Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2019 16:23 - Има ли значение колко дълга е косата при мъжете? Мъжките прически 2 част
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 8084 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 24.10.2021 18:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече имам един постинг за дължината на мъжката коса от 2014 г., който до момента е прегледан над девет хиляди и сто пъти:

http://ernest.blog.bg/history/2014/11/18/ima-li-znachenie-kolko-dylga-e-kosata-pri-myjete-myjkite-pri.1314893

Време е да изясня по-подробно още някои теми. В този пост ще стане въпрос както за различните видове мъжки прически и смисъла на дължината на косата, така и за късите и свръх късите мъжки прически - от къде произлизат и какво отразяват те.

Mного йоги и гурута си оставят дълги коси. Те вярват, че това са естествени антени на човека, които го свързват с космоса и космичната енергия. Преди десет или единайсет години откриха двама йогина на по 700 години в една пещера и имаха дълги коси и дълги бради по около метър и двайсет см. Когато преди 11 г. откриха спящия от хиляда и двеста години в състояние сомати Яромир и той се оказа с дълга коса (вече започна да се разбужда и неколкократно е разговарял, повече четете в поста - Открит е саркофаг със славянски представител в Иран от преди 1000 г., който е жив в състояние на анабиоза и вече се пробужда). В близкото минало, до анексирането на страната през 1950 г. в Тибет много голям процент от мъжете също са носели дълги, обикновено до около кръста коси сплетени на плитка.

                     image

Рисунка от 1861 г. на известния йогин Бабаджи, по времето, когато е бил на 1658 години (роден през 203 г. пр. Хр.)

                                               image

Съвременен тибетец с дълга коса на плитка. В тибетската култура се счита, че дългата коса е свързана с просперитета. Когато някой си подстриже косата късо трябва да се посъветва с астролог, за да не изгуби просперитета и благополучието в живота си. По тази причина много внимателно се избира подходящото време за първо подстригване на детето. А и до ден днешен много възрастни мъже внимателно събират косата си след подстригване и я поставят на свещено място. Тибетският владетел Рал па чен е известен, като този, който не харесвал да си подстригва косата.


Базирайки се на заповедта от Левит 19:27 да не си подстригват косите на кръгло по някое време около Средновековието сред евреите се е разпространила прическа с къдрици над бакенбардите, каквито носят ортодоксалните евреи.

                       image

                            Млад хасидски евреин с традиционни къдрици

Според заповедите от Бог в Стария завет посветените на Бог назиреи са си пускали дълги коси. В заповедите от Бог в Стария завет за назирейството дългата коса е символ на святост и хората специално посветени на Бог в назирейство са си оставяли косата да расте дълга, без да я подстригват през периода на назирейството:

"Когато мъж или жена направи изричен обрек на назирейство, за да посвети себе си Господу, тогава да се отказва от вино и от спиртни питиета, да не пие оцет от вино или оцет от спиртни питиета, нито да пие какво да е питие направено от грозде, нито да яде прясно или сухо грозде. През всичкото време на назирейския си обрек да не тури бръснач на главата си; догдето се изпълни времето, което е обрекъл Господу, ще бъде свет, и нека остави да растат космите на главата му. През всичкото време на обрека си, че ще бъде назирей Господу, да не се приближи при мъртвец; да се не оскверни, заради баща си или майка си, брата си или сестра си, когато умрат; понеже назирейският обрек на Бога му е на главата му. През всичкото време на назирейството си той е свет Господу." (Числа 6:2-8)

Посветеният назирей е свят пред Господ. Ако по случайност присъствал на смърт, то той се осквернявал и трябвало да се очисти, а през това време дните на
очистването не се зачитали за назирейство пред Бог:

"И ако някой умре ненадейно при него, и главата на назирейството му се оскверни, тогава, в деня на очищението си, той да обръсне главата си; на седмия ден да я обръсне. А на осмия ден да донесе две гургулици или две гълъбчета при свещеника при входа на шатъра за срещане; и свещеникът да принесе едното в принос за грях, а другото за всеизгаряне; и да направи умилостивение за него, понеже е съгрешил поради мъртвеца, и в същия ден да освети главата му След това изново да посвети Господу дните на назирейството си и да донесе едногодишно агне в принос за престъпление; а по-предишните дни няма да се считат,  защото се е осквернило назирейството му." (Числа 6:9-12)

Когато приключил периодът на назирейството човекът с обрека трябвало да принесе приноси:

"И ето законът за назирея, когато се изпълни времето на назирейството му: да се приведе при входа на шатъра за срещане; и той да принесе в принос за себе си Господу едно мъжко едногодишно агне без недостатък за всеизгаряне, едно женско едногодишно агне без недостатък в принос за грях, един овен без недостатък за примирителен принос, кош с безквасни пити от чисто брашно смесени с дървено масло, безквасни кори, намазани с масло и хлебния им принос с възлиянията им. И свещеникът да ги представи пред Господа, и да принесе приноса му за грях и всеизгарянето му; и да принесе овена за примирителна жертва Господу, с коша на безквасните хлябове; свещеникът да принесе още хлебния принос с възлиянието му." (Числа 6:13-17)

Назирейството приключвало с избръсване на косата на човека:

"И назиреят да обръсне главата на назирейството си при входа на шатъра за срещане и да вземе космите на посветената си глава и да ги тури на огъня, който е под примирителната жертва. И свещеникът да вземе сварената плешка на овена, една безквасна пита от коша и една безквасна кора и да ги тури на ръцете на назирея след като обръсне той главата на назирейството си; и свещеникът да ги подвижи за движим принос пред Господа; това, заедно с гърдите на движимия принос и с бедрото на възвишаемия принос, е свето на свещеника; и след това назиреят може да пие вино. Това е законът за назирея, който е направил обрек и за приноса му Господу поради назирейството му, освен онова, което му дава ръка; съгласно с обрека, който е направил, така да постъпва според закона за назирейството си." (Числа 6:18-21)


Известен назирей от историите в Библията е Самсон, чиято свръхестествена сила се криела в дългата му коса, която не подстригвал от раждането си. Исус Христос също е бил назирей и е имал дълга коса.

В сатанизма всичко се прави на обратно на Божиите заповеди и дори се практикува ритуално бръснене на коса и носенето на бръсната гола глава. Така например основателят на сатанинската църква и автор на сатанинската книга, наречена "Библията на Сатаната" Антон ЛаВей ритуално си обръсва косата на Валпургиевата нощ на 30 април 1966 г., като в същото време се посвещава на дявола и създава официално сатанинската секта наречена "църквата на сатаната" с обявяването на сатанинската "година първа".

                                         image

                 Антон ЛаВей основател на сектата наречена "Църква на сатаната"

В миналото, когато имало случаи крал и кралица да бъдат свалени от престола, те били публично обръсвани и пращани в манастир. Такъв примерно е случаят с последният меровингски владетел Хилдерик III.

Tъй като косата е свързана с красотата на хората, още в древността, преди повече от 4600 в Египет, Асирия, Вавилон, Акад и Шумер било разпространено носенето на перуки от аристокрацията. С идването на християнството, християнските авторитети и апологети се противопоставят на носенето на перуки с чужда коса на главата. Така около 200 г. Климент Александрийски заявява, че ако някой носи перука не може да бъде свещеник, а Тертулиан предупреждава, че не се знае, каква е косата от която е направена дадена перука и че може да бъде от грешник или проклет от Бога грешен човек. По времето на окултния Ренесанс започват отново тук-таме да носят перуки, а през XVII век френския крал Луи XIV поставя масово модата в Европа на носенето на бели перуки от аристократите, както било модерно в древен Рим в предхристиянски времена. Перуките до толкова се разпространили, че епископите на Англиканската църква и Ирландската църква до 1823 г. задължително трябвало да носят перуки.  

                                     image

                             Френският крал Луи XIV, известен още като Кралят Слънце    

При славяните децата момченца не се подстригвали до определена възраст. Обикновено първото подстригване сред най-голямата славянска държава - федерация от 12 племена Лехиa (простираща се от река Лаба до Урал, на юг до Черно море) било на 7-годишна възраст. Като дължината на косата, която оставала според съвременните български представи била дълга. Падала над врата или над ушите. Не по-къса от пет пръста. Считало се, че тогава момченцето ставало равноправна част от семейството и започвали да го обучават в различни неща. Преди това било само малко дете. Ако някой сгафил нещо, като наказание и акт на засрамление косата се отсичала с брадва.

В миналото робите в Европа задължително са ги подстригвали голи глави. По-късно на места крепостните селяни на същия принцип били задължително подстригвани в Западна Европа и ако не нула номер, то с ниски коси. В същото време благородниците носели по-дълги коси, а при някои родове дори дългата коса е имала по-специално значение. В кодексите на рицарските ордени по време на кръстоносните походи рицарите се задължавали да носят къси коси с къса коса, която при повечето от ордените можела да покрива ушите (тоест да достига около 10-12 см). В същото време съобразявайки се със студения климат през зимата крепостните селяни в Русия не са били стригани ниско. В Русия крепостното право е отменено едва през XIX век на 3 март 1861 г. с царски декрет. В славянските страни - империи (Лехиа и Русия) не е имало робство, а когато лехите приемат християнството и през XII век от католическа Европа навлиза крепостното право избухва въстание и вътрешни войни траещи 30 г. Въпреки казаното сред северните славяни подстригването ниско се е считало за мерзост и символ на заробване.

                          image

Картината Посвещение на Едмънд Лейтън от 1901 г. на която виждаме нормалната къса дължина на косата на рицаря


                               image

Hermann von Salza - четвъртият велик магистър на тевтонските рицари (1209–1239). Косата му е над ушите.

                        image


                    Портрет на малтийски рицар от първата половина на XIX век

Пренесените чернокожи роби от Африка в САЩ са имали минимално къси коси или обръснати голи глави, което е бил обичай при около 70% от народите на черния континент. Факт е, че при повечето чернокожи също косата расте твърде бавно. Има случаи на хора, които за година, година и половина да им пораства 2-3 см. Носенето на свръх къса коса при африканските туземци е съобразено с горещия климат в Африка. Въпреки че климатът в САЩ е различен повечето от техните потомци продължават да носят къси коси, което по-специално е разпространено в средите на рап музиката. В някои афроамерикански престъпни групировки примерно шефът има 4 см коса, а останалите в знак на подчинение или се бръснат или стрижат нула номер. Кaтo цяло афро американските цветнокожи имат два-три пъти повече видове прически от белите.

image
Картина от XIX век от Дейвид Ливингстън в местност около съвременна Танзания и Мозамбик, на която виждаме, как изглеждат заловените чернокожи за роби

image

При масаите е разпространено мъжете да си пускат дълги коси на плитки, а жените си бръснат главите, така както лъвиците нямат грива, но само мъжкия лъв
image

                                          Афроамериканска прическа - вълни

                        image

От края на 60-те до средата на втората половина на 70-те сред афро американците е много популярна прическа тип кошер и през това време се рекламират специални препарати за коса на чернокожи, с помощта на които косата да става такава

image


                    Съвременна форма на прическа кошер с не големи размери
                       
     image

                   image

                                     image
                         image

                             image      

         image

                      image

                        Няколко различни вида афро американски прически


Задължително стригани нула номер са, когато имат въшки или още, когато имат рак. За да не се разпространяват въшки по време на Първата и Втората световна война на много места започнали да остригват войниците голи глави. А по-късно става редовна практика в казармите при влизането в армията. Така някои мъже преживели дълъг период на война са получили подсъзнателни отклонения и след Първата световна война масово се налага сред мъжете отклонението да носят много къси коси от по 4-5-6 см. В много страни до тогава  мъжете са имали различни обичаи с носенето на различни прически, които така наречената "западна цивилизация" е обезличила и превърнала хората в еднакви. Постепенно, някъде около и след Втората световна война възникват и няколко вида отличаващи се прически при свръхкъсите и късите коси при военните в САЩ. В бившите соц държави просто са се подстригвали гола глава. Едната е така наречената канадска ливада, а другата бътч.

                                   image

                                         Прическа butch с 5 милиметра коса

                             image

                                          Прическа crew
сut. Снимка от 1943 г.

                                 image


                         Прическа recon характерна за морските пехотинци на САЩ

                                    image

Прическа канадска ливада, която се появява около времето на Първата световна война сред някои немски военнокомандващи и е популярна сред военните в САЩ през 50-те години. Сред цивилните е разпространена при цветнокожите афроамериканци.

image

Има описание на траките и мидйците. Омир използва описание за мидийците, които имали коса на темето. Приблизително, как са изглеждали. От ляво трак, от дясно мидиец.

Дори на едно от изображенията на Летнишкото тракийско съкровище от IV век пр. Хр. се вижда изображение на войн с кика (свободен перчем не на плитка).

                                       image

Изображение на мъжка глава с чумбас от неолитно селище в Невали Кори (съвременна Турция)


image

В района на Украйна много мъже си бръснели по-голямата част от главата и си оставяли кичур наречен холохол от където е навлязло и обидното прозвище за украинец

image

                                                        Казаци с кичури

                       image
                       Още при скитите е разпространен дълъг кичур на плитка

                                            image

Възстановка с женска коса (без да е бръсната останалата част от главата) на скидски войнски кичур - плитка
image
     Прическа с плитка на женените мъже при индианците абенаки (Канада/САЩ)

image

                                            Индианци пред форт през XIX век

                           image

Много от българите имали обръсната глава и кичур, коса наричан чомбас или кика. Автентична рисунка от 1586  г. в австрийската национална библиотека - турци провесват на ченгел българи с чомбас.

                                                  image

Детайл от литография по случай получаването на автокефалната българска екзархия през май 1872 г., на която виждаме българин с чумбас на плитка от Николай Павлович от 1872 г.  озаглавена "Шопите приветстват обявяването на екзархията"

През XIX век учителите по времето на възраждането без да осъзнават започват да премахват дълговековните български и тракийски традиции на мъжко подстригване и носене на косата заменяйки ги със западните стандарти носещи модата от Франция. До тогава е имало два типа чомбаси. Учителят Юрдан Ненов през 40-те години в Елена пише за глупостта с изкореняването на българските традиции следното:

"Тук
за първи път в град Елена... принудих учениците да си стрижат главите, защото до сега се бръснеха, като оставяха на върха кика, перчем или чомбас."

Христо Герганов, който отива в Перущица в Дановото училище, като учител в спомените си пише, как карал децата да не се подстригват по българския обичай:

"И отидох там и им казах: престанете да се стрижете по този начин, вземете се дръжте, като европейци. Защото до тогава те си стрижеха главите и си оставаха един кичур отгоре да стърчи."

image

В Босна и Херцоговина също до края на XIX век някои мъже бръснели част от косата си и носели чумбас

image

   Викингите също често си оставяли войнска плитка, а някои бръснели част от главите си

                image

                image

                image

               image

                image

                image

                image

                 image

                 image

         В наше време има много видове прически тип викинг, поне около сто вида

      image

Сред северните славяни в огромната държава от племенен тип (понякога поради големината наричана империя) на лехите (западните сармати) мъжете не носели много дълга коса, но средна дължина (като на снимката) и я връзвали на опашка. Единствено по домовете си я оставяли свободно пусната. Този тип прическа е характерен, както за лехите, така и за викингите с които никога не са воювали, но единствено имат периоди на съюзи.

               image

Английски съвременни пънкари с обръсната от ляво и дясно коса и вдигната нагоре косата по средата на главата,  както е било сред някои от индианските племена, като пони или ирокези при, които се наричал "скалпов кичур"

           image

Известният мейнстрийм AOR/Glam metal чернокож изпълнител Джийн Бивоа, станал световноизвестен с песента Feel the Heat за филма Кобра (Силвестър Сталоун), чиято запазена марка е изрусена прическа ирокез

image

Съвременни жени от готик културата на гребен, като пънкарки (вероятно подобни слушат и пънк и готик). Да изясня, че при индианците само мъжете са си правели скалпови кичури на гребен.

                              image

В наше време се счита, че най-красивата мъжка коса има Lexxi Foxx басист от комедийната глем метъл група Steel Panther
от новата вълна на глем метъла. Добри музиканти, но групата акцентира на гнусни, нецензурни текстове, като взимат всичко на майтап, на шега и се бъзикат. Глем метъл вариант на Черно фередже (като не са вярващи хората няма много голямо значение музикалния стил за тези неща). По-долу включвам две нормални пени, едната комедийно-майтапчийска. Още като възниква глем метъла през 80-те години е известен и феноменът, че момичетата и младите жени пощуряват по глемърите, както е и до сега. По време на турнето през пролетта на 2018 г. на Steel Panther един от членовете на групата напуска временно, за да се лекува от "сексуална зависимост от млади жени", които го преследват. - Явно учените са стигнали до заключението, че курвалъка е болест, която трябва да се лекува, докато в християнството просто им се гонят демоните на блудство. Нормалното състояние на мъжа, дори когато е полов атлет е да си има собствена жена, а не да се разжегва с различни, което е грях и се наказва от Бог.

                              image

                              image
image

                                                             Steel Panther
image

Снимка на новата шведска Glam Metal група Pretty Wild от новата вълна на глем метъла с четири албума

                                    image

Mайк Трамп от AOR/Melodic Glam Metal групата White Lion. Снимка от около 1992 г.
                        image

Момичетата и младите жени масово харесват глемърите (AOR е мелодичен подстил в глем метъла) и пощуряват по тях. По време на концерт девойките и младите жени пощуряват по Майк Трамп и нещо обикновено е те да му подаряват цветя. Това може да се види, както на по-ранните концерти, така и на записите от Live at Hard in Rio II през 2008 г.


От хигиенична гледна точка, за да не се разпространяват въшки от началото на ХХ век в затворите подстригват затворниците голи глави и по време на Втората световна война в концлагерите. Така подстриганите голи глави изгубват своята идентичност - всички изглеждат горе-долу еднакво и стават безлични. В България до преди свалянето на соц режима на 10 ноември 1989 г. са подстригвали момченцата или юношите насилствено голи глави, като наказание, ако са сгафили нещо повече. Така, когато се видело някой да е гола глава било ясно, че или е имал въшки или е наказан за сериозно провинение. И хората са се подигравали на остриганите голи глави ученици. Българските подигравателни лафове за остриган гола глава са: "остриган, като магаре", "гола ропка" или "мишин". А в наше време има вицове за остриганите голи глави. Тъй като в момента от европейските страни единствено в България има такъв голям процент остригани голи глави на чужденците са им малко смешни тази част от българите и по-специално българските младежи. Както изясних в останалата част на Европа голи глави се стрижат раково болните, спинозните и пънкарите неонацисти плюс част от по-шантавите слушащи рап. По тази причина, като видят на едно място 3-4-5 души с голи глави хората смятат, че нещо не им е наред на такивата. Така или иначе това е отклонение. Като цяло подстригването гола глава не изисква фризьорски опит и майсторство и поради това се нарича още "шегата на фризьора". Ето и няколко вица за подобните:

Обясняват на туристите току-що пристигнали в България:
- Като видите много младежи с голи глави не се безпокойте. Те нямат рак или СПИН. Това не е заразно. Те са българи.

Питат чужденец:
- По какво се разпознава българинът в тълпата?
- По голата глава.

Защо рапърите и чалгарите се стрижат голи глави?
- Като ги видиш да не е ясно дали ще отиват в затвора или от там се връщат.

Ако българските младежи следваха древната българска традиция биха си бръснали главите и оставяли перчем, чомбас или кика!

image

Снимка от кадър от края на 30-те години - българчетата масово са били подстригвани голи глави против въшки и за да не дават родителите им често пари за подстригване

В страната в миналото през ХХ век повече от половината от пенсионерите по селата също се подстригвали голи глави. Още от 20-те-30-те г. на ХХ век било редовна практика сред бедните семейства и масово по селата, като наближи лятото да подстригват децата си голи глави, като по този начин спестявали пари от подстригване. Обаче като станели по-големи момчетата, към 15-16 г. вече не ги стрижели, понеже е грозно и да не им се смеят и да не ги подиграват момичетата. В наши дни е същото. До 85-90% от тези младежи, които се подстригват голи глави, за да не дават пари за постоянно подстригване си купуват машинки за подстригване (на цена колкото 3-4 подстригвания) и освен че е грозно, това е символ още на немотия.

image

Taкa сa изглеждали българските пионерчета с къса коса по регламент. Дължината на косата не е можело да покрива ушите. Пионерчета са били до към седми-осми клас. След това комсомолчета - идиотчета.

В Япония, ако някой сгафи нещо  и иска да се извини, не е достатъчно просто да каже "Извинявай", но си обръсва косата и едва тогава извинението е прието.

На младите мъже в Северна Корея е разрешено да имат 5 см коса и на 15 дни трябва да се подстригват. Има и ограничен брой регламентирани прически, каквито могат да имат. При по-възрастните мъже дължината на косата може да достигне 7 см. (В другите страни по света младите мъже имат дълги коси, докато възрастните вече са с къси или нула номер.)

image image

     Toвa сa 28 снимки включващи разрешените мъжки прически в Северна Кореа


В Южна Корея през 1973 г. също излиза закон забраняващ дългата, коса при мъжете с точно определени стандарти, когато някой имал по-дълга коса заловен от полицията бил насилствено подстригван. По времето на Инвер Ходжа (до 1985 г.) в Албания и за посетителите на страната важало правилото мъжете да могат да имат до 4 см коса. В Таиланд законът задължава момченцата в училище да имат много къси коси, като при войниците. Друга държава, където е забранена дългата коса и има забрана за влизане на туристи или правителствени лица от други държави с по-дълга от определената стандартна коса е Сингапур. През 60-те г. забраняват влизането в страната на хора с дълги коси и на летището имат фризьори, които ги подстригват, ако настояват да влязат в страната, след като така и така са пристигнали. По тази причина са отменени концертите на Би Джийс и Led Zeppelin в началото на 70-те, които отказали да се подстрижат на летището. През август 1970 г. правителствена делегация с бизнес цел от Малайзия не е допусната, тъй като имало трима млади мтже с по-дълги коси от определеното. През 1974 г. били санкционирани, а някои и уволнени 8172 правителствени работници, тъй като имали с 2-3 см по-дълга коса от определеното. Също така насилствено децата в детските градини били подстригани от учителките, но не само момченцата, а и момиченцата, на които също имало определен стандарт до колко дълга коса могат да имат.  Така че, ако някой пътува до Сингапур и косата му не отговаря на изискването, дори и с 2-3 см ще бъде подстриган на летището или просто няма да бъде допуснат в страната.

С октомврийската революция в Русия през 1917 г. падат моралните задръжки и настъпва времето на сексуалната революция. Първото, което Ленин прави е да отмени брака (подобно на срамната Френска революция) и наказанието за хомосексуализъм. В резултат на това още през зимата на 1918 г. московските лесбийки създават своя организация, а няколко месеца по-късно организират първия лесбо митинг на Червения площад, където присъстват 10 хиляди московски лесбийки, а Ленин лично ги приветства от трибуната. Започва агитация на комсомолките да встъпват в полови отношения с всеки комсомолец, който им поиска, без право на отказ - ако откаже я порицават на комсомолско събрание.

image

Aгитационни материали за комсомолките в СССР през 20-те години на ХХ век в които се казва, че комсомолката е длъжна да отиде на среща с всеки, който поиска да спи с нея. Така невярващите комсомолки - атеистки стават общи (неспособни вече да създадат добро семейство). Оттам в някои от бившите соц страни е разпространено сред по-развалените и развратени момичета и жени да излизат на срещи с различни, което е в пълна противоположност на морала в Библията и моногамността в християнството, където всеки трябва да има своя половинка. Като наследство на атеизма и социализма Русия е на първо място по разводи в света.

По запазени агитационни филмови кадри от края на 20-те години на миналия век в СССР се виждат реклами на хомосексуализъм, както между жени, така и между мъже. Освен, че комсомолките лесбийки многократно правят паради на Червения площад има и такива и на педерастите - комсомолци.
Тъй като било доста масово, след многократните паради на комсомолците - педерасти някои хора сред по-възрастните мъже започнали да се страхуват, че и тях ще искат да ги направят всички такива. Поради разврата подклаждан от държавната политика раждаемостта спада с цели 12%. На комсомолките - курви забременели неизвестно от кого и въобще живеещи без брак им предлагали по 280 рубли месечно и след третия месец им взимали детето, което отглеждали в интернат. Едва след идването на Сталин на власт и когато той започва да се осеферва в истинската игра на нещата по време на процеса срещу Кръстьо Раковски спира това и започва чистка на евреите и масоните заемащи високи постове (70% от хората в правителството са били евреи и почти навсякъде заемали ръководна роля).

image

Снимка на парад на педерастите - комсомолци на Червения площад. Ако случайно обърнете внимание всички педерасти са подстригани голи глави. В определени дни от годината, като първи май и другите комсомолци по някое време започнали да участват в манифестации, но за разлика от педерасите-комсомолци, нормално ориентираната част от комсомолците имали коса и не излизали голи до кръста, но облечени.


Нормалните мъже не се подстригват голи глави, но единствено, ако правят някакви процедури свързани с поддръжката на косата си.

Tъй като тук-таме се срещат хора, които не различават красиво от грозно и харесват грозното, грозните неща ще покажа няколко души с дълги коси и обръснати глави, за да може сами да прецените и установите, кога са по-красиви хората и кога по-грозни.

imageimage

Тук виждате две снимки на вокалиста Михаел Киске. С дълга рокаджийска коса и обръснат гола глава. - Според нормалните стандарти за красиво е красив с коса!

image
image

Не се учудвайте - това нещо на двете снимки е едно и също лице. Това е Бритни Спиърс. Тя преживява лична драма и попада в лудницата и се подстригва гола глава. Според някои ненормални стандарти я смятат за красива с гола глава, но за нормалните е красива с коса.

image

Сами можете да прецените на коя снимка Бандерас е смешен и на коя мъжествен и секси. Счита се, че мъжете с дълги коси са по-секси. По-долу включвам снимки на холивудски артисти с дълги и къси коси, където се вижда много ясно, че са по-красиви и по-мъжествени с дълги коси.

imageimage
image

image

image

image

image

За хората, които имат коса има различни възможни прически. Така например сресването на средата или сресването на страни.

                           image

                           Сресване по средата (актьорът Джонатан Брендис)

                                          image

                        Мао Зедун 1927 г. с къса прическа сресване по средата
 

Подстригването голи глави и често бръснене на главата e разпространено сред неонацистите - скинхед движението. Скинхед движението възниква от хардкор модовете от работническата класа във Великобритания носещи къси коси, които се появяват около 1968 г. Популяризирането на скинхед в повече страни по света настъпва по времето на втората вълна на скинхеда, след възникването на пънка с получаването на пънк-скинхед разклонението около края на 70-те и началото на 80-те.

image

Целта при скинхед е да изглеждат грозни и плашещи, като престъпници или подстригани войници.

По време на Първата и Втората световна война североамериканските индианци взели участие специално били включени, като радисти, които предавали кодирано информация на родните си езици. Корейската война (1950-1953) е най-голямата война от Втората световна война насам с два милиона жертви. От едната страна са войските на НАТО и САЩ. Сред американските войници участват и американски индианци, които са известни със способностите си безупречно да се ориентират сред природата. Именно по време на тази война за първи път направило впечатление, а по време на Виетнамската война забелязали и открили, че когато били подстригани североамериканските индианци загубвали способностите си, своята интуиция и шесто чувство. През периода 1965-1973 г. по време на Виетнамската война участвали близо 43 000 индианци и освен другите дейности в които били въвлечени, правителството на САЩ специално претърсило индианските резервати за експерти, които да умеят да се промъкват безшумно и да откриват следи в дивата природа и наело срещу договори с високо заплащане тествани, проверени хора. Но се оказало, че след подстригването индианците изгубвали своето шесто чувство и вече не усещали врага.
                                                     image

         Капрал Мичел Червеният Облак Младши участвал в Корейската война

image


   Още един индианец участвал, както в Корейската, така и във Виетнамската война

По-късно били направени експерименти и тестове с които е доказано, че много късо подстриганите мъже са лесни за манипулиране и те загубват своята интуиция и нямат интуиция. След порастването на косата хората възвръщали способностите си за ориентация в дивата природа и интуицията. Единствено при занимаващите се с релаксо-медитативни практики това не важи. Така сред будистките монаси е разпространена практиката да се подстригват или бръснат голи глави и те не изгубват способностите си. Известно време по-късно, след направените изследвания за косата в армията на САЩ вече не е задължително за всички да са с нула номер или с много къси коси.

image

 Будистки монаси по време на церемония. В манастира Шаолин от миналото, преди някой  да стане монах за цял живот има 49 дена за размисъл и преосмисляне на решението си. Kогато се реши, като акт на отричане от светското първо обръсват главата му (като по този начин става грозен и след като няма да се жени не му трябва коса, за да е красив), редното е да се изясни, че в миналото до ХХ век мъжете в Китай са носели дълги коси до кръста на плитки. Част от монасите считани за "основното ядро" по-късно си правят с изгаряне 9 точки на главата наричани джиеба, които символизират "деветте земни блага", като жени, алкохол, пари и др. от които са се отказали.

image


Научно е доказано, че подстригването гола глава или бръсненето на косата стресира косъма и при такива случаи косата боледува две седмици - при много ниско подстригване. Добре известно е, че бременните жени не трябва да се подстригват, понеже плодът няма да получи достатъчно енергия за неговото развитие. Съвременната наука е доказала, че косата е носител на информация и носител на жизнена енергия. Снимки на биополето направени с кирлианова фотография доказват, че дългата коса приема и излъчва енергия, докато късата има затруднения с приемането и излъчването на енергия. Косата е естествената украса на човека и има своите функции и когато някой се лишава от нея без да му е необходимо, това е като някой да има красив диамант и да го изхвърли на боклука.

Tъй като обръснатите и подстриганите гола глава 0, 1-ви, 2-ри и т.н. номер мъже са лесни за манипулиране (aкo не правят релаксо - медитативни техники) това се използва с манипулативна цел. Джендър модата е насочена най-вече към рап средите, където повечето от слушащите тази музика мъже подражават на изпълнителите и се подстригват ниско и вече доста известни изпълнители мъже носят поли и рокли. В САЩ половината от рап слушащите мъже вече са хомосексуални или бисексуални. (Музикалните стилове, където е най-висок хомосексуализма са: диско, дискотечни стилове, евроденс, хаус (първите 5-10 г. са били 100% и се е водела музиката на обратните, после става по-масова и хората, които я слушат са толерантни към LGBT), рап, RnB и сред тези стилове са най-развратените хора)

                         image

   image

 Рап изпълнител с пола под ризата. Ако не са възпитани в християнската ценностна система слушащите рап имат не само объркани представи за красиво и грозно, правилно и неправилно, но и за добро и зло. Има и християнски рап изпълнители или такива, които са повярвали, примерно Run D.M.C. Няколко независими едно от друго изследвания преди две години доказаха, че харесващите и слушащи рап са психопати или склонни към психопатия. Достатъчно е да се спомене, че само в САЩ годишно има от 30 до 100 убийства на рап изпълнители от рапър слушащи, едни други се убиват, понякога направо на сцената и по затворите има милиони рапслушащи. Половината от рапслушащите в САЩ са джендъри (педерасти и бисексуални), a сред жените в тези среди около или над 70% са бисексуални. Поради изключително големия разврат в рап и RnB музиката в някои държави по света тези стилове са забранени. (В моя град вече видях един българин около 20 г. с дълга пола, като този на снимката и коса 3 см, не знам дали е местен, но явно вицовете за бисексуалността на рапърите и рап феновете се оказват истина и на българска земя.) Ето един виц:
Борат пристигнал в Ню Йорк. Гледа някакъв с 2 см коса и пола и го пита:
- Извинете вие педераст ли сте или сте рапър?
image
                Борат

Педерастията ходи по рапърите, а не по шевролетите и корветите! - Американска поговорка.


    image

                 Джендър мода за късо подстригани - на модното дефиле

image

Бисексуалният (признава си през 2005 г.) рапър Kanye West, чиято запазена марка дълги години е носенето на кожена пола, сега май вече не носи. Женен за Ким Кардашиан. През 2019 г. издава албум с текстове с християнска насоченост, но доколко е променен не е известно.

                                       image

                                                          Еминем с пола














Гласувай:
3



1. morskipesni - Косата ми на друго място е значително по-дълга от тази на главата.
10.08.2019 18:06
Това лошо ли е- или революционен израз на нещо друго? ПП всички са във възторг и мълвата полетя..
цитирай
2. ernest - Щом не си метросексуален
12.08.2019 12:35
естествено ще имаш косми на други места.
цитирай
3. ernest - Добавям едно филмче
21.10.2019 11:26
като четвърти клип, където се обясняват доста неща и потвърждават написаното от мен в поста.
цитирай
4. barin - Здравей, ernest. За косата има з...
25.10.2019 06:55
Здравей, ernest. За косата има значение, особено много за тези, които разбират окултните науки. За тях всичко има значение. Забелязал съм с времето, че често по прическите хората подражават на водачите( лидерите). Понякога доброволно, понякога по принуда, както в страните, където има диктатура. Освен по прическите има и опити за подражание по маниерите, облеклото и други неща, наложени от тях/
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678416
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930