Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2021 21:20 - Открит e поредният начин на подмладяване. Подмладяване на клетъчно ниво
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.01.2022 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От древни времена в йога и ци-гун съществуват техники и рецепти за неимоверно удължаване на живота и младостта1, както и на подмладяване. В различни древни текстове се споменават хора живели стотици години, а при това е пълно с исторически източници и данни от преброявания през последните хиляда - две хиляди години и множество дълголетници2. Още преминавайки през Индия преди 700 г. Марко Поло споменава за йоги наричани кутригури, които живеят по 250 години. Но реално това са средно ниво йоги, по-високото ниво живеят много повече.
В древността в предпотопни времена хората са живеели дълго и различни източници споменават това, като Египет, Вавилония и дори в началната книга Битие от Стария завет в Библията се споменава, че хората са живеели по над 900 г. След потопа Авраам - патриархът на еврейската нация, който се ражда някъде около 1850 -1700 г. пр. Хр. примерно живее 175 г.

"И числото на годините на живота на Авраама, колкото живя беше сто седемдесет и пет години." (Битие 25:7)

В пророческата книга на Исая в 65 глава е предсказано, че хората ще започнат да живеят много дълго и, когато някой умре на 100 г. ще бъде считан, като дете и грешник, поради което е наказан да живее толкова малко. В наше време виждаме, че знанието в тази област доста се увеличава и като че ли пророчеството е на път да се сбъдне:

"Там не ще има младенец, който да живее само няколко дни, нито старец, който да не изпълни дните си, защото като дете ще умре сто годишният, а грешник, ако умре сто годишен ще бъде считан за проклет." (Исая 65:20)

През XIX век в нашата цивилизация започват да се появяват движения за здравословен живот, а в началото на ХХ век в редица страни, като Франция, Великобритания, Русия и др. са създадени научни групи и специализирани институти по геронтология изследващи  възможностите за удължаване на дълголетието и подмладяване. Така още в началото на ХХ век е направен експеримент с клетка на кокошка траещ над 30 г., който доказва, че поставена в перфектна среда клетката може да живее вечно или поне в кратки отрязъци от време от десетки до стотици години да не се забележат никакви изменения.

 Откритията през последните 6 до десет години показват няколко различни метода за възможност за удължаване на живота, младостта и подмладяването с качествено живеене. Единият метод, който споменах преди 2 години е вълновото подмладяване и статията ми: "Meтодът на вълново подмладяване ще бъде представен до 2-3 години", другият сензационен метод е с удължаването на теломерите на хромозомите: "Подмладяването и дълголетието. Oткрит е научен метод, по който да се живее 200 г.", регенерирането на различни части от тялото също се правят със стволови клетки, а тази година бе обявено откритието на механизма, при който организма може да се избави от стареещите клетки. Да, вече е открито лекарство лекуващо старостта и процесът на стареене може да бъде спрян и обърнат в подмладяване на клетъчно ниво дори и при хората, които не правят йога.

Професорът Макото Наканиси от Токийския университет по медицина обяви направеното от неговия екип откритие. През 2014 г. те взимат клетка, която изкуствено състаряват и започват да търсят причината защо повече тези клетки не могат да се размножават и защо се превръщат в остаряващи клетки и какви са начините да премахнат или облекчат симптомите на стареене.

Накасини каза: "С други думи, ако тези клетки бъдат отстранени, ще бъде възможно спирането на провокираните от тях възпалителни процеси и следователно да се постигне значително подобрение на симптомите на стареене."

За стареещите клетки е жизненоважен ензима GLS1, който е свързан с метаболизма на глутамина превръщайки глутамина в глутаминова киселина.

"Не само старите клетки, но и всички други, при които белтъчините не могат да се разрушат и не могат да се освободят от тях се превръщат в клетки предизвикващи възпаление. И във всички тях оцеляването зависи от GLS1 - ферментът превръщащ глутамина в глутаминова киселина. Затова, ако го използваме, като инхибитор, ще можем да унищожим всички клетки, предизвикващи възпаление, включително остаряващите клетки. Както вече говорихме"

Така използвали препарат с фермента GLS1 върху стари мишки, при което започнали качествени изменения и да се избавят от старческите заболявания. Подобрили се различни показатели, което показало, че са се подмладили и още подобрение на цялостното състояние на организма и станали по-силни.   

"Може да се каже, че това е подмладяване3. При всички случаи ние наблюдаваме такъв ефект. Това е нашето откритие!" - Заявява професор Макото Наканиси.

За момента текат изпитания и според думите на професора до 5-10 години препаратът ще бъде пуснат в обращение.  
 
-----------------------------------

1 Дори при много обикновени йоги се забелязва, че изглеждат с 10-20-30 г. по-млади от календарните си години. Има два вида възраст - биологическа, която е реална и отговаря на действителното състояние на организма, а другата е календарна, която е фиктивна. Колкото и да е странно в повечето от така наречените "цивилизовани страни" има тъпички хора с промити мозъци, които дори не са чували, че има хора на по 200-300 г. и поовече години.

image

Снимка на Альберт Игнатенко на 78 г. и изглежда, като син или внук на своите връстници и биологичната му възраст е тридесет и няколко години. Игнатенко е доктор по философия, доктор по биологическите и енергоинформационни науки. Разработил е негов собствен метод на подмладяване. Известо време, след като разработва неговия метод и вижда ефекта от него започва да подмладява и някои от неговите приятели и е подмладил няколко души.  

2 В Бергер, Норвегия през 1797 година на 159 годишна възраст починал норвежецът Йонас Сурингтон, оставяйки млада вдовица и множество деца от многократни бракове. Големият му син бил на 103 години, а най-малкия на 9 години!

Пиер де Форнел oт Франция е баща на трима синове, които се родили в различни столетия - ХVІІ, ХVІІІ, ХІХ век. Първият син се родил в 1699 г., втория в 1738 г., а третия в 1801 г.

Роджър Бейкън в Epistola de Secretis Operibus Artis et Naturж написана около 1250 г. споменава за немец на име Папалиус, който научил рецепта от сарацините, при които бил пленник и с нейна помощ успял да живее 500 г.

В Библията се споменава между другото, че на един благочестив и праведен човек на име Симеон било открито, че няма да види смърт докато не се роди Исус (Лука 2:25-26) и е добре известно от еврейската традиция, че е живял 300 г.

"И, ето, имаше в Йерусалим един човек на име Симеон; и този човек беше праведен и благочестив и чакаше утехата на Израил; и Святият Дух беше на него. На него беше открито от Святия Дух, че няма да види смърт, докато не види Господния Помазаник."

Ирландецът Thomas Winslow от Tipperary бил английски офицер, доказана историческа личност, който починал през 1765 г. на 146 г. Той заемал чин капитан
по времето на Charles I и съпътствал Оливер Кромуел в Ирландия.

Датчанинът Кристиян Якобсен Дракенберг (известна историческа личност) живял близо 146 години. Роден е на 18 ноември 1626  г. и умира на 9 октомври 1772 г. Някои от къщите, където е живял последните 4 десетилетия са превърнати в музеи.

През 1724 г. на 185 г. умира унгарецът Петр Зортай (1539-1724).

В Танзания е известен 160 годишния Самсон Шакорагаро (род. 1809 г.), който преподавал в училище. Неговият баща, който бил племенен вожд живял само 123 години и имал 39 жени и 203 деца, когато починал. Самсон се женил за последно на 125 годишна възраст и от този брак имал 3 деца. Двама от синовете му също станали учители, а третият шивач.

На 30 март 1958 г. в Монтериа, Колумбия почива колумбийския индианец от племето зену Хавиер Перейра на 169 г. Роден през 1789 г. Той имал пет жени в живота си и когато го открили през 1954 г. си търсел нова жена. Най-малкият му внук починал през 1941 г. на 85 г. Когато го закарали в Ню Йорк и лекарите го изследвали без да знаят истинската му възраст, освен тези, които го докарали. Но по някое време някой го попитал на колко е години и като ги казал му отговорили, че с тези параметри на организма не може да е на 150 и няколко години. Те лекарите си въобразили, че знаят по-добре от него на колко години е...

За много от правещите йога се казва, че до 60 г. са още. като тийнейджъри.
Известният индийски йога Trailanga Swami живял във Варнаси напуска този свят на 26 декември 1887 г. Според един от неговите биографи той е роден през 1607 г. и излиза, че е на 280 г., но според неговите ученици, което би трябвало да е по-достоверно е роден през 1529 г. и да е на 358 г. Той е роден в Логиса, в Андхра Прадеш под името Шиварама. Когато става монах през 1685 г. приема името Swami Ganapati Saraswati. През 1737 г. се установява да живее във Варнаси и в продължение на поне два века е бил известен гуру.

Дхирендра Брахмачари е директор на института за свръх способностите на човека в Ню Делхи, Индия възпитател на семейство Ганди и инструктор по йога на първите руски космонавти в Байконур. При над 70-годишна възраст е изглеждал на около 45-50 години. Неговият учител Картикея през 1963 г. бил на 324 г.

Друг индиец йогин доживял до 185 години през ХХ век (1770—1955) е Шриман Тапасвиджи Махарадж, който когато бил около 100 годишен срещнал йога на 5 000 (пет хиляди) г. говорещ на санскрит, който го научил на древна техника на подмладяване.

                                             image

Рисунка на известния йогин Махаватар Бабаджи (истинското му име не се знае), който е над 1700 годишен. Няколко души през ХIХ-ХХ век официално споменават, че са се срещали с него, сред които Парамаханса Йогананда, който описва това в книгата Автобиографията на един йога, но малко го митологизира. Друг няколко години по-късно е Маршал Говидан и го описва в книгата Бабаджи и 18-те сидха крия йога традиции. Според него Бабаджи му казал, че е роден през 203 г. Последно е известно, че са го виждали през 90-те години. Известно е че Бабджи живее в изолирана област в обкръжението на още няколко йоги в северните Хималаи наричана Бандираджан. Спекулира се, че преди известно време се отказал от тялото си и се превърнал в енергия, което много вероятно е просто елементарен начин да премахне излишните репортери, които биха го търсили да го заснемат и да се опитват да му вземат интервю. Тук мога да изясня, че въпреки че повечето хора възприемат нормално дълголетниците, които могат да се подмладяват и им се кефят, при даоисткото (или даоистко/йога) направление, при което се живее стотици години (неизвестно колко), за да няма хора, които да им броят годините или да звиждат, понеже не са като тях и не остаряват със същото темпо и умеят да се подмладяват е добре известно, че се прави следното - на всеки 50 години се сменя държавата, където живеят, а на сто години се сменя континента. И една малка тайна свързана със съпругите. Ако не са с жена, която да е като тях и да са си я взели от девица през 40-50 г. си взимат млади жени от 17 до 20 или 20 и няколко години, които да са девствени и да не са се влюбвали в никого преди тях. Когато жената е била влюбена в някого (особено, ако е силно и продължително време), ако не е от най-моралните и е с друг - тя отнема от жизнената му енергия. Всичко това също е, ако не е девствена и мъжът не й е първи и първа любов. По тази причина неморалните мъже, които не се женят за жени по първа любов и девствени остаряват по-бързо. А също има и техники да бъдат умъртвявани от някои жени. В Тайланд има таен орден на Белите тигрици които се инфилтрират сред проститутките, които умишлено знаейки техники да изтеглят жизнената сила на мъжете живеят на техен гръб, но и те не живеят много, едва до около 120 г. Преди десетина години една бивша членка на ордена разкрива тези неща в своя книга. Но това е известно още от 30-те години на ХХ век с един случай, когато проститутка от азиатски произход в САЩ убива свой клиент по незнаен начин и в хода на разследването най-накрая си признава. Научни изследвания в тази област са направени от Константин Коротков.  

Преди десетина години откриха двама йоги в една пещера на по 700 години и учените заявиха, че само на брадите им, които са дълги над метър и 20 см им е трябвало поне 120 години, за да пораснат толкова. Около случая се говори и са ги показвали по йога TV канал в продължение на повече от година, след което затихна.

Преди 2-3 века някои натуралисти изследователи отбелязвайки наличието на дълголетници в Европа се опитват да посочат и категоризират броя на откритите от тях хора. Така например швейцарския учен и изтъкнат естествоизпитател Албрехт фон Халер в изследванията си ги класифицира по следния начин:

1000 души от 100 до 110 години
60   души от 110 до 120 години
29   души от 120 до 130 години
15   души от 130 до 140 години
6    души от 140 до 150 години
1    на 169 години

                     image

James Easton от Salisbury в неговата книга Human Longlivety от 1799 г. споменава 1712 души от 100 до 185 години живели по британските острови. 10 от тях са живeли преди 1600 г., 15 души в периода  между 1600 и 1700 г. и останалите 1687 души от 1706 до 1799 г. Включвам и класифицираните от негова страна дълголетници:


3    души от 170 до 180 години
1    човек от 160 до 170 години
5    души от 140 до 150 години
24   души от 130 до 140 години
80   души от 120 до 130 години
275  души от 110 до 120 години
1299 души от 100 до 110 години

Кaто цяло се забелязва, че при ниското дълголетие до 130 г. повечето са жени, докато при голямото дълголетие над 150 г. са почти само мъже. Много рядко има жени (примерно сестрата на Бабаджи).

Един от първите закони на Петър I, станал известен като Петър Велики, когато се върнал от странстване около 1700 г. бил - всички над 300 годишни хора в Руската империя да бъдат убити.

Полякът Jan Zakrzewski от герба  Jastrzębiec е историческа личност, живял над 130 г. Роден е през 1663 г. и умира някъде след 1793 г. На 20 годишна възраст участва в битката пред Виена срещу турските нашественици на 12 септември 1683 г. През 1793 г. на възраст 130 г. Ян Закшевски поканен от полския крал Станислав Август Пониятовски и от 12 участващи в събитието старци бил най-възрастният. Кралят по християнски обичай описан в Новия завет измил краката на всичките 12 възрастни мъже. Колко над 130 г. е живял не се знае.

Във вярванията на северните славяни в предхристиянски времена се считало, че за да живее пълноценно човек трябва да живее поне 144 г. и ако някой не живеел поне толкова се приемало, че не е живял пълноценно и не е изпълнил предназначението си на земята.

Двама мои пра, пра, пра дядовци са живели по двеста години, а друг много повече и за последния от двамата, когато бил над 100 годишен казвали, че е млад и изглежда, като току - що встъпил в силата си мъж (по този начин е описан и в старинна книга хроника). За дълголетието и младостта в продължение на три месеца годишно тези мои предци се подлагали на определена диета, която и аз вече започвам да правя (аз и сега си изглеждам с двадесет и няколко години по-млад с тенденция да станат към 30 или 35, а oт осем години насам силата ми стана двойно по-голяма от когато съм бил на 21-22 г., разбира се правя йога от дете и въпреки че когато ме почерпят обикновено ям месо (понякога отказвам), все пак предпочитам вегетарианско -веганска храна, през част от времето, от няколко седмици до около 7-8 месеца годишно съм веган).

                    image

     Eто примерно една моя снимка на 54 г. и се вижда, че съм биологически млад

3 Постоянно откриват различни начини на подмладяване. Така в началото на годината беше оповестено откритието на израелски учени за успешно подмладяване с помощта на кислород. Има и няколко различни химични начина да се подмладява организма на клетъчно ниво. Преди няколко години японският учен Йошинори Осуми в резултат от около половин век изследвания оповести методът на аутофагията на клетките и доказа, че изчиства шлаката в клетките, което е елементарна абсолютно задължителна практика в йога известна от хиляди години, която се нарича пречистващо гладуване. Дори методът с пептидите (аминокиселини свързани в пептидни връзки) разработен от Хавинсон към Института по геронтология (Институтът по подмладяване) въздейства на клетката и я подмладява. Също така относно въпроса за клетките има и по-добър и по-силен, но малко известен метод, много малко известно откритие. Всяка клетка има определен брой деления, но има физикохимичен начин рядко срещан в природата да се увеличи с над 5 хиляди пъти броя на делението на клетките и дори не може да се предположи, колко дълго би могъл да живее човек. За разлика от многото съвременни методи, които тепърва предстои да се докажат или изпитат на практика, то йогийските методи са отдавна изпитани и доказани при стотици хиляди хора през хилядолетията правещи йога и дават резултат. 


Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2579700
Постинги: 574
Коментари: 1164
Гласове: 1227
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930