен на земята като бебе и хора го намират и отглеждат. Неговата земна майка странно се казва Mery - Мария - точно както е името на майката на Исус, като по-късно името й е променено на Марта.

Според сайта за Супермен името на земния приемен баща на Супермен е Jonathan Joseph Kent - Джонатан Йосиф Кент - името на земния баща на Исус е Йосиф. Подобно на отиването на Исус в пустинята преди да започне мисията си, Супермен отива в пустощта на Сибир.

При тестовото пускане на филма Супермен през 1977 г. преди официалната премиера се споменава, че Супермен е на 30 години, когато започва със спасителната си дейност. Според Евангелие от Лука2 се предполага, че Исус е бил около 30-годишен, когато започва мисията си:

 "Исус, когато започваше служението Си, беше на около трийсет години, и беше, както мислеха, син Иосифов" (Лука 3:23)

 image

Сцена от тестово пускане от февруари 1977 г., където Супермен казва, че е на 30 г.

image

Кенет Кларк (Супермен) в Smalville е разпънат на кръст извън града сред насажденията, но за разлика от Исус не умира

Името на злия враг на Супермен от комиксите е Lex Luthor, като на латински "lex" означава "закон".
Има и комикс, в който Супермен е обладан от демон и не е в служба на човечеството и направо носи номера на Антихриста.

 image

Комиксът, в който Супермен е в образа на Антихрист

И още трябва да се каже, че двама от авторите пишещи историите за комиксите за Супермен - Alan Moore и Grant Morrison се занимават с магия и са демонизирани. В документалния филм Talking with the gods (Говорейки с боговете) за Grant Morrison художниците работили с него свидетелстват за заниманията му с магия. Актрисата Jill Thompson казва за него: "Вероятно няма друг човек на земята, от който да можете да научите повече за магията или за разширяването на съзнанието." А Грант Морисън разказва в интервю: "За първи път опитах магически ритуал на 19 г. Чичо ми Били, който беше увлечен по Алистър Кроули3 ми даде една книга. Той беше, който ми даде първия ми комикс и за мен беше велико формиращо влияние."

 image

Моментът по време на интервюто, когато Грант Морисън казва за заниманията си с магия

В автобиографичната книга Super gods на Grant Morrison, той разказва, че чичо му дал не само книгата Book of Thoth на Кроули, но и негово копие на карти таро. След това Грант започнал заниманията си с магия, като при първия ритуал призовал дух (демон) с образ на лъв. Явила му се лъвска глава, която започнала да му говори. На 281 страница в книгата той пише:

"Излязоха ми циреи, традиционен знак за работа с демони."

В интервю Грант разказва: "Знаете ли, станах голям образ, носех такива дрехи, ходех на такива места, правех ритуали. Общувах с боговете и след това слагах всичко това в комиксите, а това в тях ми въздействаше. Да, общо казано, всъщност това ме докара до ръба на смъртта." Разказват, че работейки върху "Невидимите", когато героят му от комикса, който също като него е гола глава се разболява и той самият се разболял в реалния живот. А той разказва, че когато на героя му крал Моб е убеден, че има  бактерия на некроза на лицето, на лицето на Грант се появил огромен цирей, който покрил по-голямата част от лицето му, започнал да се поти и да има треска в продължение на три дни. Бил толкова зле, че някои негови познати направо считали, че може да вземе да умре.


Batman

Batman (Човекът прилеп) е супергерой носещ маската на нощно създание - прилеп символ на нощта, както и на прилепите вампири пиещи кръв, а с това и на вампиризма. Герой съчетаващ доброто и злото, който на външен вид е олицетворение на злото, но вътрешно е добър със своята кауза борещ се с престъпността.
Batman е създаден от Bob Kane (от еврейски произход с истинско име Robert Kahn, с родители евреи от Източна Европа) и Milton "Bill" Finger от еврейски произход (баща австрийски евреин) и за първи път се появява в през май 1939 г. в Detective Comics #27.

 image

image

В късното Средновековие и по-късно диаболичните създания били рисувани с крила като на прилеп

Сатанинската завоалираност в Батман съвсем не е шега работа. В един от броевете на комикса Батман направо разкрива, че е сключил договор със Сатаната и си е продал душата. Така се показва истинската същност на Батман.

 image

Батман, който казва, че е сключил договор със Сатана 

За филма Batman Returns писателят Wesley Strick използва библейски мотив при убиването на първородните от Пингвина и спасението му като малък в кошница подобно на Моисей. Пингвинът нарежда убийството на първородните и казва: "Дойде времето. Това са имената на първородните в Готъм сити. Точно какъвто бях и аз и ги очаква същата ужасна съдба, като мен." Това в известен смисъл може да се приеме и като своеобразна заигравка с Исус Христос и библейската история, когато Ирод Велики заповядва да бъдат убити първородните до две годишна възраст. така злият пингвин е едни вид преобраз на Исус Христос, като по този увъртян начин искат да изкарат, че Исус е зъл. За да бъде още по-мръснишка заигравката с Исус Христос във филма Пингвинът е роден на Коледа на 24 декември, когато повечето неразумни хора считат, че би трябвало да е роден Исус Христос. Разбира се умира на 33 години по същия начин както масата от нездравомислещи хора са свикнали да приемат, че на тази възраст е разпънат Исус Христос.

image


Във филма Bathman Forever има друга заигравка с Исус Христос. Огромната рисунка на стената на Двуликия Лъжец е с трънена корона - точно както е описано, че Исус е имал трънена корона на главата си по времето, когато е разпънат на кръста според Евангелие от Матея и Евангелие от Йоана:

"И войниците сплетоха венец от тръни, наложиха го на главата Му, и като Му облякоха морава дреха..." (Евангелие от Йоана 19:2)

За да бъде още по-окултно и сатанистично има седмокрак свещник, храна на масата (като напомняне за тайната вечеря) и горящ дим от жертвен тамян. Друга врътка е, че противникът на Батман говори с гатанки, а Исус говори с притчи. Така е говорел и египетския Бог Озирис. Един от символите на Озирис и на Египетските фараони отъждествяващи се с него и с Хор е държенето в едната ръка на закривен с формата ? в горния си край жезъл символ на властта. Озирис винаги е изобразяван в зелено. Такъв виждаме, че има и врагът на Батман - Гатанката в зелено домино държащ жезъл.

 image

Озирис

image

Противникът на Батман - Гатанката държащ жезъл и заявяващ, че е бог

Друг противник на Батман е Джуокерът (на български Жокерът), който е символично изображение в играта на карти изобразяващо дявола, което е известно на посветените окултисти още от Средновековието. Джоукерът неслучайно използва магическите карти Таро.
  image 

Джоукерът казва: "Танцувала ли си някога с Дявола на лунна светлина?"

image 

Символът на Джоукера като изображение на дявол, каквито оставя във филма

Един от хората на Джоукера казва, че чувал гласове (бесове) и Жокурът можел да направи да изчезнат. Това отново е имитация на Исус, който прогонваше бесовете от обладаните хора. За да не остане никакво съмнение за сравнението той казва: "...ще ги прогони с ярка светлина като на Коледа", тоест като Исус.

Catwoman

 Жената котка, която срещаме в епизодите с Батман и филма Catwoman (Жената котка) от 2004 г. пък е взета от египетската митология с богинята жена-котка Бастед имаща женско тяло и котешка глава. Съвсем неслучайно в края на филма има египетски йероглифи и изображение на Бастед.
  image

Жената котка

image

 Бастед

image 

Краят на филма с египетските йероглифи и изображението на Бастед

 image

Надпис от страницата, която гледа младата жена с надпис: "Присъединете се в поклонението към богнята котка Баст"

 

Flashman

Flashman (Светкавицата) представлява преобраз на езическите богове Хермес и Меркурий.
 

image

Първият Flashman

image

Древно изображение на Меркурий със същата шапка, добре е обаче да се знае, че в древен Египет висшата каста на жреците херихеб, които единствено имали достъп до книгите на Тот и Собственици (пазители) на книгите на Тот наричани още "четящите жреци" имали голи глави и дрехи от леопардова кожа, а на главата си носели шапки с две пера, от където вероятно е въведено в по-късния култ към Меркурий. По шапката с двете пера древните гърци ги наричали "крилатите".

Шапката с крила на Flashman са идентични на шапката на с крила на бога вестител. По-късно образът на Светкавицата е променен, като носи трико включително и на главата скриващо лицето му, като на престъпник, но са запазени крилцата на главата свързващи го със съответния езически идол.

image

Новото изобpажение на Flashman (Светкавицата)

Героите от комиксите представляват преоблечени наново езически богове по подходящ начин, за да се превърнат в достъпни за съвременото поколение от ХХ и XXI век хора.  Има и цяла серия от комикси, която направо е наречена Новите богове - New Gods.

 image

Серията от комикси "Нови богове"

Надявям се, че постингът ще ви отвори очите за много скрити неща.


Който не пречи на неправдите e виновен, както този, който ги върши!

---------------------------------

1 Уолтър Елиас Дисни е от еврейски произход и масон по шотландския ритуал 33 степен. От малък членувал в младежката масонска организация DeMolay.

 image

 Има спонсорирани от масонска организация марки и пликове с лика на Дисни и масонски символи

2 Лука не е свидетел на събитията, но събира информация и я изпраща в писмо до негов приятал Теофил, което се превръща в Евангелие от Лука.

3 Алистър Кроули е най-известният сатанист на ХХ век.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665074
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031