Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2021 18:40 - Някои от разликите, по които абсолютно всички хора се различаваме
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1388 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2021 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На земята няма двама души еднакви, всички малко или много се различаваме, дори и близнаците се различават, ако и понякога да не е лесно. Всички хора се различават, но някои повече и е по-видимо, по-контрастно, други по-малко. Хората се различават по раси, цвят на кожата, цвят на очите, цвят на косата - черна, кестенява, руса, червеникава и нюанси (мойта беше руса, а през зимата кестеняво-русолява, ама от климата в България сега е кестенява и само някои години през лятото има русоляви кичури по краищата), кръвна група, генетичен код, пръстови отпечатъци, индивидуални специфики на организма, таланти, темперамент, а освен това още по етнически обичаи и различен начин на живот, a на всичкото отгоре освен половите признаци и особености (месечния цикъл при жените), мъжете и жените се различават по много неща, така например женският организъм произвежда повече от протеина Foxp2 известен с прякора "ген на речта", поради което повечето жени говорят два-три пъти повече от мъжете, в ежедневния си живот жените мигат два пъти повече от мъжете, жените изпитват десетки пъти по-слабо болка (функция заради раждането), мъжете са по-силни физически, но като изключим спортуващите и правещите йога мъже, то при останалите жените са по-издържливи, жените имат около 200 гр. по-малко мозък от мъжете и т.н.
Един от 11-12 души обаче, както е добре известно коренно се различава от останалите. По тази причина, когато се изготвят препарати, лекарства, спортни добавки и др. се тестват винаги при по-големи групи от хора. Това, което за един е добро, за друг може да е лошо. Така например има хора с неспособност организмите им да преработват мляко (лактоза). Обикновено това се отнася до народи и етнически групи, които предците им не са се занимавали с отглеждането на крави и не са се хранили с мляко, като коренните жители на Америка и повечето народи в Африка и др. Около 15% от хората имат непоносимост към глутен, но за останалите поне 85% глутенът си е много добър. Срещат се хора, които не могат да консумират ягоди, други яйца, трети дори мед.  Повечето хора трябва да си набавят В12 допълнително, ако не се хранят с месо, но тук-таме, макар и много рядко се срещат такива чиито организми не само нямат проблем с това, но и организмите им сами си изработват В12. Изследвания при аржентински затворници в дългосрочен режим са показали, че въпреки, че не са се хранели според някои стандарти, "както трябва", то организмите им покрай различните боклуци и дори наличие на пръст са започнали да си самопроизвеждат В12, което хвърля в шок науката. Също така добре известно е, че индийците, които от хилядолетия не се хранят с месо организмите им сами си произвеждат В12.
Eдин oт 10 хиляди души има суперслух и различава тоновете по-добре от останалите хора и стават музиканти.
Повечето хора имат в ретината си три вида конуси - за син, зелен и червен цвят, но предимно сред жените се срещат и с четвърти. Това са тетрахромати и виждат повече цветове, няколко хиляди нюанса на повече цветове. В същото време има хора, които виждат много по-малко от средностандартните цветове и това са далтонистите. Има и разлика между мъжете и жените. Като цяло жените виждат повече нюанси на цветовете от мъжете дори при средно стандартните случаи на цветоусещане.
Макар и много рядко се срещат хора със супер зрение. Известни са поне два случая на подобни хора. Единият нощно време понякога разглежда кратерите на Марс. Другият случай не е чак до там. Това е Вероника Сайдер от Германия, която е в книгата на Гинес и има 20 пъти по-добро зрение от останалите хора. Тя може да различава лицата на хора намиращи се на разстояние километър и половина и от 800 метра вижда дали някой си е закопчал копчетата на дрехата или не.

image

В Китай се ражда дете, което вижда нормално на тъмно и очите му светят, както при котките на тъмно. Примерно може да вземе да чете в тъмна стая, без никаква светлина. Друга особеност е, че има сини очи, което никак не е характерно за жълтата раса. За момента това е единственият случай на нещо подобно на нашата планета.

image

                    Нгонг Юсусуи от Китай, след като го откриват преди около 4-5 г.


Различни групи от хора също са развили или имат вродени способности с които се отличават от масата от останалите хора.


image

Герт Митринг е човекът калкулатор, който изчислява максимално бързо, както никой друг различни числови математически задачи

image

Дори хората на една и съща календарна възраст се различават, имат различна биологична възраст и изглеждат различно. Хората не са буркани да ги наредиш и да изглеждат и да са еднакви, но се различават. Това е Альберт Игнатенко - доктор по философия, доктор по биологическите и енергоинформационните науки. Въпреки че на външен вид изглежда на около 37-38 г., през март става на 78 г. и изглежда, като син или внук на неговите връстници. Неговата биологическа възраст е тридесет и няколко години.
                                                           image

                              Снимка на Альберт Игнатенко, когато е бил на 30 г.

Игнатенко по собствено желание не остарява, не само това, но дори 30-тина години след усвояването на техниката си е започнал да въздейства и на някои от познатите си приятели, които също са започнали да се подмладяват. Освен хората със забавени процеси на стареене или тези, които са спрени, според учените годишно около стотина души се подмладяват и стават млади. В предпотопни времена до преди около 7 хиляди години хората са живели по над 900 години, както пише в Библията и в древния Нипурски списък на предпотопните вавилонски владетели, както и в различната информация за пред династичния период на ранните египетските владетели започвайки от хрониката на Манетон. В книгата на пророк Исая от Стария завет, писана през VIII век пр. Хр. в която доста пророчeства са се сбъднали, като поражението на асирийците от Езекия (36 гл.), Вавилонския плен, а след това падението на Вавилон и раждането на Исус от девица (53 гл), а в 65 глава пише, че в бъдещи времена хората ще живеят дълго и при 100 г. ще са млади, считани от другите почти като деца - юноши. (Освен древните йогийски методи в наше време вече има разработени няколко различни метода, като удължаването на теломерите на хромозомите с частично подмладяване и възможност да се живее 200 г., друг е вълновият метод, който напълно подмладява човека и може да се живее много повече, а има и начин да се удължи живота и циклите на клетките с обновяването им до над 5-7 хиляди пъти)

                        image

Вячеслав Викторович - директор на института разработил технологията на вълново подмладяване, която има намерение до 1-2 години да бъде официално представена. Самият той е на 50 г. изглежда с 20 г. по-млад от календарната си възраст и е правил 6 години подмладващи сеанси на няколко етапа.

image

Денис Андреевич Варушин е на 33 г., но изглежда на 13-14 г. От време на време когато кара автомобил му се случва да го спрат и да проверяват свидетелството му за управление, тъй като изглежда, като тийнейджър.

image

Друг горе - долу подобрен случай е на Томислав Юрчец от Загреб (Хърватия), който на двадесет и няколко години изглежда, като на 13-14 г. Неговият случай се обяснява, като действие на хипофизата. В Полша също има един такъв случай на над 40 годишен мъж.
При няколкото такива случая не е много за предпочитане човек да е като 13-14 г., но е много по-добре да знае техники на подмладяване и да е биологически между 18-35-38 г. В Тбилиси, Грузия пък преди 40 г. един 25-26 г. млад мъж започва да се смалява и за десетина години се превръща в дете.

Едни от най-интересните хора на планетата ни са йогите, които посредством упражнения развиват различни способности на организмите си.

                                           image

Както e известно повечето от правещите йога имат забавени процеси на стареене, а някои умеят техники на подмладяване. За някои йоги се казва, че са като непълнолетни и тийнейджъри до 60 г. Рисунка на известния йогин Бабаджи от 1861 г., когато е бил на 1657 (хиляда шестстотин петдесет и седем) години.

Разговарят двама йоги. Единият на 200 г., другият на 310.
- Гледам имаш ученик.
- Да така е. Дойде понапреднал малко. Развива се добре и все иска да знае.
- На колко години е?
- 71.
- Нормално.
- Ама да ти кажа много бърза днешната младеж. Всичко искат бързо да научат.

През 90-те години откриват за първи път, че има хора, които докато се разхождат по улиците в градовете изключват и вклчват уличните лампи и биват наречени слайдери. Така има хора, които генерират в себе си електричество и могат да въздействат на електрически уреди и да ги включват. Примерно като хванат крушка с две ръце, тя светва.  Някои от слайдерите са родени с тези възможности, докато други са ги придобили по-късно. Счита се, че тези хора са няколко хиляди души.

В Мексико индианците тараумара бягат спокойно по 100-120 км на преход на ден, а могат и по повече  до около 150 км.

image

Бегачи тараумара. Те не бягат бързо и по тази причина не участват в маратонски състезания. При експерименти са последни, но за разлика от другите участници в такива глупави и безсмислени състезания, те имат силата да бягат поне още толкова, докато останалите - не. Много е полезно да се бяга, но не и много бързо, така че е глупост при дълги разстояния някой да се зори и да се състезава. Когато се бягат големи разстояния е добре човек да не се състезава и да се вслушва в организма си. Дори когато се бягат не толкова големи разстояния, като примерно 10 км, когато се бяга на здравословен принцип е добре да се бяга със средно темпо. От личен опит мога да потвърдя това. Преди 7-8 г., когато започнах да се развивам и да ставам неколкократно по-силен започнах лятно време да бягам сутрин по 12-13 км, по-рядко 14 км., но винаги сравнително бавно, средно темпо, както и е полезно (във връзка с климата още от първата книга за йога на правещите йога в България и въобще в Европа се препоръчва да спортуват и още нещо, включително и бягане, бягам от 3-ти клас, а началните неща от йога от 2-ри, но няколко години по-късно редовно и цялостно). Общо взето съм забелязал, че някъде между 3-тия и 4-тия км организмът си влиза в някакво темпо приятно за бягане на дълги разстояния. А след бягане се чувствам зареден със сила и енергия.

image

Индианците от племето тараумара не се интересуват от развитието на съвременната цивилизация и живеят по същия начин както преди 200 г.

image

Индианците от племето пираха в Амазония наброяват около 800 души. Характерното за тях е, че спят по около 2 часа на денонощие.

Повечето хора издържат от минута и половина - две и половина, евентуално до три без въздух, но членовете на племето баджо в Индонезия издържат по 13 минути под вода. В Африка племето ибибо в Нигерия, като ги нападнат влизат под водата и излизат след няколко дни. Хорхе Пакино в САЩ издържа под вода 1 час. Като не повярвали от американското дружество на дайвърите и отишли да го проверят, той надминал собствения си рекорд и увеличил на 1 час и 5 минути. А иначе повечето гмуркачи, ако използват йога техники могат да издържат до 7-8 минути под вода.

image

Хората от племето баджо далдисват до 60 метра дълбочина и издържат по 13 минути без въздух под водата

В джунглите на Амазония преди петнайсетина години откриват племе, които не се намокрят. Организмът им отделя някакво вещество и когато вали дъжд те не се намокрят, но продължават да са сухи. Така на тях не им пречи дъжда и вършат нормално всичките си дейности, когато вали. След откритието им информацията е засекретена. В Африка има племе, където всички от племето имат близнаци, само с тази разлика, че тук - таме се раждат тризнаци и четиризнаци. В Домениканската република в селцето Лос Салинас повечето деца променят или избират пола си между 11-12 г. възраст, като примерно са родени момченца, но в някакъв момент в организмите им се случва нещо и някои стават момиченца и обратното, родени момиченца, но на 12 г. им порастват мъжки атрибути и стават момченца. Има обаче съмнения, че тази способност не е била естествена, но е в резултат на тайни експерименти над населението преди няколко десетилетия в местността. В централна Африка е открито племе, които имат рогови образувания на гърба си и се доближават по някои характеристики до рептилиите. Информацията за тях е засекретена.
Изследвания на шерповете в Хималаите живеещи по високите части на планината показват, че при тях кръвта им се движи два пъти по-бързо отколкото на другите хора. А индианците в Перу живеещи на 4 хиляди и повече метра надморска височина имат един литър повече кръв отколкото останалите хора.

Различните хора имат и различни способности свързани с организма. Така повечето хора могат да си мърдат носа, но да си движат поотделно само едната ноздра са по-малко хора. Почти всички хора могат да си мърдат пръстите на краката, но малко са тези, които могат да си мърдат поотделно кутретата.

image

Всички могат да си мръднат и повдигнат двете вежди заедно, но само някои хора могат да си вдигнат само едната вежда

                  image

Малцина са хората, които могат да направят такива чупки с езика си, като на третата снимка

image

Няколко души си оспорват първото място за най-дълъг език. Ник Стобери се счита за човекът с най-дълъг език.

image

Жената с приблизително най-дълъг език оспорваща си първото място с Ник е Ейдриън Луис.


Въпреки че хората, освен че сме индивидуални личности, абсолютно всички хора малко или повече се различаваме, дори различните хора от споменатите по-горе групи от хора или племена се различават един друг по нещо. В този пост ще се спра повече на някои от по-видимите анатомични разлики.

Тук - таме, макар и доста рядко има хора, които имат сърце не отляво, но отдясно, но има още по-редки случаи на хора със сърце по средата. А вече има и установени случаи на хора с две сърца. Исторически малко известен факт е, че полският крал Владислав III, известен, още като Варненчик (спасил се е от битката, но след това не се връща на трона) на левия си крак е имал шест пръста. В Библията също се споменават хора с великански ръст, като Голиат, които имали по шест пръста:

"Там имаше един мъж с висок ръст, който имаше по шест пръста на ръцете си и по шест пръста на краката си - двадесет и четири на брой..." (2 Царе 21:20)

                                          image

                                      Рентгенова снимка на крак с шест пръста

image

Някои хора имат допълнително ребро в горната част на ребрата и това се среща по-често сред жените

image

Актрисата Елизабет Тейлър има два реда мигли, но не само това цветът на очите й е извънредно рядък - бледолилаво.


                        image

Ушите на всички хора се различават, но в редки случаи се забелязват някои хора в горната част на основата на ушните миди да имат дупчица по рождение. В САЩ това се среща при 1% от хората, а в Азия при 10%. Тук май е доста по-рядко от САЩ.

image

Случаите на дупчица в горната странична част на ухото, като че ли са горе - долу на едно и също място и като че ли е някаква определена зависимост, която все още не може да се обясни от науката.

image

Счита се, че стандартният брой на мускулите в човешкото тяло е 835, но дори при различните хора и тази бройка варира и е различна. При някои хора (около 14%) отсъства дългият дланен мускул. На снимката от дясно отсъства.


Има редки случаи на хора с толкова гъста коса, че не могат да използват гребен. Не влиза в косата.

                       image

  Детенце родено с така наречената форма на сърце на челото над лявата вежда

image

Тук - таме, макар и много рядко има хора родени с две такива неща на косата. Дори има още по-редки случаи с по три и четири.

image

Ким Гудман от Чикаго е станала известна, с това че може да контролира мускулите на очните си ябълки и очите й да изпъкват с по 12 милиметра напред. Има още няколко души, които са в състояние да направят подобно нещо.

                                         image


                                  image

Този човек на снимката живее в Артвин, Турция и с гордост носи най-големият нос на земята и е влязъл в книгата на рекордите на Гинес


image

                      image


 Има редки случаи на хора родени с по шест пръста на ръцете                                          


image


Освен че има хора с изключително редки съчетания на цвета на очите или променлив цвят, има и такива, при които зеницата е не в центъра, а в някой от външните краищата на окото, в случая в долния край. Това състояние се нарича колобома.

image

      Макар и изключително рядко се откриват хора с по повече от една зеница

image


Чернокожи хора, които не са албиноси, но са родени със сини очи. Това се нарича синдром на ваарденбург.

image

         Това състояние при майката и детенцето от раждане се нарича полиосис.

                                                        image

                  Срещат се редки случаи на хора с много дълги пръсти на краката

                         image

                                Човек роден с много дълъг палец на ръката




Този пост ще се ъпдейтва с добавки.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665433
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031