Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2016 12:08 - Правите ли разлика между добро и зло? Какво избирате?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 12097 Коментари: 32 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Част от хората не се различават много от животните - те не разсъждават много и не живеят съзнателно да вършат добри неща, но просто карат някак си. Като пример. Замислиляли ли сте се примерно какво не сте направили, както трябва или е неправилно и да се опитате да го поправите? Или да кажем изминал е един ден и след това, ако сте се срещали с различни хора и сте вършили разни неща разсъждавали ли сте дали постъпките ви са правилни и можете ли да сте по-добри и по-качествени хора? Мислите ли само за себе си, за собствените си интереси или сте склонни да помогнете на другите, когато имат нужда?

Има хора, които се стремят към духовно съвършенство, а други карат на принципа "к"вот дойде". Някои от тях са като овце, а други направо като прасета.
В едно общество от ненормални, където преобладават ненормалните, нормалните хора се възприемат за ненормални, а ненормалните си въобразяват, че са нормални понеже вървят по течението.

Британски изследователи наблюдавали и изследвали в продължение на няколко години хора от различни християнски деноменации, които спазват божиите заповеди. След приключване на изследването те заявили, че хората, които спазват божиите заповеди са по-щастливи и по-успешни.

Учениците на китайския мъдрец Конфуций го запитали: "Трябва ли да се отговаря на злото с добро?" и той отговорил: "На доброто трябва да се отговаря с добро. А на злото трябва да се отговаря със справедливост."

Така се получава, че при някои съвременни хора вече се е размила представата за добро и зло. Някои от тях не правят много разлика, докато други правят. По тази причина съм включил списък от добродетели и добри качества и списък на лоши качества.
Много от лошите неща са свързани и с демонично действие и малко или много са навързани едно с друго.
Често хората имащи добри качества и добродетели имат склонност към духовно развитие, докато хората нямащи добри качества и добродетели към упадачен начин на живот и деградиране.

От ляво ще сложа някои лоши качества, а от другата страна добри качества и добродетели, както и противоположни на тях с друг шрифт.

безотговорност разсъдливост
безнравственост покаяние
себичност  съчувствие, състрадателност
безскрупулност добронамереност,
алчност  безкористност, скромност
егоизъм  състрадателност,
некомерсиална помощ,  съчувствие, грижовност

лъжа,   истина, честност, искреност
измама  изобличение на лъжа и измама, справедливост
подмолност прямост, доблест,
лицемерие откровеност
завист
злоба доброта
наглост покаяние
безверие 
духовност, вяра,

поквара,    непорочност, чест
курвалък,    целомъдрие, любов, любов от цяло сърце 
смяна на партньори,  моногамия, постоянство в любовта
проституция,   достойнство, благопристойнство
сексуални извращения, девственост, чисти сексуални взаимоотношения в семейството

неправилна сексуална ориентираност
прелюбодейство благочестивост
непостоянство постоянство, сериозност
подмолност 
безстрашие, смелост

пиене на алкохол,   абстиненция, непиене
пиянство
тютюнопушене    не пушене
наркомания 

лошо държание,   културно държание, вежливост
арогантност  благост, благовъзпитаност 
псуване  благопристойност                  


Всеки сам може да си направи съпоставка от коя страна се намира.

 




Гласувай:
2



1. анонимен - Ти наистина ли задаваш въпрос на ...
05.11.2016 12:14
Ти наистина ли задаваш въпрос на блогърите или си провеждащ писмен монолог?
цитирай
2. ernest - Toва e
05.11.2016 14:07
е тама за размисъл. Няма нужда от коментар. И е за всеки, който попадне на поста, а не само за блогърите, които повечето са достатъчно интелигентни.
цитирай
3. lightsaber123 - Доброто и злото са силно субективни понятия.
05.11.2016 15:05
За един доброто може да бъде за друг зло и обратното.
Да дам за пример един джихадист - за него върховно добро е да резне една християнска тиква - за християнина това не е толкова добро :-)
цитирай
4. ernest - Точно така
05.11.2016 17:07
lightsaber123 написа:
За един доброто може да бъде за друг зло и обратното.
Да дам за пример един джихадист - за него върховно добро е да резне една християнска тиква - за християнина това не е толкова добро :-)


За тях всички, които живеят в християнските страни са такива, независимо от това дали са вярващи или не.

Но все пак постът е хората да си припомнят какво е добродетел и какво не. Няма религиозен характер.
Абстрахирайки се от християнството в четирите основни религии нещата приемани за добродетели и пороци са едни и същи.

Да се лъже, да се псува, да се курвее и да се сменят партньори, да се проституира, да се алчнее не води до нищо добро. Деградирането по принцип става малко по-малко.

В един от предните постинги - за Хелоуин (основен празник в сатанизма и вещерските култове) споменавах, че вече се изразяват мнения да бъде легализиран канибализма. Е как добро ли е или зло?

Ако имате деца ще им дадете да пушат цигари Ли? - Ама в някои страни майките това го правят. Ето ви линк към бебе, което пуши по 40 цигари на ден:

https://www/watch?v=x4c_wI6kQyE

Същото е с алкохола и наркотиците. Като се напиват повечето мъже пребиват жените си и вършат всякакви безобразия. Това хубаво ли е? Като отрезнеят, ако са с по-нормални възприятия им е криво, ама има и такива на които не им пука.
цитирай
5. lightsaber123 - Няма добродетели
05.11.2016 17:25
Това е силно субективно. Ама много силно субективно.
Този който морализаторства - има проблем с егото си.

Какво значи християнска страна?!
Страна дето всичките и граждани са християни, без изключение?!
Посочете ми една такава и ще призная.
Религиите са измислица на хората... ама абсолютно.
Това, кое води до нещо добро или не - е работа само на индивида - не е общ проблем.
Право на всеки е да празнува каквото си желае. Това си касае само отделния човек. Кой съм аз примерно или кой си ти за да му определяме какво ще празнува.
За моя радост има демокрация - който кактово си иска - това празнува.

цитирай
6. анонимен - Ернест, не смяташ ли, че всеки зрял ...
05.11.2016 17:37
Ернест,не смяташ ли,че всеки зрял индивид,каквито сме повечето в тази платформа отдавна сме си направили моралните избори.Постинг с толкова въпросителни и етикиране винаги ще провокира към дискусия и изказване на мнение обратно на твоето.

Например твоите постинги като цяло ми действат като силен сексуален фетиш и не оставам безразлична към опита ти да демагогстваш.:))))) Друго,което искам да ти призная е,че нивото на "духовността" щом се пише е нулево,освен ако не си в ролята на просветител сред грамотни......
Отговор на твой въпрос:избрала съм моето добро,което не следва твоето виждане за добро,нито това на църквата,нито на авторите,които си чел,защото никой не ми е в обувките,освен мен и не ме носи в живота. :))
Поздрави. :)

цитирай
7. ernest - Демокрацията
05.11.2016 17:38
е фиктивна докато не се настъпят някои интереси на някои по-влиятелни хора.

През 4 век в Римската империя се приема официално християнството и така започва да приема някаква официална структура в Европа. И така за "християнски" биват считани много от страните, но наистина християнска страна няма. Ако трябваше да има християнска страна тя щеше да бъде на теократичен принцип.

Хората израстнали в Соца са с промити мозъци на тема религия и над 99% от поколението израстнали до 90-те са атеисти, а на времето са вярвали в бъдещето и строежа на социализма.

Религиите нямат един произход, но 5 различни вида. Има някои измислени от хора, като да кажем сиентология. Но повечето имат духовен произход. От лекуване имат болните, а не здравите и от Господ имат не тези, които са вярващи и са наясно с тези неща, а другите.

Но във всяка страна трябва да има закони и някакъв ред. В Чехия примерно има случай едно семейство наркомани се надрусали и докато били в това състояние майката сготвила детето и го изяли. На другия ден, като се освестили започнали да търсят детето. На човек не му трябва религия за да прецени какво е това - добо или зло.
цитирай
8. ernest - Блог Бг не се чете само от блогъри
05.11.2016 17:49
Има теми, които са отправени към цялата общественост, а други за хора, които се интересуват от дадена тема. Примерно най-четеният ми постинг е за един проповедник и е четен за 6 години над 44 хиляди пъти, но едва ли хората от блог бг, които са го посетили са повече от петдесет души.

Този постинг ще го прочетат не повече от 150-200 души блогъри, а до няколко месеца или година 500-1000 души, които не са блогъри.

Различните хора имат абсолютно различни разбирания. А относно така наречените християни и те са страшно много видове и с различни идеи в главата.
Не мога да разбера защо въобще ми четеш постингите.
цитирай
9. анонимен - И един въпрос от мен, ако позволи...
05.11.2016 17:52
И един въпрос от мен,ако позволиш:Ти излизаш ли от кориците на книгите и колко социална дейност имаш,щом не си видял,че хората НЕ я карат някак,а живеят,имайки точни и ясни принципи и амбиции,които следват?Освен това са продуктивни повече от това да напишат текст (ове) и са обществено полезни с повече от това да напишат в критичен тон тема,като изопачават (исторически) факти,за да ги нагласят съзвучно към тезите си.
цитирай
10. анонимен - Как защо ти чета текстовете?Защото ...
05.11.2016 17:55
Как защо ти чета текстовете?Защото ги публикуваш,а аз те виждам :)))))))
цитирай
11. lightsaber123 - Не мога да разбера защо въобще ми четеш постингите.
05.11.2016 17:55
Вероятно защото ги пишете на публични места. Ако си ги пишете в християнските форуми - никой няма да ви обърне внимание.
цитирай
12. ernest - Аз не чета всичко
05.11.2016 17:57
което се публикува в блог бг. А и само 35-40% са на религиозна тема. Но пък всеки си има отправна страна.

В Блог Бг дневно са публикувани от 100 до 500, а понякога и повече постинга. Не ми казвай, че всичките ги четеш!
цитирай
13. ernest - И един въпрос от мен, ако позволи...
05.11.2016 18:07
thescarletletter написа:
И един въпрос от мен,ако позволиш:Ти излизаш ли от кориците на книгите и колко социална дейност имаш,щом не си видял,че хората НЕ я карат някак,а живеят,имайки точни и ясни принципи и амбиции,които следват?Освен това са продуктивни повече от това да напишат текст (ове) и са обществено полезни с повече от това да напишат в критичен тон тема,като изопачават (исторически) факти,за да ги нагласят съзвучно към тезите си.


"Хората" са различни, а не еднакви. Има много видове хора. Ти може да си мислиш, че хората са като теб, ама хората са много различни видове. От написаните коментари стигам до извода, че нещо те дразянят нещата считани за добро и зло в поста. И си на обратната страна, което аз определям като добро.
цитирай
14. анонимен - А и само 35-40% са на религиозна т...
05.11.2016 18:38
ernest написа:
А и само 35-40% са на религиозна тема.

Само?!Този процент мисля е огромен като се има предвид,че "доброто" не е стигнало по-далеч от яловите молитви, в изолация от света и срещу него,защото е враждебен на некадърността на божието стадо.Освен това са оправдание за мързела.
Определено ме провокират определенията ти за добро и зло,защото са "повърхностни".Например курвалъкът е раздаване на много повече любов. :Р :)))))))
цитирай
15. анонимен - Гласувах ти едно плюсче за хубавата ...
05.11.2016 18:40
Гласувах ти едно плюсче за хубавата тема.Но още веднъж,ако напишеш критичен текст за Хелоуийн-няма да ти простя! :))))
Бъди здрав! :)
цитирай
16. ernest - А и само 35-40% са на религиозна т...
05.11.2016 18:45
thescarletletter написа:
ernest написа:
А и само 35-40% са на религиозна тема.

Само?!Този процент мисля е огромен като се има предвид,че "доброто" не е стигнало по-далеч от яловите молитви, в изолация от света и срещу него,защото е враждебен на некадърността на божието стадо.Освен това са оправдание за мързела.
Определено ме провокират определенията ти за добро и зло,защото са "повърхностни".Например курвалъкът е раздаване на много повече любов. :Р :)))))))


По този въпрос има един виц за обратните - Няма значение, кой кого ще е**, важното е да има "любов" между хората.

А като има курвалък после няма добро семейство, като няма здрави семейства в една държава, държавата постепенно пропада и деградира.
Когато хората си ги сменят все някой е недоволен. Колко хора се изпокарват за изневери и колко се убиват за това.
Това, че някои хора смятат, че са общи си е техен проблем. Повечето животински видове в това отношение са по-добре от общите.
цитирай
17. lightsaber123 - Точно.
05.11.2016 18:51
Това, че някои хора смятат, че са общи си е техен проблем.
Доброто и злото са си индивидуален въпрос. За един е добре за друг зле. Зависи кой как го възприема.
За мен е добре, като отявлен хедонист да се отдам на удоволствията. Друг може това мое качество да го намери за не толкова добро и това си е негов проблем. Не е мой все пак нали :-)
цитирай
18. ernest - Това, че някои хора смятат, че са ...
05.11.2016 19:08
lightsaber123 написа:
Това, че някои хора смятат, че са общи си е техен проблем.
Доброто и злото са си индивидуален въпрос. За един е добре за друг зле. Зависи кой как го възприема.
За мен е добре, като отявлен хедонист да се отдам на удоволствията. Друг може това мое качество да го намери за не толкова добро и това си е негов проблем. Не е мой все пак нали :-)


Така е. Различни сме.
Но някои неща все пак са противоестествени.
Да спомена полигамните животни. Елените си имат по няколко женски, ама, ако някой друг елен се опита да направи нещо се бият. Подобно нещо има и при лъвовете с техните прайдове. Има естествени природни неща и противоестествени. Така е в природата.
Никое животно не се радва да го бият с камшик, ама има BDSM (садомазохисти), на които това им харесва. При най-крайната форма на BDSM се практикува изяждане на част от партньора, докато са дрогирани. Обикновено по време на плея се изяжда по някое човешко ухо. А има и страшно много задушени и починали при някаква там практика на душене на партньора по време на секс.

През Втори век възникнала гностичната секта на карпократите от Карпократ от Александрия.
Карпократите практикували сексуални мистерии и оргии както с мъже, така и с жени и вярвали, че като правят това могат да се избавят от „прераждането на душата от едно тяло в друго”.
Като според карпократите жените се считали за общи. Epiphanes синът на Карпократ, който умира на 17-годишна възраст и бил честван, като божество на родния му остров Kefalonia, където му издигнали каменен храм и му принасяли жертвоприношения на новолунията и почитали рождения му ден с възлияния, песни и молитви излага отношението към жените и брака в тази магьосническа секта в трактата „За справедливостта” където пише:

„Бог e създал всички неща общи за хората и това се отнася също и за жените и за мъжете и те имат право да бъдат с когото пожелаят, както правят това всички животни. Така той показа, че праведността е общото споделяне заедно с равенство. Но тези, които бяха възпитани по този начин, отричат споделянето, което обединява всичко живо и казват: „Нека този, който е взел една жена, да я пази”, докато всички могат да я споделят, точно както постъпват всички животни.” (За справедливостта)

Да, ама животните не постъпват така. Пълно е с моногамни животни, които имат един партньор за цял живот и никога не си ги сменят и ако им умре, никога не си търсят друг. Някои видове си хващат друг.

В "сатанинската библия" на Антон ЛаВей публикувана през 1969 г. в раздела "САТАНИНСКИЯТ СЕКС" във връзка със сатанинския секс и сексуалните извращения, включително фетишизъм (откъдето идва това) и садомазохизъм пише:

"Сатанизмът толерира всякакъв вид сексуална активност, която истински задоволява вашите сексуални желания — било то хетеросексуална, хомосексуална, бисексуална или дори асексуална, ако щете. Сатанизмът одобрява също всякакъв фетишизъм или отклоненост, която би засилила сексуалния ви живот, доколкото това не включва някой, който не желае да бъде включен.
Широкото разпространение на отклоненческото или фети-шисткото поведение в нашето общество би смаяло въображението на сексуално наивните. Има много повече сексуални разновидности, отколко непросветеният индивид може да си представи — да изброим само няколко от по-преобладаващите: трансвестизъм, садизъм, мазохизъм, уролагния, ексхибиционизъм. " (Anton LaVey, Satanic bible)

цитирай
19. анонимен - Ернест, продължаваш да ме прово...
05.11.2016 19:10
Ернест,продължаваш да ме провокираш. :))))) Много държави в историята са изчезнали като такава и то не защото не са били християни и не са си държали жените изкъсо,а поради ред други причини.Но са останали техни паметници на културата и знания.И точно това в моите очи е важно-не да се запази държавността на една посредствена народност,каквато сме ние,българите,а принос към цивилизацията в по-глобален мащаб.


Като спомена БДСМ-щом го има значи не е толкова противоестествен и е по Божие допущение. :)))))
цитирай
20. bumerang - Отношението към събитията, фактите, действията, хората
05.11.2016 19:16
Е субективно, разбира се, в зависимост от собствената морално-етична и ценностна система. Но ако опитаме хипотетично да си представим два свята - първият, населен само с хора, притежаващи... хм... недостатъците от ляво, а вторият с добродетелите от дясно, какво бихме си помислили? Веднага много хора ще възкликнат: "О, колко скучен е вторият! Не искам да живея в него!". Да, но дали би поискал да живее и в свят населен само с безотговорни, себични, безскрупулни, алчни, егоисти, лъжци, измамници, подлеци, лицемери, завистници, злобари, наглеци и т.н.?
Разбира се, че хора, които притежават само добродетели трудно могат да се срещнат, но все пак има общочовешки ценности - човешкия живот, свободата, собствеността, честта, на които всеки държи, когато са негови и затова би следвало да уважава и чуждите.
цитирай
21. bumerang - Скарлет,
05.11.2016 19:27
И Вие ме провокирахте. Мисля, че има и по-посредствени народи от нашия, но посредственост и жизнеспособност не се покриват.
цитирай
22. ernest - Никъде не става въпрос за християнство
05.11.2016 19:28
И така е било в много култури. Примерно при много от индианските племена в Северна Америка е било забранено на момичетата да разговарят или да погледнат някого извън семейството преди да се омъжат. Когато са си харесали някого или са се влюбили, те са се срещали по случайност, когато отидат за вода, да наберат съчки и дърва в гората или нещо подобно.
Ако някой зарежел жена си, не е имал право да си вземе друга - изгонвали го от племето. И така се обричал на смърт понеже не можел сам да оцелее за дълго в пустоща. А в същото време, ако иска е можел да си има няколко жени едновременно . А между другото има и такова нещо, като влюбване и истинска любов, но при жените е само при първо влюбване, после е нетрайно и само временно при тези, които си ги сменят.

А относно думата "любов" на някои езици има повече думи. На гръцки са поне 6 и обозначават различни неща. Ерос е сексуалната любов. Думата лудус е когато сексът е над всичко. Думата сторге се използва за любов към някого от семейството, примерно на майка към дете.
цитирай
23. lightsaber123 - Това, което излагате в темата
05.11.2016 19:34
Е по християнски извратено. Не ви ща ценностната система - тя е болна и покварена в основата си.

Приятна вечер.
цитирай
24. ernest - Заслужавате да си обичате страната и народа
05.11.2016 19:39
bumerang написа:
И Вие ме провокирахте. Мисля, че има и по-посредствени народи от нашия, но посредственост и жизнеспособност не се покриват.


Аз съм смесен и малко отстрани го казвам. България е древна култура има история. От гледна точка на християнството, което все пак малко или много коментираме - първите християнски емисари (евангелизатори), апостол Андрей, а и апостол Павел са минавали през територията на съвременна България. А първият манастир в Европа е направен в Старозагорско 4-5 века преди да бъде въведено християнството от цар Борис.

Това, че на Запад им се подиграват на по-голямата част от българите заради чалгата и простотията е друг въпрос. Не всички са прости и не всички слушат чалга и не всички българки са курви или проститутки.

Eдно крайно изказване на Доц.Иво Христов който казва, какво е мнението за българите на Запад около 4-тата минута (3.55 сeк) https://www/watch?v=0bSikwS7KdU

Аз никога не съм казвал, че всички българи и българки са извратени или развалени. Просто страшно голям % от миналото поколение са учени в атеизъм, а с това и с различни разбирания от ценностната система в поне 3 основни глобални религии, като юдеизъм, християнство и мюсюлманство.

Покрай всичко това вече много от хората не искат да създават семейства, казват, че 55%, а другите карат на временни приятелства, докато си омръзнат и след това си ги сменят и това, че вече не искат да имат деца. През 2015 г. в България са родени само 65 950 деца, а колко от тях ще са здрави и ще оцелеят. Доказано е, че с майки пушачки вече абсолютно всички деца се раждат с вградени патологии. (А те освен че увреждат децата си, дават и лош пример и повечето имат склонност да оставят децата си да пушат и не им пука за тях.) Според официални данни на Unicef през 2007 г. по света умират 9 700 000 деца от заболявания под 5-годишна възраст (това са само регистрираните, но те са много повече). Изчислено е, че 18 деца умират всяка минута. През последните 10 години нивото на детската инвалидност се е вдигнало два пъти и според експертите ще продължава стремглаво да се повишава.

От 24 596 сватби за 2014 г. още същата година са се развели около 11 000 души. Зa 2015 г. има 10 483 развода същата година от сключени бракове 27 720 бракове. През всяка от последните 5 г. има по около 20 000-25 000 брака и по 10-12 000 разведени още през първата година на брака. Което е от 45 до 50% разведени.
http://www/Bulgaria/News/20344-pochti-polovinata-ot-detsata-v-balgariya-sa-na-razvedeni-roditeli
За какво да си говорим? А до 5 г. колко още ще се разведат? А след 15 г. ще останат ли поне хиляда от тях? (без да броим християните)
Да и на ред с това ще има голям брой нещастни деца израстнали без истинско семейство. Повечето от вече разведените никой няма да ги иска и ще си останат самотни майки. Около 70-80% от мъжете не искат разведени. А има и една подробност, която убягва на хората. Нещо което се укрива. Това, че ако една жена вече е правила секс после никой мъж не може да има от нея негов истински наследник. Това е така нареченият ефект телегония. Децата са смесица от гените на първия й мъж и малко от следващите. Прецакването е тотално. Ако мъжете знаеха това 90% не биха тръгнали никога с някоя, която не е девствена и не са й първи.
И за всичко са виновни тези, които са си ги сменяли и ценностната система.
Кажете ми само, че не са прецакани тотално?
цитирай
25. ernest - За да не пиша още отделни коментари направих някои добавки
05.11.2016 20:33
в някои от вече постнатите ми коментари, за да съм по-изчерпателен и да си върви с темата.
цитирай
26. ernest - Благодаря
05.11.2016 20:55
анонимен написа:
Гласувах ти едно плюсче за хубавата тема.Но още веднъж,ако напишеш критичен текст за Хелоуийн-няма да ти простя! :))))
Бъди здрав! :)


То и аз, ако искам мога да си гласувам. Но благодаря. Не е хубаво човек да си затваря очите - Хелоуин е един от трите най-важни празници в официалния сатанизъм и вещерския култ Wicca. Това не е маскин бал.

В раздела празници в Библията на сатаната написана от Антон ЛаВей (основател на Църквата на сатаната в Сан Франциско през 1966 г.) в раздела Празници пише:

"След собствения рожден ден, двата най-главни Сатанински празници са Валпургиевата Нощ и Халоуийн (или Нощта на Вси Светии)." (Anton LaVey, Satanic bible)

В България за първи път се чества от метълите в София, мисля, че през 1986 г. и ако не се бъркам един от първите, който ги е събрал е Ромбеца - метъл, който слуша различни групи между, които Merciful faith (сатанинска група) и Motley Crue. (в стандартния хеви метъл сатанинските групи са много малко, около 2-3-4%, но в тежките стилове са висок %, в сегашно време сатанизмът в рап музиката е двойно повече отколкото в миналото в хеви метъла) Горе-долу около това време се случва една трагедия с един от хеви метълите, контактуващ със същия човек. Toва е Боян от Габрово, oколo 10 или 11 клас. През октомври или ноември 1986 той отива до София и се среща с Ромбеца. (точно времето когато метълите са се събрали за първи път да честват Хелоуин) И е взимал от него освен записи (включително на изявления сатанист King Diamond) и някакви сатанински материали и след известно време се самоубиват с приятелката си двамата на един таван. Той е от тези, които си ги сменят. Причината за това са апокрифите със сатанински писания, а може би и комбинация от някаво проклятие на Хелоуин.

Аз от поне 5-6 години пускам постинги на тази тема. Когато човек е информиран може да се предпази или ако трябва да се коригира, а когато не знае истината е измамен от някого криещ се зад кулисите. Знанието е сила.
цитирай
27. анонимен - И ако това е така-кланят се на Сат...
05.11.2016 22:07
И ако това е така-кланят се на Сатаната,не са в разрез със закона,който дава свобода на вероизповеданията.;) В същия ред на мисли такъв човек би могъл да е много по-почтен.....Смяташ ли,че единствената религия,която прави хората "добри" "по правилен начин" е християнството и ако имаш безмерна власт с какви средства би похристиянчил света,за да отговаря на представите ти за правилност? :))
цитирай
28. ernest - Много добър въпрос
05.11.2016 22:26
thescarletletter написа:
И ако това е така-кланят се на Сатаната,не са в разрез със закона,който дава свобода на вероизповеданията.;) В същия ред на мисли такъв човек би могъл да е много по-почтен.....Смяташ ли,че единствената религия,която прави хората "добри" "по правилен начин" е християнството и ако имаш безмерна власт с какви средства би похристиянчил света,за да отговаря на представите ти за правилност? :))


Когато човек е възпитан в атеизъм много по-лесно е да приеме сатанизма. В България сатанизма не е позволен от закона, но в много от страните, където е по-сериозно разпространен изчезват хиляди деца за жертвоприношения от сатанистите. В Англия от домовете за сираци изчезват годишно безследно от 3 до 4 хиляди деца годишно. В други държави много повече.

Ако сатанизма беше баш официален на Халоуин щяха да се принасят и човешки жертвоприношения. То на тайните им сбирки на някои разбира се това наистина става точно на Халоуин.

Нормално мислещият човек разсъждава какво прави, но стадният човек не мисли - върви по течението и прави това, което правят другите около него (тук-таме по някой, който разсъждава не прави нещата по инерция или има други разбирания). И така не може да тръгне човек да празнува нещо, което не знае какво празнува. Или празнува или не празнува!

Не може да се вини едно дете примерно, че отива на организирано в училище събиране наричано Хелоин, но пък, тези които го правят или пускат носят отговорност.
Кoгато някой празнува Хелоуин от незнание е едно, но когато му се обясни и продължава да го прави вече отговорността за това е голяма и в духовен план от към Господ е самопроклятие.

За съжаление нямам власт. А християнството е религия на лично решение. Това не е насилствена религия. Това, че в някои страни владетелите са наложили християнството понеже те са решили така е друга тема. Християнин става този, който сам се осъзнае и вземе лично решение, а не който казва, че е християнин, но не следва нещата от Библията. Повечето хора са като овце - Като дойде Коледа, който всъщност не е християнски празник, но се приема за такъв всички временно стават набожни. Не е ли смешно? Според официалните данни 78% от българите се самопределят, като християни. Попадал съм и на твърдение за 85%, но считам, че не е вярно.
Докато в Римската империя до преди навлизането на християнството, като официална религия жените дори са нямали право на собствено име. Те са носели името на рода и всяка, след като се е се родила добавката Първа, Втора, Трета (Una, Decima...)
Когато християнството се превръща в институционна религия тя се деформира и изражда неимоверно много. Извращението с римокатолицизма е най-ярък пример. По някое време в алчността да събират пари от наивниците папа Григорий VII пуска вече отдавна назрялата идея за индулгенциите. Хем взимат пари от хората, хем нищо не е по християнско му.
цитирай
29. анонимен - Според закона Сатанизмът не е за...
05.11.2016 22:45
Според закона Сатанизмът не е забранен като право на вероизповедание.Сам по себе си той не е противообществен акт.:) Това,което казваш за убийствата на бебета са холивудски легенди.И като се замислиш сред самоопределилите се християни убийства не е да не се случват никога. :) Така,че да кажеш за някой,че е убиец или "добър" човек само върху основата на потомствената му религия,което не осмисля особено не е правилно.Дори да е атеист по убеждение пак може да има много по-силно чувство за хармония с околната среда от един човек,който натрапва агресивно религията си.Смяташ ли,че убеден атеист или сатанист,който има хармонично семейство и допринася за развитието на обществото,има добра комуникация със света и положително отношение към него ще е "прокълнат от Бог" ? :))
цитирай
30. ernest - Според закона Сатанизмът не е за...
05.11.2016 23:12
thescarletletter написа:
Според закона Сатанизмът не е забранен като право на вероизповедание.Сам по себе си той не е противообществен акт.:) Това,което казваш за убийствата на бебета са холивудски легенди. И като се замислиш сред самоопределилите се християни убийства не е да не се случват никога. :) Така,че да кажеш за някой,че е убиец или "добър" човек само върху основата на потомствената му религия,което не осмисля особено не е правилно.Дори да е атеист по убеждение пак може да има много по-силно чувство за хармония с околната среда от един човек,който натрапва агресивно религията си.Смяташ ли,че убеден атеист или сатанист,който има хармонично семейство и допринася за развитието на обществото,има добра комуникация със света и положително отношение към него ще е "прокълнат от Бог" ? :))


Първо сатанизмът в България не е позволен. Ако трябва се заинтересувай. През 2007 г. ръководителят от една варненска сатанинска секта името е Орден на сребърната Звезда искаха да се регистрират официално, но само заради това сатанистите изгониха техния предводител, който се обади и подаде иск.
В САЩ човешките жертвоприношения са факт, но тези неща се правят тайно не всеки да е наясно. Но все пак има не малко процеси на такива хванати. Oткривани са и места с остатъци от десетки детски кости на принесени в жертва. А в Италия направо има специален взвод действащ с църквата и полицията заедно поради големия брой убийства.

Сатанизмът е позволен единствено в САЩ и се опитват (ако не са го направили вече) в Украйна.

Аз не се интересувам от такива филми, но ето ви какво казват - че филмите се правят по истински случаи.
http://www/tv/tv-news/true-story-satanic-murders-inspired-3660392

Ето ви постинг за една сатанистка, която си признава, че е убила над сто души заедно със съпруга си (добро сатанистко семейство):
http://www/2014/02/17/satanic-murder-miranda-barbour-jailhouse-interview/

А ето ви друг постинг от вестник, където се съобщава за убийство на 15 г. момиче по време на сатанински ритуал:

http://www/news/article-2556446/The-sickening-smile-teen-accused-satanic-ritual-murder-15-year-old-girl-kidnapped-raped-bashed-death-lid-toilet

Според разследвания на ФБР в САЩ има 4 милиона сатанисти и 50 000 деца годишно биват принасяни в жертвоприношение от тях.

Постинг за тайна сатанинска елитарна секта разследвана от Международен трибунал, чието съществуване е документирано поне от 1773 г. и хиляди деца са били принесени в жертва, пиели са кръвта на жертвите и са консумирали плътта им:

http://ernest/drugi/2017/01/05/seksnasilie-nad-deca-i-sataninski-rituali-v-rimokatolicheska.1500853

В България преди 12 г. точно преди Хелоуин през октомври имаше случай на ученик от десети клас, който беше убил неговия съученик, с който седял на една училищна скамейка и го разфасовал и намерили части от тялото му в хладилника му (смятал да го яде). А познайте какви филми е гледал? И със сигурност е бил атеист, а не сатанист. Aкo беше отгледан в християнската ценностна система или ако имаше вътрешно усещане за правилно и неправилно, това нямаше да се случи. Ето ви линк:
https://news/crime/osvobodiha-ot-zatvora-kristiyan-ot-pernik-ubil-i-naryazal-sauchenika-si

За необходимостта от човешки жертвоприношения на деца пише в книгите си най-изтъкнатият сатанист на ХХ век Алистър Кроули. Той още споменава, че в сатанинските секти трябва да има жени донорки, които да забременяват тайно, без никой страничен човек да знае и после, като напредне бременността да отидат на отдалечено място и да се крият докато родят предопределеното дете за жертвоприношение.

Няма никакво значение, какво на мен или на теб ти се иска да си мислиш за Халоуин. Не аз определям кой е прокълнат, но си има духовни правила. Както в живота, така и в духовната сфера си има зависимости и правила. Като си отрежеш клона на който си ще паднеш от клона независимо от това дали ти се иска да паднеш или не!

Единият откачалник, който споменавам в поста на Хелоуин - Александър Сандерс. Когато бил на 16 години на неговия рожден ден като се върнал в къщи заварил майка си в центъра на пентаграма гола. Тогава тя му казала, че е потомствена вещица и носителка на "древната традиция" и майка му правила с него секс във вътрешността на пентаграмата и след това го обучила. (Според някои това с майката не е извратено, но тя му "раздавала любов".) Всичко това е според неговите думи. По-късно направил неговия вещерски орден със сексуални практики.

Още някои важни неща на следния постинг:
http://ernest/drugi/2017/01/23/.1449200

Как може да има хармонично семейство някой, който си ги е сменял? По-специално говоря за тези момичета и жени, които вече са ходели с различни. Вижте живота на известните сатанисти за да видите дали има нормални хармонични семейства. Като отидат да си спретнат по една оргия и им е много хармонично семейството. А като се разведат или си изневерят съвсем хармонично. Няма що. Ами вижте примерно семейството на Beyonce с Jay Z - Тя тръгва да прави лесбо връзки с други R&B певици, като Риана с която завързва връзка (но й изневерява), а той в същото време кара на еднократен секс със същата Риана, Rita Ora, Mya, Rachel Roy и др.
В сатанизма и повечето секти от този тип има и хомосексуални ритуали, просто зависи, кой до какво положение е навлязъл. И разбира се оргии и на оргиите карат, кой с който му падне. Взимате създателя на списание Playboy - той става сатанист през 50те и отива на само две такива сбирки на сатанинска секта, но хващат ръководителя на сектата за убийство (по време на сатанински ритуал) на млада жена и го вкарват в затвора и сектата се разпада. В сектата Хю Хефнър се запознава с бъдещата си жена Mildred Williams. След няколко години се развеждат (през 1959 г.) понеже тя му изневерявала (а познайте дали и той не й е изневерявал). Така развратът се пропагандира от сатанистите, а след това като се развратят и други хора от обществото и те започват да поддържат същите идеи.
Вече споменах как от по около 20 000-25 000 бракосъчетани през всяка от последните 5 г. в България само за една година след брака се развеждат около половината. От целия Европейски съюз според статистиката в България има най-малко сватби. За последните 45 години броят на сватбите е намалял с над 50 хиляди годишно.
Какви глупости говорите за хармоничност. Като са карали с различни общите жени, каква хармоничност може да има? При тях всичко е временно, независимо за какъв период от време става въпрос.
Никой нормален мъж не приема нормално, че някоя вече е ходила с някого или още повече да е била влюбена в някого. Като нямат чест и достойнство така става. И после за такива думите чест, достойнство, любов и романтика загубват значението си и не знаят какво е това. Курвалъкът и разврата стават "раздаване на любов". И те си мислят, че с колкото повече хора са, са по-обичани и раздават любовта си - няма що, според такива и проститутките сигурно много ги обичат и са добри жени, които обичат?
Рано или късно това дава отклик във взаимоотношенията. И почти всички такива мъже изневеряват. Нали ги виждам. Нали имам приятели и познати и ги знам какво мислят. (През последните 10-15 г. съм разговарял с около 1000 мъже, които са такива. Разбира се и с още 50-100 християни, които не са такива.) Да не мислите, че си казват на жените, какво правят. Всички, всички такива изневеряват! И в повечето случаи жените дори си нямат представа, а след като жените минат 40 г. и започват разводите. Обикновено мъжете чакат децата да пораснат и да завършат училище, за да не плащат издръжка и тогава се развеждат - това е специално за България, тъй като хората са зле материално. А в другите страни много не им пука и спокойно се развеждат. Изчислено е, че около 50% от хората в световен план се развеждат и в повечето случаи това става, като станат жените малко над 40 и причина е (освен, че остаряват и 98% загубват външния си вид, някои жени погрозняват още преди 30 г., но повечето между 35-45, по-бързо погрозняват и остаряват пушачките), че не са се оженили по истинска любов, а са си ги сменяли и в някакъв момент на мъжете им превърта. И после те си намират млади жени. Това са над 90% от случаите на разводи по света според дългогодишните проучвания. Aко не са женени по първа любов за жената и разликата във възрастта им е само до 5-6 г. вероятността да се разведат, когато жените станат до 40-45 г. е над 95%. В България примерно за 2015 г. разводите на тези между 40 и 49 г. са 3 876.
Младите мъже в България не сключват бракове в ранна възраст. Те не се женят на по 19-20 г. и не искат да се женят! Един от няколко хиляди млади мъже до 25 г. се жени. Те започват oт над 25 г. - става въпрос за по около 7-8-9 000 сватби на година от 25 до 30 г. (за 2016 г. са - 8 334). В България само около 2 хиляди до 2500 души с редки години изключения до 3 хиляди души от мъжете до 25 г. се женят. (a има още около 230 000 несемейни от 18 до 30 г.). За миналата 2015 г. има 74 брака на 19-20 г. (почти всички роми, етнически турци и тук-таме някой християнин) и само 1 977 от 20 до 24 г. А в същото време жените сключили бракове на 18-19 са 1 229, а от 20 до 24 г. са 6 648 - тоест почти всички жени, които се омъжват до 24 са с по-големи мъже. А при тези данни трябва да се има предвид, че през 2015 г. има много повече бракове от обикновеното - 27 720, през другите години сватбите са значително по-малко.
Ще дам и точни данни за 2016 г. - броя на сватби през годината са 26 803.
Младите мъже от 18 до 20 г., които са се оженили са 279 души, а от 20 до 24 г. са 3 352 души.
В същото време младите жени сключили бракове от 18 до 20 г. са 1 111 и около 80% са с по-големи мъже. А от 20 до 24 г. са 6 160 (година изключение - 49% от жените са с по-големи мъже).
И така на година общо около 8 000 до 10 000 жени до 25 г. успяват да се омъжат и в същото време остават още около 140-150 000 жени от 19 до 25 г., които не са омъжени. Така около 8 000-10 000 млади жени от всеки набор до 25 г. се омъжват, а в същото време около 20 000 млади жени до 25 г. стават проститутки. От тези, които се омъжват до 22-23 г. около 55-60% са девствени до сватбата, а останалите 80-90%, които вече не са девствени са били единствено със своите избранници. От тези които не са омъжени от 18 до 25 г. има около 45-55 000 млади жени, които са девствени.
Шансовете на някоя, която си ги е сменяла (за временно ползване - както ги наричат) да се омъжи до 25 г. са почти никакви - 1 към 1500-2000, а шансовете за успешен брак - още по-малки.
Нали ви е ясно, че от споменатите около 1800-2000 мъже, които до 25 г. възраст се женят на година повечето (около 65-70%) са роми християни или от други вероизповедания (oт цяла България най-висок процент на сватби на глава от населението има в Кърджали - 4%, където живеят етнически турци, а има градове в България, където някои години няма нито една сватба). В същото време има около 240 000 млади мъже до 25 г., които не искат и не се женят, но част от тях започват да се женят над 25 г. От 19 до 32 г. неженените са над 400 000. Повечето невярващи карат на принципа singledome, като от време на време си хващат по някоя курва за една вечер без обвързване, а другите имат временни гаджета, които си ги сменят през известен период от време и не искат сериозно обвързване. Останалата част от по-моралните мъже просто започват да създавт връзки не по-рано от 23-25 г. и след 1-2-3 г. ходене се женят.

Като се влюби някое момиче (за първи път) и създаде връзка (примерно от 16 до 22 г.) и след това семейство има случаи и на истинска любов за цял живот. Но, ако някоя (неморална) си хване гадже, примерно на 16-18 г., ако той не е християнин или със същата моралноценностна система и не е по първа любов (първо влюбване) и не е по-голям - няма почти никакви шансове да оцелее връзката 7-9 г. и да се омъжат. Възможен е по около един случай от 2-3 000 и ако някоя от тези, които са си ги сменяли от сегашното поколение случайно вземе, че се омъжи (казвам това, понеже е рядкост) вероятността да се разведе е 98-99%, без значение дали през първата година или до 20 г.
И така всички без морално-ценностна система са жертви и са нещастни!

През 2015 г. в България се раждат само 65 950 деца и повечето са извънбрачни - копелета, както се казва по разговорному. От началото на ХХ век при население около 4 милиона до към 1989 г. на ХХ век са се раждали по около 160 000-120 000 деца на година, сега се раждат със 80-90 000 на година по-малко - раждат се по 65-70 000 - демогравският срив е тотален и най-голям в цяла Европа. Официално се води минус 40% на година. През 1900 г. при население от 3 744 300 души са родени 156 962 деца, през 1950 г. при население от 7 273 100 се раждат 182 571 деца.
Копелетата родени в България на хора без ценностна система през 2015 г. са 38 649. А децата родени в семейства са 27 301. В района на моя град (общината) примерно общо са родени 331 деца и 195 са извънбрачни копелета и само 136 са при нормални семейства. А в самия град са 226 деца и от тях извънбрачни копелета са 130 и само 96 са при истински семейства. И трябва да се има предвид, че в моя град хората не са много развалени, по-скоро има много свестни сред по-младото поколение. През 70-те и 80-те са били много по-зле, поне три пъти по-зле, с тази разлика, че са създавали семейства.
И какво мислите, че ще е бъдещето на повечето от тези извънбрачни деца? Светло ли или прецакано? А и да не пропусна, че копелета се раждат единствено и само сред невярващите.

Ако някое момиче тръгне, като проститутка да търси, кой да хване (без предварително да е влюбена), просто за да си има гадже и да се среща с различни каква ще стане? Кой ще я хареса, някой морален или неморален? А като е неморален и не му пука много, какво ще следва по-късно? Всяко нещо си има последствия, добри или лоши! Докато, ако не прави това, но чака първо да се влюби, а след това да създаде връзка е друго. А пък има и такива, които са по-зле и си зарязват по някаква причина първото влюбване и си въобразяват, че после могат да бъдат, с който им падне и пак им се иска това да е любов, въпреки че думата вече за тях е - курвалък. - И това трайно ли ще е? Това са проститутко-курвенски тип жени (общите), част от тях стават проститутки (в България има около 4 милиона жени и около 60-70 хиляди бивши или действащи проститутки и всички са от този тип дето са си ги сменяли и не им пука за първа любов и повечето стават проститутки на около 19-20 г., когато вече не им пука за такова нещо, като първа любов). Да отбележа, че България е на 1-во място в Европа по брой проститутки на глава от населението. А на 1-во място, като брой проститутки е Украйна, България е на второ място. Около 1-2% от всеки набор в момента стават проститутки, а тайният план е населението на страната да стане 4 милиона и около една трета или една четвърт да станат такива (планът е жените да са в три сектора - 1 обслужване и туризъм, 2 земеделие и 3 проституция), но дали това може да стане зависи от % морала и вярата в Бог (разбира се, ако въобще стане подобно нещо, то ще е само за кратък период от време, после всичко ще си дойде на мястото, както трябва да бъде, ще се вдигне моралното ниво и няма да има подобни неморални глупости, като описаните в това подредие).
Единствено от курвенския тип момичета стават проститутки. Те живеят с идеята, ако нещо не им уйдиса да си ги сменят, те не живеят с идеята, като се влюбят в някого да се омъжат и да са цял живот с него. По това се отличават качествените момичета и жени от некачествените второ, трето качество.
Всички момичета и жени не са еднакви, но са различни видове. Постинг, където описвам някои от видовете:
http://ernest/tq-i-toi/2015/06/25/ima-li-vechna-liubov-4-chast.1371598

Нa различните видове развалени, общи им се подиграват, понякога директно, друг път зад гърба им. Разказват се вицове и понякога се пеят пародийни и подигравателни песни (в различни музикални стилове от народна музика, до рок или други силове).

Проститутко-курвенския вид момичета и жени, които нямат морално-ценностна система и живеят в грях са два вида. Едните, които не различават добро от зло и имат увредено самосъзнание, че са общи и им се иска да си мислят, че те са "нормални" (а не курви) и това, което те правят не е курвалък, но е "нормално" и спокойно си излизат с различни и си ги сменят. Такива дори не знаят, какво е любов, вярност, чест, преданост, моногамия, достойнство и за подобни не съществува такова нещо, като първа любов и любов за цял живот. Те не държат на подобни неща и си мислят, че могат да бъдат с всекиго, когото си изберат и това им се вижда "добро" и "нормално". Някои от този сорт, които имат изключително изопачена представа за правилно и неправилно дори имат наглостта да се чувстват обидени, ако им се каже, че излизането с различни и смяната на гаджета е курвалък (същото е по-късно, когато се развеждат и те си мислят, че пак могат да се омъжват и не са блудници - курви), но са прецакани. За половината от тях по някое време и бисексуалността също се превръща в "нормално". Докато вторите са наясно, че са курви и никога не го крият и поне имат доблеста да казват нещата направо. Много от общите считат Ромео и Жулиета за луди - те просто биха си сменили Ромеото. Подобно e отношението им и към често срещаните случаи, като принц Джахан и Мумтаз Махал, които са се чакали с години докато бъде възможна любовта им - те не биха чакали никого, понеже не могат да обичат!
И от двата вида около 18-22% стават проститутки. И двата вида моралните момчета и мъже не ги харесват! В миналото и от двата вида почти всички все пак са създавали семейства и само 55-58% от тях са се развеждали, сега едва около 30-35% се омъжват. Дори и тези, които им се иска им е много трудно да намерят някой, за да създадат семейство, а и от двата вида над 90% се развеждат. Почти всички и от двата вида и ги бият. По-рано, на омъжените до преди 22-25 г. е било с по-малък %, до около 35%, но вече сред този сорт момичета и жени е масово и рано или късно ги поступват (а някои от развратените са толкова зле, че искат мъжете или приятелите им да ги бият). В интерес на истината дори и в християнските среди се среща малък %, до около 10-12%, сред тези, които не са женени по истинска любов, в България си го има това нещо.
Редното е да си имат половинки, но общите, които са били с повече от един човек или тези които са се влюбвали (с курвенски тип влюбване траещо от 2-3 седмици, 2-3 месеца до 2 г. докато престане да се отделя окситоцин в мозъка, повечето жени не могат да се влюбват с курвенско влюбване след първото им влюбване, но само около 30%) никога си нямат половинки. Половинки са единствено при първо влюбване и ходене и създаване на семейство с първия човек, после вече са четвъртинки, шестинки, а някои дори стотинки и т.н. Те не могат и да чувстват някого вече свой - той може да е "техен" до следващия, после става "бившия". Ако нещо не им отърва просто си го сменят и това може да продължава до безкрай. А всички, в които са се влюбвали, ходели или омъжвали стават помежду себе си "баджанаци", както се казва по народно му за общите.
А и да не пропусна, че и двата вида са демонизирани. Именно по тази причина (демоните в тях) на такива, като им се каже, че да си ги сменят не е правилно (или пък е грях) се дразнят. Нормалните, които имат морално-ценностна система не се дразнят, но подкрепят казаното.

Второто и трето качество, които не държат на споменатите морални неща, ако все пак се омъжват (70% oт тях не искат да се омъжват) около 70% от омъжените се развеждат още първата година. Трябва да се знае, че от посочената бройка от 20-25 000 сватби годишно около 6000 души са християни и поне още 1000-2000 души момичетата се омъжват по първа любов (сред тях са и случаите на истинска любов), останалите са от общите. Около 70% от общите, курвенски тип се развеждат още първата година, а поне още 15% се развеждат до около третата година. До 10 г. поне още 5% се развеждат. С една дума в миналото, до преди около 15 г. около 35% при общите жени браковете им са оцелявали, а сега оцеляват около 5, максимум 10%. А едва половината от оцелелите бракове са успешни, другата половина жените не искат да се развеждат заради децата. Така с няколко думи - успешни бракове при общите са около 3-5%. А и да не пропусна една подробност около 40% от тези момичета, които започнат да си ги сменят след известно време обръщат резбата, в миналото този % е бил малък, до не повече от 0.1% до 1-2-3% преди 20-30 г.
С елементарна аритметика - преди 20-30 г. 90-95% от жените, като цяло са се омъжвали, включително и от тези общите, които си ги сменят. И тогава 50% от браковете им са издържали. Преди около 15 г. вече едва около 70% се омъжват, сега едва около 55% се омъжват. И от тези 55% успешни бракове имат около 15%, а от тези които не са имали морално-ценностна система и не се омъжват по първа любов оцеляват едва около 5-10% и успешни бракове са само около 3%. Може да звучи необнадеждаващо за хората живели или живеещи без морално-ценностна система, ама такава е истината и това са точни данни, а не "може би"! (Разбира се за разлика от преди, сега християните са с 500-700% повече, а симпатизантите с около 5000% повече от преди 26-30 г. и повечето от тези хора (около 85-90%) имат нормални бракове)
За такива общи (курвенски тип), които не държат на първа любов нещата са временни, ако не може да е вярна на първата си любов, не може да е вярна на следващите! А животните (повечето) правят ли така? И после такава ще има ли хармонично семейство? Добре известни са данните, че при 45% от връзките и браковете в България мъжете бият жените си и има такава организация за защита на жените, ама като се обади някой да се оплаче казват - Това е частен случай, нищо не можем да направим. Или пък другата глупост - станала на 30 или 40 г. и ще създава семейство или пък се развела и пак й се иска (добре е да се знае, че според християнството разводите са позволени само и единствено по прелюбодейство и разведените нямат право отново да създават семейства! - „А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен поради блудство, я прави да прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, той прелюбодейства.” Евангелие от Матея 5:31-32). При християните разводите са доста рядко явление, а на всичкото отгоре някои от тях могат да имат и потвърждение от Господа, че са си един за друг и ще имат щастливо семейство.
За да живее съгласно елементарните правила в природата на човек не му трябва много, но и трябва да има вътрешно усещане за правилно и неправилно. Aко живее по правилата има добри плодове, независимо от религия. Но безверието рано или късно ражда лоши плодове. И после такива си мислят че и сатанизма и атеизма могат да са добри и да спят с майка си или баща си или случайно, ако имат деца - с децата си не е лошо, но раздаване на любов. Преди 11-13 г. по една от кабелните телевизии показаха и обсъждаха случай на майка, която карала двете си дъщери едната на 5, а другата на 7 да лесбийстват помежду си - ето това са плодовете на безверието и атеизма.

Знам един единствен случай на невярващ, който със сигурност не изневерява. Той се запознава на около 22, а тя е била на около 19-20. Той й е първият и единствен и тя за него е първата и единствена. Разбира се и други има, но не съм сигурен понеже не си говоря с хората за тези неща, но когато те решат да си говорят. Предполагам, че около 25-30 % от невярващите са такива. И такова ми е мнението. (Добре известно е, че 65% от мъжете в България ходят по проститутки и това се отнася единствено за невярващите мъже.) Да има и добри и хармонични бракове и сред невярващите, но са в рамките на 25 или може би 30% (при новото поколение от десетина години насам, както стана въпрос ще са от 3 до 5%). Но то е и на райони. Някъде малко по-добре, някъде малко по-зле. Но горе долу или 25 или 30%. А понякога и това касае определени години. През някои години са по-добре, а през други по-зле.
Чувал съм и по няколко случая на град на места за истинска любов за цял живот, но винаги, винаги във всички случаи това за жените е по първо влюбване и те са били до около 19-21 г. Постинг за истинската любов:
http://ernest/tq-i-toi/2016/08/16/ima-li-vechna-liubov-6-chast.1470915

Не можеш да вземеш някоя на 24 или да си ги е сменяла и голяма любов. Ами няма такива случаи.

Човек не е длъжен да бъде християнин, за да е наред, ама ценностната система определя хармоничността. Посочих и индианците в един от коментарите. Tака е било при сиуксите, апачите (до ритуала White Painted Woman), Blackfoot и др. племена.

Според хиндуизма, като се оженят те направо вярват, че са свързани заедно за седем живота. Ама не си ги сменят и не ходят с различни, не си сменят гаджетата - после какви седем живота ще кажат?
Има морал и той е над религията. Но религията се превръща в пазител на морала.

Да не мислите, че за мъдреца Конфуций или пък Буда моралните ценности споменати по-горе са различни? - Същите са!

Аз и да не бях християнин пак щях да съм с всички до едно написани неща отдясно, както съм и сега!
Тези неща понякога си ги имаш вродени.
цитирай
31. bumerang - Има една латинска сентенция, която казва
06.11.2016 11:34
Че човек не обича Родината си, защото е голяма, а защото е негова. Каквато и да е тя богата или бедна, каквито и да са сънародниците му - посредствени или гениални. Така както едно дете обича бедната си майка и "болните" си от посредственост братя. Не можем да упрекнем никой, че обича своята Родина или земята, където са корените на родословното му дърво.
цитирай
32. ernest - Булка под наем
07.11.2016 15:03
Тъй като и тъй и тъй половината, които се женят, като нямат ценностна система след една година в България се развеждат, което за последните 5 години е oколо 55 000 разведени предлагам да се направи една агенция "Булка под наем".

http://www/Bulgaria/News/20344-pochti-polovinata-ot-detsata-v-balgariya-sa-na-razvedeni-roditeli

Те така или иначе вече половината са общи и вместо да ги наричаме проститутки или курви или с някакви други епитети - булки под наем (които "раздават любов"). За тази част от хората, които не държат на такова нещо, като любов или по-специално първа любов за жената (това е единственият начин да се получи истинска трайна любов). И всеки да може да си избере по каталог за една година ползване булка под наем. Плаща си, прави си сватба, живее си една година с нея и след това контракта привършва и като иска следващата. Така поне предварително всеки си знае. И всичко си е "много хармонично". Няма недоволни. Toва е перфектният начин за атеистите и по-специално тези, които не държат на такова нещо, като "първа любов".
Иначе знаем какво става. Направени са необходимите проучвания. Когато са си ги сменяли жените вече не могат да обичат истински за цял живот. Според учените фалшивите влюбвания при тази част от жените, които не държат на първа любов и все пак могат да се влюбват повторно или повече пъти (при около 30-40% само, така нареченото курвенско влюбване ) траят най-често 3 месеца, но има случаи до 1-2 г. Много рядко до около 3 г. След това подаването на окситоцин до мозъка престава и усещането за временното, фалшиво влюбване изчезва. (В енергийното поле на жената за цял живот се пази, кодира единствено първото влюбване.) Като минат пък от 7 до 8 г., като не са женени по истинска любов си омръзват. В по-редки случаи до 12 г. Това са така наречените "критични години" за едно семейство. И с "хармоничното семейство" до там. Най-общо казано "хармоничното семейство" от този тип трае от 1 до 3 г. и в по-редки случаи до 7 или 11-12 г.

Ето ви един виц за общите.

Жена (обща) с любимия си.
- Обичаш ли ме?
- Обичам те!
- На колко още момичета си го казвал?
- На всички. На всички им казвах, че те обичам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673856
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930