Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2020 13:22 - Измамата с идеята за въвеждането на еврото - отмяна на суверенитета на държавата и опит за заличаването на България
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 568 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.03.2020 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всяка държава, като част от държавния суверенитет има правото да печата свои пари и да се отличава от другите народи не само със своя бит, обичаи, но и със своята национална валута. В миналото монетите са били изработвани от различен метал, като най-много са ценени златните монети. По време на Френската революция един хитрец - измамник дава идеята да напечатат книжни пари, която обаче има пагубно последствие - когато книжните пари не са обезпечени със злато винаги могат да девалвират и да изгубят стойността си.

Така премахването на националната валута на някоя държава с въвеждането на еврото е част от плана за обезличаването на дадена страна с игнорирането на нейния суверенитет и опита за превръщането й във васална държава на наднационалните банкери. Европейската централна банка, всъщност е наднационална частна собственост на фамилията Ротшилд. Известно е изказването на Натан Ротшилд, който казва, че не е важно, кой стои на престола на дадена страна, но кой печата парите й и това е истинският владетел на тази страна.

Цялата тази измама с Централните банки е на повече от двеста години. Пoказателен е случаят със САЩ.

Още преди подписването на американската конституция на 31 декември 1781 г. Конгреса на Конфедерацията разрешил създаването на Bank of North America (Банката на Северна Америка), за което е виновен Робърт Морис (1734-1806) сенатор на Пенсилвания от 1788 до 1795 г., член на Континенталния конгрес, който се опитал да я формира като Централна банка по примера на Bank of England. Банката била отворена на 7 януари 1782 г. и просъществувала само две години, след което през 1784 г. дейността й била прекратена заради измама и инфлация умишлено причинена от създаването на „декретирани” пари. Федералното правителство участвало само с 20% от капитала на банката, докато останалите 80% били притежание на частни лица, като юридическите архиви ясно доказват, че Ротшилд стоят в основата.
Томас Джеферсън (трети президент на САЩ през периода 1801-1809) имайки предвид, че по примера на Bank of England в Европа централната банка може да се превърне в господар на страната се противопоставил заедно с неговите привърженици. През 1816 г. в писмо до Джон Тейлър (десети американски президент) той пише:

„Искрено вярвам, че банковите институции са по-опасни от редовните войски и че принципът на харчене на пари, които трябва да се плащат от потомството под името „финансиране” е само мошеничество спрямо бъднините в широк мащаб” и добавя: „те вече издигнаха парична аристокрация... Емитиращата власт трябва да се отнеме от банките и да се върне на хората, на които принадлежи по право.”

Един от многото масони в правителството на Джорд Вашингтон и хомо-любовник на президента Вашингтон от 18-годишна възраст бил Александър Хамилтън (1755-1804) заемащ длъжността Secretary of treasury (Секретар по финансите) от 1788 до 1795 г. Той бил бивш помощник на Робърт Морис и агент на Ротшилд, който по времето на Първия конгрес през 1790 г. наредил създаването на обединена частна банка и разрешил използването на лихвата под глупавия манипулативен предлог:

„Лимитираният национален дълг е благотворен за нацията”. Така в САЩ на 25 февруари 1791 г. била основана първата централна банка First Bank of United States (Първа банка на Съединените Щати) с договор за дейност от 20 години, който не бил подновен. „Първа банка на Съединените Щати” също предизвикала инфлация чрез напечатването на частично-резервни банкноти, от което собствениците на банката спечелили големи суми за сметка на средностатистическия американец.

Когато двадесетгодишния срок на банката изтекъл през 1811 г. и американския конгрес отказал подновяването му Натан Ротшилд заявил:

„Или молбата за подновяването ще получи патента, или Съединените Щати ще бъдат въвлечени в най-разрушителната война.”

Натан Ротшилд още се заканил:

„Дайте на онези провинционалисти американците хубав урок. Натикайте ги в старото им положение на колонии!”

След което британското правителство наложило ограничения върху американската търговия по море и през 1812 г. четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън (1809-1817) обявил война на Англия, при която Натан Ротшилд не успял да наложи заканите си. Въпреки това през април 1816 г. поради огромните разходи по войната американския конгрес все пак подписал още един договор за двайсет години за Централна банка с Ротшилд, която отворили във Филаделфия през януари 1817 г. и носи името Second Bank of the United States (Втора банка на Съединените Щати) с президент Лингдън Чивс и англо-американската война приключила.

През 1811 г. Джон Адамс (шести президент на САЩ през периода 1825-1829) пише:

„Винаги съм се отвращавал, отвращавам се и ще продължавам да се отвращавам от цялата ни банкова система... Всяка банка с отбив от цената, всяка банка, на която трябва да се плаща лихва или да се извлича някаква печалба от (заемодателя), е откровена корупция. Това е облагане на обществеността за благо и печалбата на индивиди...”

Седмият американски президент Андрю Джаксън с два мандата от 1829 до 1837 г. установил и заявил, че конституцията на САЩ дава право на Конгреса да емитира пари в достатъчни количества и това няма право да извършва никой друг и нарекъл банкерите „банда крадци” и през 1832 г. пропагандирал "Jackson And No Bank!".
Въпреки че е бил Велик Майстор на масоните в щата Тенеси, той е бил преди всичко истински родолюбец и патриот. На 6 май 1833 г. е направили опит за убийство, на 30 януари 1835 г. следвал нов опит за покушение срещу Андрю Джаксън, но и двата пистолета засекли в сублимния момент, след което президентът Джаксън заявил, че е знаел, че Ротшилд са му подготвили този опит за убийство. Атентаторът Ричард Лоурънс днес е представян за невменяем, въпреки че навремето си е признал, че е „във връзка със силите в Европа”. Джаксън казал на вицепрезидента Мартин Ван Бурен:

„The bank is tying to kill me, but I will kill it” (Банката се опитва да ме убие, но аз ще я убия)

По това време президентът Андрю Джаксън почти изплатил националния дълг. Година по-късно през 1836 г. по времето на президента Андрю Джаксън договорът с банката на Ротшилд изтекъл и не бил подновен (до създаването на Федералния резерв през 1913 г.). След като САЩ отказали да подновят договора Натан Ротшилд отново отправил ултиматум към Съединените Щати или договорът на централната частна банка, ще бъде подновен или ще има война. Андрю Джаксън изтеглил правителствените фондове от Централната банка, а Никълъс Бидъл, който бил президент на Second Bank of the United States отказал кредитите в национален мащаб, което причинило огромна икономическа паника. Андрю Джаксън далновидно предупреждава:

„Дръзкият опит, който настоящата банка направи, за да контролира правителството, бедствието, което тя произволно причини... са само предупреждения на съдбата, която чака американския народ, ако той се заблуди и увековечи тази институция или някакво друго учреждение като нея.”

През 1845 г. преди да умре Андрю Джаксън бил попитан, какво е най-голямото му постижение в живота и той отговорил "I Killed The Bank!" (Аз убих банката!)

През 1841 г. десетия американски президент ДжоТейълър (от 1841 дo 1845 г.) за пореден път отказал да поднови договора за централната банка, след което получил стотици писма съдържащи заплахи за покушения.
Виждайки, че до никъде няма да стигнат и американското правителство доброволно няма да им разреши отново да отворят Централна банка Ротшилд решили да разпокъсат отвътре Съединените щати и това довежда до войната между Севера и Юга.
През април 1862 г. шестнайстия американски президент Ейбрахам Линкълн напечатал около 450 милиона долара със зелено мастило станали известни, като „зелени банкноти” заявявайки:

„Ние дадохме на хората на тази република най-голямото благословение, което те са имали, техни собствени пари, с които да си платят дълговете.”

През 1865 г. Линкълн заявил пред американския конгрес:

„Аз имам двама големи врагове, Армията на Южняците, която е отпред срещу мен и финансовите институции в тила. От двамата този, който е в тила е моя най-голям неприятел.”

Всичко това става причина за покушението и убийството на Линкълн на 14 април 1865 г. от евреина Джон Уилкс Бут (масон 33°) само два месеца преди края на гражданската война в САЩ. Да припомня, че, когато Джон Кенеди пуска емисия от американски долари печатани не от картела на банкерите наричан "федерален резерв", а от държавата и публично заявява, че не одобрява Общото споразумение за мита и търговия е убит. Когато на тайна среща на Джекъл айлънд през 1910 г. банкерите дискутират, как да направят Централна банка в САЩ уточняват в никакъв случай да не се споменава термина Централна банка и така измислят названието "Федерален резерв". Федералният резерв на САЩ е частен - собственост на 13 банки.

През 1776 г. преподавателят по канонично (религиозно) право в Инголщадския университет Адам Вайсхаупт по заръка на Ротшилд създава Баварските илюминати. В ложата на това общество влизат всички преподаватели в университета, без двама и първоначално се внедряват в ниските нива на масонството, а по-късно във високите.
Десетина години след създаването на Баварските илюминати светкавица пада и на път за Париж е убит пратеник на илюминатите. В него откриват кореспонденция и ръкопис със заглавие "Новият завет на сатаната". След случая принцът-архиепископ, курфюрст на Бавария Карл фон Далберг дава заповед да направят обиски на ложите на илюминатите и са забранени в Бавария. В откритите записки нa тази сатанинска организация пише: "Трябва да пуснем идеята на хората за тяхната свобода и равенство с поставени над тях владетели." Това води до организираната от тях срамна френска революция, по време на която са убити повече от милион души. Едната от точките на баварските илюминати е унищожаването на суверенитета на държавите и създаването на Нов Световен Ред (тоталитарен строй с унищожаване на християнството и довеждане на Антихрист) с една валута (парична система) за цял свят. Между другото друга точка е унищожаването на семейството - всичко това, което се случва в западния свят с джендър програмите не е случайно и самовъзникнало, но направлявано по същия план. Също така по-късна тяхна цел е премахването на "излишните" хора и поддържането на население на замята от 1 милиард или половин милиард души.

Така отказът от националната валута се явява национално предателство!



Гласувай:
2



1. barin - Аз мисля така, както звучи после...
04.03.2020 17:44
Аз мисля така, както звучи последното изречение, ernest.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665734
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031