Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2016 15:49 - Пречиствания 2 Здравословен живот - Време за пречиствания на организма
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 629 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.03.2017 06:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравословният начин на живот, а и елементарната поддръжка на организма изискват периодично да се правят пречиствания на организма. Всички хора не сме еднакви. Докато мнозина живеем, за да се самоусъвършенстваме и се стараем да живеем качествено и здравословно, то има и такива, на които не им пука, докато нещо не им се случи (но обикновено научават твърде късно, че вече им се е случило). Някои хора живеят нездравословно, като възприемат телата си, като кофи за боклук и пият, пушат, хранят се нездравословно и повечето от тях боледуват и умират1 в ранна възраст. От всичко това (ГМО храните и напитките с вредни вещества, вредните вещества в козметиката, цигарите и ваксините) вече има и голям % стерилни (безплодни), като в някои страни достигат 40 или 45%. Но здравомислещите рано или късно разбират, че това не е правилно и се насочват към промяна на начина на живот.

image

image

 Какво избирареме? Здравословен живот или боклуци?


Пречистванията биват различни видове и са насочени към различни области на организма или са въпрос на обща профилактика.
 Едно от най-разпространените е правенето на пречистващи гладувания, в религиозен аспект наричани постене. При ранната християнска църква през първи век християните са постели (не са ядели нищо) по два дни седмично. Аз обичам да постя и да правя пречиствания.

С наближаването на големите християнски празници, като Великден и Рождество Христово2

в римокатолическата и православната църква има традиционен 40 дневен пост. Някои хора, които не познават добре Библията и библейските принципи считат неправилно, че постът е неяденето на месо и се хранят, почти както обикновено, само че изключвайки от менюто си месото и си въобразяват, че това е пост, а има и такива, които смятат, че рибата не е месо - да не би да расте по дърветата? А има хора, които цял живот не ядат месо - да не би да постят? Не те са вегетарианци. А има и хора полу-вегетарианци, които продължителни периоди от време не се хранят с месо. Диетолозите препоръчват, ако се консумира месо да е два дни седмично. Аз самият от години само на гости ям месо (но ям риба, понякога рядко специално ям и черен дроб заради наличието в него на 8-те незаменими аминокиселини), поне докато още не съм преминал на енергийно зареждане - зареждане със слънчева3

енергия или друг тип енергия. 
В Библията се намират примери за това, какво е пост - пълно въздържание от храна, а може и от вода. Най-често това е тримеренето - в продължение на три дни не се яде и не се пие нищо, като това специално е обявено пред Бог. Като добър пример може да се посочи изпратеният от Бог пророк Йона в Ниневия, където Господ чрез него предупреждава, че ако продължават така ще унищожи града им. Хората си слагат вретища и всички и хора и животни в продължение на три дни си налагат пост без храна и вода за покаяние и молба към Господ да отмени злата участ за техния град-държава и Господ се смилява и променя това!
Има случаи на хора, които правейки продължителни постове пред Господа все пак да хапват нещо по малко вечерно време, но да припомня, че по същия начин човек може да живее и цял живот. Така, че 40-дневното вегетарианско меню и хранене да кажем един или два пъти на ден е по-скоро полезна диета. Питагор и всички в неговата питагорейска школа са практикували 40 дни гладувания всяка година. А Исус Христос отива за 40 дни в пустинята и пости (без вода).

Най-добрият български лечител през ХХ век Петър Димков в книгите си обяснява много добре действието и ползата от гладуванията и често препоръчва няколко дневни гладувания.

Херодот споменава, че Египтяните били най-здравият народ, който посетил. Те правели веднъж в месеца пречистване на организма с билкови треви траещо три дни и нищо не ядели през това време. (Аз миналия месец направих два дни само, но при това организма сам си влезе в режим на пречистване и сега пречиствам по 2-3 дни седмично.) Не съм сигурен точно кога съм започнал да правя пречиствания с гладуване, но на 17 г. вече правех редовно всяка седмица по един ден. Случвало се е да има години, когато да не съм много постоянен и да правя само по 20-30 пъти в годината пречиствания. Сега, въпреки че може да се случи покрай празниците да пропусна някоя седмица, вече започвам да влизам в ритъм по два дни седмично.

При практикуващите йога също се препоръчва всяка седмица да се прави прочистване с вода и да не се яде. Диетолозите също препоръчват един ден седмично да не се яде.
Аз обичам да постя и да правя пречиствания.
Преди години, когато Лоренцо Ламас гостува в едно българско телевизионно предаване и каза, че в момента пости (и не яде) и попита дали водещият пости - онзи се почувства сконфузено. Някои хора се грижат за организмите си (а и за духовното), други - не. В наше време момичетата и жените, които правят йога са 20 пъти повече (в България), отколкото момчетата и мъжете. Това е начин човек да бъде по-здрав и да има по-хубава фигура.
Бащата на един мой приятел се разболял от нещо и лекарите му дали още около два месеца живот. Някой му казал да пробва да прави йога упражнения. След половин година човека отишъл изцелен на преглед и лекарите не могли да повярват, че този човек е още жив. А аз като го видях бяха минали доста години от случая.


Аз още на 14 г. бях забелязал, че ако не ям 8 часа си правя добре йога упражненията. Ами не може да ядеш на 5-6 часа и после да правиш йога - не става. Аз не обичам да ям по три пъти на ден, както правят повечето хора, но предпочитам 1 или 2 пъти (разбира се има дни на изключение, примерно по време на някои празници или на гости понякога е нормално, но след това пак се правят пречиствания и хранене 1-2 пъти дневно). А също усещам и ефекта от зареждането със слънчеви лъчи и от другите подобни енергийни методи. В България има хора, които не се хранят с храна, но единствено пият сокове. Аз не знам дали бих опитал подобно нещо, но пък мога да зареждам слънчева светлина и тогава имам повече сила и енергия. В моя град има един човек, който не пие вода от няколко години, а пие сокове, но и яде вегетарианска храна шест дни седмично (един не яде).
Много важна подробност, което трябва да се знае е, че хората, които не ядат месо трябва да приемат допълнително витамин B12.
Наскоро научих, че изследванията на учените са доказали, че когато човек се храни веднъж на ден (или на 12 часа) организмът функционира най-добре и има най-много енергия, детоксикира се (намалят токсините в организма) и се регенерира. Aко се яде поне на 12 часа е доказано, че се отделя най-голямо количество от хормона, който отговаря за тези функции.

Преходните моменти между сезоните са най-подходящото време за правенето на пречиствания.

Съществуват голям брой йогийски пречиствания. Като един от видовете е основно пречистване на дебелото черво. Може да се прави по няколко различни начина. Разхлабващи билки, пиене на английска сол или вече комбинация на йогински упражнения с пиенето на солена вода. Аз по-рано ползвах доста сложна (според някои хора) техника с пиенето на топла солена вода и правенето на двеста пъти наули (99.99% от обикновените хора не могат да правят наули). Сега временно ползвам опростена техника, която е много лесна наричана шанк пракшалана. Исках да изпробвам и да видя, как действа и тази техника. Много ми беше интересно, как с такива елементарни упражнения става това и водата сама се изхвърля. (Подобно е положението и с подмладяващите техники - действат!) Описание на изпълнението можете да намерите на следния линк:

http://www.zemianazaem.com/archives/113

При моя организъм, който е в по-добро състояние нещата стават по-лесно, изчистването не започва на 14-та чаша, а между 4-та и 6-тата чаша. А като правя пречистването няколко пъти дори няма нужда от пиене на нещо, организмът сам започва на определените дни, в които пречиствам да си чисти. Не съм чувал дали има и други такива хора, но при мен е така.
Въпреки че мога да направя шанк пракшалана и със захранване (описано, как става в линка), аз още от ученик съм свикнал да правя по-продължително въздържане от храна. Ако се прави няколкодневно гладуване ефектът е да не казвам никакъв, ама твърде слаб в сравнение с това, ако предварително се направи очистване на стомаха и червата от остатъците от храна. Това е като един "рестарт на организма", както е модерно сега да се казва и започва да функционира по-добре.  
В моя град има едни хора, които правят по 20 дни гладувания, понякога по 2-3 пъти годишно, но те не правят пречиствания и полезния ефект от това е слаб. Аз до момента съм правил само 9 дни, но с предварително изчистване на остатъците от храна в стомаха и червата.
Трябва да се има предвид, че най-правилно е да не се прави изведнъж дълъг пост, но постепенно да се увеличават дните. Първо се прави 2-3 дни и когато човек свикне вече може да се пробва на повече дни.

При доста спортове, като бягане, тенис, конни състезания с жокеи, йога и др. хората поддържат ниски килограми и на моменти дори свалят килограми (да припомня, че става въпрос за хора с нормално телосложение, които свалят кг.), примерно 4-5-6-7 кг. и в това отношение диетите и пречистващите гладувания са от основно значение. Докато при някои спортове зорлян свалят килограми, като жокеи (желателно е да са под 50 кг.) или спортна гимнастика (при момичетата и жените), то при други, като бягане и йога щеш не щеш тялото, aко има нужда само си сваля и се намества на най-добро положение.

Добре е да се знае, че по време на гладувания се свалят килограми. Свалят се по 1 кг. за два дни през първите десетина дни, после по някое време започва по 1 кг. на ден. Ако се прави пречистване в началото се сваля по повече. Примерно за 6-7 дни около 5 кг. При правенето на дълги пости с малко храна веднъж на ден също се свалят килограми.
Така, ако някой има намерение да прави дълги пости трябва да внимава да не стане кожа и кокали.

Индианците от племето тараумара са известни с факта, че бягат по над 100 км на ден. Когато в миналото търгували с индианците от крайбрежието бягали по 300 км за два дни.  През дните, в които бягат, а също и предния ден те не се хранят. Единствено ядат по една лъжица на ден семена от чия и това е напълно достатъчно. (Чиата е една от суперхраните, които дават енергия и съвсем малко количество е достатъчно за организма.)

Един от новооткритите методи на изчистване от токсини, вредни вещества и обновление на организма от австрийски и полски изследователи е ползването на зеолит. Пиене на вода със зеолит. Но дори и при този метод казват, че ефектът, ако просто се започне да се пие вода със зеолит е 98% по-силен, ако преди това се направи пречистване. Зеолитът съдържа всички необходими минерали и е естествен начин на възстановяване на организма.

Едната от йога и аюрведа практиките на очистване на организма се нарича Панчакарма (прави се преди техниката на подмладяване каякалпа4).

При панчакарма всекидневно се правят пречиствания в продължение на десет дни (обикновено го правят за по-лесно при хората, които не се занимават с йога с билки имащи разхлабителен ефект) на организма и след това има отново захранка с храна. През това време на всеки час се пие чай от джинджифил.

На мен лично ми се струва, че това е за хората, които не са свикнали да правят продължителни гладувания. Иначе човек спокойно може да не яде няколко дни или седмица и ще има добър очистващ организма ефект. 

В България също е разпространено пречистването по метода на Лидия Ковачева с пиенето на билкови чайове по време на гладуването. Аз освен чайове по време на пречистващите гладувания, когато са повече дни ползвам и цветен прашец в чая. 

Друго важно пречистване е пречистването на черния дроб, за което имам постинг:
http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/21/prechistvaniia-1-prechistvane-na-cherniia-drob-jizneno-vajno.1221282

Този постинг не е, за да кажа аз колко съм добре, а повечето хора, колко са зле (аз и да не пиша нищо съм си много добре), а за да дам свидетелство и да помогна на тези, които искат да живеят по-качествено и пълноценно.

Във вас е потенциалът на вашия живот и физика! Научете се да живеете здравословно и да вървите по правилния път на вашия живот! 

--------------------------------------------
 

1 В миналото до преди 30-40 г. почти не са умирали в детска или млада възраст, коeто е било много рядко изключение, докато сега е нещо нормално и на много места можете да видите събирания на пари за лечение на деца, каквото в миналото не е имало. В България е страшно висок % на смъртност сред пушещите или пиещите от 32 до 39-42 г. възраст и това е нещо, като основна пресявка сред нездравословно живеещите. В България една от 4 жени от 32 до 40 г. има рак на гърдата и 90% от тези с рак са пушачки. Към 38-42 е страшно висок % на миома (рак на матката), една от 8 жени вече има миома. В същото време сред здравословно живеещите в страната през последните 20 г. се е увеличил броят на дълголетниците.

Има болести, за които е добре известно последствие на какво е по-големият процент от заболели. Така например при около 87% от случаите ракът на белите дробове се дължи на тютюнопушене. Сравнително подобно е и положението при инфекции на дихателните пътища.

Според официалните данни в Русия за 2015 г. умират от пиене на алкохол половин милион души. Като трябва да се знае, че Русия е на 11 място по пиене на алкохол в Европа. 
Само във Великобритания от прекаляването с хамбургери умират 40 000 души годишно. Според Международната здравна организация от нездравословен начин на живот и неправилно хранене от фастфуд храните годишно умират два и половина милиона души.

Поради нездравословния живот, липсата на спорт*, подценяването необходимостта от пречиствания, пушенето или още пиенето България е с най-голям брой инсулти на глава от населението. Ще цитирам книгата на др. Атанас Гълъбов даваща точни данни:

"България е страната с най-висока смъртност, от мозъчно-съдова болест - МСБ (инсулти), в целия свят! Понастоящем у нас от МСБ всяка година умират средно по 22 000 души - т.е всеки пeти-шecти мъж и всяка четвърта-пeтa жена, като има значително увеличение на смъртността в активна възраст с най-високи стойности между 30 и 49 г. За 2000 г. 35 000 българи са били с инсулт." 

Хората, които правят стойка на глава и обърнати асани (свещ, рало) или правят медитативно-релаксационни упражнения - никога не боледуват от неща свързани с мозъка. За профилактика се пие гинко билоба.

Да уточня една много важна подробност, че израстналите в България до 1985 г. са много по-здрави от сегашното поколение и по-специално сред тези, които живеят нездравословно. При поколението на от 31 до 40 и няколко годишните в България и в други страни в Европа е често срещано заболяване и проблеми с щитовидната жлеза. Причина за това е, че след инцидента в Чернобил на бременните жени, децата и подрастващите до 16-18 г. е трябвало да се даде да пият йод (в Полша са давали, но пак се срещат тук-таме болни с проблеми с щитовидната жлеза), но в България се е укривало и не са взети необходимите мерки за населението и положението е доста зле. Така проблеми с щитовидната жлеза имат предимно хора, които не живеят в близост до морето и не са ходили сутрин на морето да дишат йодени пари. Срещат се и доста заболели и от морските градове сред тези, които не са били все още пораснали и не са ходели на морето през предната или същата година на инцидента в Чернобил - 1986 г.
От казаното сами можете да си направите извода, че годините нямат голямо значение, но индивидуалното състояние на конкретния човек. Също така се срещат определени групи от години, през които понякога има по-голям брой хора склонни към боледувания и такива, в които има повече здрави хора, но всичко е индивидуално. Всички хора сме различни, а да не говорим за йогите, където се срещат хора на по над 250 г. и понякога до 60 г. са считани, още като за пубертети. В миналото до преди 26 г. не е имало деца и такива младежи по на 15-22 г., които да умират от рак или нещо подобно. Това се разпространява и е често срещано (почти няма училище без един или няколко случая) през втората половина на 90-те от много вредни вещества, за което споменавам.

Има много начини на лекуване, включително и молитва, но е добре човек да се поддържа и пази здравето си и да си прави посочените профилактики. По църквите съм чувал и постоянно чувам хиляди свидетелства на изцеления от какво ли не.
Има и новаторски български метод на Жабилов, който се очаква евентуално да се въведе (но в световен план  много от методите биват потулвани от мегакорпорациите).

Един от най-добрите и универални съществуващи методи на лекуване (по източна медицина) е лекуване с биополе (методът, който аз прилагам понякога откакто открих, че имам тези способности):
http://ernest.blog.bg/drugi/2015/05/03/ima-biopole-okolo-vsichki-jivi-organizmi-lekuvane-s-bioenerg.1358543

Съвременната медицина се оказва, че в поне 80% е измама. Изследвания направени в Илинойс показват, че предозировката с лекарства (предписани от лекарите) са причина за смъртта на една пета на американците. Хората умират от интоксикация от лекарствените препарати, които им изписват.
https://www.youtube.com/watch?v=_6JHCMB7Ups

* Да спортуват и да се поддържат могат почти всички и на всякаква възраст. Дипак Чопра е направил следния експеримент. Отишъл в един старчески дом. И предложил да се направи група от хора, които да спортуват. Така 80-годишните се разделили на две групи с приблизително равен брой хора (по 50 човека струва ми се). След 5 години повечето хора от групата, в която не спортували били измрели, а от другата имало 2-3 смъртни случая и то починалите са умрели от наследствени болести. Този експеримент е доста показателен, но е по-добре човек от млад да си спортува и да се поддържа. A при правещите йога могат да се постигат високи спортни резултати на всякаква възраст и при доста хора възрастта въобще не е никакъв критерий за абсолютно нищо. Гарантиран начин за добро здраве през целия живот и дълголетие (може не само стотици, но и хиляди години) са йога упражненията. Йогите не боледуват.

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/06/10/chudesata-na-dylgoletieto-3-chast.1367852

image
 
 Туристи в Индия видели някакъв възрастен човек индиец над 100 годишен и го попитали:" Случайно да правите йога?" Той отговорил: - "Правя, ама не случайно!"
На снимката йогинът Свами Йогананда на 103 г. през 2011 г
.

image

Снимка на Картикея Джи, когато е бил само на 305 г., а изглежда като на 30 и няколко

image

 

Рисунка на Бабаджи (няма снимки) от преди няколко века. В момента той е на 1214 г. Роден е на 30 ноември 203 г. сл. Хр. Живее в Северните Хималаи.


Друг съществен момент е, че жените, които са пушили** повече от 5 г. в наше време вече не могат да родят здрави деца, всички се раждат или с дефекти и болести, патологии и лоша наследственост или тези неща са в латентно (спящо състояние) и при определени обстоятелства започват да се развиват, както е доказано научно. (Няма значение на кой, какво му харесва или не, това са доказани научно факти! В миналото не е имало толкова много химия в цигарите, както сега, откриват се до 40 различни, все вредни елемента в тях. Имам щастието да съм непушач, като и родителите ми.) Тоест те не стават, не са подходящи за жени, за семейства. Покрай многото вредни вещества в цигарите вече някакъв % от пушачките след над 5 г. пушене са и безплодни и не могат да имат деца. Вече има държави, където поради комбинация от вредни вещества - нездравословен начин на живот ГМО храните, ваксините, тютюнопушене и козметика (предимно дамска) 40-45% от младите хора да са стерилни и не могат да имат деца. Ето точни данни: 30% в Русия, 44% в Бразилия (за да се постигне този висок процент в Бразилия повечето хора доброволно са били надумани от различни неправителствени организации за контрол над раждаемостта (експеримент на спонсорирани организации от фондации на Рокфелер) и от международна федерация по планирано семейство в началото на 90-те да ги направят стерилни с операции и през 1992 г. държавата прави изследване на населението и стига до шокиращите 44%), 40% в САЩ и 50% в Канада. В България по официални данни има 300 000 семейства, които са безплодни, но какъв е точно реалният процент 30 или може би около 40% не се знае, тъй като само около едва 50% от хората в репродуктивна възраст създават семейства. Около 55% от жените до 30 г. се омъжват. От поколението до 40-42 г. омъжените са 70-75%. При мъжете, които за разлика от жените възрастта не оказва влияние, кога да имат деца вече поколението, които са от 18-до 32 г. възраст създават семейства само около 3%  до 30-32 г. възраст. При поколението на мъжете, които са над 40 г., примерно на 40-45 г. тези, които създават семейства са около 70%. Вероятно стерилните в България са над 700 000. И да не пропусна и ранната менопауза от някои вредни вещества при жените. Вече в България има случаи на ранна менопауза, примерно на 28 г. и дори и да искат тези жени не могат да имат деца (по тази причина желателно е да се създават семейства с жени до 22-23 г.).
Oще трябва да се спомене, че oколо 1990 г. България получава безплатно 500 000 ваксини за бебета, които са програмирани да превърнат децата в стерилни, тях или тяхното поколение, ако имат такова. Така че родените през периода 1989-1994 са прецакани в дългосрочен план.
https://www.youtube.com/watch?v=SUQphKRm8JM
По официални данни на Unicef през 2007 г. поради посочените по-горе причини по света умират 9 700 000 деца от заболявания под 5-годишна възраст (това са само регистрираните, но те са много повече). Изчислено е, че 18 деца умират всяка минута.

** Неслучайно по цигарите им има надписи "Пушенето убива" и наричат пушещите "бавните самоубийци". По кутиите вече присъстват и реални снимки на хора умиращи в раковите отделения и др.
http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/31/manipuliraneto-na-pushachite-bitkata-za-zdraveto.1252764
A и над 90% от майките пушачки са безотговорни и лоши майки - на тях не им пука и пушат в присъствието на децата си правейки ги така наречените "пасивни пушачи" от бебета, а по-късно ги оставят спокойно и те да си развалят здравето и да пушат.

image

Деца родени с патологии от майки пушачки
image

Отляво снимка на здрав бял дроб на непушач, отдясно развален бял дроб на пушач 


2 Исус Христос не е роден през декември. Никъде в Библията няма да намерите написано подобно нещо. Нито пък християните от първите векове на християнството са отбелязвали с някакво честване подобен ден. За повече информация по въпроса четете книгите ми "Измамата за Коледата" и  "Езическите празници и чествания в християнството".

3 Представителите на съвременната наука и медицина* не са единни по въпроса. Но някои изследователи са на мнение, че за физиологическите процеси – нищо в човешкия организъм не работи без енергия, но ние я получаваме не толкова от храната, колкото от енергийното поле. Когато човек се храни с растения – те чрез хлорофила са синтезирали слънчева светлина във формата на различни вещества. Това е вторичен начин на усвояване на слънчевата енергия. Кожата също поема слънчева енергия (светлина) с мелатонина и не само витамин D, но много повече. Така че тялото ни така или иначе се храни (насища) със слънчева светлина. В момента по света има от 50 дo 100 000 души, които се опитват да преминат на слънчево хранене, а няколко десетки хиляди (предполага се, че над 50 000) от тях вече са успели. Има и цели семейства. Има един известен случай, когато първо мъжът се научил. След две-три години жена му, а междувременно им се родило дете и то на третата си годинка преминало на слънчева светлина.

* Някои от представителите на съвременната западна медицина понякога са смешни. Преди 3 г. започнах лятно време да бягам сутрин на морето по около 10 км. и един възрастен човек разказал на някакъв лекар, че бягам по 10 км. И лекаря му казал, че аз вече не мога и трябва постоянно да бягам по 10 км. Да, ама не. Мога спокойно да не бягам с месеци и после отново нормално си бягам. Като аз бягам на здравословен принцип - да си чувствам организма.

4 Има стандартна аюрведа техника на каякалпа (трансформация на тялото), която е с по-слаб ефект, но изключително полезна и каякалпа с по-специални съставки (включени са такива в древната книга с рецепта на подмладяване Питието на безсмъртието). Такава по-специална каякалпа е използвал йогинът Тапасвиджи живял 186 г. (преди да се телепортира пред очите на хората, казвайки че отива на друга планета). Постинг за Тапасвиджи:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/10/06/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-7-chast-indi.1302546

А между другото наскоро Бабаджи стана на 1814 г., но той знае други техники за тези неща.
 http://ernest.blog.bg/drugi/2015/12/05/na-30-noemvri-ioginyt-babadji-koito-e-jiv-navyrshi-1812-g.1412446

 




Гласувай:
1



1. ernest - Единственият начин човек да е здрав
13.09.2020 22:08
е да се прави йога, да се правят йогийски пречиствания с дълги гладувания (20-21 дни) и да се живее умерено (да не се пуши и да не се пие). Правещите йога не боледуват и ако някой е болен от нещо, когато започне да прави йога след известно време изчезват заболяванията и организмът започва да функционира по-добре. Всички органи и всички системи в тялото започват да функционират перфектно, освен това могат да се придобият и свръхвъзможности.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665071
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031