Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 18:57 - Атентатите в Париж, 120 убити и 200 ранени в Парижки клуб по време на концерт, защо се случва това?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1497 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.12.2015 06:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 13 ноември в парижкия клуб Le Bataclan двама терористи започват да стрелят и убиват 120 души на място, 200 души са ранени и 80 от тях са в тежко състояние. Казват, че починалите надхвърлят 150 души. Освен че с приемането на всевъзможни елементи, като емигранти от арабски произход има терористи, някои хора си задават въпросът какво се случва и защо се случва. Докато излязат наяве повече задкулисни факти да направя един разбор.
 Преди 1200 г. през 718 г. е  спряно нашествието на арабите от българския хан Тервел. По-късно в Испания нахлуват маврите и минават доста години докато ги отблъснат и испанците успеят да си върнат земите завладени от мюсюлманите. Една от най-големите морски битки в Европа през XVI век е битката при Лепанто през 1571 г., при която е отблъсната флотата на Отоманската империя. В продължение на повече от два века Отоманската империя разширява пределите си и нахлува в Европа и едва обединените сили на австрийци, поляци и др. успяват да ги победят и отблъснат при битката за Виена през 1683 г. Но през последните години прекалено много хора изповядващи мюсюлманство са приети като емигранти в Европа. Докато част от тях са общо взето нормални, както и повечето, от тези които от векове живеят на Балканите, то има и такива с радикални идеи, които извършват атентати. За случая в Париж казват, че са хора заселили се от 2-3 поколения. Ще се опитам да дам малко яснота върху някои аспекти от невидимата страна.

Атентатите са извършени на петък 13. За повечето хора няма никакво значение дали петъчния ден ще бъде 1-2-3, 11-12-13 или 14, но във Франция за определен кръг от хора тази дата има по специално значение. На 13 октомври 1307 г. започва гонението срещу тамплиерите1. Друг основен въпрос е, че петъкът за мюсюлманите е свещен ден. 
Атентатът става по време на изпълнение на световно неизвестната калифорнийска група Eagles of Death Metal (въпреки че групата няма нищо общо с музикалния жанр дет метъл2), които до преди атентатите си ги знаят предимно в САЩ, но на рок и поп концерти така или иначе се събират доста хора, което е причината атентаторите да се възползват от това. По време на посещението си в България Алдо Моро преди повече  от 35 г. заявява, че зад всички терористични групировки в света стои една сила, което пише в книгата си "Италианските потайности" Асен Марчевски. Но дори и да не са всички, то поне зад около 90% от тях се спотайват едни и същи представители.
Като погледнем кой има полза от подобни терористични действия ще разберем нещо от това, което се случва. Когато нападнаха Афганистан целта беше да преразпределят търговията с опиум, тъй като Афганистан е най-големият производител на опиум. ЦРУ създават алкайда и Осама Бен Ладен е техен агент още от 70-те години. Когато американците нападнаха Ирак, използваха като предтекст, че имат ядрено оръжие, но както видяхме такова не бе открито, но нефтените кладенци си смениха собствениците и някои хора бяха изключително облагодетелствани от това. А в интернет и някои телевизии вече бяха представени снимки на американски дипломати срещащи се с основателя на организацията Ислямска държава в Сирия преди да се започне патакламата. Атентатът на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк вече дори и децата знаят, че американските тайни служби са си го направили, а това важи и за още някои други атентати. Полезен постинг от преди 5 г. във връзка с това:

http://ernest.blog.bg/novini/2009/10/16/djordj-bush-shte-byde-izpraven-pred-syd.417081

Защо трябва в Европа да бъдат приемани милиони бежанци? Ами, за да създават смутове разбира се, да се променя религиозно и геополитически картата на Европа, нациите да изгубят своя многовековен облик, както и да се извършват и други шашми.
  
---------------------------------------------------------

1 Тамплиерите са рицарски орден възникнал от тайно общество. Първоначално целта е била да пазят меровингските наследници, а за пред обществеността - да пазят поклонниците на Божи гроб. Обяснете ми, ако можете как 9 души ще пазят посетителите на Ерусалим? След една историческа случка през 1188 г, тамплиерите се отклоняват от първоначалната си цел да пазят меровингите и тръгват в друга насока, а около стотина години след възникването им вече е известно, че са еретици и потъпкват още при приемането в техният орден светият християнски кръст. Според изследователите и записките от процеса срещу тамплиерите сатанизирането в тамплиерския орден става по време на Великия магистър Ронселм около 1200 и някоя година. 

2 Тежкият музикален метъл подстил death (смърт, умрял) метъл възниква през втората половина на 80-те и основно просъществува като ундърграунд движение oт 1989 г. до около 1993-1994 г., след което се загубва интерес към тази музика сред слушащите по-тежки стилове и по-на преден план излизат хардкор, неометъл, метълкор, деткор и гуув групите. Сатанинската група Possessed (Обладани) се считат за основоположници на умрелия метъл. Като изключим съществуването на християнски групи в този стил, основните теми в текстовете 90% са: сатанизъм, убийства, разчленяване на трупове, изнасилвания, канибализъм. Характерни групи са: Obituary (Некролг), Entombed (Погребан), Cannibal Corpse (Труп на канибал) и т.н. Вокалите в този стил не пеят, но реват с цяло гърло все едно, че ги колят или искат да уплашат някоя мечка в гората. Въпреки че поне половината от хората слушащи тази музика не са сатанисти в Скандинавия през 90-те от музиканти свирещи дет и блек метъл са запалени около 70 християнски църкви. Има и случаи на убийства, примерно когато са от различни сатанински секти и имат различни мнения при изповядването на сатанизма. А Глен Бентън от групата Deicide (Богоубиец) си жигосва на челото обърнат сатанински кръст и заявява, че ще се самоубие, когато стане на 33 г., заради поверието, че Исус Христос е разпънат на кръст на 33 г., но когато минава тази възраст се отказва да се самоубие. Веднъж Глен Бентън на едно летище срещнал Кинг Даймънд (друг сатанист от по-лек стил група) и се сбили по повод различните им мнения за сатанизма, но ги разтървали. По време на концерт в Полша веднъж Бентън бил много уплашен да не го убият феновете заради сатанизма му. Приятел на музикант от групата Eagles of death Metal (Орлите на умрелия метал) пуснал известната полска дет метъл група Vаder (от Дарт Вейдър от Междузвездни войни) и така взел решението да кръсти по този начин групата си. Едва ли има смисъл да обяснявам, че по този начин е вкаран демон на смърт. A вокалистът Jesse Hughes от Eagles of death Metal има прякор "Дяволът". Въпреки че невинаги се получава така - вече видяхме резултатите. И да не бяха терористите, все нещо щеше да се случи или с музикантите, или с хората около тях или по време на концерт. (Аз лично не понасям дет метъл и не харесвам глуповатата музика на групата Eagles of death Metal, за които чух едва след атентатите.)   

Линк към добър постинг за въздействието на различните видове музика:

http://ernest.blog.bg/muzika/2015/01/28/oshte-neshto-za-muzikata-i-razlichnite-stilove-i-subkulturni.1333709



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665526
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031